OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "OPEN SET. Ett evenemang under Göteborg International Film Festival Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011"

Transkript

1 Ansökan om bidrag från kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, 15 mars 2011 OPEN SET Ett evenemang under Göteborg International Film Festival 2012 Mystiken och magin som omger filmkonsten väcker alltid allmänhetens nyfikenhet. Men det är sällan som utomstående ges tillfälle att få se hur en filminspelning går till i praktiken, eftersom det mesta av arbetet sker bakom stängda dörrar. Under Open Set gör vi tvärt om, och öppnar inspelningsstudion för filmfestivalens besökare. Vägledda av en konferencier kan publiken följa tillblivelsen av en hel kortfilm, från manus till färdig film. Under filmfestivalen spelas fyra filmer in utifrån samma manus, och arbetet leds av fyra olika regissörer. Open Set avslutas med en visning av de fyra filmerna, där regissörerna och fotograferna är med och diskuterar sina olika tolkningar av manuset. BAKGRUND OCH TIDIGARE ERFARENHETER Under Göteborg International Film Festival 2010 och 2011 har Gothenburg Film Studios, tillsammans med GIFF och ett antal andra samarbetsparter, arrangerat ett evenemang för både allmänhet och filmarbetare. Programmet har bestått av en mässa med produktpresentationer, utställningar där lokala filmarbetare har visat upp sina färdigheter, seminarier, workshops och det mycket uppskattade och uppmärksammade Open Set. Under 2011, då John Ajvide Lindqvist var manusförfattare till Open Set, kom cirka 600 människor och tittade på filminspelningarna, och såväl tidningar som tv-nyhetsprogram rapporterade om evenemanget. En positiv effekt, vid sidan av publikens uppskattning, har varit att de filmarbetare som arbetat tillsammans under Open Set (cirka 65 stycken), har lärt känna varandra och kunnat knyta nya kontakter inom branschen. De har också fått möjlighet att testa och lära sig att hantera den allra senaste inspelningsutrustningen, då Open Set håller en mycket hög teknisk nivå. De allra flesta filmarbetare som har ingått i teamen har varit från Västra Götaland, men ett antal positioner har också besatts av väl utvalda nyckelpersoner från övriga Sverige, Skandinavien och Europa. Detta för att regionens filmarbetare ska få en chans att visa upp sina praktiska färdigheter för, och arbeta tillsammans med, internationellt väletablerade aktörer. Open Set har till allra största delen finansierats av Gothenburg Film Studios och företagen som ingår i filmklustret på Lindholmen. Företaget KSE har också bidragit genom att låna ut teknik.

2 Under 2011 fick evenemanget kronor från Västra Götalandsregionens regionutvecklingsnämnd, via GIFF, som stod för ansökan. Det beräknade värdet av den gemensamma satsningen 2011 var mellan 1,5 2 miljoner kronor. Den ekonomiska belastningen är oerhört svår att bära Gothenburg Film Studios, och vi bedömer att utan större bidrag utifrån kan Open Set inte leva vidare. GENOMFÖRANDE Planeringsarbetet startar våren Under hösten 2011 får en författare i uppdrag att skriva 2012:års Open Set-manus. Fyra regissörer och fyra filmfotografer väljs ut både etablerade sådana och intressanta nykomlingar. Under början av 2012 får deltagarna ta del av manuset för att kunna planera sina insatser. Under evenemanget, men efter viss föreberedelsetid på plats, ska fotograferna och regissörerna vara beredda att genomföra en effektiv inspelning under maximalt fyra timmar, utifrån sina individuella tolkningar av manuset. Open Set genomförs i Gothenburg Film Studios fullutrustade studio, med teknik från Light Center och Camera Center, samt med ett fullt filmteam bestående av filmarbetare från Västsverige, vilket ger regionens teknikleverantörer och filmarbetare möjlighet att visa upp och marknadsföra den höga kompetensnivå som finns i regionen. Filmteamen får tillgång till färdiga kulisser, som byggts upp i förväg, och utvalda skådespelare. Open Set pågår under fyra dagar, under vilka en film spelas in per dag. Parallellt med filminspelningarna genomförs den digitala efterbearbetningen av ljud och bild, också de processerna är öppna för besökare. Publiken kan välja att följa hela tillblivelsen av en enskild film från läktaren, eller rikta in sig på något särskilt moment och återkomma under de fyra filminspelningarna. En kunnig konferencier förklarar hela tiden för publiken vad som pågår i studion. Konferencieren talar engelska, eftersom evenemanget har en internationell målgrupp, men han/hon kan vid behov svara på frågor eller ge förklaringar på svenska. Vår förhoppning är att blivande tolkar från teckenspråksutbildningen i Kungälv ska översätta så att hörselskadade också kan ta del av Open Set fullt ut. (Under 2011:års evenemang tolkades ett av seminarierna på teckenspråk, och vi önskar nu alltså erbjuda hörselskadade ett större utbud av tolkade programpunkter.) Skolelever från medieutbildningar kommer att erbjudas en särskild visning med rundvandring på studioområdet, en mer genomgripande information om filminspelning och tillfälle att själva pröva att använda viss inspelningsteknik.

