PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROJEKTMALL BAKGRUNDSFAKTA"

Transkript

1 PROJEKTMALL Inledning Detta är ett stöddokument för er som ska skriva en projektansökan. I en projektansökan så ska ni oftast fylla i en ansökan och därefter skicka med en projektplan detta är lite tips och trix så att allt som bör vara med i en projektplan kommer med. Sedan gäller det så klart att anpassa projektplanen till vad det är för projekt som ska genomföras, vilka som gör den och vilka ni söker projektbidrag ifrån. Vi har delat in projektmallen i två delar för att den ska bli lite lättare att överskåda; BAKGRUNDSFAKTA och OM PROJEKTET. BAKGRUNDSFAKTA Bakgrund Bakgrund brukar vara som en inledning. Varför sitter ni och skriver en projektplan vad har lett fram till detta beslut? Vad är behovet av detta projekt? Vilka erfarenheter finns sedan tidigare (alltså eventuella tidigare projekt och andra saker som har hänt som har betydelse för projektet). Om Vi Unga Det är alltid bra att förklara för bidragsgivarna vad Vi Unga är och hur Vi Ungas syn på det hela kan dras in i projektet och påverka det. Vi Unga-dokument att tänka på är grundidéerna, stadgarna och kanske vår treårs-strategi? Sök på viunga.se eller maila info@viunga.se för att få tag i dessa dokument. Syfte Under syfte så skriver ni VARFÖR projektet ska genomföras. Skillnaden mellan syfte och mål kan ibland vara svår att se men tänk att syftet är varför projektet ska genomföras och målet är vad som ska ske i projektet vad det ska leda till.

2 OM PROJEKTET Projektidé Här skriver ni kortfattat om själva idén. Hela projektplanen förklarar ju projektet men under projektidé skriver ni kort om vad själva idén är, varför projektet behövs och vad projektet går ut på. Vad grunden är, själva grundidén för ert projekt. Målgrupp Ett projekt kan inte vara till för ALLA, hur mycket vi än vill. Så vem är projektet till för? Det finns flera olika avgränsningar ni kan göra när det gäller att skapa en målgrupp för projektet; ålder, boende, intresse, osv. Vilka olika avgränsningar finns det och vilken är viktig för just detta projekt? Det kan också vara bra att förklara varför ni har valt just denna målgrupp och förklara vad målgruppen har för nytta av projektet och tvärtom kanske? Målgruppen kan ibland hänga ihop med bakgrunden så se om ni inte kan få till en koppling mellan bakgrund och målgrupp. Mål Vad ska projektet uppnå vad ska hända i projektet? Mål kan skrivas på många olika sätt. Ett tips är att dela upp målen i tre olika nivåer. Aktivitetsmål, projektmål och långsiktiga mål. Aktivitetsmål är delmål. Målet i alla aktiviteter som är med i projektet, tex. 5 utbildningar genomförs med minst 10 deltagare = aktivitetsmål. Projektmålet är det huvudsakliga målet för hela projektet. Vad ska ha hänt när projektet är klart? Långsiktiga mål är resultatet av projektet om exempelvis 5 år efter att projektet har slutat. Vad kan ha hänt då på grund av detta projekt och hur har projektet påverkat samhället? Här gäller det att försöka titta på framtiden och se vad som kan hända om detta projekt utvecklar sig på bästa sätt. Metod Under rubriken metod beskrivs vilka olika metoder som projektet kommer att använda sig av för att uppnå sina mål och för att nå målgruppen som beskrivits tidigare i projektplanen. Metoder kan handla om att arrangera evenemang, utbildningar eller studiecirklar till exempel. Tänk på att argumentera för varför just de metoder ni valt är de rätta. Anledningen kan vara att det finns bra erfarenheter av just den metoden, eller kanske är det en ny metod som ni är intresserade av att pröva och det är hela syftet med projektet. Tidsplan med aktiviteter

3 Utgå från det som beskrivits tidigare i planen (mål, syfte, målgrupp, metod) och tänk sedan på vilka aktiviteter det är som ska göras i projektet. Ha i åtanke hur lång tid projektet håller på och uppskatta, alltså gissa, hur lång tid varje aktivitet tar. Tidsplanen kan sättas upp månad för månad och ska inte vara så detaljerad. Ta med de huvudsakliga aktiviteterna. Fundera gärna igenom om det är aktiviteter som är beroende av varandra. Det är lätt att glömma bort att räkna in tid för planering och utvärdering, men dessa är både viktiga och är i sig aktiviteter som ska finnas med i tidsplanen. Avgränsning från ordinarie verksamhet Under den här rubriken beskrivs hur projektet skiljer sig från den vanliga verksamheten. Eftersom många bidragsgivare kräver att tidsbegränsade projekt inte ska vara exakt som den verksamhet ni ägnar er åt i vanliga fall är det viktigt att beskriva hur projektet särskiljer sig. Om det till exempel är något nytt ni vill pröva, eller en utveckling av något ni prövat förut eller har erfarenhet av är det bra att förklara det. Samarbetspartners Ju större nätverk och samarbeten en har, desto större är chansen att få finansiering och genomföra ett lyckat projekt. Innan ni ansöker om projektmedel är det därför bra att kontakta andra organisationer som kan stötta ert arbete och samarbeta. Ni kan antingen samarbeta med andra som ni redan har kontakt med eller kanske kontakta andra som jobbar med liknande frågor. Samarbetspartners kan till exempel vara Studieförbundet Vuxenskolan lokalt, eller andra organisationer, men det kan också vara kommunen. Beroende på var ni söker pengar från kan det också finnas krav på att ha samarbeten med andra. Kolla upp det innan så att ni kan förbereda er! Budget Här är det ekonomin för projektet som ska tas upp. Vart kommer pengarna ifrån och vilka kostnader är det i projektet? Det är lättast att dela upp kostnaderna i ett antal olika poster, och därefter fundera på vad varje post kan tänkas kosta. Poster som löner, material, lokalkostnad, administration och arvoden är vanliga. Beroende på var ni söker pengar från kan också mallen för budget se lite olika ut, och olika bidragsgivare kräver redogörelse för olika poster. Vissa saker kan vara svåra att veta kostnaden för i förväg. Det kan vara bra att kolla upp vissa kostnader som ni är osäkra på, eller prata med andra som drivit projekt. Ibland vill bidragsgivare också veta om ni söker pengar från olika håll, så tänker ni söka pengar från flera olika håll bör ni tänka på detta. Dessutom finns det också många bidragsgivare som kräver en egeninsats, och detta kan både betyda att den sökande organisationen går in med egna pengar, eller att ni går in med ideell arbetstid som ni själva lägger på projektet.

4 På nästa sida ser du ett exempel på hur en budget kan se ut. Exempel på budget, bidragsgivare i denna ansökan: Leader Västra Mälardalen. Projekt DREAM IT DO IT - FRÅN UNG IDÈ TILL VERKLIGHET Budget Kostnadsslag Specifikation Summa 50% under 18 månader ( kr) Löner (inkl. Resekostnader, 18,50 kr/mil ( kr) löneomkostnader) Material (6 000 kr) Telefon och internet ( kr) Investeringar (som har ett ekonomiskt värde efter projekttiden) Filmkamera (8000 kr), filmduk och projektor ( kr), Dator (10 000) Indirekta kostnader Handledning (3800 kr/månad x 18) Utbildning (5 st x kr) Övriga kostnader Filmarrangemang (10 st x kr) Ekonomihantering kr Utvärdering kr Ideellt arbete* Mänskliga resurser kronor (400 timmar x 50=20 000kr 400 timmar x 120 =48 000kr, 100 timmar x 175= ) Totalt: *Ideellt arbete som för det specifika projektet framåt. Det skapar ingen in/utbetalning i projektet men är en viktig resurs och medfinansiering. Insatsen värderas efter personens ålder: år: 50kr/h, år:120kr/h, 18 år+:175kr/h. Elevers/studenters skoltid räknas inte som ideell tid. Företagares insatser värderas till marknadsvärde. Finansieringsslag Specifikation Summa Leader Västra Mälardalen Ideellt arbete Unga i verksamheten ( kr) Vuxna vid bygdegården ( kr) Förbundet Vi Unga, handledning (68 400kr) Privata kontanter (kan komma från företag, föreningar, privatpersoner, etc) Egeninsats Förbundet Vi Unga Totalt:

5 Efterarbete När ni planerar projekt är det viktigt att tänka på efterarbetet, alltså vad som ska hända när de aktiviteter ni tänkt göra är genomförda. Dels brukar pengar ni fått till ett projekt kräva utvärdering och rapportering, men dels brukar det också krävas att ni beskriver hur ni har tänkt att projektet ska påverka er verksamhet långsiktigt. Redan innan ni sätter igång projektet, alltså redan när ni skriver planen, är det bra att tänka igenom utvärderingen. Ni kan titta på vad det är för målsättningar ni har, och sedan tänka hur ni ska mäta ifall ni uppnått det eller inte. Fundera om ni till exempel vill använda er av enkäter, eller vill dokumentera vilka som deltar i era aktiviteter. Om ni planerar det är ni förberedda när ni utför aktiviteterna. TIPS OCH TRICKS Här är några saker att tänka på när en projektansökning skrivs. Mission käftsmäll En projektplan ska såklart vara informativ och ordentligt skriven, men den måste också locka till sig läsare marknadsföra sig själv. Därför är det viktigt att knorra till syftet. Börja med några meningar som gör det omöjligt att säga att syftet med projektet inte är bra. Det ska vara omöjligt att säga emot. Det gäller att få in läsaren och få den intresserad, sedan gå in mer på bakgrund och information om själva genomförandet. Vem ska läsa Tänk på vem som ska läsa projektplanen. Ibland behövs tre olika projektplaner skrivas till tre olika finansiärer. Projektet och syftet är såklart samma men beroende på vem som ska läsa så kan det vara viktigt att poängtera olika saker i texten. Detaljplanera inget En projektplan ska vara övergripande. Det ska inte stå vad projektledaren ska göra den 11 juni klockan 14 och det ska inte stå exakt vilka personer en ska ringa till. Detta planeras efteråt. Försök återigen tänka på vem ni skriver till och vad denna vill veta om projektet. Vad är för mycket information och vad är för lite? Nyckelord fokus på det viktigaste När ni skriver en ansökan är det viktigt att hålla en röd tråd, alltså att allt hänger ihop. Till er hjälp kan ni använda er av nyckelord. För att ta ut nyckelord finns det två vinklar att titta på; dels att ni tittar på ert eget syfte, vad är det viktigaste i det ni vill? Ta ut några ord som är grundläggande och återkom till dem, så att det blir

6 tydligt i ansökan och planering vad ni vill. En annan vinkel att tänka på är vad finansiärens syften är. Det som kan vara bra att tänka på är då att använda samma ord som det står i bidragsbeskrivningen, för att kopplingen ska vara tydlig. Här finns exempel på några olika finansiärers krav på projekt som ansöker om pengar. Vi har tagit ut nyckelord ur dessa texter, för att visa på hur det kan se ut. Exempel 1: Projektstöd, Landstinget Dalarna Projektstödet ska bidra till att öka samverkan mellan Landstinget Dalarnas verksamheter, föreningsliv och kulturskapare och till att målen i Dalarnas regionala kulturplan uppfylls. Projekten ska ha betydelse för hela länet och uppfylla någon eller några av dessa punkter: - Kulturen i Dalarna utvecklas. Projektet ska stärka konstgenrerna som dans, teater, musik, konst, design, film, litteratur etc. - Folkbildningen i Dalarna utvecklas - Förnyelse och utveckling av kulturarvet - Stärka barns och ungas delaktighet - Ett jämställt och demokratiskt samhälle. Alla ska ha lika rättigheter och möjligheter att ta del av kultur oavsett kön, etnisk och social tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning, könsöverskridande identitet eller uttryck, ålder eller funktionsnedsättning. - Projekt som utvecklar mötesplatser för kultur och folkbildning, både fysiska och digitala. - Projekt som bidrar till samverkan; mellan folkbildningen, föreningslivet, professionella konst/kulturskapare, kommuner, landstingets kultur- och bildningsverksamheter och mellan konstgenrer etc. (länk: ) Nyckelord:

7 - Samverkan: tydligt att bidraget syftar till att gynna hela länet och att samarbete mellan olika parter är välkommet. Det innebär därför att försöka lyfta fram hur ni samarbetar med till exempel kommun eller andra organisationer, och hur det kan gynna länet. - I övrigt beror det i det givna exempel på vilka kriterier det tänkta projektet uppfyller utifrån listan. Men till exempel stärka barn och ungas delaktighet kan vara aktuellt. Det innebär då att det bör lyftas fram hur barn och unga stärks i att vara med och bestämma. Exempel 2: Alingsås kommun, projektbidrag till ungdomsorganisationer Bidraget syftar till att stödja projekt som exempelvis friskvård, nyskapande verksamhet och internationella kontakter. Bidrag kan även utgå till satsningar som gynnar samhällsnyttan och civilsamhället. Bidraget kan också stödja verksamhet som har direkt samarbete med eller sker på uppdrag från Kultur- och fritidsförvaltningen. Bidraget kan sökas av föreningar som vid sidan av sin ordinarie verksamhet arbetar med projekt. Även andra grupper kan söka projektbidrag i samarbete med förening. Bidraget ges inte till skolor eller cuper, tävlingar eller ordinarie lägerverksamhet. Bidrag för lov - och simskoleverksamhet kan sökas om föreningen kan dokumentera att minst 25% av deltagarna är barn och ungdomar som inte är aktiva i den ordinarie verksamheten. Av projektbeskrivningen skall syfte, målsättning, målgrupp, tidsplan, arbetssätt och ekonomi tydligt framgå. Ansökan ska göras i god tid före projektets genomförande. (länk: Nyckelord - Projekt: viktigt att lyfta fram att projektet verkligen är ett projekt, alltså avskilt från den ordinarie verksamheten - Satsningar som gynnar civilsamhället: lyft fram hur projektet är bra för föreningslivet. Till exempel kan det vara bra att lyfta fram det som är kärnan i Vi Unga, att barn och unga själva driver föreningar. Att till exempel samarbeta med andra föreningar och organisationer kan också lyftas fram som något som gynnar både samhällsnyttan och civilsamhället. Som ni ser är beskrivningarna i många fall luddiga. Det är därför alltid bra att ta kontakt med de ni ska söka bidrag ifrån på förhand för att få en tydligare beskrivning

8 över vad som krävs. Sätt er också gärna ner tillsammans flera stycken och gå igenom nyckelorden i både den egna idén och bidragsgivarens beskrivning. Så där, nu är det bara att sätta igång och söka projekt! Tänk på att det inte finns något rätt eller fel när man skriver en projektplan, det finns tusentals projekt och lika många sätt att skriva om dem. Maila jasmine.sundblad@viunga.se om ni har frågor, funderingar eller liknande!

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT

PROJEKTSKOLA 1 STARTA ETT PROJEKT PROJEKTSKOLA I ett projekt har du möjlighet att pröva på det okända och spännande. Du får både lyckas och misslyckas. Det viktiga är att du av utvärdering och uppföljning lär dig av misstagen. Du kan då

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

Guide till slutrapport

Guide till slutrapport Guide till slutrapport Tips inför projektets avslut www.lansstyrelsen.se/skane Projektstödet inom landsbygdsprogrammet syftar till att stärka utvecklingen och konkurrenskraften på den skånska landsbygden

Läs mer

Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet

Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet Riktlinjer Anslaget till integration och delaktighet Beslutat av kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-10 Har du frågor kontakta Siv Hederos Integrationssamordnare Telefon 036-10 53 55 E-post siv.hederos@jonkoping.se

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ung kultur från Sjuhärad Ungdomscheckens namn Västra Vi Unga distriktet Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS

HANDBOK. för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS HANDBOK för ansökan av medel från Centerkvinnornas fond VÄRLDEN ANGÅR OSS Världen angår oss Centerkvinnornas fond Världen angår oss (VAO) är fonden för Centerkvinnornas medlemmar som vill jobba för en

Läs mer

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap

Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap PROJEKT Ansökan om bidrag programmet Kommunalt Partnerskap Projektets namn: Diarienummer (ifylls av ICLD): Sökt belopp (per projektår): Projektets längd (1,2 el 3 år): År 1: År 2: År:3 Svensk sökande organisation:

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Projektarbete och projektmodell

Projektarbete och projektmodell PROJEKTET Innehåll Projektarbete och projektmodell... 2 Initiering... 2 Planering... 2 Genomförande... 2 Uppföljning... 2 Projektplan... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Avgränsningar... 3 Strategier...

Läs mer

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna med Uppsala län Öka

Läs mer

Riktlinjer för att ansöka om föreningsstöd från arbetsmarknadsförvaltningen

Riktlinjer för att ansöka om föreningsstöd från arbetsmarknadsförvaltningen Arbetsmarknadsförvaltningen Riktlinjer för att ansöka om föreningsstöd från arbetsmarknadsförvaltningen Ett pulserande föreningsliv är en viktig tillgång för Helsingborg och för helsingborgare. För att

Läs mer

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor

Agenda. Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna med Västerbottens län

Läs mer

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor.

INSTRUKTIONER: Nej. Om ja, vilket år? FREDSMILJONEN. Ansökan ska följa de rubriker och den struktur som finns nedan. Ansökan får omfatta max 20 sidor. FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd internationellt utvecklingssamarbete Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska utföras i enlighet

Läs mer

1 INLEDNING 1.1 Projektets namn. 1.2 Projektidé

1 INLEDNING 1.1 Projektets namn. 1.2 Projektidé PROJEKTPLAN FÖR PROJEKT INOM LEADER BERGSLAGEN Projektplanen ska bifogas blanketten Ansökan om projektstöd inom Leader som ni hittar på under Ansöka. Ni kan alltid kontakta för att få hjälp med projektplan

Läs mer

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde?

Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin. Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden. Hur gör man i Skövde? Den biobaserade byggnaden i den hållbara staden Hur gör man i Skövde? Utlysning av projektmedel 2013-2014 Dnr RUN 614-0186-13 Socialt entreprenörskap Finansierar projekt inom den sociala ekonomin 1. Inbjudan

Läs mer

FÖR ANSLAGET TILL INTEGRATION OCH DELAKTIGHET

FÖR ANSLAGET TILL INTEGRATION OCH DELAKTIGHET RIKTLINJER FÖR ANSLAGET TILL INTEGRATION OCH DELAKTIGHET Beslutad av Jämställdhets- och integrationsutskottet 2011-09-13 reviderad 2013-08-06 Har du frågor kontakta Integrationssamordnare Siv Hederos Tel:

Läs mer

Drömdeg För dig som är coach

Drömdeg För dig som är coach Drömdeg För dig som är coach innehåll Vad är Drömdeg? 3 Vad är min uppgift som Drömdegscoach? 3 Hur ansöker man om Drömdeg? 4 Att göra en projektplan 4 Att göra en tidsplan 5 Att göra en budget 6 Att redovisa

Läs mer

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet.

Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Projektredovisning UPPFÖLJNING AV BEVILJADE MEDEL Enheten för folkhälsa och Social hållbarhet. Utvecklingsmedel Statsbidrag HIV-insatser Sexuell hälsa Annat Projektredovisningen ska skickas per post till

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015

Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 Utlysningstext socialt entreprenörskap 2015 - projektmedel för utvecklingsinsatser inom social ekonomi Utlysning av projektmedel 2015 Dnr RUN 614-0186-13 1. Inbjudan socialt entreprenörskap i Västra Götaland

Läs mer

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en.

Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Ett diskussionsmaterial om Västerås Lokala Överenskommelse, LÖK:en. Det här är ett diskussionsmaterial. Det är inte någon färdig LÖK utan ett underlag att använda i diskussioner runt om i Västerås både

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 9/7-2012 Projekttid: 18 juni 29 juni Stödmottagare (organisation): Josephine Svärd Journalnummer: Projektnamn: Konstutställning 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Utlysning Smart Built Environment Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar

Utlysning Smart Built Environment Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar Bilaga 1 Utlysning Smart Built Environment 2017 Delutlysning Livscykelperspektivet i samhällsbyggande: digitaliserat beslutsstöd för klimatförbättringar Delutlysning Organisation och juridik Mall för projektbeskrivning

Läs mer

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6 Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån de hjärtefrågor vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet kan

Läs mer

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till:

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till: 1(9) Projektansökan Diarienummer RS160128 Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till regionen@regionhalland.se samt skickas i original i pappersformat till: Region Halland Box 517 301 80 Halmstad

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån våra grundidéer som vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2010-03-18 Diarienummer:2008-007 L Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Svenljunga BTK Ungdomscheckens namn Tinel Gherasim Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION

1. INFORMATION OM SÖKANDE ORGANISATION FREDSMILJONEN Ansökningsblankett projektstöd Sverige Projektbidrag kan sökas för ett i tiden avgränsat projekt med tydlig början och slut. Projektet ska i huvudsak syfta till resultat och engagemang i

Läs mer

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader Slutrapporten är ett dokument som ska ge en bra överblick över ert projekt för läsare som inte har annan information om projektet. Den ska

Läs mer

Grundstöd Grundstödet är till för att invandrarföreningar ska kunna finnas till och erbjuda mötesplatser.

Grundstöd Grundstödet är till för att invandrarföreningar ska kunna finnas till och erbjuda mötesplatser. Arbetsmarknadsförvaltningen Riktlinjer för att ansöka om stöd från arbetsmarknadsförvaltningen Ett pulserande föreningsliv är en viktig tillgång för Helsingborg och för helsingborgare. För att stimulera

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN

FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN av dokumentet FÖRSLAG TILL NYA REGLER OCH VILLKOR FÖR KULTURBIDRAG INOM REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN VERSION: 1 BESLUTSINSTANS: REGIONFULLMÄKTIGE 2(9) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av

Läs mer

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd

Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Anvisningar för att söka lokal- och anläggningsstöd Läs denna information innan du börjar fylla i ansökningsblanketten och skriva projektbeskrivningen! Lokalstöd kan användas till nybyggnad, ombyggnad,

Läs mer

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön,

1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, 1 Diskrimineringslagen förbjuder diskriminering som har samband med kön, könsidentitet eller könsuttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning

Läs mer

Klippans hunddagis. Arvsfondens historia. MVC Personlig assistans Ungdomsgårdar. Permobilen Klassmorfar. Studiemedel Barnbidrag Färdtjänst BVC

Klippans hunddagis. Arvsfondens historia. MVC Personlig assistans Ungdomsgårdar. Permobilen Klassmorfar. Studiemedel Barnbidrag Färdtjänst BVC Välkomna! Arvsfondens historia Studiemedel Barnbidrag Färdtjänst BVC MVC Personlig assistans Ungdomsgårdar BRIS Friends Lugna Gatan Cirkus Cirkör Permobilen Klassmorfar Skoldatateken Klippans hunddagis

Läs mer

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1

Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 Ansökan Starthjälpen: Diarienr: 132-A1 1. Namn på projektet: Entreprenörsgruppen Frösön 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Ulla Landenmark Adress: Bergsgatan 110 Postadress: 542 31 Mariestad

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område

Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Riktlinjer för bidrag till föreningar inom socialtjänstens område Fastställt av: Socialnämnden Fastställt: 2017-09-25 109 (SN 2017/2753 10.10.2) Ansvar för revidering: Giltighetstid: Socialförvaltningen

Läs mer

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn

Ekonomisk ansvarig (verksamhetschef eller motsvarande som har ekonomiskt ansvar för projektet) Förnamn och efternamn Ansökningsblankett för Social investeringsfond. Signerad ansökan skickas per post till Region Skåne, Diariet, Regionkansliet, 291 89 Kristianstad. Digital kopia skickas, ej signerad, i PDF format till

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet

ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules of Leadership för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet ANSÖKNINGSOMGÅNG 2014 Golden Rules för fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet Inom projektet Golden Rules, som Tillväxtverket driver, finns det nu möjlighet att söka pengar för projekt som syftar

Läs mer

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten

Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1 Projektplan för Utveckla Kilsbergskanten 1. Projektnamn Den 1 juni 2009 beslöt LAG Mellansjölandet att bevilja oss ett projektstöd för att arrangera besökshelgen Upplev Kilsbergskanten (LAG:s dnr M2009-0095,

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt

Ansökan projektstöd. Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Ansökan projektstöd Delprojekt inom Leaders Paraplyprojekt Paraplyprojekt 1 - FÖRSTUDIE Har Du/Ni idéer för ett lite större projekt? Genom en förstudie har Du/Ni möjlighet att utröna möjligheterna, grundligare,

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Riktlinjer för Föreningsbidrag

Riktlinjer för Föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige 2016-06-13, 77 Riktlinjer för Föreningsbidrag -bidrag och andra insatser för att främja föreningslivet i Säters kommun SÄTERS KOMMUN 1 Inledning Föreningslivet bidrar till

Läs mer

LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN UTKAST

LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN UTKAST LÖKen VÄSTERÅS LOKALA ÖVERENSKOMMELSE MELLAN VÄSTERÅS STAD OCH CIVILSAMHÄLLET FÖR ÅREN 2015-2017 UTKAST studieförbund gymnastik teater orientering bridge socialt arbete klättring rollspel körsång film

Läs mer

Förtydligande Innehåll

Förtydligande Innehåll Förtydligande Innehåll På kommande sidor förtydligas Vad Ansökan om utbetalning ska innehålla Hur kostnader redovisas Vad som ska bifogas Hur verifieringen ska ske Rapportering Viktigt! Redovisning av

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör

Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör Riktlinjer för föreningsbidrag Enskede-Årsta- Vantör 1. Syfte och övergripande målsättningar Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd har som mål att genom föreningsbidragen stärka civilsamhället och stödja

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Mellanlanda 2009 Kulturcheckens namn Länsbygderådet Sjuhärad Sökande (Namn/Förening) 868401-2795 0320-910

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Ungdomscheckens namn VKU - VÅRGÅRDA KRISTNA UNGDOMSRÅD Sökande (Namn/Förening) 864000-6667 0738

Läs mer

Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt

Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt Lathund för projektbidrag Svenska FN-förbundets projektbidrag till FN-föreningar och FN-distrikt INNEHÅLL 1. Att vara aktiv i en styrelse 2. Instruktioner till bidragsansökan 3. Instruktioner för bidragsredovisning

Läs mer

Sverigeresan Syfte: Mål:

Sverigeresan Syfte: Mål: Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Ett arvsfondsprojekt berättar Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna

Läs mer

Sverigeresan Syfte: Mål:

Sverigeresan Syfte: Mål: Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Två arvsfondsprojekt berättar Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna

Läs mer

Agenda. Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Vad gör vi nu?

Agenda. Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Vad gör vi nu? Välkomna! Agenda Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Vad gör vi nu? Arvsfondens historia Studiemedel Barnbidrag Färdtjänst BVC MVC Personlig assistans

Läs mer

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden.

Manual för diskrimineringstester. En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Manual för diskrimineringstester En vägledning i hur du kan testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden. Vill du testa om du blir utsatt för diskriminering på bostadsmarknaden? I den

Läs mer

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor

Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Riktlinjer för ansökan och redovisning av projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor Illustration: Sara Nilsson Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH, fördelar en gång per år bidrag till projekt som stimulerar

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Arvsfondens verksamhet

Arvsfondens verksamhet Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projekt- och lokalstöd Våra satsningar Ett arvsfondsprojekt berättar Arvsfondsprojekten.se Mingel, vi bjuder på kaffe

Läs mer

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig?

Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Till Ideella, idéburna organisationer, inkl funktionshindersföreningar, samt Studieförbund Manual till projektansökan Information om hur ansökan går till och vad som efterfrågas Hur registrera sig? Även

Läs mer

Arvsfonden i Värmlands län

Arvsfonden i Värmlands län Välkomna! Arvsfonden i Värmlands län www.arvsfonden.se www.arvsfondsbloggen.se www.arvsfondsprojekten.se Kristina Ekholm Handläggare Susann Arnehed Handläggare Lisa Nissdal Olin Handläggare Stefan Berg

Läs mer

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Projekt inom ramen för Stimulansmedel Rådet för Trygghet och Folkhälsa Projektnamn och datum Kontaktperson: Telefon: Projektstöd

Läs mer

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer?

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer? FÖRENINGSHJÄLPEN Vill din förening växa och få nya ideer? Studieförbundet Vuxenskolan brinner för föreningslivet och gör allt för att stötta och utveckla samhällsengagemang och demokrati. Genom utbildningar,

Läs mer

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag

Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Riktlinjer för Drömdeg, Kreativa fonden och Evenemangsbidrag Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2019:282 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades

Läs mer

Verksamhetsbidrag 2020

Verksamhetsbidrag 2020 Mall Verksamhetsbidrag 2020 Verksamhetsbidrag kan sökas av kultur, fritid eller hälso- och sjukvårdskompletterande organisationer som bedriver långsiktig, kontinuerlig, länsövergripande verksamhet i Norrbotten.

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING

RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING RIKTLINJER FÖRENINGSSTÖD TILL FÖRENINGAR MED SÄRSKILD SOCIAL INRIKTNING KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Arbetsmarknads- och socialnämnden 20 juni 2018 Ansvarig samt giltighetstid: Amanda Klint, giltig tillsvidare

Läs mer

1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion. Telefon: - Mobiltelefon: 076-8113134

1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion. Telefon: - Mobiltelefon: 076-8113134 Ansökan Sixten 1. Namn på projektet: Scenbyggnation och marknadsföring med Teater Verbal till teaterproduktion 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Olle Olsson Ålder: 21 Adress: Åsvägen

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Sverigeresan Syfte: Mål:

Sverigeresan Syfte: Mål: Välkomna! Agenda Sverigeresan Om Allmänna arvsfonden Vem kan söka pengar ur Arvsfonden? Projektstöd Fika! Lokalstöd Två arvsfondsprojekt berättar Sammanfattning och frågor Sverigeresan Syfte: Stärka relationerna

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL IDÉBUREN OCH IDEELL SEKTOR Gäller från och med 1 januari 2017 Antagen av kultur- och utbildningsnämnden den 12 december 2016, 171 Ärendebeteckning: KUN/2016:65-805 Ansvarig handläggare:

Läs mer

RAPPORT. Kultur och hälsa. Bidrag till projekt inom kultur, hälsa och rehabilitering regionvarmland.se

RAPPORT. Kultur och hälsa. Bidrag till projekt inom kultur, hälsa och rehabilitering regionvarmland.se RAPPORT Kultur och hälsa Bidrag till projekt inom kultur, hälsa och rehabilitering 2015 2018 regionvarmland.se UTGIVEN AV REGION VÄRMLAND Faktasammanställning och text: Marie Persson, Kulturstaben, Region

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag

Ansökningsomgång. Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag sista ansökningsdag 31 oktober 2012 Ansökningsomgång Medel till utveckling av sociala innovationer eller affärsutveckling i arbetsintegrerande sociala företag Bakgrund Tillväxtverket arbetar på många olika

Läs mer

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck

Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-03-15 Diarienummer:2008-007 K Ansökan för Sixten, Leader Sjuhärads ungdomscheck Utbildning lerduveskytte Ungdomscheckens namn Svenljunga skytteförening Sökande

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

Ansökan. Fem enkla steg för att starta ett projekt

Ansökan. Fem enkla steg för att starta ett projekt Ansökan Fem enkla steg för att starta ett projekt TEJPA HÄR TEJPA HÄR VAD KUL ATT NI HAR EN IDÈ NI VILL FÖRVERKLIGA! Ung i Halland är ett projekt som kan hjälpa er att genomföra er idé. Vi hjälper er med

Läs mer

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning

Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Upplev landsbygden med funktionsnedsättning Målgrupp Projektet riktar sig till personer inom LSS- verksamhet inom de kommuner som ingår i leader Folkungalands område. I första hand är detta projekt riktat

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:2012-05-22 Diarienummer:2008-001 AA Turismcheckens namn Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Bondens marknad & antikviteternas

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

3. Projektägare (en förening eller någon annan med organisationsnummer):

3. Projektägare (en förening eller någon annan med organisationsnummer): Ansökan Starthjälpen 1. Namn på projektet: Skoterpatrullutbildning 2010 2. Kontaktperson för projektet (projektledare): Namn: Mårten Suorra Adress: Offerdalsvägen 8 Postadress: 835 80 KROKOM Telefon: 0640-163

Läs mer

RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG

RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG RUBRIKER/MALL FÖR AFFÄRSPLAN FÖR VERKSAMHETER I SOCIALA FÖRETAG Arbetsmaterial för framtagande av Affärsplan. Arbetsmaterialet är gjort för att användas i Värmlandskooperativens Utbildning för utveckling

Läs mer

Handbok för arrangörer

Handbok för arrangörer Handbok för arrangörer Arrangörshandbok - omslag.indd 1 2014-09-17 15:56:31 Handbok för arrangörer hur gör man om man vill arrangera en föreställning eller konsert? Vare sig du är en erfaren arrangör eller

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Hållbar utveckling A, Ht. 2014

Hållbar utveckling A, Ht. 2014 Hållbar utveckling A, Ht. 2014 Kommunikation och projektledning för hållbar utveckling Projektplan Bakgrund Som ett stöd i ert projekt kommer ni att arbeta utifrån en projektplan i tre delar, varje ny

Läs mer

Lärgruppsplan. för filmen. Svensk idrott världens bästa

Lärgruppsplan. för filmen. Svensk idrott världens bästa Lärgruppsplan för filmen Svensk idrott världens bästa Inom svensk idrott fi nns det i runda tal 600 000 idrottsledare som har olika typer av ledaruppdrag. Du är säkert en av dom. Många av er fi nns inom

Läs mer

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland

Yttrande - Handlingsplan 2017 regional kulturverksamhet - Kulturplan Sörmland Kultur- och fritidsnämnden 2016-07-13 1 (5) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2016:116 Lena Klintberg 016-710 13 71 Kultur- och fritidsnämnden Yttrande - Handlingsplan 2017 regional

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (5) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck KAVAI Företagscheckens namn Namn Sökande (Namn/Förening) 0706933944 Person-/Organisationsnummer Telefon

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer