Bruksanvisning. ABAX Körjournal. The difference is ABAX

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. The difference is ABAX"

Transkript

1 Bruksanvisning ABAX Körjournal The difference is ABAX

2 2 The difference is ABAX Innehåll Gratulerar till valet av ABAX körjournal 3 Användning av körjournalen på nätet 3 Menyer 3 Körjournal 4 Resedetaljer 5 Resa i karta 5 Skriv ut resa 6 Sammanfoga resor 6 Leverera körjournal 7 Levererade körjournaler 8 Registrera resa manuellt 8 Karta 9 Inställningar 10 Förare 10 Fordon 10 Milersättning 10 Mätarställning 10 Service 11 Privatbil i karta 11 Normal arbetstid 11 Ändra lösenord 12 Områden 12 Syften 12 Varningar 12 Tekniska data 13 ABAX elektronisk körjournal enhet

3 The difference is ABAX 3 Gratulerar till valet av ABAX körjournal ABAX elektroniska körjournal är baserad på två huvudteknologier: GSM mobilteknologi. Denna används både via mobilnätet till överföring av data till en serverer via GPRS. GPS huvudkällan för positionering. Genom en antenn positioneras bilen löpande med kartkoordinater som överförs via GPRS till internetservern. Med ABAX elektroniska körjournal kommer du aldrig mer att behöva anteckna mätarställningen när du avslutar dagen igen. Du får även korrekt dokumentation i enlighet med Skatteverkets rekommendationer och krav. Detta kommer att göra att du sparar tid och irritation, och minimerar risken för att bli felaktigt upptaxerad. Bruksanvisning För att få största möjliga nytta av din elektroniska körjournal är det viktigt att du bekantar dig med den. Själva enheten behöver inget underhåll eller service efter att den har monterats. Det ska inte göras några ingrepp alls på den. Om det skulle hända något med enheten, ring vår dygnet runt-support på för assistans. Användning av ABAX körjournal All inloggning till körjournalen sker via ww.abaxsverige.se. Använd det användarnamn som har skickats till er från oss/administratören på företaget. Om ni inte har något användarnamn eller lösenord, ta kontakt med administratören på företaget eller vår support. ABAX körjournal är uppdelad i två bitar. Ett för administratören och ett för användaren. I denna vägledning kommer vi att gå igenom hur systemet fungerar för dig som bilförare. I denna guide går vi igenom hela systemet, men vissa funktioner är endast aktiva för förmånsbilar eller privatbilar. MENYER I huvudmenyn finner ni fyra olika flikar Körjournal, Karta, Inställningar och Varningar. Under varje menypunkt finns olika undermenyer. I bilden nedan visas de alternativ som finns under Körjournal. Som vi ser består denna av fem olika val, KÖRJOURNAL, SÖK, LEVERERA KÖRJOURNAL, LEVERERADE KÖRJOURNALER och REGISTRERA RESA MANUELLT.

4 4 The difference is ABAX KÖRJOURNAL När du loggar in på din ABAX kommer du direkt in till körjournalen. Här ser du dina resor du har gjort med din bil. Dagens resor visas direkt. För att se övriga dagar, klickar du enkelt på den önskade dagen. Om du sedan vill stänga en dag, eller en månad, så klickar du på den raden. Genom att klicka på symbolen markerad i bilden till höger, kommer alla stängda dagar att öppnas, och alla öppna dagar stängas. Om man vill stänga en hel månad för att enkelt hitta fram till rätt resa, då klickar du bara på raden där det, i det här exemplet APRIL.

5 The difference is ABAX 5 När alla månader är stängda kan man enkelt scrolla ner till den önskade månaden och få fram resorna för den månaden. I det här exemplet har jag valt Februari Resedetaljer Genom att klicka på en resa öppnas följande bild: Redigera resa Här får du upp detaljerna om resan. Klockslag, adresser, tid och distans är redan ifyllda. I tillägg kan du komplettera resan med syfte, men om man skapar områden i kartan kan dessa automatiskt bli ifyllda om bilen kör från eller till ett sådant. Mer om detta senare. Om syftet inte är ifyllt kan du lägga till det här, det är också möjligt att lägga en extra kommentar vid behov. Tillägg I mittenpartiet på bilden kan du lägga till eventuella tillägg. Detta är kostnader som tillkommit i förbindelse med resan och som ska utbetalas till arbetstagaren. Passagerartillägg Detta parti gäller endast för de som jobbar och betalar sin skatt i Norge. Har du haft en extra passagerare i din bil och får milersättning betald kan du lägga till så att du får passagerartillägg här. Resa i karta Genom att klicka på fliken resa i karta så öppnas en kartbild som visar resan du har företagit. Denna vy kan se lite olika ut beroende på vilken kartmotor din administratör har valt. I detta fall visas Google Maps. Om man vill se mer information om en specifik bit av resan kan man klicka på en av de blå prickarna. Då visas adress, klockslag, koordinater, hastighet. Denna visas endast för dig som användare, och ej för administratör.

6 6 The difference is ABAX Skriv ut resa Klickar du på denna flik finns möjligheten till att skriva ut en specifik resa, med både resedetaljer samt en kartbild. Sammanfoga resor Vid vissa tillfällen kan det vara önskvärt att slå samman två resor till en. Till exempel om du har stannat för att äta eller tanka under resan, men vill att alla start och stopp ska synas som en resa i körjournalen. Sammanfoga resor görs med en drag and drop funktion. När du har lokaliserat vilka resor du vill sammanfoga så håller du in vänster musknapp över den ena resan, drar den och släpper den över den andra resan som du önskar att sammafoga den med. Det går att sammanfoga fler än två resor genom att upprepa proceduren. När du har släppt en resa över en annan dyker följande ruta upp:

7 The difference is ABAX 7 Här visas originalresorna samt hur resultatet av sammanslagningen kommer att bli. Här kan du välja att avbryta, eller om du vill bekräfta sammanslagningen, slå ihop. När sammanslagningen har bekräftats kan du återgå till körjournalen och titta på resan. När sammanslagningen har bekräftats ser du åter alla resorna i körjournalen och kan se den nya resan. Genom att klicka på texten Sammanslagen resa visas en översiktsbild över vilka resor som ingår. En sammanfogad resa kan behandlas på samma sätt som andra resor, med hänsyn till syfte, kommentarer, kostnader, visning i karta, och så vidare. Leverera körjournal Den som använder ABAX i sin förmåns- eller privatbil, måste leverera en körjournal varje månad. Detta för att se till att man antingen betalar korrekt skatt eller att man får tillbaka rätt milersättning. Från körjournalsmenyn väljer du Leverera körjournal i undermenyn. Då startar en guide som leder dig igenom processen för att få fram en färdig körjournal. För att få med alla aktuella resor måste dessa först vara markerade som tjänsteresor. När guiden startar väljer den själv det första datumet i den senaste månaden utan en levererad körjournal. Justera datumet så att den önskade perioden är markerad. Systemet kollar resorna för att se om alla moment är ifyllda enligt Skattemyndigheternas krav. Om syftet med tjänsteresan inte är ifyllt, kommer systemet markera detta med ett rött streck under just den resan. Om du klickar på en resa öppnas en ruta där resedetaljer kan justeras. Här kan även uppgifterna kompletteras med ett syfte. Har man varit på kurs, konferens, kundmöte eller liknande så ska detta skrivas i detta fält detta är ett krav för alla som kör förmåns- eller privatbil. När alla resorna är klara och godkända av systemet klickar man på start leverans.

8 8 The difference is ABAX Körjournalen genereras då som ett utkast (kladd). Här kan man kolla uppgifterna innan man slutför leveransen. När du är nöjd med resultatet klickar du i Leverera körjournal. Då poppar det upp en varningsruta. Klicka OK i den om du vill gå vidare. Körjournalen blir därmed skickad till den person som ska attestera denna. Levererade körjournaler När körjournalen är levererad skickas den till godkännande till bilansvarig. Du kan då hitta din körjournal under fliken Levererade körjournaler, som du finner under Körjournal i huvudmenyn. Under Levererade körjournaler finner du en lista över alla körjournaler som har levererats. Genom att klicka på en av raderna kan du både se och skriva ut en tidigare körjournal. För att skriva ut en körjournal så klickar du på Skriv ut (PDF) som du finner efter att du har klickat på en körjournal (Adobe Reader måste vara installerad på datorn). Registrera resa manuellt I enstaka fall kan det bli aktuellt att behöva skapa en resa manuellt om man till exempel har lånat en annan bil för uppdraget. Resan kan då skapas manuellt via adressuppslagning. Resans längd kalkyleras på samma sätt som hos de internetbaserade ruttplanerna.

9 The difference is ABAX 9 När du skapar en resa manuellt börjar du med att fylla i startadress, och sedan stoppadressen. I exemplet nedan har en resa Sveavägen i Stockholm och Stora Gatan i Västerås skapats. Glöm inte att justera datum och tid för resan. KARTA Genom att välja Karta i huvudmenyn får du fram bilens senaste position i kartan. Bilens position markeras med en ikon mitt i kartan. Det är möjligt att zooma in och ut i kartan, antingen via draglisten till på höger sida, genom att scrolla med mushjulet eller att bygga en fyrkant med musen.

10 10 The difference is ABAX INSTÄLLNINGAR Under Inställningar i huvudmenyn finns flera valalternativ Förare Här läggs all nödvändig förarinformation in. Det rekommenderas att man fyller i denna sida så noggrant som möjligt. Om man kör privatbil och mottar milersättning måste namn och privatadress vara ifyllt. Fordon Här lägger du in information om bilen som körjournalen har monterats i. Var speciellt uppmärksam på om det är privatbil, förmånsbil eller företagsbil. Om det är en förmånsbil eller en privatbil och du har drivmedelskort från företaget måste bilens förbrukning fyllas i. Milersättning Det man börjar med att göra under denna flik är att kryssa för om man har drivmedelskort från företaget eller inte. Om så är fallet så kan man skippa de två översta rubrikerna. Om du svarar nej på den frågan är det viktigt att man fyller i korrekt ersättning. Om det är skattefri ersättning eller om man har diskuterat fram en högre ersättning. För privatbilar ligger ersättningen på 18,50kr/ mil och för förmånsbilar ligger den på 6,50kr/mil för diesel och 9,50kr/mil för bensin. Under leverans av körjournal bestäms vad som ska synas i den levererade körjournalen samt vem som ska attestera denna. Mätarställning Här fyller man i bilens mätarställning. Detta bör göras en gång per månad. Mätarställningen kan även läggas in via SMS. Detta görs på genom att skicka ett SMS med: MSTALL<REGNR><Värde> till Ex: MSTALL EKP Exemplet visar mätarställningen på bil med registreringsnummer EKP517

11 The difference is ABAX 11 Det finns två förutsättningar för att detta ska fungera: 1. Mobilnumret du skickar ifrån måste vara registrerad på dig som användare i systemet. Detta läggs in under Inställningar i huvudmenyn. 2. Bilens registreringsnummer måste vara inlagd under inställningar i huvudmenyn. Det är viktigt att registreringsnumret skrivs in utan mellanrum mellan bokstäverna och siffrorna. När meddelandet har skickats kommer du att få en SMS-bekräftelse på att en ny mätarställning har registrerats, alternativt ett meddelande om att något är fel. Vad händer om jag inte mottar någon SMS-bekräftelse? Om du inte får någon bekräftelse via SMS kan detta bero på två orsaker: 1. Din mobiltelefon är inställd på att inte visa telefonnummer som det rings ifrån. 2. Själva registreringen blir fel i systemet Kontakta support om det inte fungerar. Service Här kan man lägga in uppgifter om bilens serviceintervall, datum för senaste service, samt ställa in en varning/påminnelse när det är dags för nästa service. Privatbil i karta Om du kör privatbil eller förmånsbil kan du välja om administratören i bolaget ska få se bilen i Fordonskontrollen. I denna bild kan man specificera innanför vilka tidsintervall, och vilka dagar som bilen får synas i kartan. I de fall där man ska vara tillgänglig för inkommande uppdrag, kommer denna funktionalitet att vara till nytta både för företaget och för den anställde. Normal arbetstid Här kan du som kör förmånsbil och privatbil markera när du vill att bilen ska registrera tjänsteresor/privatresor. Fyll i dina arbetstider och bocka för Markera resor under normal arbetstid som tjänsteresor för de tider som passar bäst. Här kan man även välja om administratören ska få se dina olevererade tjänsteresor genom att kryssa för det alternativet.

12 12 The difference is ABAX Ändra lösenord Om du vill ändra lösenord eller användarnamn gör du det under denna flik. Vi uppmanar alla att ändra användarnamn och lösenord så fort de fått sina körjournaler. Områden Om man ofta besöker samma platser kan det vara bra att bygga områden i kartan. När man har skapat ett områden kommer namnet på området automatiskt att synas i syftesfältet om resan startar eller stoppar i ett markerat område. Denna funktion bidrar till att automatisera ifyllningen av körjournalen ytterligare. Om du skapar ett större område, lämna adressraden tom! Syften Under syften kan du lägga in vanliga syften som du använder. Dessa kommer senare att finnas att välja i drop-down-menyn när du ska lägga till ett syfte på en resa. VARNINGAR Om något skulle hända med enheten kommer varningslampan upp till höger att börja blinka. Då måste man reda ut vad problemet är. Därför är det viktigt att hålla koll på denna flik. För att underlätta och göra det lättare att upptäcka fel på enheten rekommenderar vi alla att lägga in sitt telefonnummer eller under Varningar och Inställningar i undermyn. De två viktigaste varningarna att hålla koll på är Förlorat kontakten och Förlorat strömförsörjningen. Fyller du i telefonnummer eller här så får du automatiskt varningen vidaresänd till dig.

13 The difference is ABAX 13 TEKNISKA DATA: Dimension: Vikt: IP grad: Temperaturområde: Reducerad funktionalitet: GPS: GSM: Kommunikation: Radio: Spänningsområde: 127 x 72 x 42 mm 260 g IP67 Aktiv: -20 C til 55 C -40 C til -20 C Sirfstar lii chipset med aktiv GPS antenne Siemens XT55, Tri band (900/1800/1900Mhz) SMS, GPRS Chipcon CC1020 (433 Mhz) 10 til 32V Alla antenner är inbyggt i enheten, samt att den levereras med utgång för extern GPS antenn. Positionering: GPS, GSM og Radio (433 Mhz). GPS rapporterer ävenå tid/datum, position, hastighet och riktning. Sensorer: Rörelse, sabotage, temperatur och batteriförbrukning.

14 Produkten är utvecklad i samarbete med Telenor. SM-BR PEOPLE TECHNOLOGY PRODUCTS The difference is ABAX ABAX Sverige (Electronic Tracking Systems Sweden AB), Varmvalsvägen 9, Västeräs. T:

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abax.no. Skillnaden är ABAX

Bruksanvisning. ABAX Körjournal. www.abax.no. Skillnaden är ABAX Bruksanvisning ABAX Körjournal www.abax.no Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Gratulerar till valet av ABAX körjournal 3 Användning av körjournalen på nätet 3 Menyer 3 Körjournal 4 Resedetaljer

Läs mer

för privatbil ABAX KÖRJOURNAL

för privatbil ABAX KÖRJOURNAL The difference is ABAX för privatbil ABAX KÖRJOURNAL The difference is ABAX 2 The difference is ABAX ABAX elektroniska körjournal för privatbil Denna broschyren kommer att ge dig svar på allt du undrar

Läs mer

Administrations handbok ABAX Körjournal

Administrations handbok ABAX Körjournal Administrations handbok ABAX Körjournal www.abax.no Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX Innhold Administration av ABAX körjournal 3 Menyer 3 Körjournal 3 Status 3 Person 4 Bilen 4 Satser 5 Mätarställning

Läs mer

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet

ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 1 ABAX KÖRJOURNAL FÖR FÖRMÅNSBIL ABAX - problemlösare för alla med bil i arbetet Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX ABAX har tre värdeskapande pelare som gör det möjligt för företaget

Läs mer

Administrationshandbok. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. Skillnaden är ABAX

Administrationshandbok. ABAX Körjournal. www.abaxsverige.se. Skillnaden är ABAX Administrationshandbok ABAX Körjournal www.abaxsverige.se Skillnaden är ABAX 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Administration av ABAX körjournal 3 Menyer 3 Körjournal 3 Fordon 3 Fordon 4 Mätarställning 4 Service

Läs mer

X-Route Användarmanual Innehåll

X-Route Användarmanual Innehåll X-Route Användarmanual Innehåll Innehåll och Produktspecifikation... 2 X-Route Elektronisk Körjournal Produktspecifikation... 2 Kom igång med X-Route Elektronisk Körjournal... 3 För in Mjukvarunyckel...

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar

Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar Typ av skrivelse Sida 1(5) Datum Diarienummer 2016-03-13 Avdelning Eric Thorstensson Adm chef Tel 0933-140 15 EE-post eric.thorstensson@vindeln.se Införande av elektroniska körjournaler i kommunens bilar

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0

0tid Transport Användarmanual Personal. Rev 1.0 0tid Transport Användarmanual Personal Rev 1.0 Innehållsförteckning 1.1.Inloggning 1.2.Snabbmenyn 1.3.Byta lösenord 1.4.Lämna in tidrapport 1.5.Mina uppdrag 1.5.Lämna in traktamenten 1.6.Översikt 1.1 Inloggning

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Kom igång med en körjournal

Kom igång med en körjournal Kom igång med en körjournal Denna vägledning hjälper dig att komma igång med din Körjournal För att förarhandboken ska logg föra resorna mot rätt förare, är det viktigt att konfigurationen görs så snabbt

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper.

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper. Adminmanual adminmanual Innehåll: Logga in Hjälpsidor Startmenyn Tidsrapportering Rapporthistorik Skapa / ta ut rapporter Projekt Projektegenskaper Projektposition Visa personalens position Redigera /

Läs mer

bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11)

bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11) bergerdata hb www.bergerdata.se/guidemaster info@bergerdata.se 0708-72 23 00 1.10 2015-05-19 Sid 1 (11) Vad, varför och hur?...2 Vad är?...2 Varför?...3 Hur fungerar?...3 Några tips om användningen...3

Läs mer

ABAX tilläggstjänster

ABAX tilläggstjänster ABAX tilläggstjänster The difference is ABAX ABAX tilläggstjänster Vill ni få ut ännu mer av er körjournal? Bygg vidare på er lösning med våra tilläggstjänster! ABAX Fordonskontroll Ger dig möjligheten

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

ABAX Körjournal. Administrationshandbok. Skillnaden är ABAX.

ABAX Körjournal. Administrationshandbok. Skillnaden är ABAX. Administrationshandbok ABAX Körjournal www.abaxsverige.se Skillnaden är ABAX SM-BR-004 Brukerveiledning-administrasjon-2014_SE.indd 1 21.02.2014 13:28:49 2 Skillnaden är ABAX Innehåll Administration av

Läs mer

LEMAN / Manual internetbokning

LEMAN / Manual internetbokning LEMAN / Manual internetbokning Välkommen till LEMAN Internetbokning. Manualen omfattar Login, inställningar och registreringsmöjligheter. Adress till internetbokning http://booking.leman.se eller via LEMANs

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Version 1 MANUAL DPST INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att logga in...2 Kund vill lämna in (förregistrerat paket)... 3 Kund vill lämna in paket (ej förregistrerat)... 7 Kund hämtar ut paket (ej VaruEfterKrav)... 12 Kund hämtar

Läs mer

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (8) Manual publicering och administration av Enskild rådgivning med besök inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för Enskild rådgivning med besök. Man

Läs mer

Handledning för Exder Mobile

Handledning för Exder Mobile Handledning för Exder Mobile ReadSoft 2010 ReadSofts kundtjänst: E-post: support@exder.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 15-06-09 Exder Mobile Sida 2 av 37 Innehållsförteckning 1. Användarhandledning...

Läs mer

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan

web: www.injektor.com 2003-09-12 e-mail: info@injektor.com fax: 0709 66 78 96 tel: kontor 08-753 00 04, Toby Edmundsson mobil: 0704 38 01 99, Jan Quick-Start Manual TempRecord Temprecord är ett välbeprövat system för att ta in mätdata och möjliggöra senare analys av dessa. Företaget har funnits en längre tid på marknaden och borgar för god kvalitet.

Läs mer

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter.

Logga in För att förenkla och ge bättre överblick över sin arbetstid har var och en som tidrapporterar sina unika inloggningsuppgifter. Inledning Bakgrunden till införandet av systemet har bl a varit att minska dubbelarbete och automatisera sammanställningen av tidrapporterna samt överföringen av underlaget för kostnadsfördelningen till

Läs mer

Bordermail instruktionsmanual

Bordermail instruktionsmanual Bordermail instruktionsmanual Du kan själv skapa upp till 4 nya e-postadresser via självadministrationssidorna Du kan läsa och skicka e-post på 2 sätt För att komma till självadministrationssidorna öppna

Läs mer

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL

SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL SecurityPartner SP AB KÖRJOURNAL GPS-Spårsändare - NorthTracker En GPS-tracker är en spårsändare som skickar positionen upp i molnet så att du kan se position på kartan telefon, läsplatta och dator. Vi

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD

ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD ANVÄNDARGUIDE VITAL & TALANDE TANGENTBORD INNEHÅLL 1. KOM IGÅNG MED VITAL 1.1. Vad är ViTal? 1.2. Vem behöver ViTal? 1.3. Hur kan ViTal användas i skolan? 1.4. Hur får jag eleverna att börja använda ViTal?

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 1.11.3 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 1.11.3 Innehåll HUVUDMENY 3 SÖK ADRESS 3 SÖK PERSON, SÖK FÖRETAG 3 SÖK I NÄRHETEN 3 FAVORITER 3 KARTA 3 TJÄNSTER 4 DESTINATIONSINFORMATION

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2

Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 Grundläggande bruksanvisning till GPS Tracker TK103-2 1.1 Uppstart Om du väljer att använda det medföljande refillkortet o Ladda med valfritt belopp o OBS! Glöm inte att ladda ditt kort minst en gång om

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10

Lathund skriva reseräkning. Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Lathund skriva reseräkning Tur och Retur (T&R) 2009-11-10 Innehållsförteckning - Normal inloggning Sidan 3 - Inloggning första gången (eller om du glömt lösenordet) Sidan 4 - Ändra lösenord Sidan 5 - T&R

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 2.0 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 2.0 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INTRODUKTION 3 2. GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR OCH FUNKTIONALITET 4 2.1 GRUNDLÄGGANDE STRUKTUR 4 2.2 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONALITET

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

LibNet 2.1 onlinetjänst

LibNet 2.1 onlinetjänst LibNet 2.1 onlinetjänst Användarguide Innehållsförteckning 1. Generell information... 3 1.1. Tekniska krav... 4 2. Kunduppgifter... 5 2.1. Användarprofiler... 6 2.1.1. Ändra en befintlig användarprofil...

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU

Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU Caspeco Business Control 6 CASPECO MANUAL KU INNEHÅLL KU... 1 Inställningar och skapa kontrolluppgifter... 1 Kontaktuppgift kontrolluppgift... 2 SINK (Särskild inkomstskatt)... 2 Ägare... 3 Arbetsställenummer...

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB Manual Registrera reseräkning...2 Kostavdrag...5 Utlägg...6 Representation...7 Utskrift...8 1 AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning

Läs mer

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23.

Tele2 Växel. mobil. Så här enkelt är det! Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. Tele2 Växel Vill du också ha en lösning som passar ditt företag? Gå in på tele2.se/foretag eller ring 0200-23 23 23. mobil. Så här enkelt är det! XXXXXX Tele2 Växel Mobil: Allt i en app! Kom igång. Ladda

Läs mer

SweTrack Animal II. Svensk manual

SweTrack Animal II. Svensk manual SweTrack Animal II Svensk manual I denna manual finner du utförlig information om hur SweTrack Animal används läs den noggrant innan du börjar använda enheten. Om du har några frågor, eller vill komma

Läs mer

Användarmanual för Artportalen.se

Användarmanual för Artportalen.se Användarmanual för Artportalen.se Alla Sveriges arter på Internet Artportalen är en databas på Internet som är till för alla och innehåller observationer av djur, växter och svampar i Sverige. Från början

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

kom igång med Maestro 100

kom igång med Maestro 100 kom igång med Maestro 100 Maestro 100 Kom igång med Maestro 100 1 Förberedelser Du behöver ett simkort för att använda modemet, om Du bara ska skicka sms så fungerar ett kontantkort, men har Du tänkt att

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

BOKA RESOR I KTH-RES. Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se. Följande uppgifter är obligatoriska att uppdateras i KTH-RES/Min profil

BOKA RESOR I KTH-RES. Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se. Följande uppgifter är obligatoriska att uppdateras i KTH-RES/Min profil BOKA RESOR I KTH-RES Logga in i KTH-RES: https://kth.ebuilder.se Följande uppgifter är obligatoriska att uppdateras i KTH-RES/Min profil Flik: Person Kontrollera att förnamn och efternamn är rätt stavade

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Manual C3 BMS för Android-telefoner

Manual C3 BMS för Android-telefoner - för dig som gillar ovanliga fåglar 2012-09-24 Manual C3 BMS för Android-telefoner Hur fungerar det? Larmsystemet består av en server och databas i Stockholm samt applikationen C3 BMS i telefonen. Trafiken

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect

Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE. download. register. connect Keeping your car mobile ANVÄNDARGUIDE download register connect INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning Keeping your car mobile 3 Komma igång 4 Översikt app 5 Dashboard 7 Körjournal 9 Calix bilvärme

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

1. ActiveGPS 2.00 by TJ

1. ActiveGPS 2.00 by TJ 1.1 Inställningar 1. ActiveGPS 2.00 by TJ För att ändra inställningarna i ActiveGPS så måste man först trycka på Hämta inställningar först då tänds alla rutor upp. Istället för att visa avstånd fram till

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Travelreporter manual

Travelreporter manual Travelreporter manual Allmänt! 2 Börja använda Travelreporter! 3 Lägga in en bil! 4 Starta din första tripp! 5 Stoppa trippen! 6 Lägga till ytterligare information på en Tripp! 7 Lägga till en anmärkning/notis

Läs mer

Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0. ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter

Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0. ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter Användarmanual för ESS Bokningssystem 5.0 ESS Bokningssystem för bokning av vaktpass, sjösättning och upptagning samt arbetspass och aktiviteter Du hittar till bokningssystemet på ESS webbsida Här finns

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

Testa gratis i 15 dagar

Testa gratis i 15 dagar Testa gratis i 15 dagar Innehåll 1. Kom igång 3 1.1 Logga in 3 1.2 Registrera ny användare 3 1.3 Verifikation 3 1.4 Börja använda IQ Pager 3 1.6 Logga ut 3 1.7 Glömt lösenord 4 2. Skapa 5 2.1 Skapa Pager

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Generellt. Ljudsystemet instruktioner för handledare

Generellt. Ljudsystemet instruktioner för handledare Generellt De data som ligger i detta system är känsliga. Undvik att spara ner filer på bärbara medium (t.ex på ett USB-minne eller på en bärbar dator). Om du har behövt spara ner en fil, var då noga med

Läs mer

Bruksanvisning för hjälpbegäran

Bruksanvisning för hjälpbegäran Bruksanvisning för hjälpbegäran Med verktyget för hjälpbegäran kan du öppna en fil som innehåller en stor mängd uppgifter för att kunna lösa ert problem och konsultera samtliga sända filer. Du kan skapa

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

SPARA OLIKA SÖKNINGAR: 2013-04-02

SPARA OLIKA SÖKNINGAR: 2013-04-02 SPARA OLIKA SÖKNINGAR: 2013-04-02 Tex rapporter utan insatser: Välj tider tex kalendervecka Välj arbetslag Välj Filter Uppdelning, tex medarbetare Listtyp Komplett Utökad sökning Bocka i Endast rapporter

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

ArcGIS Maps for Office

ArcGIS Maps for Office ArcGIS Maps for Office Kartvisning i Office Samhällsbyggnadsförvaltningen Bygg, Mät & Karta 2018 Version 2-2018-04-27 Innehållsförteckning 1. Installera ArcGIS Maps for Office... 3 2. ArcGIS Maps for Office...

Läs mer

Kom igång med RIB Karta 1.1

Kom igång med RIB Karta 1.1 Kom igång med RIB Karta 1.1 Introduktion... 3 Installation... 5 Rita på kartan... 9 Visa olika kartvyer... 11 LUPP och RIB Karta... 13 Spridning Luft och RIB Karta... 15 Dela information... 17 Hitta på

Läs mer

Manual - Ledningskollen i mobilen

Manual - Ledningskollen i mobilen 8010 Manual Ledningskollen i mobilen.docx Manual - Ledningskollen i mobilen Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Inkluderade funktioner 3. Manualens upplägg 4. Kortversion av manualen 4.1 Registrera

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206 Visma Proceedo Att attestera - Manual 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) NYA BESTÄLLNINGAR ATT GODKÄNNA...

Läs mer

Boka mobilt med WAP! Så fungerar dagsvyn 7 Så fungerar bokningssidan 8 Så fungerar informationssidan 11

Boka mobilt med WAP! Så fungerar dagsvyn 7 Så fungerar bokningssidan 8 Så fungerar informationssidan 11 Boka mobilt med WAP! Innehållsförteckning Mobilt Internet med WAP 2 Hur får man igång det? 3 Så loggar du in i systemet 4 Så väljer du dag och objekt 5 Så fungerar dagsvyn 7 Så fungerar bokningssidan 8

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Användarmanual medium

Användarmanual medium M Användarmanual medium Logistic Office Innehåll Inloggning...5 Personlig profil...6 Företagsprofil...7 Produktprofil...7 Korrektur...8 Produktkategorier...9 Mallprodukt...9 Originalprodukt...9 Lagerprodukt...0

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99

FDT Kundportal. Copyright 2012. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 FDT Kundportal Copyright 2012 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual

Läs mer

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08

ROVBASE. Manual Registrera observation. Version 1.5 2016-01-08 ROVBASE Manual Registrera observation Version 1.5 2016-01-08 Innehåll Förord 3 Logga in 4 Steg 1: Starta registrering av en rovdjursobservation 5 Steg 2: Fyll i uppgifter på alla flikar 6 Antal djur och

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 3.5

Telenor Navigation. Användarhandbok. Telenor Navigation version 3.5 Telenor Navigation Användarhandbok Telenor Navigation version 3.5 INNEHÅLL 1. INTRODUKTION 3 2. STRUKTUR OCH FUNKTIONALITET 4 2.1 ANVÄNDARGRÄNSSNITT 4 2.2 APPLIKATIONSÖVERSIKT 5 3. HUVUDMENY 6 3.1 SÖK

Läs mer