Åsa Karlsson Björkmarker. Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Åsa Karlsson Björkmarker. Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)"

Transkript

1 Plats C-salen Tid Kl Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) René Jaramillo (KD) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Ove Dahl, kommunchef Mårten Västerdal, kanslisekreterare Michael Färdigh, personal- och förhandlingschef David Braic, upphandlingschef Eva Ferm, personalkontoret, 40 Katja Giraud-Svensson, omsorgsförvaltningen, 44 Peter Karlsson, personalkontoret, 44 Övriga Linnéa Elm, 48 Justering Justerare Plats och tid Åsa Karlsson Björkmarker Kommunkansliet Justerade paragrafer (22)

2 Underskrifter Sekreterare Mårten Västerdal Ordförande Per Schöldberg Justerare Åsa Karlsson Björkmarker 2(22)

3 Bevis om anslag av protokoll Kommunstyrelsens organisations- och s protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen. Underskrift. Mårten Västerdal 3(22)

4 Förteckning över kommunstyrelsens organisations- och s ärenden den 11 juni Information från KSG 39 Information om lönerörelsen och avtalsläget 40 Arvodesregistrering och lönespecifikationer i självservice för förtroendevalda 41 Information från upphandlingschefen 42 Redovisning av aktuella upphandlingar 43 Skrivelse om den förväntade personalsituationen inom vård och omsorg - Daniel Liffner (V) och Eva-Britt Svensson (V) 44 Redovisning av aktuell statistik över sjukfrånvaro 45 Riktlinjer för friskvårdsbidrag 46 Olympisk utmaning inom High Performance Center 47 Yttrande över upphandlingsutredningens slutbetänkande Goda affärer 48 Analys av personalrörlighet i Växjö kommun 49 Övrigt Utdragsbestyrkande 4(22)

5 38 Information från KSG Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen Personal- och förhandlingschefen har överlämnat minnesanteckningar från senaste mötet med den kommunala samverkansgruppen (KSG). Utdragsbestyrkande 5(22)

6 39 Information om lönerörelsen och avtalsläget Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen till protokollet. Michael Färdigh, personal- och förhandlingschef, informerar om att förhandlingarna med samtliga fackförbund är klara och att årets lönerörelse därmed i princip är avslutad. Många chefer har varit bra på att hålla lönesamtal innan procentsatserna blev klara vilket bidragit till att de flesta får sin nya lön innan sommaren. Utdragsbestyrkande 6(22)

7 40 Arvodesregistrering och lönespecifikationer i självservice för förtroendevalda Organisations- och ets beslut 1. Organisations- och et beslutar att förtroendevalda från och med oktober 2013 enbart får lönespecifikationen i självservice. 2. Organisations- och et beslutar att samtliga nämnder ska ha arvodesregistrering i Självservice. Förändringen kan införas stegvis, dock senast 1 juni Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att skapa de nödvändiga förutsättningarna för förändringen. Intresse har funnits för att hantera arvodesregistreringen för sammanträde elektroniskt i stället för på papper. För att den förtroendevalde själv ska kunna göra detta behövs tillgång till personalsystemets självservicerutin. I självservice kan den förtroendevalde förutom att registrera sina ersättningar också få tillgång till alla lönespecifikationer från Växjö kommun. Den förtroendevalda kan se alla lönespecifikationer bakåt i tiden och den kommande utbetalningen. Två ledamöter i kommunstyrelsens organisations- och har sedan februari 2013 registrerat sina arvoden för sammanträden inom ramen för kommunstyrelsen. För att kunna göra denna registrering behövs en utbildning i hur system fungerar. En utbildning av nämndsekreteraren behövs för att denna person ska kunna bevilja det som registreras. Att göra registreringen upplevs som enkelt men för att upprätthålla kompetens behöver den förtroendevalde inneha ett flertal uppdrag i kommunen. För att inte det ska finnas två varianter av rapportering från en och samma nämnd är det viktigt att samtliga ledamöter rapporterar på samma sätt. De förtroendevalda bör få en kort introduktion i självservice för att kunna titta på sina lönespecifikationer. Detta innebär att vi kan slopa utskick av 40 fortsättning Utdragsbestyrkande 7(22)

8 pappersspecifikationen vilket är lämpligt ur ett miljöperspektiv. Introduktion kan genomföras på ett ordinarie nämndsmöte av nämndsekreteraren. Beslutsexpediering För åtgärd Kommunchefen (personalchefen) Samtliga nämnder Utdragsbestyrkande 8(22)

9 41 Information från upphandlingschefen Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen till protokollet. David Braic, upphandlingschef, informerar om aktuella frågor inom upphandlingsområdet. Just nu sker en genomlysning av tekniska nämndens ramavtalsområden tillsammans med tekniska förvaltningen. Man arbetar även med benchmarking mot Malmö kommun. Konkurrensverket har inlett en granskning av nämndens avtal. Rekrytering av två nya upphandlare beräknas vara klar efter sommaren, bland annat en som riktar sig specifikt mot tekniska förvaltningen. Förvaltningsrätten prövar för tillfället Växjö kommuns upphandling av rättvisemärkt kaffe med tredjepartscertifiering. Denna prövning är av nationellt intresse då den kommer att bli vägledande för framtiden. Högsta förvaltningsdomstolens dom rörande upphandlingen av möbler har fallit. Domen innebär att kammarrättens dom fastställs. Utdragsbestyrkande 9(22)

10 42 Redovisning av aktuella upphandlingar Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen. Upphandlingschefen har den 4 juni lämnat en redovisning av aktuella upphandlingar. Utdragsbestyrkande 10(22)

11 43 Skrivelse om den förväntade personalsituationen inom vård och omsorg - Daniel Liffner (V) och Eva-Britt Svensson (V) Dnr KS/2013:390 Organisations- och ets förslag Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med kommunchefens skrivelse daterad den 4 juni Av skrivelsen framgår bland annat att det krävs stora insatser i form av analyser, samverkan med utbildningsanordnare, studie- och yrkesvägledare samt att göra kommunen attraktiv som arbetsgivare, för att klara kompetensförsörjningen. Växjö kommun arbetar på många olika sätt med denna fråga. Bland annat genom att: Arbeta med friskvård och god hälsa på arbetsplatsen. Anordna ledarskapsutbildningar. Ta emot ett mycket stort antal praktikanter och PRAO-elever från vårdutbildningar. Representera på mässor och arbetsmarknadsdagar. Delta i skapandet av Vård- och omsorgscollege. Analysera kompetensförsörjningsbehovet. Växjö kommun kommer i framtiden att särskilt uppmärksamma undersköterskeutbildningen. Daniel Liffner och Eva-Britt Svensson föreslår i en skrivelse att kommunstyrelsen ska ta ansvar för att undersöka hur Växjö kommun möter en åldrande befolkning, stora pensionsavgångar samt en eventuell personalbrist. Skribenterna hänvisar till en rapport den ljusnande framtid är vår från socialdepartementet. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 4 juni redogjort för ärendet. I skrivelsen redogörs för de insatser som görs för att skapa en bra personalsituation inom vård- och omsorgsområdet både nu och i framtiden. Utdragsbestyrkande 11(22)

12 43 fortsättning Yrkanden Per Schöldberg (C): Kommunstyrelsen besvarar skrivelsen med kommunchefens skrivelse daterad den 4 juni Av skrivelsen framgår bland annat att det krävs stora insatser i form av analyser, samverkan med utbildningsanordnare, studieoch yrkesvägledare samt att göra kommunen attraktiv som arbetsgivare, för att klara kompetensförsörjningen. Växjö kommun arbetar på många olika sätt med denna fråga. Bland annat genom att: Arbeta med friskvård och god hälsa på arbetsplatsen. Anordna ledarskapsutbildningar. Ta emot ett mycket stort antal praktikanter och PRAO-elever från vårdutbildningar. Representera på mässor och arbetsmarknadsdagar. Delta i skapandet av Vård- och omsorgscollege. Analysera kompetensförsörjningsbehovet. Växjö kommun kommer i framtiden att särskilt uppmärksamma undersköterskeutbildningen. Beslutsordning Ordförande Schöldberg frågar om yrkandet kan antas och finner att utskottet beslutar i enlighet med yrkandet. Utdragsbestyrkande 12(22)

13 44 Redovisning av aktuell statistik över sjukfrånvaro Dnr KS/2013:24 Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen. Personal- och förhandlingschefen har lämnat en redovisning av aktuell statistik över sjukfrånvaro till och med april Utdragsbestyrkande 13(22)

14 45 Riktlinjer för friskvårdsbidrag Dnr KS/2013:271 Organisations- och ets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige antar följande riktlinjer för friskvårdsersättning inom Växjö kommun: Enhetliga regler och ersättningsnivå för friskvård införs för samtliga nämnder i Växjö kommun från 1 januari Tid för friskvård på arbetstid tas bort som förmån för att skapa enhetliga regler. Ersättningsnivån ska vara 800 kronor per anställd och år. Organisations- och ets beslut 1. Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att fastställa kriterier för rätt till friskvårdsbidrag samt att förenkla de administrativa rutinerna. 2. Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att återkomma med ett förslag beträffande bolagen under hösten. Kommunfullmäktige har i budget för 2013 uppdragit till kommunstyrelsen att se över friskvårdsersättningarna i kommunkoncernen och föreslå eventuella förändringar. Kommunstyrelsens organisations- och har i 29/2013 uppdragit till kommunchefen att presentera ett samlat förslag på hur friskvårdsbidraget kan bli mer enhetligt. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 28 mars redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att förvaltningar och bolag i Växjö kommun har olika ersättning för friskvård. Ur personalpolitisk synpunkt är det Utdragsbestyrkande 14(22)

15 45 fortsättning viktigt att erbjuda alla anställda inom Växjö kommun samma förmåner och villkor för friskvård. Gemensamma regler bör därför införas från 1 januari Gällande skatteregler gör det nödvändigt att införa ett gemensamt regelverk för friskvårdsbidrag till anställda vid Växjö kommuns förvaltningar. Villkor för möjlighet till friskvård på arbetstid bör också hanteras på ett likartat sätt. Det bör också uppmärksammas att också andra hälsofrämjande åtgärder som är kopplade till arbetsplatsen kan ha goda effekter för hälsa. Möjlighet till allas delaktighet och ett gott ledarskap är självklart andra viktiga faktorer. Yrkanden Åsa Karlsson Björkmarker (S) med instämmande av Ulf Hedin (M): 1. Kommunfullmäktige antar följande riktlinjer för friskvårdsersättning inom Växjö kommun: Enhetliga regler och ersättningsnivå för friskvård införs för samtliga nämnder i Växjö kommun från 1 januari Tid för friskvård på arbetstid tas bort som förmån för att skapa enhetliga regler. Ersättningsnivån ska vara 800 kronor per anställd och år. 2. Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att fastställa kriterier för rätt till friskvårdsbidrag samt att förenkla de administrativa rutinerna. 3. Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att återkomma med ett förslag beträffande bolagen under hösten. Beslutsordning Ordförande Schöldberg frågar om yrkandet kan antas och finner att utskottet beslutar i enlighet med yrkandet. Beslutsexpediering För åtgärd Kommunchefen (personalchefen) Utdragsbestyrkande 15(22)

16 46 Olympisk utmaning inom High Performance Center Organisations- och ets beslut Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att titta på möjligheterna att delta i Olympisk utmaning inom High Performance Center som en friskvårdssatsning. Ordförande Per Schöldberg (C) tar upp deltagande i Sveriges olympiska kommittés satsning Olympisk utmaning som en möjlig friskvårdsåtgärd. Beslutsexpediering Kommunchefen Utdragsbestyrkande 16(22)

17 47 Yttrande över upphandlingsutredningens slutbetänkande Goda affärer Dnr KS/2013:451 Organisations- och ets beslut Organisations- och et lämnar följande yttrande över upphandlingsutredningens slutbetänkande: Växjö kommun ser positivt på utredningens förslag kring offentlig upphandlings strategiska betydelse (avsnitt 3.3). Växjö kommun ser positivt på utredningens analys och förslag avseende styrning hos den upphandlande myndigheten eller enheten (avsnitt 3.3.4). Upphandlingsfrågorna i Växjö kommun representeras via upphandlingschef sedan 2010 dels, i kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp (tjänstemannaorganisation) dels, politiskt i Kommunstyrelsens organisations och (KSOP) där kommunens samtliga politiska nämnder finns representerade. Upphandlingsfrågorna får därmed en tydlig förankring på ledningsnivå. Växjö kommun ser positivt på utredningens syn på elektronisk upphandling (avsnitt 3.7.5). Växjö kommun har goda erfarenheter av elektronisk upphandling i hela kedjan från elektroniskt upphandlingsstöd elektroniskt inköpssystem elektronisk faktura och kvalitetssäkrad avvikelsehantering. Växjö har även hittills vid två tillfällen tillämpat e-auktion med mycket goda resultat avseende upphandling av datorer samt multifunktionella skrivare. Växjö kommun ser positivt på utredningens förslag kring direktupphandlingar och föreslagna höjningar av direktupphandlingsgränser bör genomföras (avsnitt 4.3) Prövning av upphandlingsmål. Utdragsbestyrkande 17(22)

18 47 fortsättning Det viktigaste är att effektivisera domstolarnas handläggningstider och att i möjligaste mån uppnå en enhetlig rättspraxis. Frågan är om detta uppnås med koncentration till färre domstolar? Växjö kommun instämmer i utredningens förslag om att domstolarna tillförs särskild kompetens genom domstolsintern specialisering. (avsnitt 5.2.2) Som information kan nämnas att Växjö förvaltningsrätt enligt statistik har dubbelt så lång handläggningstid jämfört med exempelvis Malmö och Stockholm. Växjö kommun stödjer utredningens förslag att tillåta temporära direktupphandlingar under pågående överprövning.(avsnitt 5.4) Med anledning av utredningen bl.a. omnämner upphandling av kontorsmöbler som särskilt problematiskt så kan det som information nämnas att Växjö kommuns upphandling av möbler är föremål för överprövning/överklaganden och att ärendet för närvarande ligger i högsta instans (HFD). Handläggningstiden närmar sig nu två år. Första tilltänkta avtalsperioden har därmed gått ut. Miljöanpassad upphandling, sociala hänsyn i offentlig upphandling (avsnitt 7 och 8) Växjö kommun ser positivt på att tillämpa både miljökrav och etiska krav i relevanta upphandlingar. Osäkert rättsläge har dock en hämmande effekt i tillämpningen av dessa typer av krav. Ett exempel är djurskyddskrav där Sverige har en högre nivå än övriga EU varvid en harmonisering inom EU skulle behöva drivas igenom på regeringsnivå. Små och medelstoras företag deltagande i offentlig upphandling Växjö kommun tillstyrker utredningen förslag i enlighet med avsnitt 9.7. Växjö kommun poängterar att införande av samordnade varutransporter ger en ökad möjlighet för små och medelstora företag att deltaga i offentliga upphandlingar då transporter endast behöver ske till en leveransadress (omlastningscentralen). Som exempel kan nämnas att Växjö kommuns delade upphandling av livsmedel ledde till ökat antal anbud samt avtal även med mindre lokala producenter. (se bilaga 1) Inköpscentraler Växjö kommun vill poängtera risken med för stora upphandlingskluster. Det hämmar möjligheten för små företag att konkurrera om Utdragsbestyrkande 18(22)

19 47 fortsättning upphandlingar. Det måste även vara svårt för anbudsgivare att lämna seriösa anbud på enormt stora volymer och sedan inte veta i vilken omfattning leveranser kommer att ske under en avtalsperiod. Det finns även en risk för att företag i vissa branscher kan slås ut pga att man tappar en affär i en stor central upphandling. Ramavtal Regler kring ramavtal i kombination med rangordning passar inte för vissa varor och framförallt inte för vissa tjänster. Reglerna om ramavtal bör ändras för att tillåta större valfrihet och flexibilitet. Exempel där rangordningen passar mindre bra är vid exempelvis upphandling av bemanningstjänster och rekryteringstjänster. Rangordningsprincipen kan dessutom leda till oseriösa anbud och taktiska anbud där anbudsgivare lämnar ett lågt anbud i vissa delar och placerar sig som etta i rangordningen. Under avtalsperioden kan anbudsgivaren välja bort de uppdrag med låga anbudspriser och hänvisa till tvåan respektive trean i rangordningen. Systemet kan också hindra små företag från att deltaga i upphandlingar. Upphandlande myndigheten drar sig för att ha ramavtal med flera leverantörer och väljer istället att ha ramavtal med en enda leverantör. Leverantören måste då oftast vara ett stort företag med tillräcklig kapacitet för att klara behovet under en avtalsperiod. Det kan heller inte vara intressant för en anbudsgivare att förbinda sig till ett avtal om man kommer tvåa eller trea i en rangordning då man har mycket svårt att förutse om det kommer bli aktuellt med något/några uppdrag överhuvudtaget under en avtalsperiod. Jämför bestämmelser i LUF avseende ramavtal där flera anbudsgivare kan antas utan rangordning. Denna möjlighet skulle kunna tillämpas inom LOU. Sammanfattning Växjö kommun har sett mycket positivit på Upphandlingsutredningen då utredningen berört många strategiska aspekter som Växjö arbetat med och fortfarande utvecklar. Växjö arbetar strategiskt med upphandling och inköp sedan Utdragsbestyrkande 19(22)

20 47 fortsättning Upphandlingsfrågor representeras av upphandlingschef på ledningsnivå i kommunledningsförvaltingen och på kommunstyrelsenivå. Upphandlingsenheten är direkt underställd kommunchefen. Kartläggning av inköpsmönster har gjorts genomgripande i kommunens alla verksamheter. Införande av e-handel/inköpssystem har parallellt med införande av miljöstrategiskt projekt omfattande samlastning av varutransportersystem bidragit till effektiv administration och besparingar från upphandling till leverans med direkta miljöfrämjande resultat. Växjö kommuns strategiska arbete sammanfattas i bilaga 1. Socialdepartementet har skickat upphandlingsutredningens slutbetänkande Goda affärer en strategi för hållbar offentlig upphandling till Växjö kommun för inhämtande av synpunkter. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 28 maj lämnat förslag till yttrande. Beslutsexpediering Socialdepartementet Utdragsbestyrkande 20(22)

21 48 Analys av personalrörlighet i Växjö kommun Organisations- och ets beslut Organisations- och et noterar informationen. Linnéa Elm, praktikant på personalkontoret, presenterar den analys av personalrörligheten inom Växjö kommun som hon genomfört på uppdrag av personalchefen. Utdragsbestyrkande 21(22)

22 49 Övrigt Organisations- och ets beslut Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att titta på lönenivåer för chefer inom jämförelsekommungruppen 3KVH samt inom förvaltningarna. René Jaramillo lyfter frågan om lönenivåer för chefer inom Växjö kommun Yrkanden Per Schöldberg (C): Organisations- och et uppdrar till kommunchefen att titta på lönenivåer för chefer inom jämförelsekommungruppen 3KVH samt inom förvaltningarna. Beslutsordning Ordförande Schöldberg frågar om yrkandet kan antas och finner att utskottet beslutar i enlighet med utskottet. Utdragsbestyrkande 22(22)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Lena Wibroe (M) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 15:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Tony Lundstedt (S) Anders Mårtensson (V) Catharina Carlsson (M) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-09-24

KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-09-24 Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 3. Tid Plats

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Tid och plats H-salen, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-05-07. kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-05-07. kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare kl. 15:00-16.40, VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lars Edqvist (MP) Anna Gustbée (M) Martin Edberg

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Hur blir upphandling - inköp strategiskt. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se

Hur blir upphandling - inköp strategiskt. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se Hur blir upphandling - inköp strategiskt David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se 9 mars, 2011 WTC Stockholm 2011-03-10 1 Växjö kommun Växjö kommun: ca 83 000 invånare ca 7000 kommunanställda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-15:40 ande ledamöter Ove Dröscher (S), ordförande Kristian Vramsten (M), vice ordförande Solveig Hallin (S) Marie Lindqvist (V) Gabriela Nilsson (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Hur blir upphandling - inköp strategiskt. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se

Hur blir upphandling - inköp strategiskt. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se Hur blir upphandling - inköp strategiskt David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se 5 april, 2011 SOI konferens, Halmstad 2011-04-12 1 Växjö kommun Växjö kommun: ca 83 000 invånare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17 Plats B-salen Tid Kl. 13:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus Jisborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-06-18 1 (10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 13.15-16.00 Beslutande Börje Wilsborn (C), Andreas Granlöf (S) och Lola Frödeberg (VF) Övriga deltagare Annelie Ekstrand, 45 Utses att

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-12-14 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 20 december 2016 kl. 15.30 (i samband

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie Fröjd (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för strategi

Kommunstyrelsens utskott för strategi 1(6) Kommunstyrelsens utskott för strategi Plats och tid: Kommunsalen, 2019-03-12 kl. 13:00-17:00 Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande Susann Lindblad (C), vice ordförande Magnus Bjurman (S), 2:e

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S)

A-salen. Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Patric Svensson (FP) Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Remissvar: Goda affärer en strategi för hållbar offentlig upphandling (SOU 2013:12)

Remissvar: Goda affärer en strategi för hållbar offentlig upphandling (SOU 2013:12) Upphandlingscentrum Helen Widin 2013-05-24 LiÖ 2013-369 1 (4) Socialdepartementet Remissvar: Goda affärer en strategi för hållbar offentlig upphandling (SOU 2013:12) Landstinget i Östergötland (LiÖ) har

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg

A-salen, Växjö kommun. Bo Frank (M), ordförande. Charlotta Svanberg Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M), ordförande Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Livsmedelupphandling, U.24, 1 december 2011, Stockholm. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se

Livsmedelupphandling, U.24, 1 december 2011, Stockholm. David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se Livsmedelupphandling, U.24, 1 december 2011, Stockholm David Braic upphandlingschef, Växjö kommun david.braic@vaxjo.se Växjö kommun Växjö kommun: ca 84 000 invånare ca 7000 kommunanställda Växjö kommuns

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VKAB Tid och plats Sammanträdesrum, kl. 14.00-16.10 Beslutande Ledamöter Catharina Winberg (M), Ordförande Maria Carlsson (S), 1:e vice ordförande Tobias Adersjö (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 11.

Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 11. KALLELSE Kommunstyrelsens organisationsoch personalutskott 2013-06-04 Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende

Läs mer

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

143939393939393914 39 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 143939393939393914 39 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.30 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-03-25 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Kjell Jönsson (V) Bertil Olsson (KD)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef

Alexander Arbman, nämndsekreterare Mikael Daxberg, kommunsekreterare Emma Majlöv Modig, förvaltningssekreterare Cecilia Bülow, personalchef 1(5) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 12 februari 2019 kl 13:30-14:55 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Peter Skog Lindman (S) Susanne Karlsson (S)

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17 Plats G-salen Tid Kl. 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer

Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10

Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10 Protokoll 1 (5) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Lokal Ekbacken, Kommunhuset, Rissne, tisdagen den 3 december 2013, kl. 8:30-09:10 Beslutande: Bengt Sjöholm (KD) Erica Lejonroos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott 2018-04-16 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-04-16 kl. 13.30-15.05 Paragrafer 17-26 Utses att justera Britta Croona Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult [Datum] Underskrifter Sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15:15 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Niklas Backelin (V) ersättare för Björn Källman (Hela Edas Lista)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-08-19 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Sammanträdesdatum. ... Paragrafer Linnea Huhta PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, 2018-09-17, kl.08.30-10.50 Laila Mäki, S Carolina Suikki, V Anita Sköld, M Övriga deltagande Elin Niemi, personalchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 26 Godkännande av ärendelista... 34 27 Delgivningar... 35 28 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 36 29 Sjukfrånvarostatistik... 37 30 Statistik från personalområdet... 38

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Fredrik Jönsson (C), ordf Ingrid Ekström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson (S)

Läs mer

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S)

Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson (S) Tid och plats 21 augusti 2018, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, OBS: B-salen, Tierp Paragrafer 229-231 Utses att justera Sara Sjödal Beslutande Ledamöter Kenneth Gunnarsson (MP), ordförande Torgny Helgesson

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll ledningsutskott 2018-12-11 1(11) Plats och tid Lokal Kvibille, 11 december 2018 kl 08:30-10:30 ande Ledamöter Ella Kardemark (KD), Ordförande Ann-Charlott Mankell (M), 1:e vice ordförande Kristina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Folkets Hus, sammanträdesrum plan 4, Ludvika Dag och tid Måndagen den 27 maj 2013, kl 13.30 15.00 ande Maria Strömkvist, Ludvika kommun Mari Jonsson, Borlänge kommun Sofia

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta

Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 10:00 torsdagen den 7 mars 2019, Kommunhuset, Bålsta Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Leif Zetterberg (C), tjänstgör

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00-11:10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen

Politiskt initiativ från majoriteten - Utred nya arbetsformer för en effektivare upphandling i Karlstadsregionen Dnr KS-2012-255 Dpl 14 sid 1 (5) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Stadssekretariatet Tjänsteyttrande 2013-03-28 Per Danielsson, 054-540 80 18 per.danielsson@karlstad.se Politiskt initiativ från majoriteten - Utred

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer