Samverkansråd Locum AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansråd Locum AB"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1(5) Teknikenheten Locum AB Tid & plats: kl Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jaan Kaur DHR Björne Karlsson SRF Göran Gustafsson SRF Anders Gustafson HSO Lena Regnell NHR Britt-Marie Karlsson HSO/FEB Göran Eliasson HSO/ALA Ylva Kamperin Locum Per Carlsson Locum (Sekr.) Fredrik Rutz SU Frånvarande: Eva Söderbärj HSO/FUB, Jan Lamby HSO/HiSL, Elisabet Åman LSF (anmält förhinder). Anna Westerberg DHR, Marie Ryberg HSO smötet genomfördes efter kallelse utsänd av Per Carlsson. Mötet öppnas Thomas Ahlberg hälsade välkommen och presenterade sig för de deltagare som han inte träffat tidigare. Formalia Presentationsrunda genomfördes. Konstaterades att Locum Rum inte går ut till samtliga rådsmedlemmar. Per Carlsson påtalar detta för informationsavdelningen. Locum AB BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX INTERNET ORG.NR Box Sjukhusbacken 14 Växel Central Stockholm Stockholm Bolagets säte: Stockholm

2 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 2(5) Föregående minnesanteckningar Thomas Ahlberg gjorde en sammanfattande genomgång av senaste mötesprotokollet (protokoll 25). Inga synpunkter framfördes. (Under mötet justerades dagordningen och en övrig fråga från Jaan Kaur behandlades. Protokollet följer dock dagordningens disposition.) Allmän information Inget att rapportera. Vidare utvärdering av receptionsdisken på Sös Fredrik Rutz, konsult och forskare inom användbarhet, gjorde en genomgång av ämnesområdet människa-maskininteraktion. Han förklarade vad användbarhet innebär och hur området har utvecklats historiskt sett. Vidare beskrev Fredrik den arbetsgång som generellt används: målgruppsanalys (definition av brukare), analys (definition av behov hos brukarna), framtagning av gränssnitt (enklare prototyp av ett system eller produkt), utvärdering (test av produkten). Fredrik gick även igenom vilka vinster som kan uppnås genom en användbarhetsstudie. Bland annat kan en produkt/datorprogram som fungerar som brukaren vill förenkla handhavandet, minska frustration och minska tidsåtgång vid användandet. Detta kan i sin tur kopplas till ekonomiska vinster och säkerhetsaspekter i kommersiella sammanhang. För den vidare utvärderingen av Locums receptionsdisk har en målgruppsworkshop genomförts som kommer att ligga till grund för de observationer som ska genomföras på Sös. Som en kompletterande undersökningsmetod kommer även en personaldagbok att användas. Denna dagbok kommer att läggas ut på Sös och Bollmora. Diskuterades hur tidplanen ser ut och konstaterades att maj kan vara en lämplig slutpunkt för utvärderingsfasen. Jaan Kaur undrade om endast Sös-disken ska observeras. Fredrik Rutz svarade att det inte är specifikt Sös-disken som ska studeras utan det är en disk som ska undersökas. Göran Gustafsson menade att det är besökarnas beteende som ska studeras vid en disk viket Fredrik bekräftade. Jaan Kaur undrade om man betalar vid Sös-disken. Ylva Kamperin svarade att man hanterar kontanter men att det sker relativt sällan. Fredrik Rutz inflikade att personaldagboken är tänkt som ett komplement som ska kunna fånga upp de eventuella svårigheter som receptionspersonalen uppmärksammar att besökarna har.

3 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 3(5) Pågående/kommande tillgänglighetsuppdrag Ylva Kamperin berättade att hon för närvarande arbetar med att stötta de SLSOverksamheter som vid tillgänglighetsinventeringarna visade sig ha grava brister (ca 75 enheter). En byggfirma har anlitats för att lämna prisuppgifter och ska även, om verksamheten så önskar, kunna genomföra byggåtgärder. Anders Gustafson undrade hur många vårdcentraler som inventerats. Per Carlsson svarade att det rör sig om mellan stycken. Björne Karlsson frågade om inventeringarna har utförts av personalen. Ylva svarade att inventeringarna genomförts av Locum och omfattar de publika delarna. Jaan Kaur kommenterade att det röra sig om 50% av vårdcentralerna som kan vara aktuella för flytt. Per Carlsson svarade att i de fall hindren är så svåravhjälpta eller dyra att åtgärda är flytt till tillgängliga lokaler den bästa lösningen. Ylva Kamperin informerade om ett projekt avseende möbler på Huddinge sjukhus där Locum blivit engagerat. Inredning är som regel ingenting som ett fastighetsförvaltningsbolag ägnar sig åt men i just detta fall har Locum blivit inkopplade. De nya möblerna ska utvärderas utifrån synergonomiska aspekter och Björne Karlsson och Sofia Naesström kommer att delta. Jaan Kaur menade att även möbleringen är viktig. Det vill säga hur möblerna placeras i rummet så att det är möjligt att passera med rullstol och även att kunna komma intill ett bord. Slutligen berättade Ylva om förstudiearbetet för ögonmottagningen på Sös där ambitionen är högt satt avseende tillgänglighet och en visuellt fungerande miljö. Björne Karlsson undrade över åtgärder som skulle genomföras på landstingshuset. Bland annat saknas trappstegsmarkeringar och punktskriftsinformation. Jaan Kaur hade hört att en anledning till att den yttre trappan inte har markerats skulle vara att Skönhetsrådet skulle ha haft synpunkter. Ylva Kamperin beskrev de åtgärder som hon varit involverad i att genomföra. Per Carlsson menade att exemplet visar på oklarheterna över vem som har ansvaret då Locum förvaltar fastigheten men verksamheten hyr hela byggnaden. Övriga frågor Jaan Kaur önskade mer information kring den tävling som genomförts för att få fram förslag på en ny byggnadsdel till Sös där bland annat akut, förlossning och sterilcentral är tänkt att inrymmas. Jaan kommenterade även att lokalen där tävlingsbidragen presenterades var otillgänglig på grund av en trappa. Trots att han hade föranmält sitt besök saknades möjlighet att ta emot honom och han blev tvungen att vända tillbaka. Per Carlsson beskrev i allmänna ordalag hur tävlingen hade genomförts och vika aspekter som lyfts fram. Exempelvis prioriterades de logistiska sambanden högt.

4 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 4(5) Tillgänglighetsaspekten ingick som ett kriterium som skulle beaktas enligt tävlingsförutsättningarna. Bland de förslag som utvärderades kunde det konstateras att förslagsställarna tillgodosett dessa krav i varierande utsträckning. Eftersom förslagen inte var utformade på detaljnivå har det inte varit möjligt att studera tillgängligheten specifikt. Däremot har det på olika sätt omnämnts i de texter som bifogats till skissförslagen. För mer information hänvisade Thomas Ahlberg till Locums hemsida (Locum - Tävling för tillbyggnad vid Södersjukhuset). Senaste numret av Locum Rum har en artikel om tävlingen. På grund av brister i utskicket av tidningen sänds ett exemplar ut separat. Björne Karlsson hade inkommit med fem frågor till dagens möte. 1. Hur går arbetet med att samordna tillgänglighetsarbetet inom landstinget? Per Carlsson svarade att samordning saknas och hänvisade till protokoll 23 punkt 5 under övriga frågor där samma fråga besvarats av Elisabet Åman. 2. Hur långt har landstinget kommit för att undanröja enkelt avhjälpta hinder? Per förklarade att eftersom det saknas central samordning finns inte heller någon möjlighet att bedöma hur långt landstingets förvaltningar och bolag gemensamt har kommit i tillgänglighetsarbetet. Varje bolag som berörs av frågan jobbar på sitt håll som exempelvis SL, Waxholmsbolaget och Färdtjänstförvaltningen. 3. Hur sprider Locum information om de riktlinjer för tillgänglighet som tagits fram? Vid projektstart ingår distribution av riktlinjerna till konsulter/entreprenörer som en åtgärd att checka av. 4. Hur formuleras kravet på tillgänglighet när landstinget gör upphandlingar av externa vårdgivare? Per hänvisade till HSN-F:s regelböcker för vårdvalsverksamheter punkt 9 kap 3: Vårdgivaren skall svara för att det finns lättillgänglig och lättförståelig information om öppettider och tidsbeställning. Vårdgivaren skall kunna nås per telefon under sina öppettider. Telefonsvarare skall finnas. Den som lämnar meddelande till Vårdgivaren på telefonsvarare skall bli uppringd så snart som möjligt. Vid de tider då Vårdgivaren inte har öppet skall telefonsvarare ge information om mottagningens öppettider samt vid behov hänvisa till Vårdguiden på telefon och Internet. Vårdgivaren skall göra verksamheten i alla avseenden tillgänglig för personer med olika funktionsnedsättningar, även kognitiva funktionsnedsättningar. Vårdgivaren ansvarar för att det finns för verksamheten ändamålsenliga och verksamhetsanpassade lokaler och utrustning. De lokaler och den utrustning som är avsedda för patienter skall vara anpassade och tillgängliga för personer med olika funktionsnedsättningar.

5 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 5(5) Vårdgivaren skall följa plan- och bygglagens (1987:10) krav och Boverkets föreskrifter och allmänna råd om undanröjande av enkelt avhjälpta hinder. Vårdgivaren äger inte rätt att utan Beställarens medgivande reducera avtalad tillgänglighet eller öppettider under semestrar, helger eller vid andra tidpunkter. Det skall vara möjligt för Beställaren, andra vårdgivare och samarbetspartners att kommunicera med Vårdgivaren via telefon, brev, telefax och e-post. 5. Vilka är de största hindren för att åtgärda de brister i tillgänglighet som nu finns? Per menade att både han och Ylva i diskussioner med framförallt arkitekter och inredningsarkitekter tydligt märker en bristande insikt och förståelse för tillgänglighetsfrågorna. En vanlig reaktion är att tillgängligt och estetiskt tilltalande miljöer står i ett motsatsförhållande. En diskussion följde om möjligheterna för Locum att bara använda sig av bra konsulter och välja bort dåliga. På grund av upphandlingsregler är Locum hänvisade till att använda sig av de konsulter/leverantörer/entreprenörer som handlas upp. Möjligheterna att föreskriva specifika konsulter/leverantörer/entreprenörer är begränsade eftersom favorisering inte får förekomma. Kommande möten Tidpunkt för nästa möte beslutades till 18/5 med start kl Mötet hålls på Locum. Thomas Ahlberg avslutade mötet. Noteringar förda av Per Carlsson. Delges: Närvarande och enligt sändlista.

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2010-05-18 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-05-18 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2009-11-05 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2009-11-05 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2008-02-07 Locum AB Tid & plats: 2008-02-07 kl 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2008-11-12 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2008-11-12 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-06-13 Locum AB Tid & plats: 2008-06-11 kl. 12.00 15.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-03-29 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-03-29 kl. 08.30 12.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2010-09-21 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-09-21 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur DHR Eva Söderbärj HSO/FUB

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2008-09-16 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2008-09-16 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2011-09-08 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-09-08 kl. 09.00 11.30 Locum AB, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2012-06-14 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2012-06-14 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-09-10 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-09-10 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2013-03-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(3) Samverkansråd 2015-12-08 Teknikenheten LOC 1503-0528 Samverkansråd Tillgänglighet AB Tid och plats: 2015-12-08, kl. 09.00 12.00, s huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-04-16 Locum AB Tid & plats: 2008-04-16 kl. 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 8 2015-10-26 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor

Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor HUDDINGES RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERSFRÅGOR KALLELSE SIDA 1 (2) Kallelse till Huddinges råd för funktionshindersfrågor Tid Onsdag den 11 december 2013, klockan 17:30 20:30 Plats Huddinge Konferens Center,

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-10-25 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-10-25 kl. 09.00 11.30 Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson SRF

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2016-12-06 LOC 1503-0528 Förvaltningsavdelningen Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid och plats: 2016-12-06, kl. 09.00 12.00, Locums huvudkontor, Östgötagatan

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB sid 1 av 6 Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid & plats: Kl. 09:30-12:00 - Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken plan 9. Närvarande Namn Förbund Ritva Elg Karin Rask Britt-Marie Karlsson

Läs mer

Petteri Louhema (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) föreslår i motion 2017:9 att landstingsfullmäktige beslutar att:

Petteri Louhema (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) föreslår i motion 2017:9 att landstingsfullmäktige beslutar att: 2017-06-02- ÄRENDE 14 Bilaga 1 SKRIVELSE 1(3) Svar på motion 2017:9 av Petteri Louhema (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V) om att tillgänglighetsanpassa landstingets lokaler i landstingshuset och trafikförvaltningen

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna 1 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal Personalstrategiska avdelningen Mats Sternhag Minnesanteckningar 1 2012-02-27 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2012-02-28 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2012-02-28 kl. 09.00 11.30 Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12, lokal Aulan. Närvarande: Bengt Stenström

Läs mer

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 11 april 2016 kl 18:00-20:10 Plats: Kansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30, Rissne, Sundbyberg

Läs mer

Enkelt avhjälpt i lokaler

Enkelt avhjälpt i lokaler Enkelt avhjälpt i lokaler 2 Enkelt avhjälpta hinder i publika lokaler och på allmänna platser ska åtgärdas Du får här kortfattad information om vad som gäller enligt bestämmelserna om enkelt avhjälpta

Läs mer

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén.

Tid. Måndagen den 4 november kl Plats. Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset. Justerat 2 december Ingrid Dalén. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2013 Tid Plats Måndagen den 4 november 2013 kl 13.30 15.55 Bolindersalen, Tekniska Nämndhuset Justerat 2 december

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2011-01-20 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2011-01-19 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO Kjell Björn HSO

Läs mer

Tillgänglighetsplan för Nyköpings kommun 2012-2014

Tillgänglighetsplan för Nyköpings kommun 2012-2014 Dnr KK10/499 Tillgänglighetsplan för Nyköpings kommun 2012-2014 Dnr KK 10/499 Innehållsförteckning Definitioner... 3 Inledning... 4 Planering, och utvärdering... 4 Mål och åtgärder för tillgänglighetsplanen...

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 3 2016-03-21 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård

Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård 1 (5) Avdelningen för nsjukvård Geriatrikenheten Checklista fysisk tillgänglighet Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård Företagsnamn Organisationsnummer Verksamhetens

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna.

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna. PROTOKOLL 2 /2009 Sammanträdesdag 1 Tisdag: 3 februari 2009 Justerat den Justerat den Ingrid Dalén Jan Lamby Närvarande: Ordförande Ledamöter Ingrid Dalén (HSO/FUB) Jan Lamby (HSO/HRF) Anna Källström (HSO/R)

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Konstprogram för ny mottagningsplattform på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Huddinge

Konstprogram för ny mottagningsplattform på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Huddinge KUN 2014-11-20, p 15 Konstenheten TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2014-11-11 KUN 2014/317 Handläggare: Finbar Krook Rosato Konstprogram för ny mottagningsplattform på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00-

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (13) r Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Tisdagen den 12 februari 2013, kl 13:00- Beslutande Laila Furskog, ordförande Sigrid Mattsson Ove Nilsson Kerstin

Läs mer

Konstprogram för ny akutmottagning och entré vid S:t Görans Sjukhus

Konstprogram för ny akutmottagning och entré vid S:t Görans Sjukhus KUN 2012-11-20, p 9 Konstenheten TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2012-11-06 KUN 2011/891 Handläggare: Göran Rosander Konstprogram för ny akutmottagning och entré vid S:t Görans Sjukhus 1 Ärendet Konstprogrammet

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting 1 (2) FÖRSLAG 2012:96 LS 1211-1541 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting Ärendebeskrivning Revisionskollegiet har

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2014-01-30 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2014-01-30, kl. 09.15 11.30, Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Göran Gustafsson SRF Sofia

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 22 maj 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

Enkelt avhjälpt i lokaler dags att åtgärda!

Enkelt avhjälpt i lokaler dags att åtgärda! Enkelt avhjälpt i lokaler dags att åtgärda! 2 Hinder ska åtgärdas Hinder, som exempelvis höga trösklar, tunga dörrar eller dålig belysning, finns både i byggnader och utemiljö. Du som äger en lokal dit

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07

PROTOKOLL 1 (11) Tillgänglighetsrådet 2012-06-07 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-07 Fört vid sammanträde med Plats och tid: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 14.00 16.15 Närvarande: Elisabeth Cima Kvarneke (V), ordförande Anne Wilks (MP) Melvin Selander,

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Mötesanteckningar 8 2017-10-30 Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Att inkludera ett tillgänglighetsperspektiv i projektutvärderingar

Att inkludera ett tillgänglighetsperspektiv i projektutvärderingar Processtöd Tillgänglighet Att inkludera ett tillgänglighetsperspektiv i projektutvärderingar Hur kan vi i vårt projekt få hjälp av utvärderaren att uppmärksamma, belysa, analysera och reflektera kring

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral. Telefon-rådgivning Öppet dygnet runt.

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdagen den 7 oktober 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF,

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Tallåsenrummet 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M), vice ordförande Bertil Forselius SRF Inga-Lisa Sundqvist,

Läs mer

4. Uppdragsbeskrivning medicinsk fotvård

4. Uppdragsbeskrivning medicinsk fotvård Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-11-29 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn Upphandling Medicinsk fotvård - LOV DU-UPP15-0194 Symbolförklaring: Texten ingår i

Läs mer

HANDLINGSPLAN för tillgänglighetsarbetet inom VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS verksamhetsområde.

HANDLINGSPLAN för tillgänglighetsarbetet inom VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS verksamhetsområde. SALA1000, v 1.0, 2010-08-26 1 (6) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Information, stöd och utredning Klas-Göran Gidlöf HANDLINGSPLAN för tillgänglighetsarbetet inom VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDENS verksamhetsområde.

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF.

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF. KS-2013/299 1 (10) Nämnd Huddinges råd för funktionshinderfrågor Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 15 maj 2013 Tid och plats Klockan 18:00, Rådsalen Beslutande Ledamöter Christian Ottosson (C)

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) 1 Tillgänglighetsdatabasen (TD) 2 Förord Tillgänglighet handlar om att göra verksamheter och miljöer tillgängliga

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto Tid och plats Onsdagen den 26 maj 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder,

Läs mer

PROTOKOLL 1(13) Underskrifter Paragrafer 1-10 Sekreterare. Ordförande. Justerande. Urban Clarin

PROTOKOLL 1(13) Underskrifter Paragrafer 1-10 Sekreterare. Ordförande. Justerande. Urban Clarin PROTOKOLL 1(13) Kommunala handikapprådet 2014-02-21 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset, kl. 13.15 16.30 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden

Läs mer

3 Presentation av Regionbibliotek Stockholm

3 Presentation av Regionbibliotek Stockholm dila Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Kajsa Bellander MINNESANTECKNINGAR 21 februari 2018 KN 2018/1032 Samverkanråd Funktionsorganisationer Datum: 21 februari 2018 Tid: 10-11.30 Plats:

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 11 december 2015 kl. 10.00 12.00 Plats Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Närvarande Mats Hugosson (C),

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

Förvalta och bygga tillgängligt boende. Bra för äldre bra för alla!

Förvalta och bygga tillgängligt boende. Bra för äldre bra för alla! Förvalta och bygga tillgängligt boende Bra för äldre bra för alla! Handen på hjärtat Vet du hur framkomligheten och tillgängligheten fungerar i dina fastigheter? Alla mår bra av att komma ut i friska luften.

Läs mer

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20

Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 1 Samverkansriktlinjer enligt 3 f HSL, 2 kap. 7 SoL och SOSFS 2007:10/2008:20 SAMORDNAD INDIVIDUELL PLANERING MELLAN LANDSTINGETS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD OCH KOMMUNERNAS SOCIALTJÄNST SAMT SAMORDNING AV INSATSER

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-02-19 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-02-19 kl. 09.15 11.30 Locum, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

Mer än bara trösklar

Mer än bara trösklar Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Elisabet Åman 2009-12-14 1 (9) Mer än bara trösklar Stockholms läns landstings program 2011 2015 för delaktighet för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt 1 (7) Protokoll 3/2017 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 13 mars 2017 kl 18:00-20:00 Plats: Distriktskansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30,

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Mer än bara trösklar

Mer än bara trösklar Lättläst Mer än bara trösklar Stockholms läns landstings program för att personer med funktionsnedsättning ska kunna leva som andra www.sll.se 1 2 Mer än bara trösklar Stockholms läns landstings program

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Onsdag 13 maj, kl. 13.00-15.00 Plats:, Lindhagensgatan

Läs mer

Etiska regler för försäljning och marknadsföring via telefon till konsument

Etiska regler för försäljning och marknadsföring via telefon till konsument Etiska regler för försäljning och marknadsföring via telefon till konsument INNEHÅLL Inledning 3 1. Definitioner 3 2. Inför påringningen 3 3. Vid Påringning 3 3.1 Identifiering 3 3.2 Begränsningar i tid

Läs mer

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats.

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2014 Dnr SbN 2014-00376 Dnr E2014-00008 Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl 14.00 16.15 Plats Gamla Biblioteket,

Läs mer

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100 1(8) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets organisationer för funktionshinderfrågor och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen Tid: torsdag, kl.

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Kommunala Handikapprådet (KHR) 091028 1 (7) Tid: 15.00 16.10 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närv: Bosse Pettersson ordförande Juno Lindberg Handikappsamv Ingegerd Karlsson Socialnämnden Inga-Lill

Läs mer

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö

Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Riksföreningen psykoterapicentrum i Skåne Minnesanteckningar från Kick offdag 110827 på Psykologcentrum, S Förstadsg 13, Malmö Närvarande:, Ernst Dahlqvist, Christina Fredlund, Eva Malmberg, Kerstin Nilsson

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket.

Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl Plats: Fleminggatan 4, Gamla Biblioteket. s HANDIKAPPRÅDET VID FASTIGHETS- OCH SALUHALLSNÄMNDEN, MARKNÄMNDEN, TRAFIK- NÄMNDEN OCH STOCKHOLMS STADS PARKERINGS AB. Protokoll nr 9, 2006. Tid: Torsdag 24 augusti 2006 kl. 14.00 17.00. Plats: Fleminggatan

Läs mer

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus

Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Protokoll Självförvaltningsrådet Dalheimers hus Tid: 2017-02-23 kl 13:30-15:30 Plats: Dalheimers hus Mariaplan Ledamöter: Kjell Emanuelsson HSO/SRF Annelie Eliasson HSO / RBU Karin Hedén Hessling HSO/SRF

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 3 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 mars 2013 kl. 15.00 16.15 Justerat den 20 / 3 2013 Ewa

Läs mer

Protokoll fört vid möte med arbetsmarknadsnämndens råd för funktionshinderfrågor

Protokoll fört vid möte med arbetsmarknadsnämndens råd för funktionshinderfrågor Arbetsmarknadsförvaltningen nr 3 Administrativa enheten Sida 1 (5) 2019-03-20 Närvarande från rådet för : Louise Lindström, DHRS Sirkka Husso, SRF Ann-Cristin Broberg, HSO Bengt Lyngbäck, HSO Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , möte 10

Sammanträdesprotokoll , möte 10 Norrmalms stadsdelsförvaltning Norrmalms råd för funktionshinderfrågor Protokoll Sida 1 (6) Sammanträdesprotokoll 2017-12-04, möte 10 Närvarande ledamöter Louise Lindström, rådets ordförande, Förbundet

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14

Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 1 E Bjuke/jn 2013-10-14 Minnesanteckningar förda vid Brukarrådsmöte på Syncentralen, Lilla Utsikten, Skaraborgs Sjukhus Skövde, 2013-10-14 Närvarande: Viola Lindén, SRF Claes-Göran Johansson, SRF Britt

Läs mer

Handlingsplan för tillgänglighet

Handlingsplan för tillgänglighet Handlingsplan för tillgänglighet Dnr SU 149-0617-09 Handlingsplan för tillgänglighet vid Stockholms universitet 2009-2011 Målet för tillgänglighetsarbetet vid Stockholms universitet är att personer med

Läs mer

Minnesanteckningar från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna

Minnesanteckningar från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna Stadsarkitektkontoret 2011-01-27 Protokoll nr 11 Minnesanteckningar 2010 0303 från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna Närvarande Eva Ahlin (BN), Peter Wigren (TN), Lil Jacobson (SAK -

Läs mer

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst 1(5) Handläggare Helene Ljungqvist 2016-04-05 Deltagare: Hamaddah Mansour, SRF Alma Asic, HSO Birgitta Flogenfeldt, HSO Karin Lemberg, HSO Inge-Britt Lundin, HSO Jaan Kaur, DHR Amir Amirriazi, DHR Sirkka

Läs mer

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom

Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Handläggare: Jörgen Maersk-Möller Anders Fridell PAN 2016-04-12 P 6 1 (6) Återföring: Principärende rörande vård av patienter med cancersjukdom Ärendet Patientnämnden noterade under 2014 en kraftig ökning

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län

BLCS Styrelsemöte nr 10. Blodcancerföreningen i Stockholms län 1 BLCS Styrelsemöte nr 10 Blodcancerföreningen i Stockholms län Styrelsesammanträde nr 10, 2008-12-04, 1800 ca 2010 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr. Sundbyberg Närvarande Frånvarande Frånvarande Özge Özen

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdag 9 oktober 2013, kl. 13-15 Hjälpmedelskonsulentverksamheten, Köpmangatan 37, Luleå SPF, Gunilla Bergstedt SPRF, Eivor Öhman SKPF, Majvor

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd RS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd RS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Mötesanteckningar 2019-03-22 Mötesanteckningar Samverkansråd RS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning Justeras: Maria Fälth Annika Hässler Datum 2019-03-22 Tid 14.00

Läs mer

Föreläggande om åtgärd, Näckrosen 7

Föreläggande om åtgärd, Näckrosen 7 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Vår beteckning BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN 2017-10-19 TILLS.2017.30 Vår handläggare Anna Eriksson Bygglovshandläggare Bygg- och miljönämnden Katrineholms kommun Föreläggande om åtgärd,

Läs mer

IF Friskis & Svettis Trosa

IF Friskis & Svettis Trosa 1 Protokoll 253 från styrelsemöte 2011-05-29 Närvarande: Kristina Svensson-Pettersson Anna Granlund Eva-Marie Lindström Hans Lundén Beth Nyhlén Niklas Berge Ordförande Sekreterare 1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Innehåll. TD Tillgänglighetsdatabasen Hitta i TD En mänsklig rättighet Vad är TD? TD skapar nya möjligheter...

Innehåll. TD Tillgänglighetsdatabasen Hitta i TD En mänsklig rättighet Vad är TD? TD skapar nya möjligheter... 1 Innehåll TD Tillgänglighetsdatabasen..................................... 5 Hitta i TD........................................................ 6 En mänsklig rättighet.............................................

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer