LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR"

Transkript

1 LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

2

3 Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser hjärnan med livsviktigt syre och förbereder hjärtat för en framgångsrik defibrillering. Om ett tillräckligt koronart perfusionstryck kan upprätthållas under ett hjärtstopp ökar sannolikheten för att patienten ska återfå spontan cirkulation. 1 Men som all livräddnings- och vårdpersonal vet är det svårt och ansträngande att ge manuell HLR enligt de aktuella AHA- och ERC-riktlinjerna. Faktum är att många organisationer sätter in extra personal vid hjärtstopp för att man ska kunna turas om att ge kompressioner. LUCAS bröstkompressionssystem har utformats för att ge oavbrutna kompressioner i en jämn takt och intensitet för att underlätta för spontan cirkulation. Det ger automatiska kompressioner från det att första hjälpen sätts in på platsen och fortsätter under ambulanstransporten och på sjukhuset. LUCAS underlättar ett jämnt blodflöde från det att det slås på och bidrar till att förbättra patientens resultat.

4 Den är enkel och okomplicerad att använda, och den är liten och kompakt. Dr. Charles Lick, medicinsk chef, Allina Medical Transportation Ökande chanser till goda patientresultat Effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med aktuella AHA- och ERC-riktlinjer LUCAS är en bärbar, lättanvänd enhet som ger automatiska bröstkompressioner i enlighet med gällande riktlinjer och som underlättar blodgenomströmningen hos dem som drabbats av hjärtstopp. LUCAS utför bröstkompressioner med en frekvens och intensitet som är i enlighet med AHA- och ERC-riktlinjerna från Den låter också bröstkorgen slappna av helt efter varje kompression och arbetar aktivt 50 %, vilket ger lika delar kompressioner och avslappning för bröstväggen. En god blodgenomströmning upprätthålls Flera studier visar hur effektiviteten hos manuella bröstkompressioner snabbt kan sjunka ofta efter endast en minut på grund av att livräddaren blir trött. 2,3 Med LUCAS ges automatiska kompressioner i ett jämnt och kontinuerligt tempo vilket bidrar till att upprätthålla en god cirkulation hos patienten under transporten och på sjukhuset. Effektivare drift Enkel att använda och smart att äga LUCAS är lätt, levereras i en ryggsäck och kan snabbt appliceras på patienten, vilket gör att kompressionerna bara avbryts i högst 20 sekunder. Den är enkel att applicera när patienten ligger på marken, i en säng eller på en bår i ambulansen. Skydda personalen under HLR Oavsett om bröstkompressionerna ges i en ambulans eller på akuten hjälper LUCAS till att hålla personalen säker. I ett transportfordon kan personalen använda säkerhetsbälte medan LUCAS sköter bröstkompressionerna. I sjukhusmiljö kan LUCAS bidra till att minska de ryggbesvär som kan uppstå hos dem som ger HLR eftersom personalen inte längre måste ge långvarig HLR till en patient i en säng. I en studie omnämnd i Resuscitation, som omfattade 205 livräddare, kände över 80 % obehag i ryggen och 56 % kände att obehaget var relaterat till HLR-insatsens varaktighet. 20 % led av ryggskador eller diskbråck, 40 % ansåg att deras ryggskador var relaterade till/blev sämre av HLR. Jones A. Can cardiopulmonary resuscitation injure the back? Resuscitation. 2004;61(1):63-67.

5

6 En outtröttlig livräddare När Leon Schmidt, 68, råkade ut för ett omfattande hjärtstopp var det LUCAS som höll honom vid liv. Så fort räddningspersonalen kom började de använda LUCAS på Leon, minns Gayle Schmidt, Leons fru. Senare fick Gayle höra att patienter med samma typ av hjärtstopp som hennes man bara har tre procents överlevnadschans. Om det inte var för LUCAS skulle inte Leon vara här med oss idag, säger hon. Sådana här resultat är stimulerande för doktor Charles Lick, medicinsk chef på Allina Medical Transportation och chef för akutavdelningen på Buffalo Hospital fastslog AHA att vi behöver fokusera på att ge bättre bröstkompressioner för att transportera runt blodet och hålla igång organen. Vi vet att det är svårt att ge HLR med god kvalitet. Människor tappar farten. De gör inte alltid på rätt sätt inte ens professionell räddningspersonal. En maskin blir aldrig trött. Den jobbar på samma sätt hela tiden, och det är konsekvens som är nyckeln, förklarar han. Alla Allina Medical Transportations ambulanser är utrustade med livräddningsutrustning. Och nu har Buffalo Hospital lagt till en LUCAS-enhet på sin akutavdelning. De som har fått ett plötsligt hjärtstopp ute på fältet löper stor risk att få ännu ett medan vi arbetar med dem på aktuten, säger Lick. LUCAS är lika värdefull här som ute på fältet. Lick förutspår att LUCAS under de kommande månaderna kommer att hjälpa fler patienter som Schmidt att få fortsätta med sina liv. Jag är övertygad om att vi kan ge mycket bättre HLR med LUCAS än med mänskliga insatser.

7 En nyligen genomförd studie visar att 25 % av ambulanspersonalen lider av ryggskador, och hela 62 % av dessa anger att orsaken till skadorna är relaterade till att de gett HLR. Jones A, Lee R. Cardiopulmonary resuscitation and back injury in ambulance officers. International Archives of Occupational and Environmental Health. 2005;78(4): Förbättrade insatser på fältet Chefer, utbildningspersonal och vårdpersonal letar ständigt efter nya sätt att maximera sina resurser och samtidigt förbättra räddningsinsatserna på fältet. Om LUCAS finns till hands under en hjärtincident behövs det inte lika många akutvårdare eller brandmän som hjälper till med HLR. Det ger mindre kaos på olycksplatsen och frigör personal och utrustning för andra akutinsatser. När den som drabbats av hjärtstopp är redo att transporteras följer LUCAS med patienten från olycksplatsen till ambulansen. LUCAS ger kontinuerliga, effektiva kompressioner som bidrar till att upprätthålla en god blodcirkulation samtidigt som vårdpersonalen kan vara tryggt fastspänd med säkerhetsbälte i ambulansen. Det är svårt att ge HLR på rätt sätt. LUCAS är okomplicerad och enkel att använda och kräver minimal utbildning, vilket håller ägandekostnaden nere. Ett livsviktigt verktyg för den kliniskt progressiva organisationen Medicinska chefer vet hur viktig kvaliteten på HLR är för att man ska nå optimala kliniska resultat. Med LUCAS kan du tryggt lita på att bröstkompressionerna ges i enlighet med riktlinjerna. Genom att garantera att kompressionerna pågår oavbrutet och med jämn takt och intensitet för att underlätta återgången till spontan cirkulation, kan räddningsteamet ge patienten bättre förutsättningar för en god återhämtning. LUCAS kan vara en del av ett kliniskt progessivt återupplivningsprogram. Den fungerar jämsides med t.ex. nedkylningsbehandlingar för ett heltäckande förhållningssätt till återupplivning.

8 Stämningen på kateteriseringslabbet var lugn hela tiden trots det pågående kammarflimret. Så brukar det inte vara i sådana situationer när manuella kompressioner används. Olivecrona, Lund, Sverige, (tctmd.com 24 okt 2006) Vård med kontinuitet på akuten För en akutvårdschef eller klinikföreståndare är LUCAS ett mycket viktigt verktyg vid behandling av hjärtstoppspatienter. LUCAS ger effektiva, konsekventa, oavbrutna bröstkompressioner och kan hjälpa till att hantera den akuta situationen på ett effektivt sätt samtidigt som den hjälper till att bibehålla god cirkulation hos patienten. Personalen på akuten befrias från uppgiften att ge manuella kompressioner och kan på ett effektivare sätt bedöma patientens tillstånd och avgöra vilken behandling som är bäst. Trängseln och kaoset på akuten minskar, vilket gör att personalen kan hålla sig lugn och fokuserad, och eventuellt kan resurser frigöras för andra akutinsatser. Om LUCAS används på akutavdelningen kan cirkulationen upprätthållas utan avbrott, vilket är avgörande för patientens utsikter till återhämtning. Håll trycket uppe i kateteriseringslabbet Om ett hjärtstopp inträffar på grund av refraktärt kammarflimmer eller en rytm som inte kan defibrilleras, möjliggör LUCAS fortsatta insatser genom att tillhandahålla konsekventa bröstkompressioner enligt riktlinjerna som underlättar den blodcirkulation som förser de vitala organen med syre. Dessutom ger LUCAS en mindre stressig miljö där man kan fatta kvalitetsmässiga beslut och hålla personalen borta från röntgenstrålning. LUCAS är i huvudsak röntgengenomskinlig, med undantag för huven och pistongen, vilket gör att de flesta fluoroskopibilder kan tas utan att LUCAS behöver tas bort. Följande fluoroskopibilder kan tas i ett plan medan LUCAS är ansluten till patienten: LAO kraniellt/kaudalt oblikt, RAO kraniellt/kaudalt oblikt, rakt kaudalt, rakt lateralt och rakt kraniellt. Enligt AHA-riktlinjerna från 2010 har LUCAS fått en LOE C-rekommendation, klass IIa, under PCI.

9

10 LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM LUCAS 2 bröstkompressionssystem levereras med ett batteri, patientremmar, tre sugkoppar, en transportväska och en bruksanvisning. Det finns även andra tillbehör och energialternativ för olika behov inklusive en röntgengenomskinlig ryggplatta av kolfiber för användning under PCI.

11 Batteri Kontrollpanel Patientrem Frigöringsring Sugkopp med tryckplatta Ryggplatta Stabiliseringsrem

12

13 Specifikationer Om jag bara hade en arm och bara kunde ta med mig en enda sak så skulle det vara LUCAS. - Ambulansvårdare och chef Cypress Creek KOMPRESSIONER Kompressionsfrekvens: 102 ± 2 kompressioner per minut Kompressionsdjup: 5,33 cm ± 0,25 cm för nominell patient* Arbetscykel för kompression/dekompression: 50 ± 5 % LUCAS 2 BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM Patienter som lämpar sig för behandling: Sternumhöjd 17 30,3 cm Maximal bröstvidd: 45 cm LUCAS kan användas oavsett patientens vikt. *Patienter med en sternumhöjd mellan 17 och 18,7 cm får ett linjärt ökande djup från 3,8 till 5,3 cm. DRIFT Drift: Elektrisk Strömkälla: Batteri laddningsbart litiumjon-polymer (LiPo) Mått: 13,0 x 8,8 x 5,7 cm Vikt: 0,6 kg Kapacitet: 3300 mah (normalt), 86 Wh Batterispänning: 25,9 V Körtid: 45 minuter (normalt) Maximal batteriladdningstid: Mindre än 4 timmar i rumstemperatur (22 C) Intervall för batteribyte: Vi rekommenderar att batteriet byts var 3:e år eller efter 200 användningstillfällen Omgivningsspecifikationer för batteriet Temperatur vid drift: 0 C till +40 C Temperatur vid laddning: 5 C till +35 C Temperatur vid förvaring: 0 C till 40 C i <6 månader IP-klass: IP44 FYSISKA EGENSKAPER Höjd (placerad i ryggsäcken): 65 cm Bredd (placerad i ryggsäcken): 33 cm Djup (placerad i ryggsäcken): 25 cm Vikt (inklusive batteri): 7,8 kg Alla specifikationer gäller vid C om inget annat anges. De tekniska specifikationerna kan komma att bli inaktuella utan föregående avisering.

14 Physio-Controls produktlinje Defibrillatorer/kontrollapparater LIFEPAK CR Plus automatisk extern defibrillator Med samma avancerade och lättanvända teknologi som används inom ambulanssjukvård är LIFEPAK CR Plus AED specifikt utformad för första instansen vid fall av plötsligt hjärtstopp. LIFEPAK 1000-defibrillator LIFEPAK 1000-defibrillator är en kraftfull och kompakt apparat som utvecklats för att behandla hjärtstoppspatienter och har kapacitet för kontinuerlig hjärtövervakning. Tack vare inbyggd flexibilitet kan LIFEPAK 1000 programmeras för att användas av dem som ger första hjälpen eller av professionell vårdpersonal och tillåter ändring av protokoll i takt med att vårdstandarderna utvecklas. LIFEPAK 15-monitor/defibrillator LIFEPAK 15-monitorn/defibrillatorn utgör akutsjukvårdsstandarden för avancerad livsuppehållande behandling för team som vill ha den mest kliniskt och funktionsmässigt innovativa LIFEPAK TOUGH -enheten som går att få tag på idag. LIFEPAK 15 erbjuder sofistikerade kliniska teknologier tillsammans med ett imponerande utbud av funktioner t.ex. den kraftigaste effekteskaleringen som finns tillgänglig (upp till 360 J), avancerade övervakningsparametrar och en uppgraderingsbar plattform. LIFEPAK 20e defibrillator/monitor med CodeManagement Module LIFEPAK 20e defibrillator/monitor är kliniskt avancerad och fullspäckad med kraft, och är dessutom intuitiv för första instansen i och med att den kombinerar AED-funktion med manuella funktioner så att man snabbt och enkelt kan tillhandahålla avancerad vård. Code Management Module tillför vågformskapnografi och trådlös uppkoppling, vilket förbättrar förmågan för ert sjukhus att effektivt hantera återupplivning från förberedelse till granskningsskedet.

15 HLR-assistans LUCAS 2 bröstkompressionssystem Systemet utvecklades för att ge effektiva, konsekventa och oavbrutna kompressioner i enlighet med ERC-riktlinjerna och används på vuxna patienter både utanför sjukhus och i sjukhusmiljö. TrueCPR -träningsapparat Med TrueCPR kan ert team enklare optimera den manuella HLR-prestandan genom att de får enkel realtidsåterkoppling och uppföljningsåterkoppling på de viktigaste återupplivningsparametrarna. Det kan noggrant mäta kompressionsdjup med patentskyddad treaxlad fältsinduktionsteknologi. Informationshantering LIFENET -system Tack vare LIFENET-systemet kan såväl akutvårdsteamet som sjukhuspersonalen få snabb och tillförlitlig tillgång till klinisk information genom en pålitlig och säker webbaserad plattform som ger vårdteamen tillgång till livsviktig information som kan förbättra patientvården, funktionsflödet och driftseffektiviteten. CODE-STAT datagranskningsprogrammet CODE-STAT datagranskningsprogrammet är ett verktyg för retrospektiv analys som ger enkel tillgång till uppgifter, rapporter och data för eftergranskning.

16 Under mer än 55 år har Physio-Control, Inc., som tillverkar de berömda LIFEPAK-defibrillatorerna, utvecklat teknik och tagit fram enheter som blivit legendariska bland professionell räddningspersonal, kliniska vårdgivare och medborgare överallt. REFERENSER 1 Paradis N, Martin G, Rivers E, et al. Coronary perfusion pressure and the return of spontaneous circulation in human cardiopulmonary resuscitation. JAMA 1990;263(8): Ochoa FJ, Ramalle-Gómara E, Lisa V, Saralegui I. The effect of rescuer fatigue on the quality of chest compressions. Resuscitation. 1998;37: Hightower D, Thomas S, Stone C, Dunn K, March J. Decay in quality of closed-chest compressions over time. Annals of Emergency Medicine. 1995;26: All information, inklusive jämförelse uttalanden gäller från juni år För ytterligare information var god kontakta din lokala Physio-Control representant eller besök Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. HQ Europe, Middle East & Africa UP Office Building Piet Heinkade 55, 1019 GM Amsterdam NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Sverige / Jolife AB info.nordic@physio-control.com Tel Jolife AB, Scheelevägen 17, SE LUND, Sweden 2015 Physio-Control, Inc. Specifikationerna kan komma att ändras utan föregående meddelande. Vissa produkter är inte tillgängliga överallt i världen. I tillverkarnas Konformitetsförklaring listas de produkter och tillbehör som är tillgängliga inom EU. GDR _B

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser

Läs mer

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR TrueCPR återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR återkopplingsenhet för HLR De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att

Läs mer

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas...

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... När va Effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med Riktlinjerna HLR 2005 Sternumkompressioner; 100 kompressioner per minut

Läs mer

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR TrueCPR enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR enhet för HLR vägledning De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att utvärdera

Läs mer

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System I fordonet eller i ambulansen, ökad effektivitet med din utrustning, din information och dina beslut vilket betyder bättre arbete. Det innebär att du kan rädda

Läs mer

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM Hantera det du mäter. Förenkla datainsamlingen efter en incident. CODE-STAT 8.0 datagranskningsprogram Inom akutvård är hastighet och kvalitet livsavgörande. Därför

Läs mer

Användarguide. www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900 048-02 RevB JOLIFE 2008

Användarguide. www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900 048-02 RevB JOLIFE 2008 Användarguide www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900 048-02 RevB JOLIFE 2008 För en fullständig översikt över hantering, indikationer, kontraindikationer, varningar, försiktighetsåtgärder, samt potentiella

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad LIFEPAK 1000 defibrillator

Läs mer

Användarguide www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900080-02 RevB JOLIFE 2012

Användarguide www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900080-02 RevB JOLIFE 2012 Användarguide www.lucas-cpr.com en JOLIFE-produkt 900080-02 RevB JOLIFE 2012 För en fullständig översikt över hantering, indikationer, kontraindikationer, varningar, försiktighetsåtgärder samt potentiella

Läs mer

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu.

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu. LIFENET -SYSTEM Infor m at ion. Dä r du behöv er den. Nu. LIFENET-system. Hjälper dig rädda fler liv. Behandla patienterna bättre, snabbare och effektivare. Det är vad varje akutvårdsteam och sjukhus

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR 1 Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad defibrillator från Physio-Control ger.

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Steg för steg genom hela livräddningen Tidigt Tidig hjärt- Tidig Tidig avan- larm lungräddning defibrillering cerad vård När en person drabbas av plötsligt hjärtstopp

Läs mer

EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE

EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE DET HÄNDER I ETT HJÄRTSLAG VORE DU REDO? Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd och klockan börjar ticka. Du ringer för att

Läs mer

UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR

UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR Automatiska externa defibrillatorer UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR HOPPET LIGGER I DINA HÄNDER Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd (sudden cardiac arrest,

Läs mer

AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA

AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA DET HÄNDER I ETT HJÄRTSLAG VORE DU REDO? Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd och klockan börjar ticka.

Läs mer

HLR - utöver det grundläggande

HLR - utöver det grundläggande HLR - utöver det grundläggande Numera vet vi bättre än någonsin att kvaliteten på hjärt-lungräddning (HLR) är en avgörande faktor för chansen att överleva ett plötsligt hjärtstopp. Trots stora ansträngningar

Läs mer

Köpguide till hjärtstartare

Köpguide till hjärtstartare Köpguide till hjärtstartare Oktober 2013 Vad är egentligen en hjärtstartare? När det inträffat ett plötsligt hjärtstopp har det oftast blivit ett elektriskt kaos i hjärtat. Detta är ett livshotande tillstånd

Läs mer

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare AED Plus Den bästa hjälpen för livräddare HLR behövs De senaste riktlinjerna från European Resuscitation Council (ERC) som utgavs 2010 är tydliga: framgångsrik defibrillering kräver att HLR (hjärt-lungräddning)

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

Ta återupplivning till hjärtat

Ta återupplivning till hjärtat Ta återupplivning till hjärtat För det handlar inte bara om en defibrilleringsstöt Anmärkningsvärt nog debuterar 80 % av hjärtstillestånden på sjukhus med en icke-defibrillerbar hjärtrytm. Därför är det

Läs mer

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas.

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas. INVENTION FOR LIFE ETT HJÄRTA I KAOS Hjärtstillestånd eller hjärtstopp kallas det fysiska tillstånd som inträtt då hjärtat slutat slå, då det står "stilla". Ett så kallat sjuktillstånd. Ca 10.000 svenskar

Läs mer

Detta ansikte utstrålar tryggheten

Detta ansikte utstrålar tryggheten Detta ansikte utstrålar tryggheten Här är orsaken. På Physio-Control bygger vårt anseende och vårt uppdrag på trygghet. En trygghet som härrör från över 50 års innovativt arbete, ett orubbligt kvalitetsåtagande

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Mer än bara en hjärtstartare en hjärtstartare som hjälper dig genom hela livräddningen Tidigt larm Tidig hjärt- lungräddning Tidig defibrillering Tidig avancerad

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo

PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor Alltid redo 1 Ingen tvivel på att vårdpersonalen litar på LIFEPAK 20e Under mer än 50 år har Physio-Control utvecklat teknik och tagit fram produkter

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

Att starta ett stannat hjärta.

Att starta ett stannat hjärta. Att starta ett stannat hjärta. När hjärtat slutar slå. Plötsligt hjärtstopp är inte en hjärtsjukdom. Faktum är att många av de cirka 10 000 svenskar som drabbas årligen, är till synes friska, aktiva människor

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR med CodeManagement Module Trots det kärva ekonomiska klimatet och förändrade riktlinjer förblir ditt sjukhus fokuserat på att rädda liv.

Läs mer

GÖTEBORGS HJÄRT-LUNGRÄDDNINGSUTBILDNING

GÖTEBORGS HJÄRT-LUNGRÄDDNINGSUTBILDNING NI N G GÖTEBORG SH LD TBI SU GRÄD D -LUN NI NG RT JÄ WW E W.GBG-HLR.S GÖTEBORGS HJÄRT-LUNGRÄDDNINGSUTBILDNING Det händer plötsligt men med rätt kunskap kan du rädda liv! Du eller Jag? Presentation Syftet

Läs mer

Var finns din närmaste hjärtstartare?

Var finns din närmaste hjärtstartare? Var finns din närmaste hjärtstartare? Det kan hända vem som helst, var som helst och när du minst anar det! Plötsligt händer det. Någon drabbas av ett plötsligt hjärtstopp mitt framför dig. Det kan hända

Läs mer

AED Plus tillbehör och träningsprodukter

AED Plus tillbehör och träningsprodukter AED Plus tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz Denna revolutionerande elektrod i ett stycke, avsedd för vuxna, säkerställer snabb och korrekt placering och känner därefter av och rapporterar

Läs mer

Hjärtstopp och kedjan som räddar liv

Hjärtstopp och kedjan som räddar liv Hjärtstopp och kedjan som räddar liv Alandica kultur och kongress 21 okt 2014 Innehåll 1. Hjärtstopp och HLR 2. Kedjan som räddar liv 3. Visioner 4. Ett patientfall 1. Hjärtstillestånd och HLR Budskap:

Läs mer

- PÅ/AV - JUSTERA. - PAUS (låst) - LJUD AV. - Larmindikator

- PÅ/AV - JUSTERA. - PAUS (låst) - LJUD AV. - Larmindikator NU-ambulansen Ambulansinstruktion Förenklad användarmanual till: LUCAS 2 Bröstkompressionssystem - PÅ/AV Manöverpanel: - JUSTERA - PAUS (låst) - AKTIV (kontinuerligt) LUCAS ger kontinuerliga kompressioner.

Läs mer

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem

LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Godkänd av: Datum: Sida: 195 LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Följande instruktion gäller främst för 2. Vid användning av gamla får pausas om patienten ej är intuberad vid ventilation, se riktlinje kap

Läs mer

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen Dina Melki För varje minut som går efter hjärtstoppet utan att defibrillering utförs, minskar chansen att överleva med 10 procent. Bedömning av livstecken-undersökning:

Läs mer

Prehospitala refraktära hjärtstopp och ECMO

Prehospitala refraktära hjärtstopp och ECMO Prehospitala refraktära hjärtstopp och ECMO Lis Abazi ST-läkare Anestesi, Norrtälje sjukhus Doktorand, Hjärtstoppscentrum, Karolinska Institutet Vem är vår patient? och var börjar vår historia? Vem är

Läs mer

Öppen utbildning i hjärt-lungräddning, 4 timmar

Öppen utbildning i hjärt-lungräddning, 4 timmar Utbildning i första hjälpen Öppen utbildning i hjärt-lungräddning, 4 timmar Måndag 13 maj 8:00-12:00 i Västerås Vill du lära dig hjärt-lungräddning, HLR? Nu börjar vi med öppna utbildningar i Västerås.

Läs mer

Vid frågor kontakta oss gärna! Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Vid frågor kontakta oss gärna! Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Akutomhändertagande vid sjukdom eller olycka (L-ABCDE) I utbildningen får kursdeltagaren lära sig hur han eller hon på ett enkelt sätt kan hjälpa en person som drabbas av en akut sjukdom eller olycka.

Läs mer

Skrivning A-HLR SKRIVNING I A-HLR

Skrivning A-HLR SKRIVNING I A-HLR SKRIVNING I A-HLR 1. Vilket påstående är rätt? a. Plötsligt oväntat hjärtstopp drabbar ca 5000 människor i Sverige varje år. b. Ett hjärtstopp startar i de flesta fall med ett ventrikelflimmer- VF. c.

Läs mer

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge Dina Melki S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge S-HLR S-HLR Bedömning av livstecken: - Kontroll av medvetande. - Kontroll av andning

Läs mer

Om hjärtat stannar.. Vad gör man?

Om hjärtat stannar.. Vad gör man? Om hjärtat stannar.. Vad gör man? Johan Herlitz Professor i prehospital akut sjukvård Högskolan i Borås och Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg 1 Min forskning är möjlig tack vare stöd från Hjärt-

Läs mer

AED Pro tillbehör och träningsprodukter

AED Pro tillbehör och träningsprodukter AED Pro tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz CPR-D-padz för vuxna innehåller ett elektrodpar och kommer i ett enda stycke. Den är en revolutionerande produkt som säkerställer snabb och

Läs mer

Bruksanvisning AED Trainer

Bruksanvisning AED Trainer Bruksanvisning AED Trainer ARTIKELNUMMER 70-00036-13 B Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. AED Trainer (AED = automatiserad extern defibrillator) är en enhet för inlärning av grundläggande

Läs mer

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge Dina Melki S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge S-HLR S-HLR Bedömning av livstecken: Bedöm medvetande och därefter andningen. Cirkulation:

Läs mer

BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM

BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM ANVÄNDARHANDBOK SV LUCAS TM Bröstkompressionssystem Användarhandbok 100901-06 Version A, giltig från CO J2665 2014 Jolife AB LUCAS 2 Bröstkompressionssystem Användarhandbok 2 Tack

Läs mer

Tänk om... Räddad... Tänk om, är ord som ofta dyker upp i Evas tankar. Tack vare omedelbar HLR Tänk om de hade valt en annan golfbana.

