Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-01-14 1 (13)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kl Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, m Carina Johansson, fp Ingemar Nycander, c Birgitta Engholm, m Håkan Wass, kd Carina Jönsson, s Cecilia Vilhelmsson, s Rainer Fredriksson, s Franco Sincic, v Ersättare Yvonne Mellberg Jakobsson, fp, Birgitta Gunnarsson, c, Leif Ekström, Spi, Kjell Gustafsson, s, Kristina Lindberg, s och Fredrik Stolt, s. Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Henry Jansson Peter Larsson Sten-Åke Andersson och Kristin Hellman MSE Urban Erntoft Franco Sincic Kommunledningskontoret Underskrifter Sekreterare Kerstin Svensson paragrafer Ordförande Monika Gideskog Justerande Franco Sincic ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontoret Underskrift... Kerstin Svensson

2 Kommunstyrelsen KS 1 Dnr 2008:478 Försäljning av industrimark TK Akt Mjölby Svartådalen Energi AB vill köpa till mer mark i Skänninge intill sitt nya fjärrvärmeverk. Marken behövs i första hand som hanteringsyta för bränslehantering och skall tillföras det område som företaget redan äger. Ett köpeavtal är upprättat över området Motorn 6 som omfattar kvm och en köpeskilling på kr. Köpeskillingen följer den av kommunen fastställda taxan för industrimark gällande Avtalet är upprättat i samverkan med tekniska kontoret. att godkänna föreliggande köpeavtal med Mjölby Svartådalen Energi AB.

3 Kommunstyrelsen KS 2 Dnr Information från Mjölby Svartådalen Energi AB Styrelseordföranden Sten-Åke Andersson och controller Kristin Hellman från Mjölby Svartådalens Energi AB informerar om verksamheten och bolagets framtidsplaner. att man tagit del av informationen.

4 Kommunstyrelsen KS 3 Dnr 2008:476 TK BK Akt Försäljning av industrimark AB Beletorps Maskiner har intresse av att köpa tillskottsmark på Viringe industriområde. Företaget har tidigare köpt 5000 kvm för etablering av entreprenadverksamhet. Nu önskar man köpa till sammanlagt kvm i direkt anslutning till den tidigare köpta marken. Avsikten är att utveckla verksamheten inom entreprenad och maskiner med servicebyggnader, uppställningsplatser och butik samt personalutrymmen. Ett köpeavtal är upprättat över de aktuella markområdena. Köpeskillingen är kr. Avtalet omfattar två områden. Dels är det del av Mjölby 40:5 och dels del av Armborstet 4. Köpeskillingen följer den av kommunen fastställda taxan för industrimark gällande Avtalet är upprättat i samråd med tekniska kontoret och byggnadskontoret. att godkänna föreliggande köpeavtal med AB Beletorps Maskiner

5 Kommunstyrelsen KS 4 Dnr 2008:477 Försäljning av mark för industriändamål KF Runsven Fastighets AB vill köpa mer mark för att säkerställa framtida expansion i Skänninge. Företaget påbörjar nu utbyggnad av ytterligare lagerlokaler på egen mark. Efter denna utbyggnad kan det finnas behov av mer mark för lagerlokaler och logistiklösningar. Runsven vill köpa marken i direkt anslutning till sin egen industrimark. De aktuella områdena är del av Skänninge 3:2 och del av Sunnanå 2:5 och omfattar totalt kvm. Köpet omfattar mark, byggnader, detaljplan och fastighetsbildning. Ett Köpeavtal är upprättat som reglerar överlåtelsen. Köpeskillingen är fastställd till kr. En handpenning på 10% betalas i samband med avtalets godkännande och resterande när fastighetsbildningen är klar. Avtalet är utarbetat i samråd med tekniska kontoret och byggnadskontoret. Området är inte planlagt för industri men följer riktlinjerna för kommunens taxa för industrimark föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna föreliggande köpeavtal med Runsven Fastighets AB

6 Kommunstyrelsen KS 5 Dnr 2008:474 KF Angående Väderstads-Bosgård 2:2 och eftersatt underhåll Byggnads- och räddningsnämnden har , 163, beslutat föreslå kommunfullmäktige besluta att ansöka om regeringens tillstånd till äganderättsexpropriation av fastigheten Mjölby Väderstads-Bosgård 2:2, att ansöka, då tillstånd beviljats, om stämning vid domstol angående äganderättsexpropriation av samma fastighet och att uppdra till kommunjuristen Urban Erntoft att dels ansöka om regeringens tillstånd och dels ansöka om stämning vid domstol i ärendet och i övrigt som ombud företräda Mjölby kommun. Bakgrunden till ärendet framgår av byggnads- och räddningsnämndens sammanträdesprotokoll och 163. Staten tar ut en kostnad för ansökan om tillstånd till äganderättsexpropriation om kr. Vidare uppkommer vissa kostnader i samband med prövningen vid domstol, bl a ersättning för fastighetens marknadsvärde. att tillstyrka byggnads- och räddningsnämndens förslag till beslut samt att kostnaderna för exproprieringen belastar tekniska kontoret, investeringsbudget för inköp av fastigheter.

7 Kommunstyrelsen KS 6 Dnr 2008:472 Akt Markägarförklaring avseende del av Mjölby 40:2 Swedbank AB har upprättat förslag till markägarförklaring varigenom kommunen medger att arrendatorn av kommunens fastighet Mjölby 40:2, Mjölby Golf Klubb, som säkerhet för sina förpliktelser, enligt säkerhetsöverlåtelseavtal, överlåter genom säkerhetsöverlåtelse sin rätt enligt arrendekontraktet till banken, som därefter ska betraktas som part i arrendeförhållandet. Genom säkerhetsöverlåtelseavtal mellan Swedbank AB och Mjölby Golf Klubb överlåter kredittagaren till säkerhet för rätta fullgörandet av sina förpliktelser gentemot banken all den rätt till ett markområde om cirka 46 ha på fastigheten Mjölby 40:2, som tillkommer kredittagaren i enlighet med arrendeavtal tecknat med Mjölby kommun. Varken arrenderätt eller byggnad på ofri grund kan enligt gällande lagstiftning användas som kreditsäkerhet jämställd med fast egendom. Genom säkerhetsöverlåtelseavtalet överlåter låntagaren, utan att lämna egendomen, denna till en fordringsägare som säkerhet för sin betalningsskyldighet. Avsikten med överlåtelsen är densamma som när egendom pantsätts som säkerhet för skuld. Säkerhetsöverlåtelseavtalet, som träffats mellan Swedbank AB och Mjölby Golf Klubb, innebär att klubben ska fortsätta att bedriva verksamhet, men att banken innehar arrenderätten och äganderätten till byggnader m.m. till dess erhållna lån återbetalats eller till annat avtal träffats. I arrendeavtalet mellan Mjölby Golf Klubb och Mjölby kommun finns inskrivet i punkten 3 att kommunstyrelsen måste godkänna överlåtelsen skriftligt om arrenderätten överlåts till annan. att godkänna bifogat förslag till markägarförklaring.

8 Kommunstyrelsen KS 7 Dnr 2008:473 KF Ändring av kommunstyrelsens reglemente avseende kostnadsram vid köp, försäljning med mera av fastigheter I kommunstyrelsens nuvarande reglemente och dess 9 regleras vilka ärendegrupper som delegerats från kommunfullmäktige. En av de ärendegrupper som delegerats avser följande: - köp, försäljning, byte, fastighetsreglering, expropriation eller inlösen med stöd av plan- och bygglagen av fastighet eller fastighetsdel samt upplåta tomträtt inom av kommunfullmäktige fastställd kostnadsram om 25 ggr vid varje tillfälle gällande prisbasbelopp enligt lagen om allmän försäkring. När bestämmelsen infördes motsvarade 20 basbelopp en försäljning av mark om ca kvm. En ändring har därefter skett med anpassning till 25 prisbasbelopp. Med dagens priser om 90 kr per kvm i pris vid försäljning motsvarar bestämmelsen en yta om ca kvm. Mot denna bakgrund föreslås att kostnadsramen i 9 i kommunstyrelsens reglemente anpassas mer till dagens förhållanden och ändras till 50 prisbasbelopp (ca kr). föreslå kommunfullmäktige besluta att justera kostnadsramen i kommunstyrelsens reglemente och dess 9 till 50 prisbasbelopp.

9 Kommunstyrelsen KS 8 Dnr 2008:123 KoF-nämnden TK Akt Bidrag till hembygds-/bygdegårdsföreningar Kultur- och fritidskontoret och tekniska kontoret har i skrivelse till kommunstyrelsen lämnat förslag till ändrad hantering av stöd till hembygds-/ bygdegårdsföreningar. Kultur- och fritidsnämndens budget har från och med 2009 utökats med 200 tkr per år för bidrag till hembygds-/ bygdegårdsföreningar verksamma i kommunen. Tekniska kontorets budget har samtidigt reducerats med 64 tkr, eftersom den form av stöd som till och med 2008 funnits till föreningslokalerna i Östra Tollstad och Skeppsås, förutsätts upphöra. att uppdra till kultur- och fritidsnämnden att utarbeta kriterier för hur bidrag till hembygds-/ bygdegårdsföreningar från och med 2009 ska hanteras, att uppdra till tekniska kontoret att under 2009 avveckla det nuvarande stödet till Skeppsås Hembygdsförening och Östra Tollstad Bygdegårdsförening, samt att uppdra till tekniska kontoret att avyttra Östra Tollstad f d skola, i första hand till bygdegårdsföreningen.

10 Kommunstyrelsen KS 9 Dnr 2009:4 Akt RF Tilläggsanslag för ägartillskott till Nyköping-Östgötalänken AB Ägarmötet i Nyköping-Östgötalänken AB har vid sammanträde den 14 november 2008 beslutat fastställa debitering av ägartillskott 2009 till bolagets verksamhet. Sammanlagt uppgår ägartillskotten 2009 till kr, varav Mjölby kommun svarar för kr. Mjölby kommuns budget 2009 innehåller kr, vilket är den nivå på ägartillskott som gällde t o m Det innebär att ytterligare kr behöver anslås för att kunna svara upp mot ägarmötets beslut. Under 2008 debiterades Mjölby kommun sammanlagt kr i ägartillskott, varav som ett extra tillskott (tilläggsanslag). att bevilja tilläggsanslag med kr för ägartillskott till Nyköping-Östgötalänken AB som kompletterande anslag till budgeterade kr samt att tilläggsanslaget finansieras genom ianspråktagande av kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter.

11 Kommunstyrelsen KS 10 Dnr RF KS ledamöter och ersättare Budgetprocessen för verksamhetsplan och budget 2010 samt ekonomisk plan Följande tidsschema föreslås för 2009 års arbete med verksamhetsplan och budget 2010 samt ekonomisk långtidsplan : Preliminära ramar 3 mars 8-17 samt 10 mars Boksluts- och ramberedning Företrädare för nämnder och förvaltningar informerar KS-BB om: - redovisning av det gångna året, främst måluppfyllelse, utfall av intern kontroll och ekonomi - bedömning av budgetutfall 2009 samt åtgärder för att klara budgeten - bedömning av måluppfyllelse 2009 samt åtgärder för att klara måluppfyllelsen - tankar och planer för kommande år - ev behov av ändring i investeringsplanen 23 mars KS-AU behandlar förslag till preliminära ramar 1 april Beslut i KS om förslag till preliminära ramar 21 april Beslut i KF om preliminära ramar Investeringsbudget 2010 och investeringsplan febr Förvaltningarna lämnar sina beskrivningar av investeringsförslag till tekniska kontoret 15 maj Nämndernas investeringsförslag (inkl nämndbeslut på kravspecifikation för investeringar 2010) sänds till KLK, som sammanställer och vidarebefordrar till KS-BB 28 maj kl Investeringsberedning: Nämnderna och tekniska kontoret informerar KS-BB om investeringsförslagen 17 juni kl Genomgång av investeringsförslagen i KS-BB för prioriteringsdiskussion och ev beslut om uppdrag Verksamhetsplan och budget 2010 samt ekonomisk plan aug Nämndernas budgetförslag sänds till KLK 2 sep Budgetpärmar med nämndernas budgetförslag delas ut till ledamöterna i KS-BB 8 sept kl Kommunstyrelsens förvaltningar och de mindre nämnderna presenterar sina förslag för KS-BB

12 Kommunstyrelsen sep kl 8-17 De större nämnderna presenterar sina förslag för KS-BB 28 sep 30 sep KS-BB har budgetberedning i form av internat. Beslut i KS-BB om förslag till VP/ budget 2010 samt ekonomisk plan okt kl Ev kompletterande beslut i KS-BB 9 okt MBL-information 15 okt Utskick handlingar till MBL-förhandling 22 okt MBL-förhandling 23 okt Justering av protokoll från MBL-förhandling 28 okt Beslut i KS om förslag till VP/ budget 2010 samt ekonomisk plan nov Beslut i fullmäktige om förslag till VP/ budget 2010 samt ekonomisk plan att fastställa kommunledningskontorets förslag till arbetsplan för 2009 års budgetarbete.

13 Kommunstyrelsen KS 11 Dnr Meddelande Bostadsbolagets lägenhetsreserv Bostadsbolaget styrelseprotokoll Delegationsbeslut tekniska kontoret okt-nov 2008 ÖstgötaTrafiken protokoll Östsam förbundsstyrelsen AU-protokoll Östsam fullmäktigeprotokoll Samordningsförbundet protokoll att man tagit del av meddelandena.

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner

Mjölby Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KS 114. Information angående remissvar på översiktsplaner för vindkraft från Ödeshög och Vadstena kommuner Kommunstyrelsen 2009-08-19 1 (7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16.15 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10) Kommunstyrelsen 2009-05-06 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12) Kommunstyrelsen 2009-02-25 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00 17.15 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Kommunstyrelsen 2009-12-09 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-09:00 11:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Kommunstyrelsen 2010-03-03 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (13) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Kommunstyrelsen 2010-05-05 1 (13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (9) Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Kommunstyrelsen 2014-05-07 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00-11:15 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Kjell Gustafsson, S, Franco Sincic,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (12) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (12) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Kommunstyrelsen 2009-04-01 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-16:45 Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina Jönsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17) Kommunstyrelsen 2010-02-17 1 (17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-05-26 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsen, kl 14:00-16.30 Plats och tid Beslutande Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Håkan Wass, KD Carina

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (14) Hörsalen i Stadshuset, Mjölby, kl Per-Olof Lindelöf, M och Sigbritt Bothin, S

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (14) Hörsalen i Stadshuset, Mjölby, kl Per-Olof Lindelöf, M och Sigbritt Bothin, S Kommunfullmäktige 2010-03-23 1 (14) Plats och tid Hörsalen i Stadshuset, Mjölby, kl 19.00-19.55 Tjänstgörande ersättare och frånvarande ordinarie ledamöter Karin Starkhammar, KD ersätter Håkan Wass, KD

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (11) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (11) Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Kommunstyrelsen 2010-04-28 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14:00-17:00 Beslutande Ersättare Monika Gideskog, M Carina Johansson, FP Birgitta Engholm, M Ingemar Nycander, C Timo Kjellberg,

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson Kommunstyrelsen 2015-08-12 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Kjell Gustafsson, S, (ersättare för Thony Andersson, S), Monika Gideskog,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00. Dag Segrell kommunchef och Carina Brofeldt. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2016-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C Ersättare Övriga deltagande Dag Segrell kommunchef

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 09:00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Chatrine Nordlund

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Tommy Engback Kommunstyrelsen 2016-03-09 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30 13:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S, ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M, Thony Andersson, S, Eric Westerberg,

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09: Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog

Kommunstyrelsesalen, kl 09: Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog Arbetsutskott 2015-12-14 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10.20 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Carina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-08-15 1 (8) Plats och tid Hörsalen, klockan 09:30-10:30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19 1(5) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 08:30-09:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Elaine Björkman (s), ordf Jan Skog (m) Thor Eliasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (10) Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00. Dag Segrell, kommunchef

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (10) Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00. Dag Segrell, kommunchef Kommunstyrelsen 2015-04-22 1 (10) Plats och tid Västanå, Gränna, kl 15:00-16:00 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Thony Andersson, S, Monika Gideskog, M, Birgitta Gunnarsson, C, Eric Westerberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29

ÖVERKALIX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-IO-29 ÖVERKALIX 2018-IO-29 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Måndagen den 29 oktober 2018, kl.09.00-09.30, sammanträdesrum 2, kommunförvaltnihgeri- Mikael Larsson (v) Anne Jakobsson (s) Sarah Karlsson

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande Kommunstyrelsen 2012-11-07 1 (10) Plats och tid Stadshuset i Mjölby, Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-15.35 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson (S) Cecilia Vilhelmsson (S) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 2015-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 13.00-14.10 Beslutande Johanna Skottman (S) ordförande ej 52 Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) ej 52 Christina Waster Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande...

Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00. Justering: Vara pastorsexpedition den 15 oktober kl. 16.00. Ordförande... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vara samfällighets Kyrkonämnd Sammanträdesdatum: 2009-10-14 Plats och tid: Vara församlingshem kl. 18.00 22.00 Beslutande och övriga närvarande: Se närvarolista Paragrafer: 78-95

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Kommunstyrelsen 2014-06-18 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Runnabönninga, Rydals konferenscenter, Rydal klockan 17.00-18.10 Beslutande S Lisa Dahlberg S Barbro Petersson S Peter Landgren S Christopher Thorsson S Sonia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-01-24 8 Plats och tid Konferensrum Bäckaskolan 7-10 kl 17.00 18.45 Beslutande Lise Märith Svensson (kd) ordförande Lizbeth Johansson (c) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30. Dag Segrell, kommunchef, Hanna Hammarlund. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson Arbetsutskott 2015-08-10 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 10:30 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Björkhemsvägen 13, 3:e våningen 10:00-12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzón (S) Pierre Månsson (FP) Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas

Läs mer

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG

RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) ÖSTRA KRONOBERG RÄDDNINGSTJÄNSTEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Förbundsdirektionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Brandstationen Lessebo, kl 08,30 11,50 Beslutande Monica Widnemark (S), ordförande Åke Carlsson (C),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-09-01 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Ledningsutskottets sammanträde

Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Sida 1 (6) Ledningsutskottets sammanträde 2016-06-14 Innehåll Eksjö Mariannelund 9:1, del av - försäljning... 4 Eksjö Nannylund 4, del av - försäljning... 5 Ledningsutskottet 2016-06-14 2 (6)

Läs mer

HERRLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida

HERRLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 76 Plats och tid Kommunhusets B-sal, Herrljunga, onsdag, kl. 17.00-20.00 Beslutande Johnny Carlsson, (C) ordf. Bengt-Olof Gunnarsson, (C) Annica Qvarnström, (C) Birgitta Larsson, (S) Kerstin Johansson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-09-22 1-7 Plats och tid: Näringslivskontorets sammanträdesrum, Lessebo Onsdagen den 22 september 2010 kl 14.00 16.30 Beslutande Anders Palmengren (s) ordf Peter Löfström (m) v ordf

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden Tid och plats 2013-05-22 Kommunhuset klockan 13.30-15.00. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot Gunnar Edvardsson (KD) - ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 14 februari 2017 kl 13:00-14:00 Beslutande Ledamöter Tomas Peterson (M), Ordförande Helen Nilsson (S), 1:e vice ordförande Magnus Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl 13.00-14.25 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Birgitta Åstrand

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet

ARVIKA KOMMUN, Lärande och stödutskottet Lärande och stöd 2007-01-16 Plats och tid Verkstaden, sal A+B klockan 08 30-15 10 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) 7-17 Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s) Pia Everskog (v)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-01-31 1 (11) Plats och tid KS-salen, klockan 09:30-11:50 ande Ersättare Övriga deltagande Cecilia V. Burenby (S),ordförande Birgitta Gunnarsson (C) Monika Gideskog (M) Thony Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl

Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl Kommunstyrelsen 2018-02-26 129 Plats och tid Kommunhuset, måndag 26 februari 2018, kl. 17.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Bengt Sjöberg (M), ordförande Anne-Marie Lundin (M) Mikael Faleke (M) Marlene

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11) Kommunstyrelsen 2011-03-02 1 (11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 14.00-16:40 Plats och tid Beslutande Carina Jönsson, S Cecilia Vilhelmsson, S Miko Månsson, S 49-50 Kjell Gustafsson, S 51-57 Franco

Läs mer

Sammanträdesrum Ören, tisdagen den 18 augusti 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v

Sammanträdesrum Ören, tisdagen den 18 augusti 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Ören, tisdagen den 18 augusti 2009, kl. 10 00 11 30. Evert Johansson, s, ordförande, Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 14.00-16.00 Beslutande Jonny Bengtsson, s Christel Rudiger-Karlsson, s Tommy Ejnarsson, v Konny Bogren, s Lennart Beijer, v Åke Bergh, m Torbjörn Wirsenius,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 15.30-16.00. Beslutande M Rolf Skarin tjänstgör för Kerstin Weimman-Lindén C Bengt Axbrink MBP Henry Sandahl MBP

Läs mer

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP)

Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Tillsynsnämnden 2015-03-12 1 (8) Plats och tid Blå rummet, Storgatan 8C i Hyltebruk. Kl. 08.00-09.00 Beslutande Övriga deltagare Gunilla Magnusson (KV) ordförande Jane Skytt (MP) Nils Ahlgren (FP) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-09-10. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-16.45 ande Claes Jägevall (FP) ordf Laila Gröhn (FP) ersätter Alda Daniel (FP) Claes-Gunnar Almestål (FP) Ann-Britt Danielsson (M) Peo Andersson (M)

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15

Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef Gunnar Fransson (m), ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret 2009-01-15 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Tingshuset, Kopparberg Tid: 13.00 14.50 Beslutande Övriga deltagande Ewa-Leena Johansson (s) Arne Eklund (s), tjänstgörande ersättare Gert Stark (s) Wiveca

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog

Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Monika Gideskog Arbetsutskott 2015-11-09 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:00 11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Birgitta Gunnarsson, C, Monika Gideskog, M Ersättare Övriga deltagande Dag

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer