Whiskyresa till Edinburgh i Skottland alt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Whiskyresa till Edinburgh i Skottland 19-22.9 alt. 20-23.9 2013"

Transkript

1 Whiskyresa till Edinburgh i Skottland alt En av våra dryckesresor på temat whisky kommer i september att gå till Edinburgh i Skottland. Vi har valt att bo i Edinburgh av det enkla skälet att flygförbindelserna från Sverige är bäst just till Edinburgh! Att Edinburgh, Skottlands huvudstad, dessutom är en av Europas vackraste städer gör ju inte det hela sämre, eller hur? Edinburgh är en mycket gammal stad. Inte ens stadsdelen New Town är särskilt ny - den är i sin helhet från 1700-talet. Allra äldst är emellertid Edinburgh Castle, som har stått stadigt på sin klippa i mer än tusen år, och det var härifrån som bebyggelsen en gång började dra sig nedför sluttningen och sprida sig utåt alla väderstreck. Den medeltida paradgatan The Royal Mile går från slottet till det kungliga palatset Holyrood Palace, där drottning Elizabeth II bor på sina relativt sällsynta besök i staden. Mittemot palatset ligger det nya skotska parlamentet som invigdes 2004 av drottningen. Den beräknade kostnaden för parlamentet var ca 100 miljoner, sluträkningen landade på över en miljard!! Den stora shoppinggatan är Princes Street och i ena änden ligger National Gallery, ett konstmuseum av hög internationell klass. Grassmarket, på bilden till vänster ovan, är en charmig gata nedanför slottet med många pubar och restauranger. Under vår vistelse i Skottlands vackra huvudstad kommer vi att besöka de 2 klassiska whiskydestillerierna Glenkinchie och Glengoyne med visning och provning. I mån av tid och lust kan även destillerierna Auchentoshan och Glenturret besökas! Föredrar man att resa torsdag söndag ( ) så flyger man med ex.vis British Airways eller med SAS. Oavsett bolag ingår mellanlandning från Göteborg. Från Arlanda flyger SAS direkt till Edinburgh! Ett billigare alternativ är direktflyg med Ryanair från antingen Nyköping/Skavsta eller Göteborg/Säve men då blir det utresa fredag och retur måndag ( ). Alternativen är många, valet är Ditt!

2 Flygresan, exempel på flygtider. Nedanstående är endast exempel, från både GOT och ARN! Göteborg / Landvetter Stockholm / Arlanda British Airways via London British Airways via London 19.9 GOT LHR ARN LHR LHR EDI LHR EDI EDI LHR EDI LHR LHR GOT LHR ARN SAS via Arlanda: SAS direktflyg 19.9 GOT ARN ARN EDI ARN EDI EDI ARN EDI ARN ARN GOT Norwegian inga flyg fr Landvetter Norwegian direktflyg 19.9 ARN EDI EDI ARN Göteborg / Säve Nyköping / Skavsta Ryanair 20.9 GSE EDI NYO EDI EDI GSE ED INYO Flygpriser. Med BA eller SAS via LHR: Med SAS ARNEDI direkt: Med Norwegian ARN EDI direkt: Med Ryanair: från 3 200/pers. inkl skatter, väska max 23 kg från 1 700/pers. inkl skatter, väska max 23 kg från 1 600/pers. inkl skatter, väska max 20 kg från 1 700/pers. Inkl skatter, väska max 15 kg Följande kommer att ingå i resans landarrangemang: 3 övernattningar i dubbelrum med «full Scottish breakfast» på 3* hotell i centrala Edinburgh. Alla rum med dusch/wc, wifi, tv, minibar etc. Tillägg för enkelrum fr. 1500,- för 3 nätter. Studiebesök på destillerierna Glenkinchie och Glengoyne inkl transport, guidad visning och provning. Tidsåtgång per besök ca 3 timmar exkl restid. Guidad sightseeingtur i Edinburgh. Engelsktalande guide i samband med destilleribesök och sightseeingtur. Prel. pris per person: 3 800,- Whiskyprovning (4 sorter), Scotch Whisky Heritage Center 3-rätters middag, Scotch Whisky Heritage Center ca 280 SEK fr. 340 SEK

3 Lite information om whiskydestillerierna. Glenkinchie Ingår i den illustra klubben «Classic Malts». Glenkinchie är ett av de få kvarvarande låglandsdestillerierna. Läget är mycket vackert där det ligger söder om Edinburgh omgivet av sädesfält och ängar i nästan pastoral miljö men ändå inte långt från storstaden Edinburgh. Den kallas också ibland för «The Edinburgh Malt» Efter grundandet 1825 köptes och restaurerades destilleriet under 1890-talet av en sammanslutning agenter och «blenders». Det är i detta sammanhang som själva destilleriet Glenkinchie får sin nuvarande form och storlek. Det tog 10 år att bygga destilleriet i viktoriansk stil med röd tegelefasad, arbetarbostäder och en egen bowlingbana! Det vill säga det är en gräsbana avsedd för en typ av bowling som är mer lik boule än traditionell bowling med 10 käglor! Den producerade whiskyn är mild och lätt till sin karaktär. En orsak är säkert att den destilleras i några av Skottlands största kopparpannor, en annan att den lagras vanligtvis minst i 12 år. Vi bokar alltid en relativt omfattande tur och provning som kallas «The Flavour of Scotland Tour» där vi ges tillfälle att prova och jämföra flera sorter. Glenkinchie har också ett förnämligt besökscenter (ca besökare/år!) med ett nästintill oräkneligt antal whiskysorter. I sammanslutningen Classic Malts ingår 12 destillerier och samtliga dessa finns representerade på Glenkinchie. Det går alldeles utmärkt att bli medlem i Classic Malts och få per brev och mail erbjudanden och information om några av de allra bästa whiskysorterna som finns!

4 Glengoyne Glengoyne Distillery liggert vackert i en lummig dal på gränsen mellan Highland och Lowland. Faktum är att whiskyn tillverkas i Highlands och lagras på fat på andra sidan vägen i Lowlands! Här har whisky producerats i nästan 200 år! Idag är det inte många destillerier kvar från den «gamla goda tiden» då whisky tillverkades illegalt på nästan var och varannan gård i området. På 1820-talet kom så en lag som gjorde det möjligt att söka tillstånd till en rimlig kostnad för att få tillverka whisky legalt. Glengoyne var ett av få destillerier som fick tillstånd tack vare sin höga kvalitet köptes destilleriet av bröderna Lang från Glasgow, det togs över av Edrington Group på 1960-talet och idag (från 2003) heter ägarna Ian Macleod Distillers Ltd. Glengoyne har alltså varit i skotsk ägo hela tiden vilket är lite unikt! Ägarskiftena har påverkat själva processen väldigt lite, framställningsmetoderna har förblivit desamma i generation efter generation. Glengoynes goda rykte tillskrivs mycket den långsamma processen. Exempelvis så förbereder man varje ekfat i 6 år innan en enda droppe whisky hälls i för att lagras! Allt korn torkas med varmluft och inte torv vilket är vanligt på andra ställen. Vårt besök på Glengoyne inleds, precis som på alla andra destillerier vi besöker, med en omfattande guidad visning av alla de olika processer som föregår själva destilleringen och därefter följande lagring. Därefter sätter vi oss ner i Glengoynes bekväma och klassiskt inredda klubbrum för att prova ett antal olika årgångar bl.a deras 18 och 21-åringar som är något alldeles extra! Det tar lite drygt 1 timme från Edinburgh till Glengoyne med buss, visning och provning knappt 2 timmar. Ett besök i den charmiga butiken är ett måste och kan ta allt mellan 20 min till en timma!

5 Auchentoshan Auchentoshan Distillery ligger i norra utkanterna av Glasgow. Från Glengoyne tar det bara ca 20 min att köra. Destilleriet grundades 1823 och ägs sedan 1984 av Morrison Bowmore Distillers Ltd som i sin tur är dotterbolag till japanska Suntory. I koncerne ingår förutom Auchentoshan även Bowmore på Islay och Glen Garioch i Highlands, nordväst om Aberdeen. Det som är intressant med Auchentoshan förutom att de tillverka mycket god whisky är att det är det enda destilleriet i Skottland som destillerar whiskyn 3 gånger! Övriga destillerier bara 2! På Irland däremot kör alla destillerier sin whisky 3 gånger genom pannan! Det finns en mängd olika visningar/provningar att välja mellan och priserna börjar på ca 75,- per person. Glenturret Glenturret Distillery som grundades 1775 ligger lummigt inbäddat invid floden Turret som förser destilleriet med vatten. Närmaste stad är Crieff, ca 3 km sydost om destilleriet. Från Edinburgh tar det ca 1h15 med buss. Läget med höga kullar runt omkring är idag mest vackert och pastoralt men valdes naturligtvis med stor omsorg för att kunna få vara ifred från skattmasar när verksamheten bedrevs illegalt! Förutom ett välbesökt destilleri kommer också många konstnärer hit för att försöka fånga ljus och natur i de vackra omgivningarna. Flera ägare har passerat revy och idag ägs destilleriet av Highland Distillers där bl.a Famous Grouse ingår. Whiskyn som tillverkas är mild och fruktig, påminner lite om Glengoyne faktiskt! Visning inkl provning kan man boka från ca 75,- per person.

WHISKYRESA TILL SKOTTLAND Campbeltown & Arran 5 9 oktober, 2016

WHISKYRESA TILL SKOTTLAND Campbeltown & Arran 5 9 oktober, 2016 WHISKYRESA TILL SKOTTLAND Campbeltown & Arran 5 9 oktober, 2016 Whiskyresa till sydvästra Skottland, Campbeltown & ön Arran Staden Campbeltown och ön Arran i sydvästra hörnet av Skottland erbjuder några

Läs mer

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh

Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Club Eriks noga utvalda upplevelser Skotska smaker i vackra miljöer Islay - Inveraray - Edinburgh Karaktäristiska whiskydestillerier i vackra miljöer Följ med Club Eriks på vår välkomponerade whiskyresa

Läs mer

SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER

SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER SKOTTLAND 2016 12:e TILL 16:e OKTOBER Årets höjdpunkt = att få åka till Skottland, eller... Nu är det dax att boka in sig på EWA s utflykt till whiskyns mecka Skottland. Det bär av i oktober och vi är

Läs mer

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA

EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA EDINBURGH SKOTTLANDS HJÄRTA Följ med till Edinburgh i hjärtat av Skottland. Bekanta dig med den skotska kulturen, storstadens attraktioner, den skotska gästfriheten och smaken av världens bästa whisky.

Läs mer

Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003.

Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003. 1 Lågland samt sädeswhisky och essens 16 mars 2003. Den andra provningen 2003 omfattade whiskysorter från whiskyområdet Lågländerna. Provningsledare var Ingemar Giös, (IG) Telge Whisky Sällskap. IG visade

Läs mer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R u n d r e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Whiskyrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upptäck

Läs mer

Whiskyresa till Islay, Skottland prel. maj 2013

Whiskyresa till Islay, Skottland prel. maj 2013 Whiskyresa till Islay, Skottland prel. maj 2013 Islay med sina 619 km2 är en av de större öarna i inre Hebriderna och tillhör Skottland. Huvudstad är Bowmore och där bor ungefär hälften av öns ca 4000

Läs mer

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015

Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Program Lärarförbundets rundresa i Skottland 20-27 september 2015 Låt dig förföras av Skottlands sagolika slott, hisnande natur och fascinerande historia. Följ med på en rundtur i whiskyns, kiltens och

Läs mer

Whiskyprovning 2010-10

Whiskyprovning 2010-10 Whiskyprovning 2010-10 10-29 Denna gång provar vi en lite annorlunda variant, de sorter vi provat (förutom en joker ) är alla ingridienser i den välbekanta blended whiskyn Famous Grouse! Macallan 15y Higland

Läs mer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Whisky-Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Whiskyrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upptäck Skottlands

Läs mer

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018!

IRLAND. Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! IRLAND Välkomna med på Borås Släktforskares traditionella vårresa! Denna gång reser vi till Irland 1-8 maj 2018! Vi reser med buss till Köpenhamn och flyg vidare till Dublin. Under rundresan på Irland,

Läs mer

Skottlands Resan 11 september 2015

Skottlands Resan 11 september 2015 1 Skottlands Resan 11 september 2015 Dag 1 Per-Anders Ahlgren (Reseledare), Benny Sjösten o Majvi A Sjösten startade Resan med tåg från Växjö till Kastrup Köpenhamn. Sedan vidare med flyg till Edinburgh

Läs mer

Irlandsresan MMWS 12-17 maj 2010. Resedokument MMWS Irlandsresa 2010. Agenda. Onsdag 12 maj

Irlandsresan MMWS 12-17 maj 2010. Resedokument MMWS Irlandsresa 2010. Agenda. Onsdag 12 maj Resedokument MMWS Irlandsresa 2010 Agenda Onsdag 12 maj Samling Kastrup 08:30, Terminal 2. GLÖM IINTE PASSET!!!!!!!!!! Flyg Köpenhamn Dublin 10:30 11:40 Flight DY3692 Norwegian Airlines Incheckat bagage

Läs mer

Värmlands Hushållningssällskap och Värmlands Nötköttsproducenter Lantbruksresa till Skottland oktober 2017

Värmlands Hushållningssällskap och Värmlands Nötköttsproducenter Lantbruksresa till Skottland oktober 2017 Värmlands Hushållningssällskap och Värmlands Nötköttsproducenter Lantbruksresa till Skottland 22-27 oktober 2017 Följ med på vår lantbruksresa till Skottland som bjuder på vackra landskap, spännande historia,

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 94 2016-12-03 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bilder: Arne Hellberg Årets sista provning hölls lördagen den 3:e december i Korskrogens Bygdegård. Provningstemat var

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Whiskyresa till Speysidedistriktet. 28 maj 1 juni 2014

Whiskyresa till Speysidedistriktet. 28 maj 1 juni 2014 Whiskyresa till Speysidedistriktet 28 maj 1 juni 2014 Välkomna med på vår whiskyresa! På denna femdagarstur tar vi oss till Skottland för att utforska Speysidedistriktet. Följ med oss och upptäck landet

Läs mer

Whiskyprovning nr 45 Hos Åby Ove Fem låglandswhiskisar

Whiskyprovning nr 45 Hos Åby Ove Fem låglandswhiskisar Whiskyprovning nr 45 Hos Åby Ove Fem låglandswhiskisar Auchentoshan 14 år single cask Aberdeen dist. Auchentoshan 16 år Sherry cask Dewar Ratray Bladnoch 1992 Signatory edition Glenkinchie 20 år 58,4%

Läs mer

S k o t t l a n d - K o m p a k t

S k o t t l a n d - K o m p a k t Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar under vår 8-dagars rundresa genom Centrala Skottland. Fri entré till olika historiska slott, en bommulsfabrik

Läs mer

ett svenskt whiskydestilleri

ett svenskt whiskydestilleri ett svenskt whiskydestilleri vår passion för whisky Välkommen att besöka ett svenskt whiskydestilleri. Vi brinner för det vi gör och vi tror att det märks. Hängivna traditionen, ödmjuka inför hantverket

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

S k o t t l a n d - K o m p a k t

S k o t t l a n d - K o m p a k t Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska slott, historiska städer och charmiga fiskebyar under vår 8-dagars rundresa genom Centrala Skottland. Fri entré till olika historiska slott, en bommulsfabrik,

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Kulturrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upplev de pittoreska

Läs mer

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich

Månd 2 juni: Vi anländer till Skottland Tisd 3 juni: Islay med Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg och Bruichladdich 31 maj 8 juni 2014 Följ med på en fantastisk whiskyresa till Skottland. I denna underbara miljö får du prova denna ädla dryck på flera av världens mest uppskattade destillerier. Vi åker över till Islay

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Kulturrundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Kulturrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upplev de pittoreska

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 7 2004-11-27 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets femte och sista provning hade temat gammal whisky. Till denna provning kom 39 medlemmar samt

Läs mer

Malta. Sommar april-oktober 2012

Malta. Sommar april-oktober 2012 Malta Sommar april-oktober 2012 En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning

Läs mer

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad!

WIEN MUSIK & KULTUR. Upplev våren med oss i musikens huvudstad! WIEN MUSIK & KULTUR Vackra Wien är en raffinerad pärla med mycket att se och göra. Klassisk musik, imponerande arkitektur och den charmiga kafékulturen är bara lite av vad vi får uppleva. Donau delar staden

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr

Avesta Whiskysällskaps provning nr Avesta Whiskysällskaps provning nr 81 2015-04-11 Text: Arne Hellberg, Foto: Arne Hellberg Årets andra provning genomfördes en lördag i april. Dagens tema var Udda OB där OB står för Originalbuteljering.

Läs mer

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Åh fan, var det jag som skulle välja sorter? Springbank 10 years Cardhu 12 years Glenmorangie 15 years The Macallan Fine Oak 10 years Glenlivet Archive 21 years www.glenkimstad.com

Läs mer

Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R u n d r e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Kulturrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upplev de pittoreska

Läs mer

Whiskyprovning nr 43 Hos Nicke och Mona 25/1-2008 18-åringar

Whiskyprovning nr 43 Hos Nicke och Mona 25/1-2008 18-åringar Whiskyprovning nr 43 Hos Nicke och Mona 25/1-2008 18-åringar Bowmore 18 år Glenfiddich Ancient Reserve 18 år Glenmorangie 18 år The Famous Grouse 18 år The Glenlivet 18 år www.glenkimstad.com Leif Andersson

Läs mer

Whiskyresa till Speysidedistriktet maj 2017

Whiskyresa till Speysidedistriktet maj 2017 Whiskyresa till Speysidedistriktet 24 28 maj 2017 Välkomna med på vår whiskyresa! På denna femdagarstur tar vi oss till Skottland för att utforska Speysidedistriktet. Följ med oss och upptäck landet med

Läs mer

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United

Program NTPR-resan 2009 U B C C. British Car. United Program NTPR-resan 2009 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden 9 januari 2009 NTPR 2009 dag för dag - en preliminär tankeställare Onsdag 10 juni Anglo Bridge kallas DFDS fraktrutt mellan Göteborg

Läs mer

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse!

Gambia tour 5-10 februari 2014. Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Gambia tour 5-10 februari 2014 Upplev det bästa av Gambia tillsammans med mig och vår fina personal på One World Village Guesthouse! Onsdag 5/2 Bakau tour. Vi promenerar i omgivningarna, besöker Crocodile

Läs mer

WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003

WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003 Telge Whisky Sällskap WHISKY GALORE Skottlandsresa 6 11 september 2003 I början av september reste Telge Whisky Sällskap (TSW) på sin första resa till Skottland för att undersöka mysterierna kring uisge

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna.

Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna. Avesta Whiskysällskaps provning nr 6 2004-10-09 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Anita Envall och Arne Hellberg samt resenärerna. Årets fjärde provning hölls, precis som senast, på Grand Hotel.

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR PALACE PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VINPROVNING Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för att förstå

Läs mer

Skottlands whiskyregioner kartan och verkligheten.

Skottlands whiskyregioner kartan och verkligheten. Skottlands whiskyregioner kartan och verkligheten. År 1784 ritas en linje på en karta över Skottland, från Greenock vid Firth of Clyde i väster till stranden vid Firth of Tay i öster. I kampen mot illegala

Läs mer

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way, Fort William Inverness, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland Great Glen Way, 7 nätter Fort William Inverness, 6 vandringsdagar Great Glen Way är en underbar vandring från Fort William genom

Läs mer

Malta S:t Julian s/sliema

Malta S:t Julian s/sliema Malta En ibland förbisedd semesterpärla är Malta vars vackra huvudstad Valletta med intilliggande Sliema och S:t Julian är en kosmopolitisk tummelplats i en historisk inramning av traditionell arkitektur

Läs mer

SEMINARIUM LAG OCH ETIK I BROTTMÅLSPROCESSEN

SEMINARIUM LAG OCH ETIK I BROTTMÅLSPROCESSEN LYDIGSHÄLLA AB SEMINARIUM LAG OCH ETIK I BROTTMÅLSPROCESSEN SAMT VM-KVAL I FOTBOLL 4 8 september 2013 Dublin Irland - Sverige www.lydigshalla.se 1 Försvarare och målsägandebiträde skall utan sidohänsyn

Läs mer

Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson

Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson Whiskyprovning nr 47 Hos Anders Larsson Glengoyne 21 år 43% Tomatin 12 år 40% Glenmorangie 15 år 43% Glenlivet 16 år Nadurra non-chill filtered 57,6% Old pulteney Limited edition 1990 46% www.glenkimstad.com

Läs mer

\ LeoC h L.O. 2,l(j{ Lt 3. Lf IL. Na m n : ---'l;"dri---"--g~~ '08. L( l/l. Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil

\ LeoC h L.O. 2,l(j{ Lt 3. Lf IL. Na m n : ---'l;dri-----g~~ '08. L( l/l. Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil Westerloose Märke: G!e~1(;o7vt-t.- I( 1..{ 57,2. 2> Märke: \ LeoC h '08 3 Lt 3 whiskyprovning Märke: ~bt~cj...{r Märke: t D 5' b O bdil ~ Z 12-. 3 '/2- y. L( l/l 3 0 0 Summa: t~ Summa: 2.. Lf ~ y Summa:

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 12 2005-10-05 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg I samband med årets femte provning hade föreningen för första gången en utländsk föreläsare, Ludovic

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson Avesta Whiskysällskaps provning nr 68 2013-06-01 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg / Bo Karlsson Årets sommarprovning var inte som vanligt. De tre senaste somrarna har vi haft en

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Deltagarna på resan

Text: Arne Hellberg. Foto: Deltagarna på resan Avesta Whiskysällskaps provning nr 50 2010-11-13 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Deltagarna på resan Årets sista provning var upplagd som en reseberättelse från föreningens resa till Skottland

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET SCHWEIZ vs. SVERIGE 14 17 september SANNINGENS ÖG NBLICK! TEAM SPONSOR DC-LAGET Tennisbiljetter hela helgen Aktivitet med L-A Wahlgren* 3 hotellnätter inkl. frukost Träffa svenska DC-laget* Möjlighet till

Läs mer

Wernamo Whiskyvänner Regionerna 28/5-08. Föreläsare: Jan Cherek

Wernamo Whiskyvänner Regionerna 28/5-08. Föreläsare: Jan Cherek Wernamo Whiskyvänner Regionerna 28/5-08 Vatten Torv Korn Jäst Föreläsare: Jan Cherek Whiskyregioner i Skottland Ofta pratar man om att en whisky kommer från en speciell region i Skottland. Dessa är Cambeltown,

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 18 2006-10-14 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Föreningens femte provning för året genomfördes på Restaurang Kungsgatan 4 i Avesta. Temat för kvällen

Läs mer

WHISKYTYPER Sammanställt av Peter Borg för HABOST och SWF 2011

WHISKYTYPER Sammanställt av Peter Borg för HABOST och SWF 2011 WHISKYTYPER Sammanställt av Peter Borg för HABOST och SWF 2011 Vi börjar vår resa i Skottland även om Irland säkerligen har ett djupare ursprung. Skottland är i praktiken whiskyns kulturvagga sett ur dagens

Läs mer

Vandra i Skottland. Speyside Way, 7 nätter Buckie Aviemore, 6 vandringsdagar

Vandra i Skottland. Speyside Way, 7 nätter Buckie Aviemore, 6 vandringsdagar Speyside Way, Buckie Aviemore, 7 nätter 1(5) Vandra i Skottland Speyside Way, 7 nätter Buckie Aviemore, 6 vandringsdagar Speyside Way är en fantastisk vandringsled som följer floden Spey rakt genom hjärtat

Läs mer

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Pröv 5 2018 Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Lite fakta om The Glenrothes Grundades 1879 vid foten av Mannoch Hills i staden Rothes i hjärtat av Speyside. Visonen om att bygga destilleriet

Läs mer

Text: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg

Text: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 45 2010-04-24 Sammanfattning Text: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Hans Lilja, Arne Hellberg Årets tredje provning hade teman Auchentoshan

Läs mer

Whiskyprovning. Tärby hembygdsgård 9 april 2017

Whiskyprovning. Tärby hembygdsgård 9 april 2017 Whiskyprovning Tärby hembygdsgård 9 april 2017 1 Whiskykvalitet, egen idé Ordinär kvalitet,

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan

Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan Avesta Whiskysällskaps provning nr 90 2016-05-21 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Deltagarna i resan I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Flaskfoto: Lillan Magnusson

Text: Arne Hellberg. Flaskfoto: Lillan Magnusson Avesta Whiskysällskaps provning nr 58 2012-02-04 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Flaskfoto: Lillan Magnusson Årets första provning följde direkt efter årsmötet. Temat för kvällen var Single Grain.

Läs mer

Whiskyprovning nr 52 Hos Patric Eklundh McGibbons provenance selection

Whiskyprovning nr 52 Hos Patric Eklundh McGibbons provenance selection Whiskyprovning nr 52 Hos Patric Eklundh McGibbons provenance selection Clynelish 10 år 1996 46% Provenance selection 669 kr Old Pulteney 8 år 1997 46% Provenance selection 942 kr Linkwood sherry cask 10

Läs mer

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009,

Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Vardagsgolfarna till Albarella Golf Club, Italien 22-29 april 2009, Flyg: Med Ryan Air från Skavsta flygplats (Nyköping) 22/4 Skavsta Treviso 17.25-19.50 29/4 Treviso Skavsta 20.15-22.45 Pris och plats

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund

Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund Avesta Whiskysällskaps provning nr 43 2001-02-06 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Hans Sundquist, Arne Hellberg, Bengt Hägglund Direkt efter föreningens årsmöte genomfördes årets första provning.

Läs mer

Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer

Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer Skottland Guidad Rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Guidad Rundresa - Kulturrundresa Skottland - (max. 8 resenärer) Upplev de pittoreska

Läs mer

THE Churchill Arms WELCOME. Måndag Torsdag från 16.00 Fredag från 15.00 Lördag Söndag från 14.00

THE Churchill Arms WELCOME. Måndag Torsdag från 16.00 Fredag från 15.00 Lördag Söndag från 14.00 info@ CAMPBELTOWN Glen Scotia 14 Y, Cask Strength, Casks 99, 103, 104, G&M, D-04/02/92, B-12/09/06 Refill Sherry Hogshead 59,9% 75 Glen Scotia 17 Y, MacPhail's Collection G&M, D-92, B-10 43,0% 62 Glen

Läs mer

Nya destillerier. Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Bertil Johansson. Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1

Nya destillerier. Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Bertil Johansson. Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1 Nya destillerier Vi provar 6 whisky från nya destillerier. Provningsledare: Per-Olof Grahn Bertil Johansson Per-Olov Grahn, Bertil Johansson Nya destillerier 1 Nya destillerier urvalskriterier Vår första

Läs mer

Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till

Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till Destilleriarbetarna Neil McGarvey och Graeme Morrison med ett fat modell större (ex-sherry butt) och ett mindre av den typ som de säljer till privatpersoner och whiskyklubbar. 28 allt om whisky nummer

Läs mer

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019

Filharmonikernas Vänner Köpenhamn april 2019 Filharmonikernas Vänner Köpenhamn 11-13 april 2019 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Köpenhamn 11-13 april 2019 En konsert och operaresa till gemytliga Köpenhamn som lockar med vindlande gränder,

Läs mer

Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30. Sammanfattning. Generell information. Föredrag och Provning

Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30. Sammanfattning. Generell information. Föredrag och Provning Avesta Whiskysällskaps provning nr 32 2008-08-30 Sammanfattning Föreningens specialprovning för året genomfördes lördagen 2008-08-30 med temat Rökiga 30-åringar. Provningsledare var Johan Hofvander. Provningen

Läs mer

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten

Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Club Eriks noga utvalda upplevelser Club Eriks Sverigeresor Vi reser till Höga Kusten Höga kusten är ett unikt kustområde i Ångermanland som sedan istiden haft en landhöjning på 800 meter, vilket är världsunikt,

Läs mer

Wernamo Whiskyvänner Världens Single Malt 20/9-08

Wernamo Whiskyvänner Världens Single Malt 20/9-08 Olika typer av whisky Single malt whisky - framställs vid ett och samma destilleri. Den innehåller enbart mältat korn. När den tappas på flaska kan den innehålla whisky från olika årgångar från samma destilleri.

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 93 2016-10-15 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bilder på flaskorna: Arne Hellberg Provningen hölls lördagen den 15:a oktober i Korskrogens Bygdegård. Provningstemat

Läs mer

Konstresa Berlin april 2019

Konstresa Berlin april 2019 Namn: Berlin Exklusiv Antal: Ca 10-14 personer Resmål: Berlin Datum: Guide: Martin Schibli Berlin Berlin är en av den globala konstscenens metropoler. Här finns flera stora och mindre institutioner, flera

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Resedagbok från Skottlandstrippen 5/10-8/10 2008. Söndag 5/10

Resedagbok från Skottlandstrippen 5/10-8/10 2008. Söndag 5/10 Resedagbok från Skottlandstrippen 5/10-8/10 2008 Söndag 5/10 Ankom Skavsta airport vid 17-tiden i god tid för att hinna med en god öl innan avgång. Medresenärer började strömma till, en del kända och några

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD

Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD Avesta Whiskysällskaps provning nr 19 2006-11-16 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Per Eriksson, SMAD Föreningen hade lyckats få in en extra provning på höstkanten vilken också räknas föreningens

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 41 2009-11-21 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg De näst sista provningen för året genomfördes med temat Premium Blend för 70 deltagare, inkluderande

Läs mer

Resa till Polen september 2017

Resa till Polen september 2017 Resa till Polen 11 16 september 2017 Närheten, möjligheten att återuppleva kultur och gemensam historia och mycket mera gör Polen till ett land värt att besöka. Polen har enormt mycket att erbjuda mellan

Läs mer

Östersjön runt Baltikum och Polen

Östersjön runt Baltikum och Polen Östersjön runt Baltikum och Polen Följ med och upptäck; Estland-Lettland-Litauen-Polen den 9 17 maj 2014 Rundresa från Öland/Kalmar via Stockholm Tallinn - Riga - Vilnius - Warmia/Mazurien- Gdansk/Gdynia

Läs mer

Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015. med CCS resor. Träffpunkter och sysselsättning

Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015. med CCS resor. Träffpunkter och sysselsättning Socialpsykiatri LÅNGRESOR 2015 med CCS resor Träffpunkter och sysselsättning LÅNGRESOR 2015 Ullared 17-19 mars Prag 20-23 april Helsingborg 17-21 maj Göteborg 8-11 juni Piteå 16-21 augusti Norrköping 25-27

Läs mer

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011

Övernattning. Dana Cup No.1 Frederikshavn 11-16 juli 2011 Frederikshavn är beläget på norra Jylland i Danmark. Här finns aktiviteter för hela familjen. Du hittar fina sandbadstränder på bägge sidor av staden. Alldeles norr om Frederikshavn finner ni Danmarks

Läs mer

I samarbete med

I samarbete med Kinas GP 2015 Shanghai 9 14 april Upplev Kinas största stad, Shanghai. Här byggs det nya skyskrapor i rasande fart och det moderna i kombination med det europeiska koloniala arvet gör Shanghai till en

Läs mer

Världens ostligaste skotska destilleri och ett av Skottlands äldsta; ägs nu destilleriet av Morrison Bowmore som i sin tur ägs av japanska Suntory.

Världens ostligaste skotska destilleri och ett av Skottlands äldsta; ägs nu destilleriet av Morrison Bowmore som i sin tur ägs av japanska Suntory. Andreas Ahlstams stipendieresa till Glen Garioch Om destilleriet Destilleriet ligger i byn Old Meldrum (drygt 2000 invånare), Aberdeenshire - Nära Europas oljehuvudstad Aberdeen (220 000 invånare - grey

Läs mer

Pröv Fyra nyanser av brunt (grått) Prövledare Matilda och Micke

Pröv Fyra nyanser av brunt (grått) Prövledare Matilda och Micke Pröv 2 2017 Fyra nyanser av brunt (grått) Prövledare Matilda och Micke Whisky # 1 Namn: Invergordon - The Pearls of Scotland Ålder: 18yo Buteljerare: Gordon & Company (independent buteljering) Typ: Single

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

En annorlunda whiskybok av Håkan Lind

En annorlunda whiskybok av Håkan Lind Fakta, beskrivningar och berättelser från Islay, den lilla skotska ön med flera av världens mest uppskattade destillerier. En annorlunda whiskybok av Håkan Lind Den här bokens hyllning till maltwhiskyn

Läs mer

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden

Program NTPR-resan 2007 U B C C. British Car. United. Clubs Gothenburg Sweden Program NTPR-resan 2007 U B C C United British Car Clubs Gothenburg Sweden NTPR 2007 dag för dag Lördagen den 2 juni Klockan 8:00 lämnar Stenafärjan Göteborg och då finns vi ombord. 11:15 är vi i Frederikshavn

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 23 2007-04-21 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Föreningens tredje provning för året genomfördes i Masarnas lokal i Avesta. Provningsledare var

Läs mer

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman,

OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, Resa till Frankrike och Alsace 15-21 september, 7 dagar. OBS! Sista anmälningsdagen 25 juli till Anna-Lena Kullman, annalenakullman09@gmail.com, 0730-687838 Resan genomförs med en modern turistbuss med

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 72 2013-02-08 Sammanfattning Text: Arne Hellberg, Bild: Arne Hellberg, Stefan Bratt samt från Presentationen Årets första provning, som höll direkt efter föreningens

Läs mer

Skottland. individuella rundresor.

Skottland. individuella rundresor. Skottland individuella rundresor www.vespucci-tours.com Upptäck Skottlands kulturella och historiska arvet under vår 11-dagars rundresa längs ett naturskönt landskap och spektakulära kuster. Fri entré

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015

UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015 UPPLEV DUBLIN & IRLAND TILLSAMMANS MED FÖRETAGARNA SUNDSVALL & TIMRÅ 22-25 OKTOBER 2015 Dublin är som ett komprimerat London. Lika bra shopping och nöjesliv, fast med allt inom behagligt gångavstånd. Att

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER

26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER ISLAND ********** 26-29 SEPTEMBER 2008 TRE NÄTTER 20 PERSONER Vilket annat land i vår närhet kan vara mer spännande? På Island finns aktiva vulkaner, jättelika glaciärer och vildmarker så ödsliga att de

Läs mer

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga.

Dessutom är det lätt att komma till basen i Falkirk och flygpriserna till Edinburgh är ofta överkomliga. Falkirk Med utgångspunkt i Falkirk har du utsikt till en varierad seglats med något för varje smak; naturen är mild och vacker, och längs vattenvägen är det både charmerande landsbyar, hyggliga pubar,

Läs mer

Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Provningsledare. Styrelsenytt.

Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Provningsledare. Styrelsenytt. Kvartalsbrev nr 2 juni 2011. Vid tidpunkten för förra kvartalsbrevet hade SWF 136 klubbar och 5929 medlemmar. Idag har vi 148 klubbar och 6185 medlemmar. Det är en otrolig utveckling. Glöm inte bort att

Läs mer