3 Vid slutet av filmfestivalen arrangeras en visning av samtliga Open Set-filmer. Regissörer och fotografer deltar och förklarar hur de valt att tolka manuset och hur det påverkade filmarbetet. MÅLGRUPP Open Set lockar filmarbetare, branschbesökare och en nyfiken allmänhet. Det är ett unikt tillfälle för göteborgare och festivalbesökare att få möjlighet att från första parkett ta del av en riktig filminspelning, med full utrustning och personal i en äkta filmstudio. Genom att också bjuda in medieskolor från regionen till Open Set, hoppas vi även kunna bidra till att entusiasmera och locka en bredare skara av filmintresserade ungdomar att besöka festivalen. Från tidigare års Open Set kan vi se att det har blivit allt mer attraktivt bland filmarbetare att få bli utvalda till att få ingå i inspelningsteamen. Möjligheten som det innebär att få visa upp sina färdigheter och knyta nya kontakter inför framtida jobb har varit uppenbar. SYFTEN och ÖVERGRIPANDE MÅL Att, i en tid då rörlig bild har blivit ett av de allra viktigaste uttryckssätten inom kultur och media, skapa förståelse hos allmänhet och skolelever om hur filmens fiktiva värld blir till. Att skapa intresse för filmproduktion och visa kreativa, unga människor att det finns en yrkesmässig framtid för dem i Västra Götalandsregionen. Att bredda festivalens programutbud och därmed ge GIFF draghjälp att locka ytterligare besökare till Göteborg under festivalveckan. Att synliggöra den framväxande västsvenska filmbranschen gentemot resten av Sverige, Skandinavien och Europa, och på så sätt bidra till dess fortsatta utveckling. Att skapa en självklar och nödvändig årlig mötesplats för den skandinaviska filmbranschen. Att under de kommande tre åren och i nära samarbete med GIFF och Lindholmen Science Park, bygga upp ett starkt branschevent med geografisk och organisatorisk utgångspunkt från Lindholmen Media Arena och Gothenburg Film Studios. Att skapa ett evenemang med tillräcklig kvalitet och attraktionskraft för att stärka självbild och anseende inom den lokala branschen och dess yrkesverksamma. Att ge nya talanger i Västra Götalandsregionen chansen att få arbeta tillsammans med, och visa sina färdigheter för etablerade filmarbetare från andra viktiga filmregioner i Sverige och utlandet. Det sker dels genom en medveten besättning av funktionerna inom filmteamen på Open Set, liksom genom att festivalbesökande filmproducenter sitter i publiken på Open Set. Att ge regionens filmarbetare möjlighet att testa och lära sig att arbeta med den senaste inspelningstekniken och på så vis öka regionens attraktionskraft gentemot stora filmproduktioner. Det sker genom att Open Set alltid genomförs med utrustning som befinner sig i yttersta framkant av teknikutvecklingen.

