Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp) Hans p Eckert (kd)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp) Hans p Eckert (kd)"

Transkript

1 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, klockan Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp) Hans p Eckert (kd) Övriga deltagare Bertil Andersson, ekonomichef, 212 Helena Bredin, utvecklare, 211 Torbjörn Ericson, alkoholhandläggare, 208 Lars Fröding, kommunchef Isolde Johansson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Mikael Sternemar (fp) Kommunhuset klockan Isolde Johansson Rolf Mattsson Mikael Sternemar BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Klagotid Överklagande enligt kommunallag: Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Underskrift Ann-Marie Hermansson/ Ulrika Möller K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Sida: 1(19)

2 204 Dnr KA 03/906 Motion från Sven-Olof Oresten (fp) om utbyggnad av kommunens hamnar Sven-Olof Oresten (fp) föreslår i en motion till kommunfullmäktige , att kommunens hamnar byggs ut, så att ett containerfartyg av medelstor klass kan angöra en hamn i kommunen. Vidare föreslår motionären att fullmäktige skall uppdra åt berörda nämnder att gemensamt se över platser som kan vara lämpliga för hamn till bl.a. containerfartyg och att kommunledningskontorets ekonomiavdelning skall undersöka tänkbara möjligheter för att få bidrag till ett sådant projekt. Motionen har överlämnats till kommunstyrelsen för beredning. För det första skall konstateras att det är bra när motioner kommer med förslag om utveckling och vision om framtiden till gagn för kommunen och dess invånare. Motionären ser i denna motion en utveckling mot en lönsam containertrafik till sjöss som avlastar kommunens hårt belastade vägnät både lokalt och regionalt. Sotenäs kommuns infrastruktur medger inte alltför stora, tunga eller skrymmande transporter. En utbyggnad av kommunens hamnar innebär mycket stora investeringsutgifter, även om det skulle gå att delfinansiera med bidrag. Vidare måste uthållighet och koppling till entreprenörer inom området finnas. Där containertrafik är aktuellt finns även järnväg i närheten. Att bygga ut en hamn för att ha som omlastningshamn eller frihamn fordrar stora arealer hamnområde. I detta sammanhang har inte påtalats vilken eller vilka produkter som kunde vara tänkbara i ett scenario med ovanstående parametrar. Sotenäs kommun har för närvarande inte förutsättningar för att gå vidare med motionärens förslag, varför kommunfullmäktige föreslås avslå motionen. Kanslichefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till redogörelsen ovan. Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(19)

3 205 Dnr KA 05/716 Motion från Jan-Olof Larsson (s) om införande av serviceavgift för delårsboende. Jan-Olof Larsson (s) föreslår i en motion, att Sotenäs kommun skall införa en serviceavgift för dem som äger en fastighet eller bostadsrätt i kommunen och inte betalar fastighetsskatt här. Det finns ca fastighets- och bostadsrättsägare som är sommarboende eller delårsboende i Sotenäs. Kostnaden för service i form av underhåll och anläggande av gator, parker, badplatser med mera betalas genom kommunalskatt av de åretruntboende. Om Sotenäs kommun skall vara en attraktiv turistkommun i framtiden krävs att kommunen tillhandahåller en bra service, samtidigt som den kommunaltekniska verksamheten har fått stå för en stor del av besparingarna inom den kommunala ekonomin. En rimlig serviceavgift borde vara ca kronor per år/166 kronor per månad, vilket skulle inbringa ca 8 Mkr till kommunen. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunfullmäktiges 101 Ledningsutskottet överlämnar motionen till kommunledningskontoret för beredning. Kommunchefen K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(19)

4 206 Dnr KA 05/727 Motion från Hans p Eckert (kd) om kommunal folkomröstning om utökad valfrihet i barnomsorgen. Hans p Eckert (kd) föreslår i en motion, att Sotenäs kommun på den allmänna valdagen den 17 september 2006 genomför en kommunal folkomröstning om mer valfrihet i barnomsorgen samt att kommunstyrelsen i skrivelse till regeringen begär att bli försökskommun för en utökad valfrihet i barnomsorgen. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunfullmäktiges 103 Ledningsutskottet beslutar, att de närvarande ledamöterna tar med motionen för diskussion i respektive partigrupp. Motionen tas sedan upp vid ledningsutskottets sammanträde för planerad behandling vid kommunstyrelsens sammanträde och kommunfullmäktiges sammanträde Utbildningsnämnden f k Valnämnden f k K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(19)

5 207 Dnr KA 05/728 Motion från Hans p Eckert (kd) om att ordna en Fixar-Malte i Sotenäs kommun. Hans p Eckert (kd) föreslår i en motion, att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka behovet av och möjligheten att inrätta någon tjänst eller service genom att anställa någon med uppgift att hjälpa till och fixa i de äldres hem. Motionären hänvisar till projektet Fixar-Malte i Höganäs kommun, där en anställd hjälper till med litet tyngre eller annorlunda göromål hos de äldre, som de har svårt att klara av själva, t ex att byta glödlampor eller sätta upp gardiner. Fixar-Malte är en enkel lösning både för att hindra olyckor i hemmet och för att skapa trivsel hos äldre personer. Dessutom har det visat sig att vissheten om att Fixar-Malte finns i sig skapar trygghet och mindre oro. Idén har tagits upp i flera kommuner. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunfullmäktiges 104 Ledningsutskottet överlämnar motionen till Arbetslivsenheten för beredning. Klf - Arbetslivsenheten K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(19)

6 208 Dnr KA 2005/162 Ansökan från Thi Muoi Luong om tillstånd för servering av starköl, vin och spritdrycker till allmänheten året runt på Thi Muois kök i Kungshamn med tillhörande uteservering. Thi Muoi Luong ansöker om tillstånd för servering av starköl, vin och spritdrycker till allmänheten året runt på Thi Muois kök (tidigare Thailändsk Restaurang) i Kungshamn med tillhörande uteservering, rest. nr Sökt serveringstid för inneserveringen är kl och för uteserveringen kl Thi Muoi Luong uppger i sin ansökan att hon förvärvat serveringsrörelsen från sin son Van Khuong Ngo. Denne innehade tidigare serveringstillståndet på Thailändsk Restaurang i Kungshamn, rest. nr , men fick sitt serveringstillstånd återkallat jämlikt 7 kap p Alkohollagen, dels på grund av att försäljningen i restaurangen inte registrerades på ett korrekt sätt och dels på grund av att bokföringen inte var tillförlitlig. Van Khuong Ngo överklagade ärendet till Länsrätten i Göteborg, som dock avslog överklagan. En av grundförutsättningarna för att någon skall erhålla serveringstillstånd är att denne visar, att han/hon med hänsyn till sina personliga och ekonomiska förhållanden och omständigheterna i övrigt är lämplig att utöva verksamheten enligt Alkohollagen. Det är alltså sökanden som har bevisbördan för att han/hon är lämplig. Av utredningen framgår att Thi Muoi Luong först har inkommit med en kvittens om kontant betalning i original, utvisande att sökanden skall ha betalat kronor kontant till sonen Van Khuong Ngo för serveringsrörelsen. Under ärendets vidare handläggning har sökanden sedan ändrat sig och hävdar nu i stället att betalningen skall ha skett bl.a. i form av ett bilköp för sonens räkning. Bilen visade sig dock vara registrerad på hennes make Ngo Chi Hung. Till detta kommer att ingiven kopia av postväxelbeställningen om kronor snarare utvisar, att det är Ngo Chi Hung som betalt bilen än sökanden själv och då inte som likvid av något köp av restaurangrörelsen, utan som bilköp åt sig själv. Slutligen har sökanden inte heller lyckats visa, att hon själv har haft tillräckligt med kontanta medel för betalning av restaurangrörelsen eller varifrån dessa medel erhållits. Det kan alltså konstateras, att sökanden på inget sätt lyckats styrka finansieringen av inköpt serveringsrörelse, vilket är ett krav utifrån 7 kap 7 Alkohollagen. Vidare föreligger grundad misstanke om bulvanförhållande i ärendet, utifrån det faktum att sökanden först har uppgivit att inköpet av serveringsrörelsen skett genom kontant betalning och som styrkande av detta har ingivit en kvittens om kontant betalning påskriven av både sökanden och säljaren, sökandes son. Därefter har K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(19)

7 sökanden ändrat sig och hävdar nu i stället att betalningen av serveringsrörelsen skett bl.a. genom ett bilinköp för säljarens räkning, vilket dock inte styrkts. Ingivna handlingar samt Skatteverkets yttrande pekar snarare på motsatsen. Till detta kommer det faktum att tidigare ägaren Van Khuong Ngo till en början varit väldigt aktiv i ansökningsförfarandet. Ytterligare en omständighet som talar för att ett bulvanförhållande kan föreligga i detta ärende, är att sökanden hjälpte till på restaurangen vid det tillsynstillfälle , vars resultat ledde fram till att Van Khuong Ngo miste sitt serveringstillstånd. Alkoholhandläggarens tjänsteutlåtande Ledningsutskottet avslår jämlikt 7 kap 7 Alkohollagen (AL) avslå Thi Muoi Loungs ansökan om tillstånd för servering av starköl, vin och spritdrycker till allmänheten året runt på Thi Muois kök (tidigare Thailändsk Restaurang) i Kungshamn, rest. nr , med tillhörande uteservering, enär sökanden inte visat att hon uppfyller kraven på lämplighet. Sökanden Alkoholhandläggaren K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(19)

8 209 Dnr KA 05/812 Motion från Sven-Olof Oresten med flera (fp) om tillskapande av lastzoner i Kungshamn, Hunnebostrand och Bovallstrand. Sven-Olof Oresten, Gunilla Stenman, Tage Hartvigsson, Barbro Eriksson och Mikael Sternemar (fp) tar i en motion upp trafiksituationen i Kungshamns centrum sommartid och föreslår, att markerade lastzoner tillskapas för att underlätta för yrkeschaufförerna och förbättra trafikflödet. Motionärerna vill också ha en översyn av trafiksituationen i Hunnebostrand och Bovallstrand med syftet att tillskapa markerade lastzoner för att förbättra framkomligheten i samhällenas centrala delar, särskilt i närheten av hamnen. Kommunfullmäktige överlämnade motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunfullmäktiges 113 Ledningsutskottet överlämnar motionen till trafikingenjören, miljö- och byggförvaltningen, för beredning. Mbf trafikingenjören K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(19)

9 210 Dnr KA 04/756 Remiss från Länsstyrelsen om förslag till nytt Natura 2000-område vid Soteskär. Länsstyrelsen i Västra Götaland har berett Sotenäs kommun möjlighet att inkomma med yttrande över föreslag till nytt Natura 2000-område vid Soteskär. I Västra Götalands län finns 402 stycken Natura 2000-områden, EU:s nätverk av områden med särskilt värdefulla arter och naturtyper. Merparten av områdena är naturreservat, biotopskyddade eller har naturvårdsavtal. I Sotenäs kommun finns idag två Natura 2000-områden; Ramsvikslandet och Åbyfjorden. Soteskär ägs av staten och är avsatt som fågelskyddsområde. Av Länsstyrelsens beslut daterat 1996 framgår att Soteskär tillsammans med en större grupp av öar har en art- och individrik häckfågelfauna med bl.a. tobisgrissla, tordmule och fisktärna. De största kolonierna längs västkusten av gråtrut och havstrut häckar på platsen och öarna hyser ca 50 sälar. Området är tidigare häckningslokal för lunnefågel (ca 1970). Förbud råder under hela året för allmänheten att tillträda öarna och en 50 m bred vattenzon. Soteskär är fredat för jakt. Bildandet av Natura 2000-område är väl motiverat ur naturvårdssynpunkt. Då allmänheten redan idag har besöksförbud på öarna, bedöms den nya skyddsformen inte innebära någon ytterligare inskränkning. Miljö- och hälsoskyddsinspektörens tjänsteutlåtande beslutar att i remissvar till Länsstyrelsen i Västra Götaland tillstyrka bildandet av Natura 2000-område vid Soteskär i Sotenäs kommun. Länsstyrelsen Västra Götaland Mbf miljö- och hälsoskyddsinspektören K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(19)

10 211 Dnr KA 05/732 Kommunövergripande mål Sotenäs kommun har beslutat att bygga upp ett verksamhetsanpassat kvalitetssystem. Som ett led i detta skall kommunövergripande mål fastställas. Dessa mål är satta för att gälla gemensamt för alla verksamheter inom Sotenäs kommun. Dessa mål bryts sedan ner för respektive verksamhet och kompletteras med verksamhetens unika mål utifrån dess uppdrag samt övriga krav (t ex lagkrav). De övergripande målen har sin grund i Vision De kommunövergripande målen är samlade i tre prioriterade målområden: Balanserad tillväxt Bemötande, service och tillgänglighet Miljö och Kultur Sammanlagt finns sju mål preciserade där var och en kräver årlig uppföljning av givet nyckeltal. Hur denna uppföljning samt framtida revidering och beslut av mål skall ske kommer att beskrivas i kommunens kvalitetssystem. Utvecklarens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar kommunövergripande mål för Sotenäs kommun enligt nedan. Kommunövergripande mål för Sotenäs kommun: - Balanserad tillväxt M1) Antalet invånare skall öka med 50 personer per år M2) Andelen personer av den totala befolkningen som är i arbete skall öka med 0,1% per år M3) Antalet företag skall öka med 30 stycken per år M4) Kommunens placering i Svenskt Näringsliv rating skall förbättras med 30 platser per år - Bemötande, service och tillgänglighet M5) Andelen personer som är nöjda med Sotenäs kommuns bemötande, service och tillgänglighet skall öka K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 10(19)

11 - Miljö och Kultur M6) Andelen invånare som upplever att livet på Sotenäset erbjuder god social sammanhållning och rika natur- och kulturupplevelser skall öka M7) Andelen personer som är nöjda efter att ha besökt kommunen skall öka Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 11(19)

12 212 Dnr KA 05/002 Fortsatt budgetuppföljning januari oktober Vid kommunstyrelsens sammanträde företogs en budgetuppföljning för perioden januari oktober 2005 för Sotenäs kommun. Totalt för kommunen pekar helårsprognosen på ett resultat exklusive affärsdrivande verksamhet på 0,6 Mkr, vilket är 0,7 Mkr sämre än budgeterat. Avvikelsen förklaras i huvudsak av försämrade skatteintäkter. Vid dagens sammanträde med ledningsutskottet gör ekonomichef Bertil Andersson en fördjupad genomgång av kommunstyrelsens verksamhet, som följs av frågor samt diskussion i utskottet om kommunledningskontoret nya organisation, turistoch utvecklingsfrågor, räddningstjänst med mera. Kommunstyrelsens 130 Ledningsutskottet antecknar till protokollet, att budgetuppföljningen företagits. K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 12(19)

13 213 Dnr KA05/628 Tomträttsavtal med HH-plast Företaget HH-plast HB, , ansöker om att få upprätta ett tomträttsavtal med kommun för mark på Hogenäs industriområde för bearbetning och framställning av plastprodukter inom främst båtbranschen. Kommun ledningskontoret har upprättat ett förslag till avtal vilket kort innebär att företaget lokaliserar sig på Hogenäs på en markyta om ca 1000 m 2. Företaget ges även möjlighet att senast köpa fastigheten plus en lika stor yta till ett pris av 150 kronor/m 2. Den årliga tomträttsavgälden är framräknad till kronor per år. Kanslichefens tjänsteutlåtande Ledningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att godkänna upprättat tomträttsavtal med HH-plast HB. Bilaga till ledningsutskottets protokoll Tomträttsavtalet Kommunstyrelsen K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 13(19)

14 214 Dnr KA 05/010 Ärenden för kännedom. Ledningsutskottet tar för kännedom del av aktuella ärenden som kommit till kommunledningskontoret under november december K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 14(19)

15 215 Dnr KA 05/011 Kallelser och inbjudningar. Ledningsutskottet tar del av kallelser och inbjudningar som kommit till kommunledningskontoret under november december Ledningsutskottet lägger kallelser och inbjudningar till handlingarna. K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 15(19)

16 216 Dnr KA 04/491 Utredning om en ny politisk organisation i Sotenäs kommun. Ledningsutskottet beslutade enligt förslag från kommunalrådet Rolf Mattsson (s) att tillsätta en arbetsgrupp för utredning om en ny politisk organisation i Sotenäs med Tommy Dahlström, personalavdelningen, som gruppens sekreterare. Ledningsutskottet valde Linda Lundin (s), sammankallande, Rose-Marie Åkerblom (c), Eva Abrahamsson (m), Torbjörn Ericson (fp), Hans p. Eckert (kd), Ingela Nilsson (mp), Bo-Göran Backlund (v) och Susanne Aronsson (nsp) till ledamöter i arbetsgruppen för översyn av den politiska organisationen. Utredningsdirektiven är att stärka demokratin och göra fler delaktiga i hela beslutsprocessen, sätta invånarnas bästa i fokus, skapa en tydlig rollfördelning mellan politiker och tjänstemän, sätta fokus på kommunens övergripande utveckling ur ett hållbarhetsperspektiv samt skapa bättre förutsättningar att arbeta med målstyrning vision delmål uppföljning ett övergripande strategiskt utvecklingsarbete. Kvinnornas möjligheter och förutsättningar i det politiska arbetet skall särskilt studeras. Jämställdheten skall förbättras och de ekonomiska konsekvenserna av en eventuell ny politisk organisation belysas. Kommunalrådet Rolf Mattsson meddelar, att Linda Lundin avsagt sig uppdraget som ledamot och sammankallande i arbetsgruppen. Ledningsutskottets 137/04 Ledningsutskottet godkänner Linda Lundins (s) avsägelse. Ledningsutskottet väljer Elving Claesson (s) till ny ledamot och sammankallande i arbetsgruppen för översyn av den politiska organisationen i Sotenäs. Förslaget till ny politisk organisation bör med hänsyn till allmänna valen 2006 föreläggas kommunfullmäktige vid sammanträdet Ärendet bereds vid ledningsutskottets sammanträde och kommunstyrelsens sammanträde Arbetsgruppens förslag till ny politisk organisation skall lämnas in till kommunledningsförvaltningens kansliavdelning senast De valda Klf personalavdelningen Tommy Dahlström K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 16(19)

17 217 Dnr KA 2005/005 Näringslivsfrågor. Kommunalrådet Rolf Mattsson (s) och kommunchef Lars Fröding informerar om aktuella näringslivsfrågor, bland annat om uthyrning och försäljning av lokaler i centrala Kungshamn, marknadsföring av industriområden, plangruppens senaste sammanträde samt aktuella ärenden som behandlas vid miljö- och byggnämndens sammanträde imorgon. Ledningsutskottet antecknar till protokollet, att näringslivsfrågorna diskuterats. K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 17(19)

18 218 Dnr KA 05/877 Försäljning av f d Bergmans verkstad, Kungshamn. Ledningsutskottet diskuterar behovet av lokaler för företag i Kungshamnsområdet och de intresseanmälningar om förvärv av fastigheter, som kommit in till kommunledningskontoret. Ledningsutskottet uppdrar åt kommunchefen att föranstalta om försäljning av fastigheten Sotenäs Bäckevik 7.6, den s k Bergmansfastigheten i Kungshamn. Klf - kommunchefen K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 18(19)

19 219 Dnr Avslutning Kommunalrådet Rolf Mattsson (s) avslutar årets sista sammanträde med ledningsutskottet med att tillönska alla En God Jul och Ett Gott Nytt År. De närvarande tackar och önskar likaså kommunalrådet God Jul och Gott Nytt År. - K:\PROT\KSLU\2005\LU1207.doc Justerares sign.: Rätt utdraget intygar: Sida: 19(19)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro Eriksson (fp) 123-135 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 00 11 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Barbro

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 15-26 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael Sternemar (fp) 69-82 Plats och tid Tryggö-lokalen,Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 12 00. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mikael

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 187-203 Plats och tid Tryggö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 15 35. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s), 187-202 Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 120-134 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 14 00. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael

Läs mer

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn.

Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. 32-34 Plats och tid Beslutande Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn. Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s)

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande Reine Karlsson (s) 142-155 Plats oh tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl. 08.30 11.45 Beslutande Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vie ordförande Reine Karlsson

Läs mer

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S)

Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson (S) 78-87 Plats och tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.30-12.00 Beslutande Rune Johansson (C), ordförande Susanne Aronsson (M) Johan Lindahl (KD) Kjell Andersson (S), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m)

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m) 01-10 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 15.00-18.00 Beslutande Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina

Läs mer

Jan Ulvemark (S) Helene Stranne (M)

Jan Ulvemark (S) Helene Stranne (M) Plats och tid Folkets Hus, Kungshamn torsdagen den 18 oktober kl 17:30-18:05 Beslutande Se bifogad närvarolista sidan 2. Närvarande ersättare Se bifogad närvarolista sidan 2. Övriga deltagare Maria Vikingsson,

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S)

Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Bengt Sörensson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-01-22 kl. 08.30-12:00 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Susanne Aronsson de Kinnaird (M) Eveline Savik, förvaltningschef Amanda

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen

Mats Ove Svensson, kommunchef Christina Gustavsson, utbildningsförvaltningen Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen 18-24 Plats och tid Tumlaren, Kungshamn, kl 13.00-15.00 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats Ove Svensson,

Läs mer

Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson (s)

Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson (s) 28-35 Plats h tid Kungshamn. Kommunhuset, "Långö", kl. 08.15-12.00 Beslutande Rune Johansson (c), ordförande Susanne Aronsson (m), Johan Lindahl (kd) Kjell Andersson (s), vice ordförande Hilbert Eliasson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 62-77 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 00 13 00. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth

Läs mer

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården

Jonny Melander, vårdcentralen Kungshamn/Hunnebostrand Thord Svanberg, Sotenäs Vårdcentral 27-33 Maria Turesson, folktandvården 27-35 Plats och tid Kvarnbergshemmet, "Kontakten", Kungshamn, kl 08.30-12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), Petra

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Kommunhuset, ÅÅÅÅ-MM-DD, kl 00.00. Maria Hassing Karlander. Susanne Aronsson 69-77 Plats och tid Kommunhuset, Alvö Kungshamn, kl 09.00-12.00 Beslutande Susanne Aronsson (m), ordförande UN Britt Wall (s) KS Eva Abrahamsson (m) M&BN Kristina Frigert (m) ON Lars Gustav Andersson (m)

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 78-100 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 16 40. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(7) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 9.50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande Mikael Sternemar (fp) 2006-12-06 221-239 Plats oh tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 14 25 Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom () Mats Abrahamsson (m), vie ordförande

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) 01-14 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 30. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Kenneth Pehrsson (kd) Stig Holmberg (m) Övriga

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMPJMS OOJPN Socialnämndens sammanträde Tillfälligt serveringstillstånd Alströmerska magasinet 3 Serveringstillstånd - Lejonberget 4 Serveringstillståndet för Frid & Fröjd 5 Riktlinjer

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

Närvarande ersättare: Britt Wall (s), KS Petra Sundblad (s), GN Lena Persson (s), UN Vivianne Gustavsson (s), MBN Elving Claesson (s), ON

Närvarande ersättare: Britt Wall (s), KS Petra Sundblad (s), GN Lena Persson (s), UN Vivianne Gustavsson (s), MBN Elving Claesson (s), ON 01-12 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00 Beslutande Torbjörn Ericson (fp), KS ordförande Susanne Aronsson DeKinnaird (m), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m),

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-28 kl. 14:00-15:35 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-09 47 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Great Taste 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Mangiamo 4 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Tid och plats kl 08.30-12.15 Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S) Tjänstgörande ersättare Åke Sundemar (L) för Bengt Bivrin (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare

Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad närvarolista sidan 2. Mats Ove Svensson, kommunchef Ida Aronsson Hammar, sekreterare Plats och tid Folkets Hus i Kungshamn, torsdagen den 20 oktober 2011, kl. 17.30-19.00 ajournering kl. 18.25-18.35 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Se bifogad närvarolista sidan 2. Se bifogad

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C)

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 14 augusti 2018 kl. 10.00-12.15 Beslutande Närvarande ersättare Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), 40-48 Kristina Bock Grahl (C) Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-04-09 kl. 13:00-15:30 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Lasse Andersson (m)

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Lasse Andersson (m) Valnämnden 23-27 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.00-18.00 Beslutande Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD) Lasse Andersson (M) 50-52 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.30 17.30 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Berit Karlsson Ljungqvist (KD)

Läs mer

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande, 148-170 Mikael Sternemar (fp)

Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande, 148-170 Mikael Sternemar (fp) 146-170 Plats och tid Långö-lokalen, Kommunhuset i Kungshamn, kl 08 30 16 10. Beslutande Rolf Mattsson (s), ordförande Petra Sundblad (s) Rose-Marie Åkerblom (c) Mats Abrahamsson (m), vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79

Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare Kristina Holmdahl, föreningen AXEL 79 Mariann Lundin, bitr. omsorgschef 79 78-90 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl.8.30 12.30 Beslutande Susanne Aronsson (m), UN, ordförande Eva Abrahamsson (m), M&BN Kristina Frigert (m), ON Ragnhild Selstam (m), GN Petra Sundblad

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 28-37 2 28 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Alströmerska magasinet...5 29 Ansökan om utökat serveringstillstånd på uteservering - Two Lads Pub, Alingsås...6 30 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på

20 Upphävande av Tillsyns- och tillståndsnämndens beslut 134/2016 gällande föreläggande om att ta bort byggnad och trädäck på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 15 Ärendeförteckning 18 Yttrande till Mark- och miljödomstolen gällande överklagande av beslut om störande växtlighet på 19 Yttrande till Mark- och miljödomstolen

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Hoby-salen, Stadhuset, kl 13 00 16 45, ajournering kl 14 45 14 55 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M) 26-35 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.00 17.30 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa fredagen den 3 juli 2009, kl 11.00 11.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande Stig Andersson (mp), ersättare för Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef Maria Ceder Askman, administratör 21 Daniel Jarnrot, hamnansvarig 22

Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef Maria Ceder Askman, administratör 21 Daniel Jarnrot, hamnansvarig 22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-03-12 kl. 13:00-15:45 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Johan Fransson, t.f. plan- och exploateringschef 19-20

Läs mer

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13)

STRÖMSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Sammanträdesdatum Miljö- och byggnämndens arbetsutskott (13) Sidnr 1 (13) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 08.30-12.50 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNNJNMJOR NNVJNOS Socialnämndens sammanträde Information om jämförelser med andra kommuners insatser för vuxna med beroendeproblematik 3 Information om arbetet med handlingsplanen för budget

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande. Kommunhuset, 2007-02-12, kl. 10.

Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vice ordförande. Kommunhuset, 2007-02-12, kl. 10. 29-45 Plats oh tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08.30 16.35 Beslutande Mats Abrahamsson (m), ordförande Lasse Andersson (m) Mikael Sternemar (fp) Britt Wall (s), vie ordförande Reine Karlsson (s)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (8) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.15-13.45 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C) Terry Bergqvist (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Miljö- och byggförvaltningen

Miljö- och byggförvaltningen Sidnr s arbetsutskott 2016-03-17 1 (10) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset kl 13.00-13.20 Bengt Bivrin (MP) Morgan Gutke (C), 5-8 Peter Sövig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Owe Karlsson, ordförande Kungshamn Södra Bengt Lorentsson, ordförande Kungshamn Norra Jan Ulvemark, ordförande Smögen

Owe Karlsson, ordförande Kungshamn Södra Bengt Lorentsson, ordförande Kungshamn Norra Jan Ulvemark, ordförande Smögen Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn den 20 april 2018 kl. 10.00-12.25 Beslutande Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C) 16-24 Håkan Hansson (L) Elving Claesson (S), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(11) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.10 16.10 Ajournering kl 14.30-14.40 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S) ordförande Karin Wigrup (C) tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-06-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.35 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(13) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-06-04 WEBVERSION Plats och tid Kommunhuset måndagen den 4 juni 2007, kl 10.00-12.30 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund (L) Karin Lundqvist (S)

Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund (L) Karin Lundqvist (S) Sidan 1 av 12 Plats och tid Bergendal konferensanläggning kl. 08:30-08:40 Närvarande ledamöter Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 3 juni 1998, kl 17.00-17.55 Beslutande Dan-Åke Moberg Sven-Inge Carlsson, tj ers 62-63 Marianne Arvidsson Sofia Lindstrand, tj ers Annica Eriksson Rolf

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMQJMP= = =PQJQO= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMQJMP= = =PQJQO= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMQJMP PQJQO Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd MX-musikklubb 3 Ansökan om utökat serveringstillstånd Mei Wei 4 Samverkan om barn och ungdom med sammansatt

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L)

Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, torsdagen den 17 januari 2019 kl 08:30-11:15 Beslutande Roland Mattsson (M), Ordförande Ragnhild Selstam (M) Torgny Grahl (C) Birgitta Lysell (L) Lotta

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S)

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45. Underskrifter Sekreterare. Martin Johansen (L) Benny Andersson (S) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-02-09 Kommunstyrelsen Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl. 15:00 16:45 Utses att justera Benny Andersson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset

Läs mer

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB)

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 15:30 Beslutande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Eva Glansén (KD), vice ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare

Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd Karlsson (c), tj ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Dnr. 432/05 Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Kristinehamn, Kl. 13.30 15.40 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (s), ordf Ann Knudsen (m) Ingegärd

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga Deltagande Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 13.00 15.15 Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer