Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors"

Transkript

1 Förbundsstyrelsen 0111 Protokoll Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl Plats: Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) Nils Torvalds Beatrice Wahlström Ossian Wassborr x x Ersättare: Susan Enberg x Benita Johans Jenny Eriksson Egon Nordström Christel Granholm-Hagen x Majvor Wärnå Benita Ivars x Katarina Källberg Inger Karlsson x Lena Gyllenberg Maj-Britt Malmén x Nanny Sundström Rabbe Sjöberg x Sylvan Höijer Birgitta Spåra x Christina Mannfolk Ulrica Sund x John Westerholm Gun-Britt Östman x Margit Westerlund Gunvor Flykt, fullmäktiges representant Sekreterare: Övriga närvarande: Lisbeth Hemgård, verksamhetsledare x Tina Romberg, kanslichef x Ann-Britt Alén, stödperson x Martin Bengtström x

2 101 Mötet öppnas Mötet konstateras stadgeenligt sammankallat och beslutfört. Protokollet från föregående möte konstateras justerat. Föredragningslistan godkänns. Föreslås att två protokolljusterare väljs. I tur att väljas är Gun-Britt Östman och Susan Enberg. Mötet konstaterades stadgeenligt sammankallat och beslutfört. Föredragningslistan godkändes, till protokolljusterare valdes Gun-Britt Östman och Susan Enberg. Informerades om Mailen Murmans pensionsbjudning. Konstaterades att Nina af Hällström har valts till verksamhetsledare för SAMS. 102 Budget för 2011 I och med RAY:s beslut måste förbundets budget revideras. RAY beviljade förbundet två nya projekt, Styrka genom nätverk och Lättlästa instruktioner för IT-användare. Dessutom beviljades fortsatt stöd för läsombudsprojektet och för juridiskt ombuds verksamhet. Små förhöjningar beviljades både när det gäller LL-verksamhet och det allmänna understödet. ABC-projektansökan ( euro) bifölls inte och den stora förhöjningen av det allmänna understödet som förbundet ansökt om uteblev. FDUV ansökte om euro i allmänt understöd men erhöll euro (jämför med tidigare euro). Förbundets administrativa kostnader måste minskas för att vi ska få budgeten i balans. Budgeten måste minskas med euro ( allmänt understöd och ABC-projekt) för att vi kan uppnå en balans. Förslag: En ny reviderad budget presenteras på mötet Den reviderade budgeten för 2011 godkändes. För de verksamheter som inte erhållit understöd söks ett utökat understöd från Omsorgsstiftelsen och från olika finlandssvenska fonder. Om förbundet inte erhåller understöd, förverkligas inte den ansökta verksamheten. Samtidigt presenterades också ett första utkast till bokslut för styrelsen. Bokslutet visar ett överskott som beror på att förbundet har sålt en aktielägenhet på Tölögatan och på grund av omplaceringar i förbundets portfölj, vilket inneburit försäljningsvinster. Förhandsbokslutet visar att FDUV:s ordinarie verksamhet kommer att uppvisa ett liknande resultat som tidigare år.

3 103 Beviljade RAY-medel för 2011 Verksamhet Ansökt Beviljat AY 1 Allmänt understöd AK 3 För LL-Bladets och LL-Centers kostnader AK 4 För Stöd i närsamhället kostnader AK 5 För läromedel och lättläst information/lärum AK 8 Juridiskt ombud AK 10 ABC verkstad C 50 Läsombudsprojekt C 52 Lättlästa instruktioner för IT-användare C 53 Styrka genom nätverk Förslag: Antecknas för kännedom. Beslöts i enlighet med förslaget. 104 Organisationsförändring Förbundet har genomgått en organisationsförändring för tre år sedan. Då uppdelades verksamheten enligt geografiska områden och en ledningsgrupp bildades. Förbundet har en kanslichef i Helsingfors och en i Vasa. I och med att förbundets verksamhet förändrats under det senaste året, till exempel har verksamheten på Vasakontoret minskat, föreslår verksamhetsledaren en förändring inom organisationen. Verksamheten skulle uppdelas enligt verksamhetsområde i stället för geografisk fördelning. Det skulle innebära att Lärum och LL-Center har en egen ledare som ansvarar för att verksamheten utvecklas. Verksamheten som berör föreningar, kurser, läger och fritid är ett annat ansvarsområde och administrationen skulle skötas som en egen enhet. Intressebevakningen och informationen skulle kopplas till verksamhetsledaren (se bifogat schema). FDUV:s arbetsutskott har godkänt förslaget på utskottsmötet Förslaget på organisationsförändringen har presenterats för personalen i både Vasa och Helsingfors. Personalen har kommenterat förslaget och ingen har motsatt sig förändringen. Förslag: Styrelsen godkänner verksamhetsledarens förslag på organisationsförändring. Beslöts i enlighet med förslaget.

4 105 Rapport från arbetsgruppen kring styrelsesammansättning och stadgeändring Vid styrelsens möte den 22 september 2010 utsåg styrelsen en arbetsgrupp vars uppgift är att presentera ett förslag till nya stadgar och ny styrelsesammansättning. Arbetsgruppens uppgift är också att ge förslag på ett nytt namn för förbundet eller ge förslag på hur förbundet kan gå till väga vid namnändringen. Medlemmar i arbetsgruppen är vice ordförande Beatrice Wahlström, fullmäktigeledamot Lars-Erik Björklund och kanslichef Tina Romberg. Arbetsgruppen har träffats en gång och diskuterat stadgarna. Arbetsgruppen anser att språket måste moderniseras och att stadgarna angående planer och redovisning för kongressen måste ändras. Men arbetsgruppen kunde inte enas kring ett gemensamt förslag när det gäller övriga stadgeändringar och namnbyte. Förslag: En diskussion om arbetsgruppens fortsatta uppdrag och vägledning till gruppen angående stadgarna och namnbytet. Kanslichef Tina Romberg presenterar den förda diskussionen i arbetsgruppen. Styrelsen föreslår att arbetsgruppen fokuserar på arbetet så att styrelsens sammansättning är densamma och istället funderar på fullmäktiges roll i organisationen. Styrelsen vill också att namnet DUV sparas, eftersom det är ett så etablerat brand. 106 Studiedagar och kongress Ett förslag till program för studiedagarna och kongressen presenteras. Namnet föreslås vara Bo bra Lev bra. Förslag: Styrelsen tar ställning till namnet på och innehållet i studiedagarna. Programmet presenteras på mötet. Styrelsen beslöt att kongressen skall heta Bo Bra Lev Väl, i övrigt godkändes det program som presenterades. 107 Verksamhetsgranskning och revision för föreningar Föreningslagen reformerades den 1 september I den nya föreningslagen ökas medlemmarnas möjlighet att påverka genom att de tillåts distansdeltagande i förenings- och fullmäktigemöten. Distansdeltagandet kräver dock en ändring i föreningens stadgar.

5 I mindre föreningar har det varit vanligt med lekmannarevision men enligt den nya lagen ska små föreningar utföra verksamhetsgranskning. Beroende på hur omfattande föreningens verksamhet är krävs en auktoriserad revisor. En auktoriserad revisor måste anlitas då minst två av följande kriterier uppfylls: 1. Balansomsättningen är över euro 2. Omsättningen eller motsvarande avkastning är över euro 3. Personalen är större än 3 (tre) personer Till omsättning räknas inte verksamhetsbidrag. Har man ansökt om projektbidrag eller pengar till en specifik uppgift räknas den till omsättningen. Tre anställda innebär heltidsanställningar. Har föreningen flera korttidsanställda, ska den sammanlagda arbetstiden motsvara tre personers heltidsanställning. Förslag: Information om reformen av föreningslagen sänds till alla DUV-föreningar. Beslöts i enlighet med förslaget. 108 Ny ledare för LL-Center och Lärum-förlaget Den 9 januari 2011 lediganslogs en ny tjänst, en ledare för LL-Center och Lärumförlaget. Tjänsten annonserades både i HBL och i Vasabladet. Stationeringsort är antingen Vasa eller Helsingfors beroende på sökandens önskemål. Förslag: De inkomna ansökningarna presenteras (sista ansökningsdag är ) och styrelsen föreslår hur rekryteringsprocessen ska skötas. Styrelsen beslöt att ordförande, vice ordförande Beatrice Wahlström och verksamhetsledaren intervjuar ledarkandidaterna för LL-Center och Lärum-förlaget. Arbetsgruppens förslag till ledare för LL-Center och Lärum skickas per e-post till styrelsen och beslutet görs via e-post. 109 FDUV ansöker om att bli godkänd som arbetsplats för civiltjänstgörare FDUV har möjlighet som en privaträttslig organisation att bli godkänd som arbetsplats för civiltjänstgörare (organisationen förutsätts vara allmännyttig). FDUV kan anhålla om att anställa en civiltjänstgörare med informationsteknik och sociala medier som specialkunskap. Förbundet behöver utveckla sin synlighet både på Facebook och på en eventuell egen blogg. Sociala medier är idag en viktig plattform där speciellt många unga söker information. Civiltjänstgörarens tjänstgöringstid är 362 dygn varav 28 dygn är en inskolningsperiod i Lappfjärd. Dagpenningens storlek för en civiltjänstgörare är:

6 1 180 dygn 4, dygn 7, /395 dygn10,20 Arbetsplatsen ansvarar för civiltjänstgörarens bespisning under tjänstgöringstiden. Det här gäller endast arbetsdagar under civiltjänstgöringen. De dagliga måltiderna är morgonmål, lunch, middag och kvällsmål. Ifall arbetsplatsen inte ordnar bespisning, betalar arbetsplatsen ut en ersättning (matpenning max 12 euro/dag). Förslag: FDUV anhåller om att bli godkänd som arbetsplats för civiltjänstgörare. Ärendet bordlades. 110 LL-Bladet som medlemsförmån En diskussion uppkom om det är möjligt att erbjuda LL-Bladet som medlemsförmån i stället för SOS Aktuellt. SOS Aktuellt kostar 3 euro per medlem medan LL-Bladet kostar 15 euro per medlem. Förslag: FDUV erbjuder styrelsemedlemmarna, ordförande och sekreterare i föreningarna och Steg för Stegs medlemmar LL-Bladet som medlemsförmån. Beslöts att SOS Aktuellt är ännu år 2011 en medlemsförmån för DUV-medlemmarna. 111 Anmälningsärenden Fritidskoordinatortjänsten På FDUV:s senaste styrelsemöte den 17 november 2010 beslöts att FDUV:s arbetsutskott ansvarar för rekryteringsprocessen när det gäller den nya fritidskoordinatorn. FDUV hade en annons i HBL den 28 november Åtta personer sökte tjänsten. En arbetsgrupp bestående av Mailen Murmann, Beatrice Wahlström och Lisbeth Hemgård tog ställning till ansökningarna och beslöt att kalla tre personer till intervju. Efter intervjuerna föreslog arbetsgruppen att förbundet anställer pol.mag. Gunveig Söderbacka till tjänsten som fritidskoordinator. En förfrågan sändes ut per e-post den 4 januari där styrelsen uppmanades att inom en vecka svara om de godkänner förslaget. Nio styrelsemedlemmar svarade inom utsatt tid att de godkänner förslaget. Gunveig Söderbacka inleder sitt arbete på FDUV den 1 mars Arbetstidsförkortning Kontorsbiträdet Kari Lautjärvi har anhållit om att få arbetstidsförkortning. Hans nya arbetstid är 4 h/dag, arbetstid

7 112 Övriga ärenden Följande styrelsemöten hålls den 23 mars 2011 och den 7 juni Mötets avslutas Mötet avslutades kl Lisbeth Hemgård föredragande Tina Romberg sekreterare Gun-Britt Östman protokolljusterare Susan Enberg protokolljusterare

den 5 juni 2014, kl Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors

den 5 juni 2014, kl Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors Förbundsstyrelsen 0314 Protokoll Tid: Plats: den 5 juni 2014, kl.11.00 Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr

Läs mer

Tid: den 17 november 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors

Tid: den 17 november 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Förbundsstyrelsen 0511 Protokoll Tid: den 17 november 2011, kl. 11.15 Plats: Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med ) Nils Torvalds Beatrice Wahlström Ossian Wassborr

Läs mer

Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl

Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl Förbundsstyrelsen 05 08 Protokoll Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl. 10.00 Plats : FDUV:s kansli, Vilhelmsbergsgatan 11 C, Helsingfors Närvarande : ( markeras med x ) Pehr Löv x Rabbe Sjöberg x Beatrice

Läs mer

Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande , 145 x Beatrice Wahlström, ordförande , x Ossian Wassborr

Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande , 145 x Beatrice Wahlström, ordförande , x Ossian Wassborr Förbundsstyrelsen 0514 Protokoll Tid: Plats: den 28 november 2014, kl.11.00 FDUV, Vegahuset, 3.vån Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande 141 142.2,

Läs mer

Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors. Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr x ersättare

Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors. Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr x ersättare Förbundsstyrelsen 4 09 Protokoll Tid: Måndagen den 28 september 2009 kl. 10.15 Plats: Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x

Läs mer

Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors. Suppleanter : Benita Ivars Maja Häggblom x Inger Karlsson Curt-Henrik Boucht x

Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors. Suppleanter : Benita Ivars Maja Häggblom x Inger Karlsson Curt-Henrik Boucht x FDUV Förbundsstyrelsen 03 07 Protokoll Tid : Onsdagen den 11 april 2007, kl. 10.00 Plats : Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors Närvarande :( markeras med x ) Pehr Löv Rabbe Sjöberg Beatrice Wahlström

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014 Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen (för kännedom). KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde tisdagen den 26 augusti 2014 kl.

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 7/2014 Tid: onsdag 30.7.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande Andersén Henrik Anner, Rea

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

Åbo Akademi. protokoll Datadirektionen Lindqvist, e-post: stigo, tel: 4227

Åbo Akademi. protokoll Datadirektionen Lindqvist, e-post: stigo, tel: 4227 Möteskallelse Datadirektionen sammanträder onsdagen den 2.3.2005 kl 9.15 på datacentralen. Föredragningslistan är bifogad. De ordinarie medlemmarna ombedes vid eventuellt förfall själva underrätta sin

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR

KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR KOMMUNFULLMÄKTIGE I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 5 /2016 Sammanträdestid onsdag 6.7.2016 kl. 19.00-19.30 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Holmström Harry, ordförande

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna

Stadgar. För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Stadgar För SULF-föreningen vid Högskolan Dalarna Innehåll Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 3 2 Organisation 3 3 Regler för beslut och val 3 Årsmöte 4 Årsmöte 4 5 Årsmötets sammansättning 4 6 Närvarorätt

Läs mer

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Stadgar I. NAMN OCH HEMORT 1 Förbundets namn är Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf. Förkortningen FDUV kan användas som förbundets inofficiella namn. Förbundet

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 1 Ungdområdet Tid 12.10.2016 kl. 15.45 Plats Sst mötesrum, Ämbetshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 35 Konstaterande av beslutförhet 3 36 Fastställande

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 10/2009 Styrelsen nr 10/2009 Kallelse till sammanträde den 25 augusti kl. 12.30. Paragraf Ärende 104 Sammankallande och beslutförhet. 105 Justering av protokoll. 106 Fastställande av föredragningslistan. 107 Uppsägning

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 14/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde torsdagen den 17 december 2015 kl 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 106. Sammankallande och beslutsförhet 107. Justering av protokoll 108. Föredragningslistans

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 6/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 6/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 16 oktober 2012, kl 13.00 15.10 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 42 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Göteborgs universitet Ändring av stadgarna antogs av SULF/GU:s årsmöte 2014-01-28 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX.) Allmänna bestämmelser 1 Ändamål

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet

Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Stadgar för SULF-föreningen vid Linköpings universitet Förslag till stadgar antogs av SULF/LiU vid årsmöte 2014-01-14 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse 2014-02-07. Innehåll Allmänna bestämmelser

Läs mer

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Protokoll 1/2016 1 (12) Information om sammanträdet Tid Torsdag 26.5.2016 kl. 10.00 17.00 Fredag 27.5.2016 kl. 8.00 12.35 Plats Kommunernas hus, stora föreläsningssalen och konferensrummen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A 00250 HELSINGFORS TELEFON: (09) 43 42 36 18 E-POST: WEBBPLATS: stegforsteg@fduv.fi www.stegforsteg.fi 2

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 1 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 16.1.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-12.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 19.02.2013 2 Sammanträdestid Tisdagen den 19 februari 2013 kl 18.30-19.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 02.03.2011 Nr: 2 Paragrafer: 9-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 2 mars 2011 kl. 19.00-19.20 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet

1) fungera som en centralorganisation för sina medlemsorganisationer och stödja deras verksamhet STADGAR 1 (5) 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto Centralförbundet för de gamlas väl ry. Föreningens hemort är Helsingfors. I dessa stadgar omtalas föreningen som förbundet. 2

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH)

Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Stadgar för SULF-föreningen vid Kungliga tekniska högskolan (KTH) Förslag till stadgar antogs av SULF/KTH:s årsmöte 2013-11-05 och fastställdes av SULF:s förbundsstyrelse XXXX-XX-XX. Allmänna bestämmelser

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr SOCIALNÄMNDEN 21.12.2009 15/09 Sammanträdestid Måndagen den 21 december 2009 kl 16.15 16.45 OBS! TID OCH PLATS! Beslutande Föredragande Socialkansliet x Torbjörn Björkman, ordförande

Läs mer

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1

K.f De Gamlas Hem. Förbundsfullmäktige sammanträde 07.06 2010. Kl. 16.00. K.f för De Gamlas Hem SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida 1 Sida 1 K.f De Gamlas Hem sammanträde Kl. 16.00 Sida 2 DATUM PLATS De Gamlas Hem 1. Sammanträdets öppnande...4 2. Sammanträdets laglighet och beslutförhet...5 3. Val av ordförande och viceordförande för

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors. Tid: 16 mars 2016, kl.

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors. Tid: 16 mars 2016, kl. Protokoll: Styrelsemöte 1/2016 Plats: Lilla Parlamentet, Helsingfors Tid: 16 mars 2016, kl. 14:15 16:20 Beslutande: Anna-Maja Henriksson Jan Lindgrén ordförande viceordförande Erik Dannbäck MNBF Bernt

Läs mer

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län

STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län STADGAR för LEADER Söderslätt ideell förening, Skåne län. Sats Namn Kommentar 1 Föreningens Leader Söderslätt ideell förening firma 2 Ändamål Föreningens ändamål är att inom Leader Söderslätt, som omfattar

Läs mer

ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma kl. 18:00

ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma kl. 18:00 ANDELSBANKEN FÖR ÅLAND PROTOKOLL 1 (5) Ordinarie andelsstämma 25.04.2016 kl. 18:00 Plats Alandica Kultur och Kongress, Mariehamn. Röstlängd Enligt bilaga 1. 1 Andelsstämmans öppnande Förvaltningsrådets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FÖRBUNDET FÖR KVALITET

STADGAR FÖR SVENSKA FÖRBUNDET FÖR KVALITET STADGAR FÖR SVENSKA FÖRBUNDET FÖR KVALITET SFK Stadgar Rev 12 Sida 1 av 5 Förbundet bildades 30 mars 1952. Intill den 28 april 1966 var förbundets namn Kontrollingenjörernas Förening (KIF), därefter Sveriges

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR

SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR SOCIALNÄMNDEN I KÖKAR Sammanträdesprotokoll 1 /2016 Sammanträdestid: Måndag den 18.01 kl: 16.00-16.39 Sammanträdesplats Kommungården ORDINARIE BESLUTANDE NÄRV. ERSÄTTARE NÄRV Björkman Kristina, ordförande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 26.01.2015 1 Sammanträdestid Måndagen den 26 januari 2015 kl 18.30-20.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:

Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18: Protokoll fört vid sammanträde med: Ersta diakonisällskaps årsmöte 2013 Mötesdatum: Torsdagen den 2 maj 2013 Tid: Kl. 18:00 19.15 Plats: Ordförande: Sekreterare: Ersta kyrka Staffan Bohman Christina Lehnert

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro.

Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Protokoll fört vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros (RfCF) den 21 april 2012 i Örebro. Närvarande: Lars U Granberg förbundsordförande Ulrica Sterky vice ordförande Madelén Andersson styrelseledamot

Läs mer

STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011.

STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011. STADGAR FÖR SUOMEN RAUHANLIITTO - FINLANDS FREDSFÖRBUND RY. STADGARNA HAR GODKÄNTS AV PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN DEN 22 AUGUSTI 2011. DEN SVENSKA TEXTEN ÄR EN ÖVERSÄTTNING. Suomen Rauhanliitto - Finlands

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. s Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Protokoll, styrelsemöte nr 4-2018 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Per mail [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Onsdag 14 mars [+] Jan Lindgrén, viceordförande [ ]

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

3 Förbundet förverkligar sina syften genom att främja de allmänna förutsättningarna för och bedriva verksamhet inom följande områden:

3 Förbundet förverkligar sina syften genom att främja de allmänna förutsättningarna för och bedriva verksamhet inom följande områden: STADGAR FÖR FINLANDS SVENSKA MARTHAFÖRBUND RF Namn, hemort, verksamhetsområde och språk 1 Föreningens namn är Finlands svenska Marthaförbund rf och kallas i dessa stadgar förbundet. Föreningens hemort

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen.

JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. JUS högsta beslutande organ är årsmötet och därefter styrelsen. JUS Stadga 1 Syfte JUS syfte är att stötta judiskt barn- och ungdomsliv i Sverige. 2 Organisation (JUS) Ungdomsförbundets juridiska namn är Judiska Ungdomsförbundet i Sverige JUS har sitt säte på den ort

Läs mer

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f.

Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Stadgar för Kirkon akateemiset - Kyrkans akademiker AKI r.f. Namn och hemort 1 Föreningens namn är Kirkon akateemiset Kyrkans akademiker AKI r.y. och i dessa stadgar används om den benämningen AKI. Hemort

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 11.01.2018 kl. 18.30 Plats Stadshuset, Stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan 2.3. Nr: 2- sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande) * =närvarande Tid Söndag 2.3. kl. 17.15-18.15 Plats Allaktivitetshuset Snäckan ordinarie:

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Kommungården, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 20.01.2014 1 Sammanträdestid Måndagen den 20 januari 2014 kl 18.30-19.30 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 6 /

PROTOKOLL 6 / Församlingsrådet PROTOKOLL 6 / 2013 3.9.2013 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- SIDA 72 DISKUSSION OM GUDSTJÄNSTLIVET I ESBO

Läs mer

Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium

Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium Årsta Havsbads samfällighetsförening Sid 1(5) Stämmoprotokoll 25 april 2017, Aulan i Åsö Gymnasium Marianne Rocklind hälsade alla välkomna och överlämnade ordet till vår webmaster Gunnar Sjöberg som innan

Läs mer

STADGAR. antagna 8 maj 2011

STADGAR. antagna 8 maj 2011 STADGAR antagna 8 maj 2011 1 2 Stadgar för Njurförbundet Antagna 8 maj 2011 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar

Läs mer

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1

Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Stadgar för Äpplegårdens Boule Center i Staffanstorp 1 Bakgrund Äpplegårdens Boule Center 2017 Föreningen skapas ur medlemmar från Bouleföreningen Lillens Vänner och Staffanstorps Bouleklubb FF. Innehåll

Läs mer

Korsholms pensionärsförening r.f. Mustasaareneläkeläisyhdeistys r.y.

Korsholms pensionärsförening r.f. Mustasaareneläkeläisyhdeistys r.y. 1 Korsholms pensionärsförening r.f. Mustasaareneläkeläisyhdeistys r.y. Protokoll Årsmöte Tid tisdagen 17.4.18 kl 18.00 Plats Seniorpunkten i Smedsby Närvarande 21 medlemmar bilaga 1 1. Mötets öppnande

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Onsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Onsdagen den kl. 16.30 34 35 36 37 38 39 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Granskning

Läs mer

Underskrifter Ordförande 30-31 Ordförande 22-29

Underskrifter Ordförande 30-31 Ordförande 22-29 Föredragningslista: Styrelsemöte 2/2015 Plats: Hotell Kungsvägen, Esbo Tid: 22 maj 2015, kl. 16:00 17:45 Beslutande: Blomqvist Thomas ordförande 30- Lindgrén Jan viceordförande Dannbäck Erik MNBF Dahl

Läs mer

HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2)

HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2) HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2) Datum: 28.2.18 Tid: 17.30 Plats: Degerö lågstadieskola Adress: Borgbyggarvägen 16 Närvarande: Ledamöter Niklas Rönnberg ordförande Heidi Lithén

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR MARTHADISTRIKT

MODELLSTADGAR FÖR MARTHADISTRIKT Finlands svenska Marthaförbund r.f Vårmötet 5.5.2007 godk. Förhandsgranskade/Föreningsregistret 19032012 Godkända vid Marthaförbundets vårmöte 260512 Godkända Föreningsregistret 29.1.2013 samt prel. 30.1.2013.

Läs mer

Stadgar för RFSL Stockholm

Stadgar för RFSL Stockholm Stadgar för RFSL Stockholm Antagna vid RFSL Stockholms årsmöte den 23 mars 2019. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm. 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 365:1-2, textläsning ur 1 Tim. 6:6-12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 109 Konstaterades

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk

MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR. Namn, hemort och språk MODELLSTADGAR FÖR MARTHAFÖRENINGAR Namn, hemort och språk 1 Föreningens namn är Marthaförening rf och kallas i dessa stadgar föreningen. Föreningens hemort är och verksamhetsområde är och dess officiella

Läs mer

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017

Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 Stadgar för Njurförbundet antagna 7 maj 2017 1 Förbundets namn Förbundets namn är Njurförbundet. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet. 2 Medlemskap Medlemmar i förbundet är njursjuka, njurdonatorer,

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors.

Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors. Stiftelsen Culturas stadgar 1 Stiftelsens namn och hemort Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors. 2 Ändamål Stiftelsens ändamål är att utveckla och stärka den ryskspråkiga

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 januari 2015, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 2 Protokolljustering...

Läs mer

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är.

MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten. Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Förhandsgranskade i föreningsregistret 6.10.2005 MODELLSTADGAR FÖR PSORIASISFÖRENINGAR/Två årsmöten Namn och hemort 1 Föreningens namn är Psoriasisförening rf och dess hemort är. Föreningens syfte är Syfte

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Måndagen den kl. 13. Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 27.02.2017 Nr 2 Tid Måndagen den 27.02.2017 kl. 13 Plats Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Ärenden: 12 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 13 PROTOKOLLJUSTERARE 14 GODKÄNNANDE

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum KOMMITTÉ FÖR VÄNORTS- SAMARBETE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen, kl. 18.00-19.08 Sammanträdesplats Kommungården, bibliotek Beslutande: Ersättare: Saajoranta, Pekka Ranta,

Läs mer