Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar."

Transkript

1 Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet. Långtidsmål: Översätta sidan till engelska och ge ut en engelsk version. Mobilapp. Positioneringsstrategi Barntotal.se mäter idag omkring position 3 på Google. De vill klå sina starkaste konkurrenter på Google. Men för dem gäller det att behålla sin position samtidigt som de förbättrar sajten. Deras positioneringsstrategi är överlägsen kundanpassning och även operativ överlägsenhet, pga att de är en webbsajt som alltid är tillgänglig. Barntotal.se anpassar sitt innehåll efter vad målgruppen vill läsa. Målgruppen är gravida och främst mammor med barn i olika åldrar. Sajten har under ett flertal år byggt upp en ganska stor användarbas och innehåller allt från forum och artiklar till gratis rådgivning hos experter t.ex fråga barnmorskan. Nuläge Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Målgrupp Huvudsakligen kvinnor - gravida och småbarnsföräldrar. Konkurrenter Blimamma.se, mammasidan.se, familljeliv.se, Vi föräldrar, Allt för föräldrar, Vimedbarn.se Taktisk analys av barntotal.se - SWOT Styrkor: Kompetenta, målinriktade personer som driver sajten. Samarbete med Mama Mia, Nutrilogi.se och Babyz of Sweden (Gratis rådgivning - Fråga experterna). Svagheter: Riktat endast mot gravida och småbarnsföräldrar (mammor), syns för lite Möjligheter: Öka närvaron på sociala medier (Instagram t.ex), ökad marknadsföring, fler tävlingar, värva mammabloggare (samarbeten), fler annonsörer på sajten, Nya artiklar oftare, byta CMS till Wordpress för enklare administration. Olika medlemsnivåer med fler funktioner mot kostnad. Samarbeten med blöjtillverkare och andra barn-/gravidrelaterade företag. Hot: Liknande sajter som har samma inriktning och finns på alla sociala medier.

2 GODA SKADLIGA INTERNA EXTERNA Styrkor: Kompetenta, målinriktade personer som driver sajten. Samarbete med Mama Mia, Nutrilogi.se och Babyz of Sweden (Gratis rådgivning - Fråga experterna). Möjligheter: Öka närvaron på sociala medier (Instagram t.ex), ökad marknadsföring, fler tävlingar, värva mammabloggare (samarbeten), fler annonsörer på sajten, Nya artiklar oftare, byta CMS till Wordpress för enklare administration. Olika medlemsnivåer med fler funktioner mot kostnad. Samarbeten med blöjtillverkare och andra barn-/gravidrelaterade företag. Svagheter: Riktat endast mot gravida och småbarnsföräldrar (mammor), syns för lite i sociala medier Hot: Liknande sajter som har samma inriktning, finns på alla sociala medier och har mer marknadsföring. SMART-MÅL Öka marknadsföringen på sociala medier. Det behövs daglig närvaro och kontinuerliga uppdateringar. Skapa (aktivera befintligt) ett Instagramkonto där nyheter på sajten kan läggas ut och tävlingar kan promotas. Skaffa fler annonsörer till sajten så det kan inbringa mer kapital att använda till administration och marknadsföring. Få till samarbete med mammabloggare som vill synas på förstasidan. En person/personer som skriver bra, tar bra bilder och uppdaterar ofta. En blogg/bloggar andra vill läsa. Minst 1 ny artikel, krönika eller lista per vecka bör läggas ut och promotas på sociala medier. Detta ska skötas av sajtägarna i dagsläget. I framtiden behöver en social media manager/koordinator anställas. En som sköter allt med sociala medier och som skapar relevant content för hela sajten, för att det ska bli så effektivt som möjligt och skötas dagligen på rätt sätt. Målet är att inom ett år ha dubblat trafiken till sajten, ökade annonsintäkter så sajten betalar sig självt. Utökat redaktionellt innehåll. Målet ska följas upp varannan månad på möte för att sedan utvärderas totalt efter 12 månader.

3 4P MARKNADSMIXEN Produkt Gravida och småbarnsmammor har ett ställe att vända sig för gratis rådgivning av experter som barnmorska, kostrådgivare o.s.v. Det finns relevanta artiklar, roliga listor, man kan ha en egen blogg och kommunicera med andra i forumet och ladda upp egna bilder. Det finns gravidkalender och faktabanker. Pris Alla funktioner på sajten är gratis för användarna/besökarna. Det som kostar är annonsering. Plats Webbsajt. Alltid tillgängligt när internetuppkoppling finns. Påverkan Kommunikation, annonsering och PR på sociala medier, nyhetsbrev

4 SOCIAL MEDIA-STRATEGI Mål: Dubbla antalet besökare från till i månaden på 12 månader. Delmål: Öka trafiken till hemsidan, öka delningar och likes på Facebook samt få fler att kommentera. Öka följarantalet på Instagram. Öka följarantalet på Twitter och få fler följare att delta i kommunikationen. Målgrupp: Gravida och mammor med barn i olika åldrar. Innehåll: Nyheter, roliga tävlingar, whitepapers med tips, råd och artiklar. Blogginlägg från 1-2 utvalda mammor som bloggar regelbundet för sajten. Listor med gravid/barn/mammarelaterat innehåll. Veckans profil - kort intervju med någon användare av sajten eller annan gravid/mamma/barnmorska/förskolepersonal t.ex. Ha målgruppen i fokus. Kanaler och tillvägagångssätt: Facebook Inlägg bör ske dagligen. Svara på alla inlägg, kommentarer och frågor. Veckans gravid/mammatips - whitepapers med tips och råd. Publicera annons eller kampanj max 1 gång/vecka. Koppla Facebook till Twitterkonto så att vissa utvalda facebookinlägg publiceras automatiskt även där. Hemsidan - Migrera sajten från Joomla till WordPress (framtidsmål). Veckans profil. Blogginlägg dagligen på förstasidan från utvald(-a) mammor. Se till att det är lätt att dela hemsidans innehåll på social media. Publicera ny artikel, krönika eller lista 1 gång i veckan. Nyhetsbrev Tips och råd. Tävlingar. Ska skickas ut varje månad. Instagram - Gravid/mamma/barnrelaterade bilder och tävlingar. Puffbilder för nya artiklar på sajten. Bilder från eventuella event. Hashtagga bilderna. Följ användare. Dela bra bilder till Facebook med jämna mellanrum. Posta korta, underhållande videoklipp. Tävling där folk får posta ett foto på sitt barn som de delar även på Facebook med en kort motivering för att kunna vinna ett pris. Eventuellt ha gästpostare som har kontot veckovis och delar bilder från sin vardag som gravid/småbarnsförälder. Twitter Utvalda inlägg postade på Facebooksidan publiceras automatiskt även här för att nå t.ex journalister och eventuella samarbetspartners. Håll kontakt med användare och för dialog om vad de önskar se på sajten. Var personlig och svara på allt. Youtube Spela in och publicera korta filmer som kan postas på de digitala kanalerna med jämna mellanrum så nytt material alltid finns. Annonsering Värva fler annonsörer och partners. Sammanfattning: Minst 1-2 kunniga personer på företaget bör vara involverade. Använd Google Analytics för att mäta resultat och se statistik för hemsidan. Använd Insight för att mäta statistik på Facebook och analytics.twitter.com till att mäta statistik för Twitterkontot. Analysera liknande sajter på sociala medier kontinuerligt, hur marknadsför de sig, och var? Få rutin på att skapa rätt innehåll som engagerar målgruppen i de olika kanalerna. Det bör planeras och skapas veckan innan. Använd tjänsten Notified för att bevaka ordet Barn, mamma, gravid, barntotal t.ex på de olika kanalerna för att fånga upp folk som pratar om det.

