TV4-Gruppens intranät 22 april 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TV4-Gruppens intranät 22 april 2015"

Transkript

1 TV4-Gruppens intranät 22 april 2015

2 Snabbfakta Bolag: TV4-Gruppen (TV4 AB) Antal anställda: ca 500 samt ca 200 konsulter. HQ Stockholm samt 25 lokala kontor. Intranätsansvariga: Lena Hildeberg, internkommunikationschef, Jon Lindholm, internkommunikatör CMS: Episerver 7 (snart 7.16) Leverantör: Acando (fd Connecta) Design: Kurppa Hosk Lanserat: 30 maj 2013 Ca antal sidvisningar per dag/vecka/månad*: 2 700/20 500/ Ca antal startade sessioner per dag/vecka/månad*: 860/6 500/ Antal sidvisningar per session: 3,17* Generell sessionslängd: 6 min 44 sek* Kuriosa: Två intranät i ett vi driftar även ett systerintranät åt Bonnierkollegan Nyhetsbolaget (ej medräknat i statistiken ovan) * Baserat på mätperiod Q1 2015, ej att förväxla med datan på sida 17, som visar på statistik för helåret 2014

3 Ett engagerande intranät Intranätet - en viktig del av din arbetsdag - för att du vill det. Så lyder vår vision. Det överordnat viktigaste målet är att bidra till kunskapsdelning, informationsspridning och att riva de silos som historiskt funnits inom företaget. Intranätet (som inte har något särskilt namn) är socialt och konceptet bygger på att alla medarbetare själva både bidrar till innehållet och på eget initiativ tar till sig informationen. Förutom vanliga gilla-, kommentera-, profil-, och statusfunktioner har alla möjlighet att starta egna ämnesbloggar och skriva i våra öppna flöden. TV4-Gruppens intranät har fått ett brett gensvar inom företaget och används flitigt. Vi har i dagsläget omkring 40 bloggar och 15 minisajter. Antalet redaktörer uppgår i dagsläget till ca 90 personer och på en vecka produceras ungefär inlägg och nyheter. Vem som helst kan när som helst på eget initiativ starta en blogg och antalet redaktörer och ämnen ökar därför till vår stora glädje successivt.

4 Bilder och video Bildmaterial och layout är centralt och mycket viktigt på vårt intranät, både stillbilder och rörligt material förkommer i hög grad. För att lyftas i topp på vår förstasida krävs det att artikeln eller inlägget har en bra bild, och alla som publicerar uppmuntras att använda bilder flitigt. Vi ser att det lockar till läsning, gör materialet mer aptitligt och lättillgängligt och funkar dessutom bra för medarbetare som lättare tar till sig information via bild än text. Bildspel används ofta. Detsamma gäller rörligt material, som förstås är extra viktigt på ett tv-bolag, och det finns enkla sätt för underredaktörer att publicera rörligt på. Att använda och länka till våra olika sociala flöden inom TV4 är också något vi arbetar mycket med. Självklart sänder vi även våra personalmöten live och on demand på intranätet.

5 Tonalitet och design Förutom bilder är design och tonalitet också något vi ser som särskiljande för just vårt intranät. Vi använder en lättsam ton, men med en förväntan om att läsaren är insatt och kunnig inom områdena vi tar upp, och uppmuntrar alla som skriver att skriva så. Look and feel ska självklart lira med TV4- Gruppens i övrigt mycket starka varumärke, och intranätet ska vara så snyggt och härligt att det medverkar till att skapa stolthet för arbetsplatsen. Vi har ett av Sveriges bästa intranät, tycker medarbetarna, och säger ofta spontant hur bra det är. Vi tror att det beror på vår mix av ett fantastiskt innehållsflöde, en härlig look and feel och stort sug efter att kommunicera och dela information med varandra bland medarbetarna.

6 Startsida - nyheter Mosaiklösning i topp där allt innehåll visas för samtliga. Bara rubrikerna syns i de högerställda puffarna. Mer visas med mouse over. Det underliggande nyhetsflödet ( Mina nyheter ) består av pressmeddelanden och allmänna/centralt publicerade corporatenyheter. De går ut till alla. Dessutom kan medarbetaren själv dryga ut flödet genom att på eget initiativ välja att följa existerande bloggar.

7 Fortsättning, nyhetsflöde Här är hela startsidan inklusive nyhetsflöde. För fler nyheter, bara klicka på Visa fler längst ner. Flödet förlängs baserat på det som besökaren valt att följa samt övrig allmän information.

8 Min sida Medarbetarens cockpit varifrån hen enkelt kan ändra och lägga till personlig information och genvägar till andra sajter och verktyg. Notera att valen även blir genvägar i den röda Min sida-puffen som alltid ligger till höger i vyn, oavsett vilken sida man som besökare befinner sig på.

9 Bloggar Två snarlika typer av bloggar, där den ena (sk minisajt) även rymmer kalenderfunktion och statisk högernavigering. De är skapade i syfte att stringent berätta om verksamheten inom ett specifikt område.

10 Så vad finns det för bloggar & minisajter? Minisajter Allt om inköp av varor, tjänster och resor Tar upp vad man som anställd behöver veta angående inköp och resor. Uppdateras: mer sällan Bonnier OTT Om Bonniers stora OTT-projekt som ska ta TV4-Gruppen och C More närmare tittarna via nya plattformar. Uppdateras: relativt ofta Ekonomisajten Som namnet antyder samlas här ekonomifrågor, om till exempel fakturor och attester. Uppdateras: ofta Friskvården i TV4-huset TV4-Gruppen värnar om medarbetarnas fysiska hälsa. För det finns en friskvårdsanläggning. Här rapporterar ansvariga om vad som är på gång. Uppdateras: ofta Bonus: Delas automatiskt med Nyhetsbolaget Intranet 2.0 Listar lathundar för redaktörer samt informerar om nyutveckling på intranätet. Uppdateras: mer sällan Metadata Information om våra program och hur våra system för just metadata fungerar. Uppdateras: mer sällan Musikanvändning på TV4 Samlar upp nödvändig information kring det juridiska arbetet kring rättigheter. Uppdateras: mer sällan Pontus på Fyran Vår egen krögare, Pontus Frithiof, publicerar här aktuella erbjudanden och självklart matsedeln. Uppdateras: ofta Bonus: Delas automatiskt med Nyhetsbolaget Trend, omvärld & analys Analyser, siffror och aktuella rapporter, såväl interna som externa, samt mängder av lästips. Uppdateras: ofta TV4 Event Eventavdelningens egna krypin där man berättar om kommande och avslutade event, med förhandsinformation såväl som uppföljningar. Dessutom kan man som medarbetare här boka exklusiva publikbiljetter och mycket mer. Uppdateras: ofta TV4-huset i Stockholm Riktar sig främst till de som jobbar på huvudkontoret på Tegeluddsvägen i Stockholm. Gott om infrastrukturfrågor värda att veta. Uppdateras: ofta Bonus: Delas automatiskt med Nyhetsbolaget Strategi och organisation - vägen fram Arkiverad minisajt som inte längre uppdateras, men som samlat upp all info som publicerats kring TV4-Gruppens stora strategi- och organisationsförändringar som skedde under främst 2013 och Samt avdelningssidor för företagets större avdelningar sälj, teknikutveckling, kommunikation, personal & juridik samt affärsutveckling. Vi har även en särskild sida för chefer, där den som är just chef får förhandsinformation och annan info riktad specifikt till hen.

11 Så vad finns det för bloggar & minisajter? Bloggar, ett par exempel (det finns fler): Affärsutveckling Här kan alla hugade med färska spaningar dela med sig till kollegiet. Digitalt innehåll Fokuserar på vad vi gör på den digitala arenan innehållsmässigt. Nya play-exklusiva program eller liknande. Till exempel. Produktutveckling digitalt Våra utvecklare för främst TV4 Play listar här kontinuerligt den senaste utvecklingen för vårt digitala flaggskepp med kringprodukter. Inköpsbloggen Fokuserar på främst utländska format som är på gång till våra kanaler. Men kan även ta upp andra, relaterade ämnen. Köp, sälj, byt och erbjudanden Alla intranät med lite självaktning och med vördnad för sina medarbetare ska förstås ha en digital basar där samtliga är välkomna att skriva. Bonus: Delas automatiskt med Nyhetsbolaget Ledningsbloggen Uppdateras inte fullt så ofta som vi önskar, men den finns där, och den följs av många. Micke Grimborg Vår försäljningsdirektör bloggar här, främst med bilder, kring sin och sina medarbetares arbetsvardag. Givetvis ur ett säljperspektiv. Nytt på marknad Marknadsavdelningen jobbar ut mot hela företaget vad gäller marknadsföring av våra program och tjänster. Självklart uppmärksammas deras inlägg då bloggen följs av många. Okej eller inte okej Ibland frias vi av Granskningsnämnden, ibland fälls vi men varför? Det tar den här bloggen upp. Och en hel del annat. Personalnytt Är man ny eller ska man sluta sin anställning så får man gärna hälsa eller säga hej då här. Öppen för alla att skriva i när andan faller på. Praktikfredag En gång per kvartal bjuder vi in varandra till en halv- eller heldag eller bara ett par timmar, för praktik. Det är uppskattat. Och kul! Programbloggen Som mediabolag vore det väl konstigt om vi inte hade en sån? Fokuserar som namnet antyder på våra program. Sociala medier Allt från tips till veckorapporter. Teknikinformation Snabba blänkare om vår IT-miljö. Bonus: Delas automatiskt med Nyhetsbolaget Tips från Youtube-redaktionen Youtube är en snabbt växande arena. Youtube-redaktörerna driver även den här bloggen. TV4-Skolan Här hittar man all info kring kommande utbildningar mm. Tittarna tycker! Den mest uppdaterade tillika mest klickade bloggen. Listar flöden av åsikter som kommit in under föregående kväll.

12 Det ska va lätt å blogga Användarvänlighet är förstås A och O för att få medarbeterna att bidra Först och främst kan vem som helst när som helst skapa en blogg. Som redaktör har man därefter tillgång till de tre knapparna strax under bloggens namn. Via administrera medlemmar ger man snabbt redaktörsbehörighet till en kollega. Därefter är det fritt fram att skriva. Bara klicka på Skapa nytt inlägg, och en förenklad publiceringsvy presenteras. Se bilaga för funktionen.

13 Så vad finns det för bloggar & minisajter? Externa bloggar skrivs och driftas på intranätet och speglas externt på vår offentliga corporatesajt tv4gruppen.se. Intern version, här vår programdirektör som gjort ett inlägg om vår nya studio som speglas externt på tv4gruppen.se tillsammans med andra bloggare. Därifrån är det fritt fram att sprida vidare via sociala medier.

14 Bokmärk, dela & följ våra basfunktioner för sociala flöden och förenklad navigering Bokmärk/skapa genväg: Återfinns på alla statiska sidor som man enkelt vill hålla reda på. Sidor som bokmärks hamnar under Mina genvägar på Min sida -puffen. Följ: Återfinns på alla bloggar och minisajter. Följ och få senaste inläggen i ditt nyhets-flöde på startsidan. Dela: Återfinns på samtliga sidor. Med dela-knappen kan medarbetaren dela inlägg och artiklar till övriga kollegor.

15 Åtkomst till arbetsverktyg hjälp i vardagen Som medarbetare kan man nå samtliga webbaserade verktyg, exempelvis Sharepoint för dokumenthantering och projekt, CRM, lönesystem, fakturahantering med flera. De val av verktyg man gör hamnar även i snabbmenyn till höger. Ett utvecklingsområde här är att få till en single sign on-lösning.

16 Nyckeltal För TV4-Gruppen är det viktigt med tydliga mål. Via startsidan (lilla puffen) nås en lite större nyckeltalssida där man ser gårdagens och veckans tittar- och användarsiffor för våra större kanaler samt TV4 Play. Inom kort implementeras nya nyckeltal, eller KPI:er, via tredjepartslösningar, där innehållet dessutom breddas och detaljeras.

17 Sök Vi arbetar kontinuerligt med att övervaka söktrafiken på intranätet via Google analytics och märker att sökfunktionen är välanvänd. För att förbättra söket uppgraderar vi inom de närmaste veckorna till Epi 7.16 och därmed även till Epi find (i nuläget används Epi search). På sikt, när vi har en bättre integration mot övriga system (SSO) vill vi implementera ett mer avancerat enterprise-sök.

18 Nyhetsbrev Skickas veckovis till samtliga medarbetare inom företaget. Vid större händelser kan ett extra utskick förekomma. Vårt mål är att på sikt inte behöva skicka nyhetsbrev, utan all info ska kunna förväntas bli läst och uppmärksammad genom publicering på intranätet. Och mycket mer Och mycket mer

19 Statistik helår 2014 Statistik mäter vi via Google analytics där vi, utöver de veckorapporter som genereras automatiskt, även monitorerar enskilda event, sidor, sök mm. Ca antal sidvisningar per dag/vecka/månad: 2 300/16 000/ Ca antal startade sessioner per dag/vecka/månad: 800/5 300/ Mest lästa bloggar (med antal sidvisningar) Publikbiljetter (6 600) Vi går gärna på gratis jippon. (Numera är publikbiljetter migrerad till minisajten TV4 Event) TV4-Skolan (4 700) Och vi lär oss gärna nya saker Tittarna tycker (4 100) Självklart undrar vi vad tittarna tycker och tänker kring våra program Praktikfredag (4000) En gång i kvartalet praktiserar vi hos varandra. Det är kul. Affärsutveckling (3600) I dag arkiverad pga underredaktör som lämnat företaget. Tänkvärda reflektioner skriven på privat manér. Mest lästa minisajter (med antal sidvisningar) Pontus på Fyran (32 760) Mat är alltid poppis. Förstås. Friskvården (12 390) Vi gillar att hålla igång. Trend, omvärld & analys (11 600) Och nyfikna på siffror är vi! TV4-huset i Stockholm (8 800) De mest angelägna nyheterna är ofta lokalt anknutna Strategi & organisation (5 900) En i dag arkiverad sajt som gav medarbetarna allt de behövde kring vår omorganisation och nya strategi Mest lästa artiklar (med antal sidvisningar) Party party! (620) Årets personalfest gick till historien Read all about it. Vi flyttar hela havet stormar! (600) Rörigt värre när samtliga på våning 4 skulle byta plats. Mycket att hålla koll på. Rekordår med extra cash (590) Alla vill veta om bonusar förstås. April april! (510) Årets aprilskämt landar på listans fjärdeplats. Ja faktiskt. Byt hatt för en dag (470) När vi kommunicerade Praktikfredag var det många som blev nyfikna.

20 Sociala interaktioner Den sociala interaktionen mäter vi manuellt men ska på sikt implementera event tracking i Google analytics för att enkelt se graden av interaktion bland medarbetarna. Gilla & kommentera Under en typisk vecka uppgår antalet gillaklickningar och kommentarer till mellan Rekordet sattes vecka , då vi hade drygt 270 interaktioner.

21 Hur intranätet uppfattas av kollegorna - enkät I vår medarbetarundersökning från hösten 2014 ställde vi några frågor om intranätet, med fina resultat. För chefer ser resultatet ännu bättre ut, med högre positiva andelar på alla frågor. Finns att redovisa vid intresse. Jag följer aktivt det som kommuniceras på intranätet : - 84 procent positiva svar, 10 procent neutrala, 6 procent negativa Intranätet gör det lätt för mig att följa med i vad som händer inom TV4-Gruppen : - 86 procent positiva svar, 11 procent neutrala, 2 procent negativa Vi ställde också frågor om hur bra intranätet fungerar som arbetsverktyg, och helt i enlighet med att vi ännu inte tagit alla steg mot ett digitalt kontor (med SSO, dokumenthantering och enterprise-sök) fick vi sämre betyg där: Intranätet är ett bra stöd i mitt dagliga arbete : - 60 procent positiva svar, 32 procent neutrala, 8 procent negativa

22 Hur intranätet uppfattas av kollegorna - intervjuer Några röster om intranätet i dag (från djupintervjuer med medarbetare okt-nov 2014): Jag följer alla sidor på intranätet, jag tycker allt är väsentligt. Jag saknar inget, som jag kan komma på. Tycker intranätet är väldigt bra. Jag går in flera gånger per dag. /Medarbetare på avdelningen kanaler. Jag tycker att det har blivit mycket bättre, f-n vad bra det där intranätet har blivit. Jag använder det lite för lite, men man märker att det är många som har koll på allt nu. /Medarbetare på affärsutveckling och förvärv Det är en väldigt transparant organisation vad gäller information. Det finns ingenting att klaga på där, det är oerhört proffsigt. /Chef på avdelningen kommunikation, personal och juridik Jag tycker att intranätet har blivit så otroligt mycket bättre senaste året. Verkligen bra information och mycket information. Faktum är att nästan allting finns där, så man kan sitta surfa där lika gärna som någon annanstans och hitta jättemycket bra grejor. Det är svårt att hinna med förstås, men när jag ändå går in för att söka efter något kan jag fastna i annat som finns där. Då kan man klicka runt. Jag läser nyhetsbrevet också, men letar även själv. /Medarbetare på försäljningsavdelningen Jag saknar ingen information. Men i vardagen har man väldigt lite tid att botanisera på intranätet och i min värld är det fem grejor som man bryr sig om på intranätet. Resten är svårt att hinna. /Medarbetare på innehållsavdelningen Jag tycker att internkommunikationen är fantastiskt bra. Nu är det mycket upp till oss medarbetare och avdelningar att faktiskt också bidra. Där kan man, om man ser till sitt samvete, göra mer. Så är det. Men det som finns är ju fantastiskt. /Medarbetare på avdelningen kommunikation, personal och juridik

23 Hur intranätet uppfattas av kollegorna - feedback Den allra roligaste formen av feedback är förstås den spontana och hjärtliga. Muntligt eller via mejl kvittar. Exempel på feedback är bland annat vår nya chef för digitalt innehåll, närmast från Expressen, som när hon började var väldigt imponerad och sa att hon aldrig sett något liknande. En annan ny medarbetare, en teknisk projektledare senast från Fritidsresor, sa på vår senaste introduktionskurs: Det bästa intranät jag sett ni ska vara stolta. Och det är vi. Men inte nöjda. :-)

24 Kontakt: Lena Hildeberg, internkommunikationschef Jon Lindholm, internkommunikatör Vi återkommer gärna med mer information om våra webblösningar, mätningar och gästinloggning till intranätet. Bara hör av er!

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

NYCKELN DIÖS INTRANÄT

NYCKELN DIÖS INTRANÄT NYCKELN DIÖS INTRANÄT I designen av intranätet har fokus varit att hålla information relevant och personlig med en ambition om att all information ska riktas mot målgrupper och alltid finnas tillgänglig

Läs mer

Webbenkät för Lunds universitet

Webbenkät för Lunds universitet Webbenkät för Lunds universitet Webbenkät Utlösare: Del 1: Besök på webbplatsen Del 2: Spenderat 2 minuter på webbplatsen. Visas bara till dem som har valt att svara på del 1. Data insamlad under 24 dagar

Läs mer

Koppla ihop intern och extern kommunikation med sociala medier Damra Muminovic och Johanna Snickars

Koppla ihop intern och extern kommunikation med sociala medier Damra Muminovic och Johanna Snickars Koppla ihop intern och extern kommunikation med sociala medier Damra Muminovic och Johanna Snickars Om Europeiska privat och tjänstereseförsäkringar 2 miljoner privatresenärer 1,5 miljoner tjänstereseresenärer

Läs mer

SkövdeNät Nöjd Kund Analys

SkövdeNät Nöjd Kund Analys SkövdeNät Nöjd Kund Analys Kvartal 1-2015 med jämförande index 2006, 2008, 2010, 2012 Välkommen till en spännande värld av marknadsutveckling! Mätningens uppbyggnad Bas: Antal intervjuer: 303 N=Mätningens

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

Så beställer du via ny och enkel e-handel

Så beställer du via ny och enkel e-handel Så beställer du via ny och enkel e-handel Nu lanseras Martin & Serveras nya e-handel. Bättre sökfunktion, utökad produktinformation, detaljerad leveranskalender, tydlig bristhantering och modern layout.

Läs mer

NÄRHET ELLER DISTANS

NÄRHET ELLER DISTANS NÄRHET ELLER DISTANS Konsekvenser av digital internkommunikation Sveriges Kommuner och Landsting 2014-11-25 Catrin Johansson Professor i organisationers kommunikation Mittuniversitetet SOCIALA MEDIER

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

Resultatet av Indecaps enkätundersökning

Resultatet av Indecaps enkätundersökning Resultatet av Indecaps enkätundersökning Först och främst vill jag tacka er som var med och svarade på enkätundersökningen. Anledningen till att vi skickar ut en sådan lite då och då är för att få en chans

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se

Internet och sociala medier. Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Internet och sociala medier Anne-Marie Eklund Löwinder Kvalitets- och säkerhetschef,.se amel@iis.se Min agenda Lite om.se Sociala medier vad är det vi pratar om? Vad är nyttan? Vilka är riskerna? Några

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan!

Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan! Hej, vi tror att Nordens bästa intranät digitala arbetsplats finns på Vasakronan! Sedan 2001 är IT och kommunikation på Vasakronan en integrerad enhet. Det gör att vi på ett enkelt sätt kan kombinera den

Läs mer

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker

Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker Avstämning med Referensgrupp Sprint 11 lnu.se + Mina saker 24 november 2009 Bakgrund Ålder: 20, 25 Kön: Kvinna, Kvinna Sysselsättning/utbildning: Marknadsföringsprogrammet, Engelska fristående kurs. Internetvana

Läs mer

Lathund för webbshop

Lathund för webbshop Lathund för webbshop Ocay.se version 2014-12 Nu har vi lanserat nya ocay.se och därför släpper vi en ny guide för hur sidan används. Även om mycket uppdaterats layoutmässigt och under skalet kommer mycket

Läs mer

1. Polopoly och webbpublicering på SU

1. Polopoly och webbpublicering på SU 1. Polopoly och webbpublicering på SU Den här guiden är en introduktion till webbpubliceringssystemet Polopoly 9.16 för dig som ska arbeta som webbredaktör vid Stockholms universitet. Här går vi igenom

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Så jobbar vi med Google Tag Manager. Johan Albertsson & Johan Wallin

Så jobbar vi med Google Tag Manager. Johan Albertsson & Johan Wallin Så jobbar vi med Google Tag Manager Johan Albertsson & Johan Wallin Johan Wallin Förvaltningsledare arbetsformedlingen.se Ansvarar för webbanalys, seo & sök Har jobbat med webben i mer än 15 år Johan Albertsson

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete

Språkäventyret. Mål. Verktyg. Inledande arbete Språkäventyret Mål Sammanfatta hur jag gjorde spelet Språkäventyret på Fronter. Verktyg Fronters provverktyg Inledande arbete Fundera över dessa saker innan du börjar: 1. Vilken del av det centrala innehållet

Läs mer

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se

Sellport.se. Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se Sellport.se Sellport.se PORTALEN FÖR SÄLJVERKTYG OCH SÄLJUTBILDNING. Sellport.se skapar en samlingsplats på nätet som underlättar för försäljningschefer och säljare att hitta bland de bästa säljverktygen

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Nyhetsbrev Roll: Redaktör Hemsida, Huvudadministratör,Redaktör nyhetsbrev Nyhetsbrevsanmälan För att det ska gå att skapa nyhetsbrev behöver du först skapa

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät

10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät 10 tecken på att din kedja behöver ett franchiseintranät Hur säkerställer du att er kritiska know-how når rätt delar av organisationen, att era handböcker blir lästa och att ert marknadsmaterial ser likadant

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Välkommen till Studiekanalen.se

Välkommen till Studiekanalen.se Välkommen till Studiekanalen.se Det här produktbladet beskriver besökarens (elevens) väg till utbildningen, hur de matchas mot rätt skola och utbildning. Det beskriver även hur utbildningsanordnaren kan

Läs mer

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil

Profilera dig på LinkedIn. 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn 10 steg till en lyckad profil Profilera dig på LinkedIn Med över 300 miljoner användare är LinkedIn världens största professionella nätverk och två miljoner svenskar är medlemmar.

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget. 7 steg för att skapa en företagssida på LinkedIn LinkedIn lanserar ständigt nya förbättringar i applikationen för företagssidor på LinkedIn. Nu senast bl. a s.k showcase- sidor. Detta e- blad fungerar

Läs mer

Instruktioner för roedeers.se

Instruktioner för roedeers.se Instruktioner för roedeers.se Allmänna instruktioner Roller Gäst Anonym användare, ej inloggad Inloggad användare Inloggad användare Administratör Kan utföra allt och även fixa design osv, endast en eller

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW DEN HÄR INSTRUKTIONEN BEHANDLAR; Att skapa en nyhet - använda en logga i nyheten - använda en pdf-fil i nyheten ATT SKAPA EN NYHET 1. Logga in i OEW 2. Om du ska använda en logga eller en pdf-fil i nyheten

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER

SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER Joomla Guide 2.5.11 ARTIKLAR SKAPA EN ARTIKEL med publ.tider Sida 1 av 9 SKAPA EN ARTIKEL MED AUTOMATISKA PUBLICERINGSTIDER En artikel kan ha en automatisk publiceringstid, både gällande sätta igång en

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. grkom.se/gr-sli INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI grkom.se/gr-sli 2 3 Innehåll Skapa konto... 4 Startsidan... 4 Att söka med sökord... 5 Sök... 5 Filtrering - vad vill du se för träffar?... 6 Spara filter, lägga till

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Guide för Mobil Site

Guide för Mobil Site Guide för Mobil Site Är konceptet mobilt internet nytt för dig? Här är den ultimata guiden för att snabbt & enkelt få en grundläggande förståelse inom denna livsviktiga grundpelare som de flesta företag

Läs mer

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter

Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter emag PRODUKTION Skapa epublikationer för Webben & Mobila Enheter Med emag kan du omvandla statiska PDF-dokument till interaktiva on-linepublikationer för vanliga webbläsare och mobila enheter, och detta

Läs mer

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity!

lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! lär dig söka och publicera på världens största videocommunity! En guide av Jennifer Erlandsson och Youtube en stor community där du kan titta på och dela med dig av videoklipp. Det är ett utmärkt ställe

Läs mer

Riktlinjer för digitala medier

Riktlinjer för digitala medier Policy Mind/styrdokument Senast uppdaterad: 2015-04-07 Ansvarig: LS Riktlinjer för digitala medier Om Minds riktlinjer för digitala medier Dessa riktlinjer är till för att vägleda hur Mind agerar i digitala

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se

Manual för Kalmar kommuns Nya intranät. piren.kalmar.se Manual för Kalmar kommuns Nya intranät piren.kalmar.se Innehåll Inloggning och aktivering av ditt konto... 3 Inställning vid första inloggning... 3 Arbetsytan på Piren... 4 Hjälp... 4 Dina profilinställningar...

Läs mer

Kundstödsystem för Mary Kay Konsulter

Kundstödsystem för Mary Kay Konsulter Kundstödsystem för Mary Kay Konsulter Copyright MK Assist AB mk assist Vad kan jag efter denna kurs/demo? Du får en introduktion där du lär dig att: - Skapa användarkonto - Lägga upp kunder - Lägga upp

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

En introduktion till SLI.SE

En introduktion till SLI.SE En introduktion till SLI.SE Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i skola,

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Magnus Mosén, Skånska Webbdagen den 10 september Från trevande start till given kanal att räkna med Facebook.com/Vellingekommun lanserades i januari

Läs mer

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr

INTRODUKTION. till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI. sli.se/gr INTRODUKTION till WEBBTJÄNSTEN GR-SLI sli.se/gr Skapa konto Klicka på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du fyller i kommun och skola, får du en lista på "träffar"

Läs mer

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll

Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Guide - intranät 2013 Sida 1 (18) 2013-08-01 Stockholms stads intranät Riktlinjer för att skapa bra innehåll Vårt intranät är ett gemensamt arbetsverktyg som används av samtliga förvaltningar. Alla medarbetare

Läs mer

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad

En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Sida 1(9) Mediecenter Värmland Lena Bengtsson, 054-7011062 lena.bengtsson@regionvarmland.se Datum 2015-05-07 En liten introduktion till www.sli.se/avkarlstad Region Värmland - kommunalförbund Postadress

Läs mer

Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan

Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan Vägen mot ett bättre intranät - följ oss på resan Intranät 2013 Här började vår resa 10 år gammalt 15 000 filer 9 800 sidor och artiklar Över 200 webbredaktörer ca 47 000 besök en vanlig vecka Men också

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Skriva nyheter på sunne.se

Skriva nyheter på sunne.se Skriva nyheter på sunne.se, CMS 7.5 Sidan 1 av 6 Skriva nyheter på sunne.se Det är extra viktigt att skriva en intressant rubrik och en sammanfattande ingress för en nyhet. Rubriken och ingressen är dörren

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

Vad är Byggbasen? Öppen söktjänst för proffs med 70 000 besök/månad. www.byggbasen.com

Vad är Byggbasen? Öppen söktjänst för proffs med 70 000 besök/månad. www.byggbasen.com Leverantörsregister som etablerades 1989 i samarbete med Skanska, BPA och SIAB. Marknadsför leverantörer mot proffs! Webbtjänst sedan 2001 med Sveriges mest omfattande leverantörsregister för inköp inom

Läs mer

Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare.

Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare. Ansökan bloggare Sidan 1 av 9 Läs igenom det här häftet innan du skickar in din ansökan om att bli bloggare. Vad är en blogg? En blogg är en samling blogginlägg som berättar/kåserar under ett gemensamt

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Prenumerera på nyhetsflöden i Mozilla Firefox. Instruktion av webbgruppen vid Bibliotek & läranderesurser, Högskolan i Borås 2008-03-11

Prenumerera på nyhetsflöden i Mozilla Firefox. Instruktion av webbgruppen vid Bibliotek & läranderesurser, Högskolan i Borås 2008-03-11 Prenumerera på nyhetsflöden i Mozilla Firefox Instruktion av webbgruppen vid Bibliotek & läranderesurser, Högskolan i Borås 2008-03-11 Prenumerera på nyhetsflöden i Mozilla Firefox Denna instruktion visar

Läs mer

Så kommer du igång med Kontrollwiki

Så kommer du igång med Kontrollwiki Så kommer du igång med Kontrollwiki Livsmedelsverket Så kommer du igång Få koll på kontrollen Nu kan du snabbt och enkelt få svar på alla dina frågor om livsmedelskontroll. Vårt nya webbaserade verktyg

Läs mer

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera

Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. A. Lägg grunden: Prioritera Strukturera - Fokusera Bra konvertering Grunden till en lönsam affär för alla parter. Bra konverteringsgrad är det superlim som binder ihop alla parter i en lönsam affär. Annonsörer som kan räkna hem sina kampanjer, återförsäljare

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app.

Industristopp. Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Industristopp Öka säkerheten och effektiviteten hos med arbetare och entreprenörer med en smart app. Vad gör jag om det sker en olycka? Skaka på telefonen och du får fram all nödvändig information. Håller

Läs mer

Mobil marknadsföring för köpcenter

Mobil marknadsföring för köpcenter Mobil marknadsföring för köpcenter Genom att erbjuda butikerna ökad synlighet inom ert köpcenter ger ni möjlighet till ökad försäljning för dem och en ny intäktskälla för er. CliqTags tillsammans med beacons

Läs mer

En liten introduktion till Mediakatalogen

En liten introduktion till Mediakatalogen En liten introduktion till Mediakatalogen Registrera konto Om du inte ser bilden till höger när du besöker SLI.SE, klicka då på hänglåset uppe till höger, och välj menyalternativet "Skapa konto". När du

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin.

Hej! Erik Fors-Andrée. Entreprenör som driver cruited.com. Mejl: efa@efa.nu. Blogg: www.vd-blogg.se. LinkedIn: linkedin. Hej! Entreprenör som driver cruited.com Mejl: efa@efa.nu Blogg: www.vd-blogg.se LinkedIn: linkedin.com/in/forsandree Sociala medier som plattform för chefskap och ledarskap Belysa, utmana tankarna och

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

Interfloras handbok för sociala medier

Interfloras handbok för sociala medier Interfloras handbok för sociala medier Interfloras handbok för sociala medier Innehållsförteckning 1. Bakgrund och syfte...3 2. Sociala medier...4 2.1 Vad är sociala medier?...4 2.1.1 Facebook...4 2.1.2

Läs mer

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE

GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE utm utm utm utm GOOGLE ANALYTICS LATHUND KAMPANJER ENKLARE SPÅRNING FRÅN UTBILDNING.SE SAMMANFATTNING NYA SPÅRNINGSKODER GÖR DET ENKLARE ATT FÅ SAMLAD WEBBSTATISTIK Nu har vi infört bättre spårning av

Läs mer

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik!

Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Kom igång med Procurators nya kundanpassade webbutik! Sedan vi lanserade webbutiken 2006 har denna snabbt blivit en av våra viktigaste kanaler och andelen kunder som väljer att handla på webben ökar hela

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Ny startsida i Marknadsplatsen

Ny startsida i Marknadsplatsen Regionservice, område Inköp Ny startsida i Marknadsplatsen Information till dig som är extern kund Akuta kommunala läkemedelsförråd Ny Startsida/Välkomstsida i Marknadsplatsen Marknadsplatsen har fått

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Kommunikationsguide Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Uppdaterad 2015 11 04 Sammanfattning Guiden innehåller kortfattade tips och riktlinjer för SCUF-kommunikation som du har användning av i text eller muntlig kommunikation

Läs mer

Utmaningar med att införa ett uppgiftsoch medarbetarstyrt intranät. Martina Törnell, intranätansvarig martina.tornell@regionhalland.

Utmaningar med att införa ett uppgiftsoch medarbetarstyrt intranät. Martina Törnell, intranätansvarig martina.tornell@regionhalland. Utmaningar med att införa ett uppgiftsoch medarbetarstyrt intranät Martina Törnell, intranätansvarig martina.tornell@regionhalland.se Halland Alingsås Göteborg Borås Jönköping Kungsbacka Varberg Falkenberg

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Lite om lanseringstankar

Lite om lanseringstankar Lite om lanseringstankar Carina Asplund Informationsstrateg (internkommunikation) och projektledare för nytt intranät Björn Hagström Systemintegratör (webb) och projektmedlem i intranätprojektet med speciellt

Läs mer

Högskolan i Kristianstad. Designkoncept. Design av medietjänster för mobila enheter VT14

Högskolan i Kristianstad. Designkoncept. Design av medietjänster för mobila enheter VT14 Högskolan i Kristianstad Designkoncept Design av medietjänster för mobila enheter VT14 Emma Axelsson, Mattias Johansson, Gustav Jacobsson & Emmy Ellemo 2014-03-28 Lite-version (Designkoncept 1) Introduktion

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer