Lokalresurs plan (LRP) maj

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokalresurs plan (LRP) maj"

Transkript

1 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Jonny Eriksson, Controller Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll Datum Diarienummer RS Lokalresurs plan (LRP) maj Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att - Ge regionkontoret i uppdrag att ta fram ett lösningsförslag för dialys och njurmottagningen i Varberg utifrån alternativen 4A eller ny extern byggnad. Förslaget ska beskriva investerings och driftkostnad. - Genomföra om- och tillbyggnad för Hjälpmedelscentrum Kungsbacka med en beräknad kostnad om 2,2 mnkr där den ökade kostnaden ska tas inom ram. - Regionfastigheter genomför den föreslagna installationen av reservtömningscentral för gaser på Hallands sjukhus Halmstad. - Inom projektet Shared Service Center ska frågan om lokalisering samordnas med regionens totala lokalbehov via fastighetsstrategen. Sammanfattning LRP maj Region Halland står inför en tid av förändring särskilt inom hälso- och sjukvårdsområdet. Detta gör att den strategiska val på inräkningar som görs kommer ha en avgörande påverkan på vilka investeringar som blir aktuella och var det blir aktuella att göra. Utifrån i dagsläget tagna beslut inklusive förslag i denna plan är: 160 mnkr intecknat av investeringsutrymmet 2013 vilket ger att ca 93 mnkr är kvar av beslutad ram. 42 mnkr intecknat av investeringsutrymmet 2014 är och 201 mnkr kvar av beslutad ram. För 2015 och 2016 är inget av investeringsutrymmet intecknat utifrån dagsläget.

2 2(8) Syfte Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag på hantering av behoven/problemen. Ge aktuell status på beslutsprocessen för olika identifierade behov/problem. Ge en aktuell bild av användandet av investeringsramen utifrån fattade beslut under planperioden. Ge en aktuell bild av aktuella fastighetsfrågor som inte är sluthanterade. Fastigheter i ett strategiskt perspektiv Fastigheter har inte ett egen värde för Region Halland utan syftar till att stödja verksamheten att kunna fullgöra sina uppdrag med en hög kvalitét och på ett kostnadseffektivt sätt. Den långsiktiga planen Inom hälso- och sjukvården är dessa frågor mycket aktuella och Region Halland står inför beslut om den långsiktiga stukturen för att möta framtidens hälso- och sjukvård. Dessa beslut kommer i vissa fall innebära behov av utvekling, i andra fall anpassning och i vissa fall avvekling av verksamhet. Beslutet om den framtida strukturen och den långsiktiga hälso- och sjukvårdsplanen kommer bli kartan som alla behov av lokal förändringar skall ses utifrån. Den lokala situationen Verksamhet förändras också över tid och metoder och samband ses över hela tiden detta ger också att behovet av lokaler förändras särskilt frågor som logistik och plats för utrusning. Dessutom åldras fastigheter så att teknik behöver bytas och påkallar behov av anpassningar. Den långsiktiga planen Den lokala situationen Investeringar Den förändrade omvärlden

3 3(8) Den förändrade omvärlden Omvärlden ställer olika krav på lokaler vid olika tidpunkter, t ex ökning av behov, myndighetskrav etc är saker som påverkar hur lokaler måste vara utformade. Dessa faktorer tillsammans skapar behov av investeringar och den viktigaste faktorn är den långsiktiga planen. Region Hallands investeringsprocess i fastigheter Lösningar på lokalbehov/problem som kräver en investering på upp till 2 mnkr beslutar regionservice FC och RGS AU löpande enligt regionservice nämndens delegationsordning. Driftnämnder upprättar en lokalbehovsinvetering (DNLBI) som inskickas till regionstyrelsen (RS) för hantering. Driftnämndernas lokalbehovsinventeringar bereds tillsammans med annat material till en lokalresursplan (LRP). Detta sker under ledning av fastighetsstrateg i bl a lokalresursplansgruppen som består av förvaltningschefer och chef för regionfastigheter. Lokalresursplanen (LRP) bereds i samrådsberedning för frågor gällande hälso- och sjukvård. Lokalresursplanen fastställs i regionstyrelsen. Kommande lokal resurs planer 2013 Utifrån att beredning av ärenden går framåt och att driftnämnderna skickar in uppdaterade lokalbehovsinventeringar kommer uppdaterade versioner av LRP tas fram för beslut. Under 2013 är kommer LRP finnas för beslut vid följande RS möten: LRP-Augusti: RS 28 Augusti LRP-November: RS 6 November Status driftnämndernas lokalbehovsinventering (DNLBI) Driftnämnderna ska skicka sina lokalbehovsinventeringar till RS för beredning. Syftet med att kalla det inventering är att verksamheten inte har behov av en investering utan av att få löst ett behov eller problem. Dessa behov/problem ska driftnämnderna inventera och sammanställa. I inventeringen ska behovet/ problemet vara tydligt formulerat, påverkan på verksamheten och ev samband med andra behov/problem. Inventeringen skall behandla alla behov/problem som behöver åtgärdas som är kartlagda vid en given tidpunkt. Detta för att samband mellan olika behov skall kunna tydligöras. Bara i undantagsfall ska behov lyftas enskilt.

4 4(8) Regionservicenämnden ska i egenskap av regionens fastighetsförvaltare lämna in en invertering gällande att bibehålla/utveckla skalskydd och teknisk funktion, energieffektivisering etc för regionens fastigheter och för sådant som bedöms inte kunna gå på den årliga underhållsbudgeten. Aktuell status på DNLBI Driftnämnden Hallandssjukhus: Under politisk beredning i DN Driftnämnden Öppen somatisk vård: Under politisk beredning i DN Driftnämnden Psykiatri: Ska inkomma till LRP augusti Driftnämnden Närsjukvården: Inskickat Driftnämnden Regionservice: Nämnden arbetar vidare kring vad som kan behöva investeringsmedel och vad som göras inom underhållsanalagen. Regionstyrelsens egenverksamhet: Inget aktuellt. Aktuella nya/uppdaterade ärenden Hallandssjukhus 1. Dialys och njurmottagningen Varberg Regionkontoret har tittat på alternativ till förslaget i den tidigare förstudien och rekommenderar att i första hand ett nytt lösningsförslag tas fram med kalkyler för ytorna gamla BB och nuvarande dialysmottagningen och i andra hand en ny extern byggnad. Lösningsförslaget tas fram under ledningen av regionkontoret och för ändamålet finns ca 3 mnkr avsatta sedan tidigare men som varit frysta i väntan på klartecken. Målsättningen är att förslaget skall återkomma i LRP augusti. 2. Flytt barnmottagningen i Hallands sjukhus Halmstad (Bilaga 1) Driftnämnden Hallands sjukhus har inkommit med en begäran om att flytta och barnmottagningen till andra lokaler i Halmstad. I samband med det behöver anpassningar göras av lokalerna. Den beräknade investeringen är satt till 7,1 mnkr och en total driftkostnadsökning är beräknad till 2,5 mnkr där hyran står för 2 mnkr. P g a att dessa tänkta lokaler är så kallade evakueringslokaler där en långsiktig plan för dess användning saknas bedömer regionfastigheter avskrivningstiden för investeringen till relativt kort vilket gör att kapitalkostnaden blir mycket hög. HSS AU anser att man bör vänta med denna investering till dels den långsiktiga stukturen klarnar och dels att byggnadens status och plan blir bestämd.

5 5(8) 3. Ombyggnad Hjälpmedelscentrum Kungsbacka (Bilaga 2) Driftnämnden öppen specialiserad vård har inkommit med en framställan om att hjälpmedelscentrums lokaler i Kungsbacka har behov av ombyggnad av befintliga lokaler med en mindre tillbyggnad för lager. Regionfastigheter uppskattar kostnaden till 2,2 mnkr. Finansieringen bör tas som en förhöjd hyra som får belasta, om nödvändigt, eget kapital under en period av 3 till 5 år. 4. Ombyggnad för utökat logopediuppdrag Kungsbacka (Bilaga 3) Driftnämnden öppen specialiserad vård har inkommit med en framställan om att i samband med de arbetsmiljöåtgärder som pågår i Kungsbacka så bör en ombyggnad också ske för att breda plats för det utökade logopediuppdraget. Regionservice bedömer att detta är åtgärder som kan lösas inom ramen för regionservice mindre projekt. 5. Reservgasanläggning Hallands sjukhus Halmstad (Från LRP mars) Statusen på underlaget är verifierat och projektet är redo för att sättas igång beräknas kostnad 4,9 mnkr. 6. Shared Service Center, projektet med att ta fram underlag för beslut om Shared Service Center pågår i regionen just nu. En fråga i projektet är också en ev lokalisering. Viktigt är att detta samordnas med regionens totala bild av administrativa lokaler så att om det finns möjligheter till effektivisering inom lokalområdet totalt sett dessa tas tillvara. Status tidigare ärenden 1. Akuten Varberg Status: Inväntar Struktur och utbudsutredning för vidare ställningstagande. 2. Arbetsmiljöåtgärder kort sikt Akuten Varberg Status: Åtgärder pågår, beräknad kostnad 20 mnkr 3. Förstudie Neonatal Halmstad Status: 2 mnkr avsatta för förstudie på lösning i storleksordningen 40 mnkr. Arbetet görs i samarbete mellan Hallands sjukhus och regionfastigheter. 4. Arbetsmiljöåtgärder kort sikt Kungsbacka Status: Upphandling av paviljonger klar. Plattan kommer att tas som en investering till en kostnad av ca 3,8 mnkr. P g a av den korta tiden kommer paviljongerna hyras, till en kostnad av ca 1,8 mnkr per år. Utifrån RS beslut om att täcka kostnaderna för de kortsiktiga åtgärderna, i Kungsbacka, föreslås att hyran belastar RS anslag för oförutsedda utgifter.

6 6(8) 5. Kulturbyggnaden Katrinebergs folkhögskola Status: Regionfastigheter tar fram ett program och förslagshandlingar. 6. Kartläggning utdömda lokaler Status: Regionfastigheter ska inkomma med en kartläggning över alla lokaler som bedöms vara i denna kategori. Översikt använt investeringsutrymme utifrån beslutade projekt Regionfullmäktige har fastställt investeringsramen för Region Halland till 250 mnkr för Av dessa är 30 mnkr delegerade till Regionfastigheter för investeringar upp till 2 mnkr. När projekt av någon anledning inte följer planen under ett räkenskapsår kommer utfallet av dessa belasta ramen i nästa år d v s region tillämpar inte någon kompletteringsbudget för gamla projekt under innevarande år. Det beräknade utfallet 2013 utifrån att beslut föreslagna i detta dokument tas blir ca 157 mnkr för 2013 och 49,5 mnkr för 2014, inklusive regionfastigheters ram på 30 mnkr för projekt mindre än 2 mnkr. (Se tabell nästa sida) För 2015 och framåt finns det i dagsläget inga beslut om investeringar, förutsatt att tidplanen för objekt 2013 kan hållas. Det är dock rimligt att anta att när driftnämndernas inventeringar skickas in och beslut fattas, t ex om den framtida strukturen inom hälso- och sjukvård, detta med andra utredningar om t ex dialys och akutmottagning i Varberg, förstudie om neonatal m m så kommer investeringsbeslut behöva tas. Tidigare beslut: LRP mars - Att hyran av paviljonger i Kungsbacka tas av regionstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. - Att regionfastigheter tar fram en program och förslagshandlingar för den föreslagna kulturbyggnaden på Katrinebergs folkhögskola för återkoppling till regionstyrelsen så snart som möjligt. - Att ett tillskott om kr per år för driftkostnader under 5 år till skolverksamheten beaktas i budget 2014 för att täcka merkostnad i den föreslagna kulturbyggnaden.

7 7(8) - Att regionfastigheter tar fram ett program och förslagshandlingar för den föreslagna reservgasanläggningen för återkoppling till regionstyrelsen så snart som möjligt. - Att fastighetinvesterings utrymmet i budget 2014 med plan sätts till 250 mnkr och 300 mnkr Att driftnämnderna ska inkomma med sina lokalbehovsinventeringar senast 19 april inför LRP i maj och därefter uppdatera inventeringarna efter behov löpande. - Att begära från regionfastigheter via Driftnämnden Regionservice en karläggning över utdömda lokaler till den 19 april. Regionkontoret Catarina Dahlöf Regiondirektör William Hedman Ekonomidirektör

8 8(8) Tabell använt investeringsutrymme: Beslutat användning av investeringsutrymme med prognos efter LRP maj Uppdaterad Projektbenämning Prelliminära beräkningar totalt Beslutad investeringsram Medel kvar fr 2012 Nya medel 2013 Från RS ram 2013 Från Regfastigheters Prognos utfall 2013 ram på 30 mnkr 2013 Utfall tom april 2013 total av ram Prognos utfall 2014 Prognos utfall 2015 Prognos utfall 2016 Äldre pågående projekt Länssjukhuset i Halmstad 003 Teknikinvesteringar ,0 592,0 592,0-127,5 592,0 003 HSH omb vårdavd 26 (avd 19) , , ,0 254, ,0 003 HSH Psykaitri etapp 2, heldygnsavd , , , , , , ,0 003 HSH teknikinvesteringar ,0 850,0 850,0 56,2 850,0 003 HSH fjärrkyla , , , , , ,0 003 HSH Ytterbelysning sjukhusområdet 2 200,0 303,0 303,0 353,6 353,6 Sjukhuset i Varberg 300 HSV, BB/Förlossningsblockblock, omb BB-avd , , ,0 512, ,0 300 HSV, Psykiatriprojektet , , ,0 30, ,0 300 HSV omb 2 C , , , , ,0 300 HSV Prog/proj dialys 3 000, , ,0 8,0 8,0 300 HSV omb gem reception i entré 3 000, , ,0 2,0 2,0 300 HSV PCB sanering 6 000, , , , , ,0 300 HSV Akutmott, Arbetsmiljöåtgärder ,0-344,0-344,0 0,0-344,0 300 Hissar H10 HSH och HSV 7 500, , , , ,0 Kungsbacka sjukhus 400 HSK upprustning spec mott (ej förstudie kvinnohus) , , ,0 384, ,0 400 HSK Röntgen MR installation 9 000,0 209,0 209,0 500,2 500,2 Naturbruk och Folkhögskolor 321 Munkagård, fastbränsleanläggning 3 500,0 692,0 692,0 0,0 Övrigt Verksamhetsutvecklingsplaner med stöd av fastighet Utvecklingsplan Halmstad 1 500,0 19,0 19,0 39,3 39,3 Utvecklingsplan Falkenberg 1 000, , ,0 0, ,0 Utvecklingsplan Varberg 2 000, , ,0 0, ,0 Utvecklingsplan Kungsbacka 1 000,0 663,0 663,0 0,0 663,0 Område söder, Hissar H , , ,0 238, ,0 200 NSV upprustning av lokaler , , , , , ,0 201 VC Fbg renovering bassäng 1 500, ,0 0,0 0,0 0,0 201 Fbg upprustning o verksamhetsanpassning spec mott , , , , ,9 200 Nybyhemmet takrenovering 2 500, , , , ,0 Norra förv omr energiåtgärder 4 500, , ,0 357, ,0 LT gemensamt energianslag , , ,0 533, ,0 Sjukhusgem övriga objekt , , ,0 0, ,0 TFB ,0 34,8 34,8 34,8 TFB , , ,0 170, ,0 Mindre investeringar tom , ,0 737, ,0 Mindre investeringar tom ,0 682,0 682,0 0,0 682,0 003 HSH Hygienrum 6 500,0-453, , ,5 49, ,0 400 HSK Dataundercentraler 1 150,0 241,3 241,3 4,2 241,3 300 HSV bårhus omb 2 000,0 681,0 681,0 34,0 681,0 Digitalisering av ritningar 5 200, , ,0 133, ,0 Äldre pågående projekt , , , , , , ,0 Nya projekt 2013 Förstudie Neonatal , , ,0 32, ,0 Obduktion Halmstad 3 000, , ,0 45, ,0 Arbetsmiljöärende AKM Varberg , , , , ,0 Arbetsmiljöärende Specialistmottagningar Kungsbacka (3,8 av 12,5 blir investering) 3 800, , ,0 51, ,0 Utbildningslokaler inom kulturområdet Katrinebergs folkhögskola , ,0 0, , ,0 Reservgasanläggning Hallandssjukhus Halmstad 4 900, ,0 0, , ,0 Region Fastigheter mindre projekt , , , ,0 0,0 0,0 0,0 Nya projekt , ,0 0,0 0, , , , , ,0 0,0 0,0 Totalta investeringar , , , , , , , , ,0 0,0 0,0

9

10

11

12

13

14

15

16

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024

6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 6 Lokalresursplan (LRP) februari 2017 RS170024 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077

8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077 8 Lokalresursplan (LRP) oktober 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095

7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 7 Lokalresursplan (LRP) juni 2015 RS130095 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077

5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 5 Lokalresursplan (LRP), april 2015 RS150077 Ärendet För att säkerställa att Löftadalens Folkhögskola fortsättningsvis ska få värme och varmvatten krävs en investering i verksamhetens befintliga panncentral.

Läs mer

9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011

9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011 Ärende 9 RS 2016-02-10 9 Lokalresursplan (LRP) februari 2016 RS160011 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) december

Lokalresursplan (LRP) december 1(11) TJÄNSTESKRIVELSE Jonny Eriksson, Controller Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134955 jonny.a.eriksson@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-11-26 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095

6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 6 Reinvestering av system för bild- och patient-informationshantering Röntgen Halland RS130095 Ärendet Sammanslagningen av Röntgen Halmstad, Röntgen Varberg och Röntgen Halland gjordes 2012 med en gemensam

Läs mer

12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011

12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011 12 Lokalresursplan (LRP) november 2016 RS160011 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402

14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 14 Utrustningsinvestering av positronemissionstomograf (PET/CT) RS160402 Ärendet Region Halland köper PET/CT undersökningar idag via regionvård och regionkontoret har genomfört en behovsanalys där det

Läs mer

Lokalresursplan (LRP), september 2014

Lokalresursplan (LRP), september 2014 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-09-01 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

8 Översyn av kostförsörjning RS160236

8 Översyn av kostförsörjning RS160236 8 Översyn av kostförsörjning RS160236 Ärendet Köken på Halmstad och Varbergs sjukhus byggdes i början av 70-talet. På den tiden var produktionen betydligt större då man bland annat tillagade mat till äldreomsorgen.

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal

Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Datum Dnr 2015-02-12 RS140413 RHR140013 Region Hallands revisorer Yttrande över revisionsrapport Köptrohet mot ramavtal Regionstyrelsen har noterat revisorernas synpunkter och avger härmed svar på vilka

Läs mer

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Lokalbehovsinventering 2014 2018 för verksamheter underställda Driftnämnden Öppen specialiserad vård Beslut Driftnämnden Öppen specialiserad vård 2013-05-28 Innehållsförteckning 1. Inledning 2 1.1 Bakgrund

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-06-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Tisdagen den 20 juni 2017, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten 1 Justering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-04-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 april 2014, kl 09:30 - ca kl 14:00 OBS! Lunch serveras Plats: Regionservice - Fiskaregatan, Halmstad - Sammanträdesrum:

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att

Lokalresursplan (LRP) april Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar att TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-02-28 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning Louise Lindstedt Tf ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) april 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077

8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077 8 Lokalresursplan (LRP) november 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Förändrade processer för lokalförsörjning respektive investeringar i maskiner och inventarier

Förändrade processer för lokalförsörjning respektive investeringar i maskiner och inventarier 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-01-02 RS110304 Lars-Anders Rothman, ekonomidirektör Ekonomi och Finans 035 13 47 55 Regionn Förändrade processer för lokalförsörjning respektive

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) april 2017

Lokalresursplan (LRP) april 2017 TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum 2017-03-07 Diarienummer Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

Lokalresursplan (LRP) november 2014

Lokalresursplan (LRP) november 2014 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-10-20 RS130095 Regionstyrelsen Lokalresursplan

Läs mer

11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006

11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006 Ärende 11 RS 2015-05-27 11 Revisionsrapport granskning av fastighetsunderhåll RS150108, RHR150006 Ärendet Då granskningsrapporten av fastighetsunderhållet visar på ett antal brister främst rörande planering

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-13 Driftnämnden Regionservice Tid: Måndagen den 13 april 2015, kl 13:30 ca kl 16:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk

Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset, vårdenhet (VE) Hyltebruk TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180371 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Nittebo 1:89 Hyltebruk, upprustning samt förbättring av entréfunktion, bårhuset,

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-11-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 november 2015, kl 09:00 ca kl 12:30 Plats: Sjukhuset i Varberg - Sammanträdesrum: Projektkontoret OBS! Tid

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Ge Driftnämnden Regionservice i uppdrag att ansöka om statligt bidrag för solceller.

Ge Driftnämnden Regionservice i uppdrag att ansöka om statligt bidrag för solceller. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-19 RS180012 Regionkontoret Ekonomi ledning William Hedman Ekonomidirektör Regionstyrelsen Lokalresursplan (LRP) februari 2018 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Revisionernas granskning av upphandling

Revisionernas granskning av upphandling 1(2) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-03-26 RS130077 Region Hallands revisorer Revisionernas

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130099 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013

Regionstyrelsens finansiering och budgetramar inför 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2012-11-01 RS120124 Jahn-Ove Karlsson, Ekonom Avdelningen Styrning och Uppföljning 035-134868 Regionstyrelsen Regionstyrelsens finansiering och budgetramar

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning

Revisionsrapport Granskning av budgetprocessen och ekonomistyrning 1(1) William Hedman, Ekonomidirektör Avdelningen för Ekonomisk styrning och kontroll 035-134755 William.hedman@regionhalland.se Datum Diarienummer 2014-06-25 RHR140002 Region Hallands revisorer Revisionsrapport

Läs mer

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel.

Beslutsgång synhjälpmedel, hörseltekniska hjälpmedel, medicintekniska behandlingshjälpmedel och ortopedtekniska hjälpmedel. TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Regionkontoret Kristian Samuelsson, utvecklare VO Hälso- och sjukvårdsutveckling 035 13 48 90 Datum Diarienummer 2012-12-04 HSS12001 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Beslutsgång synhjälpmedel,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-09-01 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 1 september 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-10-30 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 30 oktober 2014, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad OBS! Plats Sammanträdesrum:

Läs mer

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen

Fastställa den reviderade mål- och budgetprocessen TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Regionkontoret Louise Lindstedt Budgetchef Datum Diarienummer 2015-08-11 RS140458 Regionstyrelsen Regionövergripande Mål- och budgetprocess Förslag till Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381

15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 15 Förstärkta insatser för asylsökande och nyanlända barn och unga med psykisk ohälsa RS150381 Ärendet En god psykisk hälsa har stor betydelse för en lyckad integration. I Region Halland krävs en ökad

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE

DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE DRIFTNÄMNDEN REGIONSERVICE Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4 - Sammanträdesrum: Parketten Ledamöter Patrik Thorsson Nilsson (S), vice ordförande Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 Arbetsutskottets förslag till beslut Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslås godkänna redovisningen av intern kontrollplan 2013. Ärendet

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-12-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 11 december 2014, kl 14:00 - ca kl 16:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-09-06 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum:

Läs mer

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Landstingsservice 2014-05-06 Dnr 2011/0573 Landstingsstyrelsens investerings, service- och miljöberedning Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga

Läs mer

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar

Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga investeringar Landstingsservice 2014-05-06 Dnr LTS 2011/0573 Landstingsstyrelsens investerings service och miljöberedning Igångsättningsbeslut för investeringar överstigande 1 mnkr för fastigheter och 500 tkr för övriga

Läs mer

7 Politisk beredningsgrupp RS170377

7 Politisk beredningsgrupp RS170377 7 Politisk beredningsgrupp RS170377 Ärendet För att koordinera och gemensamt kunna bereda frågor som rör genomförandet av hälso- och sjukvårdsstrategin samt för att möta behovet av en systemförändring

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-12-20 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 20 december 2017, kl 09:00 ca 12:00 OBS! Tid Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Linköping 2007-11-21 Kommunens revisorer Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Inledning och bakgrund Om anläggningstillgångar ska bibehålla sitt värde och funktionalitet krävs omfattande

Läs mer

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011

Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011 Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer 2010-04-13 Ls100087 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Tfn 035-13 48 90 kristian.samuelsson@lthalland.se Landstingsstyrelsen Förslag till ny organisation

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-05-06 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 6 maj 2013, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2013-10-24 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 24 oktober 2013, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice, Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165

9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden RS160165 9 Regional samhällsplanering insatser i samband med etablering av asylboenden 2015-2016 RS160165 Ärendet Hallandstrafiken AB anhåller om statlig ersättning för kollektivtrafikförsörjning asylläggningar

Läs mer

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307

24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 24 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Ärendet Region Hallands ersättning för kostnader för hälso- och sjukvård samt tandvård till asylsökande består i huvudsak av ett visst

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Hallands Sjukhus, Varberg, klockan 09:00-11:50 Ledamöter Henrik Erlingson (C) (ordförande) Claës-Lennart Ljung (M) Fredrik Engberg (L) Sophia Nilsson (MP) Agneta Risberg Karlsson (S) Carita

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2013

Uppföljning internkontrollplan 2013 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-01-13 RS130037 Håkan Nilsson, avdelningschef Ekonomi/Styrning och uppföljning 035-13 47 72 REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan 2013

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården

Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Avdelningen för kunskapsstyrning Cecilia Littorin Vårdutvecklare Datum Diarienummer 2015-01-29 RS150023 Regionstyrelsen Nationell satsning på kortare väntetider i cancervården

Läs mer

Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands Sjukhus Halmstad

Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands Sjukhus Halmstad TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-04-20 RS180372 Regionkontoret Ekonomi Louise Lindstedt Ekonomidirektör Regionstyrelsen Fastighet Ekan 15 Halmstad, Lokalförändring avd. 41, 42, (HIA), Hallands

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 6

Kommunstyrelsen. Ärende 6 Kommunstyrelsen Ärende 6 Samhällsbyggnad Mattias Persson 0571-28114 mattias.persson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-04-13 Sida 12) Tillbyggnad av fastigheten Deldalen 1 i Åmotfors Beredning Beredning

Läs mer

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland

8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland 8 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 112 Tolkersättning i hälso- och sjukvården i Region Halland RS160307 Beslut

Läs mer

Region Halland: januari september 2013

Region Halland: januari september 2013 Mnkr Månadsrapport Ärende 20 1(9) Datum 2013-10-15 Cathrin Nordander-Tovstedt Ekonomi Styrning och uppföljning Regionkontoret 035-131086 Cathrin.Nordander-Tovstedt@regionhalland.se Region Halland: januari

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-05-05 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 5 maj 2015 klockan 09.00-14.00 Plats: Konferensrum Showroom, Hjälpmedelscentrum, Kistingevägen

Läs mer

Investeringsprocess. Region Gotland RIKTLINJER

Investeringsprocess. Region Gotland RIKTLINJER RIKTLINJER Investeringsprocess Region Gotland Fastställd av Välj ett objekt Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Datum 2018-10-25 Gäller 2018-2022 Ärendenr RS 2018/417 Version 2.0 Region Gotland Besöksadress

Läs mer

Återremitterat ärende angående ny politisk organisation

Återremitterat ärende angående ny politisk organisation 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret Staben 2014-05-08 RS140170 Staffan Johansson, kanslichef kansliavdelningen Regionstyrelsen Återremitterat ärende angående ny politisk organisation

Läs mer

13 Redovisning av pågående motioner juni 2016

13 Redovisning av pågående motioner juni 2016 13 Redovisning av pågående motioner juni 2016 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-01 106 Redovisning av pågående motioner juni 2016 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2015 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård

Första linjens vård till barn och unga med psykisk ohälsa med måttliga symtom och funktionsnedsättningaruppdrag åt Driftnämnden Närsjukvård TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Regionkontoret Hälso- och sjukvård Karin Ingvarsson Utvecklare Datum Diarienummer 2016-02-10 RS150369, RS150370 Regionstyrelsen Första linjens vård till barn och unga med psykisk

Läs mer

BESLUT 1 (4) Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska gaser på Sollentuna sjukhus

BESLUT 1 (4) Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska gaser på Sollentuna sjukhus locum. 2015-09-24 - ÄRENDE 11 BESLUT 1 (4) VÄRDEN FÖR VARDEN 2015-09-14 LOC 1501-0295 Proj ektnr: 93102212 Styrelsen för Locum AB Genomförandebeslut avseende teknisk upprustning av installationer för medicinska

Läs mer

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331

82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus samfond RS160331 Hälso- och sjukvårdsutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 RS160331, Driftnämnden Hallands sjukhus, Åke Bengtsson (ekonomi ledning) 82 Fördelning av medel ur Stiftelsen Varbergs sjukhus

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

bokslutskommuniké 2011

bokslutskommuniké 2011 bokslutskommuniké 2011 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2011 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Uppföljning internkontrollplan 2012

Uppföljning internkontrollplan 2012 01054 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-01-15 RS120057 Håkan Nilsson, tf ekonomidirektör Ekonomi/Styrning och uppföljning 035-13 47 72 REGIONSTYRELSEN Uppföljning internkontrollplan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Granskning av fastighetsunderhåll

Granskning av fastighetsunderhåll www.pwc.se Revisionsrapport Rebecca Lindström Revisionskonsult Carl-Magnus Stenehav Cert. kommunal revisor Granskning av fastighetsunderhåll Region Halland Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2.

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-10-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Onsdagen den 11 oktober 2017, kl. 09:00 - ca 12:00 Plats: Regionservice Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Innehåll. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mölndal Ombyggnad MS/By 4422 för Operation 1 Förstudie september 2013 2

Innehåll. Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mölndal Ombyggnad MS/By 4422 för Operation 1 Förstudie september 2013 2 KONCEPT 13-10-14 Ombyggnad MS/ By 4422 för Operation 1 Förstudie oktober 2013 Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Regionövergripande planering... 3 3. Förutsättningar... 3 4. Förslag... 3 5. Fastighet...

Läs mer

Revisorernas granskning av regionstyrelsens interna kontroll avseende redovisning av materiella anläggningstillgångar

Revisorernas granskning av regionstyrelsens interna kontroll avseende redovisning av materiella anläggningstillgångar TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2014-02-20 RS130077 Åke Bengtsson, finanschef Ekonomi o finans tfn 035-134522 ake.bengtsson@regionhalland.se Regionstyrelsen Revisorernas granskning av regionstyrelsens

Läs mer

8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381

8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381 8 Språkundervisning och språkpraktik för asylsökande med läkarutbildning på folkhögskolorna RS150381 Ärendet För att kunna få svensk läkarlegitimation är ett godkännande hos Socialstyrelsen på att man

Läs mer

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus

Alingsås lasarett - om- och tillbyggnad, framtidens närsjukhus 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-20 Diarienummer RS 11-2015 Västra Götalandsregionen Regionkansliet/ekonomiavdelningen Handläggare: Emil Gisslow Telefon: 070-082 57 26 E-post: emil.gisslow@vgregion.se

Läs mer

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019

28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 28 Införande av standardiserade vårdförlopp i cancervården 2017 RS160019 Ärendet Regeringen och SKL har gjort en överenskommelse om att under 2015-2018 genomföra en nationell satsning på att korta väntetider

Läs mer

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2014-09-09 Diarienummer Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling Driftnämnden Hallands sjukhus ansökte i början på 2013 hos hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-05-12 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 12 maj 2014, kl. 09:00 Plats Katrinebergs Folkhögskola, Vessigebro Sammanträdeslokal Dalbysalen, 2.a vån Granhem

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet.

Föredragningslista Sammanträdesdatum Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-03-02 Driftnämnden Närsjukvård Tid: Torsdag 2 mars kl. 14:00 Plats: Vårdcentralen Onsala Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Gejbert Strömblad att

Läs mer

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546

24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 24 Förlängd avgiftsfri tandvård för barn och unga till 23 år i tre steg till 2019 RS160546 Ärendet I budgetpropositionen 2016 aviserades en höjning av åldersgränsen för avgiftsfri tandvård för barn och

Läs mer

Internhyresregler för Region Halland

Internhyresregler för Region Halland 1(6) Datum Diarienummer 2012-09-12 RS110268 Lars-Anders Rothman, Ekonomidirektör Ekonomi och Finans 070-5704755 Lars-anders.rothman@regionhalland.se Internhyresregler för Region Halland 2(6) 1 INLEDNING

Läs mer