Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild"

Transkript

1 Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild

2 Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens invånare, brukare och kunder. För att förverkliga utgångspunkterna behövs förutsättningar av olika slag. Stadens politiker har möjlighet att genom styrande dokument beskriva hur de vill realisera den politiska viljan. Inom Göteborgs Stad gäller de styrande dokument som antas av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Därutöver fastställer nämnder och bolagsstyrelser egna styrande dokument för sin egen verksamhet. Kommunfullmäktiges budget är det övergripande och överordnade styrande dokumentet för Göteborgs Stads nämnder och bolagsstyrelser. Om Göteborgs Stads styrande dokument Göteborgs Stads styrande dokument är våra förutsättningar för att vi ska göra rätt saker på rätt sätt. De anger vad nämnder/styrelser och förvaltningar/bolag ska göra, vem som ska göra det och hur det ska göras. Styrande dokument är samlingsbegreppet för dessa dokument. Stadens grundläggande principer såsom demokratisk grundsyn, principer om mänskliga rättigheter och icke-diskriminering omsätts i praktisk verksamhet genom att de integreras i stadens ordinarie beslutsprocesser. Beredning av och beslut om styrande dokument har en stor betydelse för förverkligandet av dessa principer i stadens verksamheter. De styrande dokumenten ska göra det tydligt både för organisationen och för invånare, brukare, kunder, leverantörer, samarbetspartners och andra intressenter vad som förväntas av förvaltningar och bolag. De styrande dokumenten ligger till grund för att utkräva ansvar när vi inte arbetar i enlighet med vad som är beslutat. Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 1 (6)

3 Dokumentnamn: Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Beslutad av: Gäller för: Diarienummer: Datum och paragraf för beslutet: Kulturnämnden Kulturnämnden 1127/18 [Text] Dokumentsort: Giltighetstid: Senast reviderad: Dokumentansvarig: [Dokumentsort] [Giltighetstid] [Datum] [Funktion] Bilagor: [Bilagor] Innehåll Inledning... 3 Syftet med dessa regler... 3 Vem omfattas av dessa regler... 3 Bakgrund... 3 Koppling till andra styrande dokument... 3 Avsteg... 4 Stödjande dokument... 4 Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild... 5 Vad är Innovationsstöd för film och rörlig bild?... 5 Tid för ansökan och beslut... 5 Vem kan söka stöd?... 5 Ansökan om stöd... 5 Ekonomi... 6 Avgränsningar... 6 Krav för den som beviljas stöd... 6 Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 2 (6)

4 Inledning Syftet med dessa regler Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild anger syftet med stödformen, vem som kan söka stöd, tid för ansökan och beslut, avgränsningar avseende såväl belopp som för vad man kan söka stöd samt vilka krav som ställs på den organisation som kan beviljas stöd. Vem omfattas av dessa regler Reglerna gäller tills vidare för kulturnämnden. De riktas till de organisationer eller enskilda firmor med F-skattsedel som ansöker om Innovationsstöd för film och rörlig bild. Bakgrund Efter en översyn av kulturnämndens stödformer till det fria kulturlivet beslutade kulturnämnden att uppdatera stödformerna. Syftet är bland annat att stödja utveckling i kulturlivet och öka tillgängligheten till stödformerna. I samband med beslutet fick förvaltningen i uppdrag att utforma riktlinjer och kriterier för kulturstöd. Kulturnämndens Regler per stödform är direkt underställda Riktlinjer för kulturstöd och ger konkreta upplysningar om vad som gäller för varje stödform. Efter beslut i kommunstyrelsen Dnr 0686/12 inrättades 2014 en filmsatsning i staden och kulturnämnden fick i uppdrag att koordinera filmsatsningen där stöd till innovativa aktörer utgör en del av finansieringsmöjligheterna. Kulturnämnden beslutade om riktlinjer för stöd till innovativa aktörer inom filmområdet samt om ett uppdrag till Lindholmen Science Park att administrera finansieringsformen. Stödet bereds av Lindholmen Science Park på delegation av kulturnämnden och beslutas av kulturnämnden. Koppling till andra styrande dokument Göteborgs Stads kulturprogram antogs av kommunfullmäktige Det styr kulturnämndens förhållningssätt och prioriteringar vilket avspeglas i Riktlinjer för kulturstöd. Riktlinjer för kulturstöd fungerar övergripande för alla kulturnämndens stödformer och avspeglar Göteborgs Stads kulturprogram och de strategiska målen för konstpolitik, kulturpolitik och kulturplanering. Riktlinjer för kulturstöd tar också sin utgångspunkt i stadens gemensamma riktlinjer för föreningsbidrag för civilsamhället. Varje stödform har i sin tur egna regler. Svensk lagstiftning är överordnad. Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 3 (6)

5 Avsteg Konsekvens och följsamhet mot regler är viktiga för att säkerställa likahantering och rättssäkerhet. Om återkommande behov av avsteg från reglerna identifieras, bör frågan väckas om reglerna behöver ses över och revideras. Stödjande dokument Kommunstyrelsen beslutade Dnr 0686/12 att inrätta en filmsatsning i staden. Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 4 (6)

6 Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild Vad är Innovationsstöd för film och rörlig bild? Innovationsstöd för film och rörlig bild ges till utvecklingsprojekt inom manusutveckling, affärsutveckling, forskning, ny teknik, nya affärsmodeller eller som på annat sätt kan anses innovativa inom film och rörlig bild. Stödet tilldelas projekt som har ett publikt mål och har en tydlig koppling till Göteborg. Innovationsstöd för film och rörlig bild syftar till att: främja utveckling av film, tv och rörlig bild innehållsmässigt, stimulera förändring mot långsiktigt hållbara affärsstrukturer, stärka möjligheterna för producenter att verka internationellt, stimulera samarbeten mellan produktionsbolag och idéskapare, främja utveckling och nyttjande av ny teknik. Inriktningar för stödet kan beslutas årligen av Lindholmen Science Park och Göteborgs kulturförvaltning. Tid för ansökan och beslut Innovationsstöd för film och rörlig bild kan sökas två till tre gånger per år. Innovationsstöd för film och rörlig bild riktar sig främst till projekt i utvecklingsfas. Ett projekt kan beviljas stöd för olika delar vid olika ansökningstillfällen. Vem kan söka stöd? Innovationsstöd för film och rörlig bild kräver en juridisk person eller enskild firma med F-skattsedel som huvudman. En juridisk person kan vara en ideell eller ekonomisk förening, stiftelse eller bolag. Projekt som saknar juridisk person har möjlighet att söka genom annan huvudman. Innovationsstöd för film och rörlig bild vänder sig i huvudsak till etablerade producenter och filmskapare. Ansökan om stöd Ansökan om stöd sker via ansökningsformulär på film.lindholmen.se. inom angiven tid och enligt Lindholmen Science Parks instruktioner. Beslut fattas av Göteborgs Stads kulturnämnd enligt förslag från referensgrupp tillsatt av Lindholmen Science Park. Beslut om Innovationsstöd för film och rörlig bild fattas senast tre månader efter deadline för ansökan. Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 5 (6)

7 Ekonomi Innovationsstöd för film och rörlig bild kan beviljas med högst kr per projekt. Innovationsstöd för film och rörlig bild kan finansiera upp till 50% av den totala utvecklingsbudgeten. Innovationsstöd för film och rörlig bild är ett så kallat projektbaserat mjukt lån, det vill säga att återbetalning krävs om projekten realiseras. Sökande som har beviljats Innovationsstöd för film och rörlig bild ingår avtal med Lindholmen Science Park, där Lindholmen Science Park har möjlighet att återfå stödbelopp ur framtida intäkter, till exempel vid produktionsbeslut eller av producentens nettointäkter. Avgränsningar Innovationsstöd för film och rörlig bild ges inte: i efterhand eller för att täcka förlust. till produktion eller postproduktion av film eller rörlig bild. till projekt som bedrivs inom någon form av utbildning/fortbildning eller konferenser Krav för organisation som beviljas stöd Organisation som har beviljats Innovationsstöd för film och rörlig bild ska: meddela Lindholmen Science Park omedelbart om ett projekt skjuts upp eller avsevärt förändras, i all kommunikation kring projektet ange att Lindholmen Science Park är finansiär, enligt Lindholmen Science Parks instruktioner. Lindholmen Science Park skall nämnas i samma likvärdig omfattning och ordning som andra stödgivare i projektet, redovisa muntligt sitt arbete med projektet genom seminare/föreläsning till det lokala näringslivet om Lindholmen Science Park så önskar, kommunicera till förvaltningen när och var eventuella publika aktiviteter äger rum, delredovisa beviljat stöd minst en gång årligen slutredovisning skall ske senast två månader efter projektets avslut, anlita en auktoriserad eller godkänd revisor vid slutredovisning om stödet överstiger kr. Kulturnämndens Regler för Innovationsstöd för film och rörlig bild 6 (6)

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet

Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Kulturnämndens riktlinjer för kulturstöd till det fria kulturlivet Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens

Läs mer

Göteborgs Stads rutin för att säkerställa och bedöma genomförandeplan för hemtjänstinsatser

Göteborgs Stads rutin för att säkerställa och bedöma genomförandeplan för hemtjänstinsatser Göteborgs Stads rutin för att säkerställa och bedöma genomförandeplan för Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER

ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER Utgåva 5 2018-03-05 ANSÖKNINGSGUIDE & RIKTLINJER FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och Tv-branschen står mitt i en större förändring, där

Läs mer

Göteborgs Stads Riktlinje för Personsäkerhet

Göteborgs Stads Riktlinje för Personsäkerhet Göteborgs Stads Riktlinje för Personsäkerhet Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens invånare, brukare

Läs mer

Göteborgs Stads anvisning för garantibelopp i bostad med särskild service enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Göteborgs Stads anvisning för garantibelopp i bostad med särskild service enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-05-23 Diarienummer 1032/18 Handläggare Lars Eriksson Telefon: 031-3680324 E-post: lars.eriksson@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads anvisning för

Läs mer

Lokala budget- och uppföljningsregler Utbildningsnämnden

Lokala budget- och uppföljningsregler Utbildningsnämnden Tjänsteutlåtande nummer: 2017-107 Utfärdat:2017-11-15 Reviderat: Diarienummer: 0075/17 Utbildningskansliet Marie Alkvist-Carlsson Lokala budget- och uppföljningsregler Utbildningsnämnden TIDPLAN Förvaltningens

Läs mer

ANSÖKNINGSGUIDE FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT

ANSÖKNINGSGUIDE FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Utgåva 7 2018-05-30 ANSÖKNINGSGUIDE FÖR FINANSIERING AV INNOVATIVA UTVECKLINGSPROJEKT Projektfinansiering av film och tv-projekt Film- och tv-branschen står mitt i en större förändring, där konsumtionen

Läs mer

Göteborgs Stads innovationsprogram

Göteborgs Stads innovationsprogram Göteborgs Stads innovationsprogram 2017-2022 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Göteborgs Stads samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 1244/15 Datum och paragraf för beslutet: xxxxx-xx-xx,

Läs mer

Plan för Askim Frölunda Högsbos uppföljning av privata utförare. SDN Askim-Frölunda-Högsbo

Plan för Askim Frölunda Högsbos uppföljning av privata utförare. SDN Askim-Frölunda-Högsbo Plan för Askim Frölunda Högsbos uppföljning av privata utförare SDN Askim-Frölunda-Högsbo Innehållsförteckning 1 Stadens styrsystem och styrande dokument... 3 2 Inledning... 5 2.1 Syftet med denna plan...

Läs mer

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld

Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation ---- Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld Handling 2017 nr 242 Göteborgs Stads riktlinje för intern kommunikation Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering

Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering Datum: 20160830 Att stötta en lokal filmbransch i förändring Utvärdering av Lindholmen Science Parks utvecklingsfinansiering 2014-2016 Martin Svensson och Marit Kapla Innehåll Göteborgs Stads filmsatsning...

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-22 Diarienummer 1224/15 Avdelning Åsa Bernlo/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 83 E-post: asa.bernlo@kultur.goteborg.se Tjänsteutlåtande angående förslag till fördelning

Läs mer

Göteborgs Stads policy för kvalitet

Göteborgs Stads policy för kvalitet Göteborgs Stads policy för kvalitet Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan och stadens invånare, brukare och kunder.

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun

Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Riktlinjer för styrdokument i Hallsbergs kommun Beslutad av kommunfullmäktige: 2016-11-28 Dokumentet gäller för Hallsbergs kommun Dokumentsansvarig: Kommundirektör D.nr: 16/KS/181 Innehållsförteckning

Läs mer

Göteborgs Stads riktlinje för ledsagning enligt socialtjänstlagen. Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld

Göteborgs Stads riktlinje för ledsagning enligt socialtjänstlagen. Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld Handling 2018 nr 112 Göteborgs Stads riktlinje för ledsagning enligt socialtjänstlagen Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Riktlinjer för kulturstöd

Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjerna gäller från 2017-01-01 Inledning Med kulturstöd menas Med begreppet kulturstöd avses kommunens möjlighet att på olika sätt stödja kulturverksamhet som drivs av andra

Läs mer

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt Riktlinje för organisation och finansiering av projekt tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Styrning och ledning av projekt och portföljer...

Läs mer

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt Riktlinje för organisation och finansiering av projekt tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Styrning och ledning av projekt och portföljer...

Läs mer

Piteå kommuns styrande dokument

Piteå kommuns styrande dokument Piteå kommuns styrande dokument Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Piteå kommuns styrande dokument Policy 2008-02-11, 4 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare Version

Läs mer

Föreningsbidrag till förening och organisation inom socialtjänstens verksamhet, samt de som stödjer arbetet kring social hållbarhet

Föreningsbidrag till förening och organisation inom socialtjänstens verksamhet, samt de som stödjer arbetet kring social hållbarhet Föreningsbidrag till förening och organisation inom socialtjänstens verksamhet, samt de som stödjer arbetet kring social hållbarhet Riktlinjer Diarienummer: KS2017/0936 Dokumentansvarig: Sektor trygghet

Läs mer

Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun

Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen Kommunledningskontoret Ledningsstaben Birgitta Berg, 016-710 18 33 2016-12-06 KSKF/2016:593 1 (3) Kommunstyrelsen Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun

Läs mer

Riktlinjer för mål- och styrdokument Värnamo kommun

Riktlinjer för mål- och styrdokument Värnamo kommun KS 2016.160 Riktlinjer för mål- och styrdokument Värnamo kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen 2016-05-09 231 Dokumentansvarig på politisk nivå; Kommunstyrelsen Dokumentansvarig på tjänstemannanivå; Kommunchef

Läs mer

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Handbok för projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Innehållsförteckning Allmänt om projektstöd PRONTO! 3 Ansökningstider 3 Vem kan få projektstöd?

Läs mer

Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen Status: Antaget , 275 Giltighetstid: Gäller tills vidare

Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen Status: Antaget , 275 Giltighetstid: Gäller tills vidare Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen Status: Antaget 2014-08-19, 275 Giltighetstid: Gäller tills vidare 2 KS 2014-373 Diarienummer: Dokumentansvarig: Administrativa direktören Adresserat

Läs mer

Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren

Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Krehla Runa 2017-01-13 KTN-2016-0421 Sundequist Karin Kulturnämnden Riktlinjer för projektstöd till kostnadsfria sommarlovsaktiviteter åren 2017-2019

Läs mer

Internationell strategi för Växjö kommun

Internationell strategi för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2013-10-15 Internationell strategi för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Planeringskontoret Dokumentnamn Internationell strategi för Växjö kommun

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016:

Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola att gälla från 2016: 1(6) Utdrag ur Riktlinjer för regionalt kulturstöd antagna av Driftnämnd Kultur och skola 2015-05-07 att gälla från 2016: Regionalt kulturstöd Projektet ska avse regional verksamhet och/eller vara av regionalt

Läs mer

Information om verksamhetsstöd

Information om verksamhetsstöd Information om verksamhetsstöd Kulturnämnden kan stödja kulturverksamhet i Uppsala kommun som är stabil och sträcker sig över hela året. Stödet grundas, förutom övergripande bedömningsgrunder, på bedömning

Läs mer

Göteborgs stads riktlinje för att förbygga avhysningar av hushåll med barn

Göteborgs stads riktlinje för att förbygga avhysningar av hushåll med barn Göteborgs stads riktlinje för att förbygga avhysningar av hushåll med barn Göteborgs Stads styrsystem Utgångspunkterna för styrningen av Göteborgs Stad är lagar och författningar, den politiska viljan

Läs mer

Regler för tillfälligt föreningsbidrag

Regler för tillfälligt föreningsbidrag Grästorps kommun Styrdokument Dnr 418/2017 Regler för tillfälligt föreningsbidrag Fastställd av kommunstyrelsen 2017-12-06, 330 Giltigt längt t.o.m 2018-12-31 Dokumentansvarig: Kommunchef 1(5) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357. Stockholm Jazz Festival 2014

Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357. Stockholm Jazz Festival 2014 KUN 2014-04-24, p 8 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-04-10 KUN 2014/357 Handläggare: Margareta Wennerberg Kulturstöd till tillfällig verksamhet april 2014 1 Förslag

Läs mer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer

Anvisningar för bidrag till utomstående organisationer Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Anvisningar Sida 1 (6) 2016-09-19 Reviderade 2016-11-24 Område för bidragsgivning Av reglementet för utbildningsnämnden framgår det att nämnden:

Läs mer

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013 KULTURFÖRVALTNINGEN KULTURSTRATEGISKA ST ABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-10-29 Handläggare: Monica Christensen Luotsinen Nadja Åhlström Kerstin Gustafsson Robert Brodén Christoffer Reichenberg Andersson

Läs mer

Policy för Piteå kommuns styrande dokument

Policy för Piteå kommuns styrande dokument Policy för Piteå kommuns styrande dokument Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Policy för Piteå kommuns styrande dokument Policy 2008-02-11, 4 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Riktlinjer för Hjo kommuns styrdokument

Riktlinjer för Hjo kommuns styrdokument Riktlinjer för Hjo kommuns styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Fastställd/upprättad 2011-02-27 av Kommunfullmäktige 83 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid Tills

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument Örebro kommun

Riktlinjer för styrdokument Örebro kommun 2014-03-11 Ks 182/2013 Riktlinjer för styrdokument Örebro kommun Beslutad av: Kommunstyrelsen, den 18 mars 2014 Dokumentansvarig på politisk nivå; Kommunstyrelsens ordförande Dokumentansvarig på tjänstemannanivå;

Läs mer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer

Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Box 27215, 102 53 Stockholm Besök: Borgvägen 1 5 Tel: 08 519 264 00 kulturradet@kulturradet.se www.kulturradet.se Riktlinjer för statsbidrag till musikarrangörer Kulturrådet beslutar att anta följande

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka

Läs mer

K O RT V E R S I O N

K O RT V E R S I O N KORTVERSION Sedan 2013 är Göteborgs Stads kulturprogram ett styrdokument för alla verksamheter i Göteborgs Stad. Kulturprogrammet visar hur Göteborg ska utvecklas till en ledande stad för konst, kultur

Läs mer

8 Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun (KSKF/2016:593)

8 Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun (KSKF/2016:593) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-01-24 Sida 1(3) 8 Reviderad struktur för styrande och stödjande dokument i Eskilstuna kommun (KSKF/2016:593) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Riktlinje för medborgardialog

Riktlinje för medborgardialog KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Palmquist Teresa Fällman Therese Datum 2017-05-12 Diarienummer KSN-2017-0239 Kommunstyrelsen Riktlinje för medborgardialog Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare. Beslutad av kommunfullmäktige 25 februari 2019, 15/19. Dnr KS2019.

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare. Beslutad av kommunfullmäktige 25 februari 2019, 15/19. Dnr KS2019. Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare Beslutad av kommunfullmäktige 25 februari 2019, 15/19. Dnr KS2019.0038 Innehåll 1 Bakgrund... 3 2 Omfattning... 3 3 Allmänhetens

Läs mer

Riktlinjer för styrdokument

Riktlinjer för styrdokument STYRDOKUMENT KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Gäller fr o m Diarienummer 2019-03-18 KS-2018/296.111 Beslutad av Dokumentansvarig Typ av styrdokument Kommunfullmäktige Kanslidirektör Riktlinjer 1 (6) Riktlinjer

Läs mer

SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD

SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD K KULTURFÖRVALTNINGEN KULTURSTRATEGISKA AVDELNINGEN FÖRSLAG SID 1 (14) 2011-08-30 SAMRÅD OM: FÖRSLAG TILL KULTURSTÖD INLEDNING Detta dokument är kulturförvaltningens förslag till system för kulturstöd.

Läs mer

Avpolitisering av stödet till Nobelmuseet Motion (2012:8) av Mats Berglund (MP)

Avpolitisering av stödet till Nobelmuseet Motion (2012:8) av Mats Berglund (MP) Utlåtande 2013:66 RVIII (328-261/2012) Avpolitisering av stödet till Nobelmuseet Motion (2012:8) av Mats Berglund (MP) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2012:8)

Läs mer

Riktlinje för ekonomiskt stöd till lokala aktörer som tar ett övergripande ansvar för sin egen bygds utveckling

Riktlinje för ekonomiskt stöd till lokala aktörer som tar ett övergripande ansvar för sin egen bygds utveckling STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Skarelius Lille Mimmi Datum 2017-05-12 Diarienummer KSN-2017-1920 Kommunstyrelsen Riktlinje för ekonomiskt stöd till lokala aktörer som tar ett övergripande ansvar

Läs mer

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun

Riktlinjer för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun KS 14:1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2015:395-003 2015-10-05 1/2 Handläggare Maria Eriksson Tel. 0152-291 78 Kommunstyrelsen r för styrande och stödjande dokument i Strängnäs kommun Förslag

Läs mer

Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015

Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015 KUN 2014-11-20 p, 9 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Handläggare: Agneta Olofsson 2014-11-10 KUN 2014/745 Samverkansavtal avseende Innovativ Kultur 2015 1 Förslag till

Läs mer

Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013

Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013 Enheten för kultur- och föreningsstöd KUN 2013-09-26 p, 8 TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: Handläggare: Agneta Olofsson Samverkansavtal avseende Innovativ kultur 2013 1 Förslag till beslut Kulturförvaltningen

Läs mer

Stöd till Film i Väst 2018

Stöd till Film i Väst 2018 Kultur Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-05 Diarienummer 0498/18 Myriam Mazzoni/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 34 91 E-post: myriam.mazzoni@kultur.goteborg.se Martina Eriksdotter/Kultur/GBGStad Telefon:

Läs mer

Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun. Antaget av: Kommunfullmäktige Status: Giltighetstid: Tills vidare

Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun. Antaget av: Kommunfullmäktige Status: Giltighetstid: Tills vidare Struktur för politiska styrdokument i Linköpings kommun Antaget av: Kommunfullmäktige Status: 2019-04-23 Giltighetstid: Tills vidare linkoping.se Diarienummer: 2019-160 Adresserat till: Samtliga nämnder

Läs mer

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) 2017-09-08 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 070 544 18 24 Till Kulturnämnden 2017-09-19 Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Riktlinjer för politiska styrdokument

Program Strategi Policy Riktlinje. Riktlinjer för politiska styrdokument Program Strategi Policy Riktlinje Riktlinjer för politiska styrdokument Dokumentnamn: Riktlinjer för politiska styrdokument Berörd verksamhet: Alla nämnder och förvaltningar Fastställd av: 2017-12-19 242

Läs mer

Ny riktlinje för styrning, uppföljning och kontroll

Ny riktlinje för styrning, uppföljning och kontroll Ny riktlinje för styrning, uppföljning och kontroll Information 2016-09-08 Strategisk samordning, Ledningsstaben Göteborgs Stads styrsystem VÅRA UTGÅNGSPUNKTER Lagar och författningar Den politiska viljan

Läs mer

Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län

Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län Dnr KU2013-0036 Fastställda av kulturnämnden 2013-04-17 Riktlinjer för landstingets bidrag till studieförbundens regionala verksamhet i Uppsala län Landstingets policy för bidrag till folkbildningen Landstinget

Läs mer

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare

STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 1 (6) STYRDOKUMENT Policy för medarbetare, chefer och ledare Beslutad när Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2018:409 KSKF/2011:302 Samtliga nämnder och

Läs mer

Motion av Rasmus Jonlund m.fl. (L) om kulturpolitik för konst och samhälle. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Motion av Rasmus Jonlund m.fl. (L) om kulturpolitik för konst och samhälle. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (7) 2018-09-28 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 070 544 18 24 Till Kulturnämnden 2018-10-16 Motion av Rasmus Jonlund m.fl. (L) om kulturpolitik för konst

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade )

Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade ) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG Riktlinjer för nämndens för hälsa och omsorg bidrag till föreningar (reviderade 2013-10-03) Generella förutsättningar Relationen mellan nämnden för hälsa och omsorg (NHO),

Läs mer

Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning

Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning OMSORGSNÄMNDEN Omsorgsnämndens riktlinjer avseende bidrag till ideella organisationer som arbetar för personer med funktionsnedsättning (reviderad 2017-09-27) Bakgrund Uppsala kommuns samspel med det civila

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

Regler för stöd från Kulturutveckling

Regler för stöd från Kulturutveckling Regler för stöd från Kulturutveckling Region Gävleborg vill ge nya möjligheter för människors självförverkligande och aktiva bidrag till samhällsutvecklingen. Detta övergripande mål uttrycks i den regionala

Läs mer

RIKTLINJE. Riktlinje för social investeringsreserv

RIKTLINJE. Riktlinje för social investeringsreserv RIKTLINJE Riktlinje för social investeringsreserv Typ av styrdokument Riktlinje Beslutsinstans Kommunstyrelsen Fastställd 2017-05-10, 58 Diarienummer KS 2016/481 Giltighetstid 2017-06-15 och tillsvidare

Läs mer

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Region Kronoberg

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Region Kronoberg Plan Process: Planering, ledning Giltig fr.o.m: 2015-07-0109-30 Giltig t.o.m: 2018-12-31 Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Region Kronoberg 1

Läs mer

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t

Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en t Beslutad av: Regiondirektören, 2018-01 - 25 Diarienummer: RS 2017-06134 Giltighet: från 2018-01 - 29 till 2022-12 - 31 Riktlinje Västra Götal an dsregi on en s regi on gem en sam m a styran de doku m en

Läs mer

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare

Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017-05-17 Program för utveckling av Göteborgs Stads service till boende, besökare och företagare 2017 2020 Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Samtliga nämnder och styrelser Diarienummer: 0100/16

Läs mer

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015

Förnyad upphandling för drift och utveckling av Innovativ Kultur 2015 Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2014-08-13 Handläggare Anne Lund Telefon: 08-508 31 926 Till Kulturnämnden 2014-08-26 Nr 19 Förnyad upphandling för drift och utveckling

Läs mer

Kulturstöd till det fria kulturlivet. Förslag över kr

Kulturstöd till det fria kulturlivet. Förslag över kr Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Enheten för kulturstöd Sida 1 (7) 2017-12-01 Handläggare Birgitta Granbacka Hampus Larsson Mia Crusoe Raphaële Choppin Jiasi Maciel Signe Landin Till Kulturnämnden

Läs mer

Kulturstöd till det fria kulturlivet. Förslag över kr

Kulturstöd till det fria kulturlivet. Förslag över kr Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-11-22 Handläggare Monica Christensen Luotsinen Birgitta Granbacka Hampus Larsson Mia Crusoe Nanushka Yeaman Raphaële Choppin

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till skadeförebyggande arbete med medel från Svenska Kommun Försäkrings AB

Riktlinjer för bidrag till skadeförebyggande arbete med medel från Svenska Kommun Försäkrings AB KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lars Johansson Datum 2016-11-25 Diarienummer KSN-2016-2414 Kommunstyrelsen Riktlinjer för bidrag till skadeförebyggande arbete med medel från Svenska Kommun Försäkrings

Läs mer

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR)

Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Regelverk för Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) Västra Götalandsregionens Produktionsrabatter (VGPR) administreras av Film i Väst (FiV) och betalas ut av Västra Götalandsregionen. 1.

Läs mer

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v)

Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm. Ersättare Paula Ternström (fp), t o m 3 Lilja Johansson Lindfors (s) Kerstin Burman (v) 1 (13) Kulturnämnden 2015-01-21 Sammanträdesdag Onsdagen den 21 januari 2015 Sammanträdestid 17.00 18.10 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Bringsalen, Ersta konferens, Erstagatan 1 K, Stockholm Kulturnämnden

Läs mer

Policy. Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun

Policy. Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun Policy Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun 1 Styrdokument Handlingstyp: Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun Diarienummer: KS/2017:251 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum:

Läs mer

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsens personalutskott Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-12 Sida 1(2) 24 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef-

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun

Handlingsplan för jämställdhetsintegrering. Älvsbyns Kommun STYRDOKUMENT DATUM 2016-07-07 1 (5) Handlingsplan för jämställdhetsintegrering Älvsbyns Kommun 2016-2020 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd/upprättad Beslutsinstans Giltighetstid Plan Handlingsplan för

Läs mer

Regler för Demokratiberedningen

Regler för Demokratiberedningen Regler för Demokratiberedningen Antagen av Kommunfullmäktige 2018-11-21 146 Innehållsförteckning INLEDNING... 1 DEMOKRATIBEREDNINGENS VERKSAMHETSOMRÅDE... 1 INITIATIVRÄTT... 1 ANTAL LEDAMÖTER OCH ERSÄTTARE...

Läs mer

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kommunstyrelsen 2018-11-05 Kommunledningskontoret HR KSKF/2018:409 Karin Tannergren 016710 50 02 1 (3) Kommunstyrelsen Remiss av förslag - Policy för medarbetare, chefer och ledare Förslag till beslut

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till ungdomsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier 1.1 Syften Kulturnämnden vill genom stödet till

Läs mer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer

Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag till ideella organisationer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-01-13 1 (3) HSN 2016-4802 Handläggare: Amalia Vinogradova Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-02-21 Förslag till justeringar i riktlinjer för bidrag

Läs mer

Policy för föreningsbidrag. Policy för föreningsbidrag

Policy för föreningsbidrag. Policy för föreningsbidrag Policy för föreningsbidrag Innehåll Policy för föreningsbidrag 3 Syfte 3 Definition av föreningsbidrag 3 Omfattning och beslutsstruktur 3 Bidragsberättigad förening 4 Grundläggande principer 4 Ansökningsförfarande

Läs mer

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(1) 265 Remiss av förslag Policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Beslut 1. Förslag till policy för medarbetare, chefer

Läs mer

Regler för tillfälligt föreningsbidrag

Regler för tillfälligt föreningsbidrag Regler för tillfälligt föreningsbidrag Antagen av kommunstyrelsen 2017-11-29 157 Innehållsförteckning Förutsättningar för att söka... 1 Ansökan... 1 Vad får bidraget användas till?... 1 Hur kommer urvalet

Läs mer

Revidering av Göteborgs Stadshus AB:s riktlinje för hållbarhetsrapportering i Stadshuskoncernen

Revidering av Göteborgs Stadshus AB:s riktlinje för hållbarhetsrapportering i Stadshuskoncernen 1 Bilaga J Styrelsen 2018-06-11 Diarienummer: 0011/18 Handläggare: Anna Staxäng Tel: 0761-034965 E-post: anna.staxang@gshab.goteborg.se Revidering av Göteborgs Stadshus AB:s riktlinje för hållbarhetsrapportering

Läs mer

Program för uppföljning och insyn

Program för uppföljning och insyn Program för uppföljning och insyn Diarienummer Senast uppdaterad Beslutsinstans Ansvarig processägare 2018/0333 2019-03-19 Kommunfullmäktige Ekonomichefen Dokumentets syfte Syftet med program för uppföljning

Läs mer

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409)

106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Kommunfullmäktige Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-05-16 Sida 1(2) 106 Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap (KSKF/2018:409) Beslut 1. Policy för medarbetarskap, chef- och ledarskap antas.

Läs mer

Medborgardialog. Riktlinjer. Antagen av Kommunstyrelsen Dokumentansvarig i förvaltningen Kanslichef. Kommunstyrelseförvaltningen

Medborgardialog. Riktlinjer. Antagen av Kommunstyrelsen Dokumentansvarig i förvaltningen Kanslichef. Kommunstyrelseförvaltningen Medborgardialog Riktlinjer Dokumenttyp Riktlinjer Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-28 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Kommunstyrelseförvaltningen Miljö- och byggnadsförvaltningen Antagen

Läs mer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer

Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas. 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer Reviderade 2008-01-17 Kulturnämnden Regler och anvisningar för verksamhetsstöd till pensionärsorganisationernas distriktsorganisationer 1 Generella kriterier för stöd till distriktsorganisationer 1.1 Syften

Läs mer

Policy för Kungälvs kommuns författningssamling

Policy för Kungälvs kommuns författningssamling Policy för Kungälvs kommuns författningssamling Diarienummer: KS 2015/233 Dokumentansvarig: Chef för enheten, utveckling planering och uppföljning Beredande politiskt organ: Kommunstyrelsen, Beslutad av:

Läs mer

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE

EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE EU-strategi fö r Sala kömmun KOMMUNFULLMÄKTIGE 2 (8) EU-strategi för Sala kommun INNEHÅLL 1 BAKGRUND... 4 2 SYFTE... 4 3 ÖVERGRIPANDE MÅL... 4 4 STRATEGI... 5 5 BESLUTSNIVÅER ANSVAR OCH ORGANISATION...

Läs mer

Riktlinje för sociala investeringar

Riktlinje för sociala investeringar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Hagström Ingela Opard Ylva Datum 2015-10-27 Diarienummer KSN-2015-1831 Kommunstyrelsen Riktlinje för sociala investeringar Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås

Läs mer

Riktlinje för Västerås stads föreningsstöd

Riktlinje för Västerås stads föreningsstöd Diarienr 2015/00190 nternati Riktlinje för Västerås stads Beslutad av Kommunstyrelsen 20180328 program policy handlingsplan riktlinje program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder och förhållningssätt

Läs mer

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare

Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer och ledare Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-02 Kultur och fritidsförvaltningen HR KFN/2018:194 Anneli Johansson 016-710 33 02 1 (2) Kultur- och fritidsnämnden Yttrande över remiss - Policy för medarbetare, chefer

Läs mer

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun

Plan för hantering av kommunal borgen för. Götene kommun Plan för hantering av kommunal borgen för Götene kommun Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2011-10-24, KF 224 Diarienummer: 07/KS232 1) Utgångspunkt och syfte Ingåendet av borgen är ingen

Läs mer

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106)

86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-04-30 Sida 1(1) 86 Riktlinje för chef- och ledarskap (KSKF/2019:106) Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Riktlinje för chef- och ledarskap i

Läs mer

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409) Grundskolenämnden 2019-01-23 Barn- och utbildningsförvaltningen HR-enheten GSN/2019:70 Lena Karlsson, 016-710 97 45 1 (3) Grundskolenämnden Yttrande över policy för medarbetare, chefer och ledare (KSKF/2018:409)

Läs mer