för privatbil ABAX KÖRJOURNAL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "för privatbil ABAX KÖRJOURNAL"

Transkript

1 The difference is ABAX för privatbil ABAX KÖRJOURNAL The difference is ABAX

2 2 The difference is ABAX ABAX elektroniska körjournal för privatbil Denna broschyren kommer att ge dig svar på allt du undrar över kring elektronisk körjournal för din privatbil. Broschyren är uppdelad i 3 huvuddelar: Integritet vad har arbetsgivaren insyn i, vad kan arbetsgivaren kräva av de anställda? Skatteregler varför bör man föra en körjournal? Produkt hur gör din vardag lättare och hur fungerar det?

3 The difference is ABAX 3 INTEGRITET I den här delen av broschyren är målet att besvara vilken typ av data arbetsgivaren har rätt till insyn i och vad arbetsgivaren kan kräva av de anställda när det kommer till användning av elektronisk körjournal. Som du kan läsa om i segmentet om skatteregler, ställs det stränga dokumentationskrav för att skattefri bilersättning korrekt ska kunna betalas ut. Det är upp till arbetsgivaren att avgöra vilken slags dokumentation som är bra nog. Därför står arbetsgivaren fri till att kräva att registreringen av resor ska dokumenteras med ABAX körjournal. De anställda får helt fritt välja om de ska installera körjournalen i bilen, men utan körjournal kommer man inte få någon ersättning om det är ett krav från arbetsgivaren. Även om arbetsgivaren kan kräva att resorna är registrerade genom elektronisk körjournal, kan det bara krävas insyn i de resorna som faktiskt ska ersättas. Det vill säga att det är upp till dig som anställd hur du önskar att arbetsgivaren ska se de privata resorna eller inte. Det är också valfritt att visa bilen i administratörens kartbild. Detta kan du själv ställa in på ditt egna användarkonto. I standardkonfigurationen visas varken privatresor eller bilen i kartan. TILLGÅNG Alla anställda har ett eget användarkonto hos ABAX, oavsett om man har en privatbil, firmabil eller yrkesbil. Genom att logga in som användare får du full översikt över all data som blir registrerade av enheten. Om enheten är inställd som en privatbil kommer administratören endast se om enheten fungerar eller inte. Övrig data kan administratören endast få tillgång till om du själv väljer det. När enheten är inställd som en privatbil är det endast resorna som du ska ha ersättning för som är av intresse för administratören. Dessa turer kommer först bli synliga för administratören när du skickar in dina resor du vill ha ersättning för under leverera körjournal, som förklaras i sista delen av broschyren. Resor som inte ska ersättas kommer inte göras tillgängliga för administratören om du inte har ändrat detta själv under inställningar.

4 4 The difference is ABAX SKATTEREGLER Om du använder privatbil i tjänsten har du rätt till bilersättning. I vissa företag kan man få detta utbetalt som billön, medan andra följer statens satser för bilersättning. Gemensamt för alla lösningar är att om tjänstekörningarna går att styrka i form av en noggrant förd körjournal, kommer denna ersättning att vara skattefri till ett visst belopp. Det skattefria beloppet för bilersättning är 18,50kr/mil. Detta kan dock avtalas högre, men allt som överstiger 18,50kr/mil blir då skattebelagt. Om man då till exempel har avtalat om en högre ersättning, vanligtvis ligger det i trakterna kring 35kr, så blir då 18,50kr av 35 skattefria och de resterande 16,50kr blir skattebelagda. Även för privatbilar gäller omvänd bevisbörda. Om man vid en revision ser att en anställd har fått 12000kr i ersättning sett över ett år måste man för att undvika att bli återbetalningsskyldig för den biten kunna styrka att resorna är gjorda i tjänsten. Detta styrker man enligt praxis bäst med en noggrant för körjournal, som då ska innehålla följande: Arbetstagarens namn, adress och underskrift, Datum för avresa och hemkomst för tjänsteresan Syftet med resan Vilket arrangemang arbetstagaren har deltagit på/vad man har gjort Adresser vid star och avslut av resa Mätarställning vid start och stopp Den totala distansen på resan ABAX elektroniska körjournal registrerar detta automatiskt. Det enda du behöver göra som användare är att lägga in ett syfte med resan. Läs mer om detta på nästa sida. Körjournalen kommer att räkna ut hur stor ersättning blir per resa och även en summering för hela reseräkningen.

5 The difference is ABAX 5 PRODUKT KÖRJOURNAL PÅ NÄTET Hur fungerar körjournalen i praxis? (för en grundligare vägledning, se Vägledning privatbilsanvändare och Mobilappsvägledning privatbil. Som du finner i din körjournal på nätet.) När körjournalen är monterad i bilen kommer den automatiskt registrera alla resorna som blir körda. Dessa kommer ni att finna i statusfältet som bilden nedan visar: När du ska leverera körjournal för milersättning/bilersättning, markerar du de resorna som är körda i tjänsten genom att klicka på knappen tjänst bredvid resan. Detta kan även göras i vår app, genom att klicka på en resa och välja typ :

6 6 The difference is ABAX När önskade resor är markerade måste syftet läggas in på varje resa. I webblösningen görs detta genom att klicka på en resa och lägga in syftet i Syftesfältet under resedetaljer.

7 The difference is ABAX 7 I appen görs det på samma sätt som väljer typ av tur. Klicka på välj nu syfte : Efter att alla resor som ersättning ska betalas för är markerade som tjänst och har ett syfte, kan du leverera körjournalen. Detta görs genom att klicka leverera körjournal. I weblösningen finner du den knappen på huvudsidan, i appen ligger funktionen under inställningar. När man klickar på leverera körjournal får du en översikt över alla resorna som är markerade som tjänsteresor. Om så önskas kan du även söka på resor i en angiven period. När du har valt önskad period och fått upp alla resor, klicka på start leverans i web-lösningen eller denna symbol i appen: Du får då upp en kladd som du kan kolla igenom före du skickar in körjournalen till godkännande av administratören. Om jag gör ett privat ärende på vägen hem, vad gör jag då? Om du kör en omväg på en tjänsteresa för att utföra privata ärenden, till exempel hämta barnen från dagis, har du inte rätt till skattefri ersättning för de extra kilometrarna du kör. För att ta bort omvägen, klickar du på ersätt kortaste väg i resedetaljerna. Om resan är delad i två, för att du har stannat utanför dagiset en stund, behöver du först sammanfoga resorna. I exemplet nedan är den totala distansen X km och den privata delen X km, och distansen som ersättning ska betalas för är X km.

8 8 The difference is ABAX Varför skiljer sig mätarställningen i ABAX-enheten från bilens egen mätarställning? Ibland kommer det vara skillnad på antalet kilometer bilens mätarställning har registrerat och antal kilometer körjournalen registrerar. Orsaken till det är att bilens mätarställning är beroende av en flera olika faktorer. ABAX-enheten registrerar antal kilometer baserat på data från GPS-enheten och kommer därför alltid att vara mer noggrann. En orsak till att bilens mätarställning kan avvika är att fartmätaren i bilen är inställd till att i regel visar en högre hastighet än vad du egentligen kör, detta för att man inte ska köra för snabbt utan att vara medveten om det. En fartmätare som visar en högre hastighet påverkar bilens mätarställning. En annan orsak till avvik är att bilens mätarställning är beroende på vilken typ av däck man har och däcktrycket. Det är skillnad på vinterdäck och sommardäck, på slitna däck och nya däck. Mätarställningen har alltså flera olika variabler som påverkar mätningen ABAX har endast en, GPS-signalen. NÄR JAG KOLLAR PÅ EN RESA I KARTA SÅ FÖLJER INTE ENHETEN VÄGEN I VISSA LÄGEN ÄR INTE ENHETEN NOGGRANN? Om du klickar på en resa, kan du få upp den resan ritad i en karta. Linjen som dras från A till B kan ibland vara lite missvisande. Orsaken till detta ligger i hur enheten rapporterar in till systemet. När bilen är kör kommer enheten omedelbart ta en GPS-position och genom hela resan kommer enheten registrera GPS-positioner. Enheten mäter sträckan varje sekund, men skickar in ett meddelande en gång per minut. Detta görs via det inbyggda SIM-kortet som sitter i enheten och det är positionerna som blir inskickade under resans gång som är underlag för hur resan visas. Systemet drar då streck mellan punkterna som skickas in. Detta är endast för att illustrera hur resan har gått i grova drag. När resan är färdig, kommer enheten skicka in hela resan med GPS-data från A till B. Det är denna data som visas i översikten av resan, och dessa är alltid korrekta.

9 The difference is ABAX 9 Kan jag ta bort privata resor? När körjournalen är inställd som en privatbiler, kan alla resor tas bort. Det är en egen knapp för detta i resedetaljerna. Orsaken till att man önskar att ta bort en resa är ofta att man är rädd att administratören ska se dessa. Som vi nämnt tidigare i vägledningen så kan administratören inte se dessa resor, men det är möjligt att ta bort privata resor om man önskar. VAD HÄNDER OM JAG MÅSTE BYTA TILL EN ANNAN BIL NÄR JAG HAR MIN PÅ SERVICE/ VERKSTAD? Bruker du en annen bil til næringskjøring har man 2 valg. Det mest tungvinte er å montere enheten i ny bil. Alternativt kan man opprette turer manuelt. På hovedsiden i web-løsningen, ligger det en knapp som heter «opprett tur manuelt». Her kan man søke opp dato, klokkeslett og adresser og opprette turer. I appen finner du funksjonen «manuell» ved å klikke på symbolet øverst til høyre i hovedmenyen.

10 The difference is ABAX MÄNNISKOR TEKNOLOGI PRODUKTER The difference is ABAX ABAX Sverige, Varmvalsvägen Västerås, t: , kundcenter@abax.no,

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 1 ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX ABAX har tre värdeskapande pelare som gör det möjligt för företaget

Läs mer

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. The difference is ABAX

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. The difference is ABAX Bruksanvisning ABAX Körjournal www.abaxsverige.se The difference is ABAX 2 The difference is ABAX Innehåll Gratulerar till valet av ABAX körjournal 3 Användning av körjournalen på nätet 3 Menyer 3 Körjournal

Läs mer

Plot. my drive. Testa GRATIS i 30 dagar. Körjournalen som gör jobbet åt dig. Läs mer om kom igång på defaplot.com

Plot. my drive. Testa GRATIS i 30 dagar. Körjournalen som gör jobbet åt dig. Läs mer om kom igång på defaplot.com Plot my drive Testa GRATIS i 30 dagar Körjournalen som gör jobbet åt dig. Automatisk dokumentation av resor på mobilen. Gör mindre, få mer! Läs mer om kom igång på defaplot.com Plot my drive - körjournalen

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abax.no. Skillnaden är ABAX

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abax.no. Skillnaden är ABAX Bruksanvisning ABAX Körjournal www.abax.no Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Gratulerar till valet av ABAX körjournal 3 Användning av körjournalen på nätet 3 Menyer 3 Körjournal 4 Resedetaljer

Läs mer

Digital körjournal. Modern, personlig & enkel kommunikation

Digital körjournal.   Modern, personlig & enkel kommunikation Digital körjournal Full koll på alla företagsbilar Tänk en körjournal som är helt automatisk, att bara logga in på datorn eller appen i mobilen för att ta fram körjournalen. Tänk att kunna positionera

Läs mer

Datum, klockslag samt mätarställning vid tjänsteresans start samt varifrån resan startade

Datum, klockslag samt mätarställning vid tjänsteresans start samt varifrån resan startade Sida 1 av 6 Vanliga problem med körjournaler De flesta bilförare väljer att skriva sin körjournal i ett häfte, med hjälp av papper och penna. Då är det lätt hänt att man göra något av följande vanliga

Läs mer

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL GPS-Spårsändare - NorthTracker En GPS-tracker är en spårsändare som skickar positionen upp i molnet så att du kan se position på kartan telefon, läsplatta och dator. Vi

Läs mer

Administratören - Elektronisk körjournal

Administratören - Elektronisk körjournal Administratören - Elektronisk körjournal Gör det enklare att rapportera milersättning för resor i tjänsten och koppla Companyexpense till elektroniska körjournaler. Detta innebär att användaren får alla

Läs mer

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri

2012-01-30. Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering. Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd. UKK Kicki Konpan Susanne Nastri 2012-01-30 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Granskare: Förvaltningen: Karin Johnson Birgitta Fröjd UKK Kicki Konpan Susanne Nastri Om du har frågor hör gärna av dig till Birgitta Fröjd 021-10

Läs mer

Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar

Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar Typ av skrivelse Sida 1(5) Datum Diarienummer 2016-03-13 Avdelning Eric Thorstensson Adm chef Tel 0933-140 15 EE-post eric.thorstensson@vindeln.se Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar

Läs mer

Primula web guide att skapa en reseräkning

Primula web guide att skapa en reseräkning Sida 1 av 13 Innehållsförteckning Primula web guide att skapa en reseräkning... 2 Välj formulär... 2 Välj anställning... 2 Hantera kontering... 3 Resor inrikes... 4 Resor utrikes... 6 Endast utlägg/bilersättning...

Läs mer

1. ActiveGPS 2.00 by TJ

1. ActiveGPS 2.00 by TJ 1.1 Inställningar 1. ActiveGPS 2.00 by TJ För att ändra inställningarna i ActiveGPS så måste man först trycka på Hämta inställningar först då tänds alla rutor upp. Istället för att visa avstånd fram till

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 9 Calix bilvärme

Läs mer

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering

Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering 2013-10-24 Version 5.40 Lathund för Reserapportörer i Egenrapportering Har du frågor? Ring: Malin Jonsson 063-165436 Violeth Lindström 063-165321 Jenny Smedman 060-148553 Helene Karlsson 063-165322 Katarina

Läs mer

Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2

Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2 Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2 Innehåll Varför finns en körjournal?... 3 Automile PRO ersätter en traditionell pappersbaserad körjournal... 3 Skatteverkets krav... 3 Hur

Läs mer

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp AD-Teknik AB Bruksanvisning Logger v5 Körjournal Högerklicka på en rad och du kan: -Direkt hitta start/slutpunkt i platseditorn. -Kopiera hela körjournalen till urklipp. -Lägga till en mellanliggande resa.

Läs mer

MANUAL. Innehållsförteckning

MANUAL. Innehållsförteckning Innehållsförteckning MANUAL Hur hanterar man enheten i bilen? Vi rekommenderar Google Kalkylark! Ända hur enheten loggar Importera från enheten Exportera Importera från gamla programmet Ändra från en företagsresa

Läs mer

THE DIFFERENCE IS ABAX. Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal.

THE DIFFERENCE IS ABAX. Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal. THE DIFFERENCE IS ABAX Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal. THE DIFFERENCE IS ABAX ABAX har tre värdeskapande element som gör det möjligt för företaget att skapa en konkurrenskraftig

Läs mer

MANUAL. Innehållsförteckning

MANUAL. Innehållsförteckning MANUAL Innehållsförteckning Hur hanterar man enheten i bilen? Vi rekommenderar Google Kalkylark! Ända hur enheten loggar: Importera från enheten: Exportera Importera från gamla programmet Ändra från en

Läs mer

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad

Heroma Rese. Manual för medarbetare. vid inrikes tjänsteresor. Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0. Löneservice, senast uppdaterad Heroma Rese Manual för medarbetare vid inrikes tjänsteresor Löneservice, senast uppdaterad 2019-07-12 Version 1.0 Version 1.0 Version 1.0 Innehåll Funktioner och knappval... 2 Registrera ny reseräkning...

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

Manual Elektronisk Körjournal

Manual Elektronisk Körjournal Manual Elektronisk Körjournal Så registrerar du milersättning med Automile, Telliq och Volvo on Call Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning

Läs mer

Easyroad fordonstjänster från KGK

Easyroad fordonstjänster från KGK Fordonstjänster Easyroad fordonstjänster från KGK Easyroad är samlingsnamnet på fordonstjänster från KGK. Tjänsterna utvecklas och marknadsförs av KGK koncernen. Plattformen klarar av att hantera flera

Läs mer

Elektronisk körjournal. en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten.

Elektronisk körjournal. en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten. Elektronisk körjournal en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten. Vem behöver föra körjournal? Vem behöver föra körjournal? Skatteverket har gjort en kortfattad

Läs mer

Användarmanual Companyexpense

Användarmanual Companyexpense Användarmanual Companyexpense Så registrerar du dina utlägg i appen Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Skapa konto 2 2.

Läs mer

Version 1, av 5 LATHUND. Primula Res Attestant

Version 1, av 5 LATHUND. Primula Res Attestant Version 1, 2011-04-12 1 av 5 LATHUND Primula Res Attestant Version 1, 2011-04-12 2 av 5 Logga in i Primula Du har ärende att attestera i Primula Res om det finns en siffra brevid Handlägga. Klicka därefter

Läs mer

Rutin - Regler för resor för förtroendevalda i Jämtlands läns landsting

Rutin - Regler för resor för förtroendevalda i Jämtlands läns landsting 1 (6) Rutin - Regler för resor för förtroendevalda i Jämtlands läns landsting Ansvarig: Björn Ahlnäs 2 (6) Innehållsförteckning 1.1 Syfte 3 1.2 Definitioner 3 2 Rutiner 3 2.1 Reseräkning 3 3 Ersättning

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

ABAX WORKER FÅ JOBBET GJORT LEKANDE LÄTT PROJEKTLEDNING TIDRAPPORTERING AVVIKELSEHANTERING HÄLSA, MILJÖ OCH SÄKERHET KVALITETSSÄKRING

ABAX WORKER FÅ JOBBET GJORT LEKANDE LÄTT PROJEKTLEDNING TIDRAPPORTERING AVVIKELSEHANTERING HÄLSA, MILJÖ OCH SÄKERHET KVALITETSSÄKRING FÅ JOBBET GJORT LEKANDE LÄTT PROJEKTLEDNING TIDRAPPORTERING AVVIKELSEHANTERING HÄLSA, MILJÖ OCH SÄKERHET KVALITETSSÄKRING PROJEKTLEDNING FÅ FULL KONTROLL ABAX Worker ger dig och ditt företag full kontroll.

Läs mer

Lathund Registrera Hogia Travel

Lathund Registrera Hogia Travel Lathund Registrera Hogia Travel Registrera reseräkningar Hogia Travels webbklient består av flera olika flikar. Webbläsare Använd Firefox eller Google Chrome. Internet Explorer bör ej användas. Reseräkning

Läs mer

Çrona Resenär iphone. Version 2.0

Çrona Resenär iphone. Version 2.0 Çrona Resenär iphone Version 2.0, c Crona Resenär iphone Med Crona Resenär iphone kan du på din iphone eller ipad registrera din reseräkning direkt när den faktiskt sker. Du klickar på telefonen vid avresa,

Läs mer

Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Manual för administratörer och redovisningskonsulter Manual för administratörer och redovisningskonsulter Ansvarig utgivare: Companyexpense Svenska AB Tel: +46 (0)771-584 886 E-mail: info@companyexpense.se Companyexpense, Box 108, 771 23 Ludvika, Sweden

Läs mer

1. Utrikes - Endagsförrättning

1. Utrikes - Endagsförrättning 1. Utrikes - Endagsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan du

Läs mer

ABAX Föraridentifiering

ABAX Föraridentifiering ABAX Föraridentifiering Ett enkelt och effektivt system för registrering av vem som har kört bilen för företag där flera förare delar på bilarna i bilparken. Systemet kopplar samman resor och reseinformation

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 8 Installera Widget

Läs mer

Instruktioner för rapportering i Payroll

Instruktioner för rapportering i Payroll Instruktioner för rapportering i Payroll Dessa instruktioner kommer förklara för dig som förtroendevald hur du rapporterar i det nya rapporteringssystemet Payroll. Payroll är en webbtjänst och går att

Läs mer

Användaren - Kom igång

Användaren - Kom igång Användaren - Kom igång I Companyexpense kan du registrera utlägg både på webben och i appen för representation, milersättning och traktamente. Dessutom har du en översikt med alla dina rapporter, samt

Läs mer

Automile användarhandbok

Automile användarhandbok Automile användarhandbok Senast uppdaterad 1 aug, 2016 Välkommen till Automile Med guidens instruktioner och tips får du hjälp att installera Automile enheten, utforska, samt snabbt komma igång med Automiles

Läs mer

Palasso RES. Lathund Resenär

Palasso RES. Lathund Resenär Palasso RES Lathund Resenär Innehåll Palasso RES... 1 Logga in i Egenrapporteringen... 2 Resor... 3 Inledning... 3 Registrera ny resa... 4 Inrikes resa... 5 Nattraktamente... 5 Registrera måltider... 5

Läs mer

Travelreporter manual

Travelreporter manual Travelreporter manual Allmänt! 2 Börja använda Travelreporter! 3 Lägga in en bil! 4 Starta din första tripp! 5 Stoppa trippen! 6 Lägga till ytterligare information på en Tripp! 7 Lägga till en anmärkning/notis

Läs mer

Rapportering av ersättningar och arvoden

Rapportering av ersättningar och arvoden Rapportering av ersättningar och arvoden Manual för förtroendevalda i OK ekonomisk förening Denna manual beskriver hur du genomför rapporteringen av sammanträden och andra uppdrag i rapporteringsverktyget

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1

Läs mer

THE DIFFERENCE IS ABAX. Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal.

THE DIFFERENCE IS ABAX. Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal. THE DIFFERENCE IS ABAX Världens ledande leverantör av elektronisk körjournal. THE DIFFERENCE IS ABAX ABAX har tre värdeskapande element som gör det möjligt för företaget att skapa en konkurrenskraftig

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Administrationshandbok. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. Skillnaden är ABAX

Administrationshandbok. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. Skillnaden är ABAX Administrationshandbok ABAX Körjournal www.abaxsverige.se Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Administration av ABAX körjournal 3 Menyer 3 Körjournal 3 Fordon 3 Fordon 4 Mätarställning 4 Service

Läs mer

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal GILTIGT FRÅN Fastigos rekommendationsavtal Reseavtal GILTIGT FRÅN 2002-01-01 Reseavtal Rekommendationsavtal 1993 med ändringar till och med 2012 mellan Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Fastighetsanställdas

Läs mer

ABAX TRIPLOG. //Administratörsvägledning

ABAX TRIPLOG. //Administratörsvägledning ABAX TRIPLOG //Administratörsvägledning 2 The difference is ABAX ABAX Triplog // Admin user guide // 20161101 3 ADMINISTRATION AV ABAX TRIPLOG Administrationsgränssnittet är kärnan i ABAX Triplog. Härifrån

Läs mer

Lathund för Resenär. Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete.

Lathund för Resenär. Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Lathund för Resenär Reseräkningen ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Senast ett år efter det att resan är avslutad ska resan vara registrerad och godkänd enligt Villkorsavtalet

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY Så behandlar ABAX personuppgifter

INTEGRITETSPOLICY Så behandlar ABAX personuppgifter 12.04.2018 INTEGRITETSPOLICY Så behandlar ABAX personuppgifter Vi är beroende av tillit från våra kunder. Därför är vi och väldigt noga med att ta hand om din integritet. Alla dina personuppgifter ska

Läs mer

SweTrack Animal II. Svensk manual

SweTrack Animal II. Svensk manual SweTrack Animal II Svensk manual I denna manual finner du utförlig information om hur SweTrack Animal används läs den noggrant innan du börjar använda enheten. Om du har några frågor, eller vill komma

Läs mer

För varje barns rätt att upptäcka världen

För varje barns rätt att upptäcka världen För varje barns rätt att upptäcka världen Lär dig använda din GPS 1 Vad är GPS? GPS står för Global Positioning System (Global Positions System). GPS använder sig av 27 satelliter som cirkulerar runt jordklotet,

Läs mer

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg Jaktpejl.se Användarmanual Av: Erik Åberg Innehållsförteckning Vad är Jaktpejl?... 3 Vad krävs för att använda Jaktpejl?... 3 Premiumfunktioner... 3 Release noteringar... 4 Version 2.01... 4 Version 2.0...

Läs mer

ABAX tilläggstjänster

ABAX tilläggstjänster ABAX tilläggstjänster The difference is ABAX ABAX tilläggstjänster Vill ni få ut ännu mer av er körjournal? Bygg vidare på er lösning med våra tilläggstjänster! ABAX Fordonskontroll Ger dig möjligheten

Läs mer

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter

Visma Company Expense. Manual för administratörer och redovisningskonsulter Visma Company Expense Manual för administratörer och redovisningskonsulter 1 Innehållsförteckning Sida 1. Kom igång 3 2. Inställningar 3-5 2.1. Rapportmottagare 3 2.2. Utläggskoder och Kontoplan 4 2.3.

Läs mer

idrive Användarmanual för kilometerrapportering

idrive Användarmanual för kilometerrapportering idrive Användarmanual för kilometerrapportering Innehåll 1. Registrera ny användare till idrive 2. Introduktion till idrive 3. Information om Ditt fordon 4. Rapportera privata- och tjänstekilometer 5.

Läs mer

Användarmanual Companyexpense

Användarmanual Companyexpense Användarmanual Companyexpense Så registrerar du dina utlägg i appen Ansvarig utgivare: Companyexpense Svenska AB Tel: +46 (0)771-584 886 E-mail: info@companyexpense.se Companyexpense, Box 108, 771 23 Ludvika,

Läs mer

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG

LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG 131121 LATHUND FLEX TIDREDOVISNING, RESERÄKNING OCH UTLÄGG Innehållsförteckning klicka på rad för att komma direkt till sidan INLOGGNINGSANVISNINGAR... 2 INMATNING AV KOD, PROJEKT, TID, FRÅNVARO... 3 UTTAG

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 2 2.1

Läs mer

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter!

Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter! Steg-för-steg-guide så lånar du en e-ljudbok på ios- och Android-enheter! Denna guide visar hur du lånar e-ljudböcker på enheter med operativsystemen ios och Android. ios används i Apples produkter och

Läs mer

Bilägande för företag

Bilägande för företag Bilägande för företag KONCERNEN Billån Ca 200 000 avtal Volvofinans Bank AB Billeasing Volvokort Ca 1 200 000 kunder Finansiell leasing Svensk Vagnparksfinans Operationell leasing Biladministration Ca

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Personer med företagsbil riskerar skattesmäll Postad av Ronnie Lidström - 14 sep :52

Personer med företagsbil riskerar skattesmäll Postad av Ronnie Lidström - 14 sep :52 Personer med företagsbil riskerar skattesmäll Postad av Ronnie Lidström - 14 sep 2011 19:52 Enligt denna artikel i Elinstallatören så vet de flesta som har tillgång till företagsbil inte om vilka skatteregler

Läs mer

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp

Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Ärendehantering, driftövervakning och styrning - Infracontrol Online, v. 8.1 (utdrag från manual) Felanmälan/synpunkt via publik mobilapp Välj kategori. Val av kategori påverkar urval av kommande kategorier.

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 1.11.3 Innehåll HUVUDMENY 3 SÖK ADRESS 3 SÖK PERSON, SÖK FÖRETAG 3 SÖK I NÄRHETEN 3 FAVORITER 3 KARTA 3 TJÄNSTER 4 DESTINATIONSINFORMATION

Läs mer

Rese- och fordonspolicy

Rese- och fordonspolicy Rese- och fordonspolicy Sölvesborgs kommun Fastställd 2010-10-25 med giltighet från och med 2011-01-01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Mål Syfte Ansvar Val av färdmedel Beställning av resor och hotell Krav på förare

Läs mer

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor

MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING. 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor MANUAL FÖR RESEBESTÄLLNING OCH RESERÄKNING 1. Guidad reserapportering göra resebeställning/rapportering av resor Vad ska jag rapportera? Innan du åker på din resa skall du göra en resebeställning. Rapportera

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE Oderup 9267, 24297 Hörby, 0415-40025, info@datalogisk.se Montering mojomini Allmänt Denna instruktion beskriver kortfattat installation av mojomini. Smart AG antennen Smart

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1 Översikt

Läs mer

LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE

LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE LOKALT RESEAVTAL VID HÖGSKOLAN I GÄVLE 1 Avtalets parter Avtalet tecknas mellan Högskolan i Gävle och arbetstagarorganisationerna Saco-S, OFR- Lärarförbundet och OFR-ST med stöd ALFA och ALFA-T kapitel

Läs mer

Svenska Sjö i samarbete SecurityPartner SP AB för leverans av NorthTracker - GPS-spårare

Svenska Sjö i samarbete SecurityPartner SP AB för leverans av NorthTracker - GPS-spårare Svenska Sjö i samarbete för leverans av NorthTracker - GPS-spårare NorthTrackers GPS-spårare är certifierade och intygade produkter av Svenska Stöldskyddsföreningen enligt Normen SSF 1073. Svenska Sjö

Läs mer

Utrikes resa i HR-res

Utrikes resa i HR-res Personalavdelningen 2010-08-27 1 av 9 Utrikes resa i HR-res 1. Välj Reseräkningar och klicka på Resenärsuppg./Ny reseräkning. Har du flera befattningar, markera den befattning du ska resa för. Klicka sedan

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

Användarmanual Companyexpense

Användarmanual Companyexpense Användarmanual Companyexpense Så registrerar du dina utlägg på webben Ansvarig utgivare: Companyexpense Svenska AB Tel: +46 (0)771-584 886 E-mail: info@companyexpense.se Companyexpense, Box 108, 771 23

Läs mer

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide

HSB Malmö Hitta i Momentum. En snabbguide HSB Malmö 2016-05-19 Hitta i Momentum En snabbguide Innehållsförteckning 1.0 Så hittar du Momentum 1.1 Inloggning 2.0 Översikt eller mätaravläsningar 3.0 Översikt 3.1 fastighetslista 3.2 Fliken översikt

Läs mer

Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice

Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice Så rapporterar jag som medarbetare reseräkning i självservice 2012-11-23 1 av 17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Information... 3 Att rapportera Kilometerersättning när du har Internet Explorer 6.0 och lägre... 4

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Kilometerersättning/Utlägg Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?... 3 Var

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

Detta dokument är producerat av Fronter as Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med

Detta dokument är producerat av Fronter as   Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Tema: Vårdnadshavare Fronter 82 Detta dokument är producerat av Fronter as www.fronter.com Dokumentet får endast kopieras eller distribueras elektroniskt om det finns kontrakt med Nytt i detta dokument:

Läs mer

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35)

PS SJÄLVSERVICE Sid 1 (35) Sid 1 (35) Innehållsförteckning INLOGGNING VIA INTERNET (exempelvis hemifrån):... 2 INLOGGNING I SJÄLVSERVICE... 3 ADRESS... 6 BARN... 7 FRÅNVARO... 8 TURBYTE... 13 AVVIKANDE TJÄNSTGÖRING... 18 TILLÄGG/AVDRAG

Läs mer

Slitna däck är farliga däck byt i god tid

Slitna däck är farliga däck byt i god tid Slitna däck är farliga däck byt i god tid Många tycker att bildäck är lika kul som ett tandläkarbesök, och man vet att det blir dyrt i båda fallen! Men se istället nya däck som en investering i säkerhet

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 13:1 Kf 126/2013 Dnr Ks 2012/277 Reglemente för tjänsteresor Syfte Riktlinjer för resor och möten är en del av kommunens arbete för en långsiktig ekonomisk,

Läs mer

1. Utrikes - flerdygnsförrättning

1. Utrikes - flerdygnsförrättning 1. Utrikes - flerdygnsförrättning Se Resehandbok under länken http://www.pa.adm.gu.se/resor - Klicka på Resor i funktionsträdet. - Du kommer alltid in på en ny resa. - Har du fler än en anställning kan

Läs mer

Checklista för stöd till attestant

Checklista för stöd till attestant Checklista för stöd till attestant Reseräkning ska skrivas snarast, av resenären själv och på heder och samvete. Senast ett år efter det att resan är avslutad ska resan vara registrerad och godkänd enligt

Läs mer

Skattenyheter december trängselskatt

Skattenyheter december trängselskatt Visma Skatteprogram Skattenyheter december 2017 - trängselskatt Av Jan-Erik W Persson I nyhetsbrevet som publicerades i november lovade vi att återkomma med utförligare beskrivning. Nedan visas en utökad

Läs mer

Tillsyn mot Wihlborgs Fastigheter AB avseende användning av positioneringssystemet ABAX

Tillsyn mot Wihlborgs Fastigheter AB avseende användning av positioneringssystemet ABAX Datum Diarienr 2014-02-07 234-2013 Wihlborgs Fastigheter AB Dockplatsen 16 Box 97 201 20 Malmö Tillsyn mot Wihlborgs Fastigheter AB avseende användning av positioneringssystemet ABAX Datainspektionens

Läs mer

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare

Heroma Rese. Användarmanual Medarbetare Heroma Rese Användarmanual Medarbetare Inrikes tjänsteresa med övernattning Innehåll Allmänt... 3 Vad är Heroma rese?... 3 Var hittar jag Heroma rese?... 3 Var hittar jag mina reseräkningar i Heroma rese?...

Läs mer

Registrering och installation av Garanti XL

Registrering och installation av Garanti XL Registrering och installation av Garanti XL Uppdaterad 2018-08-28 L O G I N H A S S E L B E R G A B Åkerbärsvägen 16 181 64 LIDINGÖ Besök: Nybrogatan 34, Stockholm 08-446 22 75, 070-420 81 04 erik@loginhasselberg.se

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmanual Körjournal för iphone

Användarmanual Körjournal för iphone Användarmanual Körjournal för iphone Innehållsförteckning 1 Beskrivning... 3 2 Inmatning/val av uppgifter...4 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3 Resor...8 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 4 Navigering... 8 Startplats (Från)...

Läs mer

ABAX Körjournal. Administrationshandbok. Skillnaden är ABAX.

ABAX Körjournal. Administrationshandbok. Skillnaden är ABAX. Administrationshandbok ABAX Körjournal www.abaxsverige.se Skillnaden är ABAX SM-BR-004 Brukerveiledning-administrasjon-2014_SE.indd 1 21.02.2014 13:28:49 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Administration av

Läs mer

Så betalar du för resor i tjänsten Vi tar ditt företagande personligt

Så betalar du för resor i tjänsten Vi tar ditt företagande personligt Löneguide nr 7 för dig som är eller ska bli löneadministratör Så betalar du för resor i tjänsten Vi tar ditt företagande personligt Din guide är Sebastian Bäckström, på konsultfirman Selegu AB. Han är

Läs mer

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal. Giltigt från 2005-01-01 2005/03

Fastigos rekommendationsavtal. Reseavtal. Giltigt från 2005-01-01 2005/03 Fastigos rekommendationsavtal Reseavtal Giltigt från 2005-01-01 2005/03 Detta rekommendationsavtal har antagits av följande organisationer Fastigo, Fastighetsbranschens Arbetsgivarorganisation Sif SKTF

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Skapa ett ledningsanvisningsärende

Skapa ett ledningsanvisningsärende Skapa ett ledningsanvisningsärende Ledningsanvisningsärenden skickas till ledningsägare som kan ha ledningar i ditt arbetsområde. De kommer sedan att analysera ärendet och besluta om lämplig åtgärd för

Läs mer

LATHUND FÖR RESENÄREN

LATHUND FÖR RESENÄREN LATHUND FÖR RESENÄREN Öppna din webbläsare och skriv in webbadressen i adressfältet. Spara sidan som en Favorit i webbläsaren: https://kth.ebuilder.se/ Du hittar även länken under KTH Intranät/Administrativt

Läs mer