Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande , 145 x Beatrice Wahlström, ordförande , x Ossian Wassborr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande , 145 x Beatrice Wahlström, ordförande , x Ossian Wassborr"

Transkript

1 Förbundsstyrelsen 0514 Protokoll Tid: Plats: den 28 november 2014, kl FDUV, Vegahuset, 3.vån Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds, ordförande , 145 x Beatrice Wahlström, ordförande , x Ossian Wassborr Ersättare: Susan Enberg x Christel Granholm-Hagen x Gösta Höijer Benita Ivars x Inger Karlsson x Åsa Krook Gunilla Sandelin Birgitta Spåra Jonne Tallberg x Gun-Britt Östman Benita Johans Majvor Wärnå Sylvan Höijer Katarina Källberg Ant Simons Nanny Sundström Robert Helin x Lars-Erik Backman Ulrica Sund Margit Westerlund x Gunvor Flykt, fullmäktiges representant Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande: x verksamhetsledare Lisbeth Hemgård x administrativ planerare Anne Wetterhoff x verksamhetschef Monica Avellan 1(4)

2 141 Mötet öppnades kl Mötet konstaterades stadgeenligt sammankallat och beslutfört. Protokollet från föregående möte konstaterades justerat. Föredragningslistan godkändes med följande ändringar i behandlingsordningen: flyttas till 144 och 145 behandlas efter Lars-Erik Backman och Gun-Britt Östman valdes till protokolljusterare. 142 Anmälningsärenden Aktuellt 1. Aktuellt från intressebevakningen - KEHAS-programmet, avveckling av institutioner och utveckling av närtjänster pågår, social- och hälsovårdsministeriet håller 22.1 i Helsingfors ett diskussionsmöte om tjänsterna inom Kårkulla samkommun, bred regional representation av anhöriga önskas vid mötet. - Lagen om begränsningsåtgärder, grundlagsutskottet behandlar lagen som bäst - SOTE, lagen om social- och hälsovårdsstrukturer, lagförslaget går till behandling i riksdagen - Besök hos kultur- och bostadsminister Pia Viitanen och statssekreterare Ulla-Maija Rajakangas med de finska systerorganisationerna, utlåtande gavs (på finska) - Intressebevakningsgruppen, verksamhetsledaren och Inger Karlsson gav rapport från mötet den 24 november Ekonomichefen presenterade den ekonomiska rapporten till (bilaga 1) som nu visar ett litet överskott jämfört med budgeten. Förbundet uppdaterar ännu under 2014 bokföringsprogrammet som beräknas kosta cirka euro. Budgeten för 2015 kommer att behöva revidering eftersom Omsorgsstiftelsens avkastning är liten och bidraget till förbundet beräknas bli ca euro mindre än budgeterat. Styrelsen gav i uppdrag till personalen att till nästa möte göra en utredning över hur förbundet kan göra inbesparningarna. 3. NSR-mötet i Köpenhamn , FDUV:s ordförande och verksamhetsledare deltog i mötet som hade arbete och hälsa som tema. Verksamhetsledaren skickar protokollet till styrelsemedlemmarna. 4. Aktuellt från SAMS, Inger Karlsson presenterade, 20.1 kl ordnas träff med politiker kring SOTE i Riksdagens Lilla parlament. 5. FDUV:s svar på Kårkulla samkommuns behandling av FDUV:s skrivelse gavs i slutet av oktober, har skickats ut till styrelsen. 6. Vasakontoret, information om eventuellt köp. Omsorgsstiftelsens styrelse gav verksamhetsledaren fullmakt att genomföra köpet av Folkhälsans lokaler i Vasa. 7. Lägerstatistik och fritidsarvoden: behandling under Boendeprojektet Det finns behov av att utreda boendefrågan för personer med utvecklingsstörning i Svenskfinland. Styrelsen har tagit ett tidigare beslut om att verksamhetsledaren vid sidan om 2(4)

3 sitt verksamhetsledaruppdrag gör en boendeutredning. Verksamhetsledaren inledde arbetet men det blev för arbetsdrygt att göra både utredningen och samtidigt sköta verksamhetsledaruppgifterna. Men behovet av utredningen kvarstår. Verksamhetsledaren kontaktade Det finlandssvenska kompetenscentret och utredde om det finns intresse att göra en utredning kring boende för personer med utvecklingstörning. Kompetenscentret visade intresse men önskade en ersättning för att utföra arbetet. Förslag: FDUV ber om en offert av Det finlandssvenska kompetenscentret för att utföra uppdraget. Den ursprungliga utredningsplanen omarbetas så att vissa uppdrag kring utredningen görs av personalen på FDUV men lejonparten av utredningen utförs av Kompetenscentret. Beslut: Godkändes i föreslagen form. 144 Lägerverksamheten År 2013 ändrade FDUV ansökningsprocessen när det gäller lägeransökningar. I praktiken betyder det att lägerdeltagaren i de flesta fall själv ska anhålla om stöd från kommunen för sin lägervistelse. FDUV har lovat hjälpa till vid ansökningsprocessen till kommunen om det behövs. Eftersom det kommit till kännedom att stödet till lägerdeltagarna i ansökningsprocessen till kommunen inte fungerat beslöt styrelsen på mötet den 2 oktober att ärendet utreds till nästa styrelsemöte. Förslag: Lägeransvariga presenterar en utredning där det framgår vilka ärenden i ansökningsprocessen lägerdeltagarna upplever som svåra och vilket stöd förbundet i dessa fall kan bistå med. Beslut: Informationen antecknades till kännedom. 145 Förbundets ordförandearvode FDUV har betalat ett årligt arvode på 2000 euro till förbundsordförande (arvodet har legat på samma nivå i tolv år). Flera av våra ordförande har inte uppburit något arvode då de haft ett tungt vägande politiskt uppdrag såsom riksdagsledamot eller europarlamentariker. Men nu är situationen en annan eftersom förbundet valt en ordförande som arbetar som frilansredaktör vilket innebär ett bortfall av arbetstid då hon deltar i förbundets möten. Förslag: Förbundet betalar ett årligt arvode på 3500 euro och ett mötesarvode på 300 euro för varje styrelsemöte. Beslut: Styrelsen beslöt att förbundets ordförandearvode för år 2015 är 3500 euro. Inget mötesarvode utbetalas. 3(4)

4 146 VALAS lagstiftningen I VALAS arbetsgrupp arbetar man med att sammanslå handikappservicelagen och specialomsorgslagen. Arbetsgruppens mandattid går ut den 31 december Det är ännu flera stora frågor som är olösta. Bland annat vem som omfattas av lagen och olika typer av stöd. Personlig assistans har lyfts fram och det förs livliga diskussioner om hur assistansen ska utvecklas. Personer med ett mindre stödbehov kommer antagligen inte att omfattas av lagstiftningen utan få sitt stöd via sociallagen. Sociallagens stöd är anslagsbunden och kan nekas i de fall kommunen inte har medel. Handikappservicelagens tjänster är inte anslagsbundna på samma sätt, men kan i och för sig tolkas rätt olika i kommunerna. Frågor som personlig handledning och rådgivning har väckt mycket diskussioner, ska de finnas med i lagen eller inte? En annan het fråga är om personer med utvecklingsstörning kan beviljas 24 timmar personlig assistans i dygnet. Om man skriver in personlig handledning och rådgivning i lagen kommer det att ha konsekvenser för bland annat färdtjänsten och andra tidigare stödfunktioner. Handledningen och rådgivningen stöder ett mer självständigt liv vilket förutsätter till exempel att man åker kollektivtrafik där det finns. Förslag: Styrelsen för en diskussion om linjedragningen när det gäller färdtjänster, personlig handledning och rådgivning samt personlig assistans 24 timmar i dygnet. Beslut: FDUV stöder en utveckling av personlig assistans som ett alternativ till Kårkulla samkommuns tjänster. FDUV oroar sig också för att personer med lindrig utvecklingsstörning inte i framtiden garanteras stöd i på samma sätt som nu. Det finns en risk att människorna hänvisas till socialvårdslagen som inte ger samma trygghet i tjänster som handikappservicelagens tjänster. Socialvårdslagens tjänster är både anslagsbundna och avgiftsbelagda, det betyder att det kan bli svårare för personer med lindrig utvecklingsstörning att få rätt stöd. Det är viktigt att vi inte ställer de olika handikappgrupperna mot varandra utan arbetar för att alla ska få det bästa stödet. 147 Smartumsedlar FDUV har sedan år 2012 erbjudit förbundets fastanställda Smartumsedlar för ett värde av 100 euro per år. Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli är en personalförmån som arbetsgivaren erbjuder för att främja arbetshälsan. Med Smartumsedlar kan arbetstagaren betala för både motions- och kulturtjänster. Arbetsgivaren betalar fem euro för sedeln och den är även värd fem euro vid kulturställets kassa. Arbetsgivaren kan ge Smartumsedlar till ett sammanlagt värde av 400 euro per arbetstagare och år. Förslag: FDUV erbjuder förbundets fastanställda Smartumsedlar för ett värde av 100 euro för år. Beslut: Under 2015 erbjuds förbundets fastanställda Smartumsedlar för ett värde av 100 euro per person. 4(4)

5 148 Solgården 2015 FDUV har blivit kontaktad av medlemmar som önskar att vi ordnar en resa till Solgården i Spanien igen. FDUV har utrett möjligheterna och preliminärbokat stället Priset för resan skulle bli ca 1200 euro enkelrum och ca 1000 euro dubbelrum. För FDUV skulle kostnaderna uppgå till ca 5000 euro (en ledares kostnader samt en subventionering av priset). Förbundet har inte resan med i sin budget eller verksamhetsplan. FDUV kan anhålla om ett stöd från Lerches stiftelse för resan. Förslag: En diskussion förs huruvida intresse finns för att arrangera en resa till Solgården. Beslut: FDUV arrangerar resan till Solgården i september. Resan marknadsförs i Gula Pressen 1/2015 och i månadsbreven. En reseledare anställs och kostnaderna täcks delvis genom fondmedel och deltagaravgifter. FDUV:s kostnader ska vara högst 2000 euro. 149 Övriga ärenden DUV-dagarna hålls 2015 som regionala möten, lördag 31.1 i Vörå, Norrvalla och lördag 7.2 i Karis, Lärkkulla. Styrelsemötena under 2015 ska gärna placeras tisdag till torsdag, på förslag för vårens första möte är 27.1, 4.2 eller 5.2. Verksamhetsledaren kontaktar nya ordföranden Wivan Nygård- Fagerudd. 150 Mötet avslutas Mötet avslutads kl Lisbeth Hemgård Föredragande Anne Wetterhoff Sekreterare Protokollet justerat: Lars-Erik Backman Gun-Britt Östman 5(4)

den 5 juni 2014, kl Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors

den 5 juni 2014, kl Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors Förbundsstyrelsen 0314 Protokoll Tid: Plats: den 5 juni 2014, kl.11.00 Sokos Hotels Pasila Magistratsporten 3, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) x Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr

Läs mer

Tid: den 17 november 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors

Tid: den 17 november 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Förbundsstyrelsen 0511 Protokoll Tid: den 17 november 2011, kl. 11.15 Plats: Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med ) Nils Torvalds Beatrice Wahlström Ossian Wassborr

Läs mer

Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl

Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl Förbundsstyrelsen 05 08 Protokoll Tid : Fredagen den 5 december 2008, kl. 10.00 Plats : FDUV:s kansli, Vilhelmsbergsgatan 11 C, Helsingfors Närvarande : ( markeras med x ) Pehr Löv x Rabbe Sjöberg x Beatrice

Läs mer

Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors

Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Förbundsstyrelsen 0111 Protokoll Tid: onsdagen 26 januari 2011, kl. 10.15 Plats: Vegahuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: (markeras med x ) Nils Torvalds Beatrice Wahlström Ossian Wassborr

Läs mer

Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors. Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr x ersättare

Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors. Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x Ossian Wassborr x ersättare Förbundsstyrelsen 4 09 Protokoll Tid: Måndagen den 28 september 2009 kl. 10.15 Plats: Neurohuset Nordenskiöldsgatan 18 A, Helsingfors Närvarande: ( markeras med x ) Nils Torvalds x Beatrice Wahlström x

Läs mer

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 26.8.2014 Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen (för kännedom). KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde tisdagen den 26 augusti 2014 kl.

Läs mer

Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors. Suppleanter : Benita Ivars Maja Häggblom x Inger Karlsson Curt-Henrik Boucht x

Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors. Suppleanter : Benita Ivars Maja Häggblom x Inger Karlsson Curt-Henrik Boucht x FDUV Förbundsstyrelsen 03 07 Protokoll Tid : Onsdagen den 11 april 2007, kl. 10.00 Plats : Café Tian, Tavastvägen 10, Helsingfors Närvarande :( markeras med x ) Pehr Löv Rabbe Sjöberg Beatrice Wahlström

Läs mer

Utlåtande kring regeringens proposition om socialvårdslag och därtill hörande lagar

Utlåtande kring regeringens proposition om socialvårdslag och därtill hörande lagar 27.6.2014 TILL SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSMINISTERIET Ärende Bakgrund Allmänt Utlåtande kring regeringens proposition om socialvårdslag och därtill hörande lagar FDUV, eller Förbundet De Utvecklingsstördas

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Ordförande ÅRSMÖTET 1/8 Till medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund K A L L E L S E Medlemmarna i Finlands Svenska Socialförbund rf kallas till ordinarie årsmöte, som hålls måndagen 7 april 2014 kl. 16.30 på

Läs mer

Ärende: Lägesrapport om riktlinjerna för en reform av socialvårdslagstiftningen.

Ärende: Lägesrapport om riktlinjerna för en reform av socialvårdslagstiftningen. 1 Social- och hälsovårdsministeriet PB 33 00023 STATSRÅDET Kirjaamo.stm@stm.fi UTLÅTANDE Ärende: Lägesrapport om riktlinjerna för en reform av socialvårdslagstiftningen. Hänvisning: Begäran om utlåtande

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Finströms bibliotek, Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 19.02.2013 2 Sammanträdestid Tisdagen den 19 februari 2013 kl 18.30-19.45 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f.

ÅLANDS OMSORGSFÖRBUND k.f. Organ Datum 2/2019 Förbundsstyrelsen 16.01.2019 Sammanträdestid Tisdag 16.1.2019 kl. 15.30-15.42 Sammanträdesplats Omsorgskansliet, Besöksadress: Skarpansvägen 30 Beslutande ORDINARIE ERSÄTTARE x Öfverström,

Läs mer

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 28.4.2014

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 28.4.2014 Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen (för kännedom). KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde måndagen den 28 april 2014 kl.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A 00250 HELSINGFORS TELEFON: (09) 43 42 36 18 E-POST: WEBBPLATS: stegforsteg@fduv.fi www.stegforsteg.fi 2

Läs mer

Brukarrådet i Östra Nyland möte klockan 15 på Mannerheimgatan 20K (Södis)

Brukarrådet i Östra Nyland möte klockan 15 på Mannerheimgatan 20K (Södis) Brukarrådet i Östra Nyland möte 3.9.2018 klockan 15 på Mannerheimgatan 20K (Södis) Närvarande: Wilfred Lill-Smeds (ordförande), Jan-Erik Bäckman, Line Sirén, Juha Paasonen, Benita Starck, Max Backman (suppleant)

Läs mer

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 16.3.2015

FINLANDS SVENSKA SOCIALFÖRBUND FÖREDRAGNINGSLISTA/PROTOKOLL STYRELSEN 16.3.2015 Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen. KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde måndagen den 16 mars 2015 kl. 10.15 på Hotel

Läs mer

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram.

Till protokolljusterare valdes Hannu Härö och Christel Lax. Samarbetskommissionens protokoll 4/ läggs fram. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 27.11.2014 klo 16.30 Sivu 1 154 Sammanträdet öppnas och beslutförhet konstateras Gemensamma kyrkorådet har utöver ordförande 11 medlemmar, och det är beslutfört när mer än

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 130903 3.9.2013 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.30-20.40 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

FÖRSAMLINGSRÅDET

FÖRSAMLINGSRÅDET FÖRSAMLINGSRÅDET 140513 13.5.2014 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.00 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON, Siv HIETA,

Läs mer

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM)

Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Projektplan för projektet Samarbete mellan minoriteter inom minoriteten (MiM) Innehåll 1. Bakgrund och behov 2. Målsättningar och målgrupp 3. Samarbetsorganisationer och samarbetsparter 4. Projektets resultat

Läs mer

Tankar kring processen att flytta hemifrån. Projektledare Annette Tallberg Helsingfors, 21 november 2014

Tankar kring processen att flytta hemifrån. Projektledare Annette Tallberg Helsingfors, 21 november 2014 Tankar kring processen att flytta hemifrån Projektledare Annette Tallberg Helsingfors, 21 november 2014 Kort om FDUV FDUV är en riksomfattande intresseorganisation som arbetar för svenskspråkiga personer

Läs mer

KALLELSESIDA Kommungården, sessionssalen

KALLELSESIDA Kommungården, sessionssalen KALLELSESIDA Utfärdat den 19.11.2009 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 10.00 Sammanträdesplats Kommungården, sessionssalen Ärendets nr Ärende 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljustering 65 Uppgörande

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 6/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 6/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 16 oktober 2012, kl 13.00 15.10 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 12.45. 42 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet SN 77 Val av protokolljusterare

Läs mer

PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV

PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV PERS NLIG ASSISTANS FÖR STÖRRE DELAKTIGHET OCH FLERE ALTERNATIV :) VAD ÄR PERSONLIG ASSISTANS? Personlig assistans ordnas för personer med grav funktionsnedsättning som på grund av ett långvarigt handikapp

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Församlingsrådet Protokoll 3/2015 GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING sida 1 (7) Tid: Tisdag 26.5.2015 kl. 17.00 Plats: Grankulla kyrka, övre brasrum. Närvarande Medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth Ehrström-Tegengren Mona Hedlund Turid, vice

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 9/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 324:1-2, textläsning ur 1 Thess. 5:16-24 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 144 Konstaterades

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll : Styrelsemöte 4/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund. Protokoll : Styrelsemöte 4/2016. Lilla Parlamentet, Helsingfors Protokoll : Styrelsemöte 4/2016 Plats: Lilla Parlamentet, Helsingfors Tid: 27 september 2016, kl. 14:30 16:30 Beslutande: Anna-Maja Henriksson Jan Lindgrén ordförande viceordförande Erik Dannbäck MNBF

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Möjligheter att få din röst hörd

Möjligheter att få din röst hörd Möjligheter att få din röst hörd 7.5.2013 Processen sammanslagningen av handikappservicelagen och specialomsorgslagen Ulrika Krook Juridisk ombud, VH E-post: ulrika.krook@samsnet.fi Telefon: 050 443 0576

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET Förslag. Steg för Steg rf

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET Förslag. Steg för Steg rf VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 Förslag Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A Storalånggatan 60 00250 HELSINGFORS 65100 VASA TELEFON: 040 504 37 55 (verksamhetskoordinator)

Läs mer

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten

Björnberg-Enckell, Maria Elving-Andersén, Christina Hagmark, Viveca Laakkonen-Lähteenmäki, Nina. Träskman, Anhild. Wallendahl, Mårten JOHANNES FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL Nr 7/2014 Tid: onsdag 30.7.2014 kl. 17.30. Servering från kl. 17. Plats: Högbergssalen, Högbergsgatan 10 E 2 våningen Närvarande Andersén Henrik Anner, Rea

Läs mer

Ny funktionshinderlag och socialvårdslag vadå? Funktionshinderpolitiskdag 13.11.2014

Ny funktionshinderlag och socialvårdslag vadå? Funktionshinderpolitiskdag 13.11.2014 Ny funktionshinderlag och socialvårdslag vadå? Funktionshinderpolitiskdag 13.11.2014 Varför en reform av lagstiftningen? Förändringar som har skett i verksamhetsmiljön FN:s konvention om rättigheter för

Läs mer

Samkommunstyrelsen Föredragningslista 27.5.2013

Samkommunstyrelsen Föredragningslista 27.5.2013 Samkommunstyrelsen Föredragningslista 6/2013 SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdesnummer Sammanträdestid Sammanträdesplats 6/2013 Måndag kl. 09.00 Optima, Hagagränd 3, Terjärv Beslutande Kenneth Holmgård,

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 14/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde torsdagen den 17 december 2015 kl 09.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 106. Sammankallande och beslutsförhet 107. Justering av protokoll 108. Föredragningslistans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista 13.9.2017 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Onsdag 13.9.2017 kl.16:00- Omsorgsbyrån i Vasa, Fredsgatan 16 b Närvarande/beslutande Roger Eriksson, ordförande Carola Lithén,

Läs mer

F D U V MÅLPROGRAM 2 0 1 5 2 0 1 7 1

F D U V MÅLPROGRAM 2 0 1 5 2 0 1 7 1 FDUV MÅLPROGRAM 2015 2017 1 Innehåll Värdegrund 3 Inledning 4 Påverkansarbete 6 Synlighet och kommunikation 7 Förvaltning och ekonomi 8 Förbund Förening 9 Fritid- och läger 10 Familjearbete 11 Lärum och

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Märta Marjamäki Märta Marjamäki

Märta Marjamäki Märta Marjamäki Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen (för kännedom). KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde torsdagen den 16 maj 2013 kl.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET Förslag. Steg för Steg rf

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET Förslag. Steg för Steg rf VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2019 Förslag Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A Storalånggatan 60 00250 HELSINGFORS 65100 VASA TELEFON: 040 504 37 55 (verksamhetskoordinator)

Läs mer

Begäran om utlåtande: Social- och hälsovårdsministeriets begäran om utlåtande

Begäran om utlåtande: Social- och hälsovårdsministeriets begäran om utlåtande 1 Social- och hälsovårdsministeriet PB 33 00023 Statsrådet kirjaamo@stm.fi virpi.vuorinen@stm.fi UTLÅTANDE 17.6.2011 Begäran om utlåtande: Social- och hälsovårdsministeriets begäran om utlåtande 20.4.2011

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

HELSINGFORS STAD BRÄNDÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 4/18 (1/2)

HELSINGFORS STAD BRÄNDÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 4/18 (1/2) HELSINGFORS STAD BRÄNDÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 4/18 (1/2) Datum: 19.9.18 Tid: 17.30 Plats: Brändö lågstadieskola Adress: Ståhlbergsvägen 2 Närvarande: Ledamöter Peter Feiring Henrik Creutz Peik Leka

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1

VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 VASA SVENSKA FÖRSAMLING Protokoll 7/2012 1 Sammanträdet inleddes med psalmsång Psb 365:1-2, textläsning ur 1 Tim. 6:6-12 och bönen Fader Vår. Sammanträdets laglighet och beslutsförhet 109 Konstaterades

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 07.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga - Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen. Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde

Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen. Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde Till medlemmarna i styrelsen och bokföraren samt ersättarna i styrelsen. KALLELSE Styrelsen för Finlands Svenska Socialförbund r.f. kallas till sammanträde måndagen den 2 februari 2015 kl. 10.15 på Hotel

Läs mer

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 11.01.2018 kl. 18.30 Plats Stadshuset, Stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr.

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 8. Kommungården, sammanträdesrummet. - Lindblom, Regina, kommunstyrelsens repr. FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 15.11.2010 Nr 8 Sammanträdestid Måndagen den 15 november 2010 kl 19.00-21.15 Beslutande Föredragande Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00

Plats och tid: Hotel President, Helsingfors den 5 september 2014, kl. 15.00 Protokoll: Styrelsemöte och seminarium 5/2014 Plats: Hotel President, Södra järnvägsgatan 4, Helsingfors Tid: 5 september 2014, kl. 15:00 19:00 6 september 2014, kl. 9:00 10:00 Beslutande: Blomqvist Thomas

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/ NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2018 35 Stadsstyrelsen Tid Måndag 22.01.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 37 19 Val av protokolljusterare

Läs mer

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Stadgar I. NAMN OCH HEMORT 1 Förbundets namn är Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf. Förkortningen FDUV kan användas som förbundets inofficiella namn. Förbundet

Läs mer

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare Mötesdag - kokouspäivä 24.10. Nr: 9/ sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Tid Fredag 24.10. kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande)

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 139 SN 140 SN 141 SN 142 SN 143 SN 144 SN 145 SN 146 SN 147 SN 148 SN 149

Läs mer

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf

MÅLPROGRAM Förslag. Steg för Steg rf MÅLPROGRAM 2018 2020 Förslag Steg för Steg rf Vad är Steg för Steg? Steg för Steg är en förening för och med personer med utvecklingsstörning. Vi arbetar för att personer med utvecklingsstörning ska höras

Läs mer

ÅLANDS BRAND- OCH RÄDDNINGSFÖRBUND R.F.

ÅLANDS BRAND- OCH RÄDDNINGSFÖRBUND R.F. Art: Styrelsemöte 05-2011 Tid: Onsdagen den 15 juni 2011 kl 18:00 Plats: Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag Närvarande: Jan Lindgrén, Ordförande Kristian Aller, Vice ordf. Johan Mansnerus Sten-Göte Nyman

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 25.04.2019 Nr 3 Tid Torsdagen den 25.04.2019 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 17 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 18 PROTOKOLLJUSTERARE 19 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

Underskrifter Ordförande 30-31 Ordförande 22-29

Underskrifter Ordförande 30-31 Ordförande 22-29 Föredragningslista: Styrelsemöte 2/2015 Plats: Hotell Kungsvägen, Esbo Tid: 22 maj 2015, kl. 16:00 17:45 Beslutande: Blomqvist Thomas ordförande 30- Lindgrén Jan viceordförande Dannbäck Erik MNBF Dahl

Läs mer

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund

FSB - Finlands Svenska Brand- & Räddningsförbund Protokoll: Styrelsemöte 3/2016 Plats: Hotel Degerby, Lovisa Tid: 27 maj 2016, kl. 17:00 17:55 Beslutande: Anna-Maja Henriksson Jan Lindgrén ordförande viceordförande Erik Dannbäck MNBF Bernt Dahl Birgitta

Läs mer

Bilagor 17 Begäran om samt förslag till utlåtande, kommuners yttranden 19 Utdrag ur diarieföringen

Bilagor 17 Begäran om samt förslag till utlåtande, kommuners yttranden 19 Utdrag ur diarieföringen AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 13 februari 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 15 Protokolljustering...

Läs mer

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12.

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 1 Handikapprådet Tid Måndag 25.04.2016 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 12

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Torsdagen den 7 juni 2018, kl Pedersöre kommungård

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Torsdagen den 7 juni 2018, kl Pedersöre kommungård 07.06.2018 1 Sammanträdestid Torsdagen den 7 juni 2018, kl. 15.00 16.30. Sammanträdesplats Pedersöre kommungård Beslutande Ersättare Roslund-Nordling, Camilla, ordf. Mattbäck, Ann-Britt, viceordf. Berger,

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande

Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30. Närvarande medlemmar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande PROTOKOLL 120213 FÖRSAMLINGSRÅDET 13.2.2012 Plats och klockslag Församlingshemmet, brasrummet sal 4, kl. 18.45-20.30 Närvarande mar HÖGLUND, Lars-Henrik ordförande KULLBERG, Inger vice ordförande GUSTAFSSON,

Läs mer

Serviceenkät 2015. Ja Inte tillräckligt Nej Vet inte Jag har fått information om mina rättigheter på ett sådant sätt som jag förstår

Serviceenkät 2015. Ja Inte tillräckligt Nej Vet inte Jag har fått information om mina rättigheter på ett sådant sätt som jag förstår Serviceenkät 2015 1. Är du kvinna eller man? Jag är kvinna. Jag är man. 2. Hur gammal är du? Jag är under 30 år Jag är 30-45 år Jag är 46-60 år Jag är över 60 år 3. Till vilken grupp hör du? Jag är DUV-medlem

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid: Torsdag 23.4.2015 kl. 15.00 Sammanträdesplats: Kårkulla centralförvaltning, Stacken Närvarande/beslutande Ordinarie medlemmar Camilla Sandell, ordförande

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid: Måndag 2.11.2015 kl. 16.30 Sammanträdesplats: Omsorgsbyrån i Helsingfors, Byholmsgränden 7 A Närvarande/beslutande Kari Hagfors, ordf. Anita Spring, vice

Läs mer

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26

VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015. Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20. Plats: Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26 VASA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 7/2015 Församlingsrådets sammanträde onsdag 9.9.2015 kl. 18 20.20 Detta protokoll innehåller följande paragrafer: 128 Sammanträdets öppnande och andakt... 1 129 Sammanträdets

Läs mer

Nytt från Steg för Steg

Nytt från Steg för Steg Nytt från Steg för Steg Ordförandens ruta Hejsan alla! HÖSTEN 2015 Hur har ni det? Bra hoppas jag. Själv har jag det bra, fullt upp som normalt. Om jag inte skulle ha det så skulle det kanske inte vara

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 2/2015 ÄRENDELISTA till sammanträde torsdagen den 12 februari 2015 kl 10.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 10. Sammankallande och beslutsförhet. 11. Justering av protokoll. 12. Föredragningslistans

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet SN 114 SN 115 SN 116 F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Närvarande/beslutande Ordinarie medlemmar Onsdag kl. 15:00 Omsorgsbyrån, Strandvägen 8 Pargas Personliga ersättare Camilla Sandell, ordförande

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen den kl. 19:00 Sammanträdesplats Kommunkansli F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A SN 130 SN 131 SN 132 SN 133 SN 134 SN 135 SN 136 SN 137 SN 138 SN 139 SN 140

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 24 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 77 Protokolljustering...

Läs mer

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl

Oasen boendeoch vårdcenter k.f. Sida 1 PROTOKOLL. Förbundsstyrelsen. ÄRENDEN Torsdagen den kl Sida 1 ÄRENDEN Torsdagen den kl. 16.30 26 27 28 29 30 31 32 33 Sammankallande och beslutsförhet Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan Nationella

Läs mer

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8

GRANKULLA SVENSKA FÖRSAMLING FÖRSAMLINGSRÅDET PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 PROTOKOLL 3/2018 Sid 1 av 8 Tid Plats Tisdag 30.10 kl.17 Kyrkans övre brasrum Närvarande medlemmar: Bäck Ulla Collander Ruth, förhindrad Ehrström-Tegengren Mona, förhindrad Hedlund Turid 34-48, 50-53 Herold

Läs mer

NYTT från Steg för Steg 1/2019

NYTT från Steg för Steg 1/2019 NYTT från Steg för Steg 1/2019 Riksdagsval Valkampanj I detta nummer bland annat: Vårjippo Understöd för läger Ordförandens ruta Hejsan alla! Hur har ni det? Bra hoppas jag. Själv har jag det bra. Nytt

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10

BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 BROMARVS FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 3/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 02.09.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Pia-Maria Blomqvist-Schrey x Uolevi Salminen

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 16 Tid Måndag 20.11.2017 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 16 Mötets öppnande 18 17 Val av två protokolljusterare

Läs mer

HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2)

HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2) HELSINGFORS STAD DEGERÖ LÅGSTADIESKOLA PROTOKOLL 1/18 (1/2) Datum: 28.2.18 Tid: 17.30 Plats: Degerö lågstadieskola Adress: Borgbyggarvägen 16 Närvarande: Ledamöter Niklas Rönnberg ordförande Heidi Lithén

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BIBLIOTEKS/KULTURNÄMNDEN 1 KALLELSESIDA utfärdad den 22.2.2019 Sammanträdestid: Torsdag 28.2.2019 kl. 15:00 Sammanträdesplats: Huvudbiblioteket 1 LAGLIGHET OCH FÖRDHET 2 PROTOKOLLJUSTERARE 3 GODKÄNNANDE, ÄNDRING OCH KOMPLETTERING

Läs mer

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR

Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, STADGAR Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf STADGAR 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011.

KALLELSE 24.11.2011. Denna möteskallelse har utfärdats samt anslagits på anslagstavlan för offentliga kungörelser i Godby den 18 november 2011. FINSTRÖMS KOMMUN SKOLNÄMNDEN KALLELSE 24.11.2011 Nr 7 Tid Torsdagen den 24.11.2011 kl.16.00 Plats Kommungården i Finström Ärenden: 72 MÖTETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 73 PROTOKOLLJUSTERARE 74 FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

Västra Nylands folkhögskola Sammanträdesdatum

Västra Nylands folkhögskola Sammanträdesdatum PROTOKOLL Styrelsen 31.1.2019 Sammanträdestid Torsdagen 31 januari 2019 kl. 16.35 18.08 Sammanträdesplats, Pumpviken 3, 10300 KARIS Medlemskommun Andelar Esbo 1 Grankulla 1 Hangö 3 Ingå 3 Kyrkslätt 4 Raseborg

Läs mer