Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011"

Transkript

1 Tjänsteskrivelse Datum Diarienummer Ls Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Tfn Landstingsstyrelsen Förslag till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011 Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslås besluta att framtagen projektplan får utgöra underlag för det fortsatta arbetet med att planera för en ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning från den 1 oktober 2011 uppdra åt driftstyrelsen för Länssjukhuset att successivt genomföra förslaget till ny organisation för Landstinget Hallands läkemedelsförsörjning projekt- och uppstartskostnaden 2010 om kronor finansieras ur landstingsstyrelsens anslag för läkemedelskostnader kostnaderna för den nya organisationen 2011 och 2012 finansieras i budget och ekonomisk plan för 2011 och Sammanfattning De nationella reglerna om läkemedelsförsörjningen till vårdenheter förändrades den 1 september Förändringen innebar att Apoteket Farmaci AB inte längre har kvar sin ensamrätt att, förutom landstingen, driva sjukhusapotek. Landstinget kan välja att driva allt, eller delar av läkemedelsförsörjningen till vården, i egen regi eller upphandla verksamheten enligt LOU. Landstinget Halland måste ha en strategi för den framtida läkemedelsförsörjningen samt upphandla de delar som landstinget inte avser att hantera med egna resurser. Landstinget Halland har avtal med Apoteket Farmaci AB för läkemedelsförsörjning och drift av sjukhusapotek som sträcker sig fram till och med En förlängning av avtalet till 30 september 2011 inför omställningen är förhandlad och klar. 1 (5)

2 En projektplan för övergång till ny organisation för läkemedelsförsörjningen inom Landstinget Halland har tagits fram. I projektplanen föreslås hur försörjningen av läkemedel ska ske från den 1 oktober De föreslagna förändringarna kommer, enligt projektplanen, successivt att innebära minskade kostnader genom ökad styrning av sortiment och genom att resurser frigörs i sjukvårdens läkemedelshanteringsprocesser i form av minskade kvalitetsbristkostnader, minskad kassation samt effektivare beställningsoch logistikprocesser. Bakgrund Allmänt De nationella reglerna om läkemedelsförsörjningen till vårdenheter förändrades den 1 september Förändringen innebar att Apoteket Farmaci AB inte längre har kvar sin ensamrätt att, förutom landstingen, driva sjukhusapotek. Landstinget kan välja att driva allt, eller delar av läkemedelsförsörjningen till vården, i egen regi eller upphandla verksamheten enligt LOU (lagen om offentlig upphandling). Även i de fall externa leverantörer av tjänster anlitas har vårdgivaren det fulla ansvaret för läkemedelsförsörjningen till vårdenheterna. Sjukhusapotek betraktas som den funktion eller de aktiviteter som tillgodoser läkemedelsförsörjningen till och inom sjukhus. Sjukhusapotek är en funktion som därför inte behöver vara knuten till viss lokal. Detta synsätt erbjuder stora möjligheter till förändringar inom läkemedelsförsörjningsområdet. Landstinget Halland måste, som en följd av ovan beskrivna förändringar, ha en strategi för den framtida läkemedelsförsörjningen samt upphandla de delar som landstinget inte avser att hantera med egna resurser. Landstinget Halland har avtal med Apoteket Farmaci AB för läkemedelsförsörjning och drift av sjukhusapotek som sträcker sig fram till och med En förlängning av avtalet till 30 september 2011 inför omställningen är förhandlad och klar. En projektplan med förslag till ny modell för läkemedelsförsörjningen i Landstinget Halland har tagits fram. I projektplanen föreslås hur försörjningen av läkemedel ska ske från den 1 oktober Ett förberedande arbete, som pågått under flera år samt en förstudierapport hösten 2009 ligger till grund för projektplanen. Mål för läkemedelsförsörjningen Enligt projektplanen förväntas förändringar i läkemedelsförsörjningen leda till en effektivare läkemedelsförsörjning med ökad patientsäkerhet, kvalitet och kostnadseffektivitet. Den långsiktiga målsättningen anges vara att tillskapa en 2 (5)

3 mer patientindividuell läkemedelsförsörjning för att minska riskerna för läkemedelsrelaterade problem. Enligt projektplanen förväntas de föreslagna förändringarna i läkemedelsförsörjningen ge indirekta kostnadsbesparingar beträffande minskade kvalitetsbristkostnader samtidigt som direkta kostnader för läkemedel förväntas minska genom ett mer effektivt utnyttjande av upphandlingar och sortimentstyrning. Förändringarna i läkemedelsförsörjningen förväntas leda till förbättrad styrning av läkemedelsanvändningen samt att tillgängligheten till läkemedel förbättras. Läkemedelsanvändningen och läkemedelshanteringen förväntas bli mer rationell samtidigt som en effektivare läkemedelsförsörjning förväntas bidra till att landstinget åter kan komma i ekonomisk balans. Tidplan Projektplanen föreslår att genomförandet av den nya modellen för läkemedelsförsörjningen ske i tre steg. Steg ett omfattar analys och kartläggning av läkemedelsförråd och läkemedelsbehov vid vårdenheter i Halland. Detta steg beräknas vara klart i mars Steg två omfattar upphandling av tjänster och förberedelsearbete för omställningen där upphandlingen förväntas vara klar under december 2010 och förberedelserna för omställningen under våren Steg tre innebär att omställningen genomförs med slutdatum september Förslag till läkemedelsförsörjning Enligt projektplanen föreslås läkemedlen distribueras från ett för Halland och Västra Götaland regiongemensamt lager. Från detta lager sker distributionen till Kungsbacka närsjukhus, Sjukhuset i Varberg, specialistmottagningarna i Falkenberg samt till Länssjukhuset i Halmstad. Närsjukvården och psykiatrin försörjs via Sjukhuset i Varberg och Länssjukhuset. Inom dessa sjukhus sker distributionen av bassortimentet direkt till ett basförråd på respektive avdelning. För läkemedel som inte ingår i bassortimentet inrättas på respektive sjukhus vårdnära lager med läkemedelsautomat för dygnet runt tillgänglighet. Distributionen av läkemedel från det regiongemensamma lagret föreslås upphandlas i samarbete med Västra Götaland. Även tillverkningen av cytostatika föreslås upphandlas i samarbete med Västra Götaland. Upphandlingen av själva läkemedlen föreslås dock tills vidare ske i egen regi. Enhet för läkemedelsförsörjning I projektplanen föreslås att det inom landstinget skapas en enhet för läkemedelsförsörjning inom Landstinget Halland med ansvar att stödja vårdens processer för en säker och effektiv läkemedelshantering. Enheten, som anmäls till Läkemedelsverket som Landstinget Hallands sjukhusapoteksfunktion, föreslås vara gemensam för hela länet. Enheten, som består av farmaceutisk kompetens samt stödresurser, ska dels övergripande stödja Landstinget Halland i en effek- 3 (5)

4 tiv resursanvändning av läkemedel dels stödja läkemedelshanteringen lokalt i vården för effektiva vårdprocesser med hög patientsäkerhet. Psykiatrin och Närsjukvården nyttjar enhetens tjänster. En detaljerad uppdragsbeskrivning kommer att tas fram för den föreslagna enheten för läkemedelsförsörjning. Befintlig strategisk läkemedelsfunktion på Landstingskontoret berörs inte i detta sammanhang. Funktionen, som är icke operationell, arbetar nationellt och landstingsövergripande och har en stödjande och rådgivande funktion. Kostnader och finansiering av enheten för läkemedelsförsörjning De beräknade kostnaderna för enheten för läkemedelsförsörjning 2010, 2011 och 2012 har sammanställts i nedanstående kalkyl Varav Finansierat Ofinansierat Kostnader nuvarande avtal samt beslutade investeringar Kostnad för projektet Kostnad enhet för läkemedelsförsörjning Totalkostnad, brutto Kostnader för nuvarande avtal samt beslutade investeringar avser bl a nuvarande avtal med Apoteket Farmaci AB angående läkemedelsförsörjning och tillverkning av bl a cytostatika samt kostnader för läkemedelsautomater på SIV och LIH. Kostnad för projektet avser extern inhyrd apotekarresurs. Kostnad för enhet för läkemedelsförsörjning avser bl a - driftkostnader för anställning av sjuksköterskor, apotekare samt ekonom - kostnader för avtal med tjänsteleverantörer, bl a Landstingsservice, regiongemensamt lager i samarbete med VGR, tillverkning, läkemedelsautomater samt beställningssystem Finansiering De beräknade projekt- och uppstartskostnaderna 2010 om kronor föreslås finansieras ur landstingsstyrelsens anslag för läkemedelskostnader. Kostnaderna för den nya organisationen 2011 och 2012 får beaktas i budget och ekonomisk plan för 2011 och (5)

5 Minskade kostnader för läkemedelsförsörjningen De föreslagna förändringarna kommer, enligt projektplanen, successivt att innebära minskade kostnader genom ökad styrning av sortiment och genom att resurser frigörs i sjukvårdens läkemedelshanteringsprocesser i form av minskade kvalitetsbristkostnader, minskade kassationer samt effektivare beställnings- och logistikprocesser. Läkemedelsautomaterna innebär också en effektivare läkemedelshantering bedöms den nya modellen inte medföra några större kostnadsreduceringar har kostnadsreduktionen förstärkts och bedöms medföra lägre kostnader med ca 5-6 mnkr jämfört med i dag och framåt bedöms den årliga kostnadsreduktionen till ca 10 mnkr jämfört med i dag. I ekonomisk plan för gjordes bedömningen att en kostnadsreduktion om 10 mnkr skulle kunna realiseras redan Landstingskontoret Catarina Dahlöf Landstingsdirektör Lena Kierkegaard Hälso- och sjukvårdsdirektör 5 (5)

Projektplan - Läkemedelsförsörjning 2011

Projektplan - Läkemedelsförsörjning 2011 Planerat startdatum: 2010-02-01 Planerat slutdatum: September 2011 Beställare: Lena Kierkegaard, Hälso- och sjukvårdsdirektör, Landstingskontoret Projektledare: Patrik Olsson, apotekare, SIV Projektplan

Läs mer

Sjukhusapoteket Västra Götalandsregionen (VGR) InnoMed 2013-01-17

Sjukhusapoteket Västra Götalandsregionen (VGR) InnoMed 2013-01-17 Sjukhusapoteket Västra Götalandsregionen (VGR) InnoMed 2013-01-17 Västra Götalandsregionen 49 kommuner Folkmängd: 1,5 miljoner Invånare/km 2 : 63 Avstånd nord-syd: 300 km Avstånd öst-väst: 250 km Anställda

Läs mer

Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18. Rekommendation angående central upphandling av influensapandemigaranti

Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18. Rekommendation angående central upphandling av influensapandemigaranti Landstinget Halland Tjänsteskrivelse Datum 2007-01-18 -T f 0703/2 Diarienummer Ls060271 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Planerings- och utvecklingsavdelningen Tfn 035-13 48 90 kristian.sam

Läs mer

Ny leverantör av sjukhusapoteksverksamheten

Ny leverantör av sjukhusapoteksverksamheten Ny leverantör av sjukhusapoteksverksamheten från 1 oktober 2015 Ny leverantör av sjukhusapoteksverksamheten Region Örebro län har tecknat avtal med Apotek Hjärtat AB att bedriva sjukhusapotek i Region

Läs mer

Mål för att minska miljöpåverkan från Västra Götalandsregionens

Mål för att minska miljöpåverkan från Västra Götalandsregionens Bilaga 1 2009-04-14 Handlingsplan för att minska miljöpåverkan från Västra Götalandsregionens läkemedelsanvändning Vision Västra Götalandsregionen skall, utan att påverka patientnyttan, minimera miljöbelastningen

Läs mer

Landstingsstyrelsen 131-147

Landstingsstyrelsen 131-147 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-11-30 Landstingsstyrelsen 131-147 Tid Måndagen den 30 november 2009, kl 11:15-12:05 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (M) GunMarie

Läs mer

Ls 2009-11-30. Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Ls 2009-11-30. Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2009-11-30 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 30 november 2009, kl 11:15 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal - Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Statusrapport och avrop av medel

Statusrapport och avrop av medel 1(6) av medel för förändrat uppdrag rörande logopediverksamheten Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 2 2. Uppdrag... 2 2.1. Hälso- och sjukvårdsstyrelsens uppdrag till driftnämnderna vid Hallands sjukhus

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-12 - 02 Psykiatrinämnden Tid: Torsdagen den 2 december, Klockan 16.00 Plats: Landstingets kansli, Halmstad Borgsalen Utvecklingskraft möte med LS -au 13.00 14.30

Läs mer

Sjukhusfarmacin på en konkurrensutsatt marknad

Sjukhusfarmacin på en konkurrensutsatt marknad Sjukhusfarmacin på en konkurrensutsatt marknad Erfarenheter och reflektioner från sjukhusfarmacin i Sverige Johanna Wikman, Apotek Hjärtat, affärsområde Vård och omsorg Agenda 1 2 3 4 Bakgrund Avreglering

Läs mer

Bokslutskommuniké 2012

Bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommuniké 2012 Året i korthet Vårdval inom den specialiserade vården Under 2012 har tre vårdvalssystem enligt lagen om valfrihetssystem införts inom specialistvården. De tre vårdvalen gäller för

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Kallelse och föredragningslista Sammanträdesdatum 2008-01-30 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Tid: Onsdagen den 30 januari kl 09:00-12:00 Plats: Direktionsrummet, Sjukhusledningens kansli Sjukhuset i

Läs mer

Landstingsstyrelsen 188-211

Landstingsstyrelsen 188-211 Protokoll Sammanträdesdatum 2003-12-08 Landstingsstyrelsen 188-211 Tid: Måndagen den 8 december 2003, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats

Läs mer

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri.

Ärendets beredning Ärendet har beretts i Programberedningen för folkhälsa och psykiatri. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-12-20 p 4 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Eva Andersén Karlsson Instruktion för Stockholms läns läkemedelskommitté Ärendebeskrivning Detta ärende berör

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting i (6)

JIL Stockholms läns landsting i (6) JIL Stockholms läns landsting i (6) Landstingsstyrelsens förvaltning TJÄNSTEUTLÅTANDE SLL Ekonomi och finans SLL Ekonomi Landstingsstyrelsen Mål och budget för år 2015 och plan för åren 2016-2017 samt

Läs mer

Nämndens delårsrapport 2 2011 Landstingsstyrelsens beställarbudget Landstingsstyrelsens beställarbudget, Nämndens delårsrapport 1(11) Innehåll Inledning... 2 Ekonomi... 3 Resultat för perioden januari

Läs mer

Medimaterna. En central del av Hallands nya läkemedelsförsörjning. som bidrar till Sustainable Healthcare. Hälsa Sjukvård Tandvård

Medimaterna. En central del av Hallands nya läkemedelsförsörjning. som bidrar till Sustainable Healthcare. Hälsa Sjukvård Tandvård Medimaterna En central del av Hallands nya läkemedelsförsörjning som bidrar till Sustainable Healthcare 1 Sustainable Healthcare Vad är en Medimat? En Medicinautomat 2 Sustainable Healthcare Varför en

Läs mer

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen

Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den nya politiska organisationen Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2015-01-21 LS 1411-1350 Landstingsstyrelsen Principer för ny tjänstemannaorganisation under landstingsstyrelsen med anledning av den

Läs mer

Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013

Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013 MÅNADSRAPPORT 1(11) Kontaktperson: Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se 2013-11-13 Månadsrapport Hallands sjukhus oktober 2013 Sammanfattning Verksamhet Tillgänglighet Personal Produktion Ekonomi

Läs mer

Innehållsförteckning. Fonder med egen styrelse 2. Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10

Innehållsförteckning. Fonder med egen styrelse 2. Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4. Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10 Innehållsförteckning Sid Fonder med egen styrelse 2 Fonder som förvaltas av: Landstingsstyrelsen 4 Styrelsen för Länssjukhuset i Halmstad 10 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 12 Närsjukvårdsstyrelsen 13

Läs mer

Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090630-1

Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090630-1 1(8) Frågor och svar Förrådsupphandlingen 090630-1 Dat Ansv Fråga Svar 16/6 Blekinge Kronoberg Bilaga 9 Orderrader; Uppdelat vad som avser Kronoberg och vad som avser Blekinge? Orderrader som plockas på

Läs mer

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79

PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-11-27 PSYKIATRINÄMNDEN 67-79 Tid: Klockan 15.00 16.30 Plats: Direktionsrummet, Sjukhuset i Varberg Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s) Berit Ozolins

Läs mer

Bildandet av Bergerska Stiftelsen

Bildandet av Bergerska Stiftelsen 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Göran Forss, regionjurist Staben Expertstödsavdelningen Tfn 035-179629 goran.forss@regionhalland.se Datum Diarienummer 2013-10-02 RS130358 Regionfullmäktige Bildandet av Bergerska

Läs mer

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad.

2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82. Tid: kl 10.00 12.15. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2001-10-10 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN 71 82 Tid: kl 10.00 12.15 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, landstingshuset i Halmstad Ledamöter Per G Hansson (m) Göte Andersson (c) Dan Skantz

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-14 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 86-96 Tid: Onsdagen den 14 november 2007, kl 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson

Revisionsrapport. Operationslokaler. Landstinget Gävleborg. David Boman Leif Karlsson Revisionsrapport Operationslokaler Landstinget Gävleborg David Boman Leif Karlsson September 2013 Operationslokaler Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund och syfte... 1 1.2 Revisionsfråga...

Läs mer

Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare av somatisk specialistvård inom ramen för Framtidens hälso- och sjukvård

Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare av somatisk specialistvård inom ramen för Framtidens hälso- och sjukvård Stockholms läns landsting 1 (6) Landstingsstyrelsens förvaltning Handläggare: Christina Widerberg Söderholm TJÄNSTEUTLÅTANDE 2015-04-27 LS 2015-0080 Ägarutskottet Stockholms läns sjukvårdsområde som mottagare

Läs mer

Sammanfattning. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2007.

Sammanfattning. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2007. Sammanfattning Ett landsting får i dag sluta avtal med någon annan om att utföra de uppgifter som landstinget ansvarar för enligt hälso- och sjukvårdslagen (1982:763). Inskränkningar finns emellertid när

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Uppsala * KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG SM Handläggare Datum Diarienummer Tomas Odin 2014-04-02 NHO-2014-0116.31 Nämnden för hälsa och omsorg Direktiv för utredning gällande möjligheten att

Läs mer

Förhyrning av lokaler vid Palliativt centrum

Förhyrning av lokaler vid Palliativt centrum LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2013-09-24 93 Dnr PS 2012-0037 Förhyrning av lokaler vid Palliativt centrum Förslag till beslut Produktionsstyrelsen

Läs mer

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering

MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Halmstad. 1 Justering LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG LANDSTINGSSTYRELSEN Tid: 2002-03-11, kl 10.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad 1 Justering att utse Björn Ahlkvist att jämte ordföranden justera

Läs mer

Handlingsplan sänka sjukfrånvaron. Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor

Handlingsplan sänka sjukfrånvaron. Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor Handlingsplan sänka sjukfrånvaron Koncernstab HR Enheten för arbetsvillkor Uppdrag Förvaltningarna tillsammans med Koncernkontoret har fått i uppdrag att under 2015 genomföra åtgärder utifrån en handlingsplan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-04-13 Landstingsstyrelsen Tid: Tisdagen den 13 april 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor

Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor 2012-11-16 LJ2012/1621 Landstingets kansli Ekonomiavdelningen Lars Wallström Landstingsstyrelsen Avtal om samverkan kring hjälpmedelsfrågor Bakgrund Landstingsfullmäktige har 2012-06-19-20, 72 beslutat

Läs mer

Digital strategi för Strängnäs kommun

Digital strategi för Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2016-01-25 8 Gäller fr o m: 2016-01-26 Myndighet: Diarienummer: Kommunstyrelsen KS/2015:646-005 Ersätter: Ansvarig: IT-strateg Digital strategi för Strängnäs kommun 2/8

Läs mer

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde

Datum 2015-10-13 Dnr 1502978. Försäljning Orups sjukhusområde Servicenämnden Linda Strömbäck Fastighetschef 040-33 14 34 Linda.Stromback@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-13 Dnr 1502978 1 (5) Servicenämnden Försäljning Orups sjukhusområde Ordförandens förslag

Läs mer

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter

2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96. Tid: kl 10.00 12.00. Plats: Landstingshuset, Halmstad. Ledamöter LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2002-05-13 LANDSTINGSSTYRELSEN 72-96 Tid: kl 10.00 12.00 Plats: Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Anne Marie N Brodén (m) Göran Karlsson (c) Björn Ahlkvist (s) Mats Eriksson

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VÅRD OCH OMSORG. Äldrenämnden. godkänna rapport om modell för hemtagningsteam i Uppsala kommun

* KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VÅRD OCH OMSORG. Äldrenämnden. godkänna rapport om modell för hemtagningsteam i Uppsala kommun Uppsala cj.dl * KOMMUN KONTORET FOR HALSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Gunvor Nordström-Liiv 2014-03-27 ALN-2014-0146.30 Äldrenämnden Hemtagningsteam i Uppsala kommun Förslag till beslut

Läs mer

Landstingets pensionärsråd

Landstingets pensionärsråd Protokoll 1(7) s pensionärsråd Tid och plats för Sammanträdet Beslutande Dr Prag, plan 2, Hus 2, Landstingshuset, 28 oktober 2010, kl. 09.00 11.50 Monalisa Norrman Ordf 5 10 Inger Jonsson Finn Cromberger

Läs mer

Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16

Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16 LANDSTINGET I UPPSALA LÄN Föredragningspromemoria Sammanträdesdatum Sida Produktionsstyrelsen 2012-08-23 107 Dnr PS 2012-0057 Investering angående uppförande av ny byggnad för PET/MR-kamera, hus B16 Förslag

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-09-24--25 1-9 Plats och tid Beslutande Folkets Hus, lokal Nyhem Måndagen den 24 september 2012, kl. 8.00-16.30 Tisdagen den 25 september 2012, kl. 8.00-12.00 Jörgen

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Nationell finansiering av biobanken för navelsträngsblod och Tobias Registret m.m. Dnr 09/2898

Nationell finansiering av biobanken för navelsträngsblod och Tobias Registret m.m. Dnr 09/2898 STYRELSENS Vårt dnr BESLUT NR 10 2009-09-18 Avdelningen för vård och omsorg Bengt Lundberg Landstingsstyrelserna, regionstyrelserna i Skåne och Västra Götaland samt kommunstyrelsen i Gotlands kommun Nationell

Läs mer

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling

Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2014-09-09 Diarienummer Redovisning projektresultat - stimulansmedel för verksamhetsutveckling Driftnämnden Hallands sjukhus ansökte i början på 2013 hos hälso- och sjukvårdsstyrelsen

Läs mer

Löpande granskning av intern kontroll Läkemedelshantering (PM3)

Löpande granskning av intern kontroll Läkemedelshantering (PM3) Revisionsrapport Löpande granskning av intern kontroll Läkemedelshantering (PM3) Landstinget Gävleborg Lars-Åke Ullström Hanna Franck Emil Ring Februari 2012 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1.

Läs mer

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31

* KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG. Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Uppsala * KOMMUN KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Datum Diarienummer Monica Petersson 2013-08-29 NHO 2013-0140.31 Nämnden för hälsa och omsorg Beställningscentral och organisation av resor

Läs mer

Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional tågtrafik i östra Sverige

Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional tågtrafik i östra Sverige BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Richard Widén 2014-05-19 TN 2014-36 Trafiknämnden Överenskommelse om behörighet för Stockholms läns landsting att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande regional

Läs mer

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077

10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 10 Lokalresursplan (LRP) december 2015 RS150077 Ärendet Syftet med LRP är att: Ge en bild av behov/problem som behöver hanteras inom lokalområdet och som kan bli en investering större än 2 mnkr. Ge förslag

Läs mer

Stockholms läns landsting SKRIVELSE 2 Landstingsrådsberedningen 2009-10-21 LS 0910-0883

Stockholms läns landsting SKRIVELSE 2 Landstingsrådsberedningen 2009-10-21 LS 0910-0883 SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Förslag till mål och budget för Stockholms läns landsting år 2010 och planåren 2011-2012 samt investeringsbudget för år 2010 med inriktningsnivåer för planåren 2011-2014

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002

Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Granskning av delårsbokslut 2002-08-31 och prognos 2002 Länssjukhuset i Halmstad Leif Johansson Inger Andersson Komrev Box 324, 301 08 Halmstad Tel 035 15 17 00 Fax 035-15 17 36 Leif Johansson, Direkt:

Läs mer

Åtgärder för en ekonomi i balans

Åtgärder för en ekonomi i balans Revisionsrapport Åtgärder för en ekonomi i balans Landstinget Gävleborg Bengt Andersson Hanna Franck Mars 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Revisionsfråga och

Läs mer

Uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner

Uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner Uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner 1. UTANORDNING LÖN 1. Utanordning av lön Samtliga Säkerställer man att rätt person belastar rätt ansvar och period? Signeras/ godkänns utanordning av lön

Läs mer

Förslag till beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar. att. till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag. att

Förslag till beslut. Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar. att. till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag. att Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Peter Ölund TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-09-23 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-10-16, P 10 1 (5) HSN 1401-0132 Yttrande över motion 2013:27 av Helene Hellmark Knutsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2005-03-17. Kansliet Kommunförbundet Skaraborg. Skövde.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2005-03-17. Kansliet Kommunförbundet Skaraborg. Skövde. Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Kansliet Kommunförbundet Skaraborg. Skövde. Kl. 10.00 12.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Ulla Göthager Björn Bergquist Pelle Pellby Ingalill Andersson Gert-Inge

Läs mer

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider

Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 29 maj 2013 Återhållsam budget i ekonomiskt kärva tider Regionskatten blir oförändrad 2014 och endast små förändringar görs när det gäller avgifter i hälso- och sjukvården.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel

Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Reglemente för gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel Utöver vad som följer av författning gäller detta reglemente och mellan huvudmännen ingångna samverkansavtal för nämnden. Region Halland är

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:62 1 (4) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2002:8 av Lena-Maj Anding m fl (mp) om äldre personal inom landstinget Föredragande landstingsråd: Lars Dahlberg Ärendet Motionärerna

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad

Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20. Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-20 Landstingsstyrelsen Tid: Måndagen den 20 september 2004, kl 10:00 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad 1 Justering Landstingsstyrelsen

Läs mer

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag

till Landstingsstyrelsen överlämna förvaltningens förslag Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Anders Olsson TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-01-14 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-02-12, P 20 1 (4) HSN 1210-1271 Yttrande över motion 201:14 av Lars Dahlberg m.fl.

Läs mer

Lösen vindkraftlån och upptagning av nytt lån KS-2015/496

Lösen vindkraftlån och upptagning av nytt lån KS-2015/496 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Dan-Erik Pettersson Datum Ekonomichef 2015-10-27 Kommunstyrelsen Lösen vindkraftlån och upptagning av nytt lån Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus ÄRENDE 13 2012-03-07 Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens

Läs mer

att lösa vindkraftlån (lånenummer KI 38 371) hos långivaren Kommuninvest AB

att lösa vindkraftlån (lånenummer KI 38 371) hos långivaren Kommuninvest AB Kommunstyrelsens arbetsutskott 144 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Lösen av vindkraftlån samt upptagning av nytt lån KS-2015/496 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus

Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus MÅNADSRAPPORT 1(10) Datum 150617 Kontaktperson Ingrid Kvist ingrid.kvist@regionhalland.se Månadsrapport Driftnämnden Hallands sjukhus Period: januari - maj Kort sammanfattning Ekonomi Prognos Planerade

Läs mer

Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2012. Miljarden

Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess 2012. Miljarden 1(7) TJÄNSTEUTLÅTANDE Hälso- och sjukvårdsavdelningen Christina Möller/Mats Swanberg 2012-02-10 Dnr RS 690-2011 Till Hälso- och sjukvårdsutskottet Statsbidrag för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess

Läs mer

Utbildning/visning av Apotek Hjärtats beställningssystem. USÖ, 9, 15, 17 september Lindesbergs lasarett 8 september Karlskoga lasarett 14 september

Utbildning/visning av Apotek Hjärtats beställningssystem. USÖ, 9, 15, 17 september Lindesbergs lasarett 8 september Karlskoga lasarett 14 september Utbildning/visning av Apotek Hjärtats beställningssystem USÖ, 9, 15, 17 september Lindesbergs lasarett 8 september Karlskoga lasarett 14 september Innehåll 1. Inledning och bakgrund Helén Merkell/Magnus

Läs mer

Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting

Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen P 12, 2014-11-04 Landstinsstyrelsen i (?) Landstingsstyrelsen Ny politisk organisation för Stockholms läns landsting Föredragande landstingsråd: Torbjörn

Läs mer

Mål och budget 2014 och planunderlag 2015-2016

Mål och budget 2014 och planunderlag 2015-2016 Socialdemokraternas i ärende 20, mål och budget 2014 och planunderlag 2015-2016 Mål och budget 2014 och planunderlag 2015-2016 Hälsa Region Halland verkar för en god och jämlik hälsa hos invånarna i Halland.

Läs mer

Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1

Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1 Månadsbokslut Landstinget Blekinge september 2015 1 Landstinget Blekinge Christer Rosenquist 2015-10-19 Dnr 2015/00756 Landstingsstyrelsen Månadsbokslut september 2015 Sammanfattning Ackumulerat resultat

Läs mer

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling.

God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling. God ekonomisk hushållning Planering och uppföljning Hur finansieras landstingets verksamhet? Kostnader och kostnadsutveckling 11 maj 2015 Målstyrning i landstinget Landstingets övergripande mål Medborgare

Läs mer

Upphandlingsstrategiutskottet

Upphandlingsstrategiutskottet PROTOKOLL 35 42 Datum 2011-11-18 1 (5) Protokoll från upphandlingsstrategiutskottets sammanträde Tid: 2011-11-18 09.00-12.00 Plats: Dockplatsen, rum Erland, Malmö Beslutande Liliana Lindström (M), Ordförande

Läs mer

Nattbemanning på kommunens Vård- och omsorgsboende samt på entreprenad upphandlad verksamhet.

Nattbemanning på kommunens Vård- och omsorgsboende samt på entreprenad upphandlad verksamhet. 1 (3) 2011-02-14 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 10/123 Kontor Kommunstyrelsens kontor, Utredarenheten Handläggare -Lena Palmgren, utredare 08-52303860 -lena.palmgren@sodertalje.se Paula Weinehammar Paula.weinehammar@sodertalje.se

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-03-15 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 15 mars 2010, kl 11:30 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering utse Lise-Lotte

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet.

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m. Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer

Regionservice Huvudkontor

Regionservice Huvudkontor Regionservice Huvudkontor Johanna Löthberg Upphandlingsstrateg 046-675 31 86 Johanna.lothberg@skane.se Rapport Datum 2015-05-13 Version 1 Dnr 1402146 1 (9) Rapport utredningsuppdrag från servicenämnden

Läs mer

Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB

Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB Objektbeskrivning för Trafiknämnden, Storstockholms lokaltrafik AB och Waxholms Ångfartygs AB Uppgifter TN:s org.nr: 212100-0016 SL:s org. nr: 556013-0683, ägare: Stockholms läns landsting WÅAB:s org.nr:

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-09-24 Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 24 september 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering

Läs mer

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland

Granskning av budgetprocessen. Landstinget Värmland. Landstinget Värmland www.pwc.se Revisionsrapport Inger Andersson Christina Olsson Februari 2016 Granskning av budgetprocessen inom Budgetprocessen inom Innehåll Sammanfattning... 2 1. Inledning... 5 1.1. Bakgrund... 5 1.2.

Läs mer

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder

Mälarsjukhuset, hus E5 och E6, ombyggnad av personalbostäder TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(3) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Sölvi Johansson Administrativt stöd (FM-enheten) +46155245826 2015-11-18 LS-LED15-1615-1 Ä R E N D E G Å N G Landstingsstyrelsen

Läs mer

ÅR: 2013 Tillsynsrapport från Läkemedelsverket

ÅR: 2013 Tillsynsrapport från Läkemedelsverket ÅR: 2013 Tillsynsrapport från Läkemedelsverket Område: GMP Sjukvård Dnr: 6.2.2-2014-030251 Postadress/Postal address: P.O. Box 26, SE-751 03 Uppsala, SWEDEN Besöksadress/Visiting address: Dag Hammarskjölds

Läs mer

Reviderad budget 2016 och ekonomisk flerårsplan 2016-2018

Reviderad budget 2016 och ekonomisk flerårsplan 2016-2018 Ärendebeskrivning 1 (9) Enheten för Ekonomistyrning Handläggare Datum Diarienummer Agneta Gustavsson Veronica Hedlund Lundgren 2015-11-30 LK/152610 Reviderad budget 2016 och ekonomisk flerårsplan 2016-2018

Läs mer

Projektdirektiv. Uppdrag på toppen av sin kompetens 2015-10-09

Projektdirektiv. Uppdrag på toppen av sin kompetens 2015-10-09 Projektdirektiv Uppdrag på toppen av sin 2015-10-09 Projektdirektiv Datum 2015-10-09 Dnr 2015/0293 Version 4.0 Projektnamn: Uppdrag på toppen av sin Projektägare: Jonas Kullberg, Rosa Nilsson,. Checklista

Läs mer

Anmälande företag. Saken. Beslut. ApoPharm AB, 556791-1010, Solna torg 19, 171 45 SOLNA

Anmälande företag. Saken. Beslut. ApoPharm AB, 556791-1010, Solna torg 19, 171 45 SOLNA KKV2023, v1.3, 2011-05-15 BESLUT 2013-05-17 Dnr 234/2013 1 (6) Anmälande företag ApoPharm AB, 556791-1010, Solna torg 19, 171 45 SOLNA Ombud: advokaten Peter Alstergren, Advokatfirman Vinge KB, Box 1703,

Läs mer

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND

LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND Länssjukvårdsnämnden D A T U M D I A R I E N R 2012-10-02 LSN-HSF12-174 LÄNSSJUKVÅRDSNÄMNDEN LANDSTINGET SÖRMLAND NÄMNDENS DELEGATION FR.O.M. 2012-10-02 Landstinget Sörmland Repslagaregatan 19 611 88 Nyköping

Läs mer

Landstingsstyrelsen 131-154

Landstingsstyrelsen 131-154 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-10-15 Landstingsstyrelsen 131-154 Tid: Måndagen den 15 oktober 2007, kl 11:30-12:20 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet.

Arbetsutskottets förslag Landstingsstyrelsen beslutar att utse Lise-Lotte Olsson att jämte ordföranden justera protokollet. Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-04-26 Landstingsstyrelsen Tid Måndagen den 26 april 2010, kl 11:00 Plats Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering utse

Läs mer

Landstingsstyrelsen 114-130

Landstingsstyrelsen 114-130 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-10 Landstingsstyrelsen 114-130 Tid: Måndagen den 10 september 2007, kl 09:00-09:40 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie

Läs mer

Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 5/2013, Tillgången på vårdplatser Styrningen på landstingsoch sjukhusnivå

Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 5/2013, Tillgången på vårdplatser Styrningen på landstingsoch sjukhusnivå Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-01-27 1 (5) HSN 1312-1331 Handläggare: Anna Nergårdh Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-03-04, p 11 Yttrande över Landstingsrevisorernas rapport 5/2013,

Läs mer

Socialnämnden. Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun. Revisionsrapport. www.pwc.se

Socialnämnden. Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun. Revisionsrapport. www.pwc.se www.pwc.se Revisionsrapport Rebecca Andersson Revisionskonsult Carl-Magnus Stenson Cert. kommunal revisor Socialnämnden Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...

Läs mer

Slutrapport. Spridning av modell Halland till andra delar av Sverige

Slutrapport. Spridning av modell Halland till andra delar av Sverige Slutrapport Spridning av modell Halland till andra delar av Sverige Bakgrund: Felanvändningen av läkemedel är ett problem i Sverige. Den grupp av befolkningen som drabbas värst av detta problem är de som

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2012-05-10 KSN-2012-0641 Jan Malmberg Mats Sandmark

Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2012-05-10 KSN-2012-0641 Jan Malmberg Mats Sandmark KS 16 23 MAJ 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Datum Diarienummer Eva Sterte 2012-05-10 KSN-2012-0641 Jan Malmberg Mats Sandmark Kommunstyrelsen Uppsala Innebandyallians och Upsala Friidrott: Ansökan

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Upphandling framtidens vårdinformationsstöd

Upphandling framtidens vårdinformationsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(5) H A N D LÄ G G A R E D A TU M D IA R IEN R Christer Blomstrand Staben för ehälsa +4616103630 2015-12-28 LS-LED15-1795-1 Ä R EN D EG Å N G Landstingsstyrelsens finans- och regionalutvecklingsutskott

Läs mer

Kungsbackanämnden 67-79

Kungsbackanämnden 67-79 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-10-12 Kungsbackanämnden 67-79 Tid: 2009-10-12 kl 13:00-16:30 Plats: Konferensrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Ledamöterna Margareta Ödman (M) ordförande

Läs mer

Svar på motion från Katarina Gustavsson (KO): Återinför hembesök för nyförlösta mammor med tidig hemgång

Svar på motion från Katarina Gustavsson (KO): Återinför hembesök för nyförlösta mammor med tidig hemgång I 111 ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvård Dalarna Division Kirurgi 0 0 0 3 3 6 BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (3) Dnr LD14/02515 Uppdnr 1035 2015-08-31 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Miljöpolicy 2008-2010. Policy. Hälsa Sjukvård Tandvård

Miljöpolicy 2008-2010. Policy. Hälsa Sjukvård Tandvård Hälsa Sjukvård Tandvård Policy Miljöpolicy 2008-2010 Att ta hänsyn till miljön är viktigt, för att medverka till en långsiktig, hållbar utveckling. I denna miljöpolicy anges inriktningen för miljöarbetet

Läs mer