PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För akutsjukvård"

Transkript

1 PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR För akutsjukvård

2 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR När du kommer till en olycksplats behöver du den mest avancerade monitorn/defibrillatorn, som sätter nya standarder för innovation, användarvänlighet och tålighet.

3 1 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator LIFEPAK 15 monitor/defibrillator levererar. Physio-Controls defibrillatorer har satt standard i mer än 55 år och vår förbättrade LIFEPAK 15-monitorn/defibrillatorn höjer standarden. I egenskap av vår mest avancerade monitor/defibrillator kombinerar LIFEPAK 15 sofistikerad klinisk teknik och förstklassig enkel användning i en apparat som är tillräckligt tuff för att klara de svåraste miljöerna. LIFEPAK 15 utgår från den ursprungliga plattformen och har dessutom några nya funktioner temperaturövervakning och extern strömförsörjning som kompletterar de befintliga funktionerna, exempelvis 360 J och överföring av 12-avlednings EKG. Och det gör ditt team ännu effektivare. En LIFEPAK-enhet står aldrig ensam och det gäller LIFEPAK 15 monitor också. Physio-Controls mål är att leverera innovativa lösningar för akutsjukvård, från första hjälpen till vård inom hela sjukhuset. Våra produkter har räddat tiotusentals liv. Vi fortsätter med stolthet detta arbete med nya funktioner i LIFEPAK 15 monitor/defibrillator.

4 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Den nya standarden för kliniska innovationer. Physio-Control är pionjär inom tekniken för bärbara defibrillatorer och monitorer och har som mål att skapa teknik och enheter som förändrar ditt sätt att ge akut sjukvård. Du kan se resultaten i vår förbättrade LIFEPAK 15 monitor/ defibrillator, som sätter ny standard för innovationer ännu en gång.

5 3 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator Avancerade övervakningsparametrar LIFEPAK 15 ger dig fler överföringsfunktioner än någon annan enhet. Noninvasiv övervakning av koloxid, SpO 2 och methemoglobin (relaterat till exponering för vissa kemikalier och läkemedel) som du får med Masimo Rainbow -tekniken hjälper dig att upptäcka svårdiagnostiserade tillstånd och förbättra patientvården. Dessutom har LIFEPAK 15 nu temperaturövervakning och precis som med annan information kan du överföra den till andra system, trendberäkna den eller granska den efter en händelse i programmet CODE-STAT. Avancerad support för behandling av hjärtpatienter LIFEPAK 15 övervakar kontinuerligt alla 12 avledningarna i bakgrunden och gör dig uppmärksam på förändringar med trendfunktionen för ST-segment, efter att ha tagit ett första 12-avlednings EKG. Dessutom ingår nu STJ-värden i 12-avledningsutskriften för att du lättare ska kunna identifiera förändringar. LIFEPAK 15 fungerar också smidigt med det webbaserade LIFENET System 5.0. Du kan automatiskt dela viktig patientinformation i realtid med flera vårdteam. Full energi upp till 360 joule för alla som behöver LIFEPAK 15 monitor/defibrillator bygger på 360 J bifasisk teknik, vilket gör att du kan öka energidosen så mycket som till 360 J för svårdefibrillerade patienter. Varför det? Aktuella studier visar att refibrillering är vanligt bland patienter med hjärtstopp orsakat av ventrikelflimmer (VF) och att defibrillering av återkommande episoder med VF blir svårare och svårare. En annan nyligen utförd randomiserad, kontrollerad klinisk studie visar att frekvensen av hävda ventrikelflimmer var högre då man använde ett protokoll där energin höjdes till 200 J eller mer. 1 Beprövad HLR vägledning och granskning efter händelsen HLR-metronomen i LIFEPAK 15-monitorn avger ljudsignaler som vägleder dig utan att distrahera dig med muntliga kommentarer. Det har visat sig att en metronom kan hjälpa dig att göra kompressioner och ventilationer inom det intervall som rekommenderas i 2010 års ERC-riktlinjer. Att granska HLR-data efter en händelse och ge återkoppling till teamet har visat sig vara effektivt när det gäller att förbättra HLR-kvaliteten både på och utanför sjukhus. 2,3,4 Genom att överföra händelsedata direkt till CODE-STAT datagranskningsprogram kan också akutsjukvårdspersonal granska HLR-statistik och ge utbildning och återkoppling där den bäst behövs.

6 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR

7 5 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator

8 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Den nya standarden för effektiv användning. Flexibel, uppkopplad och enkel att använda LIFEPAK 15 monitor/defibrillator har utvecklats med hjälp av återkoppling från fältet om de specifika behoven som finns. Dubbelfunktions LCD-skärm med SunVue Byt från fullfärgsläge till högkontrastläge med SunVue. En enda tryckning ger dig branschens mest läsbara bild i starkt solljus. En stor skärm (8,4 tum diagonalt) och med full färg får du maximal läsbarhet oavsett vinkel. Flexibla energialternativ Välj extern växelström eller likström eller använd den senaste litiumjontekniken med dubbelt batteri som ger upp till sex timmars driftstid. LIFEPAK 15-monitorns tvåbatterisystem kräver inget underhåll eller rekonditionering och batterierna kan laddas i enheten. Dessutom kan du spåra statusen och servicelivslängden i dina batterier med LIFENET Asset, en del av datanätverket i LIFENET System. Dataanslutning LIFEPAK 15 samlar in händelseresuméer och utrustningsstatus tillsammans med viktig klinisk information medan du behandlar patienterna. När du använder LIFENET Connect, en del av LIFENET-systemets datanätverk, kan händelseresuméerna sändas direkt till ditt kvalitetsförbättringsteam för granskning i CODE-STAT datagranskningsprogram. Teknikansvarig kan också granska utrustningens status i LIFENET-systemet med hjälp av LIFENET Asset och uppmärksamma dig på eventuella förändringar. Uppgraderingsbar plattform LIFEPAK 15-plattformen är tillräckligt flexibel för att anpassas till nya protokoll och riktlinjer och kan uppgraderas när du vill lägga till nya funktioner. LIFEPAK15 har mer processorkraft och större hastighet och kan växa med dina behov, vilket gör att du slipper dyra byten i förtid. Det är detaljerna som gör det Vi har utformat LIFEPAK 15-monitorn baserat på återkoppling vi fått från fältet. Det har hjälpt oss att skapa ett effektivare verktyg. LIFEPAK15 har ett stort handtag för enklare överlämning, en knappsats som är enkel att rengöra och ett vanligt gränssnitt mot LIFEPAK 12 defibrillator/ monitor som reducerar inlärningstiden.

9 Den nya tuffa standarden. 7 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator Vi anser att LIFEPAK-utrustning ska uppfylla de högsta förväntningarna hos de som arbetar i de tuffaste miljöerna. LIFEPAK15 är LIFEPAK TOUGH och nu ännu mer robust och hållbar en apparat att lita på. Fungerar även efter fall, sparkar, nedblötning och nedsmutsning LIFEPAK 15 monitor/defibrillator genomgår tester med fall på 75 cm, vilket motsvarar att falla från en bår under exempelvis transport. Och med IP44-märkning spelar det ingen roll hur våt eller smutsig den blir. Du kan fortsätta att arbeta i blåst, regn och andra besvärliga miljöer. Tuffare både inuti och utanpå Vi fick önskemål från akutsjukvårdspersonal om en tåligare apparat. Därför lade vi till ett stötdämpande handtag, en skärm med två skikt som tål kraftiga stötar från dörrhandtag och sänggrindar plus nya kabelkontakter som ger trygg och säker övervakning och behandling. Oöverträffad fältservice Apparatens självtestande funktion gör servicepersonalen uppmärksammad på om den behöver tillsyn. Med underhåll och reparation som utförs på plats, tillgång till originaldelar från tillverkaren och välutbildade, erfarna servicerepresentanter kan du känna dig trygg i vetskap om att din LIFEPAK 15-monitor är redo när du behöver den.* Dataanslutning LIFEPAK TOUGH LCD-skärm med två lägen och SunVue-display * En mängd olika specialservicealternativ finns.

10 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Den senaste litiumjonbatteritekniken och det dubbla batterisystemet ger dig sex timmars driftstid, automatisk växling mellan nätström och batterier samt ungefär två år mellan batteribyten. Enkel dataöverföring via Bluetooth med en tryckning. Tack vare överföring av 12-avlednings EKG via LIFENET-systemet och trendfunktionen för ST-segment medverkar LIFEPAK 15 till kortare svarstider för D2B (Dörr-till-Ballong). Inbyggd koloxidoch methemoglobinövervakning. Temperaturvisning på skärmen i Celsius eller Fahrenheit. Stor skärm för bättre läsbarhet och enkel övervakning och ett knapptryck för byte från LCD-visning i färg till SunVue-läge för den bästa läsbarheten i solljus.

11 Ergonomiskt utformat handtag med inbyggd stötdämpning och plats för två händer med handskar för smidig överlämning. 9 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator HLR-metronomen är en beprövad teknik som aktivt vägleder användaren mot en enhetlig kompressionsfrekvens utan extra, extern utrustning. Inbyggd Oridion EtCO 2 ger kurvområden ända ned till 0 20 mmhg för identifiering av ROSC eller mätning av HLR-kvalitet i enlighet med ERC-riktlinjerna. En snabbtitt på LIFEPAK 15 monitor/defibrillator. Kabelkontakter med ny utformning ger dig den trygghet du behöver för säker behandling.

12 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Physio-Control har utvecklat teknik och tagit fram produkter som blivit välkända bland professionell räddningspersonal, kliniska vårdgivare och i samhället i mer än 55 år.

13 11 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator Trygghet och tradition. Alltsedan starten 1955 har Physio-Control levererat välkänd kvalitet och konstant förnyelse till vårdpersonal världen över. Våra LIFEPAKenheter har burits till toppen av Mount Everest. De har slungats ut i omloppsbana på den internationella rymdstationen ISS. Och över en halv miljon enheter är för närvarande i bruk runtom i världen i ambulanser, på sjukhusen och inom räddningstjänsten. Vi låter oss inspireras och informeras av de livräddare som väljer våra produkter för att rädda liv. Den kunskap vi får från att arbeta med några av världens största akutvårdsorganisationer hjälper oss med kontinuerliga förbättringar av kliniska standarder och hållbarhet. Vi för vår innovationstradition vidare med ledande teknik som förbättrar patienternas vård. Vår bifasiska teknik med 360 J ger patienterna den bästa chansen till överlevnad. Vårt säkra webbaserade flöde med EKG-data förbättrar STEMI-patienternas resultat. Och vår koloxidövervakning gör det lättare att hitta den främsta orsaken till förgiftningsdöd. Från första hjälpen på gatan till vård på akutavdelningen vi erbjuder en kraftfull serie lösningar som sträcker sig från akutvård till kvalitetskontroll. Men trots att vi lanserar banbrytande produkter på marknaden finns det vissa saker som vi inte ändrar på. Som vanligt får du inte bara en isolerad apparat när du väljer en av våra produkter. Du får också branschens mest omfattande garanti, branschledande teknisk service och en samarbetspartner som har mer än 55 års erfarenhet av akutvård. Mer information om vår förbättrade LIFEPAK 15 monitor/ defibrillator och hur den kan hjälpa dig att göra det du är bäst på kan du få från din lokala Physio-Controlrepresentant eller på

14 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Physio-Controls produkter och tjänster Defibrillatorer/monitorer LIFEPAK CR Plus Automatisk Extern Defibrillator LIFEPAK 1000 Defibrillator LIFEPAK 20e Defibrillator/Monitor LIFEPAK CR Plus Automatisk Extern Defibrillator LIFEPAK CR Plus AED har samma avancerad teknik som professionella akutvårdsteam förlitar sig på, men är ändå enkel att använda och konstruerad speciellt för den som först kommer fram till en person som drabbats av plötsligt hjärtstopp. Till skillnad från AEDer med komplexa instruktioner och begränsad energimängd för defibrillering kombinerar den helautomatiska LIFEPAK CR Plus AED en enkel tvåstegsanvändning med en lagom nivå av vägledning och höjer till 360 joule. LIFEPAK 1000 Defibrillator LIFEPAK 1000 defibrillator är en kraftfull och kompakt enhet som utvecklats för att behandla hjärtstoppspatienter och har kapacitet för kontinuerlig hjärtövervakning. Tack vare inbyggd flexibilitet kan LIFEPAK 1000 programmeras för användning av dem som ger första hjälpen eller av professionell vårdpersonal och tillåter ändring av protokollen i takt med att vårdstandarderna utvecklas. En stor, intuitiv skärm visar grafik och EKG-värden som är tydliga och går lätt att läsa från alla vinklar och i starkt solljus. Eftersom LIFEPAK 1000 är den mest robusta AEDn bland LIFEPAK-modellerna kan du tryggt ta den med till de tuffaste miljöer. LIFEPAK 20e Defibrillator/Monitor LIFEPAK 20e defibrillator/monitor bygger på designen hos sina föregångare och är kompakt och lätt och enkel att bära med sig till platsen där patienten befinner sig eller använda under en transport. LIFEPAK 20e är mycket lättanvänd och ger dem som ger första hjälpen möjlighet att ge effektiv defibrillering på ett tidigt stadium. LIFEPAK 20e kombinerar på ett elegant sätt AED-funktion med manuella funktioner så att klinisk personal med utbildning i avancerad HLR snabbt och enkelt kan ge avancerad terapeutisk vård. LIFEPAK 20e, som är kliniskt avancerad och full av kraft, använder litiumbatteri som ger utökad driftstid för patienttransporter från en del av sjukhuset till en annan. Den är konstruerad med bifasisk ADAPTIV -teknik upp till 360 J.

15 HLR-assistans Informationshantering 13 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator LUCAS 2 Bröstkompressionssystem LIFENET -System LUCAS 2 Bröstkompressionssystem LUCAS 2 är utformat för att ge effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med ERCriktlinjerna och används på vuxna patienter både utanför och på sjukhus. Systemet ger kontinuerligt kompressioner av hög kvalitet så att personalen kan fokusera på andra livräddande uppgifter, samtidigt som de kan sitta ned och använda säkerhetsbälte under transporter. Systemet finns både i en tryckluftsdriven och en nyare, batteridriven version. LIFENET -System Tack vare LIFENET-systemet kan såväl akutsjukvårdspersonal som sjukhuspersonalen få snabb och tillförlitlig tillgång till klinisk information som bidrar till att förbättra patientvårdsflödet och effektiviteten i vården. LIFENET-systemet är en pålitlig och säker webbaserad plattform som ger vårdteamen tillgång till livsviktig information med aktuella patientdata och data för eftergranskning. LIFENET-systemet är det mest heltäckande systemet på marknaden idag när det gäller allt från att larma i förväg om en inkommande patient till att granska data efter en händelse och spåra inventarier.

16 LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR

17 15 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator

18 ALLMÄNT LIFEPAK 15 monitor/defibrillator har sex huvudfunktionslägen: AED-läge: för automatisk EKG-analys och vägledande behandlingsprotokoll för patienter med hjärtstopp. Manuellt läge: för manuell defibrillering, synkroniserad elkonvertering, noninvasiv pacing och övervakning av EKG och vitala parametrar. Arkivläge: för tillgång till sparad patientinformation. Inställningsläge: för ändring av funktionernas grundinställningar. Serviceläge: för diagnostiska test och kalibreringar utförda av auktoriserad personal. Demoläge: för simulerade vågformer och trendkurvor i demonstrationssyfte. FYSISKA EGENSKAPER Vikt: Basmonitor/defibrillator med en ny rulle papper och två installerade batterier: 8,6 kg Fullt utrustad monitor/defibrillator med en ny rulle papper och två installerade batterier: 9,1 kg Litiumjon batteri: 0,59 kg Tillbehörsväska och axelrem: 1,77 kg Standardspadar (hårda): 0,95 kg Höjd: 31,7 cm Bredd: 40,1 cm Djup: 23,1 cm SKÄRM Storlek (aktiv visningsyta): 212 mm (8,4 tum) diagonalt; 171 mm bred x 128 mm hög Upplösning: Skärmtyp 640 x 480 punkters färg-lcd med bakgrundsbelysning Användarval av skärminställning: fullfärg eller SunVue visar hög kontrast Visning: visar 5 sekunders EKG och alfanumeriska tecken för värden, apparatinstruktioner eller vägledande instruktioner Visning: upp till tre vågformer Kurvans svephastighet: 25 mm/sek för EKG, SpO 2, IP och 12,5 mm/sek för CO 2 DATABEHANDLING Enheten samlar in och lagrar patientdata, händelser (inklusive kurvor och annoteringar) samt kontinuerlig vågform- och patientimpedansinformation i internminnet. Användaren kan välja och skriva ut rapporter och överföra den lagrade informationen via de kommunikationsmetoder som stöds. Rapporttyper: Tre formattyper av CODE SUMMARY kritisk händelseresumé: kort, medium och lång 12-avlednings EKG med STEMI-utlåtanden Kontinuerlig kurva (endast överföring) Trendresumé Sammanställning av vitala parametrar Ögonblicksbild Minneskapacitet: Den totala kapaciteten är 360 minuters kontinuerligt EKG, 90 minuters kontinuerliga data från alla kanaler eller 400 händelser i enskilda kurvor. Den maximala minneskapaciteten för en enskild patient är 200 rapporter i enskilda kurvor och 90 minuters kontinuerligt EKG. KOMMUNIKATION Apparaten har kapacitet att överföra data både via kabel och trådlöst. Seriell port för RS232-kommunikation + 12 V tillgängligt. Endast för enheter som drar maximalt 0,5 A ström. Bluetooth -teknik ger trådlös kommunikation över korta avstånd med andra Bluetooth-aktiverade enheter. MONITOR EKG EKG övervakas via flera olika kabelanordningar: En 3-kanalskabel används för 3-avlednings EKG. En 5-kanalskabel används för 7-avlednings EKG. En 10-kanalskabel används för 12-avlednings EKG. När bröstelektroderna är avlägsnade fungerar 10-kanalskabeln som 4-kanalskabel. Standardspadar eller QUIK-COMBO pacing/defibrillerings/ EKG-elektroder används för övervakning med spadar. Frekvenssvar: Monitor: 0,5 till 40 Hz eller 1 till 30 Hz Spadar: 2,5 till 30 Hz Diagnostiskt 12-avlednings EKG: 0,05 till 150 Hz Val av avledning: Avledning I, II, III (3-kanals EKG-kabel) Avledning I, II, III, AVR, AVL och AVF som tas samtidigt (4-kanals EKG-kabel) Avledning I, II, III, AVR, AVL, AVF och C som tas samtidigt (5-kanals EKG-kabel) Avledning I, II, III, AVR, AVL, AVF, V1, V2, V3, V4, V5 och V6 som tas samtidigt (10-kanals EKG-kabel) EKG-storlek: 4; 3; 2,5; 2; 1,5; 1; 0,5; 0;25 cm/mv (fast vid 1 cm/mv för 12 avledningar) Visning av hjärtfrekvens: slag/min digital skärm Noggrannhet: ±4 % eller ±3 slag/min, beroende på vilket som är störst QRS-detekteringsområde: 40 till 120 msek Amplitud: 0,5 till 5,0 mv CM-undertryckning (CMRR): EKG-avledningar: 90 db vid 50/60 Hz Sp0 2 /SpC0/SpMet Sensorer: MASIMO -sensorer inklusive RAINBOW -sensorer NELLCOR -sensorer vid användning med MASIMO RED MNC-adapter Sp0 2 Visat saturationsområde: <50 för nivåer under 50 %; 50 till 100 % Saturationsnoggrannhet: % (0 69 % ospecificerad) Vuxna/barn: ±2 siffror (i vila) ±3 siffror (i rörelse) Dynamisk signalstyrka i stapeldiagram Pulssignal som spåras som SpO 2 -pulsationer Uppdatering av SpO 2 -medelvärde som kan ställas in av användaren: 4, 8, 12 eller 16 sekunder SpO 2 -känslighet som kan ställas in av användaren: normal, hög SpO 2 -mätning: funktionella SpO 2 -värden visas och lagras Pulsfrekvensområde: 25 till 240 slag/min Pulsfrekvensnoggrannhet (vuxna/barn): ±3 siffror (i vila) ±5 siffror (i rörelse) SpO 2 -kurvvisning med automatisk förstärkning som tillval SpC0 Sensor: Endast Rainbow-sensorer Visningsområde för SpCO-koncentration: 0 till 40 % SpCO-noggrannhet: ±3 siffror SpMET Sensor: Endast Rainbow-sensorer SpMet-saturationsintervall: 0 till 15,0 % SpMet-visningsupplösning: 0,1 % upp till 10 %, därefter heltalsvisning upp till 15 % SpMet-noggrannhet: ±1 siffra NIBP Blodtryck systoliskt tryckområde: 30 till 255 mmhg Diastoliskt tryckområde: 15 till 220 mmhg Medelartärtryckområde: 20 till 235 mmhg Enhet: mmhg Blodtrycksnoggrannhet: ±5 mmhg Blodtrycksmätningstid: 20 sekunder, standard (tid för manschettexpansion ej medräknad) Pulsfrekvensområde: 30 till 240 pulsslag per minut Pulsfrekvensnoggrannhet: ±2 pulsslag per minut eller ±2 %, beroende på vilket som är störst Driftsfunktion initialt manschettryck: användarval, 80 till 180 mmhg Tidsintervall för automatisk mätning: användarval, 2 min till 60 min Automatisk trycklättnad på manschetten vid för högt tryck: om manschettrycket överskrider 290 mmhg Överskriden tid: om mätningstiden överskrider 120 sekunder CO 2 CO 2 -område: 0 till 99 mmhg Enheter: mmhg, % eller kpa Mätvärdesnoggrannhet för andning: 0 till 70 andetag/min: ±1 andetag/min 71 till 99 andetag/min: ±2 andetag/min Mätvärdesområde för andning: 0 till 99 andetag/minut Stegringstid: 190 msek Svarstid: 3,3 sekunder (inklusive fördröjningstid och stegringstid) Initieringstid: 30 sekunder (standard), 10 till 180 sekunder Omgivande lufttryck: kompenseras automatiskt internt Visningstillval: CO 2 -tryckkurva Skalfaktorer: Autoskala, 0 20 mmhg (0 4 vol%), 0 50 mmhg (0 7 vol%), mmhg (0 14 vol%) Invasivt tryck Givartyp: Belastningsmätare med resistensbrygga Givarkänslighet: 5 μv/v/mmhg Magnetiseringsspänning: 5 V dc Anslutning: ElectroShield: CXS 3102A 14S-6S Bandbredd: Digitalt filtrerad, DC till 30 Hz (<-3 db) Nollägesdrift: 1 mmhg/h utan givardrift Nolljustering: ±150 mmhg inklusive givarförskjutning Numerisk noggrannhet: ±1 mmhg eller 2 % av mätvärdet, beroende på vilket som är störst, plus givarfel Tryckintervall: -30 till 300 mmhg, i sex användarvalda inställningar Visning av invasivt tryck Visning: IP-kurvor och -siffror Enhet: mmhg Etiketter: P1 eller P2, ART, PA, CVP, ICP, LAP (användarval) Temperatur Område: 24,8 C till 45,2 C Upplösning: 0,1 C Noggrannhet: ±0,2 C inklusive sensor Återanvändbar temperaturkabel: 1,5 m eller 3 m Engångsgivartyper: Yttre hud; Esofageal/rektal. Trend Tidsskala: Auto, 30 minuter, 1, 2, 4 eller 8 timmar Varaktighet: Upp till 8 timmar ST-segment: Efter initial 12-avlednings EKG-analys väljs och trendberäknas EKG-avledningen med den största ST-förskjutningen automatiskt Visar valet av: HF, PF (SpO 2 ), PF (NIBP), SpO 2 (%), SpCO (%), SpMet (%), CO 2 (EtCO 2 /FiCO 2 ), RR (CO 2 ), NIBP, IP1, IP2, ST

19 larm Snabbinställning: Aktiverar larm för alla aktiva vitala parametrar och inkluderar en indikator för vilka larm som är aktiva VF/VT-larm: Aktiverar det kontinuerliga patientövervakningssystemet (CPSS) i manuellt läge Apnélarm: Aktiveras när 30 sekunder har gått efter det senast registrerade andetaget Larmgränsområden för hjärtfrekvens: Övre, slag/min; nedre, slag/min TOLKNINGSALGORITM 12-avlednings tolkningsalgoritm: Glasgows universitets analysprogram för 12-avlednings EKG med uppgifter om AMI och STEMI SKRIVARE Skriver kontinuerligt ut remsor av visad patientinformation och rapporter Pappersstorlek: 100 mm Utskriftshastighet: 25 mm/sek eller 12,5 mm/sek Tillval: 50 mm/sek tidsbas för 12-avlednings EKGrapporter Fördröjning: 8 sekunder Automatisk utskrift: Kurvhändelser skrivs ut automatiskt (användarval) Frekvenssvar: Diagnostiskt: 0,05 till 150 Hz eller 0,05 till 40 Hz Monitor: 0,67 till 40 Hz eller 1 till 30 Hz defibrillator Bifasisk vågform: Bifasisk trunkerad exponentiell Följande specifikationer gäller från 25 till 200 ohm såvida inte annat anges: Energinoggrannhet: ±1 joule eller 10 % av inställningen, beroende på vilket som är störst, mot 50 ohm, ±2 joule eller 15 % av inställningen, beroende på vilket som är störst, mot 25 till 175 ohm. Spänningskompensation: Aktiv när engångsterapielektroder är anslutna. Energiutmatning inom ±5 % eller ±1 joule, beroende på vilket som är störst, av 50 ohm, begränsat till den tillgängliga energi som resulterar i att 360 joule tillförs mot 50 ohm. Spadtillval: QUIK-COMBO pacing/defibrillerings/ekgelektroder (standard). Kabellängd 2,4 m QUIK-COMBOkabel (exklusive elektroder) Standardspadar (tillval) Manuellt läge Energival: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 15, 20, 30, 50, 70, 100, 125, 150, 175, 200, 225, 250, 275, 300, 325 och 360 joule Laddningstid: Typisk laddning till 360 joule på mindre än 10 sekunder Synkroniserad elkonvertering: Energiöverföringen börjar inom 60 msek av QRS-toppen Detektering av lösa spadar: Övergångspunkten, när enheten växlar från att förutsätta att QUIK-COMBOelektroderna är ordentligt anslutna till patienten till att förutsätta att de inte är anslutna, är 300±50 ohm. AED-läge Shock Advisory System (SAS): Ett EKG-analyssystem som meddelar användaren om algoritmen upptäckt en defibrilleringsbar eller icke defibrilleringsbar EKG-rytm. SAS inhämtar EKG endast via terapielektroderna. Tid till defibrilleringsklar: Vid användning av fulladdat batteri i rumstemperatur är apparaten färdig för defibrillering inom 20 sekunder om analysresultatet för initialrytmen är DEFIBRILLERA. Bifasisk utmatning: Defibrilleringarnas energinivå varierar från joule med samma eller högre energinivå för varje efterföljande defibrillering cprmax -teknik: I AED-läge ger cprmax-tekniken en metod att maximera den HLR-tid en patient får, med det övergripande målet att öka antalet överlevande som behandlas med AED. Inställningsalternativ: Autoanalys: Ger möjlighet till automatisk analys. Alternativen är Av, Efter 1:a defib Initial HLR: Ger användaren möjlighet att bli instruerad om HLR under en period före annan aktivitet. Alternativen är Av, Analysera först, HLR först Initial HLR-tid: Tidsintervall för initial HLR. Alternativen är 15, 30, 45, 60, 90, 120 och 180 sekunder. HLR före defibrillering: Ger användaren instruktioner om HLR medan apparaten laddas. Alternativen är Av, 15, 30 sekunder. Pulskontroll: Ger användaren vägledning för pulskontroll vid olika tidpunkter. Alternativen är Alltid, Efter 2:a Defib ej, Efter varje Defib ej, Aldrig Grupperade defibrilleringar: Ger instruktion om HLR efter 3 defibrilleringar i följd eller efter en enstaka defibrillering. Alternativen är Av, På HLR-tid: 1 eller 2, HLR-tider att väljas av användaren. Alternativen är 15, 30, 45, 60, 90, 120 och 180 sekunder samt 30 minuter. PACER Pacingläge: Begärd eller icke-begärd pacing och gällande grundinställningar (som kan konfigureras av användaren) Pacingfrekvens: 40 till 170 PPM Frekvensnoggrannhet: ±1,5 % över det totala området Utgångsvågform: Monofasisk, trunkerad exponentiell strömpuls (20 ±1,5 msek) Utgångsström: 0 till 200 ma Paus: Pacingpulsfrekvens reducerad med faktor 4 när den är aktiverad Refraktärperiod: 200 till 300 msek ±3 % (funktion av frekvensen) OMGIVNING Enheten uppfyller funktionella krav i följande miljöer såvida inget annat anges. Temperatur vid drift: 0 C till 45 C; -20 C i 1 timme efter att ha förvarats i rumstemperatur; 60 C i 1 timme efter att ha förvarats i rumstemperatur Temperatur vid förvaring: -20 C till 65 C utom terapielektroder och batterier Relativ luftfuktighet vid drift: 5 till 95 %, ickekondenserande. NIBP: 15 till 95 %, icke-kondenserande Relativ luftfuktighet vid förvaring: 10 till 95 %, ickekondenserande Atmosfärtryck vid drift: -382 till m. NIBP: -152 till m Vattentålighet vid drift: IP44 (stänk-, damm- och sandtålig) enligt IEC 529 och EN 1789 (utan tillbehör utom 12-avlednings EKG-kabel, hårda spadar och batteri) Vibration: MIL-STD-810E metod 514.4, propellerflygplan kategori 4 (figur spektrum a), helikopter kategori 6 (3.75 Grms), marktransport kategori 8 (3.14 Grms), EN 1789: Sinusoidalt svep, 1 oktav/min, Hz, ±0, 15 mm/2 g Stöt (fall): 5 fall på varje sida från ca 46 cm på en stålyta EN 1789: ca 76 cm fall på var och en av 6 ytor Stöt (funktionell): Överensstämmer med IEC och MILSTD- 810E stötkrav, 3 stötar per yta vid 40 g, 6 ms halvsinuspulser Slag: 1000 slag vid 15 g vid en pulsduration på 6 msek Kollision, ej i drift: EN ,5 + 0,05 joule kollision UL Nm kollision med en stålkula med 5 cm diameter. Överensstämmer med IEC62262 skyddsnivå IK 04. EMC: EN :2001 Medicintekniska produkter Allmänna krav på säkerhet Ömsesidig standard: elektromagnetisk kompatibilitet krav och tester EN :2003: (klausul 36) Särskilda krav på hjärtdefibrillatorer och hjärtdefibrillatorer-monitorers säkerhet. Rengöring: Rengöring 20 gånger med följande: kvarternära ammoniumföreningar, isopropylalkohol, väteperoxid Resistens mot kemikalier: 60 timmars exponering för följande kemikalier: Betadine (10 % joderad povidonlösning), kaffe, koladrycker, dextros (5 % glukoslösning), elektrodgel/pasta (98 % vatten, 2 % Carbopol 940), HCL (0,5 % lösning, ph=1), isopropylalkohol, NaCl-lösning (0,9 % lösning), kosmetisk missfärgning av spatelelektrodens kortslutningsbygel tillåten efter exponering för HCL (0,5 % lösning). STRÖMFÖRSÖRJNING Nätadaptrar: AC eller DC Nätadaptrar ger drift och batteriladdning från extern växel- eller likström Full funktion med eller utan batterier när apparaten är ansluten till extern AC/DC Normal laddningstid för ett batteri som sitter i LIFEPAK 15 är 190 minuter Indikatorer: extern strömindikator, batteriladdningsindikator Dubbelt batteri: Kapacitet för automatisk växling Indikation och meddelande vid svagt batteri: Indikation om svagt batteri och meddelande om svagt batteri visas i statusområdet för varje batteri Indikation och meddelande om byte av batteri: Indikation om byte av batteri, ljudsignaler och meddelande om byte av batteri visas i statusområdet för varje batteri. När byte av batteri indikeras växlar apparaten automatiskt till det andra batteriet. När båda batterierna måste bytas, instruerar ett röstmeddelande användaren att byta batterierna. Batterikapacitet: För två nya, fulladdade batterier vid 20 C Driftsläge Totalkapacitet till avstängning BATTERI Övervakning (minuter) Pacing (minuter) Defibrillering (360 J urladdningar) Normalt Minst Kapacitet efter Normalt meddelande om svagt batteri Minst Batterispecifikationer Batterityp: Litiumjon Vikt: 0,59 kg Spänning: 11,1 V normalt Kapacitet (märkt): 5,7 Ah Laddningstid (med helt urladdat batteri): 3,5 timmar via nätaggregat, 4,5 timmar via batteriladdare (normalt) Batteriindikatorer: Varje batteri har en laddningsmätare som visar dess ungefärliga laddning. Om laddningsmätaren visar två eller färre lysdioder efter en laddning är det dags att byta batteriet. Temperaturområde vid laddning: 0 C till 50 C Temperaturområde vid drift: 0 C till 50 C Temperaturområde vid korttidsförvaring (<1 vecka): -20 C till 60 C Temperaturområde vid långtidsförvaring (>1 vecka): 20 C till 25 C Luftfuktighetsområde vid drift och förvaring: 5 till 95 % relativ luftfuktighet, icke-kondenserande relativ luftfuktighet, icke-kondenserande 17 LIFEPAK 15 Monitor/Defibrillator

20 REFERENSER 1 Stiell IG, Walker RG, Nesbitt LP, et al. Biphasic Trial: A randomized comparison of fixed lower versus escalating higher energy levels for defibrillation in out-of-hospital cardiac arrest. Circulation. 2007;115: Edelson DP, Litzinger B, Arora V, et al. Improving in-hospital cardiac arrest process and outcomes with performance debriefing. Arch Intern Med. 2008;168: Olasveengen TM, Wik L, Kramer-Johansen J, et al. Is CPR quality improving? A retrospective study of out-of-hospital cardiac arrest. Resuscitation. 2007;75: Fletcher D, Galloway R, Chamberlain D, et al. Basics in advanced life support: A role for download audit and metronome. Resuscitation. 2008;78: Alla specifikationer gäller från och med mars För ytterligare information var god kontakta din lokala Physio-Control representant eller besök Physio-Control Headquarters Willows Road NE Redmond, WA USA Tel Fax Physio-Control Operations Netherlands B.V. Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, NL Tel +31 (0) Fax +31 (0) Physio-Control Sverige / Jolife AB info.nordic@physio-control.com Tel Physio-Control, Inc., Willows Road NE, Redmond, WA USA Physio-Control Operations Netherlands B.V., Keizersgracht , 1015 CJ Amsterdam, Netherlands 2013 Physio-Control, Inc. Specifikationerna kan komma att ändras utan föregående meddelande. Vissa produkter är inte tillgängliga överallt i världen. I tillverkarnas Konformitetsförklaring listas de produkter och tillbehör som är tillgängliga inom EU. GDR _F

PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo

PRODUKTBROSCHYR. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor. Alltid redo PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/Monitor Alltid redo 1 Ingen tvivel på att vårdpersonalen litar på LIFEPAK 20e Under mer än 50 år har Physio-Control utvecklat teknik och tagit fram produkter

Läs mer

LIFEPAK 15 Works like you work.

LIFEPAK 15 Works like you work. LIFEPAK 15 MONITOR /DEfibrillator Works like you work. Lifesaving starts here. Vi för traditionen vidare Physio-Control var en gång pionjärer inom tekniken för bärbara defibrillatorer/monitorer och sätter

Läs mer

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR TrueCPR återkopplingsenhet för HLR PRODUKTBROSCHYR återkopplingsenhet för HLR De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att

Läs mer

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR

TrueCPR. enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR TrueCPR enhet för HLR vägledning PRODUKTBROSCHYR enhet för HLR vägledning De bästa resultaten uppnås med bäst möjliga HLR. Lätt att säga, men när en situation uppstår kan det vara allt än enkelt att utvärdera

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR 1 Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad defibrillator från Physio-Control ger.

Läs mer

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM

CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM CODE-STAT 8.0 DATAGRANSKNINGSPROGRAM Hantera det du mäter. Förenkla datainsamlingen efter en incident. CODE-STAT 8.0 datagranskningsprogram Inom akutvård är hastighet och kvalitet livsavgörande. Därför

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR PRODUKTBROSCHYR Alla akuta hjärtincidenter är inte likadana. Det är inte heller alla livräddare. Din värld kräver flexibilitet och det är exakt vad LIFEPAK 1000 defibrillator

Läs mer

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser

Läs mer

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR

LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System PRODUKTBROSCHYR LIFENET System I fordonet eller i ambulansen, ökad effektivitet med din utrustning, din information och dina beslut vilket betyder bättre arbete. Det innebär att du kan rädda

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module

PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE. LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR. med CodeManagement Module PRODUKTBROSCHYR PRODUCT BROCHURE LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR med CodeManagement Module Trots det kärva ekonomiska klimatet och förändrade riktlinjer förblir ditt sjukhus fokuserat på att rädda liv.

Läs mer

Detta ansikte utstrålar tryggheten

Detta ansikte utstrålar tryggheten Detta ansikte utstrålar tryggheten Här är orsaken. På Physio-Control bygger vårt anseende och vårt uppdrag på trygghet. En trygghet som härrör från över 50 års innovativt arbete, ett orubbligt kvalitetsåtagande

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Steg för steg genom hela livräddningen Tidigt Tidig hjärt- Tidig Tidig avan- larm lungräddning defibrillering cerad vård När en person drabbas av plötsligt hjärtstopp

Läs mer

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen

Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Hjärtstartaren som hjälper dig hela vägen Mer än bara en hjärtstartare en hjärtstartare som hjälper dig genom hela livräddningen Tidigt larm Tidig hjärt- lungräddning Tidig defibrillering Tidig avancerad

Läs mer

UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR

UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR Automatiska externa defibrillatorer UTFORMADE FÖR VARDAGS HJÄLTAR HOPPET LIGGER I DINA HÄNDER Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd (sudden cardiac arrest,

Läs mer

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu.

LIFENET INForm ation. Dä r Du behöv Er DEN. Nu. LIFENET -SYSTEM Infor m at ion. Dä r du behöv er den. Nu. LIFENET-system. Hjälper dig rädda fler liv. Behandla patienterna bättre, snabbare och effektivare. Det är vad varje akutvårdsteam och sjukhus

Läs mer

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR

LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR LUCAS BRÖSTKOMPRESSIONSSYSTEM PRODUKTBROSCHYR Din partner för livsuppehållande behandling Effektiva kompressioner och god blodgenomströmning ger HLR som räddar liv Effektiva bröstkompressioner förser

Läs mer

HLR - utöver det grundläggande

HLR - utöver det grundläggande HLR - utöver det grundläggande Numera vet vi bättre än någonsin att kvaliteten på hjärt-lungräddning (HLR) är en avgörande faktor för chansen att överleva ett plötsligt hjärtstopp. Trots stora ansträngningar

Läs mer

Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR

Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Bruksanvisning MONITOR/DEFIBRILLATOR Viktig information Registrering av enheten Registrera enheten på www.physio-control.com. På så sätt blir du alltid meddelad om

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA

AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA AED Plus ALLA HJÄRTSTARTARE ÄR INTE LIKADANA DET HÄNDER I ETT HJÄRTSLAG VORE DU REDO? Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd och klockan börjar ticka.

Läs mer

Bruksanvisning AED Trainer

Bruksanvisning AED Trainer Bruksanvisning AED Trainer ARTIKELNUMMER 70-00036-13 B Copyright 2007 Cardiac Science Corporation. Med ensamrätt. AED Trainer (AED = automatiserad extern defibrillator) är en enhet för inlärning av grundläggande

Läs mer

Ta återupplivning till hjärtat

Ta återupplivning till hjärtat Ta återupplivning till hjärtat För det handlar inte bara om en defibrilleringsstöt Anmärkningsvärt nog debuterar 80 % av hjärtstillestånden på sjukhus med en icke-defibrillerbar hjärtrytm. Därför är det

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren LIFEPAK LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren

LIFEPAK AED responssystem. Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren LIFEPAK AED responssystem Ansluten. Redo. LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED-programhanteraren 1 LIFEPAK CR2 defibrillator med LIFELINKcentral AED programhanteraren En ny metod för offentlig

Läs mer

Kapnometer. Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter

Kapnometer. Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter Kapnometer Emma Kapnometer (med larm) Airway Adapter Bärväska till Kapnometer & Adapter Världens första underhållsfria kapnometer som andetag för andetag verifierar trakealtubläge vid intubation och lämpar

Läs mer

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas...

www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... www.lucas-cpr.com a product by JOLIFE När varje sekund räknas... När va Effektiva, jämna och oavbrutna kompressioner i enlighet med Riktlinjerna HLR 2005 Sternumkompressioner; 100 kompressioner per minut

Läs mer

Redo att rädda liv. Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor

Redo att rädda liv. Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor Redo att rädda liv Philips HeartStart XL+ defibrillator/monitor Redo att rycka ut, återupp Episoder av akut hjärtsjukdom är ofta stressande och kaotiska händelser. Det sista man vill behöva bekymra sig

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

BRUKERHÅNDBOK GRATULERER

BRUKERHÅNDBOK GRATULERER BRUKERHÅNDBOK GRATULERER med kjøpet av din nye profesjonelle svitsjmodus-batterilader. Denne laderen inngår i en serie profesjonelle ladere fra CTEK SWEDEN AB og representerer den nyeste teknologien for

Läs mer

EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE

EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE EN BANBRYTANDE HJÄRTSTARTARE DET HÄNDER I ETT HJÄRTSLAG VORE DU REDO? Det sker väldigt snabbt. En persons kollapsar personen får ett plötsligt hjärtstillestånd och klockan börjar ticka. Du ringer för att

Läs mer

Köpguide till hjärtstartare

Köpguide till hjärtstartare Köpguide till hjärtstartare Oktober 2013 Vad är egentligen en hjärtstartare? När det inträffat ett plötsligt hjärtstopp har det oftast blivit ett elektriskt kaos i hjärtat. Detta är ett livshotande tillstånd

Läs mer

Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS

Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS TEKNISKA DATA Fluke 170-serien Digitala multimetrar med sann RMS Digitala multimetrar i Fluke 170-serien är standardfelsökningsverktyget inom industrin för elektriska och elektroniska system Digitala multimetrar

Läs mer

Batteriladdare Smart 50 Med inbyggd ficklampa för 6 200Ah bly-syra batterier

Batteriladdare Smart 50 Med inbyggd ficklampa för 6 200Ah bly-syra batterier ANVÄNDARMANUAL Batteriladdare Smart 50 Med inbyggd ficklampa för 6 200Ah bly-syra batterier Läs igenom denna manual noggrant innan du använder laddaren Använd alltid ögonskydd vid hantering av batterier

Läs mer

Batteriladdare Smart 100 Med inbyggd ficklampa för 6 240Ah bly-syra batterier

Batteriladdare Smart 100 Med inbyggd ficklampa för 6 240Ah bly-syra batterier ANVÄNDARMANUAL Batteriladdare Smart 100 Med inbyggd ficklampa för 6 240Ah bly-syra batterier Läs igenom denna manual noggrant innan du använder laddaren Använd alltid ögonskydd vid hantering av batterier

Läs mer

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas.

ETT HJÄRTA I KAOS. Med fler hjärtstartare i samhället kan fler liv räddas. INVENTION FOR LIFE ETT HJÄRTA I KAOS Hjärtstillestånd eller hjärtstopp kallas det fysiska tillstånd som inträtt då hjärtat slutat slå, då det står "stilla". Ett så kallat sjuktillstånd. Ca 10.000 svenskar

Läs mer

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish

Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort. Swedish Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Swedish 80019404 Welch Allyn Connex -enheter snabbreferenskort Ström på/displayens energisparläge Sitter på enhetens kåpa Sätter på monitorn Kort tryckning

Läs mer

DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201

DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201 DIGITAL MULTIMETER BRUKSANVISNING MODELL DT9201 1. INLEDNING Den digitala serie 92-multimetern är ett kompakt, batteridrivet instrument med 3½ LCD-skärm. Fördelar: Stor noggrannhet Stor vridbar LCD (flytande

Läs mer

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar

Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Effektivisera dina hjärtlungundersökningar Welch Allyns hjärtlungsortiment Ett flexibelt och journalkompatibelt hjärtlungsortim Effektivisera din praktik utan att förändra ditt arbetssätt. Nu kan du välja

Läs mer

BatterIaddare Smart 20 för 1-20Ah bly-syra batterier

BatterIaddare Smart 20 för 1-20Ah bly-syra batterier ANVÄNDARMANUAL BatterIaddare Smart 20 för 1-20Ah bly-syra batterier Läs igenom denna manual noggrant innan du använder laddaren Använd alltid ögonskydd vid hantering av batterier INTRODUKTION Tack för

Läs mer

AED Pro tillbehör och träningsprodukter

AED Pro tillbehör och träningsprodukter AED Pro tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz CPR-D-padz för vuxna innehåller ett elektrodpar och kommer i ett enda stycke. Den är en revolutionerande produkt som säkerställer snabb och

Läs mer

ZAFIR 45 Batteriladdare

ZAFIR 45 Batteriladdare ZAFIR 45 Batteriladdare För bly-syra batterier 1.2 90Ah Bruksanvisning och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier. SE INTRODUKTION Vi gratulerar till köpet av din nya professionella

Läs mer

Ljudnivåmätare C.A 832

Ljudnivåmätare C.A 832 Ljudnivåmätare C.A 832 SVENSKA Användarmanual 1 Symbolens betydelse Varning! Läs igenom användarmanualen innan instrumentet används. Instruktioner som i manualen är märkta med symbolen ovan måste följas

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah SE 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

Kortformsinstruktion. Multiparametersimulator MPS450

Kortformsinstruktion. Multiparametersimulator MPS450 TTSF-MPS450, ver 091023 Kortformsinstruktion MPS450 Multiparametersimulator Postadress Telefon Fax Tesika Teknik AB 046-55 080 046-55 082 Björnstorps by 247 98 GENARP Hemsida E-post www.tesika.se info@tesika.se

Läs mer

Fluke CNX 3000 seriens testverktyg

Fluke CNX 3000 seriens testverktyg Fluke CNX 3000 seriens testverktyg Flukes trådlösa team Tekniska data Det nya trådlösa felsökningsteamet från Fluke låter dig se mätningar i realtid från flera fjärrmoduler samtidigt och på en enda skärm.

Läs mer

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare

AED Plus. Den bästa hjälpen för livräddare AED Plus Den bästa hjälpen för livräddare HLR behövs De senaste riktlinjerna från European Resuscitation Council (ERC) som utgavs 2010 är tydliga: framgångsrik defibrillering kräver att HLR (hjärt-lungräddning)

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktigt Den här utrustningen får endast användas av behörig personal.!usa Rx Only!USA Apparatspårning Amerikanska FDA

Läs mer

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah se 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 20e DEFIBRILLATOR/MONITOR BRUKSANVISNING Viktig information!usa!usa Rx Only Enhetsspårning FDA (U.S. Food and Drug Administration) kräver att tillverkare

Läs mer

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4

1 SÄKERHET FARA VARNING VIKTIGT FUNKTIONER... 4 DIGITAL MULTIMETER MED AC/DC STRÖMTÅNG KEW MATE MODEL2001 Innehållsförteckning 1 SÄKERHET... 3 1.1 FARA... 3 1.2 VARNING... 3 1.3 VIKTIGT... 3 2 FUNKTIONER... 4 3 SPECIFIKATIONER... 4 3.1 AC STRÖM... 4

Läs mer

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET...

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET... Användarmanual Tack för att Du har införskaffat en CA 834 Ljudnivåmätare. För att få ut mesta möjliga av ditt instrument så ber vi Dig att: Läsa användarmanualen noggrant Följa säkerhetsföreskrifterna

Läs mer

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10

MyDiagnostick 1001R - Manual till enheten UI0003-004 FINAL Revision 1. MyDiagnostick 1001R. Manual till enheten. Sid. 1 av 10 MyDiagnostick 1001R Manual till enheten Sid. 1 av 10 Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 Avsedd användning... 3 1.2 Programvara... 3 1.3 Kontaktuppgifter... 3 1.4 Varningar... 3 2 FÖRPACKNING...

Läs mer

Batteriladdare Smart 75 Med inbyggd ficklampa och konstant 13.7VDC-läge för 1-150Ah bly-syra batterier

Batteriladdare Smart 75 Med inbyggd ficklampa och konstant 13.7VDC-läge för 1-150Ah bly-syra batterier ANVÄNDARMANUAL Batteriladdare Smart 75 Med inbyggd ficklampa och konstant 13.7VDC-läge för 1-150Ah bly-syra batterier Läs igenom denna manual noggrant innan du använder laddaren Använd alltid ögonskydd

Läs mer

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik PRESTANDA MER ÄN VAD DU KAN SE VÅR SÄKERHETSVISION. Personal som ställs inför potentiellt farliga situationer förtjänar

Läs mer

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341

LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LITIUMDUBBELLADDARE 1941-P-1368 LITIUMMINILADDARE 1941-P-1341 LÄS OCH FÖLJ DESSA INSTRUKTIONER NOGA Keelers litiumladdare och handtag Läs detta instruktionsavsnitt noga innan du använder din Keelerprodukt.

Läs mer

Stolvåg Manual/Handhavande H550/551.

Stolvåg Manual/Handhavande H550/551. Stolvåg Manual/Handhavande H550/551 www.liden-weighing.com Specifikationer Kapacitet & Noggrannhet Strömförsörjning Arbetsmiljö Stol, Dimensioner Stolsits, Dimensioner 300kg / 0.1kg Adapter 120VAC-9VDC-50Hz

Läs mer

HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A

HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A HEARTSTART XL BRUKSANVISNING M4735A Bruksanvisning M4735A HeartStart XL defibrillator/monitor Observera Om den här utgåvan Utgåva 7 Tryckt i USA Publikationsnummer M4735-91906 Informationen i den här

Läs mer

MULTI XS 7000 Batteriladdare

MULTI XS 7000 Batteriladdare MULTI XS 7000 Batteriladdare För blysyra batterier 14 225Ah Bruksanvisning och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier. Modell 1007 SE INTRODUKTION Vi gratulerar till köpet

Läs mer

Bruksanvisning Varmkanalstyrning KT300S

Bruksanvisning Varmkanalstyrning KT300S 1. Alarm (Röd LED) 2. Är-värde Temp 3. Bör-värde Temp, Ut % eller Amper 4. Värme till (röd LED) 5. Tryck och håll in knappen för tillgång till parameter inställningar 6. Tryck in knappen för att se utgång

Läs mer

M200. Batteriladdare. För blysyra batterier. Användarmanual och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier

M200. Batteriladdare. För blysyra batterier. Användarmanual och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier M200 Batteriladdare För blysyra batterier Användarmanual och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier SE INTRODUKTION Vi gratulerar till din nya professionella primärswitchade

Läs mer

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B schwedisch 12.09 2009 AUDI AG AUDI AG arbetar ständigt med vidareutveckling av alla typer

Läs mer

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2

Box 79 Industrivägen 3 Tel. +46 (0)176-208920 Web www.vetek.se 76040 Väddö, Sverige Fax +46 (0)176-208929 Email info@vetek.se 2 OSC-300 2 Innehåll 1. Säkerhet... 4 2. Innehåll... 5 3. Specifikationer... 5 4. Kapacitet... 6 5. Dimensioner och vikt... 6 6. Användning... 7 Sätta på/stänga av... 7 Nollställning (Zero)... 7 Tare-funktion...

Läs mer

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För sjukhus

PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR. För sjukhus PRODUKTBROSCHYR LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR För sjukhus LIFEPAK 15 MONITOR/DEFIBRILLATOR Inom alla områden på sjukhuset behövs den mest avancerade akutvårdsmonitorn/ defibrillatorn, som sätter nya

Läs mer

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre!

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre! HEDE SAFETY Vi gör det bättre! www.hedesafety.se Innehåll: 1. Introduktion Hjärtstartare Räddar liv. 2. Hur man använder CardiAid. 3. Underhåll. 4. Sammanfattning och priser. Beställ enkelt från hedesafety.se

Läs mer

Philips Healthcare - 1/8 - FSN A Maj 2019

Philips Healthcare - 1/8 - FSN A Maj 2019 Philips Healthcare - 1/8 - FSN86100188A Bästa kund, Philips har fastställt att växelströmsmodulen M3539A för monitorn/defibrillatorn kan uppvisa fel oftare än förväntat. Felen berodde på en felaktig intern

Läs mer

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING

LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING LIFEPAK 1000 DEFIBRILLATOR BRUKSANVISNING Viktigt Den här utrustningen får endast användas av behörig personal. Registrering av enheten Registrera enheten på

Läs mer

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett

Falcon III. AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III AOI system för 2D och 3D inspektion för komponenter på fixtur eller på palett Falcon III är konstruerat för att inspektera komponenter både direkt i produktionsflödet och offline för stickprovskontroll.

Läs mer

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION

36V. Batteridrivna Verktyg LITHIUM-ION Batteridrivna Verktyg PowerNow Litium-jon Batteripaket, Gräsklippare, Motorsåg, Batteridriven Lövblås, Grästrimmer, Stångsåg, Häcksax, Portabel Strålkastare, Snabbladdare, Batteriladdare OregonCordless.com

Läs mer

Fluke 370 FC-seriens trådlösa AC/DC-strömtänger med sann RMS

Fluke 370 FC-seriens trådlösa AC/DC-strömtänger med sann RMS TEKNISKA DATA Fluke 370 FC-seriens trådlösa AC/DC-strömtänger med sann RMS Nya Fluke 370 FC-serien (376 FC, 375 FC 374 och 374 FC) erbjuder avancerad felsökning. Den flexibla en iflex möjliggör enkel anslutning

Läs mer

AED Plus tillbehör och träningsprodukter

AED Plus tillbehör och träningsprodukter AED Plus tillbehör och träningsprodukter Elektroder CPR-D-padz Denna revolutionerande elektrod i ett stycke, avsedd för vuxna, säkerställer snabb och korrekt placering och känner därefter av och rapporterar

Läs mer

FRAMTIDA PREHOSPITAL PLATTFORM IT (FRAPP)

FRAMTIDA PREHOSPITAL PLATTFORM IT (FRAPP) 1.12.a Registrera mätningar (puls, blodtryck, syremättnad, CO2 etc.) Mätningar anges och visas på sidan Vitaldata. Mätningar överförs normalt från den anslutna patientmonitorn, men kan också registreras

Läs mer

AED Pro tillbehörslista

AED Pro tillbehörslista CPR-D elektrod Artikelnummer: 8900.0800.01 Enkelt och snabbt att applicera elektroden på den drabbades bröst Mäter djup och frekvens vid hjärtmassage och vägleder livräddaren till att ge korrekt hjärtmassage

Läs mer

Bruksanvisning Elma 812 Digital multimeter EAN:

Bruksanvisning Elma 812 Digital multimeter EAN: Bruksanvisning Elma 812 Digital multimeter EAN: 5706445410033 Säkerhet Denna manual innehåller information som måste följas, för att kunna arbeta med instrumentet säkert och hålla instrumentet i ett säkert

Läs mer

Hjärtstartare Telefunken AED Art.nr

Hjärtstartare Telefunken AED Art.nr Hjärtstartare Art.nr. 390000 Klar för användning vid leverans Telefunken Hjärtstartare (AED) är framtagen för att erbjuda högsta säkerhet på enklaste möjliga vis. Detta är viktigt i den stressfyllda situation

Läs mer

PocketJet 600 Mobila skrivare. www.brother.se

PocketJet 600 Mobila skrivare. www.brother.se PocketJet 600 Mobila skrivare Dessa kompakta mobila skrivare erbjuder en hållbar mobil utskriftslösning. Denna lösning kan användas ute på fältet av alla som arbetar med försäljning, service, logistik

Läs mer

MONITOR/DEFIBRILLATOR. HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A

MONITOR/DEFIBRILLATOR. HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A MONITOR/DEFIBRILLATOR HEARTSTART MRx BRUKSANVISNING M3535A M3536A 1Innehållsförteckning 1 Inledning 3 Översikt 3 Användningsområden 5 Defibrillering 5 Synkroniserad elkonvertering 6 Noninvasiv pacing

Läs mer

AED Plus tillbehörslista

AED Plus tillbehörslista CPR-D elektrod Artikelnummer: 8900-0800-01 Användarvänlig design som gör det enkelt och snabbt att applicera elektroden på den drabbades bröst Mäter djup och frekvens vid hjärtmassage och vägleder livräddaren

Läs mer

Sensistor Sentrac Vätgasläcksökare

Sensistor Sentrac Vätgasläcksökare Sensistor Sentrac Vätgasläcksökare HÖG KÄNSLIGHET, STORT DYNAMISKT OMFÅNG OCH KORT ÅTERHÄMTNINGSTID FÖR BÅDE SMÅ OCH STORA LÄCKOR Utmaningen är att säkra kvaliteten I produktionen är kvaliteten det viktigaste

Läs mer

BeneView T1. Snabbguide för patientmonitor

BeneView T1. Snabbguide för patientmonitor BeneView T1 Snabbguide för patientmonitor Tack för att du har köpt en patientmonitor från Mindray. Vi bifogar den här praktiska snabbguiden för att hjälpa dig med de grundläggande funktionerna. Mer information

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet

Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast fantasin sätter gränser Din verksamhet är unik. Det borde din lösning för Print & Apply också vara. Print & Apply lösningar för

Läs mer

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki

A-HLR Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen. Dina Melki Avancerad hjärt-lungräddning till vuxen Dina Melki För varje minut som går efter hjärtstoppet utan att defibrillering utförs, minskar chansen att överleva med 10 procent. Bedömning av livstecken-undersökning:

Läs mer

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China.

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Model T50 Voltage/Continuity Tester Bruksanvisning PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Symbolbeskrivning: Varningstext Utförs med stor försiktighet. Varning

Läs mer

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HeartSine samaritan PAD Konfiguration HeartSine samaritan PAD Trainer 3 HeartSine samaritan PAD Trainer Tillbehör 3 Inställning och programmering

Läs mer

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare

WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare WT Serien IUOU Multi intelligent batteriladdare SW Exergon art: 27-6600 15A (WT-1215-TB) 27-6700 25A (WT-1225-TB) 27-6800 45A (WT-1245-TB) Användarmanual Läs noggrannt denna manual innan installation och

Läs mer

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17

Hjärtstopp. Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Hjärtstopp Fadi Jokhaji, Specialistläkare Hjärtkliniken Danderyds sjukhus 2013-09-17 Innehåll Hjärtstopp (bakgrund-hjärtstoppsregistret) Hjärtstopp på DS Nya riktlinjer 2011 Defibrillator och mediciner

Läs mer

Fickanemometer. Bruksanvisning

Fickanemometer. Bruksanvisning Fickanemometer Bruksanvisning Inledning: Vi gratulerar dig till köpet av anemometern i fickformat. Denna innovativa produkt ger dig viktig information för alla utomhusaktiviteter när det gäller vindhastigheten,

Läs mer

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4

Om instruktionen... 3. Varning... 3. 1. Introduktion... 3. 1.1 Standardfunktioner... 3. 1.2 Specifikationer... 4. 1.3 Display... 4 P1 Manual Innehåll Om instruktionen... 3 Varning... 3 1. Introduktion... 3 1.1 Standardfunktioner... 3 1.2 Specifikationer... 4 1.3 Display... 4 1.4 Tangentbord... 5 1.5 Batteri... 6 1.6 Felmeddelande...

Läs mer

Stay in charge rät ddnin rje Ång

Stay in charge rät ddnin rje Ång Stay in charge RÄTT LADDNING VARJE GÅNG En ny generation exideladdare Sköt om dina batterier så håller de längre. Exide Technologies har, som världsledande batteriproducent, all den kunskap som behövs

Läs mer

Elstängselaggregat. Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18

Elstängselaggregat. Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18 Elstängselaggregat Batteriaggregat E2B och ESE4B 2 ESE16BM 4 E8BM 6 ESE20BM 8 ESE25BM 10 ESE7BM 12 ESE50B 14 ESE120BM 16 ESE7BS 18 DeLaval batteriaggregat E2B och ESE4B 8:10 Art nr Benämning 87881401 Batteriaggregat

Läs mer

M3535A/M3536A Bruksanvisning. HeartStart MRx

M3535A/M3536A Bruksanvisning. HeartStart MRx M3535A/M3536A Bruksanvisning HeartStart MRx 1Innehållsförteckning 1 Inledning 3 Översikt 3 Användningsområden 4 Indikationer för användning 5 AED-behandling 5 Manuell defibrillering 5 Noninvasiv pacing

Läs mer

SenseAir Alarm pat. pend.

SenseAir Alarm pat. pend. Manual SenseAir Alarm pat. pend. CO 2 Bärbar koldioxidmätare/larm SenseAir Alarm för personlig säkerhet Sidan av 8 1 Allmänt SenseAir är ett mycket lätt, bärbart CO 2 -instrument med digital display för

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning CANDY4 HD 20150129 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD?... 4 2 Säkerhetsföreskrifter... 5 3 Vad finns i förpackningen?... 6 4 Fysisk beskrivning... 7 5 Kom igång... 9 5.1 Ladda batteriet... 9 5.2 Ta

Läs mer

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster

Bruksanvisning Svensk. Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Svensk Larmenhet & Sensorplåster Bruksanvisning Larmenhet & Sensorplåster Svensk version 2009 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad www.redsensemedical.com RM-1-RM014 Innehåll Varningar

Läs mer

Katalog med Innovas alkomätare 2006

Katalog med Innovas alkomätare 2006 Katalog med Innovas alkomätare 2006 Ha koll på dig och dina medmänniskor med en alkomätare. Kör aldrig onykter! Innova har med nära samarbete med tillverkarna tagit fram en katalog med prisvärda alkomätare

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre!

HEDE SAFETY. Vi gör det bättre! HEDE SAFETY Vi gör det bättre! www.hedesafety.se Innehåll: 1. Introduktion Hjärtstartare Räddar liv. 2. Hur man använder CardiAid. 3. Underhåll. 4. Sammanfattning och priser. Beställ enkelt från hedesafety.se

Läs mer

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder?

Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Garageportöppnare Sommer och Aperto garageportö Vill du slippa gå ur bilen vid garaget i mörker och oväder? Med en garageportöppnare slipper du gå ur bilen i regn och rusk bara för att öppna porten. Portöppnaren

Läs mer