PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo"

Transkript

1 PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor Alltid redo

2

3 1 Ingen tvivel på att vårdpersonalen litar på LIFEPAK 20e Under mer än 50 år har Physio-Control utvecklat teknik och tagit fram produkter som blivit legendariska bland professionell räddningspersonal, kliniska vårdgivare och i samhället. LIFEPAK 20-serien utformades först för sjukhusmiljöer, men idag använder vårdpersonal i hela världen LIFEPAK 20e defibrillator/monitor för såväl avancerad som basal livsuppehållande behandling. Mycket lättanvänd för första hjälpen, men ändå tillräckligt avancerad för hjärtteamet du kan lita på LIFEPAK 20e oavsett var du befinner dig på sjukhuset.

4 Tillförlitlighet innebär att vara förberedd Hjärtstopp kan inträffa var som helst på sjukhuset. På akuten. På uppvakningsavdelningen. Som vårdpersonal står du i sjukvårdens frontlinje och du behöver avancerad utrustning som du kan lita på. I LIFEPAK 20e kan man enkelt konfigurera patientprotokoll och införa ändringar som rekommenderas av American Heart Association och European Resuscitation Council. Det är därför som vi ebjuder LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Vi förstår att alla yrkeskategorier på sjukhuset behöver en defibrillator som de kan hantera, oavsett om det rör sig om personal på vårdavdelningar, akutvårdsteam, medicintekniker eller IVA-personal. LIFEPAK 20e är en självständig enhet som är idealisk för alla områden på sjukhuset eftersom den är två defibrillatorer i en. Den har två lägen med ett lättanvänt lucksystem som gör att den kan användas både med AED-funktion och manuellt. Den är en lättanvänd och effektiv AED för första hjälpen som enkelt omvandlas till en manuell defibrillator för avancerad vård.

5 3 Tillförlitlighet innebär enkel användning, avancerad teknik Physio-Controls produkter är utformade med ledande medicinsk teknik. Alla våra LIFEPAK-defibrillatorer ger full energi upp till 360J, den högsta i branschen. Samtidigt är vi medvetna om att det enklaste sättet att använda utrustning oftast är det mest effektiva. LIFEPAK 20e defibrillator/monitor är lättanvänd men har samtidigt avancerade funktioner som verkligen gör skillnad. För svårdefibrillerade patienter använder LIFEPAK 20e vår bifasiska ADAPTIV -teknik som ger ett maximalt energiinställningintervall upp till 360 joule. För patienter som behöver mer än en stöt har detta visat sig vara en bättre strategi för att häva defibrilleringsbara hjärtrytmer. 1,2,3 AED-läge LIFEPAK 20e defibrillator/monitor: två defibrillatorer i en. Tidig defibrillering med AED-läget LIFEPAK 20e är idealisk på akutvagnen och sätter ett effektivt verktyg för tidig defibrillering i händerna på de personer som är först på plats. Defibrillatorn har en mycket lättanvänd design. När luckan är stängd är defibrillatorn i AED-läge, vilket säkerställer att den person som ger grundläggande behandling endast ser de reglage som behövs för snabb och enkel användning. Dessutom vägleder det beprövade Shock Advisory System användaren genom 3-stegsproceduren med tydliga röstmeddelanden och enkla, lättbegripliga bilder. Från och med det ögonblick då defibrillatorn startas registrerar och rapporterar CODE- SUMMARY -funktionen kritiska händelser under hela processen. Detta omfattar kardiorespiratoriska händelser, en logg med vitala tecken och tillhörande vågformer. Kraftfull flexibilitet med manuellt läge När personal som är behörig att ge avancerad livsuppehållande behandling anländer, omvandlas 20e enkelt till manuellt läge genom ett tryck på luckans spärr. Avancerad vårdpersonal kan använda mer avancerade övervakningsparametrar som t.ex. noninvasiv pacing, EKG-övervakning (med 3 eller 5 avledningar) och synkroniserad elkonvertering. Masimo SET pulsoximetri erbjuder noggrann och stabil övervakning av syrgasmättnad för snabba och effektiva kliniska beslut vid förhållanden med både aktiva rörelser och låg perfusion.* Personalen får även väl tilltagen batterikraft lithiumjonbatteritekniken ger längre driftstid för transport av patienter från en del av sjukhuset till en annan. Manuellt läge *En extra kabel krävs för att alternativ övervakning ska kunna utföras.

6 Tillförlitlighet innebär att du får den support du behöver Physio-Control levererar inte bara medicinsk utrustning. Vi vill också att du ska få den support du behöver. Oavsett om du köper din första LIFEPAK 20e defibrillator/monitor eller kompletterar med nya tillval och tjänster, kommer du att få utbildningsmaterial om produkten och dess kliniska tillämpning så att personalen håller sina kunskaper aktuella. För LIFEPAK 20e erbjuds även utbildningslösningar för medicintekniker, på plats eller utanför sjukhuset. Vi har även en fullmatad katalog med tillbehör och engångsprodukter som hjälper dig att erbjuda flexibla behandlingsalternativ för alla avdelningar på sjukhuset.

7 5 Tillförlitlighet innebär förmåga att rädda liv Vi gör allt vi kan för att hjälpa dig att rädda liv. Varje LIFEPAK har utformats för vårdpersonal, av vårdpersonal. Vi analyserar, testar och godkänner kontinuerligt data hämtade från det verkliga livet och synpunkter från kunder för att utveckla produkter som tillgodoser dina specifika behov. Du kan se resultatet av våra ansträngningar i LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Den är redo när du är det Den är enkel, men ändå kraftfull Den är flexibel och gör exakt det du behöver, där och när du behöver det LIFEPAK 20e fungerar lika bra som du arbetar och det gör verkligen skillnad Låt LIFEPAK 20e defibrillator/monitor göra skillnad på ditt sjukhus. Kontakta din lokala Physio-Control-representant eller besök

8 Physio-Controls produktfamilj När det gäller patienternas hälsa har du tillräckligt att bekymra dig över. Låt oss hjälpa till. Vi tillhandahåller kompletta patientövervaknings- och defibrilleringslösningar som gör verklig skillnad på sjukhus runt om i världen. Oavsett om du behöver en defibrillator/monitor, AED, HLR-assistans eller datahanteringsverktyg, kan du vara säker på att våra innovativa och flexibla produkter tillgodoser dina behov. Eftersom alla våra system är helt kompatibla kommer du att kunna standardisera över hela sjukhuset och sänka de totala ägandekostnaderna. LIFEPAK defibrillatorer/monitorer LIFEPAK 15 monitor/defibrillator LIFEPAK 15 monitor/ defibrillator utgör den nya akutsjukvårdsstandarden för avancerad livsuppehållande behandling för team som vill ha den mest kliniskt och funktionsmässigt innovativa LIFEPAK- TOUGH -enheten som går att få tag på idag. LIFEPAK 15 har integrerad Masimo Rainbow SET -teknik som övervakar SpO 2, koloxid och methemoglobin. Den har en metronom som ger vägledning för kompressioner och ventilationer under HLR samt ett alternativ för att öka energinivån till 360 J. LIFEPAK 15, som är en helt ny platform, drivs av lithiumjonbatterier, har en SunVue -skärm som gör skärmen läslig i starkt solljus och en anslutningskapacitet som gör det enkelt och säkert att samla in och sända patientdata. Formatet och användargränssnittet liknar det hos LIFEPAK 12 defibrillator/monitor, vilket ger en enkel övergång med låga utbildningskostnader. Den lämpar sig väl för användning överallt på sjukhuset. LIFEPAK 1000 defibrillator LIFEPAK 1000 är en kraftfull och kompakt enhet som utvecklats för att behandla hjärtstoppspatienter och har kapacitet för kontinuerlig hjärtövervakning. Tack vare inbyggd flexibilitet kan LIFEPAK 1000 programmeras för att användas av dem som ger första hjälpen eller av professionell vårdpersonal och tillåter ändring av HLRprotokollet i takt med att vårdstandarderna utvecklas. En stor, intuitiv skärm visar grafik och EKG-värden som är tydliga och går lätt att läsa från alla vinklar och i starkt solljus. Eftersom LIFEPAK 1000 är den mest robusta AED-enheten bland LIFEPAK-modellerna kan du tryggt ta den med dig i de tuffaste miljöer. Den är mycket lämplig att använda vid olika kliniker på sjukhusområdet. LIFEPAK CR Plus AED LIFEPAK CR Plus är utformad för personer med minimal livräddningsutbildning på företag och i offentliga miljöer och vägleder livräddaren steg för steg med lugna, tydliga röstmeddelanden. Den är enkel att använda och har samma avancerade defibrilleringsteknik som används inom ambulanssjukvård och på sjukhus. LIFEPAK CR Plus är lämplig för sjukhusets allmänna utrymmen, t.ex. lobbyn, parkeringshuset eller kafeterian.

9 7 HLR-assistans Datahanterings- och anslutningsverktyg LIFENET -systemet Tack vare LIFENET-systemet kan såväl akutvårdsteamet som sjukhuspersonalen få snabb och tillförlitlig tillgång till klinisk information som bidrar till att förbättra patientvårdsflödet och effektiviteten i vården. LIFENET-systemet är en pålitlig och säker webbaserad plattform som ger vårdteamen tillgång till livsviktig information med helt aktuella patientdata och data för eftergranskning. LIFENET-systemet är det mest heltäckande systemet på marknaden idag när det gäller allt från att larma i förväg om en inkommande patient till att granska data efter en incident och spåra inventarier. LUCAS bröstkompressionssystem (Försäljning via JOLIFE AB) Detta system är utformat för att ge effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med AHAriktlinjerna och används på vuxna patienter både utanför sjukhus och i sjukhusmiljö. Systemet ger kontinuerligt kompressioner av hög kvalitet så att personalen kan fokusera på andra livräddande uppgifter. Systemet finns både i tryckluftsdrivna och batteridrivna versioner. Mycket lämpligt för akutvagnen, akutavdelningen och kateteriseringslaboratoriet. CODE-STAT datagranskningsprogram med avancerad HLR-analys Detta eftergranskningsverktyg används för att registrera bröstkompressioner i patientens kontinuerliga EKG-rapport och beräkna statistiska HLR-uppgifter som hjälper dig att följa de aktuella AHA/ERC-riktlinjerna. Programmet gör det enklare att samla in och rapportera data genom att alla expedierings-, behandlings- och resultatdata samlas i en och samma fil. Akutvårdsdata från flera LIFEPAK-defibrillatorer kan laddas ned, granskas, hanteras och analyseras. Programmet underlättar även kvalitetsanalys och affärsbeslut genom att du kan ta fram utvärderings - och trendrapporter för att granska systemets prestanda. DT EXPRESS dataöverföringsprogram Med det här programmet kan du konsolidera data från plötsliga hjärtstopp och akuttransporter i sjukhusets informationssystem. Det enkla Windows - baserade programmet hanterar data från LIFEPAK-defibrillatorer/monitorer. Det gör det enkelt att ladda ned kritiska händelse- och vågformsdata till din dator, lägga till kompletterande patientuppgifter, skriva ut en rapport och lagra journaler på en disk. Om du vill lagra rapporterna och visa dem på skärmen, exporterar du filerna till datagranskningsprogrammet CODE-STAT.

10 Specifikationer ALLMÄNT LIFEPAK 20e defibrillator/monitor har sju olika driftslägen: Manuellt läge: Tillhandahåller normala driftsfunktioner för avancerad livsuppehållande behandling. Ger tillgång till energival i manuellt läge på upp till 360 J, synkroniserad elkonvertering och pacing. EKG-vågform visas. AED-läge: Tillhandahåller normala driftsfunktioner för basal hjärt- och lungräddning. Alla användarfunktioner är tillgängliga utom manuell defibrillering, synkroniserad elkonvertering, pacing och åtkomst av arkiverade patientjournaler. Tillhandahåller standardvärden för defibrilleringsenergi upp till 360 J. Alternativ för visning av EKG-vågformer och/eller visuella AED-meddelanden kan väljas av användaren. Inställningsläge: Gör det möjligt för operatören att konfigurera enhetens inställningar. Serviceläge: Gör det möjligt för operatören att utföra diagnostiska tester och kalibreringar, ta fram enhetens modulprogramvara och maskinvaruversioner samt visa och skriva ut en logg över diagnostisk kod. Inserviceläge: Simulerade vågformer finns tillgängliga för demonstration. Vågformerna består av realistiska data i korta segment, som upprepas så att en kontinuerlig vågform bildas. Arkivläge: Ger operatören möjlighet att komma åt journaler för tidigare patienter och granska, överföra, skriva ut, redigera eller radera dessa. Autotestläge: Utför dagliga funktionstest. STRÖM Enheten drivs med nätström och har ett internt batteri som reservströmkälla. Nätströmsdrift: V växelström 50/60 Hz, V växelström 50/60 Hz, total effektförbrukning mindre än 120 voltampere (VA) Internt batteri som reservströmkälla: Lithiumjon. Batteriet laddas när enheten drivs med nätström. Driftstid: Ett fulladdat internt batteri förmår leverera följande före avstängning: TOTALT EFTER SVAGT BATTERI Övervakning plus SpO 2 : (minuter): Övervakning plus pacing (vid 100 ma, 60 ppm) plus SpO 2 (minuter): Defibrillering (360J urladdningar): Laddningstid för batteriet: <4 timmar när enheten är avstängd och ansluten till nätström Indikation och meddelande vid svagt batteri: När enheten kopplas bort från nätströmmen övergår den till batteridrift. När batteriet börjar bli svagt visar batteristatusindikatorn ett gult segment och ett meddelande om svagt batteri. En varningssignal hörs. Strax därefter visar statusindikatorn ett blinkande rött segment, meddelandet svagt batteri, anslut till nätström visas och en varningssignal hörs. Serviceindikator: Lysdioden tänds när service krävs. FYSISKA EGENSKAPER Vikt: Fullt utrustad defibrillator/monitor (pacing, SpO 2 och lucka, utan papper och kablar) 5,58 kg QUIK-COMBO -kabel: 0,20 kg Standardspadar (hårda): 0,88 kg Höjd: 21,3 cm Bredd: 26,2 cm Djup: 26,2 cm SKÄRM Storlek (aktivt visningsområde): 115,18 mm bred x 86,38 mm hög Upplösning: 320 x 240 punkter aktiv färg-lcd. Visar minst 4 sekunders EKG och alfanumeriska tecken för värden, enhetens instruktioner eller meddelanden. Alternativ visning av en ytterligare vågform. Vågformsvisningens svephastighet: 25 mm/s för EKG DATAHANTERING Enheten kan enkelt skriva ut en CODE SUMMARY rapport (händelseresumé), inklusive en introduktion med patientinformation och en rapport över kritiska händelser. Händelseresumén innehåller även en logg med händelser och vitala tecken samt tillhörande vågformer. Enheten kan skriva ut arkiverade patientjournaler och har två datakommunikationsportar en infraröd (IrDA) och en direkt seriell port för anslutning av en seriell datakabel. KOMMUNIKATION Enheten kan överföra data via IrDA version 1.0. monitor EKG EKG kan övervakas med EKG-kablar för 3 eller 5 avledningar. Standardspadar eller terapielektroder (QUIK-COMBO pacing-/defibrillerings-/ekg-elektroder eller FASTPATCH defibrillerings-/ekg-elektroder för engångsbruk) används för övervakning i spadavledning. Kompatibel med LIFEPAK 12 EKG- och terapikablar. Avledningsval: Avledning I, II och III (EKG-kabel för 3 avledningar) Avledning I, II, III, AVR, AVL och AVF, V (c) med samtidig registrering, (EKG-kabel för 5 avledningar) EKG-storlek: 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1, 0.5, 0.25 cm/mv Visning av hjärtfrekvens: slag/min, digital visning Värde utanför mätområdet: Visas med symbolen --- Hjärtsymbol blinkar för varje avkänt QRS-komplex Kontinuerlig patientövervakning (CPSS): I AED-läge när Shock Advisory System inte är aktivt övervakar CPSS patienten via QUIK-COMBO-elektroder eller EKG-avledning II med avseende på potentiellt defibrillerbara rytmer. Röstmeddelanden: Används för vissa varningar och larm (kan konfigureras på/av). Analog EKG-utgång: 1 V/mV x 1,0 förstärkning < 35 ms fördröjning CM-undertryckning (Common Mode): 90 db vid 50/60 Hz SpO 2 Masimo SET Ytterligare konfiguration tillgänglig för kompatibilitet med Nellcor-sensorer Mättnadsområde: 1 till 100 % Mättnadsnoggrannhet: ( %) (0 69 % ospecificerat) Vuxna/barn: ±2 siffror (under tillstånd utan rörelse) ±3 siffror (under tillstånd med rörelse) Nyfödda: ±3 siffror (under tillstånd utan rörelse) ±3 siffror (under tillstånd med rörelse) Stapeldiagram för dynamisk signalstyrka Pulston vid början av pletysmogrammet SpO 2 medeluppdateringsfrekvens: Kan väljas till 4, 8, 12 eller 16 sekunder av användaren SpO 2 -mätning: Funktionella SpO 2 -värden visas och lagras Pulsfrekvens: 25 till 240 pulser per minut Pulsfrekvensnoggrannhet: (Vuxna/barn/nyfödda) ± 3 siffror (under tillstånd utan rörelse) ± 5 siffror (under tillstånd med rörelse) SpO 2 -vågform med automatiskt styrning av förstärkning

11 9 larm Snabbinställning: Aktiverar larm för alla parametrar VF/VT-larm: Aktiverar kontinuerlig CPSS-övervakning i manuellt läge SKRIVARE Skriver ut kontinuerliga remsor med visad patientinformation Pappersstorlek: 50 mm Utskriftshastighet: Kontinuerligt EKG 25 mm/s ± 5 % (uppmätt enligt AAMI EC-11, ) Fördröjning: 8 sekunder Automatisk utskrift: Vågformshändelser skrivs ut automatiskt (kan konfigureras av användaren) Utskriftshastighet för HÄNDELSERESUMÉ-rapporter: 25 mm/s FREKVENSÅTERGIVNING Diagnostisk: 0,05 till 150 Hz eller 0,05 till 40 Hz (kan konfigureras av användaren) Monitor: 0,67 till 40 Hz eller 1 till 30 Hz (kan konfigureras av användaren) Spadar: 2,5 till 30 Hz Analog EKG-utgång: 0,67 till 32 Hz (med undantag för 2,5 till 30 Hz för EKG från spadar) defibrillator Vågform: Bifasisk trunkerad exponentiell. Följande specifikationer gäller från 25 till 200 ohm, såvida inget annat anges. Energinoggrannhet: ± 1 joule eller 10 % av inställningen, beroende på vad som är högst, mot 50 ohm ± 2 joule eller 15 % av inställningen, beroende på vad som är högst, mot en impedans mellan 25 och 100 ohm. Spänningskompensation: Aktiv när terapielektroder för engångsbruk är anslutna. Utgående energi inom ± 5 % eller ± 1 joule, beroende på vad som är högst, av 50 ohm, begränsat till den tillgängliga energi som resulterar i leverans av 360 joule mot 50 ohm. MANUELLT Energival: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275, 300, 325 och 360 J och användarkonfigurerbar sekvens: , , J Laddningstid: Laddningstid till 200 J <5 sekunder med fulladdat batteri Laddningstid till 360 J <7 sekunder med fulladdat batteri Laddningstid till 360 J <10 sekunder när batteriet inte är svagt Synkroniserad elkonvertering: Energiöverföringen inleds inom 60 ms från QRS-toppen Energiöverföringen inleds inom 25 ms av den externa synkpulsen Extern synkpuls; 0 5 V (TTL-nivå) puls, aktiv hög, > 5 ms varaktighet, ej mindre än 200 ms och ej mer än 1 sekund från varandra AED Chockrådgivningssystemet (Shock Advisory System, SAS) är ett EKG-analyssystem med en algoritm som upptäcker om en EKGrytm kan eller inte kan defibrilleras och ger användaren råd om detta. SAS registrerar endast EKG via terapielektroder. Förberedelsetid inför defibrillering: Vid användning av ett fulladdat batteri i normal rumstemperatur är enheten redo att defibrillera inom 16 sekunder om analysresultatet för initialrytmen är Defibrillera. AED-läget på LIFEPAK 20e defibrillator/monitor är inte avsett att användas på barn under 8 år. Inställningsalternativ för cprmax-teknologi (alternativ markerade med * är standardinställningar): Grupperade defib: Av*, På Initial HLR: Av*, Analysera först, HLR först HLR före defibrillering: Av*, 15, 30 sekunder Pulskontroll: Aldrig*, Efter andra defib. ej, Efter varje defib. ej, Alltid Upplivningstid 1 och 2: 15, 30, 45, 60, 90, 120*, 180 sekunder, 30 minuter Information om hur enheten konfigureras enligt sjukhusets protokoll finns i bruksanvisningen för LIFEPAK 20e defibrillator/monitor. Pacer Pacingläge: Begärd eller icke begärd Standardvärden för frekvens och ström (konfigureras av användaren) Pacingfrekvens: 40 till 170 slag/min Frekvensnoggrannhet: +/ 1,5 % över hela området Vågform ut: Monofasisk, amplitudstabil till ± 5 % i förhållande till framkanten vid strömmar större än eller lika med 40 ma, varaktighet 20 ± 1 ms, stig/fall-tid < = 1 ms [10 90 % nivåer] Ström ut: 0 till 200 ma Paus: Pacingpulsfrekvens reducerad med en faktor av 4 vid aktivering Refraktärperiod: 200 till 300 ms ± 3 % (frekvensberoende) MILJÖ Temperatur under drift: 5 till 40 C Temperatur utom drift: 20 till +60 C med undantag för terapielektroder Relativ luftfuktighet under drift: 5 till 95 %, ickekondenserande Atmosfärtryck under drift: Omgivande till 522 mm Hg (0 till meter över havet) Vattentålighet under drift (utan tillbehör bortsett från EKG-kabel och hårda spadar): IPX1 (spill) enligt IEC paragraf 44.6 Vibration: MIL-STD-810E, metod 514.4, kategori 1 Stöt (fall): 1 fall på var sida från 45,7 cm på en stålyta EMC IEC : 2001/EN :2001, Elektrisk utrustning för medicinskt bruk Säkerhet Allmänna fordringar beträffande säkerhet och väsentliga prestanda Tilläggsstandard för elektromagnetisk kompatibilitet Krav och tester IEC :2002; paragraf 36/EN :2003; paragraf 36, Särskilda säkerhetsfordringar på defibrillatorer. Alla batterispecifikationer gäller vid 20 C om ej annat anges. Patientimpedans Fas 1 Varaktighet (ms) Fas 2 Varaktighet (ms) MIN. MAX. MIN. MAX Spadalternativ: QUIK-COMBO pacing-/defibrillerings-/ekg-elektroder (standard) Standardspadar för vuxna med integrerade barnspadar (tillval) Interna handtag med urladdningsreglage (tillval) Externa steriliserbara spadar (tillval) Kabellängd: 2,4 meter QUIK-COMBO-kabel (inkluderar ej elektrodsats)

12 LIFEPAK 20e defibrillator/monitor REFERENSER 1 Stiell IG, Walker RG, Nesbitt LP, et al. Biphasic Trial: A randomized comparison of fixed lower versus escalating higher energy levels for defibrillation in out-ofhospital cardiac arrest. Circulation. 2007;115: Koster RW, Walker RG, Chapman FW. Recurrent ventricular fibrillation during advanced life support care of patients with prehospital cardiac arrest. Resuscitation. 2008;78: Walsh SJ, McClelland AJJ, Owen CG, et al. Efficacy of distinct energy delivery protocols comparing two biphasic defibrillators for cardiac arrest. AM J Cardiol. 2004;94: För ytterligare information var god kontakta din lokala Physio-Control representant eller besök Physio-Control Headquarters Redmond, WA USA Willows Road NE Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Sverige / Jolife AB Ideon Science Park Scheelevägen 17 SE Lund Sweden Tel Fax Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA Physio-Control Operations Netherlands B.V., Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, Netherlands 2012 Physio-Control, Inc. Alla namn i detta dokument är varumärken eller registrerade varumärken tillhörande respektive ägare. Masimo, Radical-logotypen, Rainbow och SET är registrerade varumärken tillhörande Masimo Corporation. Specifikationerna kan komma att ändras utan föregående meddelande. Vissa produkter är inte tillgängliga överallt i världen. I tillverkarnas Konformitetsförklaring listas de produkter och tillbehör som är tillgängliga inom EU. GDR _B

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR TrueCPR enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR enhet för HLR vägledning De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att utvärdera

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR 1 Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad defibrillator från Physio-Control ger.

Läs mer

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM Hantera det du mäter. Förenkla datainsamlingen efter en incident. CODE-STAT 8.0 datagranskningsprogram Inom akutvård är hastighet och kvalitet livsavgörande. Därför

Läs mer

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR TrueCPR återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR återkopplingsenhet för HLR De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR med CodeManagement Module Trots det kärva ekonomiska klimatet och förändrade riktlinjer förblir ditt sjukhus fokuserat på att rädda liv.

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad LIFEPAK 1000 defibrillator

Läs mer

Detta ansikte utstrålar tryggheten

Detta ansikte utstrålar tryggheten Detta ansikte utstrålar tryggheten Här är orsaken. På Physio-Control bygger vårt anseende och vårt uppdrag på trygghet. En trygghet som härrör från över 50 års innovativt arbete, ett orubbligt kvalitetsåtagande

Läs mer

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR För akutsjukvård LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR När du kommer till en olycksplats behöver du den mest avancerade monitorn/defibrillatorn, som sätter nya

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Steg för steg genom hela livräddningen Tidigt Tidig hjärt- Tidig Tidig avan- larm lungräddning defibrillering cerad vård När en person drabbas av plötsligt hjärtstopp

Läs mer

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System I fordonet eller i ambulansen, ökad effektivitet med din utrustning, din information och dina beslut vilket betyder bättre arbete. Det innebär att du kan rädda

Läs mer

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu.

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu. LIFENET -SYSTEM Infor m at ion. Dä r du behöv er den. Nu. LIFENET-system. Hjälper dig rädda fler liv. Behandla patienterna bättre, snabbare och effektivare. Det är vad varje akutvårdsteam och sjukhus

Läs mer

LIFEPAK 15 Works like you work.

LIFEPAK 15 Works like you work. LIFEPAK 15 MONITOR /DEfibrillator Works like you work. Lifesaving starts here. Vi för traditionen vidare Physio-Control var en gång pionjärer inom tekniken för bärbara defibrillatorer/monitorer och sätter

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Mer än bara en hjärtstartare en hjärtstartare som hjälper dig genom hela livräddningen Tidigt larm Tidig hjärt- lungräddning Tidig defibrillering Tidig avancerad

Läs mer

Redo att rädda liv. Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor

Redo att rädda liv. Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor Redo att rädda liv Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor Redo att rycka ut, återupp Episoder av akut hjärtsjukdom är ofta stressande och kaotiska händelser. Det sista man vill behöva bekymra sig

Läs mer

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser

Läs mer

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas...

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... När va Effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med Riktlinjerna HLR 2005 Sternumkompressioner; 100 kompressioner per minut

Läs mer

Bruksanvisning AED Trainer

Bruksanvisning AED Trainer Bruksanvisning AED Trainer ARTIKELNUMMER 70-00036-13 B Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. AED Trainer (AED = automatiserad extern defibrillator) är en enhet för inlärning av grundläggande

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A

HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A Bruksanvisning M4735A HeartStart XL defibrillator/monitor Observera Om den här utgåvan Utgåva 7 Tryckt i USA Publikationsnummer M4735-91906 Informationen i den här

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

AED Pro tillbehör och träningsprodukter

AED Pro tillbehör och träningsprodukter AED Pro tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz CPR-D-padz för vuxna innehåller ett elektrodpar och kommer i ett enda stycke. Den är en revolutionerande produkt som säkerställer snabb och

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktigt Den här utrustningen får endast användas av behörig personal.!usa Rx Only!USA Apparatspårning Amerikanska FDA

Läs mer

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare AED Plus Den bästa hjälpen för livräddare HLR behövs De senaste riktlinjerna från European Resuscitation Council (ERC) som utgavs 2010 är tydliga: framgångsrik defibrillering kräver att HLR (hjärt-lungräddning)

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktigt Den här utrustningen får endast användas av behörig personal. Registrering av enheten Registrera enheten på

Läs mer

Ta återupplivning till hjärtat

Ta återupplivning till hjärtat Ta återupplivning till hjärtat För det handlar inte bara om en defibrilleringsstöt Anmärkningsvärt nog debuterar 80 % av hjärtstillestånden på sjukhus med en icke-defibrillerbar hjärtrytm. Därför är det

Läs mer

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING Viktig information!usa!usa Rx Only Enhetsspårning FDA (U.S. Food and Drug Administration) kräver att tillverkare

Läs mer

Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR

Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Viktig information Registrering av enheten Registrera enheten på www.physio-control.com. På så sätt blir du alltid meddelad om

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

HLR - utöver det grundläggande

HLR - utöver det grundläggande HLR - utöver det grundläggande Numera vet vi bättre än någonsin att kvaliteten på hjärt-lungräddning (HLR) är en avgörande faktor för chansen att överleva ett plötsligt hjärtstopp. Trots stora ansträngningar

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktigt Den här utrustningen får endast användas av behörig personal.!usa Endast Rx!USA Apparatspårning Amerikanska

Läs mer

Bruksanvisning AED Trainer

Bruksanvisning AED Trainer Bruksanvisning AED Trainer ARTIKELNUMMER Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. AED Trainer (AED = automatiserad extern defibrillator) är en enhet för inlärning av grundläggande AED-räddningsfärdigheter

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10 MyDiagnostick 1001R Manual till enheten Sid. 1 av 10 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 Avsedd användning... 3 1.2 Programvara... 3 1.3 Kontaktuppgifter... 3 1.4 Varningar... 3 2 FÖRPACKNING...

Läs mer

TILLBEHÖR LIFEPAK CR. Plus. för användning till. Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic.

TILLBEHÖR LIFEPAK CR. Plus. för användning till. Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic. TILLBEHÖR för användning till LIFEPAK CR Plus automatisk Extern defibrillator Tillbehör från Physio-Control, en division inom Medtronic. BATTERI OCH ELEKTROD TILLBEHÖR Kontaktinformation: PHYSIO-CONTROL

Läs mer

LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING + LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Informationsansvar Det åligger våra kunder att tillförsäkra

Läs mer

AED Trainer 3. Bruksanvisning. www.laerdal.com. Svenska

AED Trainer 3. Bruksanvisning. www.laerdal.com. Svenska AED Trainer 3 Bruksanvisning Svenska www.laerdal.com GRÄNSSNITT FÖR AED TRAINER 3 F A B C G H D E I K J A. Uttag för övningselektrodkontakt Uttag för övningselektrodens stickkontakt. B. Lysdiod för elektrodkontakt

Läs mer

LIFEPAK CR. Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK CR. Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING + LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK CR Plus DEFIBRILLATOR LIFEPAK EXPRESS DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Informationsansvar Det åligger våra kunder att tillförsäkra

Läs mer

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas.

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas. INVENTION FOR LIFE ETT HJÄRTA I KAOS Hjärtstillestånd eller hjärtstopp kallas det fysiska tillstånd som inträtt då hjärtat slutat slå, då det står "stilla". Ett så kallat sjuktillstånd. Ca 10.000 svenskar

Läs mer

SYSTEMET FÖR HLR AV HÖG KVALITET

SYSTEMET FÖR HLR AV HÖG KVALITET AutoPulse SYSTEMET FÖR HLR AV HÖG KVALITET ÅTERUPPLIVNING UNDER FÖRFLYTTNING Utformad för förflyttning och transport av patient Det revolutionerande ZOLL AutoPulse återupplivningssystem är en automatisk

Läs mer

Kortformsinstruktion. Defibrillatortestare. Impulse 6000D/7000DP

Kortformsinstruktion. Defibrillatortestare. Impulse 6000D/7000DP TTSF-IMP67, ver 090821 Kortformsinstruktion Impulse 6000D/7000DP Defibrillatortestare Postadress Telefon Fax Tesika Teknik AB 046-55 080 046-55 082 Björnstorps by 247 98 GENARP Hemsida E-post www.tesika.se

Läs mer

LIFEPAK 20-DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 20-DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20-DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20-DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING Viktig information!usa Rx Only!USA Enhetsspårning FDA (U.S. Food and Drug Administration) kräver att tillverkare

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/support D120 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att stänga

Läs mer

Bifasiska kliniska rapporter

Bifasiska kliniska rapporter Bifasiska kliniska rapporter Defibrillering av ventrikelflimmer och ventrikeltakykardi Bakgrund Physio-Control har genomfört en klinisk, prospektiv, randomiserad multicenterblindstudie av bifasisk trunkerad

Läs mer

Köpguide till hjärtstartare

Köpguide till hjärtstartare Köpguide till hjärtstartare Oktober 2013 Vad är egentligen en hjärtstartare? När det inträffat ett plötsligt hjärtstopp har det oftast blivit ett elektriskt kaos i hjärtat. Detta är ett livshotande tillstånd

Läs mer

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Swedish 80019404 Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Ström på/displayens energisparläge Sitter på enhetens kåpa Sätter på monitorn Kort tryckning

Läs mer

MONITOR/DEFIBRILLATOR. HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A

MONITOR/DEFIBRILLATOR. HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A MONITOR/DEFIBRILLATOR HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A 1Innehållsförteckning 1 Inledning 3 Översikt 3 Användningsområden 5 Defibrillering 5 Synkroniserad elkonvertering 6 Noninvasiv pacing

Läs mer

LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktig information Registrering av enheten Registrera enheten på www.physio-control.com. På så sätt blir

Läs mer

LIFEPAK 15 MONITOR / DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 15 MONITOR / DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 15 MONITOR / DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktig information Registrering av enheten Registrera enheten på www.physio-control.com. På så sätt blir

Läs mer

AED Plus tillbehör och träningsprodukter

AED Plus tillbehör och träningsprodukter AED Plus tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz Denna revolutionerande elektrod i ett stycke, avsedd för vuxna, säkerställer snabb och korrekt placering och känner därefter av och rapporterar

Läs mer

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET...

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET... Användarmanual Tack för att Du har införskaffat en CA 834 Ljudnivåmätare. För att få ut mesta möjliga av ditt instrument så ber vi Dig att: Läsa användarmanualen noggrant Följa säkerhetsföreskrifterna

Läs mer

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Hjärtstopp Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Innehåll Hjärtstopp (bakgrund-hjärtstoppsregistret) Hjärtstopp på DS Nya riktlinjer 2011 Defibrillator och mediciner

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen Dina Melki För varje minut som går efter hjärtstoppet utan att defibrillering utförs, minskar chansen att överleva med 10 procent. Bedömning av livstecken-undersökning:

Läs mer

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse GSM-box Version A1

Installations- och programmeringsanvisning. Caresse GSM-box Version A1 Installations- och programmeringsanvisning Caresse GSM-box Version A1 Innehåll Följande finns i förpackningen... 2 Så här installerar du Caresse GSM-box... 3 Installation av SIM kort och batteri i Caresse

Läs mer

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge Dina Melki S-HLR (HLR för sjukvårdspersonal) A-HLR (Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge S-HLR S-HLR Bedömning av livstecken: - Kontroll av medvetande. - Kontroll av andning

Läs mer

Skrivning A-HLR SKRIVNING I A-HLR

Skrivning A-HLR SKRIVNING I A-HLR SKRIVNING I A-HLR 1. Vilket påstående är rätt? a. Plötsligt oväntat hjärtstopp drabbar ca 5000 människor i Sverige varje år. b. Ett hjärtstopp startar i de flesta fall med ett ventrikelflimmer- VF. c.

Läs mer

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Svensk Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Larmenhet & Sensorplåster Svensk version 2009 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad www.redsensemedical.com RM-1-RM014 Innehåll Varningar

Läs mer

Wöhler CDL 210 CO2-logger

Wöhler CDL 210 CO2-logger Wöhler CDL 210 CO2-logger Allmänt Wöhler CDL 210 CO 2 mäter koldioxidhalten, luftfuktigheten och temperaturen. CDL kan logga och överföra mätdata online till PC. PC:n kan visa de loggade värdena som värden

Läs mer

M3535A/M3536A Bruksanvisning. HeartStart MRx

M3535A/M3536A Bruksanvisning. HeartStart MRx M3535A/M3536A Bruksanvisning HeartStart MRx 1Innehållsförteckning 1 Inledning 3 Översikt 3 Användningsområden 4 Indikationer för användning 5 AED-behandling 5 Manuell defibrillering 5 Noninvasiv pacing

Läs mer

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4 DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRÖMTÅNG KEW MATE MODEL2001 Innehållsförteckning 1 SÄKERHET... 3 1.1 FARA... 3 1.2 VARNING... 3 1.3 VIKTIGT... 3 2 FUNKTIONER... 4 3 SPECIFIKATIONER... 4 3.1 AC STRÖM... 4

Läs mer

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge

Dina Melki. S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge Dina Melki S-HLR (HLR för sjukvårdpersonal) A-HLR(Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen) Larmrutiner på KS/Huddinge S-HLR S-HLR Bedömning av livstecken: Bedöm medvetande och därefter andningen. Cirkulation:

Läs mer

LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktig information!usa Rx Only!USA Spårning av enhet US Food and Drug Administration kräver att tillverkare och leverantörer av defibrillatorer spårar den

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

Anslutnings guide (för D-SLR-kameror) Sv

Anslutnings guide (för D-SLR-kameror) Sv SB7J01(1B)/ 6MB4121B-01 Anslutnings guide (för D-SLR-kameror) Sv Innehållsförteckning Introduktion...2 Gränssnittet...2 Problem med att ansluta?...2 Mer om SnapBridge...2 Vad du behöver...3 Vad du kan

Läs mer

GDW-11 GSM/GPRS modem. Teknisk specifikation

GDW-11 GSM/GPRS modem. Teknisk specifikation GDW-11 GSM/GPRS modem Teknisk specifikation Innehållsförteckning Innehållsförteckning GDW 11 GSM/GPRS modem...2 Produkt... 2 Beteckning... 2 Tillbehör...2 Godkända standarder...2 Miljö...2 Kapsling...

Läs mer

Användarmanual Net Dialog UPS

Användarmanual Net Dialog UPS ANVÄNDARMANUAL Användarmanual Net Dialog UPS SID BESKRIVNING UPS 2 KOMMUNIKATIONSINTERFACE 4 INKOPPLING OCH INSTALLATION 4 TEKNISKA DATA 5 Eurotech AB Nytorpsvägen 24 183 53 TÄBY TEL: + 46 (0) 8-473 08

Läs mer

Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort

Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort Welch Allyn Connex Spot Monitor Snabbreferenskort Innehållsförteckning Strömbrytare...2 Stänga av...2 Logga in och välja en profil...2 Batteristatus...2 Ändra profil...2 Starta/Stoppa blodtryck...2 Starta

Läs mer

VI PRESENTERAR Welch Allyns hjärtlungsortiment

VI PRESENTERAR Welch Allyns hjärtlungsortiment Gör praktiken ännu effektivare på bara ett hjärtslag... VI PRESENTERAR Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt, journalkompatibelt sortiment hjä Arbeta snabbare och effektivare utan att ändra ditt

Läs mer

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre

Bakgrund. 21 oktober 2014 Sussi Sjövall Anne-Marie Sporre Bakgrund 2008 planerade Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) att förbättra omhändertagandet av hjärtstopp inom sjukhuset. ÅHS ville införa enhetliga rutiner för HLR, först på sjukhuset, och därefter inom hela

Läs mer

DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201

DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201 DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201 1. INLEDNING Den digitala serie 92-multimetern är ett kompakt, batteridrivet instrument med 3½ LCD-skärm. Fördelar: Stor noggrannhet Stor vridbar LCD (flytande

Läs mer

BRUKSANVISNING. Modell: LMDT-810 Rörelsevakt / IR som sänder självlärande kodsignal till ansluten Nexa mottagare

BRUKSANVISNING. Modell: LMDT-810 Rörelsevakt / IR som sänder självlärande kodsignal till ansluten Nexa mottagare BRUKSANVISNING Modell: LMDT-810 Rörelsevakt / IR som sänder självlärande kodsignal till ansluten Nexa mottagare FUNKTIONER: * 67 miljoner kodkombinationer, inga störningar från grannarna. * Enkel användning,

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LÄS OCH FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NOGA Keelers litiumladdare och handtag Läs detta instruktionsavsnitt noga innan du använder din Keelerprodukt.

Läs mer

BRUKSANVISNING POWERHEART AUTOMATISERAD EXTERN DEFIBRILLATOR G3 PLUS 9390A OCH 9390E 112-0038-113 A

BRUKSANVISNING POWERHEART AUTOMATISERAD EXTERN DEFIBRILLATOR G3 PLUS 9390A OCH 9390E 112-0038-113 A BRUKSANVISNING POWERHEART AUTOMATISERAD EXTERN DEFIBRILLATOR G3 PLUS 9390A OCH 9390E 112-0038-113 A Rättighetsinformation 2008 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. Ingen del av denna dokumentation

Läs mer

Ljudnivåmätare C.A 832

Ljudnivåmätare C.A 832 Ljudnivåmätare C.A 832 SVENSKA Användarmanual 1 Symbolens betydelse Varning! Läs igenom användarmanualen innan instrumentet används. Instruktioner som i manualen är märkta med symbolen ovan måste följas

Läs mer

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång.

Välkommen. Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. Snabbstartsguide 1 Välkommen Tack för att du väljer Arlo. Det är enkelt att komma igång. 2 Vad medföljer? Basstation Strömadapter till basstation Ethernet-kabel Magnetiska väggfästen Monteringsskruvar

Läs mer

LIFEPAK CR T AED-tränare

LIFEPAK CR T AED-tränare INSTÄLLNINGSANVISNINGAR LIFEPAK CR T AED-tränare Ta upp LIFEPAK CR T AED-tränaren och bruksanvisningen försiktigt ur leveranskartongen. Undersök tränaren och tillbehören så att det inte finns några tecken

Läs mer

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning

Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Hjärtstopp och Hjärt-Lungräddning Organisation och Målbeskrivning Landstinget Kronoberg Godkänt av Medicinska kommittén 2013 10 08 Patientmål Personer som vistas på enheter inom Landstinget Kronoberg och

Läs mer

MEDICINSK TEKNIK. Infusionssystem

MEDICINSK TEKNIK. Infusionssystem MEDICINSK TEKNIK Infusionssystem En familj med intuitiva enheter för allt från allmänvård till intensivvård Den nya Agilia-familjen erbjuder ett komplett sortiment infusionspumpar, volym- och sprutpumpar

Läs mer

Kapnometer. Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter

Kapnometer. Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter Kapnometer Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter Världens första underhållsfria kapnometer som andetag för andetag verifierar trakealtubläge vid intubation och lämpar

Läs mer

Energihantering Användarhandbok

Energihantering Användarhandbok Energihantering Användarhandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows är ett USA-registrerat varumärke som tillhör Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan komma

Läs mer

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier

3,5 mm extern mikrofoningång. Storlek och vikt Höjd: 100 mm Bredd: 65 mm Djup: 27 mm Vikt: 120 g, inkl. batterier BE1411 Knappar och anslutningar Test / programmering Statuslampor 3,5 mm extern mikrofoningång Intern mikrofon BE9199 / BE9200 Extern mikrofon Tryckknapp för dörrklocka Extern triggeringång Teknisk information

Läs mer

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet

Licensinnehavarens ansvar att skydda systemet Hur ger jag en patient tillgång att dela data med mig? Hur länkar jag en inbjudan från en patient till patientjournalen i mitt Hur kan delade data från en patient överföras från ACCU CHEK 360 webbhanteringssystemet

Läs mer

S ANSLUTNINGAR KOPPLINGSPLINT CN1

S ANSLUTNINGAR KOPPLINGSPLINT CN1 ELEKTRONIKSKÅP LRX 2035 READER Enfas elektronikskåp för automatikstyrning av vipportar och jalusiportar med inbyggd radiomottagare och möjligheten till anslutning av 1 eller 2 beröringsfria läsare BeSAFE

Läs mer

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA Halvautomatisk extern defibrillator Cupola Hjärtstartare HeartOn A10 Generalagent: Cupola AB www.cupola.se 0510-14150 Vid reklamation, kompletterande inköp samt

Läs mer

Använda AED Manager. 70-00974-13 E Copyright 2014 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. Innehåll. u Om AED Manager 2

Använda AED Manager. 70-00974-13 E Copyright 2014 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. Innehåll. u Om AED Manager 2 Använda AED Manager Copyright 2014 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. Innehåll u Om AED Manager 2 u Ställa in AED och räddningsparametrar 7 u Granska en räddning 13 u Administrera dina AED-enheter

Läs mer

Falck 6604 VaktFalk TeleLarm

Falck 6604 VaktFalk TeleLarm Bruksanvisning Falck 6604 VaktFalk TeleLarm Artikelnummer: 300 800 Innehållsförteckning Inledning... 3 Översikt över tillkopplingar och ingångar... 4 Introduktion i programmering av Vaktfalken... 5 Uppstart...

Läs mer

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide LEOGICS digitalt ritbord Snabbinstallationsguide Välkommen Tack för ditt köp av LEOGICS PT-1001 digitala ritbord. Du kommer att upptäcka hur enkelt det är att kontrollera datorn med en digital penna i

Läs mer

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China.

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Model T50 Voltage/Continuity Tester Bruksanvisning PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Symbolbeskrivning: Varningstext Utförs med stor försiktighet. Varning

Läs mer

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 OSC-300 2 Innehåll 1. Säkerhet... 4 2. Innehåll... 5 3. Specifikationer... 5 4. Kapacitet... 6 5. Dimensioner och vikt... 6 6. Användning... 7 Sätta på/stänga av... 7 Nollställning (Zero)... 7 Tare-funktion...

Läs mer

Bruksanvisning Innehållsförteckning

Bruksanvisning Innehållsförteckning Bruksanvisning Innehållsförteckning 1 Översikt över delar...70 1.1 Styrreglage... 70 1.2 Batteri och laddare... 71 2 Styrreglage...72 2.1 Styrreglagets funktioner... 72 2.2 Ledhjälp och boost-funktion...

Läs mer

Installationsinstruktioner

Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner T20RX-02AKL, T20RX-02AKM, T20/T60RX-03ADL, T20RX-03ADM, T60RX-04ASL, T60RX-04ASM, T60RX-04BSL, T60RX-04BSM,T60RX-04CSL, T60RX-04CSM, T60RX-04DSL, T60RX-04DSM, T60RX-08ASL, T60RX-08ASM,

Läs mer

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg

OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg OCS-P Högupplöst Prissättningsvåg Innehåll 1. Säkerhet... 3 2. Innehåll... 4 3. Specifikationer... 4 4. Kapacitet... 5 5. Knappar på fjärrkontrollen... 5 6. Användning... 5 Sätta på/stänga av... 5 Nollställning

Läs mer

PHOENIX inte bara ett aggregat Kommando - Kontroll- Kommunikation

PHOENIX inte bara ett aggregat Kommando - Kontroll- Kommunikation PHOENIX inte bara ett aggregat Kommando - Kontroll- Kommunikation www.bmsab.se BMS Produkter AB 441 95 Alingsås 0322-53347 Phoenix, framtidens aggregat är här BMS Produkter AB har sedan starten 1989 marknadsfört

Läs mer

Fluke CNX 3000 seriens testverktyg

Fluke CNX 3000 seriens testverktyg Fluke CNX 3000 seriens testverktyg Flukes trådlösa team Tekniska data Det nya trådlösa felsökningsteamet från Fluke låter dig se mätningar i realtid från flera fjärrmoduler samtidigt och på en enda skärm.

Läs mer

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd.

Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. 22 februari 2012 Håll fötterna på jorden nya trädgårdsmaskiner från Ryobi med extra lång räckvidd. Som en av de största och mest innovativa tillverkarna av elverktyg och trädgårdsmaskiner, har Ryobi som

Läs mer

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET

Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET Användarmanual BOXEN KONTROLLENHET skapad version reviderad godkänd: 23.04.09 1.4 31.08.09 31.08.09 2 Innehåll 1. FÖRPACKNINGENS INNEHÅLL... 3 2. INTRODUKTION... 3 2.1. VARNING... 3 2.2. TYP C... 3 3.

Läs mer