Verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2014.01.01 2014.12.31"

Transkript

1 1 Verksamhetsberättelse

2 2 Inledning Under 2014, föreningens 12 verksamhetsår, har föreningen etablerat sig helt och fullt på Gothenburg Filmstudios och ingår i det nätverk med professionella filmverksamheter som finns där. När det gäller stöd till unga filmare så har vi fortsatt det viktiga arbetet som vanligt genom VG-regionens KSU-uppdrag, , och verksamhetsstöd från Gbg Kultur, men också ingått i ett större projekt initierat av VG-regionen / Kultur i Väst med många olika aktörer benämnt Filmcloud. Genom föreningens internationella engagemang har vi också etablerat kontakter med i Marocko, Marrakesh filmutbildning och filmutbildningen i Danska Filmmaskinen. Planeringen av att vidareutveckling idén Unga filmkollektivet och söka nya medel för det har påbörjats och hoppas kunna göras i början av VG-regionens kulturnämnd ville starta en filmutbildning på en av sina folkhögskolor och då har Filmbryggan varit ledande och starkt bidragande till att en 1-2 årig filmproduktionsutbildning, med inriktning dokumentär och fiktion kommer att startas under 2015 på Göteborgs folkhögskola. Under andra halvåret 2014 så har det hållits många möten för att ge rätt förutsättningar för folkhögskolan att kunna starta utbildningen. I det fortsatta arbetet med utbildningen kommer vi att vara engagerade både som lärare och delta i en planeringsgrupp FP-rådet och i ett branschråd som skall samverka med och ge råd till utbildningen. Arbetet med långfilmproduktion, Ibrahams resa genom föreninges bolag Shakefilm, har varit att vidareutveckla manus och söka samarbetspartner för produktion och hitta samarbetsmöjligheter i Marocko. Arbetet pågår intensivt. Del av postproduktionen för filmer som sedan gått SVT har under perioder skett, en film om SCUM-manifestet (Andrea Edvards) och en dokumentär om kvinnors samtal i en bastu, I 90 graders värme, (Viana Mikkelsen o Ylva Henriksson) ) har gjorts i vår lokal. Ett kulturarvsarbete i stadsdelen Bergsjön pågår också. Planer att utveckla informationsmateriel genom en app med filmade inslag om historien kring stadsdelen. Detta i anslutning till en vandringsled benämnt Fjällstråket detta i samarbete med flera intressenter. Som kulturarbetare går det åt mycket tid att hålla koll på ekonomiska stöd att söka och redovisa. Mycket pappersarbete är det.

3 3 Verksamhet 2014 VG-regionen / Kulturstrategiskt uppdrag (KSU) Det kulturstrategiska uppdraget från kulturnämnden fokuserar på föreningens roll som brygga mellan unga filmarbetare och den etablerade filmbranschen. Föreningen skall utveckla och fördjupa den metod som man utvecklade i samband med Unga filmarbetare på väg och arbeta med att stärka unga filmare genom allt från kurser, utbildning, teknikstöd, mentorskap och nätverk till praktikplatser i professionella långfilmsproduktioner. Genom att Filmbryggan har möjlighet att anställa unga filmskapare i kortare eller längre projekt bidrar man till unga filmares meritlistor och CV:s. Filmbryggan arbetar utifrån ett demokratiskt, socialt och jämställt perspektiv och för att skapa internationella samarbeten. Bidragssumma per år är 400 tkr Verksamhetsstöd från Göteborg stad Kultur Vi har under året haft verksamhetsstöd från Kulturförvaltningen i Göteborg för att fortsätta arbeta med och vara ett resurscentrum för film som riktar sig till unga filmskapare Stödet har varit på kr och söks varje år. Unga Filmare Ungas filmskapande både i egna och genom föreningens projekt samt i olika samarbeten, gör att många unga filmintresserade söker sig till oss för att få stöd. Stöd både genom att låna teknik, konkret handledning och coachning. Råd hur man lägger upp ett projekt och om ekonomi. Tillgång till lokal och handledning ges i allt från att skriva manus och bildmanus, förberedelser för filmning, filma till efterproduktion och premiär. Vi har kunnat ta emot filmstuderande, som genom att sitta hos oss kunnat utveckla egna filmprojekt. Till oss söker sig ungdomar både som går i skolan och på sin fritid. Det kan vara ungdomar som kommer enskilt men ofta är det en liten grupp som har någon filmidé. Internationellt samarbete Filmmaskinen Den danska filmskolan Filmmaskinen, med bas i Fredrikshamn arbetar med ungdomar år. De arbetar med utbildning och möten med professionella filmare för unga som drömmer om en karriär inom film och historieberättande. Lite likt filmbryggan. De har nu vid ett par tillfällen varit på besök hos oss under ett par dagar och man har sett bl a vår film Jävla pojkar och bakomfilmen som inspiration. De har också fått metodboken På väg och diskuterat den. De goda kontakterna borgar för ett framtida samarbete och utbyte. Filmskolan i Marrakech, ESAV I samband med att Shaker och Niklas var i Marrakech på filmfestival så träffade de rektorn för Filmskolan i Marrakech, ESAV, (Afrikas näst största) och informerade och diskuterade hur man kan samarbeta i framtiden. Då de blev väldigt intresserade av samarbetet så har vi börjat skriva på ett samarbetsprojekt Att angöra en filmbrygga Tanken är ju också att inspelningen av nästa långfilm Ibrahams resa spelas in i Marocko och tanken är att tillämpa metoden från Unga filmarbetare på väg i det projektet.

4 4 Ann-Katrin Perschbacher Student på filmlinjen, Skurups folkhögskola, säger så här om stödet hon fått hos Filmbryggan - Hos Filmbryggan har jag fått mentorskap, rådgivning en plats att sitta på och redigera och där jag kunde spela in en speaker och lån av ljudinspelnings utrustning. Jonas som skall söka den nya utbildningen på Göteborgs folkhögskola funderar över sitt manus - Hjälpen betyder mycket. Utan den hjälp som jag har fått, hade jag säkert inte kommit så långt. eftersom jag pluggar på distans har jag ingen lärare, klass som jag kan prata med kontinuerligt. Men här fick jag komma och prata, få konstruktiv kritik och nya tankar. Det är jätteviktigt, att få hjälp när man är ensam och att få bekräftelse att ens idé kan funka i verkligheten. Projekt - Unga filmkollektivet - vidareutveckling Vi har påbörjat och utvecklar vidare projektet Unga filmkollektivet som vi ser som en mycket god idé för unga filmintresserade ungdomar att praktiskt få möjlighet och handledning att skapa en egen filmproduktion. Det kan vara en produktion som kan fungera som ett CV, en brygga att använda som arbetsprov vilket ofta behövs vid ansökan till eftergymnasiala filmutbildningar på folkhögskolor, högskolor eller universitet. Ansökan om medel för detta sker under våren Statistik över unga filmare som fått stöd 2014 Totalt år år år Totalt antal deltagare 56 5,4% 58,9% 26,8% (Övriga ca 9%) Varav tjejer 26 Varav killar 30 Totalt aktivitetstillfällen: 192 Annan etnisk bakgrund än svensk 30 Kommentar: under 2015 så har det varit några färre personer som deltagit än året innan, men fler har deltagit vid länge tid, så aktivitetstillfällena är ungefär lika många som året innan. Fler tillfällen ger också en högre kvalitet.

5 5 I artikeln Tystnad, tagning i Göteborgska Nöjestidningen tidningen Hela stan nr 15 kan man läsa om Katerina Pavlou som fått stöd av Filmbryggan. Jakob o Albin Två ungdomar, i högstadieåldern, Jakob o Albin tog kontakt med oss, Shaker o Niklas, för att få hjälp med ett filmprojekt de hade på gång. Förutom handledning fick de också tips på personer de kunde kontakta för praktik inom filmområdet. Kontakter som lett till både praktik och stort engagemang inom filmarbetet. Här följer ett mejl från Jakob som beskriver lite av vad som hänt sedan de första mötena på Filmbryggan. Hej Niklas! Jakob Eliasson här, det var ju ett tag sen, hoppas allt är bra med dig och Shaker! Har för mig att senaste gången vi hördes av var när jag letade prao för årskurs 8. Då hänvisade Paul på GFS över till Lis på SVT och det blev väldigt lyckat. Det var produktionen Viva Hate det gällde. Jag och Albin var först med under vecka 11, men kom tillbaka och jobbade vecka 16 samt flera gånger under våren. Vi knöt många kontakter som är viktiga inför framtiden! Vi jobbade mycket med Sally som vi sedan fick reda på att ni känner, filmvärlden är liten.. Under sommaren var jag ledare på Filmkollo (som bla ifocus arrangerar) och nu i höstas hade jag prao på 30 grader i februari säsong 2 och hoppade efter det faktiskt betalt in som videoassistent under en dag på samma produktion. Nu i nästa helg blir det jobb på en kortfilm producerad av Inventum och i sommar är det ledarjobb på Filmkollo. Men det vore ju kul att vara inblandad i något projekt under våren också, undrar därför om du vet vad som är på gång i Göteborg nu under våren? Ha det bra nu! Bästa hälsningar Jakob Eliasson

6 6 Ny utbildning Filmproduktion fiktion & dokumentär En ny filmutbildning på Göteborgs folkhögskola i samarbete med Filmbryggan Västra Götalandsregionens kulturnämnd beslutar våren 2014 att på en av regionens folkhögskolor skall startas en filmutbildning. Det skall vara en eftergymnasial spetsutbildning och skall starta hösten Efter en förfrågan från kultursamordnaren Jeanette Forslund på Göteborgs folkhögskola om upplägg av en filmutbildning nära branschen, så gick vi i Filmbryggan in i ett nära samarbete med skolan för planering av utbildningen. Filmbryggan med i arbetet från första början Maj 2014 Första mötet med kultursamordnare Jeanette Forslund. Juni Möte med Folkhögskoleförvaltningens chef Anders Adler där tankar om utbildningen presenterades. Augusti Möte med skolans ledning. September Skolans styrelse diskuterar filmutbildningen. Oktober Skolans styrelse beslutar att man vill satsa på utbildningen. Oktober Folhögskoleförvaltningen i VG-regionen beslutar att placera utbildningen på Göteborgs folkhögskola. Oktober Första planeringen mellan Filmbryggan och samordnaren och skolledningen. November Planeringsgruppen med JeanetteForslund Gbg fhsk, Shaker K Tahrer o Janne Wadebro från Filmbryggan och Jonas Myrstrand, filmlärare möts. December Träff med Akademi Valand,(gamla Filmhögskolan), marknadsföringsstrategi och inköp av filmutrustning mm. Januari Marknadsföringen av utbildningen startar i samband 2015 med Göteborgs Film Festival och Gokinema. Hösten 2015 startar den nya filmutbildningen: FilmProduktion på Göteborgs folkhögskola med inriktning på både Fiktion & Dokumentär med tonvikt på manus, regi och produktion. Ett år med möjlighet till påbyggnadsår. Undervisning sker på Nya Varvet och i Filmbryggans lokaler på Gothenburg Filmstudios på Lindholmen. Fokus ligger på att utveckla sitt eget berättande med en praktisk inriktning i nära samarbete med filmbranschen. Genomgående övningar i block med analys av hela processen från idé till produktion med verktyg i manus, ljud, foto, ljus, klipp, dramaturgi och produktionsledning.

7 7 Praktik med handledning och mentorskap. Löpande inspirerande gästlärare från respektive special kompetensområde. Konstnärlig ledare och huvudlärare är Jonas Myrstrand med flera andra specialistlärare. Filmbryggan ingår i det stora Filmutbildningsrådet på skolan och i det branschråd som knyts till utbildningen. FilmCloud ett samarbete i VG-regionen Inom ramen för vårt KSU-uppdrag samarbetar vi i VG-regionen i plattformen FilmCloud som arbetar för att synliggöra resurserna i regionen för och gentemot unga filmare som målgrupp. Satsningen finansieras av Västra Götalandsregionens Kulturnämnd och Kultur i Väst är projektägare som tillsammans med Film i Väst och KulturUngdom är processägare. Huvudsamarbetspartner är dessutom Gothenburg Film Studios och Filmbryggan. FilmCloud är till för unga filmare mellan 18 och 30 år i Västra Götalandsregionen. På webbplatsen, ska det synligöras, kommuniceras och samordnas alla de insatser som redan görs för unga filmare av olika aktörer i regionen. FilmCloud i samarbete med: Samarbetspartners Andra nära samarbeten har vi med Gothenburg Film Studios, (där vi har vår lokal), Kultur i väst o Filmcloud, Göteborgs folkhögskola, Nätverkstan i Göteborg, Folkets hus o parker, Filmateljen, Friluftsfrämjandet, Syntolkning.nu, m fl. Samverkan med kultur- och filmbranschen, lokala föreningar och verksamheter skall fortsätta utvecklas.

8 8 Filmproduktion Filmproduktion Modell av hus byggs inför en pilotfilm Genom föreningens produktionsbolag Shake Film AB har vi sökt och fått stöd för manusutveckling hos både Svenska filminstitutet, SFI, och Göteborgs stad Kultur (berett av Media Arena) för Ibrahams resa. Ett projekt där vi har för avsikt att också använda oss av metoden för Filmarbetare på väg och som skapade möjligheter för många ungdomar att få in en fot i filmbranschen. Ibrahams resa Projektet Ibrahams resa siktar mot en färdig långfilm om en mans resa tillbaka till sitt forna hemland och konfrontationen med livet sådant det blivit för honom. Filmens manusförfattare och regissör, Shaker K Tahrer, vill väcka tankar om varje människas rätt till en relation med sin historia och sina rötter. Shake Film AB planerar för samproduktion med, och distribution i, länder som Egypten och Marocko och söker stöd för vidareutveckling av manus. Flera kontakter har tagits med olika produktionsbolag för att hitta samproducenter och det arbetet fortsätter. I samband med Marrakech filmfestival i december hade Niklas Lundin o Shaker K Tahrer flera kontakter med lokala eventuella samarbetspartner som är nödvändigt för inspelning i Marocko. Shaker besökte också Arab Film Festival i Malmö och etablerade flera viktiga kontakter. Shaker o Niklas På filmfestival i Marocko i december

9 9 Lokal för postproduktion Lokal för del av postproduktionen av två filmer som sedan visats på SVT har under året tillhandahållits på Filmbryggan. Dels är det Scummanifestet en kärleksförklaring och I 90 graders värme. SCUM en kärleksförklaring Mycket har hänt med synen på kvinnor sedan Valerie Solanas Scum-manifest publicerades Men långt, långt ifrån tillräckligt. "Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan." Friedrich Nietzsche, Hösten 2011 gör skådespelaren Andrea Edwards en monolog som bygger på SCUMmanifestet, en radikalfeministisk stridsskrift av Valerie Solanas. Succé, utsålda hus och en mediekarusell utan like drog igång. I filmen söker Andrea Edwards upp män både de som försökt stoppa pjäsen utan att ha sett den och de som är intresserade av den feministiska frågan. Svensk dokumentär från 2014 av Andrea Edwards. Klippning: Pierre Laurent. I 90 graders värme En kärleksförklaring till avslappnad nakenhet och en hyllning till bastun som allmän mötesplats. Fyra kvinnor, som aldrig tidigare träffats, bjöds in att basta tillsammans en dag i veckan. Småprat blev till samtal, och samtalen blev till en film om motorcyklar, mammor och kärlek. Hela filmen utspelas i bastun. Vi ser fragment ur de långa samtalen, ögonblick av gemenskap som vävs samman; stunder av nakenhet, såväl utanpå som inuti. Kan nakenhet avdramatiseras och bli ett naturligt tillstånd? Svensk dokumentär från 2014 av Ylva Henrikson och Viana Mikkelsen.

10 10 Filmbryggan -Bergsjön och kulturarvet Under året har vi fortsatt det viktiga arbete med Bergsjöns historia o miljö, bilden av stadsdelen mm som startade i samband med produktionen av boken Bergsjön inifrån, Boken efterfrågas och uppskattas. Inspirerande samtal på Blå stället, maj Angered har en historia. Hur berättar vi den tillsammans? Hur tar vi fram berättelserna som finns i Angered? Gäster Jan Wadebro och Jan Küchler medförfattare till boken Bergsjön inifrån samtalar med Gloria Esteban, historiker. Guideutbildning Jan Küchler och Jan Wadebro höll under våren en uppskattad guideutbildning för deltagare i föreningen Tikitut i Bergsjön. De arbetar bl a med lokal turism och håller numer i stadsvandingar i stadsdelen. Fjällstråket Ett samarbete har också inletts med Göteborgs stad, Park och Naturförvaltning, Friluftsfrämjandet, Filmbryggan och Studio Jox om att utveckla en guide via en app med filmade inslag, längs ett 5 km långt och högt beläget vandringsstråk benämnt Fjällstråket. En stig där man från fantastiska utsiktsplatser kan se ut över både Göteborg och grannkommunen Partille. Från dessa utsikter i alla väderstreck väcks tankar om hur allt såg ut för länge sedan, allt från forntid när havet gick långt in i Säveåns dalgång och hur staden vuxit genom århundradena. När man passerar bronsålderröset på Utbyberget väcks också tankarna om Bergsjöns historia. Hur levde människorna här för 3000 år sedan.

11 11 Lokaler Lokalerna är i ordning och fungerar nu fint med både kontor och verksamhetsytor för klipp och filmvisning. Miljön och närheten till alla andra filmaktörer ger stor utvecklingspotential. I samarbetet med Göteborgs folkhögskola och filmproduktionsutbildningen så kommer förenigens lokaler att tillgängliggöras för de studerande kvällar o helger. Om vi kan hitta ekonomiska möjligheter så skulle vi vilja utöka lokalerna med Filmateljens, som under 2015 kommer att bli lediga. Ekonomi Ekonomin kan alltid vara bättre och man får oftast inte hela det bidrag man sökt. Men tack vare VG-regionens KSU-uppdrag och Verksamhetsstöd från Göteborgs Kulturförvaltning så har vi ändå kunnat genomföra många viktiga insatser för unga filmare och för utveckling av filmverksamheten i VG-regionen. Föreningen behöver för vidare utveckling skull också söka nya projektstöd. Shake film Föreningens bolag, Shake Film AB, har erhållit stöd från Svenska Filminstitutet och från Göteborg Kultur för manusutveckling av en ny långfilm, Ibrahams resa. En filmidé som vi arbetar hårt vidare med för att hitta samproducenter och finansiärer. En film där vi räknar med att använda metoden från projektet Filmarbetare på väg som vi utarbetade i samband med långfilmen Jävla pojkar. Personal och ideellt arbete Styrelsen vill rikta ett stort TACK till de tidvis anställda och ideellt arbetande som med sitt engagemang bidragit till att förverkliga föreningens visioner om att stödja unga filmare och att arbeta med professionell filmproduktion.

12 12 Slutord Filmbryggan är nu ett etablerat föreningsnamn och väl känt i filmgöteborg. Vår närvaro på GFS är viktigt för både oss och filmverksamheten i staden. Vår kunskap om professionell filmproduktion och vårt arbete med unga filmare gjorde att vi på ett trovärdigt sätt kunde bidra med kunskap till både Göteborgs folkhögskola och Folkhögskoleförvaltningen i VG-regionen och som gav förutsättningar för att en eftergymnasial filmproduktionsutbildning kommer att starta i Göteborg under Vi fortsätter att stödja unga o oetablerade filmarbetare i sina ambitioner att utveckla sitt filmskapande och hitta vägar o kontakter in i den professionella filmbranschen. Det finns nya utvecklade projektidéer som vi kommer att söka pengar för. Vi vill helt enkelt vara med att bidra till att stärka Göteborg och regionens ställning som ett ledande filmcentrum. Ibrahams resa nästa stora långfilmprojekt- manus är långt framskridit, etablerade kontakter för samproduktion i Marocko finns. Vi jobbar hårt vidare med att försöka hitta svenska samproducenter och finansiering. Göteborg Shaker K Tharer Ordförande Hans Bilén Åsa Riestola Jan Küchler Niklas Lundin Sally Boström John-Olav Böe Emma Danielsson Jan Wadebro

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018 Filmbryggan, Polstjärnegatan 14, 417 56 Göteborg, organisationsnummer 80 24 13-3137, Telefon 031-48 12 70, e-post; info@filmbryggan.se, Plusgiro104 06 27-0 Hemsida www.filmbryggan.se Till Västra Götalandsregionen

Läs mer

Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad

Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad Filmbryggan före detta Bergsjöns Kultur-och Mediaverkstad Verksamhetsberättelse 2013.01.01 2013.12.31 1 Filmbryggan / fd Bergsjöns Kultur- och Mediaverkstad 2013 Styrelse: Ordförande: Shaker K Tahrer Sekreterare:

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12

Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12 Till Västra Götalandsregionen Kultursekretariatet Datum 2010.03.12 Ansökan om fortsatt stöd till projektet Unga filmarbetare på väg Bergsjöns Kultur- och Mediaverkstad (KMV) Organisationsnummer: 802413-3137

Läs mer

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig

Studiehandledning. Kortfilm. på dina villkor. gör en annan värld möjlig Studiehandledning Kortfilm på dina villkor gör en annan värld möjlig Kortfilm på dina villkor Studiehandledning Studiehandledningen är ett stöd för dig som cirkelledare och innehåller tankar om hur man

Läs mer

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att:

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att: AVTAL 1. Parter Mellan Botkyrka kommun och Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, har denna dag träffats följande samarbetsavtal gällande regionalt växthus för ung film inom ramen för kulturnämndens

Läs mer

Slutrapport. Teknik för flickor, fortsättningskurs

Slutrapport. Teknik för flickor, fortsättningskurs 1(5) Viviana Cruz Panteón Koordinator Skol-och branschkontakter Institutionen för ingenjörsvetenskap/ Avdelningen för automation och datateknik 0520-22 30 00 viviana.cruz.panteon@hv.se 2013-10-01 Dnr 20xx/xx

Läs mer

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin

Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Av Daniel Terres och Anna-Klara Behlin Att genom dialog få en fördjupad kunskap och ett socialt perspektiv av graffitifrågan. Att kartlägga området kring Röda sten. Att utreda om det finns behov av sociala

Läs mer

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film?

ROBERT LILLHONGAS. Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? ROBERT LILLHONGAS FILMSKOLA Hej! Har du någonsin undrat hur det skulle vara att spela in en film? Som filmregissör håller jag ofta föredrag om hur det är att göra film. Men bäst blir det om deltagarna

Läs mer

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011

OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 OPEN SET Ett evenemang under Göteborg International Film Festival 2012 Mystiken och magin som omger filmkonsten väcker alltid

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande

Granskningsrapport. Brukarrevision. Londongatan Boende för ensamkommande Granskningsrapport Brukarrevision Londongatan Boende för ensamkommande 2014 . INLEDNING Om brukarrevision Detta är en rapport från brukarrevisionen. Brukarrevision är ett sätt att ta reda på vad de vi

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet

Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Kulturnäring Skåne 33 kommuner i samverkan Slutrapport för Media Evolutions uppdrag i projektet Inom ramen för Region Skånes satsning på projektet Kulturnäring Skåne, har Media Evolution på uppdrag av

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

Vänskap. xx Inspiration

Vänskap. xx Inspiration xx Inspiration Vänskap mot alla odds xx Vänskap i en segregerad stad det är vad kontaktnätet Flyktingguide Göteborg vill främja. Hanna från Sverige och Zakia från Somalia har blivit kompisar tack vare

Läs mer

KOMMERSENS VÄRDEN. integrationsskapande mötesplats. ett konstverk som skapar livfullhet. en inkubator för nya företagare. med flera...

KOMMERSENS VÄRDEN. integrationsskapande mötesplats. ett konstverk som skapar livfullhet. en inkubator för nya företagare. med flera... KOMMERSENS VÄRDEN ett minne av trävaruindustri och blandstad en inkubator för nya företagare integrationsskapande mötesplats ett konstverk som skapar livfullhet ekologisk resursanvändning gratis integration

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20

Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Nätverksträff ungdomsbibliotekarier, Skövde 2015-05-20 Deltagare andrea.haglund@uddevalla.se annette.olsson@harryda.se cecilia.gronholm@kungalv.se charlott.hjalm@gotene.se elin.boardy@lerum.se elin.a.johansson@toreboda.se

Läs mer

Lära med film

Lära med film 2019-2020 Lära med film OM FILMREGION SYDOST Filmregion Sydost är ett av nitton regionala resurscentrum för film i Sverige och verkar på uppdrag av Region Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län,

Läs mer

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS

FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS SMÅ BYAR, HILLBILLYLAND: ETT OEXPLOATERAT LANDSKAP Vi har allt; stora städer, små byar, hillbillyland: ett oexploaterat landskap! Boel Zetterman FRÅN HOBBY TILL REGIONAL RESURS EN TEMADAG OM ÖSTERGÖTLANDS

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Intervjuguide - förberedelser

Intervjuguide - förberedelser Intervjuguide - förberedelser Din grundläggande förberedelse Dags för intervju? Stort grattis. Glädje och nyfikenhet är positiva egenskaper att fokusera på nu. För att lyckas på intervjun är förberedelse

Läs mer

Moderna Klassiker. Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation

Moderna Klassiker. Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation Moderna Klassiker Svenska, Film- & TV-produktion, Medieproduktion, Fotografisk Bild, Medier Samhälle & Kommunikation Bokgrupper Den allvarsamma leken Evelina Julia Agnes Lisa Ida Doktor Glas Per Hanna

Läs mer

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk.

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk. Penguin Films J. Pingo Lindström www.penguinfilms.com info@penguinfilms.com FALUN 2015-07-31 REMISSVAR FRAMTIDENS FILMPOLITIK, DS 2015:31 BAKGRUND Mitt namn är Jesper Pingo Lindström och jag är filmproducent,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset

Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Sida 1 (5) 2016-05-09 Handläggare Susanne Lundström 08-508 033 60 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Strategi för kulturverksamheten i Blå Huset Förvaltningens förslag till beslut Stadsdelsnämnden beslutar

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt.

Nätverket Möte med Media* har här samlat material som kanske ge inspiration under ett skolprojekt. SKAPANDE SKOLA Arbeta med film- och medier i skolan Skapande Skola ger möjligheter att arbeta mer med kultur i skolan. Film och rörliga bilder tycker många elever och pedagoger är extra spännnade och utvecklande

Läs mer

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa

Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa KVINNORS VÄXTKRAFT Kvinnors företagsamhet får Kalmar län att växa Kalmar län behöver fler företagare och fler kvinnor som driver företag. Med fler kvinnor som företagare kommer fler affärsidéer fram och

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER Utgåva 5 2018-03-05 ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och Tv-branschen står mitt i en större förändring, där

Läs mer

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris?

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris? I en förort där utanförskapet skapat egna regler, föds drömmen om ett samhälle där varken polis eller politiker vågar sig in.!! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.!! men till vilket pris?

Läs mer

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden

PLUGGJOBB Kvalificerat arbete för akademiker under studietiden REKRYTERA FRAMTIDA MEDARBETARE REDAN UNDER STUDIETIDEN Studenter behöver relevana extrajobb på schyssta vilkor under studietiden Kommuner och landsting behöver rekrytera en halv miljon medarbetare inom

Läs mer

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord.

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord. Film Kulturskolan 1 Din filmregion dig Sveriges 19 filmregioner har bildat föreningen Filmregionerna som arbetar för att stärka filmen och de filmkulturella frågorna över hela landet. Vi är en resurs för

Läs mer

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets Ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Ungdomssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Sixten Journalnummer: 2008-2715 Kontaktperson, (namn, telefonnummer

Läs mer

165 hässelby. Regissören Mia Engberg växte själv upp intill Hässelby Gård och det här är hennes skildring av den nya generationens förortsbarn.

165 hässelby. Regissören Mia Engberg växte själv upp intill Hässelby Gård och det här är hennes skildring av den nya generationens förortsbarn. 165 hässelby De heter Ayesha, Julio och Frazze. De har sina rötter i olika länder och de bor i höghusen kring Hässelby Gård, långt från de larmförsedda villorna och drömmen om ett integrerat samhälle.

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205 Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-07 Vår referens Malena Sandgren Enhetschef KBU Tjänsteskrivelse Förslag till Skolbioplan KN-KFÖ-2013-01205 Sammanfattning Kulturförvaltningen inrättar

Läs mer

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering Datum: 20160830 Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering 2014-2016 Martin Svensson och Marit Kapla Innehåll Göteborgs Stads filmsatsning...

Läs mer

Skolbio. - Att förstå världen genom film!

Skolbio. - Att förstå världen genom film! Skolbio - Att förstå världen genom film! Filmupplevelser ger nya perspektiv Barn och unga ägnar allt mer tid åt att se på rörlig bild i sina mobiltelefoner, ipads och datorer men det finns ändå många som

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

FOKUS: FILMTEKNIK FÖR TJEJER. en rapport om ett genusprojekt. Skriftserie 2012:1

FOKUS: FILMTEKNIK FÖR TJEJER. en rapport om ett genusprojekt. Skriftserie 2012:1 FOKUS: FILMTEKNIK FÖR TJEJER en rapport om ett genusprojekt Skriftserie 2012:1 Producerad av Kultur i Väst 2012. Citera oss gärna och ange då källan. Författare: Anna-Karin Johansson, Staffan Melin, Pia-Marie

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets integrationssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Integration Rydaholm Journalnummer: 201-3006

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS»Ett tyst barn«är en film om ett barn som inte gråter eller skriker när det slår sig, och om de fruktansvärda konsekvenser det får. Barnets unga föräldrar spelas av Sverrir

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO VÅRT GEMENSAMMA UPPDRAG UPPDRAG: GÖRA MEDLEMSFÖRBUNDEN OCH TCO MER ATTRAKTIVA, PRIMÄRT FÖR NYA, PÅ VÄG UT I ARBETSLIVET OCH BEFINTLIGA MEDLEMMAR

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015

Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Verksamhetsberättelse Djurens Rätt Örebro 2015 Vilket år det har varit! Det här kommer bli svårt att sammanfatta på några få sidor. Det har hänt så mycket inom vår lokalavdelning att det skulle ta upp

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

MARIA. 5 9 december. MiniNYTT

MARIA. 5 9 december. MiniNYTT MARIA 5 9 december MiniNYTT Invigning av MMK/MFK:s nya FILM-RUM Läs mer på s.6 aktiviteter PÅ MMK 5 9 december LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Lussebak Lussebak Lär dig spela Film

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

en film av Shaker K. Tahrer

en film av Shaker K. Tahrer en film av Shaker K. Tahrer Jag utgår från verkligheten, det som händer runt omkring mig. Men sen gör jag om det och får distans. Det är när karaktärer och händelser balanserar mellan realism och det

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK

SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK SOFIA FÖRSAMLINGS TRE FÖRSTA ÅR PÅ FACEBOOK Rapport av David Rutström om Svenska kyrkan Sofia församlings i Stockholm verksamhet på Facebook för perioden 4 februari 2010 till och med 31 januari 2013. Förord

Läs mer

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN

EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN EVENEMANGSÅRET 2014 SÅ SÄTTER VI EVENEMANG PÅ KARTAN Anteckningar från gruppdiskussioner FrukostForum, 2014-01-23 Den 23/1 samlades ett 70-tal personer för att delta i FrukostForum för Vänersborgs näringsliv.

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är

Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är Människan är den enda varelse som kan förändra sitt liv genom att förändra sina intentioner och handlingar. Själva kärnan i att vara människa är alltså friheten att förändras. Men det kan vi göra först

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus D å har snart en till månad paserat och vi går djupare in i hösten. Här i Göteborgsdistriktet

Läs mer

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen.

Fåglarnas Färd. - Att ha flyktingar i Västra Götalandsregion, som medverkande och välja ut 3-4 personer i projektet från målgruppen. Fåglarnas Färd Konstnärlig ledare: Talat Samawi Grupp: International Akito Company Mål: Den här ansökan från International Akito Company i Västra Götalandsregion, som heter "Fåglarnas Färd" och avser genom

Läs mer

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka

kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka kreativa botkyrka En ny strategi för ett mer kreativt Botkyrka Botkyrka är en inspirerande plats full av möjligheter. Genom kontraster, kreativitet och nyfikenhet skapar vi de bästa förutsättningarna för

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar

Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 1 Resultat av deltagarnas utvärderingar av BESÖK:s premiärdagar 2012-06-11 Projektets premiärdagar inledande utbildningstillfällen med fokus på två av målgruppens mest efterfrågade utvecklingsområden ägde

Läs mer

Filmsatsningar i Örebro län 1998-2005 som beviljat stöd av Länsstyrelsen

Filmsatsningar i Örebro län 1998-2005 som beviljat stöd av Länsstyrelsen Filmsatsningar i Örebro län 1998-25 som beviljat stöd av Länsstyrelsen www.t.lst.se Publ. nr 26:16 Projektägare Filmpol mitt II Örebro läns landsting Projektperiod 2311 25123 Utveckla film- och mediabranschen

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom

Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 1 (11) Långsiktigt uppdrag till KulturUngdom 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 3 december 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post: Kultursekretariatet

Läs mer

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman

Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Till Västra Götalandsregionens kulturnämnd Utveckling av teater och nyskriven dramatik för barn och ungdom Projektbeskrivning för Barnteaterakademin 2009 med Angereds Teater som ny huvudman Syfte Ansökan

Läs mer

Biografföreståndarutbildning våren 2014

Biografföreståndarutbildning våren 2014 Biografföreståndarutbildning våren 2014 Målgrupp är både föreståndare och annan personal på biografer, på kvalitetsfilmsbiografer och på andra biografer som vill utveckla sin verksamhet till att visa ett

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET

Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET Redovisning av projektet MERA ÄN BASKET Göteborg, juni 2004 1. ORGANISATIONS NAMN: BOSNA IF Adress: Box 55076, 400 53 Göteborg Telefonnummer: 031-19 29 01 Faxnummer:031-19 29 01 E-post: bosnai_if@hotmail.com

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus.

Att berätta en historia för film, 3 timmars verkstad Vi går igenom filmens berättarspråk och eleverna får göra synopsis och bildmanus. Skapande skola Film Att göra film är en fantastik lärprocess. Att göra film är språkutvecklande och engagerande, utmärkt för redovisningar, bra som underlag för diskussioner och det främjar ett mediekritiskt

Läs mer

Skapande skola

Skapande skola Skapande skola 2018-2019 Viktigt lustfyllt arbete för framtiden! FilmCentrum förmedlar årligen hundratals Skapande skola-arbeten i hela landet. Olika omfattande arbeten till allt från enskilda skolor till

Läs mer

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 IAKCO Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 1. Bakgrund Den ideella föreningen Internationella Afghanska Kvinnocenter Organisation, nedan kallat IAKCO, har varit verksam sedan 2005.

Läs mer

Smart affärsutveckling. Just do it!

Smart affärsutveckling. Just do it! Smart affärsutveckling Just do it! Hur kan du utveckla ditt företag och dina idéer till ett smart, lönsamt, hållbart företag? Välkommen till IUC Skånes affärsutvecklingsprojekt för kvinnor i de kulturella

Läs mer

UTBILDNING. 2006-07 Regi- och inslagsproduktion Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) 2006 Dokumentärfilm Folkhögskolan i Angered

UTBILDNING. 2006-07 Regi- och inslagsproduktion Institutet för Högre TV-utbildning (IHTV) 2006 Dokumentärfilm Folkhögskolan i Angered MARIA ERIKSSON och manusförfattare 860521-5089 Mobil: 0762-385886 Mail: erikssonmaria@gmail.com www.vimeo.com/mariaeriksson UTBILDNING 2015-17 Konstnärlig master i filmregi Stockholms dramatiska högskola

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Genom att arbeta tillsammans i industriell symbios är de gemensamma fördelarna större än summan av de enskilda.

Genom att arbeta tillsammans i industriell symbios är de gemensamma fördelarna större än summan av de enskilda. Ordet symbios kommer från den biologiska symbiosen i naturen där två eller fler arter utbyter material, energi eller information på ett ömsesidigt fördelaktigt sätt. I en industriell symbios utbyter de

Läs mer

Vision och övergripande mål 2010-2015

Vision och övergripande mål 2010-2015 Vision och övergripande mål 2010-2015 Beslut: Högskolestyrelsen, 2009-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2009/1139/10 Gäller fr o m: 2010-01-01 Ersätter: Dalauniversitetet akademi och yrkesliv i partnerskap.

Läs mer

Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31)

Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) 1 (5) Remissyttrande Datum 2015-07-16 Diarienummer RS 1966-2015 Skickas per e-post till regeringskansliet ku.remissvar@regeringskansliet.se Yttrande över Framtidens filmpolitik (Ds 2015:31) Västra Götalandsregionen

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om framtiden Hej! Förra veckan ägnade vi åt dina tillgångar och nu är vi framme vid sista kursdelen som

Läs mer

Videdal för Framtida Malmö

Videdal för Framtida Malmö Videdal för Framtida Malmö Vi har varit med om en resa. Kanske en annan resa än vad som var tänkt från början. Det har blivit annorlunda än om det inte funnits något projekt. Men vi vet inte ännu vad det

Läs mer

Ramp svenska som andraspråk

Ramp svenska som andraspråk AV-nr 100009tv1-4 sas Om serien Ramp svenska som andraspråk Porträtt Handledning av Pia Minati Ramp svenska som andraspråk Porträtt är fyra program som kommer från tv-serien Sve-à-long och som har bearbetats

Läs mer

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM

Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM Institutionen för Psykologi Psykologprogrammet FOKUS NÄTVERK EN FOKUSGRUPPSSTUDIE OM MENTORSKAP OCH NÄTVERKSFORM M A R I E E R L A N D S S O N, F R I D A T I V E R M A N & M A T T I A S T R A N B E R G

Läs mer

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst

ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst ung scen/öst ung scen/öst i Linköping, foto ung scen/öst Vad är ung scen/öst? Ung scen/öst är en satellitverksamhet till Östgötateatern med eget teaterhus i Linköping och har sedan starten 2001 varit en

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer