Samverkansråd Locum AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansråd Locum AB"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1(6) Teknikenheten Locum AB Tid & plats: kl Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur DHR Eva Söderbärj HSO/FUB Björne Karlsson SRF Göran Gustafsson SRF Anders Gustafson HSO Lena Regnell NHR Britt-Marie Karlsson HSO/FEB Göran Eliasson HSO/ALA Elisabet Åman LSF Ylva Kamperin Locum Per Carlsson Locum (Sekr.) Fredrik Rutz SU Frånvarande: Anna Westerberg DHR, Marie Ryberg HSO smötet genomfördes efter kallelse utsänd av Per Carlsson. Mötet öppnas Thomas Ahlberg hälsade välkommen. Formalia Presentationsrunda genomfördes. Locum AB BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX INTERNET ORG.NR Box Sjukhusbacken 14 Växel Central Stockholm Stockholm Bolagets säte: Stockholm

2 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 2(6) Föregående minnesanteckningar Thomas Ahlberg gjorde en sammanfattande genomgång av senaste mötesprotokollet (protokoll 26). Per Carlsson har kontrollerat med informationsavdelningen angående distribution av Locum Rum. Enligt uppgift ska den gå ut till alla. Tidningen utkommer med fyra nummer per år. Thomas Ahlberg återkopplade till Björne Karlssons femte fråga, under Övriga frågor, som ledde till en diskussion om att kunna välja att endast använda bra konsulter. Eftersom Locum styrs av vilka konsulter som ramupphandlas begränsas möjligheten att välja andra konsulter och de styrmedel som finns, vite, utnyttjas dåligt. För närvarande pågår upphandling av konsulter och högre krav kommer att ställas på dessa att vara orienterade om Locums krav som bland annat ställs i riktlinjerna. Någon form av utbildning och prov planeras för att testa kunskaperna hos de konsulter som handlas upp. Jaan Kaur undrade vilka i samverkansrådet som ska vara med på utbildningen. Thomas Ahlberg svarade att det möjligen kan bli aktuellt och att det är upphandlingsavdelningen som håller i upplägget och utformningen av utbildning m.m. Allmän information Per Carlsson gav en kort sammanfattning av händelser sedan senaste mötet. Per och Thomas Ahlberg har redovisat Locums tillgänglighetsarbete inför landstingets samverkansråd som består av politiker samt representanter för handikappförbunden. Vid mötet deltog även SL och Stockholms stads funktionshinderombudsman. Information om tillgänglighet har hållits för Locums anställda samt till inbjudna konsulter. Evenemanget var relativt välbesökt och många av de nyanställda projektledarna deltog. Per Carlsson har deltagit vid en förberedande kurs inför certifiering för tillgänglighetssakkunniga. Ett gemensamt möte har hållits med HSN, SLSO och Locums inhyrare eftersom alla parter berörs av tillgänglighetsfrågan och behov finns av gemensamma ståndpunkter. Nordbygg-mässan visade inte upp några byggprodukter med tillgänglighetsanknytning.

3 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 3(6) Per Carlsson har deltagit i en nätverksträff i Umeå som arrangeras av SKL, Boverket och Handisam. FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning presenterades och temadiskussioner genomfördes. Thomas Ahlberg meddelade att Locum ska flytta till nya lokaler på Östgötagatan 10 den 1 april Skälet till flytten är att vården behöver lokalytan på Sös. Redovisning, observationsstudie av receptionsdisken på Sös Fredrik Rutz, konsult och forskare inom användbarhet, presenterade resultaten från de observationer han gjort på Sös. Syftet med studien har varit att se hur besökarna närmar sig disken, vilka ärenden de har, hur de interagerar med disken och vilka eventuella problem som uppstår. Studien föregicks av en målgruppsanalys. Där definierades olika kategorier av besökare samt olika scenarier som kan tänkas utspela sig. Analysen resulterade i ett observationsprotokoll och en personaldagbok. Protokollet använde Fredrik då han genomförde observationerna medan personaldagböckerna har fyllts i av personalen under en fjortondagarsperiod. Fredrik studerade vid två tillfällen om vardera tre timmar hur besökare agerade vid den nybyggda disken i huvudentrén samt studerade även mottagningsdisken vid BDC vid ett tillfälle om tre timmar. Undersökningen av receptionsdisken i huvudentrén visade att: -glasluckan är för låg -den båsformade delen av disken där kunden möter receptionspersonalen endast rymmer en person åt gången -hyllan/bordet rymmer inte en väska av större modell -den utdragbara hyllan som finns vid kundmötesytan används inte -rullstolar kan komma intill men det begränsade djupet under hyllan kan eventuellt vara ett hinder -receptionens utformning med tre luckor och mellanliggande arbetsplatser för personalen ger utrymme att exempelvis ställa ifrån sig en barnvagn på -receptionens hylla används som stöd av stående personer -käpphållarna framträder inte i bordsskivan -besökstiden är kort -placering av telefon i anslutning till en av luckorna är mindre bra eftersom den som ringer inkräktar på den yta som ska användas av besökare till receptionen -en öppen lucka där ingen personal för tillfället sitter betraktas som bemannad och folk ställer sig att vänta där Jaan Kaur undrade om utformningen av disken med de mellanliggande väggsektionerna där man exempelvis ställer ifrån sig en barnvagn kan innebära ett problem då man inte har direkt uppsikt. Fredrik Rutz menade att så kan vara fallet. På BDC noterade Fredrik att en tv installerats för att minska problemet med överhörning mellan receptionsdisken och det intilliggande väntrummet. Jan Lamby

4 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 4(6) påpekade att det är direkt olämpligt att störa ut ljud genom att lägga till ett annat och mycket problematiskt för personer med hörselnedsättning. Fredrik Rutz gjorde även en genomgång av personaldagbokens utformning. Jaan Kaur kommenterade att det inte framgår om personalen behöver agera för att hjälpa besökaren. Fredrik Rutz svarade att syftet med studien har varit att se hur besökaren beter sig men att det kommentarsfält som finns i personaldagboken är tänkt att fånga upp det som kryssrutorna inte täcker. Fredrik Rutz kommenterade materialet ytterligare och lämnade en del rekommendationer om förbättringar av disken. Bland annat rörde det utformningen av glaset och att diskar med flera luckor skulle kunna utformas som höga respektive låga. Jaan Kaur menade att lösningen med hög respektive låg disk har visat sig vara en dålig idé och att hans argumentation för höjdreglering av disken som sköts av besökaren stöds av denna rekommendation. Fredrik Rutz svarade att en funktion som läggs till ökar komplexiteten och skapar problem för andra och att en kompromiss avseende höjden är att föredra. Jan Lamby reflekterade över Fredriks observation att folk hänger på disken och vad orsaken till detta kan vara. Fredrik tolkade beteendet som en reaktion på behovet av att som stående få ögonkontakt med den sittande receptionisten. Björne Karlsson undrade, med anledning av att majoriteten av de frågor som personalen får rör vägvisning, hur det står till med skyltningen. Göran Gustafsson kompletterade med att det saknas en skylt som visar läget för själva receptionen. Per Carlsson svarade att överensstämmelsen mellan kallelser och skyltning ibland kan vara förvirrande. Oro och stress kan också vara orsaker till att man inte i första hand väljer att titta på skyltarna utan väljer att fråga i stället. Ylva Kamperin meddelade att en receptionsskylt är beställd men inte monterad ännu. Rapport kommer att distribueras när materialet är sammanställt.

5 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 5(6) Pågående/kommande tillgänglighetsuppdrag Ylva Kamperin redogjorde för den workshop om möbler i publika utrymmen som genomförts på Huddinge sjukhus där Björne Karlsson och Sofia Naesström deltog. Möblerna som ursprungligen skulle ha en klädsel som i kulör överensstämmer med golvets kommer nu att förses med vita detaljer på sits och ryggstöd som ger god kontrast och möjlighet att upptäcka sittgrupperna. Även materialets miljöpåverkan har uppmärksammats och bytts ut mot ett ftalatfritt. Göran Eliasson tyckte att det var bra att ftalaterna tagits bort eftersom dessa utgör ett problem för allergiker. Skyltprojektet på Sabbatsbergs sjukhus är på gång men har drabbats av försening på grund av att konsulten fått sparken. Ylva Kamperin redogjorde för arbetet till SLSO avseende åtgärder av tillgänglighetshinder. Utöver dessa hinder har även andra brister som rör arbetsmiljön identifierats. Övriga frågor Björne Karlsson hade inkommit med två frågor till dagens möte. 1. Hur långt har Locum kommit när det gäller att avhjälpa enkelt avhjälpta hinder utifrån de inventeringar som har gjorts? Per Carlsson svarade att det på grund av brister i återrapporteringen och avsaknad av statistikfunktion i REQS-databasen är svårt att ge ett svar. De inventerade bristerna omfattar både det som hyresvärden och hyresgästen har ansvar för viket gör att det inte enkelt går att särskilja det som Locum ansvarar för. Arbetet med att åtgärda brister pågår dock kontinuerligt. Inom FO När har extern konsulthjälp tagits in. 2. Vilka är erfarenheterna av hur tillgängligheten beaktas vid ny- och ombyggnationer? Per hänvisade till svaret i punkt fem under övriga frågor i förra protokollet där han och Ylva Kamperin pekade på bristande kunskaper hos arkitekter vilket gör att det varierar hur tillgängligheten tillgodoses. Vidare tycks kunskapen om landstingets handikapprogram hos verksamheterna vara begränsad varför tillgänglighetsfrågan inte uppmärksammas. Det som har visat sig på senare tid är att en del kommuner kräver intyg från tillgänglighetssakkunniga i samband med byggprojekt. Jan Lamby efterfrågade hur den skrivelse som skickats till Locum från stadsbyggnadsnämndens och exploateringsnämndens handikappråd samt trafikoch renhållningsnämndens samt Stockholm Parkerings handikappråd angående hissförbindelse mellan Ringvägen och Sös hade behandlats. Pers efterforskningar tyder på att skrivelsen inte har inkommit till Locum men att ett svar ska ges.

6 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 6(6) Kommande möten Tidpunkt för nästa möte föreslås till 15 alternativt 21 september med start kl Mötet hålls på Locum. Thomas Ahlberg avslutade mötet. Noteringar förda av Per Carlsson. Delges: Närvarande och enligt sändlista.

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2010-03-17 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-03-17 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jaan Kaur DHR Björne Karlsson SRF Göran

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2009-11-05 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2009-11-05 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2008-02-07 Locum AB Tid & plats: 2008-02-07 kl 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-06-13 Locum AB Tid & plats: 2008-06-11 kl. 12.00 15.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2010-09-21 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-09-21 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur DHR Eva Söderbärj HSO/FUB

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-03-29 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-03-29 kl. 08.30 12.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2008-11-12 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2008-11-12 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2012-06-14 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2012-06-14 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2011-09-08 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-09-08 kl. 09.00 11.30 Locum AB, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-09-10 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-09-10 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2008-09-16 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2008-09-16 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(3) Samverkansråd 2015-12-08 Teknikenheten LOC 1503-0528 Samverkansråd Tillgänglighet AB Tid och plats: 2015-12-08, kl. 09.00 12.00, s huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-04-16 Locum AB Tid & plats: 2008-04-16 kl. 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2012-02-28 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2012-02-28 kl. 09.00 11.30 Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12, lokal Aulan. Närvarande: Bengt Stenström

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-10-25 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-10-25 kl. 09.00 11.30 Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson SRF

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB sid 1 av 6 Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid & plats: Kl. 09:30-12:00 - Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken plan 9. Närvarande Namn Förbund Ritva Elg Karin Rask Britt-Marie Karlsson

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2013-03-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2011-01-20 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2011-01-19 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO Kjell Björn HSO

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2016-12-06 LOC 1503-0528 Förvaltningsavdelningen Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid och plats: 2016-12-06, kl. 09.00 12.00, Locums huvudkontor, Östgötagatan

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen.

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-06-15 Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl 13.00 15.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-02-19 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-02-19 kl. 09.15 11.30 Locum, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén.

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2013 Tid Plats Måndagen den 4 november 2013 kl 13.30 15.55 Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset Justerat 2 december

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 8 2015-10-26 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor HUDDINGES RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERSFRÅGOR KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor Tid Onsdag den 11 december 2013, klockan 17:30 20:30 Plats Huddinge Konferens Center,

Läs mer

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 11 april 2016 kl 18:00-20:10 Plats: Kansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30, Rissne, Sundbyberg

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

Måndagenn den 8 april 2013 kl Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset

Måndagenn den 8 april 2013 kl Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 3/2013 Dnr SbN 2013-01281 Dnr E2013-005-00036 Tid Plats Justerat Måndagenn den 8 april 2013 kl 13.30 16.55 Bolindersalen,

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2014-01-30 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2014-01-30, kl. 09.15 11.30, Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Göran Gustafsson SRF Sofia

Läs mer

Innehåll. TD Tillgänglighetsdatabasen Hitta i TD En mänsklig rättighet Vad är TD? TD skapar nya möjligheter...

Innehåll. TD Tillgänglighetsdatabasen Hitta i TD En mänsklig rättighet Vad är TD? TD skapar nya möjligheter... 1 Innehåll TD Tillgänglighetsdatabasen..................................... 5 Hitta i TD........................................................ 6 En mänsklig rättighet.............................................

Läs mer

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset

Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 9/2012 Tid Tisdagen den 9 oktober 2012 kl 13.30 16.00 Plats Justerat Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Ingrid

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Kommunala Tillgänglighetsrådet 1 Uppdrag För att bereda personer med funktionsnedsättning medinflytande och insyn i handläggning av frågor av allmän karaktär skall finnas ett

Läs mer

MUSIK WCDI/ET. Ärende. Beslut U CKIVC I. Beslutande. Föredragande. Stina Westerberg. Anna Hedar. Övriga i handläggningen deltagande.

MUSIK WCDI/ET. Ärende. Beslut U CKIVC I. Beslutande. Föredragande. Stina Westerberg. Anna Hedar. Övriga i handläggningen deltagande. Beslut 1(1) 2015-04-24 MUSIK WCDI/ET U CKIVC I Diarienummer: 0640/15 Handläggare: Marika Johansson Beslutande Stina Westerberg Föredragande Övriga i handläggningen deltagande Avdelningschefer Ärende Beslut

Läs mer

Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset. Justerat. Närvarande

Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset. Justerat. Närvarande Råd för funktionshinderfrågor vid trafiknämnden och Stockholm Stads Parkerings AB PROTOKOLL 5/2014 Tid Måndagen den 18 augusti 2014 kl 14.30 17.00 Plats Gamla Biblioteket, Tekniska Nämndhuset Justerat

Läs mer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Tisdag 19 maj 2009, kl.

Läs mer

Tillgänglighetsinventering av Skandia teatern

Tillgänglighetsinventering av Skandia teatern Tillgänglighetsinventering av Skandia teatern 2014 ENTUM i samarbete med Add Access 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Uppdragsgivare och kontaktperson... 4 Beskrivning av uppdraget... 4

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 11 december 2015 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C),

Läs mer

Måndagenn den 19 augusti 2013 kl Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset 10 september 2013

Måndagenn den 19 augusti 2013 kl Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset 10 september 2013 RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR VID STADSBYGGNADSNÄMNDEN OCH EXPLOATERINGSNÄMNDEN PROTOKOLL 6/2013 Dnr SbN 2013-01281 Dnr E2013-005-00036 Tid Plats Justerat Måndagenn den 19 augusti 2013 kl 13.30 16.05 Bolindersalen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (6) Sammanträdesprotokoll Plats och tid KS-salen Stadshuset, klockan. 13.00 16.30 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid 2015-10-14 klockan 11.00 Stadshuset Sekreterare Veronica Silén Ordförande

Läs mer

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi

ordföranden Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Elisabeth Bergvall HSO/R Dagny Mörk SRF Yvonne Holmberg HSO/Astma och Allergi HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERING AB PROTOKOLL 7/2008 Sammanträdesdag 2008-08-27 Torsdagen den 26 augusti 2008 Kl. 14.30-17.30 Justerat den Justerat den

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.30 Beslutande Pehr Magnusson, SN, ordförande Linda Gottschalk, HRF, vice ordförande Boel Rosdahl, BN Bertil Ek, NHR Kjell Carlström, RMA

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-9 Åsa Crafoord, enhetschef 1-8

I tjänsten deltog Sven-Göran Södergren, avd chef 1-9 Åsa Crafoord, enhetschef 1-8 HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB HANDIKAPPRÅD PROTOKOLL 8:2009 SAMMANTRÄDE 7 SEPTEMBER 2009 SID 1 (5) Närvarande: Ordförande Marita Innergård DHR Vice ordförande Heidi

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2014-09-16 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Stadshuset kl. 10.00-12.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Agneta Lindberg (S), ordf Gunnar Magnusson (C) Börje Gustafsson, FUB Jennie Freij,

Läs mer

Revidering av Boverkets regler om enkelt avhjälpta hinder Remiss från Boverket Remisstid den 6 mars 2013

Revidering av Boverkets regler om enkelt avhjälpta hinder Remiss från Boverket Remisstid den 6 mars 2013 PM 2013:35 RIII (Dnr 319-35/2013) Revidering av Boverkets regler om enkelt avhjälpta hinder Remiss från Boverket Remisstid den 6 mars 2013 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt 1 (7) Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 13 mars 2017 kl 18:00-20:00 Plats: Distriktskansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30,

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL NORDANSTIGS KOMMUN i Hudiskvall och Nordanstig SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2011-12-09 1 Sida Plats och tid Älvstagården i Jättendal, fredagen den 9 december 2011 kl 09:00 11-30 Beslutande Övriga

Läs mer

Tillgänglighetsinventering av Stockholms läns blåsarsymfoniker

Tillgänglighetsinventering av Stockholms läns blåsarsymfoniker Tillgänglighetsinventering av Stockholms läns blåsarsymfoniker 2014 ENTUM i samarbete med Add Access 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Uppdragsgivare och kontaktperson... 4 Beskrivning av

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (5) Protokoll Skärholmens råd för funktionshinderfrågor Tidpunkt: 2016-09-16, kl. 10.00 12.00 Lokal: Norrholmen,, plan 7. Lotta Rosenström Ordförande Mikael Erdefelt Justerare Närvarande:

Läs mer

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL 2014-06-10 Sid 16 Inledning... 1 17 Val av justeringsledamot... 1 18 Godkännande av dagordningen... 1 19 Föregående protokoll... 1 20 Information från representantgruppen...

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Handikapprådet 2013-02-25

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Handikapprådet 2013-02-25 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 16:30 18:00 ande Emma Magnusson (C) ordf Britt-Marie Domeij (M) Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Ann-Christin Ängeskog (DHR) Walter Rydström (FUB) Carina Davidsson

Läs mer

Kyrkan räknas till offentliga rum och de ska även vara tillgängliga för människor

Kyrkan räknas till offentliga rum och de ska även vara tillgängliga för människor Sida 1 Toaletten Hur ska toaletten se för att alla kan använda den? För att på bästa sätt kunna svara på den frågan har vi tagit hjälp av byggnadsinspektör Ola Grönås och Handisam. Kyrkan räknas till offentliga

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Leif Höglund

Närvarande Enligt närvarolista, sid 2. Leif Höglund 2013-12-02 1 (7) Plats Rum 225, kommunhuset, Vänersborg Tid Måndag 2 december 2013, kl. 13.30 16.30 Närvarande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista Sid 3

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 3 2016-03-21 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna.

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna. PROTOKOLL 2 /2009 Sammanträdesdag 1 Tisdag: 3 februari 2009 Justerat den Justerat den Ingrid Dalén Jan Lamby Närvarande: Ordförande Ledamöter Ingrid Dalén (HSO/FUB) Jan Lamby (HSO/HRF) Anna Källström (HSO/R)

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , möte 2

Sammanträdesprotokoll , möte 2 Norrmalms stadsdelsförvaltning Norrmalms råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (6) Sammanträdesprotokoll 2017-03-13, möte 2 Närvarande ledamöter Louise Lindström, rådets ordförande, Förbundet

Läs mer

Innehåll TD... 4. Hitta i TD... 5. En mänsklig rättighet... 6. TD:s styrka... 8. TD skapar nya förutsättningar... 11. TD-spindeln gör skillnad!...

Innehåll TD... 4. Hitta i TD... 5. En mänsklig rättighet... 6. TD:s styrka... 8. TD skapar nya förutsättningar... 11. TD-spindeln gör skillnad!... Innehåll TD... 4 Hitta i TD... 5 En mänsklig rättighet... 6 TD:s styrka... 8 TD skapar nya förutsättningar... 11 TD-spindeln gör skillnad!...12 Informationen i TD...14 Historik...15 Hitta i TD Gå till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor

Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor Datum: 2019-03-05 Mötesanteckningar, Rådet för funktionshinderfrågor 2019-03-08 Tid och plats: fredagen den 8 mars 2019, kl. 9-12 i Nyeport, John G. Grönvalls plats 1, 541 37 Skövde. Deltagare: Ulla-Britt

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet

Minnesanteckningar från Handikapprådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN Vår handläggare Håkan Stenström Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Handikapprådet Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-20:00 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet

Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNIGEN 05-07 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Minnesanteckningar från Funktionsrättsrådet 05-07 Plats: Handikappens hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17:30-19:30 Närvarande:

Läs mer

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson

Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (10) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 23 september, kl. 13:00-16:30 Beslutande Laila Furskog, ordförande AnnaMaja Larsson Margareta Pohjanen

Läs mer

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna 1 (5) Administrativa avdelningen, kanslienheten MINNESANTECKNINGAR HSN 2017-0070 Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Datum Måndag 12

Läs mer

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor

Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Kommuners kontakt med butiker i tillgänglighetsfrågor Rapport 2010:27 Konsumentverket 2010 2 (20) 3 (20) Innehåll Förord... 4 Bakgrund...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF.

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF. KS-2013/299 1 (10) Nämnd Huddinges råd för funktionshinderfrågor Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 15 maj 2013 Tid och plats Klockan 18:00, Rådsalen Beslutande Ledamöter Christian Ottosson (C)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2013-09-30 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-17:00 Beslutande Politiker Åke Morin (KV), SBN ordförande Dorothea Nilsson (M), BUN Krister Mattson

Läs mer

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 2011-11-28 1 (8) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 Beslutande Gabriela Håveland, ordförande Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, medicingruppen Eva Andersson, DHR Ingrid

Läs mer

3 Presentation av Regionbibliotek Stockholm

3 Presentation av Regionbibliotek Stockholm dila Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Kajsa Bellander MINNESANTECKNINGAR 21 februari 2018 KN 2018/1032 Samverkanråd Funktionsorganisationer Datum: 21 februari 2018 Tid: 10-11.30 Plats:

Läs mer

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Landstingsstyrelsens förvaltning F Administration F Kansli 1 (5) Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Läs mer

Protokoll från Styrgruppsmöte 2 för projekt SeaGIS Videomöte den 16 oktober 2012

Protokoll från Styrgruppsmöte 2 för projekt SeaGIS Videomöte den 16 oktober 2012 Protokoll från Styrgruppsmöte 2 för projekt SeaGIS Videomöte den 16 oktober 2012 1. Mötets öppnande och konstaterande av styrgruppsmedlemmar samt deltagare. Mötet öppnades klocka 09.10 av projektledare

Läs mer

Närvarande: ordföranden Ken Gammelgård DHR vice ordförande Lasse Gustafsson HSO/NHR. Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Gunnar Slätt HSO/FHDBF

Närvarande: ordföranden Ken Gammelgård DHR vice ordförande Lasse Gustafsson HSO/NHR. Ledamöter Ewa Ström HSO/HRF Gunnar Slätt HSO/FHDBF HANDIKAPPRÅDET VID TRAFIK- OCH RENHÅLLNINGSNÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB PROTOKOLL 10 /2010 Sammanträdesdag Torsdagen den 11 november 2010 kl 15.00-17.00 Justerat den Justerat den Ken Gammelgård

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet Protokoll Tid torsdagen den 6 november 2008, kl. 13.30-16.00 Plats Rådhuset, sammanträdesrum Kupolen Närvarande Jonas Eriksson ordförande (MP) Veronika Plamén-Lemke (M) Ingeborg

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd. 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag

Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd. 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Protokoll 1 (5) Länets Handikappråd Tid och plats för Sammanträdet 24 februari 2012 kl. 09.00-12.00, Landstingshuset, Hus 2, Plan 2, Dr. Prag Beslutande Elin Hoffner (V) Björn Hjortling Inger Essvall Kristian

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Upphandlingsstrategi - LED armaturer. Detta dokument sammanfattar strategin för genomförandet av upphandling av LED armaturer (LOC ).

Upphandlingsstrategi - LED armaturer. Detta dokument sammanfattar strategin för genomförandet av upphandling av LED armaturer (LOC ). locum. sid 1 av 7 VÅRDEN FÖR VÅRDEN 2018-09-20 Jenni Viklander Upphandlare 08-123 174 39 jenni.indrayatie-viklander@sll.se Upphandlingsstrategi I I LOC 1710-0961 Upphandlingsstrategi - LED armaturer Detta

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Tisdagen den 4 oktober 2016 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SPRF

Läs mer

TD Tillgänglighetsdatabasen

TD Tillgänglighetsdatabasen 1 Innehåll TD Tillgänglighetsdatabasen........................................... 5 Hitta i TD.............................................................. 6 En mänsklig rättighet...................................................

Läs mer

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats.

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2014 Dnr SbN 2014-00376 Dnr E2014-00008 Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl 14.00 16.15 Plats Gamla Biblioteket,

Läs mer

Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne.

Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne. Minimikrav på tillgänglighet till olika publika lokaler. Text med kursiv stil = ökat krav på lokaler som ägs eller hyrs av Region Skåne. Parkeringsplats Finns parkering inom 25 m gångavstånd till publik

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen

Ärende 1 Genomgång av minnesanteckningar från föregående möte i arkitekturgruppen ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 20 NOVEMBER 0930-1500 GÖTEBORG SIDAN 1 AV 1 MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, VästKom

Läs mer

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar

Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt. Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar PROTOKOLL 1 (6) Sammanträde: Vattendelegationen för Södra Östersjöns vattendistrikt Tid: Onsdagen 18 september 2013 Plats: Kalmar kommun, Rådhuset, Kalmar Ledamöter: Stefan Carlsson Ordförande Marianne

Läs mer

Referensgruppsmöte Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL

Referensgruppsmöte Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL Tid: Torsdagen den 26 februari 2009 Plats: SL Storstockholms lokaltrafik, Lindhagensgatan 100 Lokal: Hötorget

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto Tid och plats Onsdagen den 26 maj 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder,

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Elin Jonsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Elin Jonsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louice Hellström (M) Bertil Forselius, SRF Inga-Lisa Sundqvist, DHR Jörgen Brink, FUB Lena Andersson, FMLS Elin Jonsson,

Läs mer

Handikappolitiskt program, datum för träff 8

Handikappolitiskt program, datum för träff 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Nya ledamöter i handikapprådet 3 Tillgänglighet 4 Föregående protokoll 5 Information från socialnämnden 6 Information från Pia

Läs mer

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna.

Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet och särskilt inbjudna. 1 Tillgänglighetspromenad 5 september 2016 Plats: Dalslands konstmuseum och Dalslands center. Tillgänglighetspromenaden vänder sig till ledamöter i Kommunala funktionshinderrådet, ritningsgranskarrådet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan,

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan, SAMRÅDSREDOGÖRELSE E 18 Tullstation Hån Årjängs kommun, Värmlands län Vägplan, 2016-09-30 Trafikverket Postadress: Box 1051, 651 15 Karlstad E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 Samrådsredogörelse

Läs mer

Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler

Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler Riktlinjer för skyltning av Lekebergs kommuns verksamhetslokaler Fastställd av: Kommunstyrelsen Datum: 2018-06-04 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelsen Ansvarig tjänsteperson: Kommunikatör Diarienummer:

Läs mer