Tänk om... Räddad... Tänk om, är ord som ofta dyker upp i Evas tankar. Tack vare omedelbar HLR Tänk om de hade valt en annan golfbana. Tänk om... Räddad... Tänk om, är ord som ofta dyker upp i Evas tankar. Tack vare omedelbar HLR Tänk om de hade valt en annan golfbana. och tidig defibrillering, Eva Frisk, 57 år Tänk om banpersonalen inte

Läs mer

Med ännu bättre hjälp. för livräddare

Med ännu bättre hjälp. för livräddare Med ännu bättre hjälp för livräddare Ett steg längre än AED Plus 2002 lanserade ZOLL defibrillatorn AED Plus med Real CPR Help HLRåterkoppling i realtid som för första gången någonsin låter livräddare

Läs mer

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR FULLSTÄNDIG BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar! Du har tagit det första steget mot yngre, piggare ögon genom att köpa denna produkt från FOREO. Passa på och

Läs mer

En genväg till djup avslappning och meditation. Floating.

En genväg till djup avslappning och meditation. Floating. En genväg till djup avslappning och meditation Floating. FLOATING återskapar balans Att flyta i ett viktlöst tillstånd och låta hjärnan vila från intryck, såsom ljud, ljus, tryck och friktioner frigör

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Organisation och Målbeskrivning Region Kronoberg Godkänt av Medicinska kommittén 20170511 Patientmål Personer som vistas på enheter inom Region Kronoberg och som får ett

Läs mer

TILLBEHÖR LIFEPAK CR. Plus. för användning till. Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic.

TILLBEHÖR LIFEPAK CR. Plus. för användning till. Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic. TILLBEHÖR för användning till LIFEPAK CR Plus automatisk Extern defibrillator Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic. BATTERI OCH ELEKTROD TILLBEHÖR Kontaktinformation: PHYSIO-CONTROL

Läs mer

Svenska Hjärt-Lungräddningsregistret

Svenska Hjärt-Lungräddningsregistret Svenska Hjärt-Lungräddningsregistret Ett flaggskepp bland svenska kvalitetsregister Johan Herlitz Professor i prehospital akutsjukvård i Västra Götaland Högskolan i Borås och Sahlgrenska universitetssjukhuset,

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Användarhandbok. Bröstkompressionssystem

Användarhandbok. Bröstkompressionssystem Bröstkompressionssystem Användarhandbok SV www.lucas-cpr.com En produkt från JOLIFE LUCAS TM Bröstkompressionssystem Användarhandbok 100666-00 E, Giltig från COJ2236, 2009 JOLIFE AB 2 Tack för att du har

Läs mer

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1

Perma 2 VÄRMEPRESSAR. Perma 1 Perma 2 VÄRMEPRESSAR Perma 1 VÄRMEPRESS PERMA 1 Pneumatisk med en bottenplatta Perma 1 är en elektrisk och pneumatisk värmepress avsedd för påvärmning av värmetransfers på textilier. Denna pålitliga maskin

Läs mer

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Hjärtstopp Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Innehåll Hjärtstopp (bakgrund-hjärtstoppsregistret) Hjärtstopp på DS Nya riktlinjer 2011 Defibrillator och mediciner

Läs mer

Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen

Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen Utbildning i första hjälpen Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen Måndag 8 april 8:00-16:30 i Västerås Vill du lära dig hjärt-lungräddning och hur man räddar liv med hjälp av hjärtstartare?

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Det Svenska Hjärt-lungräddningsregistret

Det Svenska Hjärt-lungräddningsregistret NÅGRA AV DE VIKTIGASTE FYNDEN FRÅN Det Svenska Hjärt-lungräddningsregistret Årsrapport 2016 Årsrapport 2015 års resultat Svenska Hjärt- lungräddningsregistret Författare, registerhållare och ansvarig utgivare

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah SE 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

Rapport från Svenska Hjärt-Lung- räddningsregistret. Johan Herlitz. Professor i prehospital akutsjukvård

Rapport från Svenska Hjärt-Lung- räddningsregistret. Johan Herlitz. Professor i prehospital akutsjukvård Rapport från Svenska Hjärt-Lung- räddningsregistret Johan Herlitz Professor i prehospital akutsjukvård Västa Götalands Center för utveckling av prehospital akutsjukvård Högskolan i Borås och Sahlgrenska

Läs mer

SÖMNAPNÉ OCH TYP 2 DIABETES

SÖMNAPNÉ OCH TYP 2 DIABETES SÖMNAPNÉ OCH TYP 2 DIABETES Sömn är livsviktigt Alla behöver en god sömn för att kroppen ska kunna återhämta sig och fungera normalt. Mest sömn behöver barn och tonåringar. En vuxen behöver ca 6-9 timmar

Läs mer

SMIDIG OCH SMART. Melitta SystemService. Melitta c35. Snabb och exakt helautomatisk kaffemaskin för kaffespecialiteter med färsk mjölk.

SMIDIG OCH SMART. Melitta SystemService. Melitta c35. Snabb och exakt helautomatisk kaffemaskin för kaffespecialiteter med färsk mjölk. Melitta SystemService Melitta c35 Snabb och exakt helautomatisk kaffemaskin för kaffespecialiteter med färsk mjölk. SMIDIG OCH SMART MELITTA GÖR KAFFE TILL REN NJUTNING H a s t i g h e t o c h p r e c

Läs mer

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar

Birdie EVO. Optimerad design för säkra förflyttningar EVO Optimerad design för säkra förflyttningar SLOW R SMARTLOCK EVO En evolution inom mobila golvlyftar EVO har designats för att erbjuda nya valmöjligheter baserat på ny teknologi. EVO ger användaren maximal

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR För akutsjukvård LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR När du kommer till en olycksplats behöver du den mest avancerade monitorn/defibrillatorn, som sätter nya

Läs mer

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre!

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre! HEDE SAFETY Vi gör det bättre! www.hedesafety.se Innehåll: 1. Introduktion Hjärtstartare Räddar liv. 2. Hur man använder CardiAid. 3. Underhåll. 4. Sammanfattning och priser. Beställ enkelt från hedesafety.se

Läs mer

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI

För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI För operationssalen OPERATIONSSAL DAGKIRURGI Vad är Merivaara INTEGRA? Servicekoncept för att skapa funktionella arbetsplatser tillsammans Integrerar utrustning och system Förbättrar arbetsflödet, ökar

Läs mer

Kvalitetssäkring av HLR i LINC- studien en multicenterstudie på docka

Kvalitetssäkring av HLR i LINC- studien en multicenterstudie på docka Kvalitetssäkring av HLR i LINC- studien en multicenterstudie på docka Olof Lindén Läkarprogrammet, Uppsala Universitet Handledare: Sten Rubertsson & Rolf Gedeborg Institutionen för kirurgiska vetenskaper,

Läs mer

imop Lite Mobil rengöring

imop Lite Mobil rengöring imop Lite Mobil rengöring faster cleaner greener safer better Välkommen till revolutionen imop Lite I-mop Lite är lättare än i-mop XL, vilket gör den till den minsta, lättaste maskinen i i-mop-utbudet.

Läs mer

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp.

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp. Nödnumret 112 När man blir äldre ökar risken för akut sjukdom och olyckor i hemmet. Det finns många hot från att man faller och slår sig till att drabbas av allvarliga tillstånd som stroke eller hjärtinfarkt.

Läs mer

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp.

Det är viktigt för alla att veta. Särskilt viktigt är det om man bor ensam eller om det är långa avstånd till hjälp. Nödnumret 112 När man blir äldre ökar risken för akut sjukdom och olyckor i hemmet. Det finns många hot från att man faller och slår sig till att drabbas av allvarliga tillstånd som stroke eller hjärtinfarkt.

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre Bakgrund 2008 planerade Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) att förbättra omhändertagandet av hjärtstopp inom sjukhuset. ÅHS ville införa enhetliga rutiner för HLR, först på sjukhuset, och därefter inom hela

Läs mer

SWESEMs utbildningsutskott Rubrik Avancerad hjärt-lungräddning 2012-01-16

SWESEMs utbildningsutskott Rubrik Avancerad hjärt-lungräddning 2012-01-16 SWESEMs utbildningsutskott Rubrik Avancerad hjärt-lungräddning 2012-01-16 Igenkännande av hjärtstopp start på A-HLR algoritmen Vuxna patienter har hjärtstopp och ska behandlas enligt algoritmen när de

Läs mer

Hjärtkärlsjukdomar. Fysioterapeutprogramet Termin 2. Anton Gard, ST-läkare Kardiologi

Hjärtkärlsjukdomar. Fysioterapeutprogramet Termin 2. Anton Gard, ST-läkare Kardiologi Hjärtkärlsjukdomar Fysioterapeutprogramet Termin 2 Anton Gard, ST-läkare Kardiologi Vad ska vi lära oss? Förmaksflimmer Pacemaker Hjärtstopp Perifer kärlsjukdom Arytmier Hjärtats anatomi Hjärtats elektriska

Läs mer

Save Lives. Utskriftsversion

Save Lives. Utskriftsversion Save Lives Utskriftsversion 1Rädda liv Du behöver inte vara läkare för att rädda liv... Lättanvänd teknik gör det möjligt Visste du att en genomsnittlig person med grundläggande kunskap om HLR (hjärt-lungräddning)

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre!

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre! HEDE SAFETY Vi gör det bättre! www.hedesafety.se Innehåll: 1. Introduktion Hjärtstartare Räddar liv. 2. Hur man använder CardiAid. 3. Underhåll. 4. Sammanfattning och priser. Beställ enkelt från hedesafety.se

Läs mer

Ideen bewegen mehr. CargoMaster. The Stair Climber for Professionals. Made in Germany

Ideen bewegen mehr.   CargoMaster. The Stair Climber for Professionals. Made in Germany Ideen bewegen mehr www.cargomaster.org CargoMaster The Stair Climber for Professionals Made in Germany AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel.: +49.74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35

Läs mer

Generatorer från Wacker Neuson som Ni kan lita på: Generatorkompetens i minsta detalj. En överblick över alla generatorer.

Generatorer från Wacker Neuson som Ni kan lita på: Generatorkompetens i minsta detalj. En överblick över alla generatorer. Generatorer Generatorer från Wacker Neuson som Ni kan lita på: Generatorkompetens i minsta detalj. 1. Full av energi varje gång. En pålitlig energiförsörjning som är oumbärlig på byggena. Med generatorer

Läs mer

LHE Ljusterapisystem. Med Mistral. arbetar man 200% snabbare än med en. Laser eller IPL

LHE Ljusterapisystem. Med Mistral. arbetar man 200% snabbare än med en. Laser eller IPL P LHE Ljusterapisystem Med Mistral arbetar man 200% snabbare än med en Laser eller IPL En komplett hudvårdslösning Mistral har kommit till Sverige och nu finns möjligheten för din klinik /salong att ta

Läs mer

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Organisation och Målbeskrivning Landstinget Kronoberg Godkänt av Medicinska kommittén 2013 10 08 Patientmål Personer som vistas på enheter inom Landstinget Kronoberg och

Läs mer

Etiska riktlinjer för hjärt-lungräddning (HLR)

Etiska riktlinjer för hjärt-lungräddning (HLR) Etiska riktlinjer för hjärt-lungräddning (HLR) 2015-03-20 M. Karlsson Marit Karlsson Med dr överläkare LAH Linköping SLS Delegation för medicinsk etik Vår tids utmaning 1. Vi kan idag (alltmer) förlänga

Läs mer

Instruktion för repetition av S-HLR och A-HLR tillsammans

Instruktion för repetition av S-HLR och A-HLR tillsammans Instruktion för repetition av S-HLR och A-HLR tillsammans Bakgrund: När A-HLR repeteras blir det ofta fokus på läkemedel och själva algoritmen, viktigt är dock att även träna de moment som skall göras

Läs mer

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER

www.neopost.se MODELLER SPECIFIKATIONER ANVÄNDArvänlig ENKLARE ÄN EN KOPIERINGSMASKIN MODULUPPBYGGD ANPASSAS enkelt EFTER DIN VERKSAMHET HÖG PRODUKTIVITET OCH EFFEKTIVITET LÅG LJUDNIVÅ PASSAR ALLA MILJÖER kräver INGA FÖRKUNSKAPER OMR-LÄSNING

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

Säkerheten först Instruktion för omedelbara livräddande åtgärder vid olyckshändelser

Säkerheten först Instruktion för omedelbara livräddande åtgärder vid olyckshändelser Första hjälpen kit Säkerheten först Instruktion för omedelbara livräddande åtgärder vid olyckshändelser 1 icke-vävt självhäftande plåster 2,5cmx5m 4 icke-vävt självhäftande bandage 10x6cm 2 fingerspets

Läs mer

Dino-Lite TrichoScope

Dino-Lite TrichoScope Dino-Lite TrichoScope Trikosskopi är en relativt ung vetenskap som studerar hårets och hårbottens hälsa. Trikosskopi praktiseras ofta av dermatologer, men fler och fler praktiserande läkare har blivit

Läs mer

Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen

Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen Utbildning i första hjälpen Öppen utbildning i HLR, D-HLR och första hjälpen Måndag 25 februari 8:00-16:30 i Västerås Vill du lära dig hjärt-lungräddning och hur man räddar liv med hjälp av hjärtstartare?

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer

Hjärtstartare räddar liv du kan bidra!

Hjärtstartare räddar liv du kan bidra! Hjärtstartare räddar liv du kan bidra! 10 000 personer i Sverige drabbas årligen av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. Drygt 93 procent avlider. Hjärtstopp inträffar ofta på platser dit det tar minst

Läs mer

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah se 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

LAGERAUTOMAT LOGIMAT. Effektiv lagring och orderplock av smådelar

LAGERAUTOMAT LOGIMAT. Effektiv lagring och orderplock av smådelar ogimat Effektiv lagring och orderplock av smådelar LAGERAUTOMAT LOGIMAT Fördelar Lagerautomat LogiMat Ergonomiskt och kraftfullt system för lagring och plock av smådelar Fördelar: LogiMat är en automatiserad

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig)

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig) Komma igång - SÄKERHETSINFORMATION : Bör inte användas av kvinnor i den första perioden av graviditeten, av personer som är utrustade med en pacemaker eller annan inopererad medicinsk enhet, eller någon

Läs mer

KONTROLLSKÅP WEATHERMATE 6 & 12

KONTROLLSKÅP WEATHERMATE 6 & 12 BRUKSANVISNING KONTROLLSKÅP WEATHERMATE 6 & 12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KONTROLLSKÅP WM Sid. El installation 1 Att komma igång med Weathermate 2 Introduktion 3 Funktioner 3 Att ställa in datum och tid 3 Grundläggande

Läs mer

LINDRAR DINA ALLERGISYMTOM UTAN BIVERKNINGAR BRUKSANVISNING

LINDRAR DINA ALLERGISYMTOM UTAN BIVERKNINGAR BRUKSANVISNING LINDRAR DINA ALLERGISYMTOM UTAN BIVERKNINGAR BRUKSANVISNING ART NO SN206 2 AllergiLindra Lindrar dina allergisymtom utan biverkningar HÖSNUVA DAMMALLERGI PÄLSALLERGI Allergi-Lindra ger dig fototerapibehandling

Läs mer

Stay in charge rät ddnin rje Ång

Stay in charge rät ddnin rje Ång Stay in charge RÄTT LADDNING VARJE GÅNG En ny generation exideladdare Sköt om dina batterier så håller de längre. Exide Technologies har, som världsledande batteriproducent, all den kunskap som behövs

Läs mer