5 Vilka kanaler och varför? För att nå målet och delmålen använder jag mig av Twitter, Facebook och Instagram i första hand. Det är där målgruppen finns och är som mest aktiv. På befintligt twitterkonto finns ca 130-talet följare i dagsläget. Andelen som svarar på tweets ökar sakta för varje dag barntotal är aktiv och tweetar. Personliga tweets med personlig bild har hittills varit mest lönsam. Facebooksidan har idag 624 gilla-markeringar. På facebook kan barntotal nå väldigt många i målgruppen med rätt typ av content och en mer frekvent närvaro. Länkar till sajten med bild är populära att dela. Kommunikationen är dålig och få kommenterar. Jag tror det beror på att barntotal är för inaktiva på facebook. Daglig aktivitet med målgruppsanpassat content, och med personlig touch i kommunikationen, kommer öka antalet personer som gillar sidan samt öka trafiken till sajten. Barntotal har ett Instagramkonto som ej börjat användas ännu. Det behöver komma igång. Många småbarnsföräldrar och gravida finns på Instagram och där kan barntotal nå många fler nya användare till sajten och facebooksidan. Ett personligt, humoristiskt innehåll där tror jag är en guldgruva för barntotal. Budskap Allt om barn och graviditet. Barntotal är en aktör som tar seriöst på den information de ger läsaren. Alla fördjupningsartiklar är korrekturlästa av barnmorskor och andra inom vården. Det är en seriös nivå på deras redaktionella innehåll. Även om de gärna blandar det med skojiga listor och rena nyheter. Genom att läsa och gå igenom sajten och i samråd med ägarna, kom jag fram till detta budskap. Tonalitet Personlig, lättsam med humor. Det är den typen av content som får flest att vara aktiva på facebooksidan och twitter samt drar mest trafik till sajten. Kampanjförslag och aktiviteter Jag skulle vilja göra en kampanj som går ut på att Instagramkontot sköts av olika gästpostare under t.ex 4 veckors tid (1 vecka/person) för att visa deras vardag (4 olika småbarnsmammor och/eller gravida). För att få chans att sköta kontot en vecka ska de tagga en passande bild på instagram med #barntotalgast. På Facebook får de posta bild, tagga med #barntotalgast samt gilla sidan för att ha chans att bli en av dem som gästpostar. På sajten lägger jag upp en bild på förstasidan som är länkad till Facebooksidan där de enkelt kan delta i gästpost-tävlingen.

6 Bilden är ett exempel på hur jag skulle kunna promota det på instagram. Bilden är från julkampanjen jag var med och drev (Min bild)

7 Detta inlägg är från julkampanjen.(dock inte jag som postat den). Detta inlägg promotar det nya Pinterestkontot + julkampanjen/tävlingen på Facebook.

8 AKTIVITETSPLAN Facebook Tävling/Annonskampanj v.1,,9, 17, 25, 33, 41 Gilla och delatävling v. 4-5, 14-15, 29-30, Nyheter och uppdateringar dagligen. Jultävling v Twitter Tävling/Annonskampanj v. 3, 11, 19, 27, 35, 43 Nyheter och uppdateringar dagligen. Jultävling v Instagram Tävling/Annonskampanj v. 8, 14, 20, 26, 32, 40 Jultävling v Nyheter och uppdateringar dagligen. Pinterest Nyheter och uppdateringar dagligen eller minst 2 gånger/vecka. Tävling v. 6-7, 22-23, 34-35, 51 Annonsering i sociala medier ska skötas av en ansvarig för sociala medier som också ska se till att rätt material publiceras på rätt kanal vid rätt tidpunkt. Denne ska även ansvara för att ta fram aktuellt och relevant material tillsammans med sajtägarna. Social media-ansvarig ska även sköta fotografering och skapa annat bildmaterial som behövs till sajt och sociala medier. Allt material ska finnas klart för publicering veckovis. Uppföljning ska ske varannan månad för att se hur det fungerar med arbetet i de olika kanalerna. Detta ska göras av ansvarig för sociala medier tillsammans med sajtägarna.

9

10 Utvärdering För att utvärdera använder jag mig av Google Analytics och Facebook Insights. Där ser jag hur kampanjer, annonser, inlägg och tweets fungerat. Jag utvärderar hur de olika annonserna har gått genom att titta på hur mycket trafik de genererat till sajten från de olika sociala medierna. I sajtens adminverktyg ser jag även hur många nya konton som skapats. Jag mäter från vilka sociala medier flest nya användare kommer, för att se vilken kanal som genererar mest. (= Nyregistrerade konton på sajten). Return On Investment ROI för sajten är besökare/månad i nuläget och ska ha ökat till besökare/månad efter 12 månader. Omsättning för hela sajten dividerat med antal besökare = Värdet av varje ny besökare. Jag måste även veta vad jag har för social media-budget för året. Genom att dividera social media-budgeten med värdet av varje besökare får jag ROI = antalet nya besökare som ska genereras via sociala medier. Varannan månad mäter jag hur mycket trafik som kommit till sajten. Eftersom jag håller koll varannan månad på trafiken (och rapporterar till sajtägarna på möte) så har jag möjlighet att revidera min social media-strategi under årets gång om jag märker att trafiken inte ökar. Efter 12 månader mäter jag samma sak och räknar ut hur ROI för barntotal.se ser ut då. Förhoppningsvis har målet nåtts, eller är åtminstone en bra bit på väg.

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1

Utveckling i antal träffar på ordet korvfestivalen i Google under Q1 Hej! Här kommer en kort rapport om hur Korvfestivalen synts i digitala och sociala kanaler under första kvartalet samt fokus på i mars och själva festivalen. Korvfestivalens synlighet i Google under Q1

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben

Slutprojekt 2010 Medieinstitutet. Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben Slutprojekt 2010 Medieinstitutet Förstudie Hur Icakuriren ska utveckla sin närvaro i sociala medier för att marknadsföra sig på webben http://www.youtube.com/watch?v=sifypqjyhv8 Problem, syfte och mål

Läs mer

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29

Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Marknadsför ditt företag gratis via bildapparna 2012-08-29 Senast uppdaterad 2012-08-29 Bilder ur ett företagsperspektiv har sedan marknadsföringens begynnelse varit viktiga för att inspirera, väcka ett

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09)

HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) DOKUMENTATIONER IDÈSKISS ÄMNESOMRÅDE: Webbdesign och marknadsföring HANDLEDARE: Jonny Pedersen Datum: (Detta skrevs i November 09) Min idéskiss: Jag ska skapa en hemsida vars syfte är att tjäna pengar.

Läs mer

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION Innehåll Inledning Inledning... 3 Nulägesanalys... 4 Syfte... 4 Mål... 4 Målgruppp... 5 Val av kanal... 6 Facebook... 7 Linkedin... 7 Publiceringschema... 8 Exempel...

Läs mer

Kommunikation i sociala medier

Kommunikation i sociala medier Kommunikation i sociala medier. 2 Tur drabbar bara de skickliga! Hallå? 3 4 Kommunikation 2014 5 Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Tumbler, Wordpress, Youtube, Pinterest, Ello eller Instagram? "Istället

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 WORKSHOP FÖR DIGITAL MARKNADSFÖRING MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FACILITERARE Markku Ikonen Expert på digital marknadsföring, Morgan Digital Tradenom (högre YH) 1999-2001 Nymedia-branschen

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner

Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner 2017-11-30 Social media strategi för föreningen Vasamuseets vänner Vasamuseets vänners uppdrag Föreningen ska stimulera till ökad kunskap om och större intresse för Vasamuseet samt med ekonomiskt stöd

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013

Bild 1. Bild 2. Bild 3. Etrappa. Gävle-Dala E-marknad 2013 Bild 1 Gävle-Dala E-marknad 2013 oberoende och neutral rådgivning i IT frågor för företagare och blivande företagare i Gävleborgs- och Dalarnas län. 1 Bild 2 Etrappa Utgår från behov och kunskapsnivå 2

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

EUROPEAN CAPITALOF CULruRE. #mnea2014 Digital Strategi

EUROPEAN CAPITALOF CULruRE. #mnea2014 Digital Strategi EUROPEAN CAPITALOF CULruRE #mnea2014 Digital Strategi Digital personlighet Umeå2014s tonalitet Personlighet Kommunikationen skall kännas levande, inspirerande, lekfull och i nuet. De sociala medierna är

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014

Sociala medier. #val14 #svpol #eupol #ep2014 Sociala medier #val14 #svpol #eupol #ep2014 Samtalens betydelse är beroende av hur väl de samverkar med annan väljarpåverkan Samtal Arrangemang Direktkontakt Webb/ Sociala medier Väljare 2014 Media Direktreklam

Läs mer

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet

Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Poddar, bloggar, twitter, youtube, facebook, snapchat, instagram, hemsidor och annat kul på nätet Youtube vad är det? Youtube är en videodelningstjänst, som ägs av Google. På deras hemsida kan du titta

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04

Julia Modig Tjärnström, Anna Marklund, Patrik Ljungqvist 723G04 Uppdrag Vi har valt att för ett annat företags räkning undersöka hur möjligheterna ser ut för att starta upp, sprida och marknadsföra en virtuell sida som riktar sig till studenterna vid Linköpings universitet.

Läs mer

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag

Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Facebook Twitter Instagram Pinterest Google+ Bloggar Forum sociala medier för butiker och företag Sociala medier Facebook Twitter Instagram Pinterest Avenyn, Peter Tilling 2013 www.semseo.se MÅLSÄTTNING

Läs mer

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket

Trafikverket. Rapport - kampanjen #stannahemma. Trafikverket Rapport - kampanjen #stannahemma Sammanfattning Sociala medier-kampanjen #stannahemma har fått väldigt bra resultat. Med en total räckvidd på 412 612 personer och där kampanjen visats på en skärm över

Läs mer

Digital strategi 2016-2018

Digital strategi 2016-2018 1 Digital strategi 2016-2018 Antagen av: Kommunfullmäktige Antagningsdatum: 2016-02-17 Diarienummer: 2015/55 Handläggare/författare: Sara Skyttner, webbstrateg 2 Innehåll Inledning och bakgrund... 3 Syfte...

Läs mer

Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson

Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson Sociala medier och Flickr som marknadsföring Essä i kursen Digitala Distributionsformer Högskolan Väst Av: Nicklas Johansson Innehåll Sammanfattning..s.1 Inledning.s.2 Beskrivning.s.2,3 Diskussion...s.4,5

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN

Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning digital tillgänglighet i svensk besöksnäring idag AV VISIT SWEDEN Undersökning Digital tillgänglighet inom svensk besöksnäring Digital närvaro Hjälp vad ska jag prioritera?! Josefine Schön,

Läs mer

Facebookmarknadsföring

Facebookmarknadsföring Facebookmarknadsföring Gustav Bergman Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå Sökmotoroptimering (SEO) gustav.bergman@kanban.se Kort om Kanban Marketing Google AdWords Facebook Webbyrå

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011

Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande. Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 Bloggar - Som marknadsföring och varumärkesbyggande Calle Johansson Essä i Digitala Distributionsformer Högskolan Väst - 23 maj 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 2 Inledning 3 Beskrivning 3 Diskussion

Läs mer

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011

Sociala medier strategier och affärsnytta för företag. Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Sociala medier strategier och affärsnytta för företag Sv.Ing/Jusek/civ.ek Malmö 24/5 Peter Tilling 2011 Peter Tilling Konsult/affärsutvecklare i SEMSEO - SEMSEO hjälper små/medelstora företag med IMF Utbildar

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A

Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A 20120511 Twitter Att marknadsföra sig i sociala medier som ett företag. Christina A Högskolan väst Webmasterprogrammet Kurs Digitala distributionsformer 7,5 hp Kurskod DDB302 1 av 7 Innehållsförteckning

Läs mer

SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER

SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER MALENE FALK Driver eget inom digital marknadsföring Skapa strategier som ger genomslag på sociala medier Hittar på kampanjer som sticker ut på sociala medier

Läs mer

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus.

De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Sociala medier De största just nu är Facebook och Twitter. Även Google har lanserat ett, Google Plus. Dessutom finns Linkedin, där man kan återknyta kontakten med gamla vänner och kollegor och StayFriends,

Läs mer

Unionens #twitterskola

Unionens #twitterskola Unionens #twitterskola Inledning Det finns framförallt två anledningar till att Twitters korta meddelanden på 140 tecken blivit en sådan succé. Den ena är att människor formulerar sig klart och tydligt

Läs mer

Sociala medier för organisationer

Sociala medier för organisationer Sociala medier för organisationer Christian Gustavsson Kommunikatör Studieförbundet Vuxenskolan Skåne Facebook: www.facebook.com/svskane Twitter: @svskane Vad är sociala medier? Internet öppnade för allmänheten

Läs mer

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing

Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Presentation 2015-12-01 Frågor om content marketing Elisabeth Thörnsten Novuskontakt: Gun Pettersson 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Swedish Content Agencies räkning genomfört ett undersökning

Läs mer

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK

MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK MÄN ÄR FRÅN FOURSQUARE, KVINNOR FRÅN FACEBOOK HUR MÄN OCH KVINNORS ANVÄNDANDE AV SOCIALA MEDIER SKILJER SIG OCH VAD DE EFTERFRÅGAR AV VARUMÄRKEN ONLINE. 6 SEPTEMBER 2012 Den här presentationen handlar

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län

Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Riktlinjer för verksamheter som kommunicerar via sociala medier, Landstinget i Jönköpings län Landstinget har öppen och positiv inställning till att verksamheter använder sociala medier i sin kommunikation

Läs mer

Lathund sociala medier

Lathund sociala medier Lathund sociala medier Att komma igång och ha en aktiv närvaro i sociala medier behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Men det gör sig inte själv och det behöver underhållas och man behöver ha en

Läs mer

NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA

NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA 1 DIREKTFÖRSÄLJNING KAN ANSES VARA URSPRUNGET TILL SOCIAL NÄTVERKAN Vår affärsmodell grundar sig på försäljning från person till person

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

Kommunikationsplan Malmöfestivalen. Charlotte Backenskiöld & Cathlin Berg

Kommunikationsplan Malmöfestivalen. Charlotte Backenskiöld & Cathlin Berg Kommunikationsplan Malmöfestivalen Charlotte Backenskiöld & Cathlin Berg Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Avgränsningar... 3 Att kommunicera på sociala medier... 4 Medieval - Instagram... 5 Syftet med

Läs mer

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org

En kort vägledning för vuxna. 2015 ConnectSafely.org En kort vägledning för vuxna Ta del av mer råd och tips kring ungas användning av nätet på www.surfalugnt.se 2015 ConnectSafely.org Fem vanliga frågor från vuxna om Instagram 1. Varför gillar tonåringar

Läs mer

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna

Sociala medier. - vidga rekryteringsmöjligheterna. Sociala medier vidga rekryteringsmöjligheterna Sociala medier - vidga rekryteringsmöjligheterna Johan Gustafsson johan@j-gustafsson.com Emil Nyberg elkom3@hotmail.com Introduktion Hemsida Facebook Twitter Blogg Google+ YouTube Summering Frågor Översikt

Läs mer

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA

STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA CABOMBA STÄRK KORPENS VARUMÄRKE OCH KOMMUNICERA BÄTTRE CABOMBA Effektfullt kommunikationsarbete Agenda Lördag 15.00-17.00 Tips och trix Workshop med fika Redovisning i form av vernissage Vårt uppdrag Varumärke

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag EN INTRODUKTION Materialet tillhör Idenfors & Idenfors AB och får användas av dig som kursdeltagare eller prenumerant av vårt nyhetsbrev, men inte kopieras, säljas eller användas

Läs mer

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på

Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland. Länkar till presentation och länkar finns på Digital närvaro inom besöksnäringen Hanna Nord Strateg webb och kommunikation, Visit Östergötland Länkar till presentation och länkar finns på www.visitostergotland.se/coffice Innehåll Om Visit Östergötland

Läs mer

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet

Kommunikation. Tillsammans och var för sig. Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Kommunikation Tillsammans och var för sig Åsa Bergström, Kommunikationsansvarig Riksidrottsförbundet Johan Lindstammer, Marknadsföring och kommunikation, Sundsvalls Kommun Kommunikationsstrategi Service

Läs mer

Staffanstorps kommun. Öppen kommentarsfunktion

Staffanstorps kommun. Öppen kommentarsfunktion Staffanstorps kommun Öppen kommentarsfunktion Staffanstorp 2011 lanserade Staffanstorp Framtidens webb Responsiv sajt med öppen kommentarsfunktion Kommentarer kan lämnas av alla medborgare En moderator

Läs mer

Facebook och Instagram För Företag

Facebook och Instagram För Företag 2.5.2017 Facebook och Instagram För Företag Nuläget Diskussion om egna erfarenheter och status. Berätta om er själv Mål och förväntningar idag? Varför börja använda? Allmänt Sociala medier ska användas

Läs mer

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011

Sociala medier B2B. KunskapsAvenyn kunskaps tisdagar Peter Tilling 2011 Sociala medier B2B KunskapsAvenyn "kunskaps tisdagar" Peter Tilling 2011 Peter Tilling konsult i SEMSEO SEMSEO hjälper SME företag hitta nya affärer Utbildar i e-handel, SEO, SEM, sociala medier Fd. rådgivare/konsult

Läs mer

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING

SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING SVERIGES ANNONSÖRERS MEDLEMMAR OM CONTENT MARKETING Kontakt: Erik Huss erik@annons.se 0725-66 15 70 Kontakt: Elisabeth Thörnsten elisabeth@swedishcontent.se 070-834 66 30 NOVUS Kontakt: Gun Pe@ersson gun.pe@ersson@novus.se

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Angeläget, engagerat, korrekt

Angeläget, engagerat, korrekt Angeläget, engagerat, korrekt Att skriva för webben och i sociala medier Tammerfors 5.5.2017 Linda Grönqvist, redaktionschef, Kommuntorget Margareta Björklund, informatör, Kommunförbundet Kommunikation

Läs mer

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng

2013-04-09. Vem är vi? Magnus Äng 1 2 Vem är vi? Magnus Äng 3 14 år 4 5 TopVisible 6 Kunder Digital byrå ü Grundandes 2012 ü 7 st i TopVisible-team ü +50 år samlad erfarenhet inom Digital Marketing ü Omsättning ca 5,1 Mkr ü Resultat ca

Läs mer

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson

Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI. Av: Annie Gunnarsson Naturskyddsföreningen i Skåne DIGITAL STRATEGI Av: Annie Gunnarsson Senast uppdaterad 16-05-2016 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Mål och syfte 3 2. Resultat 3 2.1 Researchområde 1: Nulägesanalys 4 2.1.1

Läs mer

Närvaro Online. WiFi: Koppar Restaurang Guest Lösen: Free4all

Närvaro Online. WiFi: Koppar Restaurang Guest Lösen: Free4all Närvaro Online WiFi: Koppar Restaurang Guest Lösen: Free4all Kenny Johansson Modul 1: Närvaro online -Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig? Modul 2: Få fler kunder -Hur konverterar jag

Läs mer

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben

HANDLING TILL. Från tanke. Metodblad: Påverka på webben Från tanke TILL HANDLING Detta blad innehåller en samling tips på hur ni kan komma igång och påverka på webben genom att blogga och andra sociala medier. Metodblad: Påverka på webben Påverka på webben

Läs mer

Närvaro Online. WIFI: ldg-guest

Närvaro Online. WIFI: ldg-guest Närvaro Online WIFI: ldg-guest Jonathan Lemethy Modul 1: Närvaro online -Hur skapar jag en hemsida och vad kan den göra för mig? Modul 2: Få fler kunder -Hur konverterar jag mina besökare till nya kunder?

Läs mer

Sociala medier och uppdragsutbildning

Sociala medier och uppdragsutbildning Sociala medier och uppdragsutbildning Vad ska jag prata om? Utveckla dina affärer med sociala medier Vägen fram till en framgångsrik social media-strategi Uppdragsutbildning i sociala medier? Mål med föreläsningen?

Läs mer

En guide till Instagram för riksvävare

En guide till Instagram för riksvävare En guide till Instagram för riksvävare Vad är Instagram? Instagram är ett socialt media som blivit mycket populärt på senare år. Det är ett bra forum att hitta inspiration för här kan du enkelt hitta vävare

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun

Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Service och PR via sociala medier i Vellinge kommun Magnus Mosén, Skånska Webbdagen den 10 september Från trevande start till given kanal att räkna med Facebook.com/Vellingekommun lanserades i januari

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018

KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018 KOMMUNIKATIONSPLAN 2017/2018 Syfte En god kommunikation är viktigt för att en organisation ska fungera så bra som möjligt. Genom den byggs tillit och förtroende mellan människor, den är avgörande för möjlighet

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Fyrbodals kommunalförbund Kommunikationsstrategi 2019 2022 Version 1.0 Beslutat 2019-xx-xx Reviderad 2019-xx-xx Ansvarig: Morgan Ahlberg Innehåll Om kommunikationsstrategin... 3 Mål och syfte... 3 Målgrupper...

Läs mer

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt.

GREEN STATE ANALYS BESLUT LÖNSAMHET. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. Vi sköter din marknadsföring, kostnadsfritt. DIGITAL PRESENCE Innehållsförteckning Detta dokument är till för att ge dig en förståelse i vilka vi är, vad vi erbjuder & hur vi arbetar för att gör din digitala

Läs mer

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg

RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN. Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg RAPPORT ÖVER SOCIALA WEBBEN Webbdesign för sociala interaktioner Josefine Holmberg DIALOG Att skapa en dialog på webben är idag något av det viktigaste som finns då stora delar av vår kommunikation mellan

Läs mer

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén

PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén PR varför och hur? Stina Jansson GKSS Marknads- och informationskommittén Vem är marknadsförare i klubben? Foto: Stina Jansson bilderna får ej användas i andra sammanhang. Behöver vi berätta för omvärlden

Läs mer

STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER. stakston.skl.projekt

STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER. stakston.skl.projekt STRATEGIER FÖR SOCIALA MEDIER KONSTEN ATT INTE GÖRA SAMMA SAK I ALLA KANALER stakston.skl.projekt KOMMUNIKATION UR OMVÄRLDENS ÖGON Transparens Kunskapstörst Informationssökande Starka nätverk Värderingsbaserade

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Datadrivna kampanjer & nyckeltal

Datadrivna kampanjer & nyckeltal MÄTA RESULTATET AV EN INSATS Datadrivna kampanjer & nyckeltal för Influencer Marketing-kampanjer Alexander Gradin, VD Beatly Kand. Data- & Systemvetenskap, DSV Agenda. 1. Mätbara länkar - hur? Varför?

Läs mer

Sociala medier några tips

Sociala medier några tips Stockholm 2015-02-11 Charlotta Ulvenlöv Victor Svedberg Partistyrelsens expedition Sociala medier några tips Om vi skall uppfattas som framtidsinriktade är sociala medier en viktig del i vår kommunikation

Läs mer

Alla kommunicerar! Alla är experter!?

Alla kommunicerar! Alla är experter!? Alla kommunicerar! Alla är experter!? Vårt grunduppdrag: Kommunicera ett budskap så att så många som möjligt förstår så mycket som möjligt - och kommer ihåg det! Resultatutjämningsreserver Reservering

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare

Kom igång på Twitter. Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Viktiga funktioner och tips på hur du får fler följare Kom igång på Twitter Twitter är en plattform där du kan knyta kontakter, marknadsföra något, omvärldsbevaka, uttrycka dina åsikter

Läs mer

Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017

Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017 Content marketing i praktiken SiteVisiondagarna 2017 Stiftelsen Skogssällskapet: Verkar för en hållbar utveckling av skog och mark Allmännyttig stiftelse Grundades 1912 Det här gör vi: Sköter skog åt privata

Läs mer

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

Hur ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Roslagen dra nytta av sociala medier?

Hur ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Roslagen dra nytta av sociala medier? ABSTRACT Hur ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Roslagen dra nytta av sociala medier? Den här förstudien undersöker frågan Hur ska Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Roslagen dra nytta av

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer