Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018"

Transkript

1 Filmbryggan, Polstjärnegatan 14, Göteborg, organisationsnummer , Telefon , e-post; Plusgiro Hemsida Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Regionens Hus Vänersborg Göteborg den 12 maj 2015 Filmbryggan Före detta Bergsjöns kultur- och mediaverkstad Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren Bakgrund Filmbryggan, före detta Bergsjöns Kultur- och mediaverkstad, har genom åren, sedan starten 2000 som en del i storstadssatsningen och sedan 2003 som ideell förening, genomfört ett antal film och kulturprojekt som bjudit in till möten och erfarenhetsutbyte mellan unga oetablerade talanger och professionella utövare. Målet är att brygga över glappet mellan unga filmskapare och den professionella filmproduktionen. Vår verksamhet och våra aktiviteter bygger på vårt unika koncept ett mentorskap genom relations- och nätverksskapande metoder. Detta genom kultur, delaktighet och skapande som tillfört vårt arbete mervärden som exempelvis talangutveckling, arbetsmarknadsutveckling och kulturell mångfald.

2 Våra tidigare tilldelade Kulturstrategiska uppdrag När det gäller stöd till unga filmare så har vi fortsatt det viktiga arbetet genom VG-regionens KSU-uppdrag, , och , samt med verksamhetsstöd från Kulturförvaltningen i Göteborg. Vi har också ingått i ett större projekt initierat av VG-regionen/Kultur i Väst med många olika aktörer benämnt Filmcloud. Genom föreningens internationella engagemang har vi också etablerat ett flertal internationella kontakter. (Se bilaga redovisning KSU ) År av förändring och utveckling. Under 2013 och 2014, föreningens 11 och 12 verksamhetsår, har föreningen etablerat sig helt och fullt på Gothenburg Film Studios, på Lindholmen, för att lätt kunna samverka med alla de verksamheter i filmbranschen som finns och växer upp där. Bergsjöns kultur och mediaverkstad blir Filmbryggan. För att anpassa föreningen till den nya situationen så antogs nya stadgar och föreningen bytte namn till Filmbryggan den 17 september 2013 Föreningen betonar att man vill främja intresset, hos främst unga människor, för film och rörlig bild som uttrycksmöjlighet och konstform samt bidra till att överbrygga glappet mellan oetablerade och etablerade filmare. Filmbryggan arbetar för ett demokratiskt, socialt och jämställt perspektiv och för att skapa internationella samarbeten. (Se bilaga stadgar) Nuläge och Organisation Föreningens ändamål och uppgift Filmbryggan är en ideell förening vars ändamål och uppgift är att utveckla, förstärka och stödja lokal, regional, nationell och internationell kultur och filmkonst. Föreningen utbildar, utvecklar och skapar film med unga filmtalanger, filmintresserade och professionella filmskapare. Filmbryggan består av enskilda medlemmar, organisationer och föreningar med kunskap och intresse för främst film, rörlig bild och kultur i olika former. Filmbryggan vänder sig till alla filmintresserade i hela VG-regionen. Filmbryggan har sina lokaler på Gothenburg Film Studios på Lindholmen, där det finns plats för enskilda och mindre grupper att arbeta med sina filmprojekt. Anställda är 1,2 tjänster. Dock kan det variera över tid då det beror på tillgång till sökta projektbidrag. Medlemmar är 16 st men deltagare (ej medlemmar) var under st och 2014 var 56 st med ca 200 aktivitetstillfällen/ år var deltagarna i snitt aktiva med fler tillfällen per person. En klar tendens till ökning ses i år. Det ideella arbetet består både av praktiskt och administrativt stöd.

3 Vad är syftet och vad vill vi åstadkomma? Det är en stor utmaning för Göteborg och regionen, men också för de unga talanger som söker arbete. Då de unga med mindre erfarenhet och nyutexaminerade saknar professionell erfarenhet eller kunskap, har de svårt att hävda sig på arbetsmarknaden. Genom att satsa på och ge dessa ungdomar chansen att utvecklas, men även få referenser och arbetslivserfarenhet kan de lättare ta sig in på arbetsmarknaden Vi vill skapa projekt som kopplar samman de mindre erfarna med de erfarna för att stimulera och utveckla den visuella produktionsformen i Göteborg och Västra Götaland. Föreningens syfte är att; främja intresset, hos främst unga människor, för film och rörlig bild som uttrycksmöjlighet och konstform samt bidra till att överbrygga glappet mellan oetablerade och etablerade filmare. tillhandahålla goda kunskaper, teknik samt passande lokaler. ge utbildning, processtöd, coachning och handledning från idé till färdig film etablera samarbete med externa aktörer som nationella och internationella filmoch TV-bolag, filmutbildningar samt andra lokala och regionala kulturverksamheter. skapa möjlighet för produktion av dokumentär och spelfilmsproduktion för lokala, nationella och internationella filmfestivaler och andra filmvisningsmöjligheter arbeta med film och kultur som verktyg för mjuka och sociala värden medvetet arbeta med frågor som tillgänglighet, delaktighet, jämställdhet, mångfald och miljöhänsyn Vilka kommer att gynnas av den planerade utvecklingen? Genom föreningens engagemang ska vi nå ut till så många unga filmintresserade i hela VGregionen som möjligt. Via samverkan med andra verksamheter i branschen vill vi utveckla filmskapandet och kunna erbjuda stöd till allt fler deltagare. Att Filmbryggan genom sitt engagemang kan bidra med att stödja VG-regionen till att bli en ledande region för filmskapande och filmproduktion. Att på sikt vara med att bidra till ökad tillväxt i en konstnärlig och kreativa sektor.

4 Särskilda satsningar och aktiviteter vi planerar att genomföra Filmbryggan ämnar vara ett komplett regionalt resurscentrum för unga filmare i regionen där en rad olika möjligheter erbjuds. Filmbryggan ger processtöd i det egna filmprojektet, erbjuder unga filmare att medverka i kreativa grupper med andra unga filmare, erbjuder plats i Filmbryggans egna större filmprojekt, ger möjlighet att knyta nya kontakter och nätverk i branschen samt funderar som en bro för filmutbildningen på Göteborgs Folkhögskola. Eget filmprojekt Filmbransch Ung Filmare Kreativa grupper Filmutbildning Filmbryggans projekt Egna filmprojekt Ett fortsatt arbete med ungas filmskapande både i deras egna olika projekt och genom Filmbryggans projekt samt i olika samarbeten skall utvecklas. Hos Filmbryggan kan de unga få stöd både genom att låna teknik, konkret handledning, coachning och utbildning för det egna filmskapandet. Handledning ges i allt från att skriva manus, ekonomi, förproduktionen, till inspelning och efterproduktion och distribution. Handledning kan ges under både längre och kortare perioder. Kreativa grupper Ett mål är att starta flertal olika kreativa grupper för utveckling av specialkompetens t ex manus, regi, klipp mm. En manusgrupp har startat under våren 2015 med 5 ungdomar år, som träffas regelbundet för att tillsammans utveckla sina manusidéer. Den gemensamma styrkan i varandras erfarenheter och nya inspirerande, vägledande möten och kontakter med professionella manusförfattare och dramaturger skall bidra till deras utveckling som skapare av manus för film.

5 Filmbryggans projekt Professionell ny långfilm i internationell miljö Nästa långfilm, Ibrahams resa, där vi fått stöd av både Svenska filminstitutet och manus Göteborgs stad kultur genom Media Arena. Manus är så gott som färdigt, men finansiering ej klar. Filmen är planerad att spelas in i Marocko, Egypten och Sverige. Det blir En film som vi tänkt producera med vår lyckade metod Unga filmarbetare på väg, som vi i samband med produktion av långfilmen Jävla pojkar använde oss av. En film där vi vill samarbeta med unga filmtalanger från både Sverige och från Filmskolan i Marrakesh, ESAV, Marocko. Unga filmkollektivet (arbetsnamn) (Planeras söka separat projektstöd hos olika bidragsgivare under perioden) Unga Filmkollektivet är ett nyskapande projekt, som ämnar skapa en plattform som långsiktigt stärker unga filmskapare i åldern Projektet skall med processtöd stärka unga filmskapare att genomföra sina filmidéer, höja sin kompetens och få nya kontaktnätverk. Projektet kommer att bilda ett antal grupper av unga filmare som tillsammans med stöttning och handledning från professionella etablerade filmarbetare ska skapa ett antal egna kort- och dokumentärfilmer från ax till limpa. Genom att forma mindre grupper får de unga filmskaparna även möjlighet att träffas och både ge och få hjälp från varandra, en win-win situation. På så sätt får deltagarna möjlighet att etablera nätverk och finna filmkollegor även för sina framtida filmprojekt. I respektive grupp kommer funktionerna rotera för att alla i gruppen på så sätt skall skapa en större förståelse för respektive inriktning och dess relation till helheten och slutresultatet filmen. Genom att knyta ihop ungdomar med ett gemensamt intresse för filmskapande i Unga Filmkollektivets modell så får ungdomarna möjlighet att fördjupa sig i alla olika processer av filmskapande och ta nästa steg som filmskapare till vidare studier eller arbete Mobila filmskolan på mindre orter i VG-regionen Vi vill starta i samarbete med Folkets hus och parker starta Mobila filmskolor på mindre orter i VG-regionen, som lov-/sommaraktivitet i form av dagläger. Filmutbildning Under våren 2014 gav VG-regionens kulturnämnd folkhögskolekansliet i uppdrag att skapa en filmutbildning på en av regionens folkhögskolor. En utbildning som ska utformas i samverkan med regionala aktörer på filmområdet. Under våren 2014 kontaktades vi på Filmbryggan av kultursamordnaren på Göteborgs folkhögskola för att diskutera möjligheterna att starta en filmutbildning under dessa förutsättningar. Så under hösten hade vi tillsammans en intensiv planeringsperiod som resulterade i att utbildningen, en 1-2 årig filmproduktionsutbildning, med inriktning fiktion & dokumentär, placerades i Göteborg och startar under hösten Intresset är mycket stort då redan första året det var 68 sökande till de 15 platserna. I det fortsatta arbetet deltar Filmbryggan med att marknadsföra och rekrytera deltagare, tillhandahålla både lärare och lokaler på GFS. För att kvalitetssäkra utbildningen knyts den till filmbranschen genom ett övergripande branschråd och ett lokalt utbildningsråd för kursen där Filmbryggan ingår. Filmbransch Föreningen har sedan 2013 kontor i filmklustret Gothenburg Studios och därmed en närhet till bransch och flertal intressanta företag och verksamheter. Här finns flera intressanta möjligheter att utveckla under kommande år vilket kommer att stärka de unga filmare som finns och kommer till vår verksamhet.

6 Vidgat Deltagande Filmbryggan arbetar för ett vidgat deltagande i verksamheten och de olika stöd och sammanhang som erbjuds unga filmare. Enligt Filmbryggans stadgar ska föreningen medvetet arbeta med frågor som tillgänglighet, delaktighet, jämställdhet, mångfald samt arbeta med film och kultur som verktyg för mjuka och sociala värden. Både i de olika projekt som Filmbryggan arbetar med och det processtöd som tillhandahålls finns av en medvetenhet kring dessa frågor. Här ser verksamheten på resursfördelningen mellan killar och tjejer och genom processtödet såsom manus skapa en förståelse för varför och vad som berättas i de filmer som produceras stöttade verksamheten 51 % tjejer och 49 % killar och 2014 stöttade verksamheten 46 % tjejer och 54 % killar. En betydande del av verksamhetens deltagare har en annan etnisk bakgrund än svensk. Medvetenheten kring diskriminering, jämställdhet och jämlikhet hålls levande och aktuell genom kontinuerlig dialog mellan de unga filmarna, de anställda och styrelsen. Styrelsen arbetar med att få en jämnare könsfördelning i styrelsen, något som blivit bättre det senaste året. Filmbryggans målgrupp är främst unga filmare och i stadgarna står det främja intresset, hos främst unga människor, för film och rörlig bild som uttrycksmöjlighet och konstform samt bidra till att överbrygga glappet mellan oetablerade och etablerade filmare. Filmbryggans projekt har nästan uteslutande varit för och med unga, för att ge dem ett verktyg att uttrycka sig med, skapa en mötesplats mellan personer som vanligt fall inte möts, utveckla sitt skapande, närma sig högre studier och bransch via kompetensutveckling, nätverk, referenser och meriter. I många av de projekt Filmbryggan arbetar eller tidigare har arbetat med så har civilsamhället involverats på ett eller annat sätt. Ambitionen är att fortsätta arbeta i nya intressanta samarbetskonstellationer där civilsamhället involveras. Öka internationaliseringen Filmbryggan har sedan tidigare via filmprojekt och produktioner etablerat flertal intressanta internationella kontakter i Indien, Danmark, Marocko, Polen m.fl. Att arbeta internationellt är en tydlig uttalad riktning i föreningen och i stadgarna etablera samarbete med externa aktörer som nationella och internationella film- och TV-bolag, filmutbildningar samt andra lokala och regionala kulturverksamheter. Exempel på samarbeten, utbyten och projekt som föreningen ser över och vill utveckla under kommande år är med en filmutbildning i Danmark som arbetar med samma målgrupp som Filmbryggan samt Filmskolan i Marrakech, ESAV där ett konkret projekt under namnet Att angöra en filmbrygga i dagsläget diskuteras. Projektet är ett utbyte mellan ett antal filmare från Västra Götalandsregionen och från Marocko som ska belysa frågor gällande jämställdhet och genus och där ett antal kortare filmer ska produceras. Projektet vill därigenom skapa ett kunskapsutbyte. Deltagarna kommer att involveras tidigt för att ge dem möjlighet att påverka projektets utformning. Föreningen ska även se på möjligheten att genomföra ett långfilmsprojekt i samarbete med Marocko utefter metoden för Unga filmarbetare på väg. Detta är en metod som tydligt visat sig ge resultat när det gäller att stärka unga filmare och få dem att närma sig branschen och en

7 sysselsättning, se utvärdering av Swedegroup. Genom att lyfta denna metod i ett internationellt sammanhang skapas ytterligare möjligheter till större kunskapsutbyte, nätverk, meriter och referenser. I Filmbryggans stadgar står det Filmbryggan är en ideell förening vars ändamål och uppgift är att utveckla, förstärka och stödja lokal, regional, nationell och internationell kultur och filmkonst. Filmbryggan strävar efter att under kommande år utveckla det internationella samarbetet och bidra till att vidga och förnya kulturlivet i Västra Götalandsregionen genom olika projekt. Inte minst via alla de unga filmare och deras idéer som vi dagligen möter i vår verksamhet. Verksamheten är viktig för hela regionen Filmbryggan har utvecklat en metod för talangutveckling, Unga filmarbetare på väg, där unga filmarbetare på väg in i branschen utvecklas i nära samarbete med professionella filmarbetare. Metoden har gett goda resultat, 74 % av deltagarna i långfilmsproduktionen Jävla pojkar fick jobb efter avslutat filmprojekt. För regionen innebär det ett tillskott av fler unga, kreativa sysselsatta inom kultursektorn. Metoden har väckt internationell uppmärksamhet och blivit en dörröppnare för internationellt samarbete Detta skapar ett kunskapsutbyte som kan bidra till att vidga och förnya kulturlivet i Västra Götalandsregionen och även ökad förståelsen mellan olika kulturer. Vi stöder också alla de unga filmare och deras idéer som vi dagligen möter i vår verksamhet där de unga får handledning inom alla i filmproduktion ingående moment. Metodutvecklingen inom filmproduktion har även en framtida ekonomisk potential som skulle kunna komma Västra Götaland tillgodo, t.ex. utveckling inom turistbranschen. Sammanfattning Regionen får en unik resurs i form av Filmbryggans metodiska koncept. Regionen kan bidra till kompetensutveckling inom bild och filmproduktion via Filmbryggans verksamhet och filmutbildningen vid Göteborgs folkhögskola. Filmbryggans verksamhet erbjuder möjlighet till möten mellan kulturutövare från olika genrer och länder. Unga filmarbetare får hjälp att skapa nätverk för att lättare få jobb inom branschen. Västra Götaland kommer att ligga i framkant vad beträffar nästa generation av filmproduktion.

8 Samarbeten Kultur i Väst och Filmcloud Filmbryggan är huvudsamarbetspartner i projekt och samverkansmodellen Filmcloud. Filmbryggan är en resurs som genom det nätverk och medlemmar som finns i Filmcloud, stöttar utbildar, utvecklar och skapar film med unga filmtalanger, filmintresserade och professionella filmskapare. Gothenburg Studios Development Med Gothenburg Studios Development utbytes erfarenheter och kontakter och deltagande i olika aktiviteter. Samarbetet syftar till att med gemensamma resurser stödja unga filmare och filmintresserade personer att komma vidare med och genomföra sina egna filmprojekt samt få möjligheten till nya kontaktnätverk. Göteborgs folkhögskola I ett mycket nära samarbete med filmproduktionsutbildningen på Göteborgs folkhögskola kommer vi att vara en viktig samarbetspartner både genom föreningens verksamhet och professionella filmproduktion. Då Filmbryggan har varit med i hela planeringen av utbildningen så kommer vi att fortsatt ingå i ett utbildningsråd och branschråd för uppföljning och utveckling av utbildningen. De studerande har tillgång till föreningens lokaler vissa tider och erbjuds även delta i föreningens övriga verksamhet. Folkets hus och parker Samarbetet syftar till att använda lokaler inom Region SamSam för att spela in film, hålla seminarier och stödja och stimulera unga filmare. Planer finns att i samarbete med Folkets hus och parker utveckla idén med Mobila filmskolan som filmläger på olika mindre orter i VGregionen. Övriga kontakter och samarbeten vi har är Coompanion, föreningen Syntolkning. nu, flera kommunala fritidsverksamheter och ungdomssatsningen i Göteborg mm.

9 Ekonomi för kulturstrategiskt uppdrag Uppskattade intäkter per år Västra Götalandsregionen kr ( kr/år erhölls ) Göteborgs stad kr ( kr/år erhölls 2015) Ideellt arbete kr Folkhögskolan kr Summa kr Uppskattade kostnader per år Personal kr Lokal kr Produktion/verksamhet kr Marknadsföring kr Administration kr Övrigt kr Summa kr Bilagor Bilaga 1 Avsiktsförklaring GSD Bilaga 2 Avsiktsförklaring Filmcloud Bilaga 3 Avsiktsförklaring Göteborgs folkhögskola Bilaga 4 Avsiktsförklaring Region SamSam Bilaga 5 - Delredovisning av KSU-uppdrag Bilaga 6 Verksamhetsberättelse 2013 Bilaga 7 Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 8 Stadgar Bilaga 9 Registreringsbevis/F-skatt Göteborg 12 maj 2015 Shaker K Tahrer Ordförande

10

Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad

Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad Verksamhetsberättelse 2013.01.01 2013.12.31 1 Filmbryggan / fd Bergsjöns Kultur- och Mediaverkstad 2013 Styrelse: Ordförande: Shaker K Tahrer Sekreterare:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014.01.01 2014.12.31

Verksamhetsberättelse 2014.01.01 2014.12.31 1 Verksamhetsberättelse 2014.01.01 2014.12.31 2 Inledning Under 2014, föreningens 12 verksamhetsår, har föreningen etablerat sig helt och fullt på Gothenburg Filmstudios och ingår i det nätverk med professionella

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12

Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12 Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12 Ansökan om fortsatt stöd till projektet Unga filmarbetare på väg Bergsjöns Kultur- och Mediaverkstad (KMV) Organisationsnummer: 802413-3137

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att:

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att: AVTAL 1. Parter Mellan Botkyrka kommun och Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, har denna dag träffats följande samarbetsavtal gällande regionalt växthus för ung film inom ramen för kulturnämndens

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 1 (11) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Regionteater Väst, 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats:

Läs mer

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 OPEN SET Ett evenemang under Göteborg International Film Festival 2012 Mystiken och magin som omger filmkonsten väcker alltid

Läs mer

KREATIVA PLATSER år 1

KREATIVA PLATSER år 1 Guide för sökande 2017 av bidraget KREATIVA PLATSER år 1 en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? Vilka områden kan söka? Hur mycket pengar finns att söka?

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Riktlinjer för kulturstöd

Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjerna gäller från 2017-01-01 Inledning Med kulturstöd menas Med begreppet kulturstöd avses kommunens möjlighet att på olika sätt stödja kulturverksamhet som drivs av andra

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västerbottens läns landsting avseende kulturverksamhet år 2010 Samverkan Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västerbottens läns landsting

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Regional kulturstrategi för Västra Götaland

Regional kulturstrategi för Västra Götaland Regional kulturstrategi för Västra Götaland 2020-2023 Kultursamverkansmodellen Kultursamverkansmodellen styrs av lagen om fördelning av vissa statsbidrag till regional kulturverksamhet (2010:1919). Enligt

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige

Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Avdelningen för främjande länskulturfunktioner 2018-05-24 KN 2018/395 Yttrande över rapporten Fler filminspelningar till Sverige Ärendebeskrivning I ärendet behandlas svar på remiss på rapporten Fler filminspelningar

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne

Datum Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop mellan Region Skåne och Nätverket Idéburen Sektor Skåne Koncernkontoret Regional utveckling Område samhällsplanering Ann-Christine Lundqvist Strateg 044-309 32 38 ann-christine.lundkvist@skane.se Datum 2015-11-02 1 (5) Förslag till Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens 1 (22) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västra Götalandsregionens folkhögskolor 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress:

Läs mer

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Till Västra Götalandsregionens kulturnämnd Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Syfte Ansökan

Läs mer

MED KULTUR GENOM HELA LIVET

MED KULTUR GENOM HELA LIVET MED KULTUR GENOM HELA LIVET KULTURPLAN för Vänersborgs kommun 2014-2016 Kulturens Vänersborg Vänersborg ska vara känt för sitt kulturliv långt utanför kommungränsen. Kultur ska vara en drivkraft för utveckling

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER Utgåva 5 2018-03-05 ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och Tv-branschen står mitt i en större förändring, där

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010 1(2) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Västra Götalandsregionen avseende kulturverksamhet 2010 Statens kulturråd (Kulturrådet) och Västra Götalandsregionen (VGR) vill gemensamt

Läs mer

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015 Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-08-13 Handläggare Anne Lund Telefon: 08-508 31 926 Till Kulturnämnden 2014-08-26 Nr 19 Förnyad upphandling för drift och utveckling

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

Ansökan om projektstöd

Ansökan om projektstöd Kulturnämnden Västra Götalandsregionen Box 764 451 26 UDDEVALLA Projektansökan Sista ansökningsdag 15 september (beslut november) 15 mars (beslut april/maj) Ansökan om projektstöd Sökande (organisation

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/JL 2011-10-19 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 2012-2014 Regionens sju folkhögskolor har en samlad kompetens som ger förutsättningar

Läs mer

Uppdrag till Statens konstråd att förbereda en satsning på kulturverksamheter i vissa bostadsområden med inriktning på konstnärlig gestaltning

Uppdrag till Statens konstråd att förbereda en satsning på kulturverksamheter i vissa bostadsområden med inriktning på konstnärlig gestaltning Regeringsbeslut 29 2015-06-25 Ku2015/01873/KI Kulturdepartementet Statens konstråd Box 45134 104 30 Stockholm Uppdrag till Statens konstråd att förbereda en satsning på kulturverksamheter i vissa bostadsområden

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Bärkraft Journalnummer: 2008-4809 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

SV Gotland Verksamhetsplan 2018

SV Gotland Verksamhetsplan 2018 SV Gotland Verksamhetsplan SV ger människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser Studieförbundet Vuxenskolans, SVs, uppdrag är att ge människor redskap att upptäcka sina egna

Läs mer

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR

INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR INITIATIVET FÖR SOCIALT ANSVAR Initiativet för Socialt ansvar är en av CSR Västsveriges tipslistor för ökat ansvarstagande, lokalt och globalt. Det är tänkt att kunna fungera

Läs mer

FINLANDS FILMSTIFTELSES STRATEGI

FINLANDS FILMSTIFTELSES STRATEGI FINLANDS FILMSTIFTELSES STRATEGI 2018 2023 UPPDRAG FINLANDS FILMSTIFTELSENS UPPDRAG ÄR ATT SÄKRA DEN LIVSKRAFTIGA OCH DIVERSA FINSKA FILMENS FRAMTID. FILMSTIFTELSEN: STÖDER filmers och TV-seriers professionella

Läs mer

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst Datum: 2017-02-24 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Utvecklingsplan Film i Väst 2 Inledning Detta dokument är ett utdrag ur Film i Västs strategiska utvecklingsplan som sträcker sig mellan 2017 2021. Film i

Läs mer

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap

Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Uppdrag Affärsidé Vision Mål Strategier Budskap Visit Östergötland - för en Visit Östergötland är det nya namnet på det som tidigare hette Östsvenska turistrådet. Förutom att byta namn har vi även påbörjat

Läs mer

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan

Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Västra Götalandsregionens Kultur- och Regionutvecklingsnämnder Inbjudan Inbjudan Västra Götalandsregionen bjuder in enskilda kulturaktörer, föreningar och nätverk som arbetar med att stärka den lokala

Läs mer

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI 2017-2018-2019 Västra Götalands Bildningsförbund Folkbildningen växte fram parallellt med folkrörelserna och blev ett sätt för dessa att utveckla samhället genom att förmedla

Läs mer

Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31)

Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) 1 (5) Remissyttrande Datum 2015-07-16 Diarienummer RS 1966-2015 Skickas per e-post till regeringskansliet ku.remissvar@regeringskansliet.se Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) Västra Götalandsregionen

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTURSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTUR SKOLAN www.goteborg.se INTRODUKTION Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla. En del

Läs mer

Inriktning Program social ekonomi inför 2014?

Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Inriktning Program social ekonomi inför 2014? Program för social ekonomi 2012-2015 Beslut regionstyrelsen 2012 Övergripande mål Att främja den sociala ekonomin och dess aktörer samt stärka den sociala

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Sixten Journalnummer: 2008-2715 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015

Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Tjänsteskrivelse 2011-10-21 KFN 2010.0079 Handläggare: Hans Lundell Kultur- och föreningsnämnden Handlingsplaner Kultur för Kultur- och föreningsnämnden 2012-2015 Sammanfattning Kultur- och föreningsnämnden

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad

Strategi. Program. Plan. Policy. Riktlinjer. Regler. Kultur- och Biblioteksprogram. för Borås Stad Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Kultur- och Biblioteksprogram för Borås Stad Borås Stads styrdokument Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program verksamheter

Läs mer

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning

Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Bedömningsgrunder för urvalskriterier och poängbedömning Detta dokument beskriver hur LAG (styrelsen) bedömer projekten vid poängbedömning utifrån urvalskriterierna. Villkor (gäller samtliga projekt) Ja

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE Innehåll Förslag till Reviderad överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne

Läs mer

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten

Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-08-20 Bilaga projektbeskrivning Ansökan till Statens kulturråd om regionala utvecklingsmedel www.kulturplankronoberg.se Projektbeskrivning Kronoberg Blekinge utvecklar scenkonsten 2012-2014 Projektets

Läs mer

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips

Läs mer

Folkuniversitetets verksamhetsidé

Folkuniversitetets verksamhetsidé folkuniversitetet Box 26 152. 100 41 Stockholm Tel 08-679 29 50. Fax 08-678 15 44 info@folkuniversitetet.se www.folkuniversitetet.se Folkuniversitetets verksamhetsidé Att genom kunskap och skapande ge

Läs mer

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner

Internationell strategi. Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Internationell strategi Ett gemensamt styrdokument för Linköpings och Norrköpings kommuner Vi lever i en allt mer globaliserad värld som ger ökade möjligheter men som också ställer nya krav. Linköpings

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015 1. Beslut om öppet möte med streaming 2. Kulturnämnden beslutar att genomföra ett öppet nämndsammanträde med så kallad streaming. 2. Beslut om insatser för asylsökande 1. Kulturnämnden beslutar att fördela

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN Samhällsutveckling börjar med den enskilda människans engagemang. Den idéburna sektorn bidrar till ett aktivt medborgarskap som utvecklar

Läs mer

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft.

Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Möjliggör utveckling. Skapar attraktionskraft. Länskulturen en del av Regionförbundet Jämtlands län Egna verksamheter Estrad Norr Scenkonstinstitution för musik, teater, musikteater, dans Filmpool Jämtland

Läs mer

Riktlinjer för kulturstöd

Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjer för kulturstöd Gäller från 2019-01-01 Fastställt av kulturnämnden 2018-11-28 116 (ersätter tidigare riktlinjer för kulturstöd, fastställt av kulturnämnden 2016-10-26 105 och reviderade 2017-11-29

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019

Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019 Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skånes remissvar på förslag till regional kulturplan för Skåne 2016-2019 Härmed lämnar Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund i Skåne sitt remissvar på förslaget

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

2011-11-21. 1 Inledning

2011-11-21. 1 Inledning 2011-11-21 Särskild bilaga till reglemente för Gemensamma nämnden vård, omsorg och hjälpmedel (VOHJS-nämnden) avseende regionalt Vård och omsorgscollege Sörmland (VO-College) 1 Inledning Vård och omsorgscollege

Läs mer

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20

Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Pressmeddelande Från Kultursekretariatet 2007 05 31 16:20 Kulturnämndens sammanträde 31 maj 5,7 miljoner kr fördelades till projekt Vid torsdagens sammanträde fördelade Kulturnämnden i Västra Götaland

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet

Antingen finns projektets partners/deltagare i Leaderområdet eller så finns ett tydligt samarbete mellan projektet och aktörer i Leaderområdet BEDÖMNINGSGRUNDER Följande dokument beskriver hur LAG bedömer era projekt utifrån urvalskriterier och poängsättning. Grundvillkor Dessa villkor bedöms lika för alla projekt och alla fonder. Villkor Projektet

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Ung och grön blivande företagare i de gröna näringarna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen

VERKSAMHETSPLAN 2015. Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen VERKSAMHETSPLAN 2015 Internationella Kvinnoföreningen Lokalt ResursCentrum för kvinnor i Öresundsregionen Inledning Internationella Kvinnoföreningen i Malmö, IKF i Malmö, är en väl etablerad ideell förening

Läs mer

Kultursamverkansmodellen så funkar den!

Kultursamverkansmodellen så funkar den! Kultursamverkansmodellen så funkar den! www.regionostergotland.se Sedan 2012 ingår Östergötland i den nationella kultursamverkansmodellen. Från och med 2013 är samtliga län, utom Stockholm, med i modellen.

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET

Strategisk plan MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Strategisk plan 2017 2021 MUSIKHÖGSKOLAN I MALMÖ LUNDS UNIVERSITET Innehåll Inledning... 3 Uppdrag... 3 Bakgrund... 3 Vision... 4 Kvalitet i utbildning och forskning... 6 Utbildning och forskning i relation

Läs mer

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne

Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne OMSLAGSBILD: GUSTAF EMANUELSSON/FOLIO Överenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Idéburen sektor i Skåne 1 ÖVERENSKOMMELSEN SKÅNE ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN Som första region i Sverige undertecknade

Läs mer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer

Hallands sommarlovsentreprenörer. Projektnamn. Projektidé. Bakgrund. Hallands sommarlovsentreprenörer Hallands sommarlovsentreprenörer Projektnamn Hallands sommarlovsentreprenörer Projektidé Att ta konceptet sommarlovsentreprenör till Halland och tillsammans med kommuner, lokala näringsidkare och föreningar

Läs mer

I bibliotekslagens (SFS 2013:801) paragraf 17 står det att kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet.

I bibliotekslagens (SFS 2013:801) paragraf 17 står det att kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. REGIONAL BIBLIOTEKSPLAN JÖNKÖPINGS LÄN 2015 2017 I bibliotekslagens (SFS 2013:801) paragraf 17 står det att kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. Vår

Läs mer

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande.

Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Inledning Denna policy anger Tidaholms kommuns förhållningssätt till den sociala ekonomin och socialt företagande. Policy utgår från grundsynen att vårt samhälle ekonomiskt organiseras i tre sektorer:

Läs mer

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna 2017 FOLKHÖG SKOLORNA Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna Antaget av kyrkostyrelsen 2017 09 17 och av Equmenias styrelse 2017 09 09 Det reviderade styrdokumentet

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 1 (14) Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Projektbeskrivning

Projektbeskrivning Sid 1 (5) Projektbeskrivning 191001 Projektnamn: Möbelriksdagen 2020 Projektägare: Interior Cluster Sweden AB Projektledare: Samverkan med näringslivskontoret Växjö Kommun, Växjö & co och TMF Projektperiod:

Läs mer

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm

Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm Social ekonomi i kommande strukturfondsperiod 2007-2013 Stockholm SERUS Ek. För. 19-20 februari 2007 Analys s. 25: Svagheter i stödsystem och finansiering Ytterligare en aspekt som betonades är att kvinnor

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Brandstad Filmbyn Journalnummer: SJV 2009-5635 Namn på LAG grupp som nominerar: LAG Ystad-Österlenregionen

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen Leader DalÄlvarna Slutrapport 1. Projekt Journalnr: 2009 7324 Projektnamn: Ledarskapsutbildning för ungdomar, förstudie Stödmottagare: Föreningen KUL, Kreativa Unga Ledare 2. Kontaktperson Jonas Wikström,

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET

Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET Göteborg, juni 2004 1. ORGANISATIONS NAMN: BOSNA IF Adress: Box 55076, 400 53 Göteborg Telefonnummer: 031-19 29 01 Faxnummer:031-19 29 01 E-post: bosnai_if@hotmail.com

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 SKUNK skärgårdsungdomarnas intresseorganisation Inledning SKUNK är en intresseorganisation för skärgårdsungdomar, målgruppen är 7 25 år men främst gruppen 12 20 år. Intresse har dubbel betydelse: dels

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

Internationell strategi för Jönköpings kommun. Ks/2018:372. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning

Internationell strategi för Jönköpings kommun. Ks/2018:372. kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Internationell strategi för Jönköpings kommun Ks/2018:372 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Internationell strategi för Jönköpings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2018-11-22

Läs mer