Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin"

Transkript

1 Ta kontrollen med SKFs lösningar för metallindustrin Styrkan i teknisk kunskap

2 Det enda som är intensivare

3 än hettan är dina konkurrenter Få industrimiljöer kan jämföras med de krävande driftsförhållanden som tillhör vardagen inom metallindustrin. Extrema temperaturer. Höga och låga hastigheter. Stora vridmoment. Stötbelastningar. Nötande damm. Aggressiva kemikalier. Krävande smörjbehov. Föroreningar och fuktighet som sliter ner utrustningen och i värsta fall orsakar kostsamma, oplanerade stopp. SKF kan hjälpa till Med expertkunskaper inom lager, tjänster, tätningar, smörjsystem och teknik för linjära rörelser kan SKF erbjuda dig unika systemlösningar som förbättrar din produktivitet och sänker dina driftskostnader. Lösningarna omfattar allt från speciella lagertyper och tätade, engångssmorda rullenheter för stränggjutningsmaskiner till högtemperaturfett och lagerhus som förlänger brukbarhetstiden på din utrustning. Dessutom kan SKF erbjuda rådgivning och tjänster för anläggningsoptimering, beprövad teknik för tillståndskontroll, verktyg för underhåll och all utbildning du behöver för att öka produktionen minska antalet driftstopp sänka drifts- och underhållskostnaderna Som om dessa stränga förhållanden inte vore nog att kämpa med måste metallindustrin i dag dessutom hantera en hårdnande global konkurrens och allt strängare miljökrav. Detta har skapat ett akut behov av att öka produktionsutrustningens effektivitet, sänka kostnaden per ton och minska anläggningens miljöeffekter. förbättra produktkvaliteten öka säkerheten för arbetarna förbättra utrustningen minska inverkan på miljön.

4 Ståltillverkning och stränggjutning Trender och utmaningar I takt med att efterfrågan på stål ökar och konkurrensen blir alltmer global är tillverkarnas förmåga att behålla sin lönsamhet beroende av hur väl de kan optimera produktionskapaciteten och sänka kostnaden per ton. För att profilera sig på den globala marknaden och möta kundernas krav på nya stålsorter med högre prestanda fokuserar många producenter på förbättrad processtyrning, flexiblare driftsprocesser och högre produktkvalitet. En följd av detta blir att den befintliga utrustningen måste förbättras. Desutom, i takt med att världen fokuserar mer på hållbar utveckling, tvingas industrin att undersöka alla aspekter av sin drift för att säkerställa optimal produktivitet och minska miljöpåverkan. SKFs lösningar På basis av flera decenniers erfarenhet inom metallindustrin kan SKF erbjuda ett unikt och systematiskt sätt att möta utmaningarna för applikationer inom ståltillverkning och stränggjutning. Några exempel på lösningar: Stränggjutningsmaskiner SKFs självinställande lagerlösningar, som exempelvis öppna och tätade sfäriska rullager och CARB toroidrullager, eliminerar nästan helt problemet med inre axiella belastningar mellan lagren. Resultatet blir längre brukbarhetstid och högre driftsäkerhet. SKF ConRo rullenheter för stränggjutningsmaskiner, som är självsammanhållande och engångssmorda, kan öka rullarnas brukbarhetstid med mer än 25 % och sänka driftkostnaderna per rullinje med så mycket som 50 %. Fläktar SKFs integrerade lösningar för fläktar omfattar speciallager, tätningar, smörjning, uppriktning och tillståndskontroll samt tjänster. Dessa lösningar förlänger medeltiden mellan fel och minskar antalet oplanerade driftstopp, vilket resulterar i ökad produktivitet. Konvertar SKFs lösningar för processer inom ståltillverkning omfattar specialanpassade lagerhus och självinställande lager inklusive tätningar, effektiva monteringsverktyg och underhållstjänster som ökar driftsäkerheten i hela anläggningen. Övervakning Mätning online av belastning, temperatur och vibrationer ger bättre driftstyrning, som resulterar i högre produktkvalitet och avancerad varning vid fel. Tjänster för anläggningsoptimering Rådgivning och driftsäkerhetstjänster optimerar utrustningens totala produktivitet och minimerar antalet driftstopp, underhåll samt livscykelkostnader. Järnmalm Stålraffinering Ljusbågsugn Stränggjutning Kolinsprutning Kol Naturgas Direktreduktion Återvunnet material Syrekonverter Producerar: göt valsämnen rundämnen balkar ämnen tunna ämnen Biprodukter av kol Koksugn Kalk Masugn Tackgjutning Ståltillverkning SKF drar nytta av decenniers erfarenhet för att lösa applikationsproblem i konverter och stränggjutningsmaskiner.

5 Valsverk Trender och utmaningar Varm- och kallvalsverken måste öka sin produktivitet och samtidigt bibehålla eller till och med förbättra de färdiga produkternas kvalitet. Kraven på nya stålsorter med högre kvalitet innebär att utrustningen behöver anpassas till applikationer med större vridmoment eller att betydande kapital måste investeras för ombyggnad av anläggningarna. Behovet att öka valshastigheten ställer högre krav på befintlig utrustning och får även konsekvenser för underhållskraven och tillhörande kostnader. För att kunna optimera både produktionen och kvaliteten måste operatörerna fokusera på att förbättra processtyrningen i alla produktionssteg. Dessutom kräver de allt strängare miljöbestämmelserna dokumenterade rutiner för avfallshantering av fett, rengöring av anläggningar och vattenrening. Dessa kostnader kan bli betydande, framför allt i varmvalsverk. För det mesta kostar vattenreningen mer än själva smörjmedlen. Ämnen och tunna ämnen SKFs lösningar Med sin marknadsledande kunskap inom lager, tjänster, tätningar och smörjsystem kan SKF erbjuda integrerade lösningar som resulterar i högre driftsäkerhet och längre driftstid. Några exempel: Tätade lager Tätade, fyrradiga koniska rullager är en överlägsen lösning, som sänker smörjmedelsförbrukningen och kostnaderna för avfallshantering och vattenrening. Automatisk smörjning Smörjsystem med cirkulerande olja ger konstant flöde och trycknivå vilket minskar risken för otillräcklig smörjning, som kan leda till haverier i förtid och oplanerade driftstopp. Tätning Tätningar med stor diameter som klarar de mest krävande förhållandena skyddar dina maskiner och sänker kostnaderna genom att hålla kvar smörjmedlet och minska risken för att föroreningar ska tränga in. Tillstånds- och driftövervakning Integrerad, kontinuerlig övervakning av belastning, temperatur och vibrationer i kombination med grundorsaksanalyser kan förbättra driftstyrningen av valsningsprocessen och därmed möjliggöra tidiga diagnoser av valslagerskador och problem som förorsakas av maskinvibrationer. Tjänster för hantering av lagrens livscykelkostnader Ett applikationsbaserat program, som drar nytta både av SKFs expertkunskaper och tekniska lösningar, kan hjälpa dig att sänka livscykelkostnaderna och öka maskinernas driftsäkerhet. Plåtverk Plåt Rörprodukter Varmbandvalsverk Värmeugn Betningslinje Varmvalsad plåt i rullar Varmvalsade plåtar Betad och oljad plåt i rullar Kallvalsverk Kallvalsade plåtar Göt och billets, rundstänger och balkar Valsverk Konstruktionsstål Heldragna rör Grova stänger, rundstänger och tråd Kallvalsad plåt i rullar Värmebehandlings-, ytbeläggnings- och färdigbearbetningslinjer Valsverk SKFs lösningar för valsverk möjliggör högre valsningshastigheter och säkerställer slutproduktens kvalitet.

6 Konstruktion av utrustning Trender och utmaningar Vare sig de producerar utrustning för stränggjutning eller valsverk måste tillverkarna möta kundernas krav på högkvalitativ utrustning som är driftsäkrare, mindre underhållsintensiv och flexibel nog att klara de krav som uppkommer inom de olika delarna av metallindustrin. SKFs lösningar Efter flera decenniers samarbete med kunder inom metallindustrin har SKF fått en unik förståelse för de applikationer och utmaningar som förekommer i denna bransch. Tack vare våra stora expertkunskaper inom lager och lagerenheter, tätningar och smörjsystem kan vi på ett systematiskt sätt konstruera och leverera kompletta lösningar som förbättrar utrustningens driftsäkerhet. Med avancerade simuleringsprogram kan SKFs ingenjörer hjälpa tillverkarnas konstruktörer att optimera utrustningarnas utförande redan på prototypstadiet. För- och nackdelar med olika konstruktionsalternativ kan utforskas i en virtuell testbänk, som simulerar lagrens prestanda och en rad olika förhållanden. Detta ger följande fördelar: Reducerade totalkostnader Kortare utvecklingstid för maskiner Större flexibilitet Kortare leveranstider Förbättrad driftsäkerhet Mindre underhållsbehov

7 Se inlagor för närmare information om SKFs lösningar för metallindustrin, som även omfattar hjälputrustningar. Styrkan i teknisk kunskap 12,5 12,5

8 Tätningar Lager och lagerenheter Smörjsystem Mekatronik Service Styrkan i teknisk kunskap SKF levererar innovativa lösningar till både tillverkare och produktionsanläggningar i alla viktiga branscher världen över. Dessa lösningar baseras på den expertis om applikationer som SKF byggt upp sedan starten 1907, kompletterat med de senaste tekniska landvinningarna och baserat på fem kompetensområden. SKFs kompetensområden omfattar lager och lagerenheter, tätningar, smörjsystem, mekatronik (mekanik och elektronik förenade i intelligenta system) och ett stort utbud av tjänster, från 3D-datormodellering till avancerad tillståndskontroll, driftsäkerhet och anläggningsoptimering. SKFs globala närvaro garanterar alla kunder en enhetlig kvalitetsstandard och produkter som är tillgängliga överallt. SKF och CARB är varumärken registrerade av SKF-koncernen. SKF-koncernen 2008 Eftertryck även i utdrag får ske endast med SKFs medgivande. Uppgifterna i denna trycksak har kontrollerats med största noggrannhet, men SKF kan inte påta sig något ansvar för eventuell förlust eller skada, direkt, indirekt eller som en konsekvens av användningen av informationen i denna trycksak. Trycksak 6528 SV Juni 2008 Tryckt i Sverige på miljövänligt papper.

Produktivitet och lönsamhet

Produktivitet och lönsamhet Produktivitet och lönsamhet SKF-lösningar för massa- och pappersindustrin The Power of Knowledge Engineering Är det dags att gå ett steg längre? Vänd dig till experterna. Marknadskrafter och allt fler

Läs mer

Självinställande rullager i utförande SKF Explorer. Nu med längre brukbarhetstid

Självinställande rullager i utförande SKF Explorer. Nu med längre brukbarhetstid Självinställande rullager i utförande Nu med längre brukbarhetstid Lager i utförande världss Certifierad prestanda Prestandaklassen har certifierats av Det Norske Veritas och Germanischer Lloyd att hålla

Läs mer

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk!

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! SKF en pålitlig partner Att ha rätt partner för smörjning är en viktig framgångsfaktor. Väljer du SKF kan du lita på att våra tekniker ger marknadsledande

Läs mer

SKFs uppgraderingstjänster för läktar

SKFs uppgraderingstjänster för läktar SKFs uppgraderingstjänster för läktar Ett fullt sortiment av lösningar, från unika lagersystem till smörjsystem för cirkulerande olja, från en leverantör Är produktivitetsmålen skadas? För att leva upp

Läs mer

Produktivitet genom driftsäkerhet

Produktivitet genom driftsäkerhet Produktivitet genom driftsäkerhet SKFs produkter och tjänster för gruv-, mineralhanterings- och cementindustrin Styrkan i teknisk kunskap Du arbetar hårdare än någonsin. Borde inte dina maskiner också

Läs mer

SE lagerhus. En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll

SE lagerhus. En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll SE lagerhus En ny generation av SKF lagerhus konstruerad för maximal tillförlitlighet och minimalt underhåll SKF lagerhus har satt normen för delade stålagerhus under åtskilliga decennier. Nu har SKF med

Läs mer

SGA och SG doserare. för SKF tvåledarsystem. Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell.

SGA och SG doserare. för SKF tvåledarsystem. Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell. SGA och SG doserare för SKF tvåledarsystem Modulära och justerbara SGA och SG doserare används i SKF centralsmörjsystem av tvåledarmodell. SGA och SG doserare Doserarna är modulära och installeras på bottenplattor.

Läs mer

SKF Flowline monitor. Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden

SKF Flowline monitor. Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden SKF Flowline monitor Ny dimension inom övervakning av smörjoljeflöden SKF flödesmätare en ny dimension in Med SKFs system för flödesövervakning introduceras en ny generation inom mätning och övervakning

Läs mer

Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer

Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer Sfäriska rullager i utförande SKF Explorer Sätter standarden för industrin igen. The Power of Knowledge Engineering Konkurrensen blir tuffare. Det blir SKF sfäriska rullager också. Tidsaxeln nedan visar

Läs mer

Optimerade för applikationer med höga varvtal. SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager

Optimerade för applikationer med höga varvtal. SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager Optimerade för applikationer med höga varvtal SKF Explorer enradiga vinkelkontaktkullager Optimerade för tillförlitlighet och energieffektivitet För att sänka sina totalkostnader letar användarna av skruvkompressorer,

Läs mer

Lager och lagerenheter med Solid Oil

Lager och lagerenheter med Solid Oil Lager och lagerenheter med Solid Oil Lager och lagerenheter med Solid Oil... 950 Egenskaper hos Solid Oil... 951 Lagerdata allmänt... 952 Mått, toleranser, lagerglapp... 952 Bärförmåga... 952 Minsta belastning...

Läs mer

Rullningslager, indelning

Rullningslager, indelning , indelning Rullkroppar Kulor (Kullager) Rullar (Rullager) Cylindriska Bomberade (sfäriska) Logaritmiska (Carb) Nålrullar (Nålrullager) Belastningsriktning Axiella Radiella Rullbana Sfäriska Koniska Kullager

Läs mer

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet

Maximering av lagerprestanda. Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Maximering av lagerprestanda Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Längre livslängd Förbättrad tätförmåga Utmärkt oljekompatibilitet Radialtätningar HMS5 och HMSA10 Viktiga egenskaper Den nya serien metriska

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet

Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet Ny lagerlösning för högre livsmedelssäkerhet SKF Food Line kullagerenheter blå sortimentet X% FÖR KRÄVANDE LIVSMEDELSMILJÖER YYYYYYYYYVVVVV Minska livsmedelsriskerna Då det blir allt vanligare att livsmedel

Läs mer

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8

Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 Det mindre systemet för tillståndsövervakning som ger er större lexibilitet. SKF Multilog On-line System IMx-8 SKF Multilog On-line System IMx-8 Kompakt övervakningsenhet, inte större än en bok Vikt: 450

Läs mer

SKF Safegrease 2. Centralsmörjsystem

SKF Safegrease 2. Centralsmörjsystem SKF Safegrease 2 Centralsmörjsystem SKF centralsmörjsystem för ökad tillgänglighet Med rätt smörjning förebyggs skador och driftstörningar som förorsakas av otillräcklig smörjning. Livslängden för processutrustning

Läs mer

SKF lager med Solid Oil. Engångssmorda lösningar för våta miljöer

SKF lager med Solid Oil. Engångssmorda lösningar för våta miljöer SKF lager med Solid Oil Engångssmorda lösningar för våta miljöer 2 Innehåll Minska driftstoppen och sänk underhållskostnaderna i våta och förorenade miljöer 4 Applikationer 7 Livsmedel, läkemedel 7 Marinindustri

Läs mer

SKF fibervävsbussningar

SKF fibervävsbussningar SKF fibervävsbussningar Den underhållsfria bussningen för krävande driftsförhållanden Stor bärförmåga Korrosionsbeständig Underhållsfri Underhållsfri, hållbar och kostnadseffektiv Fibervävsmaterial ger

Läs mer

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden.

LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB VÅRA LEDORD ÄR. HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. LOCTECH INDUSTRY SERVICES AB HELHET En leverantör med kunskap och ansvar för hela teknikområden. SAMARBETE Tillsammans hittar vi den bästa lösningen. VÅRA LEDORD ÄR TRYGGHET Snabba och effektiva insatser

Läs mer

Rullningslager. Tätningar Ytterring. Hållare. Innerring. Rullkroppar

Rullningslager. Tätningar Ytterring. Hållare. Innerring. Rullkroppar Rullningslager 1 Hållare Tätningar Ytterring Rullkroppar Innerring 2 Rullkropp - Kulor (Kullager) - Rullar (Rullager) Cylindriska Koniska Bomberade (sfäriska) Toroid (CARB) - Nålrullar (Nålrullager) Belastningsriktning

Läs mer

SKF ChainLube. Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin

SKF ChainLube. Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin SKF ChainLube Injektor oljesmörjsystem för kedjor och transportörer inom livsmedelsindustrin SKF ChainLube, injektor oljesmörjsystem CLK SKF ChainLube injektor oljesmörjsystem CLK är en säker, tillförlitlig

Läs mer

En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass!

En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass! debearings.se En av de främsta leverantörerna av glidlager, ledlager, rullager och tätningar i norra Europa. Med logistik i världsklass! D&E Bearings är med bolag i Sverige, Finland och Asien samt återförsäljare

Läs mer

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning

Tillförlitlighet. Tillgänglighet. Expertis. Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Tillförlitlighet Tillgänglighet Expertis Trane Select-avtal Omfattande serviceavtal för system för klimatstyrning Avgörande faktorer för ditt klimatsystem Optimerad drift av utrustningen Konstant prestanda

Läs mer

Helhetslösningar för spridarvalsar

Helhetslösningar för spridarvalsar Helhetslösningar för spridarvalsar Gedigen kunskap, stor branschkännedom PikoRolls är en finsk valsleverantör med stor branschkännedom och lång praktisk erfarenhet. PikoRolls har specialiserat sig på nytillverkning

Läs mer

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING

442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING 442C DELAD MEKANISK PATRONTÄTNING FÖRBÄTTRAD KONSTRUKTION GER ENKLARE INSTALLATION OCH TILLFÖRLITLIGARE TÄTNING Enkel Varför använda Chestertons delade tätningar? Patronkonstruktionen ger enklare installation

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA

Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA Vi är SKF TILLSAMMANS ÄR VI STARKA 2 Det är upp till oss Anta utmaningarna, låt våra kunder stå i centrum i allt vi gör. Låt oss ta till oss kraften i entreprenörskap och lagarbete för att ta vara på varje

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

Sfäriska axialrullager

Sfäriska axialrullager Sfäriska axialrullager Utföranden... 878 Utförande SKF Explorer... 878 Lagerdata allmänt... 879 Mått... 879 Toleranser... 879 Snedställning... 879 Driftstemperaturens inverkan på lagermaterial... 879 Minsta

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

FORUM. SKF breddar utbudet av smörjmedel sida 3. Minskar energianvändningen med 90% sida 4. Tätat och tåligt i alla väder sida 6

FORUM. SKF breddar utbudet av smörjmedel sida 3. Minskar energianvändningen med 90% sida 4. Tätat och tåligt i alla väder sida 6 FORUM En kundtidning från SKF Nr 31 SKF breddar utbudet av smörjmedel sida 3 Minskar energianvändningen med 90% sida 4 Tätat och tåligt i alla väder sida 6 FORUM Nr 31 SKFs linhjul ger en säker drift på

Läs mer

Förebyggande Underhåll

Förebyggande Underhåll Förebyggande Underhåll Inverkan av dålig anläggningseffektivitet 100% 26% Förluster 74% Tidstillgänglighet Anläggningsutnyttjande Kvalitetsutbyte 94% 85% 93% Anläggningens kapacitet Anläggningens produktion

Läs mer

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter CHICAGO PNEUMATIC RIGGMONTERADE HYDRAULHAMMARE ÄR DRIFTSÄKRA, ROBUSTA OCH SLITSTARKA. Det finns inte tid för driftstopp i byggprojekt.

Läs mer

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan

SKF005_SE_customer.qxd 2005/02/07 16:00 Page 1 Den magiska lådan Den magiska lådan 2 Din nyckel till framgång Tänker du på SKF som världsledande inom rullningslager? Då har du helt rätt. För det är vi. Våra högkvalitativa lager har gjort oss till ett av de mest respekterade

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

SKF transmissionsprodukter. Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan

SKF transmissionsprodukter. Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan SKF transmissionsprodukter Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan Koppla ihop transmissionsprodukter med leveranskedjan Transmissionsprodukter spelar en viktig roll för lagrens totala prestanda.

Läs mer

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter CHICAGO PNEUMATIC RIGGMONTERADE HYDRAULHAMMARE ÄR DRIFTSÄKRA, ROBUSTA OCH SLITSTARKA. Det finns inte tid för driftstopp i byggprojekt.

Läs mer

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING www..se BETONGBORRNING OCH MEJSLING Du har köpt det bästa verktyget, nu kan du köpa det bästa tillbehöret för arbetsuppgiften. FRÅGA EFTER DEWALT BORR OCH

Läs mer

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER

SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER SSAB Domex OPTIMERAT FÖR DIG OCH STÅL- KONSTRUKTIONER Om andra stål ger dig problem, testa SSAB Domex. Det är optimerat för att öka din produktivitet och slutproduktens prestanda. SSAB DOMEX UTFORMAT FÖR

Läs mer

SKF energieffektiva spårkullager

SKF energieffektiva spårkullager SKF energieffektiva spårkullager Optimerad prestanda för ökad livslängd The Power of Knowledge Engineering Optimerad för längre livslängd SKF energieffektiva (E2) spårkullager kan erbjuda dubbelt så lång

Läs mer

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Hiab Multilift XR18SL Pro Future Enastående effektivitet Produktbroschyr Förbättra effektiviteten, transportera mer last och minska miljöpåverkan Lastväxlaren Hiab Multilift XR18SL Pro Future passar perfekt

Läs mer

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter

People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter People. Passion. Performance. RX-hydraulhammare för tuffa arbetsuppgifter Chicago Pneumatic RIGGMONTERADE HYDRAULHAMMARE ÄR DRIFTSÄKRA, ROBUSTA OCH SLITSTARKA. Det finns inte tid för driftstopp i byggprojekt.

Läs mer

Pilum Industrfilter AB

Pilum Industrfilter AB Pilum Industrfilter AB Pilum Industrifilter har mer än 70 års erfarenhet av rök-gasrening, stoftavskiljning och industriventilation och våra anläggningar återfinns i de flesta områden inom industrin. Pilum

Läs mer

150 år av erfarenhet och nytänkande

150 år av erfarenhet och nytänkande 150 år av erfarenhet och nytänkande 1 Lyhörda och proaktiva Vi har valt Beijer Industri som huvudleverantör eftersom de är lyhörda och proaktiva. De har det tekniska kunnandet som krävs för att hålla vår

Läs mer

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme

När du behöver. Flexibel, klimatsmart & problemfri värme När du behöver Flexibel, klimatsmart & problemfri värme LEVERANS kundanpassade värmeanläggningar En nyckelfärdig värmeanläggning anpassad efter din verksamhet, konstruerad med dina behov av värme, miljömål

Läs mer

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad

Muffin Monster avloppskvarnar med rakt genomlopp och för kanalinbyggnad avloppskvarnar med rakt och för kanalinbyggnad Vanliga användningsområden avloppskvarnar är konstruerade för att skydda pumpar och annan utrustning genom att mala sönder allt slags avfall i avloppsvattnet.

Läs mer

Kalmar Care Making sure your business never stops

Kalmar Care Making sure your business never stops Kalmar Care Making sure your business never stops Serviceavtal för materialhantering Vi säkerställer tillgänglig Vi vet att er verksamhet kräver att allt görs så effektivt som möjligt. Varje liten detalj

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Tryckluft & lufttorkning. / Daggpunktsmätning

Tryckluft & lufttorkning. / Daggpunktsmätning Tryckluft & lufttorkning / Daggpunktsmätning Tryckluft av hög kvalitet en viktig faktor Tryckluft är en mycket viktig del av många industriprocesser. Den påverkar både processens och slutproduktens kvalitet.

Läs mer

Industriell automation

Industriell automation Industriell automation Under ett och samma tak levererar vi komponenter och system inom pneumatik, linjärteknik, profilsystem, elektriska driv- och styrsystem DET ÄR BARA FANTASIN SOM BEGRÄNSAR MÖJLIGHETERNA

Läs mer

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

DELADE LAGER- ENHETER

DELADE LAGER- ENHETER Ö V E R S I K T ORIGINALET: DELADE LAGER- ENHETER Besök www.skf.se/cooper FÖRETAGET Sedan Cooper uppfann den delade lagerenheten 1907, har namnet blivit synonymt med tillverkning av högkvalitativa produkter

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

Från rulle till paket med samma leverantör

Från rulle till paket med samma leverantör Värmeväxlarplattor Från rulle till paket med samma leverantör Oavsett vilken typ av värmeväxlarplattor du tillverkar behövs rätt utrustning som är anpassad för din produktion. AP&T har utvecklat och levererat

Läs mer

Effektivisering av det förebyggande underhållet

Effektivisering av det förebyggande underhållet Effektivisering av det förebyggande underhållet Vi har härmed nöjet att presentera följande beskrivning av utbildningsinsatser i Effektivisering av det förebyggande underhållet. Bakgrund Utbildningen är

Läs mer

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle

Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskola 12-13 Mars Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell Väst, Gävle Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat sätt

Läs mer

FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad

FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad FLEXIBILITET FÖR RÖRLEDNINGAR Kompensatorer för anläggningsoch apparatbyggnad www.klinger.se KOMPENSATOR MED SVETSÄNDAR Fläns: Konstruktionsstål DN 25-1000 6 16barg KOMPENSATOR MED FASTA FLÄNSAR Fläns:

Läs mer

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption Gasfiltrering av fria molekyler, adsorption och kemisorption FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik.

Läs mer

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL

DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL DOSERINGS- SYSTEM FÖR FASTA MATERIAL PÅLITLIG UTMATNING HÖGSTA NOGGRANNHET TOMAL - Doseringssystem för fasta material Pålitlig och noggrann dosering bidrar till högre säkerhet i Era processer Ett komplett

Läs mer

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING

SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING SSAB Boron OPTIMERAT FÖR DIG OCH HÄRDNING Om du upplevt att stål med ojämn kvalitet stör din produktion rekommenderar vi ett byte till SSAB Boron. SSAB BORON STÅLET SOM GÖR DIN PRODUKTION ENKLARE OCH MER

Läs mer

Modernt Underhåll för ledare

Modernt Underhåll för ledare Modernt Underhåll för ledare Mot målet EFNMS Certifierad Underhållsexpert: European Expert in Maintenance Management Modernt Underhåll för ledare Åtta lärarledda utbildningsdagar med tillhörande webbaserade

Läs mer

Lager och lagerenheter för höga temperaturer

Lager och lagerenheter för höga temperaturer Lager och lagerenheter för höga temperaturer Spårkullager för höga temperaturer... 923 VA201-utförande för de vanligaste applikationerna... 923 2Z/VA201-utförande med skyddsplåtar... 923 2Z/VA208-utförande

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Kontrollerad mobilitet

Kontrollerad mobilitet Kontrollerad mobilitet Kommunala fordon Med fokus på Arbetsmaskiner Lant- och skogsbruk Transport och logistik Övertygande Mobil styrteknik fungerar tack vare att alla komponenter är perfekt samtrimmade.

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

Magnus Evertsson Sandvik Mining & Construction

Magnus Evertsson Sandvik Mining & Construction 3. Kartlägg kundens röst Kundkedja Grupp D6 Produktutvecklare Elisabeth Lee Magnus Evertsson Sandvik Mining & Construction Tillverkare Användare Myndighet Opinionsbildare Tekniker Distributör Köpare Avvecklare

Läs mer

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S POWER TRANSMISSION optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S underhållsfri Prestanda i toppklass Perfekt för kompakta drivsystem HÖG PRESTANDA DÄR ANDRA TAPPAR FART Den nya optibelt SUPER XE-POWER PRO M=S är en

Läs mer

Service för dig som som vill vara säker

Service för dig som som vill vara säker Service för dig som som vill vara säker VD:n har ordet Service har alltid varit en viktig del i pappersindustrin. Med ökande krav på kostnadseffektivitet stärks betydelsen av underhåll än mer. Metsos verksamhet

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

Parmab Drivelement AB. Den flexibla kopplingen

Parmab Drivelement AB. Den flexibla kopplingen Dentex Den flexibla kopplingen Parmab Drivelement AB www.parmab-drivelement.se tel: 08-520 175 45 Box 144 info@parmab-drivelement.se fax: 08-520 188 12 149 22 Nynäshamn DENTEX den flexibla kopplingen DENTEX

Läs mer

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro

Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskola 9-10 oktober Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Hotell, Grand Örebro Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem

Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem Öka produktiviteten med SKFs och Lincolns automatiska smörjsystem SKF och Lincoln har gått samman för att kunna tillhandahålla världens mest kompletta produktportfölj inom smörjsystem, från manuella system

Läs mer

Den linjära ekonomins utveckling

Den linjära ekonomins utveckling Cirkulär ekonomi Maria Långberg Hållbarhetsdirektör SSAB 12 november, 2015 Den linjära ekonomins utveckling Industriella revolutionen möjliggjorde utvinning av råvaror och produktion till låg kostnad I

Läs mer

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia

Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskola Steg 1 i Jönköping 14-15 15 maj Hydraulik- och smörjoljesystem Plats: Scandic Elmia Filterskolan för industrin vänder sig till alla som arbetar med hydraulik- och smörjsystem eller som på annat

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT

Optimal prestation. Scanvaegt Service FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Service Optimal prestation FÖREBYGGANDE UNDERHÅLL HÖG DRIFTSÄKERHET ÖKAD KONKURRENS- KRAFT Scanvaegt Systems är en stark servicepartner som erbjuder förebyggande underhåll - det förhindrar produktionsstopp

Läs mer

Framtidens produktion

Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens produktion Framtidens Framtidens produktion Siemens är en pionjär inom Future of Manufacturing. Vi hjälper Sveriges industrier att ta klivet upp till

Läs mer

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive Mekaniska Cylindrar 1 Snäckväxel 2 Ledlager 3 Motorfläns, IEC-norm 4 Smörjnippel 5 Luftnings nippel 6 Löpmutter 7 Trapetsspindel 8 Cylinderrör 9 Kolvrör 10 Tätning 11 Avskrapare 12 Rotations stopp Nära

Läs mer

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier

Excenterskruvpumpar. För effektiv pumpning av viskösa medier Excenterskruvpumpar För effektiv pumpning av viskösa medier Effektiv pumpning av viskösa vätskor Oavsett om du behöver pumpa vätskor med hög andel fast material, eller dosera vätskor, neutrala till aggressiva,

Läs mer

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar

Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar TEKNISK ARTIKEL FRÅN GRUNDFOS Grundfos om livscykelkostnader för spillvattenpumpar Av Lars Bo Andersen, Global Product Manager, Grundfos Wastewater Pumpsystemet kanske inte är den största enskilda investeringen

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

Tusen installationer borgar för kvalitet

Tusen installationer borgar för kvalitet Tusen installationer borgar för kvalitet 1 Karlebo_F-pres 120920.indd 1 2012-09-21 14.39 Lösningar som optimerar din produktion. Karlebo är ett företag med lång tradition av att leverera nytänkande lösningar

Läs mer

PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA

PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA PRESENTATION AV MOFFETT M5 NX MER ÄN BARA TOPPRESTANDA PRODUKTBROSCHYR M5 MÖT DEN NYA GENERATIONENS MOFFETT M5 NX Produkterna som visas i den här broschyren ingår i Hiabs globala produktsortiment. Avvikelser

Läs mer

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet.

Gör. gemensam. sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Gör gemensam sak med oss. Öka värdet på din fastighet. Hur ofta ställer du kostnaden av ett problem mot värdet av en helhetslösning? Alla kan drabbas av det oförutsedda. Frågan är bara hur du tacklar risken.

Läs mer

Så gott som ny. Rekonditionering av plattvärmeväxlare

Så gott som ny. Rekonditionering av plattvärmeväxlare Så gott som ny Rekonditionering av plattvärmeväxlare Mer än ompackning Rekonditionering innebär mer än bara ompackning av utslitna plattor. Ta reda på om dina plattor duger för den uppgift som de är avsedda

Läs mer

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING

KAPNING BORRNING, GRADNING, GÄNGNING PRODUKTIONSSERVICE PRODUKTIONSSERVICE Vidareförädlingen av våra produkter, det vi inom BE Group kallar för produktionsservice, är en betydande och växande del av vår verksamhet. Vår ambition och målsättning

Läs mer

ALLT DU NÅGONSIN VELAT VETA OM OLJA

ALLT DU NÅGONSIN VELAT VETA OM OLJA ALLT DU NÅGONSIN VELAT VETA OM OLJA men inte vågat fråga www.atlascopco.com Smörjmedlens funktion Kvalitativa smörjmedel är nödvändiga vid drift av alla oljeinsprutade luftkompressorer. Smörjmedlet håller

Läs mer

Industritjänster till rätt grad

Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Industritjänster till rätt grad Inom den industriella sektorn är rätt temperatur viktig. Avvikelser får inte vara för stora. Dessutom har noggrannhet, driftsäkerhet och

Läs mer

Upptäck Mono EZstrip Family

Upptäck Mono EZstrip Family Upptäck Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place teknik! Titta på demonstrationer på smartphone: Fördelar med produktfamiljen EZstrip Maintenance In Place Snabbt och enkelt byte av förbrukningsdelar,

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

Det här är Outokumpu

Det här är Outokumpu Det här är Outokumpu 02 Den globala ledaren inom avancerade material Våra städer blir bara större och vi reser alltmer. Befolkningtillväxten på jorden ställer allt högre krav på industrin att leverera

Läs mer

Skärande bearbetning med Castrol-produkter ger dig: Skärande bearbetning

Skärande bearbetning med Castrol-produkter ger dig: Skärande bearbetning Skärande bearbetning Skärande bearbetning I de flesta skäroperationer krävs en skärvätska som kyler skärstället, transporterar bort spånor, minskar verktygsslitaget, ökar produktiviteten och säkerställer

Läs mer

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information

Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Products Pumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors excenterskruvpumpar Excenterskruvpumpar Nova Rotors serie Diamond allmän information Användningsområde Nova Rotors excenterskruvpumpar serie Diamond är speciellt

Läs mer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer Duron UV-system. Nya lampor på våra ursprungliga idéer WEDECO har varit kända för sina effektiva UVdesinfektionslösningar i nästan 40 år. Vertikalt arrangerade UV-lampor har använts framgångsrikt under

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer