Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2"

Transkript

1 Körjournalslathund för slutanvändare Automile PRO Version 1.2

2 Innehåll Varför finns en körjournal?... 3 Automile PRO ersätter en traditionell pappersbaserad körjournal... 3 Skatteverkets krav... 3 Hur Automile löser problemet... 4 Förslag på arbetssätt för dig som förare... 4 Sammanfoga resor... 4 Ändra restyp (privat- eller tjänsteresa)... 5 Anledningen till resan... 7 Månadsrapport (körjournal)... 8 Kartor och färdväg... 9 Mobilapplikation för iphone och ipad Mobilapplikation för Android och andra smartphones Komma igång med Android Integritet, lagar och regler... 17

3 Varför finns en körjournal? En körjournal finns för att du som förmånsfordonsinnehavare eller använder ett fordon tillhörande ett företag ska kunna stryka om fordonet bara används i tjänsten eller både privat och i tjänsten. Ett fordon som används i privat ska förmånsbeskattas och tankar du även på företagets bekostnad ska du kunna styrka antal körda privata mil för att ta hänsyn till fri bränsleförmån. En körjournal finns alltså för att du vid en skatterevision ska kunna styrka hur fordonet används och för att förenkla hanteringen på ekonomiavdelningen eller hos det leasingbolag bilen är leasad från. Automile PRO ersätter en traditionell pappersbaserad körjournal Automile ersätter en tradionell pappersbaserad körjournal där du behöver lägga ner tid på att registrera varje resa i en körjournal som exempelet nedan. Skatteverkets krav Det finns inget lagkrav på körjournal men det är ditt bevismedel vid en skatterevision för att påvisa hur mycket privat- respektive tjänstekörning du gjort med fordonet och för att undvika förmånsbeskattning av både fordonet och bränslet. Utan en körjournal riskerar man att eftertaxeras om man inte sannolikt att din tidigare lämnade uppgifter är korrekta. En körjournal rekommenderas av Skatteverket att innehålla: Mätarställning vid årets början Datum och mätarställning vid resans start samt varifrån resan startade Ärende samt vilka platser/företag/kontaktpersoner du besökt (behövs inte vid privata resor) Hur många kilometer du kört Datum och mätarställning vid resans slut samt var resan avslutades Mätarställning vid årets slut

4 Hur Automile löser problemet Automile är en liten elektronik enhet som ansluts till fordonets diagnos uttag och registrerar alla resor som görs för att underlätta din hantering. Automile håller även reda på bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp, bilens hälsa (om några fel finns i fordonet) med mera. Varje gång du startar fordonet registreras en ny resa med plats (adress), position och tidpunkt. Korta resor eller resor med kortare stopp emellan kan sammanfogas automatiskt för att underlätta antalet resor som görs över en arbetsdag. Automile består av. Hårdvaran, Automile Box (boxen), som ansluts till bilen Webbgränssnitt Automile PRO via Apple iphone och Apple ipad app för tjänstebilsförare Android app för tjänstebilsförare (release Oktober 2014) Förslag på arbetssätt för dig som förare För att underlätta att din körjournal blir så enkel och överskådlig som möjligt ger vi dig här några enkla inställningar vi ber dig att göra innan du börjar använda din körjournal. Sammanfoga resor För att sammanfoga resor automatiskt vid korta stopp kan du ställa in hur många minuters stopp mellan resorna som är acceptabelt för att göra det till en resa. Denna inställning gör du under, Ändra din bil, under vårt webbgränssnittet. Välj, mina fordon (Mina fordon) i vänstra menyn. Välj det fordon du vill ändra detta för och klicka på knappen Ändra (Ändra).

5 Kryssa i funktionen som beskriver att resor ska sammanfogas och välj tidsperioden för att stopp för att automatiskt sammanfoga resorna Vanliga förekommande frågor Kan jag ångra att en resa är sammanfogad? Ja, om du kontaktar support@automile.io kan vi hjälpa dig med detta. Kan jag se vilka inviduella delresor en sammanfogad resa innehåller? Ja, du kan när du tittar på detaljerna på en resa se vilka delresor den sammanfogade resan innehåller, du kan klicka på resans nummer för att se hur delresan ser ut. Ändra restyp (privat- eller tjänsteresa) Varje gång du startar bilen påbörjas en ny resa och när resan avslutas kontrollerar systemet om den ska sammanfogas med någon tidigare resa. En resa innehåller start körmätarställning, slut körmätarställning, avstånd, körtid och en mängd annan information. För varje sammanfogad eller enskild resa kan du ändra restyp, dvs. om det är en privat- eller tjänstresa och vad anledningen till resan varit. För att underlätta denna hantering finns det två hjälpmedel: 1) Automatisk restyp Ange restyp som ska användas för resor om du inte anger något manuellt, det gör du under Ändra din bil (Ändra).

6 2) Använda intressepunkter (avancerat) Automile har en funktion som du kan använda för att mellan två kända områden, så kallade zoner kan definiera upp restypen för resan. Exempel är om du alltid gör resor mellan Örebro Stockholm så kan det alltid klassificeras som en tjänstresa. Funktionen intressepunkter når du under vänstra huvudmenyn under alternativet Skapa intresspunkt (Skapa). Intressepunkter är en avancerad funktion vi beskriver vidare i en video på följande länk Du kan när som helst ändra restyp om det blivit fel av någon anledning. Vanliga förekommande frågor Varför finns det ingen knapp i bilen där jag kan välja om det är en privat- eller tjänsteresa? Automile bygger på en ny teknik som inte kräver någon installation i fordon och är helt trådlös. Vårt mål är att majoriteten av tjänste- och privatresor ska innehålla rätt restyp med automatik utan att du behöver göra något. I de fall du behöver manuellt ändra restyp kan du använda din smartphone eller webbläsare.

7 Ibland överrensstämmer inte start adressen med där jag startade? Automile använder en inbyggd GPS för att lokalisera din position. Beroende på mottagningsförhållanden och hur länge fordonet varit igång så kan mottagningen påverka den exakta positionen. Detta påverkar dock inte körsträckan eller körjournal utan påverkar enbart start adressen som används för att förenkla för dig vart du startade. Avvikelsen brukar normalt sett bara vara gatunummer och inte gatuadress. För att även beskriva djupare så använder Automile en teknik som innebär att efter 4 timmar då bilen varit avstängd sätter GPS en i sömnläge för att spara på bilens batteri. Detta sömnläge för att antennstyrkan blir lägre och nästa gång du startar bilen tar det några minuter innan den exakta positionen har hittats. Anledningen till resan Enligt Skatteverkets rekommendationer föreslår dom att man talar om anledningen till resan som bevisbörda vid en revision. Anledningen kan vara en kort notis vem du besökt, företag eller namn som du själv kan använda för att påminna dig vad anledningen var. Anledningen till resan gäller enbart som rekommendation för tjänsteresor och givetvis inte privata resor. Automile kallar denna funktion, resetaggar, dessa taggar kan vara små textuttryck som företagsnamn, personnamn etc. Du ändrar resetaggarna under resan i webbgränssnittet, Välj för resor i huvudmenyn (Resor). Sök sedan redan på din resa via sökrutan i tabellen eller hitta den genom att bläddra i tabellen: När du hittat din resa klickar du på Visa resa (Visa resa). Bland detaljerna för resan hittar du avsnittet Information (info) där du kan lägga till och ta bort resetaggar som exemplet nedan.

8 Månadsrapport (körjournal) Varje månad får du som standard ett e-post meddelande innehållande din körjournal i Excel- och PDFformat men du kan även när som helst ta ut en rapport via webbgränssnittet för en eller flera månader. Månadsrapporten är byggd för att vara en komplett körjournal som uppfyller Skatteverket råd om hur en körjournal ska vara utformad. Rapporten är utformad för att kunna ändras och skrivas ut och lämnas till den avdelning som hanterar fordonsfrågor på ditt företag. Excel-filen kan ändras om något är felaktigt eller du vill ta bort information om dina privata resor innan du lämnar den till din arbetsgivare. Körjournalen innehåller Resenummer (om det är en sammanfogad resa saknas resenumret eftersom det består av flera resor) Mätarställning när resan startade Mätarställning när resan avslutades När resan påbörjades (datum/tid) När resan avslutades (datum/tid) Start adress Stopp address Körsträcka Körtid Bränsleåtgång Noteringar (resetaggar) Restyp (Tjänst / Privat / Annat)

9 Vanliga förekommande frågor Ibland överensstämmer inte start adressen med där jag startade? Automile använder en inbyggd GPS för att lokalisera din position. Beroende på mottagningsförhållanden och hur länge fordonet varit igång så kan mottagningen påverka den exakta positionen. Detta påverkar dock inte körsträckan eller körjournal utan påverkar enbart start adressen som används för att förenkla för dig vart du startade. Avvikelsen brukar normalt sett bara vara gatunummer och inte gatuadress. För att även beskriva djupare så använder Automile en teknik som innebär att efter 4 timmar då bilen varit avstängd sätter GPS en i sömnläge för att spara på bilens batteri. Detta sömnläge för att antennstyrkan blir lägre och nästa gång du startar bilen tar det några minuter innan den exakta positionen har hittats. Mätarställningen avviker från bilens mätarställning varför? Automile försöker om det är möjligt att hämta fordonets mätarställning elektroniskt. Om bilens inte stödjs eller erbjuder denna funktion så beräknas vi mätarställning baserat på alla resor som är gjorda. Resornas längd kalkyleras utifrån hastighetsmätaren som är det mest tillförlitliga sättet då en GPS saknar täckning i exempelvis tunnlar. Vi har under de tusentals tester vi gjort visat på att körmätarställning vid denna kalkylering inte avviker mer än 3% vilket är fullt acceptabelt eftersom inte ens bilens mätarställning är nogrannare. Fordonets mätarställning påverkas av hjuldiameter och är således inte heller fullt korrekt. Denna avvikelse i mätarställning påverkar inte din bevismöjlighet vid en revision utan är tillräcklig tillförlitlig. Kartor och färdväg Automile erbjuder idag Google Maps via webbgränssnittet och via din smartphone finns både Google Maps och MapBox att välja bland.

10 En översiktlig karta visar dig färdvägen där den röda ikonen visar start och den svarta cirkeln vart resan avslutades. En vanlig fråga som kommer är när man zoomar på vissa resor i kartan som exemplet nedan att resvägen inte följer exakt den väg man valt. Den blåa linjen visar enhetens GPS positionen och den röda visar den väg som fordonet färdades på. Som du ser avviker alltså bilens position från vägen de första minutrarna.

11 Anledningen till detta är om bilen varit parkerad längre än 4 timmar så sätter vi den inbyggda GPSmottagaren i sömnläge för att dra så lite energi som möjligt ur bilens batteri. Under väldigt kalla vintersäsonger i vissa länder har det visat sig att korta resor drar väldigt hårt på batteriet och Automile har därför valt att vara restriktiva hur bilbatteriet används i alla typer av klimat utan att påverka din möjlighet att få igång bilen. Vi övervakar till och med bilbatteriet och stänger av vår elektronik om bilens batteri är för svagt. Vi väljer därför efter 4 timmar att placera enhetens GPS i sömnläge tills du startar bilen igen. Det kommer betyda att det behövs 5-10 minuter innan upplösningen blir tillräckligt hög för att verkligen vara några meter nära vägen. Exemplet ovan visar exakt på denna funktion. Detta påverkar överhuvudtaget inte körsträckan som hela tiden beräknas på hastighetsmätaren och inte GPS positionen. GPS positionen finns på en karta för att översiktligt visa dig färdvägen och har inget annat syfte för de kunder som använder Automile PRO som en elektronisk körjournal. Om du startar och stannar på korta sträckor kommer alltså bara den första delen av den första sträckan påverkas av detta. Kunder som använder Automile för att hantera ruttplanering och ruttoptimering har möjlighet att få en annan konfiguration där GPS mottagaren inte sätts i standby efter 4 timmar. Det bör dock tilläggas att bud-, taxi- och andra transportfordon sällan har detta problem då de inte parkerade särskilt länge under sin arbetsperiod. Mobilapplikation för iphone och ipad Automile erbjuder Automile PRO för både iphone och ipad och finns tillgänglig under Apple Appstore under namnet Automile PRO. Automile PRO fungerar för iphone 4S och nyare med ios version 7.0 eller nyare.

12 Automile PRO för ios är utvecklad för tjänstebilsförare som vill hantera sina resor enkelt och få en enkel vy över sin bil och hur den mår. De funktioner som idag finns är följande: Söka och titta på alla historiska resor Klassificera resor (tjänst- och privat) Skriva resetaggar (noteringar) Bilens skick, batteri, servicelampa och eventuella fel Enkel statistik tre senaste månaderna Möjligheten att skapa notiser om något inträffar med bilen Ändra inställningar för din bil Ändra inställningar för din profil Mobilapplikation för Android och andra smartphones Automile har även en mobilapplikation för Android (passar även alla andra mobiltelefoner) som är speciellt framtagen för att ge dig som bara vill sköta din körjournal det allra enklaste gränssnittet. De funktioner som finns tillgängliga i mobilversionen är: Bläddra bland alla resor, adress, tid, körsträcka och restyp (tjänst, privat eller annat) Titta på detaljerna på enskilda resor, ändra restyp, lägga till eller ta bort anteckning. Karta över färdvägen för att du enklare ska veta vad det var för resa. Ändra restyp på alla dagens resor till tjänste- eller privatresa.

13 Om du behöver flera funktioner rekommenderar vi antingen Automile PRO för iphone eller ipad samt för webbläsaren via Komma igång med Android Exemplet nedan visar hur man kommer igång med mobilapplikationen på en Samsung Galaxy Trend Plus, samma gälla för nästan samtliga Android baserade telefoner oavsett version och ålder. Steg 1 Öppna webbläsaren på telefonen och skriv in adressen m.automile.io. Du kommer komma till inloggningssidan där du fyller i ditt vanliga användarnamn och lösenord. Har du glömt bort ditt lösenord går du till för att hämta ett nytt lösenord.

14 Steg 2 Innan du gör något annat är det ett tips att lägga till mobilapplikationen till din hemskärm, detta gör att du snabbare når den i framtiden, dessutom optimeras upplösningen bättre om den startas från hemskärmen. Klicka på menyknappen på din telefon, den sitter till vänster om startknappen i mitten, se bilden nedan. Följ sedan de två stegen nedan för att lägga upp mobilapplikationen på hemskärmen. När du är klar startar du appen från hemskärmen innan du fortsätter i steg 3.

15 Steg 3 När du nu öppnar mobilapplikationen från hemskärmen kommer du se att den fyller upp hela skärmen förutom statusraden högst upp, detta gör att det blir enklare för dig att hantera funktionerna. Nedan beskriver vi kort hur du bläddrar bland dina resor. Snabbvalet är för att du snabbt ska kunna bestämma att alla resor du hittills gjort idag är av en viss typ. Exempelvis om du kört halva dagen i tjänsten så trycker du bara vid lunchtid på tjänst så sätts alla resor som tjänsteresa automatiskt. För att besöka en resa i detalj, ange anteckningar och sätta resetyp klickar du på resans rad och fortsätter i steg 4. Steg 4 När du klickat på en resa får du upp detaljerna enligt nedan. Du kan snabbt säga vilken restyp det är genom att välja någon av de gröna knapparna Tjänst / Privat / Annat. Du ser startadressen, stoppadressen, färdvägen och körsträckan. När du växlar mellan Tjänst / Privat / Annat så sparas detta automatiskt direkt.

16 En vanlig fråga är vad annat betyder, det kan vara så att du vill att alla resor som sker automatiskt ska vara satta till annat så du ska veta vilka du valt som tjänst- och privatresa och har kvar att bestämma typen av till senare. Ett annat ord för annat är obestämt/okänt. Längst ner hittar du en ruta för anteckningar som du kan läsa mera om i steg 5. Steg 5 Skatteverkets rekommendation för körjournaler är att du bör ange anledningen till en tjänsteresa genom en kort kommentar, exempelvis vem du besökte (företag, namn eller liknande). Detta kan du göra längst ner på resan. Om du scrollar nedanför kartan i steg 4 kommer du se ett fält för anteckningar. Du anger anteckningar genom att klicka i fältet varvid tangentbordet kommer visas. Ange korta noteringar och välj retur på tangentbordet om du vill separera dina korta anteckningar. Det finns ingen spara knapp eftersom dina anteckningar sparas automatiskt så snart du trycker på retur på tangentbordet.

17 Integritet, lagar och regler Automile värnar om din personliga integritet och företagets behov att reducera och förenkla administrativa processer. Bägge dessa ska vägas mot varandra och Automile uppfyller idag behovet av skyddad personlig integritet, lagar och regler för både ditt skydd men även för att förenkla din vardag och arbetsgivarens krav på att uppfylla lagar och regler. Före februari 2014 var rättsläget oklart kring körjournaler och behovet av samtycke mellan arbetstagare och arbetsgivare. Från februari kom dock Datainspektion ut med informationsbrev och beslut i ett tillsynsärende som klargjorde frågor om personlig integritet. Automile har anpassat sitt system för att passa in i dessa råd och detta inkluderar bland annat Begränsa sig till uppgifter som endast indirekt pekar ut en individ. Automile lagrar uppgifter kopplade till ett fordon som indirekt kan kopplas till en individ och vi minimerar således mängden uppgifter i systemet.

18 Begränsa sig till uppgifter som är mindre känsliga. Automile skickar varje månad ut en körjournal som du som arbetstagare kan skriva ut, därefter kan du välja att radera all information. Den information som används är till för att förenkla hanteringen för dig och arbetsgivaren för fordon. Ersätta namn, till exempel med psedonymer. Automile kräver inget annat än en e-post adress för en registrering. Därför uppfyller Automile kravet om begränsa mängden personuppgifter. Inte rutinmässigt ha med personnummer i sina system. Automile lagrar aldrig personnummer i sina system. Begräsning av åtkomst. Automile ger normalt sett aldrig någon annan åtkomst än direkt till individen till fordonet (föraren) och den som ansvarar för fordonsfrågor inom företaget. Automile sparar även alla inloggningar och vad som sker i systemet. Kryptering och skydd av uppgifter. Automile skyddar all kommunikation genom industriell kryptering av högsta klass. Vi sparar aldrig heller lokala uppgifter i mobila terminaler eller i webbläsare. Vanliga förekommande frågor Måste färdvägen sparas, jag känner att det inkräktar på min personliga integritet? Nej, du kan själva välja om inte färdvägen ska finnas med i din körjournal. Då registreras bara start och stopp adress. Kontakta support@automile.io för att ta bort denna funktion. Hur länge lagras uppgifterna? Så länge du är kund hos Automile lagras uppgifter så länge lagens krav sträcker sig (i dagsläget 7 år). Däremot så gallras data var 12:e månad då uppgifter som inte behövs för körjournalen vilket idag inkluderar resvägen (dvs. vilken väg du kört mellan start adressen och stopp adressen). Kan jag själv radera allt uppgifter? Din arbetsgivare och du kan meddela oss att data ska raderas. Du kan själv däremot enbart gallra data, dvs. radera sådant data som inte behövs för att arbetsgivaren ska uppfylla krav enligt lagar och regler. Idag omfattar denna gallring resvägen.

Automile användarhandbok

Automile användarhandbok Automile användarhandbok Senast uppdaterad 1 aug, 2016 Välkommen till Automile Med guidens instruktioner och tips får du hjälp att installera Automile enheten, utforska, samt snabbt komma igång med Automiles

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Automile Användarguide

Automile Användarguide Automile Användarguide Senast uppdaterad februari 2017 Välkommen till Automile Med guidens instruktioner och tips får du hjälp att installera Automile Box, utforska, samt snabbt komma igång med Automiles

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 9 Calix bilvärme

Läs mer

MANUAL. R6 och BerlexConnect

MANUAL. R6 och BerlexConnect MANUAL R6 och BerlexConnect V1 R6 och BerlexConnect Vad är BerlexConnect? 3 Ett system för alla signaler 3 Översikt BerlexConnect 4 Karta och övervakning 4 Signaler 5 Olika typer av styrning 5 Styrning

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

1. ActiveGPS 2.00 by TJ

1. ActiveGPS 2.00 by TJ 1.1 Inställningar 1. ActiveGPS 2.00 by TJ För att ändra inställningarna i ActiveGPS så måste man först trycka på Hämta inställningar först då tänds alla rutor upp. Istället för att visa avstånd fram till

Läs mer

Datum, klockslag samt mätarställning vid tjänsteresans start samt varifrån resan startade

Datum, klockslag samt mätarställning vid tjänsteresans start samt varifrån resan startade Sida 1 av 6 Vanliga problem med körjournaler De flesta bilförare väljer att skriva sin körjournal i ett häfte, med hjälp av papper och penna. Då är det lätt hänt att man göra något av följande vanliga

Läs mer

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg

Jaktpejl.se. Användarmanual. Av: Erik Åberg Jaktpejl.se Användarmanual Av: Erik Åberg Innehållsförteckning Vad är Jaktpejl?... 3 Vad krävs för att använda Jaktpejl?... 3 Premiumfunktioner... 3 Release noteringar... 4 Version 2.01... 4 Version 2.0...

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Resledaren Användarguide iphone Innehåll

Resledaren Användarguide iphone Innehåll Resledaren Användarguide iphone Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 15 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa... 20

Läs mer

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare.

Informationen i detta dokument bygger på att mobiltelefonen har Android version 8 eller senare. Installationsmanual Android 8 Xone Android 1. Om dokumentet Denna manual beskriver installation och uppstart av appen (Phoniro Care), som är byggd på Phoniros nya plattform för mobilappar, kallad Xone.

Läs mer

för privatbil ABAX KÖRJOURNAL

för privatbil ABAX KÖRJOURNAL The difference is ABAX för privatbil ABAX KÖRJOURNAL The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX elektroniska körjournal för privatbil Denna broschyren kommer att ge dig svar på allt du undrar

Läs mer

Manual Medomotion-appen

Manual Medomotion-appen Steg 1: Skapa konto Ladda ner appen på din mobiltelefon antingen via Google Play eller AppStore beroende på om du har en Android eller Iphone. Appen fungerar för båda systemen. För att hitta appen sök

Läs mer

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad

Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Manual C3 BMS v. 3 för iphone/ipad Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken mellan server o ch telefon sker över internet

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Resledaren Användarguide Android Innehåll

Resledaren Användarguide Android Innehåll Resledaren Användarguide Android Innehåll Planera Ny Resa... 3 Visa Mina Resor... 13 Ta bort sparad resa... 14 Ändra planerad resa... 15 Påminnelser... 16 Under Resan... 17 Inaktivera Pågående Resa...

Läs mer

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se

Användarinstruktion för appen Styrelsemöte.se Användarinstruktion för appen Version 0.8 THE 2018-01-15 Denna instruktion beskriver hur appen fungerar. Det är primärt inte en instruktion hur en ipad fungerar. Instruktioner för hur en ipad fungerar

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag App

Användarhandledning Nordea Swish Företag App Användarhandledning Nordea Swish Företag App Swish Företag Ta betalt enklare App, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag App... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Användare av Nordea Swish Företag

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 8 Installera Widget

Läs mer

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 3.0

Visionutveckling. Vision 80/20 för iphone. Manual Vision 80/20 för iphone. Version 3.0 Visionutveckling Manual Vision 80/20 för iphone Vision 80/20 för iphone Version 3.0 www.visionutveckling.se, Auto Attendant +46 8 788 09 99 Gärdesvägen 1, SE 444 31, Stenungsund, Sweden, Phone: +46 303

Läs mer

Heroma app MinTid Användarmanual

Heroma app MinTid Användarmanual 1 (37) Heroma 2018.2 cgi.com Innehållsförteckning... 1 Innehållsförteckning... 2 1.1 Hämta MinTid... 3 1.2 Logga in... 4 1.2.1 Nytt tillfälligt lösenord via e-post... 5 1.3 Navigering... 6 1.4 Startsida...

Läs mer

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp

AD-Teknik AB. Bruksanvisning Logger v5. Snabbtangenter för restyp AD-Teknik AB Bruksanvisning Logger v5 Körjournal Högerklicka på en rad och du kan: -Direkt hitta start/slutpunkt i platseditorn. -Kopiera hela körjournalen till urklipp. -Lägga till en mellanliggande resa.

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter.

Användarmanual. 88 SEA för iphone. OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Användarmanual 88 SEA för iphone OBSERVERA! 88 SEA för iphone och 88 SEA HD för ipad är två separata produkter. Välkommen! Grattis och välkommen till världen kring 88 SEA. 88 SEA är en komplett sjökortsnavigator

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 1.11.3 Innehåll HUVUDMENY 3 SÖK ADRESS 3 SÖK PERSON, SÖK FÖRETAG 3 SÖK I NÄRHETEN 3 FAVORITER 3 KARTA 3 TJÄNSTER 4 DESTINATIONSINFORMATION

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Grattis till ditt val elektronisk personalliggare från 1Time. I

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Travelreporter manual

Travelreporter manual Travelreporter manual Allmänt! 2 Börja använda Travelreporter! 3 Lägga in en bil! 4 Starta din första tripp! 5 Stoppa trippen! 6 Lägga till ytterligare information på en Tripp! 7 Lägga till en anmärkning/notis

Läs mer

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES

HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES HANTERING AV ELEKTRONISKA PERSONALLIGGARE INOM VATTENFALL SERVICES INFORMATION FÖR VERKSAMMA NÄRINGSIDKARE PÅ BYGGARBETSPLATSEN T.EX. UNDERENTREPRENÖRER 1(10) version 0.93 2017-03-27 Information om användande

Läs mer

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB

iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB iphone/ipad Snabbguide för anställda på HB Innehållsförteckning: Första uppstarten... 1 Apple-ID... 1 Hitta min iphone... 1 Trådlöst nätverk (Wi-Fi)... 2 Kalender, E-post & Kontakter... 3 GW-Sync konfiguration...

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

Qlave AB ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon)

Qlave AB ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon) Manual QTel GO (Gränssnitt för mobiltelefon) 1 Innehåll 1. Förord... 3 2. Logga in första gången... 4 3. Flikar... 5 4. Ändra hänvisning... 6 5. Kollegor... 9 6. Köer... 13 7. Egen anknytning och inställningar...

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11)

bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11) bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11) Vad, varför och hur?...2 Vad är?...2 Varför?...3 Hur fungerar?...3 Några tips om användningen...3

Läs mer

Komma igång med MLTs Mobildata app.

Komma igång med MLTs Mobildata app. Komma igång med MLTs Mobildata app. Övriga uppstartspunkter. Vi börjar med det mest nödvändiga och ökar på funktionaliteten löpande. Inloggade som samma användare på fler enheter, fungerar inte nu. Lediglista.

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Manual KomMa Intra VOF

Manual KomMa Intra VOF Manual KomMa Intra VOF S y s t e m f ö r b o k n i n g a v V O F s e g n a b i l a r Vård- och omsorgsförvatningen Innehåll Mer information... 2 Logga in... 2 Boka... 2 Ändra / avboka... 5 Historik...

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app

Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Res enklare med oss Manual för serviceresors webbtjänst och app Innehållsförteckning WEBBTJÄNSTEN Registrera ny användare 4 Logga in 5 Boka resa 6 Boka resa Bekräftelse 7 Mina resor 8 Mina ombud 9 Favoritresor

Läs mer

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation

O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation O365- Konfigurering av SmartPhone efter flytt till Office 365 alt ny installation Denna guide är avsedd att hjälpa användare vars epost har blivit flyttad till Exchange Online och Office 365, samt för

Läs mer

1

1 www.skogsstyrelsen.se/webbappar 1 För att webbappen ska fungera ska din telefon eller surfplatta ha: OS (Apple): version 9 eller högre. Android: version 5 eller högre. Du ska ha en uppdaterad webbläsare

Läs mer

Koppla samtal. 3Växel. Koppla samtal till 3Växel-kontakt. Koppla samtal app

Koppla samtal. 3Växel. Koppla samtal till 3Växel-kontakt. Koppla samtal app Koppla samtal Koppla samtal till -kontakt... 1 Koppla samtal i Android kompletterande info... 4 Koppla samtal till mobilkontakt... 5 Koppla samtal till nummer som skrivs in... 6 Inställningar för kopplingstyp

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play.

Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. Sida 1 BLACKLENS APPEN Börja med att ladda ner appen Blacklens till din mobil. Finns både till iphone på Apple Store och till Android på Google Play. ANSLUTNING Det finns två sätt att ansluta kameran på:

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 1( Manual Ledningskollen i mobilen 1 av 21 Manualer Peter Thorin Öppen 2017-03-17 D 2( 1. Distributionslista Dokumentet ska distribueras som leverans till PTS.

Läs mer

Programportalen på Falkenbergs kommun

Programportalen på Falkenbergs kommun Programportalen på Falkenbergs kommun Många av kommunens program finns tillgängliga via Falkenbergs kommuns programportal. Den kallas även ibland för Citrix. Med hjälp av denna kan du köra program fast

Läs mer

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT

Manual för Sweco Piano 1. Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT Manual för Sweco Piano 1 Manual för Piano PIANO BY SWECO AN INVENTORY APP WITH OFFLINE SUPPORT 2016-03-22 Manual för Sweco Piano 2 Innehåll Introduktion... 3 Komma Igång... 4 Skapa din Första Inventering...

Läs mer

Plot. my drive. Testa GRATIS i 30 dagar. Körjournalen som gör jobbet åt dig. Läs mer om kom igång på defaplot.com

Plot. my drive. Testa GRATIS i 30 dagar. Körjournalen som gör jobbet åt dig. Läs mer om kom igång på defaplot.com Plot my drive Testa GRATIS i 30 dagar Körjournalen som gör jobbet åt dig. Automatisk dokumentation av resor på mobilen. Gör mindre, få mer! Läs mer om kom igång på defaplot.com Plot my drive - körjournalen

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Användarmanual. Meetings 1.5

Användarmanual. Meetings 1.5 Användarmanual Meetings 1.5 Revisionsnummer: 1 Dokumentnamn: FormPipe Meetings 1.5 - Användarmanual ipad Datum: 2013-12-05 Formpipe Software AB. All rights reserved. 2 (23) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil

Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil Micro Focus Vibe Snabbstart för mobil September 2018 Komma igång OBS: Mobil tillgång till en Micro Focus Vibe-webbplats kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibe via mobilgränssnittet

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0

Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad. Version 1.0 Användarmanual Legimus för Iphone och Ipad Version 1.0 Innehåll Vad är Legimus?... 3 Utveckling av appen... 3 Kom igång... 3 Inloggning... 3 Ladda ner böcker... 3 Bokhyllan... 4 Ta bort en bok... 4 Appens

Läs mer

Manual för Körjournal

Manual för Körjournal Manual för Körjournal Nyheter/Ändringar 2010-11-01 UPPDATERAT: Inkoppling av skärm D3L (se sid. 6) 2010-09-24 Inkoppling av skärm D3L (se sid. 6) 2010-05-10 Hjälpdokument (se sid. 8) Avancerade inställningar

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Online 2.1 Version 1.0 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade systemadministratörer. Översikt av Infobric

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

MANUAL SENTAX AB.

MANUAL SENTAX AB. MANUAL SENTAX AB www.sentax.se Innehåll Sentax Glide... 2 Hemsida och Mobilapplikation... 2 Förbereda test (Mobilenhet)... 7 Förbereda test (Skidspår)... 10 Utföra test... 11 Testdagboken... 17 Batteri...

Läs mer

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken) PRO Android 8 Snabbguide Företagstelefoni Företagschatt Supersök Favoriter (undermeny till telefonifliken) Historik (undermeny till telefonifliken) Kontakter (undermeny till telefonifliken) Funktionsnummer

Läs mer

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad

Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Användarmanual TextAppen för iphone och ipad Innehåll Innehåll... 2 Hämta TextAppen för ios... 3 Registera dig... 3 Kom igång i iphone eller ipad... 5 Logga in... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 2.0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 3 2. GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR OCH FUNKTIONALITET 4 2.1 GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR 4 2.2 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONALITET

Läs mer

Fleet Management - Smart, säkert och enkelt

Fleet Management - Smart, säkert och enkelt Fleet Management - Smart, säkert och enkelt Automile är en elektronisk körjournal med alla de funktioner som krävs för för att hantera alla företagets bilar, oavsett om det är en tjänstebil eller servicebil.

Läs mer

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken)

Snabbguide. PRO Android 8. Betydelse av linjestatus. Företagstelefoni. Företagschatt. Supersök. Favoriter (undermeny till telefonifliken) PRO Android 8 Snabbguide Företagstelefoni Företagschatt Supersök Favoriter (undermeny till telefonifliken) Historik (undermeny till telefonifliken) Kontakter (undermeny till telefonifliken) Funktionsnummer

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd

VÅRDGIVARPORTALEN. Utbildningsmaterial HomeCare RMP. yyyy-mm-dd VÅRDGIVARPORTALEN Utbildningsmaterial HomeCare RMP INLOGGNING OCH WEBBLÄSARE Vårdgivarportalen är en webbapplikation. Telia HomeCare RMP är tillgängligt via webbläsarna Apple Safari, Google Chrome, Mozilla

Läs mer

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual

Användarmanual för Bird Alarm. Användarmanual Användarmanual 1 Innehåll 1. Webbsidan www.birdalarm.com... 3 1.1. Skapa profil och regler... 3 1.2. Skapa regler... 4 1.3. Aktuella larm på www.birdalarm.com... 5 1.4. Filtrering av larm... 5 1.5. Fler

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för ios

Manual för Flexi Presentity app för ios Manual för Flexi Presentity app för ios Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar och lyssna av röstmeddelanden. För att ladda ner mobilapplikationen,

Läs mer

Guide till SvD:s. digitala korsord

Guide till SvD:s. digitala korsord Guide till SvD:s digitala korsord Välkommen att prova SvD:s korsord digitalt. Du kan ha ett eller flera korsord i gång samtidigt och om ingen tävling pågår kan du även få ledtrådar och facit direkt på

Läs mer

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET

NYA SKRIVBORDET. IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET NYA SKRIVBORDET IPAD - inloggningsinstruktion ADM-NÄTET 1. INSTALLERA APPLIKATION Logga in på App Store och installera senaste versionen av Citrix Receiver 1. I App Store, sök upp och klicka på Citrix

Läs mer

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera!

Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Utbildning 5 kronan Ett enklare sätt att registrera! Introduktion till Del 1 och Del 2. 10 sidor 1/10 Del 1: Epost med länk Epost inboxen (den ni har valt att använda), finns en länk/knapp som skickar

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12

Manual Lead tracking. Version 1.0 2013-12-12 Manual Lead tracking Version 1.0 2013-12-12 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Om manualen... 3 1.2 Om tjänsten... 3 2 Använd tjänsten för första gången... 4 2.1 Installera applikationen... 4 2.2

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Logga in och få hela bilden!

Logga in och få hela bilden! Logga in och få hela bilden! Varför läsa digitalt? Din prenumeration på Länstidningen innehåller så mycket mer än papperstidningen. Genom att logga in på nyhetssajten LT.se får du ut maximalt av din prenumeration

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

Elektronisk körjournal. en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten.

Elektronisk körjournal. en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten. Elektronisk körjournal en guide för dig som funderar på att införa elektroniska körjournaler i verksamheten. Vem behöver föra körjournal? Vem behöver föra körjournal? Skatteverket har gjort en kortfattad

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning

RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning RiksSår Beslutstöd (Dermicus) installation & användning 3 steg för att komma igång med mobil applikation & Webbapplikation: 1. Installera Dermicus mobil applikation 2. Använda Dermicus mobil applikation

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Manual till DIKO 2012-10-19

Manual till DIKO 2012-10-19 Manual till DIKO 2012-10-19 Innehåll Manual till DIKO 2012-10-19... 1 1 Använda DIKO med en dator... 2 1.1 För att logga in i DIKO... 2 1.2 Dag... 3 1.3 Importera bilder... 4 1.4 Redigera bilder i samband

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare)

Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Instruktioner plattformen entreprenörer (centrala användare) Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome,

Läs mer

Användarmanual för läsplattor

Användarmanual för läsplattor Användarmanual för läsplattor Allmän information Funktioner i läsplattan Denna information beskriver i korthet vissa allmänna funktioner som finns i din läsplatta. Vilo-/väckningsknappen När du håller

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Användarmanual Körjournal för iphone

Användarmanual Körjournal för iphone Användarmanual Körjournal för iphone Innehållsförteckning 1 Beskrivning... 3 2 Inmatning/val av uppgifter...4 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 3 Resor...8 3.1 3.2 3.3 3.4 3.5 3.6 4 Navigering... 8 Startplats (Från)...

Läs mer

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator

Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Så här installerar du Friluftskartan pro på din dator Innan nedanstående påbörjas bör du kontrollera att du har följande: - Kompatibel Garmin-GPS. - Windowsdator med tillgång till Internet - Minimum 500

Läs mer

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida

Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Text och galleri på fotoklubbens nya hemsida Inloggning Denna instruktion vänder sig till användare som skall lägga upp texter/blogginlägg på klubbens hemsida. Användarna har behörighetsnivå Författare

Läs mer