4 Inför evenemanget 2012 är vårt mål att personer ska besöka Open Set. Av dem tänker vi oss att 20 % är representanter för utländsk filmbransch, 20 % kommer från den svenska filmbranschen, 20 % är skolelever och 40 % är filmintresserad allmänhet. HUR UPPNÅDDA RESULTAT SKA FÖRVALTAS Den förväntade ökade efterfrågan av produkter och tjänster inom den Västsvenska filmindustrin möter och förvaltar Gothenburg Film Studios genom att kanalisera förfrågningar, marknadsföra filmföretag och enskilda frilansar samt genom att organisera samarbeten kring större uppdrag. Vi hoppas att det ökade filmintresset och den ökade förståelsen för filmarbete bland allmänheten ska leda till att invånarna i Västra Götaland känner sig mer delaktiga i att allt fler filmer produceras i, och skildrar, regionen. Det kan skapa bättre kollektiv självkänsla och kan också rent praktiskt underlätta samarbetet mellan filmarbetarna och allmänheten under inspelningar utanför studion. Vi tror vidare att ett ökat intresse för att utbilda sig och arbeta inom filmbranschen kan mötas genom att branschen samtidigt växer och skapar fler arbetstillfällen något som Gothenburg Film Studios och andra aktörer arbetar hårt för just nu. MERVÄRDEN FÖR REGIONEN Open Set ger ett tydligt mervärde till regionen, genom att: direkt och indirekt öka och bredda kulturutbudet för människor som bor i regionen, locka besökare från övriga Sverige och utlandet till regionen, ge regionens invånare bättre kunskap om hur filmmediet fungerar, stärka och utveckla en framtida viktig kultursektor som skapar arbetstillfällen inom den kreativa näringen, marknadsföra regionens kulturliv på ett positivt och spännande sätt. Att Open Set är en angelägenhet för kulturnämnden framgår av den tydliga kopplingen till kulturupplevelser och kreativ näring. Vi är övertygade om att Open Set är/blir ett ytterst attraktivt komplement till utbudet i Sveriges ledande film- och kulturregion. ANSÖKAN: Vi ansöker härmed om ekonomiskt stöd från Västra Götalandsregionens kulturnämnd motsvarande SEK för att genomföra Open Set under Gothenburg International Film Festival 2012.

5 Evenemanget kommer att utvärderas noggrant efter genomförande, och en fullödig rapport kommer att lämnas till kulturnämnden. BUDGET Se bifogad kostnadsuppställning FINANSIERINGSPLAN, ÖVRIGA FINANSIÄRER GIFF (via bidrag från regionutvecklingsnämnden sökt men ännu inte beviljat). Förväntad summa: kr. Göteborgs Filmstudio, i form av arbetsinsatser och lokaler: kr. Camera/Light Center, i form av utlånad teknik: kr KSE, i form av rabatter på teknisk utrustning: kr Ideella arbetsinsatser och material från diverse filmföretag inom Gothenburg Film Studios kluster: kr Ideella arbetsinsatser från andra filmarbetare: kr ORGANISATION Open Set kommer att drivas av föreningen Gothenburg Film Studios Development ekonomisk förening, som är under bildande. Vi ber att få återkomma med kompletterande uppgifter om föreningen och hur arbetet med Open Set ska organiseras inom den. Kontaktperson tills vidare: Paul Blomgren DoVan Gothenburg Film Studios Polstjärnegatan Göteborg, Sweden Ph paul@gothenburgstudios.se

Film och rörlig bild

Film och rörlig bild Film och rörlig bild UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB

UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/YG 2011-10-06 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FILM I VÄST AB 2012-2014 Film i Väst AB är regionens redskap för att behålla och utveckla en profilerad

Läs mer

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet

Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet - KUN 2012-11-20, p 12 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-11-05 KUN 2012/431 Handläggare: Hans Ullström Stockholms Filmfestivals medverkan i försöksverksamhet inom filmområdet med samverkansprojektet STHLM DEBUT 1

Läs mer

Filmsatsningar i Örebro län 1998-2005 som beviljat stöd av Länsstyrelsen

Filmsatsningar i Örebro län 1998-2005 som beviljat stöd av Länsstyrelsen Filmsatsningar i Örebro län 1998-25 som beviljat stöd av Länsstyrelsen www.t.lst.se Publ. nr 26:16 Projektägare Filmpol mitt II Örebro läns landsting Projektperiod 2311 25123 Utveckla film- och mediabranschen

Läs mer

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018

Ansökan om kulturstrategiskt utvecklingsstöd för åren 2016-2018 Filmbryggan, Polstjärnegatan 14, 417 56 Göteborg, organisationsnummer 80 24 13-3137, Telefon 031-48 12 70, e-post; info@filmbryggan.se, Plusgiro104 06 27-0 Hemsida www.filmbryggan.se Till Västra Götalandsregionen

Läs mer

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att:

AVTAL. 4.1 Stockholms läns landsting åtar sig följande inom ramen för detta avtal att: AVTAL 1. Parter Mellan Botkyrka kommun och Stockholms läns landsting genom kulturnämnden, har denna dag träffats följande samarbetsavtal gällande regionalt växthus för ung film inom ramen för kulturnämndens

Läs mer

Redovisning stöd till filmfestivaler

Redovisning stöd till filmfestivaler Redovisning stöd till filmfestivaler Redovisningen ska vara Filminstitutet tillhanda senast en månad efter genomförd festival. Fyll i enkäten på nätet. Spara en kopia. Skriv ut och underteckna. Posta enkäten

Läs mer

Stockholms stads filmstrategi

Stockholms stads filmstrategi Utlåtande 2017:118 RII (Dnr 171-1711/2015) Stockholms stads filmstrategi Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Stockholms stads filmstrategi godkänns enligt bilaga 2 till

Läs mer

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015

Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 23 oktober 2015 1. Beslut om öppet möte med streaming 2. Kulturnämnden beslutar att genomföra ett öppet nämndsammanträde med så kallad streaming. 2. Beslut om insatser för asylsökande 1. Kulturnämnden beslutar att fördela

Läs mer

Intresseanmälan. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling.

Intresseanmälan. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. Intresseanmälan Filmregion StockholmMälardalen är huvudstadsregionens samarbetsorganisation inom de kreativa och kulturella näringarna med fokus på film, TV och digitala media. Smart Kreativ stad är ett

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Fotografiskas ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 17 december 2012 203.8.3-444/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling.

Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. Smart Kreativ Stad är en femårig satsning på film, digital media och innovativa processer i hållbar stadsutveckling. I projektet möter kompetens inom film, TV och digital media bl.a. scenografi, ljussättning,

Läs mer

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering Datum: 20160830 Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering 2014-2016 Martin Svensson och Marit Kapla Innehåll Göteborgs Stads filmsatsning...

Läs mer

ftgc 5/E"iLZi'}< ;ifni '%J%UN

ftgc 5/EiLZi'}< ;ifni '%J%UN ftgc FÖRETAGARCENTRUM -.~il'j.{.7_,z1?cs?c}17/'2;-/1 5/E"iLZi'}< ;ifni '%J%UN Kommunstyrelsensförvaltning 2017-01-24 Utlåtande om Salas medlemskap i Filmregionen Stockholm Mälardalen 2016 Nu har Sala varit

Läs mer

MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010. Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg. astrid@musicdoc.se 0704-548402

MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010. Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg. astrid@musicdoc.se 0704-548402 MUSIC DOC FESTIVAL GÖTEBORG 2010 Music Doc Göteborg Erik Dahlbergsgatan 30 411 26 Göteborg astrid@musicdoc.se 0704-548402 Music Doc Festival Göteborg 2010 Projektbeskrivningen 10 september 2009 Music Doc

Läs mer

Filmstrategi för Gotland

Filmstrategi för Gotland Filmstrategi för Gotland 2018-2023 Datum 2018-06-18 Ärendenr RS 2017/803 Version 1.0 Efter RF Region Gotland Besöksadress Visborgsallén 19 Postadress SE-621 81 Visby Telefon +46 (0)498 26 90 00 E-post

Läs mer

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Målgrupp Projektet riktar sig till personer inom LSS- verksamhet inom de kommuner som ingår i leader Folkungalands område. I första hand är detta projekt riktat

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER Utgåva 5 2018-03-05 ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och Tv-branschen står mitt i en större förändring, där

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205

Tjänsteskrivelse. Förslag till Skolbioplan. 2013-05-07 Vår referens. Malena Sandgren Enhetschef KBU KN-KFÖ-2013-01205 Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-07 Vår referens Malena Sandgren Enhetschef KBU Tjänsteskrivelse Förslag till Skolbioplan KN-KFÖ-2013-01205 Sammanfattning Kulturförvaltningen inrättar

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Initiativtagare. Helios13 Ett kreativ hus i Hammarby Sjöstad

Initiativtagare. Helios13 Ett kreativ hus i Hammarby Sjöstad Initiativtagare Guido Hildebrand, arbetade under trettio år som internationellt anlitad fotograf. År 2004 skapade han Delight Studios, ett hyrstudiokomplex där stor del av Sveriges största fotoproduktioner

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst 1 Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil. Fullmakt

Läs mer

Evenemangsstrategi för Stockholms stad

Evenemangsstrategi för Stockholms stad STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 053-1394/2011 SID 1 (6) 2011-06-23 Handläggare: Hanna Brogren Telefon: 08 508 29 436 Till Kommunstyrelsen Stadsledningskontorets förslag

Läs mer

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15

KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 KULTURCENTRUMS ANSÖKAN TILL VÄSTRA GÖTALANDS KULTURNÄMND 2012-03-15 OM BEHOVET AV KULTURCENTRUMS PROJEKT I SKARABORG Föreningen Kulturcentrum bildades 2008 i Skaraborg av en grupp unga kulturarbetare med

Läs mer

ftllll SAlA Bilaga KS 2012/238/2 ~KOMMUN

ftllll SAlA Bilaga KS 2012/238/2 ~KOMMUN ftllll SAlA Bilaga KS 2012/238/2 ~KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING SALAKOM UN, Kommunstyrelsens förvaltning Kommunstyrelsen Filmfestival- Norling 100 år samt produktion av jubileums DVD Kommunstyrelsen

Läs mer

Slutrapport. Teknik för flickor, fortsättningskurs

Slutrapport. Teknik för flickor, fortsättningskurs 1(5) Viviana Cruz Panteón Koordinator Skol-och branschkontakter Institutionen för ingenjörsvetenskap/ Avdelningen för automation och datateknik 0520-22 30 00 viviana.cruz.panteon@hv.se 2013-10-01 Dnr 20xx/xx

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Avdelning Åsa Bernlo/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Tjänsteutlåtande angående förslag till fördelning

Läs mer

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk.

Kort går IG ut på att staten, via t ex Svenska Filminstitutet (eller annan myndighet), garanterar investeringar i filmverk. Penguin Films J. Pingo Lindström www.penguinfilms.com info@penguinfilms.com FALUN 2015-07-31 REMISSVAR FRAMTIDENS FILMPOLITIK, DS 2015:31 BAKGRUND Mitt namn är Jesper Pingo Lindström och jag är filmproducent,

Läs mer

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå

122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Sida 1 av 5 122 Diarienr: KS-2016/00229 Interpellation - Filmpolitikens framtid i Umeå Beslut Efter ytterligare inlägg av Filip Hallbäck och Tomas Wennström beslutar kommunfullmäktige att avsluta överläggningen

Läs mer

Handledning för pedagogisk personal

Handledning för pedagogisk personal Gör en deckarfilm i Ystad Studios Visitor Center Ett filmpedagogiskt program utvecklat av Film i Skåne 2018 Handledning för pedagogisk personal Plats: Ystad Studios Visitor Center, Elis Nilssons väg 14,

Läs mer

Program för stadens arbete med evenemang och film

Program för stadens arbete med evenemang och film PM 2015:172 RI (Dnr 171-1020/2015) Program för stadens arbete med evenemang och film Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. 1. Stadsledningskontoret får i uppdrag att ta

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Film i Väst 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Kista Science City VISION OCH STRATEGI 2010-2020

Kista Science City VISION OCH STRATEGI 2010-2020 Bilaga 3 Kista Science City VISION OCH STRATEGI 2010-2020 Handlingsplaner för visionens utvecklingsområden Dynamiskt näringsliv god tillväxt i en expansiv miljö Aktiviteter kopplade till strategierna för

Läs mer

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016:

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016: 1(6) Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola 2015-05-07 att gälla från 2016: Regionalt kulturstöd Projektet ska avse regional verksamhet och/eller vara av regionalt

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst

Datum: Diarienummer: xx-åååå-xxxxx. Utvecklingsplan Film i Väst Datum: 2017-02-24 Diarienummer: xx-åååå-xxxxx Utvecklingsplan Film i Väst 2 Inledning Detta dokument är ett utdrag ur Film i Västs strategiska utvecklingsplan som sträcker sig mellan 2017 2021. Film i

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017

Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 1 (14) Långsiktigt uppdrag till Göteborg Film Festival 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 176-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009

Kulturpolitiskt program för 2008 2020. Kommunfullmäktige 14 april 2009 Kulturpolitiskt program för 2008 2020 Kommunfullmäktige 14 april 2009 1 2 Förord Tänk er ett torg en fredagseftermiddag i maj som myllrar av liv. Människor möts och skiljs, hittar nya vägar eller stannar

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

Swedish Media Festival

Swedish Media Festival Swedish Media Festival Produktionen av professionell film för näringsliv, myndigheter och organisationer har aldrig varit större än idag och branschen spelar en viktig roll vid intern och extern kommunikation.

Läs mer

Fördjupad Projektbeskrivning

Fördjupad Projektbeskrivning Fördjupad Projektbeskrivning 8.1 Bakgrundsbeskrivning, skäl för projektet Kreativa näringar/kulturnäringar Internationellt sett talas det idag mycket om den Kreativa klassen och dess betydelse för framförallt

Läs mer

Skattelättnader för fler filminvesteringar i Stockholmsregionen Motion (2016:59) av Monika Lozancic (M)

Skattelättnader för fler filminvesteringar i Stockholmsregionen Motion (2016:59) av Monika Lozancic (M) Utlåtande 2017:103 RII (Dnr 106-836/2016) Skattelättnader för fler filminvesteringar i Stockholmsregionen Motion (2016:59) av Monika Lozancic (M) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Brief EuroPride 2018

Brief EuroPride 2018 Brief EuroPride 2018 1. PROCESSEN FÖR ATT BLI BYRÅ FÖR EUROPRIDE 2018 Denna brief är ett förfrågningsunderlag från EuroPride 2018 som kommer att ligga till grund för att inleda ett långsiktigt samarbete

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

(Mkr) Budget 2012 Bokslut 2012 Bokslut 2011. Intäkter 1,9 2,2 2,5 Kostnader -19,3-19,5-21,0 varav personal -9,3-9,1-8,8. Nettokostnad -17,5-17,3-18,5

(Mkr) Budget 2012 Bokslut 2012 Bokslut 2011. Intäkter 1,9 2,2 2,5 Kostnader -19,3-19,5-21,0 varav personal -9,3-9,1-8,8. Nettokostnad -17,5-17,3-18,5 KULTURNÄMNDEN Ordförande: Magnus Wallengren Förvaltningschef: Thomas Liedström (Mkr) Budget 2012 Bokslut 2012 Bokslut 2011 Intäkter 1,9 2,2 2,5 Kostnader -19,3-19,5-21,0 varav personal -9,3-9,1-8,8 Nettokostnad

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter

Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar 2015 - en filmfestival för unga med fokus på mänskliga rättigheter Antirasistiska Filmdagar är en årligen återkommande filmfestival med fokus på mänskliga rättigheter. Vi arrangerar

Läs mer

26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING

26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING SA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (253 LEDNINGSUTSKOTTET Sammanträdesdatum 2017-01-31 Dnr 2017/135»å 26 Fortsatt medlemskap i Filmregion Stockholm Mälardalen under 2017 INLEDNING Sala kommun har varit medlem

Läs mer

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Association of Swedish Fashion Brands ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 3 april 2013 3.8.3-225/2013 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till Styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande över

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2018 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2017 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer - del 1-2015

Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen Science Parks finansieringsform riktad till innovativa aktörer - del 1-2015 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-03-11 Diarienummer 0298/15 Avdelningen Fri konst och kultur Åsa Bernlo Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Förslag till fördelning av stöd till Lindholmen

Läs mer

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL

ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL VERKSAMHETSPLAN 2016 ÖVERGRIPANDE SYFTE OCH MÅL Sverigefinländare är en nationell minoritet med rättigheter vad gäller språk och tjänster i samhällelig service, detta ger exempelvis rätt till förskola

Läs mer

Dataspelsmarknaden internationell från dag ett!

Dataspelsmarknaden internationell från dag ett! Dataspelsmarknaden internationell från dag ett! Branschen beräknas omsätta 108 miljarder USD i 2018* + 1 miljard människor spelar dataspel 1 timme per dag Vart tionde spel som spelas i världen är utvecklat

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Veronica Maggio ger konsert för ett fullsatt Idun. Foto: Melina Hägglund Detta är Umeå Kulturförening Humlans verksamhetsplan för året 2016. Vi ska fortsätta vara en etablerad, bred

Läs mer

Projektbeskrivning

Projektbeskrivning Sid 1 (5) Projektbeskrivning 191001 Projektnamn: Möbelriksdagen 2020 Projektägare: Interior Cluster Sweden AB Projektledare: Samverkan med näringslivskontoret Växjö Kommun, Växjö & co och TMF Projektperiod:

Läs mer

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog

Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Ansökan om ekonomiskt stöd för utvecklingsprojekt FRUKTA INTE SKOGEN! en festival I Dalslands urskog Arragörer: Kulturföreningen Pangaia Plats: Högsäter, Dalsland Datum: 3 4 juli 2015 Vi arrangerar en

Läs mer

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

Stockholms stads program för evenemang

Stockholms stads program för evenemang Stadsledningskontoret Kommunikation och omvärld Bilaga 2 PM Dnr 171-1710/2015 Sida 1 (7) 2016-05-06 Stockholms stads program för evenemang Bakgrund 2012-06-11 fastställde kommunfullmäktige en evenemangsstrategi

Läs mer

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord.

Din filmregion. Foto: Film i Dalarna, Stefan Ek. Foto: Filmpool Nord. Film Kulturskolan 1 Din filmregion dig Sveriges 19 filmregioner har bildat föreningen Filmregionerna som arbetar för att stärka filmen och de filmkulturella frågorna över hela landet. Vi är en resurs för

Läs mer

Har du en idé som utvecklar Södra Bohuslän?

Har du en idé som utvecklar Södra Bohuslän? Har du en idé som utvecklar Södra Bohuslän? Föreningar, företag och myndigheter kan söka stöd för landsbygdsutveckling hos Leader Södra Bohuslän. Projekten ska genomsyras av INNOVATION Leaderprojekt ska

Läs mer

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum

Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum PM 2006 RIV (Dnr 003-3155/2006) Samarbetsavtal mellan Stockholms stad och Stockholms Akademiska Forum Borgarrådsberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta följande Samarbetsavtalet mellan Stockholms

Läs mer

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan

vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan Hur funkar det? En lathund för arrangörer under Kulturveckan 2016 i Vänersborg vanersborg.se/kulturveckan facebook.se/kulturveckan OM KULTURVECKAN Uppdraget Kulturveckan i Vänersborg arrangerades första

Läs mer

Mer information om föreningsbidraget hittar du på

Mer information om föreningsbidraget hittar du på Läs riktlinjerna innan ni fyller i ansökan. Ha dem även till hands under tiden ni fyller i ansökan. Det finns möjlighet på slutet att ändra i er ansökan. Det finns också möjlighet att ångra er ansökan.

Läs mer

Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige

Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige Minicards - Din leverantör av turistinformation Shopping, natur och mat präglar turismen i Sverige Varför är Sverige ett så populärt resmål idag för turister och besökare? Shoppingupplevelser, naturen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet.

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet. 1. Revidering av detaljbudget 2. Budget strategiområden 2015 Kulturnämnden beslutar: 1. Kulturnämnden reviderar detaljbudgeten för 2015 enligt bifogade förslag Budgetförändringar avseende statliga medel

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

3.2. Aktiviteter I projektet kommer vi att koncentrera de flesta aktiviteter till ett begränsat område.

3.2. Aktiviteter I projektet kommer vi att koncentrera de flesta aktiviteter till ett begränsat område. Saepmie Welcomes! 1. Inledning I juni 2014 genomförs den internationella fotbollsturneringen Conifa World Football Cup i Östersund/Staare med deltagare från hela världen. I samband med turneringen vill

Läs mer

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden

Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden Beslutsförslag för verksamhet Demola East Sweden 2015-08-18 1. Inledning Nu är det tre år sedan vi hade vårt första möte med Jan Westlund, Intellectual Property Officer Aeronautics, Saab. De beskrev, efter

Läs mer

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012

Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 Fanzine #1 2012 UMEÅ FOLKETS HUS 23-24 NOVEMBER 2012 BEATMEET är en kreativ mötesplats för musiker. Kom till Beatmeet som du är, lämna Beatmeet med egen merch, egna artistfoton och massor av musikaliska

Läs mer

Business Region Skåne

Business Region Skåne Business Region Skåne SKRIVELSE RS AU Datum 190401 Version 1.0 Dnr BRS190014 1 (5) Framställan rekvirering finansiellt stöd 2019 Regionstyrelsen beslutade 2018-05-31 om att bevilja finansiellt stöd till

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer

Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer Välfärdsteknik och tillgängliga boendemiljöer VISION En samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation som främjar tillgängliga boendemiljöer och välfärdstekniktjänster så att människor oavsett

Läs mer

~ Gävleborg Ankom

~ Gävleborg Ankom Ankom 2016-11- 1 7 1(7) För åtgärd w,~ För kännedom Uppdragsöverenskommelse 2017 REGION GÄVLEBORG Gävle Symfoniorkester Gävle kommun och Region Gävleborg, kultur- och kompetensnämnden har träffat följande

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag

Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Sida 1 (5) 2018-01-17 Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag Bakgrund Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar och organisationer. Det finns tre kategorier av bidraget

Läs mer

Yttrande över Svenska Bordtennisförbundets ansökan om stöd till evenemang

Yttrande över Svenska Bordtennisförbundets ansökan om stöd till evenemang Tjänsteutlåtande Datum: Diarienr: 20 december 2012 203.8.3-451/2012 Handläggare: Telefon: Mattias Rindberg 08-508 285 90 mattias.rindberg@stockholm.se Till styrelsen för Stockholm Business Region Yttrande

Läs mer

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet

Inbjudan. till idéverkstad. Idéverkstad: Turism på 10-talet Inbjudan till idéverkstad Idéverkstad: Turism på 10-talet Tid 27.10.2015 kl. 8-17. Lunch ingår. Plats Domus Bothnica, Universitetsstranden 5 i Vasa Språk svenska/engelska Anmälningar Senast 20 oktober,

Läs mer

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE

Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE Scenkonst och musik UTDRAG UR REGIONAL KULTURPLAN FÖR SKÅNE 2016 2019 Detta är ett utdrag ur Regional kulturplan för Skåne 2016-2019, som är formad i samtal med Skånes kommuner, dess kulturliv och den

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a

Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a PROTOKOLL Nummer 18 7.8.2018 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Utbildnings- och kulturavdelningen Kulturbyrån, U3a Beslutande Föredragande Justerat Minister Tony Asumaa Kulturchef

Läs mer

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv

MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv MANUSNEDBRYTNING för samtliga assistentfunktioner inom film/tv med James Velasquez Filmens manus är ett viktigt arbetsredskap för alla, oavsett yrkesfunktion. Kulturakademin Trappan erbjuder nu en kurs

Läs mer

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014

Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Slutrapport Främja kvinnors företagande i Västra Götaland 2011-2014 Marie Sjövall Västra Götalandsregionen 1. Affärs- och innovationsutvecklingsinsatser Inriktning på insatserna utifrån regionala behov

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Stockholms stads filmstrategi

Stockholms stads filmstrategi Dnr 171-1711/2015 Stockholms stads filmstrategi September 2016 stockholm.se September 2016 Dnr:171-1711/2015 Utgivare: Stadsledningskontoret 3 (10) Inledning Svensk film bidrar starkt till bilden av Sverige

Läs mer

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017

Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Styrelsehandling 15 Dnr 0079/17 2017-02-10 Lena Andersson Beslutsärende Deltagande Almedalen 2017 Förslag till beslut Styrelsen godkänner att Älvstranden Utveckling AB deltar i Göteborgs Stads medverkan

Läs mer

Stöd till Film i Väst 2018

Stöd till Film i Väst 2018 Kultur Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-05 Diarienummer 0498/18 Myriam Mazzoni/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 91 E-post: myriam.mazzoni@kultur.goteborg.se Martina Eriksdotter/Kultur/GBGStad Telefon:

Läs mer