Samverkansråd Locum AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansråd Locum AB"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1(6) Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: kl Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan Kaur DHR Britt-Marie Karlsson HSO/FEB Monica Ulmeryd SRF Lena Regnell NHR Göran Eliasson HSO/ALA Göran Gustafsson SRF Elisabet Åman LSF Göran Wachsner Locum Ylva Kamperin Locum Anna Montgomery Locum (Ordf.) Per Carlsson Locum (Sekr.) Marie Ryberg hade anmält förhinder. smötet genomfördes efter kallelse utsänd av Göran Wachsner. Mötet öppnas Anna Montgomery öppnade mötet och hälsade alla välkomna till ets möte. Anna gav en kort presentation av sig själv i egenskap av ny ordförande för samverkansrådet. Vidare beskrev hon hur den nya organisationen är tänkt att fungera där projektavdelningen ska vara mer flexibel än tidigare. En effekt av detta är att Ylva Kamperin tar över delar av genomförandet av tillgänglighetsåtgärder efter Charles Pettersson. En allmän presentationsrunda genomfördes. Locum AB BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX INTERNET ORG.NR Box Sjukhusbacken 14 Växel Central Stockholm Stockholm Bolagets säte: Stockholm

2 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 2(6) Ordföranden har ordet Formalia Anna Montgomery öppnade mötet. Jaan Kaur önskade ta upp frågor kring NKS under övriga frågor. Eva Söderbärj ville ta upp frågan om utbetalning av arvoden för möten/kurser som ingår i rollen som samverkansrådsrepresentant. Elisabet Åman önskade informera om tillgänglighetsseminariet i Landstinget. Föregående minnesanteckningar Jaan Kaur och Anna Montgomery framförde synpunkter på förra mötets minnesanteckningar. Dels ett syftningsfel, dels en otydlig formulering. Göran Eliasson påpekade att han deltagit vid förra mötet vilket inte framgick av deltagarlistan. Göran Eliasson påpekade att han inte fått påminnelse om mötet via sms. En reviderad adresslista skapas och bifogas mötesprotokollet. a) Studiebesök vid Konserthuset Göran Wachsner beskrev förutsättningarna för ett studiebesök på Konserthuset som bland annat styrs av den pågående verksamheten i huset. Jaan Kaur var intresserad av att få reda på vilka prioriteringar som har gjorts med avseende på tillgänglighetsåtgärderna. Monica Ulmeryd ville veta hur man har utformat räckena på balkongerna som hon tidigare har framfört synpunkter på. Beslutades att Göran Wachsner upprättar en krysslista med förslag på tre datum då studiebesöket kan tänkas genomförs. b) Organisationsplan för Locum Ny organisationsplan har skickats ut med kallelsen till detta möte. Anna Montgomery kommenterade att den nu fastställda planen hade samma utseende som den plan Johan Lausing presenterat vid föregående möte. c) Slutrapport från examensarbete om receptionsdiskar Göran Wachsner meddelade att det examensarbete som presenterades vid senaste mötet har visats för producenter som har visat sig positiva till det. Jan Lamby menade att den rapport som examensarbetet resulterat i är mycket ambitiöst utförd. Vad blir det för fortsättning? Göran Wachsner svarade att Ylva Kamperin tar upp det under sin punkt.

3 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 3(6) Monica Ulmeryd undrade över färgsättningen då hon inte haft möjlighet att tolka bilderna. Per Carlsson beskrev i ord hur diskens färgade ytor var placerade och Ylva Kamperin inflikade att färgen naturligtvis kan variera men att kontrasten, 0,4 NCSenheter, ska uppnås. Redovisning av Locums arbete med tillgänglighet Göran Wachsner rapporterade att sedan föregående möte har vi, trots semestrar, lämnat synpunkter på tillgängligheten i några fall, bland annat på: 1. Nacka närsjukhus 2. Handens sjukhus Vi deltar också som sakkunniga och lämnar synpunkter på: 1. Danderyd, ombyggnad av hus 04 som talklinik Revideringen av Tillgänglighetsriktlinjerna har fortsatt och sammanlagt har nu 12 versioner utarbetats. Vi avvaktar en principiell diskussion inom Locum om riktlinjens utformning samt resultaten från arbetsgrupperna och de standardritningar som håller på att tas fram. Ytterligare synpunkter tas upp under punkten Revidering av Locums Riktlinjer Tillgänglighet vid dagens möte. Arbetet med att projektera ny receptionsdisk för Bollmora VC är i sin slutfas, sedan verksamheten i sista stund ändrat sig efter att arkitekten presenterat två förslag vilka vi uppfattade att man godtog och bara skulle diskutera vilken av de två man skulle välja. Nya förslag har utarbetats och ett av dessa är nu accepterat men vi måste ha deras underskrift innan vi kan gå vidare. Till Locums personalavdelning har vi lämnat över vårt engagemang i den arbetsgrupp som arbetar med ansökan om medel från ESF för att genomföra en förstudie som i slutändan skall få fler personer med funktionsnedsättningar in i arbetslivet med Landstinget som arbetsgivare. Locum deltar som sponsorer samt rådgivare i ett nytt examensarbete vid KTH Syd som denna gång rör alternativ toalettstolsutformning. Resultatet kommer att presenteras vid ett senare möte med et. Lösningen är inlämnad till Patent- och registreringsverket för att skyddas och vi får avvakta till dess den processen är klar, eventuellt kan det bli fråga om att avge en sekretessförsäkran innan vi kan ta del av förslagen. Till Sjukvårdstyrelsen Stockholms stad och Ekerö har vi rapporterat om resultatet från det pågående inventeringsarbetet av VC och HLM som vi utför åt HSN-F. Motsvarande rapportering skall även lämnas till Sjukvårdsstyrelsen för Stockholm Norr och Stockholm Söder.

4 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 4(6) En presentation av tillgänglighetsarbetet kommer att lämnas i samband med det frukostseminarium som skall hållas den 22 september för Locums hyresgäster med flera. Liknande presentationer planeras för Landstingsstyrelsens pensionärsråd den 29 september och vid Landstingets seminarium Tillgängligt landsting 2010 den 23 oktober som Elisabet Åman anmälde vid vårt förra möte. Jaan Kaur undrade hur politiken hade tagit till sig Göran Wachsners dragning. Göran Wachsner menade att politiken hade tagit resultaten till sig och ska ta tag i det. Jaan Kaur och Göran Eliasson önskade ta del av de excellistor som Göran Wachsner sammanställt över tillgänglighetsbrister på vårdcentraler i Storstockholm samt Ekerökommun. Göran Wachsner undersöker om det är ok med HSN-F. Anna Montgomery förtydligade att Locum utför inventeringsarbetet på uppdrag av HSN-F. 1) Arbetet med skyltning Per Carlsson förklarade att det inte hänt så mycket på skyltfronten sedan sist. I och med omorganisationen med en starkare projektavdelning hoppades han på att kunna lämna över arbetet med skyltning för att kunna övergå i en rådgivande roll. 2) Arbetet med genomförandet av föreslagna åtgärder Ylva Kamperin redovisade vilka åtgärder som hon genomfört. Bland annat har en trapphiss installerats på Danderyds sjukhus. Där har även belysningen setts över samt en telefonhytt restaurerats. Även på Sös har åtgärder genomförts. Bland annat har dörröppningsautomatik monterats, färdtjänsttelefonen flyttats och skyltningen vid akuten gjorts om. På Sös planeras även för att genomföra ett pilotprojekt där informationsdisken ska byggas om med utgångspunkt från det examensarbete som togs fram under våren. På St. Göran har ett antal WC åtgärdats. Monica Ulmeryd undrade över hur det går med uppföljningen av de åtgärder som genomförts. Göran Wachsner beskrev att förhoppningen tidigare var att återkoppling från förvaltarna skulle ske successivt. Så har inte varit fallet och att få en aktuell status är därför angeläget. Övriga frågor Jaan Kaur diskuterade utformningen av patient/vårdrum på NKS. Otydliga uppgifter om hur stora olika rumstyper ska vara har presenterats vilket skapar oro för att tillgängligheten inte prioriteras. Studiebesök har gjorts vid det provrum som har byggts upp. Ytan mättes upp till 18,05 m 2. Rummet var vid besöket endast möblerat med en säng och visade sig vara trångt med endast denna möblering.

5 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 5(6) Jan Lamby påpekade att i ett presentationsmaterial för NKS redovisas ytmåttet 24,5 m 2 för ett konceptrum. Eftersom ett möblerat och inrett rum ännu inte finns tillgängligt är det inte möjligt att bedöma hur orienterbarhet, akustik m.m. fungerar. Jaan Kaur hade hört att tveksamheter till nytt golvmaterial hade framförts från personal på Huddinge sjukhus. Jaan meddelade vidare att det den 3 oktober ska presenteras ett förfrågningsunderlag för offerter för hela NKS. Anna Montgomery påpekade att NKS nu är ett eget kansli och undrade över hur kontakterna sköts från samverkansrådets organisationer. Jaan Kaur svarade att det finns en gruppering inom intresseföreningarna för personer med funktionsnedsättningar som för diskussioner med NKS. Göran Wachsner informerade om att det från början var tänkt att alla rum skulle vara lika stora för att uppnå en stor flexibilitet. Numer är dock rumsfunktionerna uppdelade. Jaan Kaur påpekade att det var trångt att passera mellan dörren till toaletten och sängen. Göran Wachsner meddelade att vid kontakt med Anna Carin Oscarsson på NKS har följande framkommit: 1. Patientrummet beräknas vara färdigmöblerat i nästa vecka, hon återkommer till Göran Wachsner med bekräftelse så snart det är klart. 2. Det patientrum som finns uppställt är ca 18 m 2 men kan komma att bli något större eller mindre i sin slutliga utformning. Det rum som Juan Copovi Mena pratade om vid sin presentation av NKS måste ha varit ett intensivvårdsrum som beräknas bli ca m 2 beroende på slutlig omfattning och utrustning. 3. Dörren till toaletten kommer att flyttas med hänsyn till det olämpliga i att behöva titta in på toaletten från sängen. Erforderligt utrymme för att komma fram med rullstol kommer att beaktas. 4. Patientorganisationerna kommer att kallas till visning den 13 oktober och en workshop är planerad till november. Jaan Kaur menade att det måste vara en målsättning att Locums arbete kommer NKS till del, till exempel genom riktlinjerna. Göran Wachsner sa att tillgänglighetsutbildning har hållits för personalen på NKS. Eva Söderbärj lyfte fram frågan om Locum betalar ut arvode för deltagande på kurser/seminarier som har med samverkansrådets arbetsområde att göra. Göran Wachsner rapporterade att Locum endast betalar för de möten som man kallat till. Monica Ulmeryd påtalade att förbunden får bidrag för att arrangera seminarier men att någon betalning till medlemmarna inte utgår i dessa fall. Jan Lamby uttryckte att motsvarande gäller för ledamöterna från HSO. Arvode utgår för möten eller seminarier som är direkt kopplade till samverkansrådets arbete, och där Locum är arrangör.

6 LOCUM AB MINNESANTECKNINGAR 6(6) Elisabet Åman puffade för det seminarium som hålls den 23 oktober med rubriken Tillgängligt landsting 2010 i Landstingssalen mellan och Tanken är att mötet ska fungera som en väckarklocka internt inom landstinget. Göran Gustafsson önskade information via e-post om seminariet. Revidering av Locums riktlinjer tillgänglighet Göran Wachsner beskrev det grannlaga arbetet att ta fram en riktlinje där de synpunkter som inkommit ska tas med och där utformningen har varit viktig för att få ett användbart dokument. Jaan Kaur framförde synpunkter på de uppgifter om ramplutningar som förekommer och som han menade är för branta. Han rekommenderade 1:20 för ramper och 1:40 1:60 som gräns för gångvägar. I övrigt var Jaan nöjd med riktlinjens upplägg. Vidare ansåg han att sträckan 25 meter från angöringsplats/p-plats till entré var för långt och föreslog stockholmsmodellens 10 meter istället. Jan Lamby informerade om att Stockholms stads riktlinjer nu har uppdaterats och att man där har frångått att använda teckningar och i stället använder foton. Jaan Kaur poängterade att ett förtydligande kan vara på sin plats avseende toaletternas storlek. Det bör framgå att 2,20 x 2,20 meter är ett minimimått. Jan Lamby menade att det är viktigt att en bilagedel alltid medföljer huvuddokumentet om man väljer den dispositionen. Jaan Kaur föreslog att man lägger in en mätsticka i bilder där måttuppgifter är det primära till exempel då korridorbredder anges. Anna Montgomery tolkade det som att samverkansrådet var överens om riktlinjens innehåll i stort. Tidpunkt för kommande möte har sedan tidigare beslutats till onsdagen den 12 november med start kl på Locum. Förslag på möten under våren skickas ut med e-post och planeras till tisdagar i februari och april. Även förslag på lämplig tidpunkt för studiebesök vid Konserthuset skickas ut med e-post så snart besked finns. Anna Montgomery avslutade mötet. Noteringar förda av Per Carlsson. Delges: Närvarande och enligt sändlista samt Vd Gunilla Högbom, Locum v.vd Tommy Hoff, Locum

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-06-13 Locum AB Tid & plats: 2008-06-11 kl. 12.00 15.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.) Eva Söderbärj HSO/FUB Jaan

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2008-11-12 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2008-11-12 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2008-02-07 Locum AB Tid & plats: 2008-02-07 kl 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB Fastighetsavdelningen MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2008-04-16 Locum AB Tid & plats: 2008-04-16 kl. 09.30-11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Björn Ekström Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2009-11-05 Projektavdelningen Locum AB Tid & plats: 2009-11-05 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Anna Montgomery Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (Vice ordf.)

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) 2010-03-17 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-03-17 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jaan Kaur DHR Björne Karlsson SRF Göran

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2010-05-18 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-05-18 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Thomas Ahlberg Locum (Ordf.) Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-03-29 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-03-29 kl. 08.30 12.00 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(7) 2010-09-21 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2010-09-21 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Jan Lamby HSO/HiSL (v.ordf.) Jaan Kaur DHR Eva Söderbärj HSO/FUB

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(6) 2011-09-08 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-09-08 kl. 09.00 11.30 Locum AB, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2012-06-14 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2012-06-14 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 8 2015-10-26 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-09-10 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-09-10 kl. 09.15 11.30 Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders Gustafson

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB sid 1 av 6 Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid & plats: Kl. 09:30-12:00 - Locums huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken plan 9. Närvarande Namn Förbund Ritva Elg Karin Rask Britt-Marie Karlsson

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 3 2016-03-21 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt

Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Protokoll 03/2016 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Måndagen den 11 april 2016 kl 18:00-20:10 Plats: Kansliet, Rissne Office Center, Kavallerivägen 30, Rissne, Sundbyberg

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2012-02-28 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2012-02-28 kl. 09.00 11.30 Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12, lokal Aulan. Närvarande: Bengt Stenström

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2016-12-06 LOC 1503-0528 Förvaltningsavdelningen Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB Tid och plats: 2016-12-06, kl. 09.00 12.00, Locums huvudkontor, Östgötagatan

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2013-03-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Tisdag 19 maj 2009, kl.

Läs mer

Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet

Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet Checklista för lokaler Fysisk tillgänglighet Företag/Vårdgivare Mottagningsadress Verksamhetschef Datum för ifyllnad Vårdvalsområde Denna redovisning av lokalens fysiska tillgänglighet ska bifogas ansökan

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Mötesanteckningar 2018-09-24 Mötesanteckningar Samverkansråd LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2014-01-30 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2014-01-30, kl. 09.15 11.30, Locums huvudkontor, Östgötagatan 12. Närvarande: Göran Gustafsson SRF Sofia

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 22 maj 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) Samverkansråd 2011-01-20 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2011-01-19 kl. 09.30 11.30 Locum AB, Sjukhusbacken 14 Närvarande: Bengt Stenström HSO Kjell Björn HSO

Läs mer

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna

Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna 1 (5) Administrativa avdelningen, kanslienheten MINNESANTECKNINGAR HSN 2017-0070 Samverkan mellan funktionshinders- och pensionärsorganisationerna och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Datum Måndag 12

Läs mer

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11

Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Minnesanteckningar SUF Dalarna arbetsgrupp Föräldrar med utvecklingsstörning 2011-02-11 Tid och plats: 11/2 2011 kl 9.00 11.00 Falu Habilitering, Falun Närvarande: Erica Karlsson, Carina Jarl och Carl

Läs mer

Minnesanteckningar från WRETA

Minnesanteckningar från WRETA MINNESANTECKNINGAR 1(5) Handläggare, titel, telefon Annika Larsson, verksamhetscontroller 011-152951 Minnesanteckningar från WRETA 100331 Samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland och Landstinget

Läs mer

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Mötesanteckningar 8 2017-10-30 Mötesanteckningar Samverkansråd nr 8 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(5) Samverkansråd 2013-02-19 Teknikenheten Samverkansråd Locum AB Tid & plats: 2013-02-19 kl. 09.15 11.30 Locum, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken. Närvarande: Kjell Björn HSO Anders

Läs mer

Samverkansråd Locum AB

Samverkansråd Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(4) 2011-10-25 Teknikenheten Locum AB Tid & plats: 2011-10-25 kl. 09.00 11.30 Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5. Närvarande: Bengt Stenström HSO (v. ordf.) Björne Karlsson SRF

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 1 (5) Vid protokollet Åge Sollien Sekreterare Justerat den Britt Alderholm Ordförande 2 (5) Plats Linden, Eklundavägen 1, Örebro Tid 13:00-16:00 Närvarande ledamöter Britt Alderholm (m) ordförande Jesper

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SKPF, Majvor Hällström SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto SPRF Siv Nilsson, SPRF NHR Lars-Olov Olsson

Läs mer

Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård

Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård 1 (5) Avdelningen för nsjukvård Geriatrikenheten Checklista fysisk tillgänglighet Checklista avseende fysisk tillgänglighet: Specialiserad palliativ slutenvård Företagsnamn Organisationsnummer Verksamhetens

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Doris Lehto Tid och plats Onsdagen den 26 maj 2015 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder,

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

, Västerviks sjukhus

, Västerviks sjukhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.00, Västerviks sjukhus ande Jonas Hellberg Ordförande Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Rune Carlsson Krister Ekström Vice ordf Nils-Allan Edman

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Fastighetsnämndens möte med det gemensamma rådet för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden Dnr 1.1.

Fastighetsnämndens möte med det gemensamma rådet för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden Dnr 1.1. RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅ- GOR VID FASTIGHETSNÄMNDEN OCH MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Tid Tisdagen den 17 januari 2012, kl 16.00-16.30 Plats Stora Kollegiesalen, Stadshuset Fastighetsnämndens möte med

Läs mer

DHR Stockholms läns distrikt

DHR Stockholms läns distrikt DHR Stockholms läns distrikt Protokoll 10/2015 fört vid sammanträde med styrelsen för DHR Stockholms läns distrikt Tid: Onsdagen den 4 november 2015 kl 18:00-20:10 Plats: Kansliet, Rissne Office Center,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting 1 (2) FÖRSLAG 2012:96 LS 1211-1541 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring i bilaga till reglemente för landstingsrevisorerna i Stockholms läns landsting Ärendebeskrivning Revisionskollegiet har

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna 1 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal Personalstrategiska avdelningen Mats Sternhag Minnesanteckningar 1 2012-02-27 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 2 LS och Handikapporganisationerna

Läs mer

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Landstingsstyrelsens förvaltning F Administration F Kansli 1 (5) Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Måndag 1 december 2014 kl. 14:00 14:30 Lokal: Stora Kollegiesalen, Stadshuset Justerat: 9 / 12 2014 Magnus Lindmark

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning 1 1 (3) Landstingsstyrelsens förvaltning LSF Kansli Agneta Marmestrand Minnesanteckningar 4 2016-04-25 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 4 LS och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och Handikapporganisationerna

Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och Handikapporganisationerna 1 1 (2) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Personal Personalstrategiska avdelningen Mats Sternhag Minnesanteckningar 1 2012-03-26 Minnesanteckningar Samverkansråd nr 3 LS och Handikapporganisationerna

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet

Beredningsgruppen Minnesanteckningar kl i Orangeriet Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-04-20 1(5) Minnesanteckningar Beredningsgruppen Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen.

2 Dagordningen fastställs Rådet fastställer dagordningen. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden 2015-06-15 Tid Måndagen den 15 juni 2015 kl 13.00 15.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset Justerat Stefan Mattsson

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdag 9 oktober 2013, kl. 13-15 Hjälpmedelskonsulentverksamheten, Köpmangatan 37, Luleå SPF, Gunilla Bergstedt SPRF, Eivor Öhman SKPF, Majvor

Läs mer

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna.

Rådet godkände protokoll nr 1/2009 som lades till handlingarna. PROTOKOLL 2 /2009 Sammanträdesdag 1 Tisdag: 3 februari 2009 Justerat den Justerat den Ingrid Dalén Jan Lamby Närvarande: Ordförande Ledamöter Ingrid Dalén (HSO/FUB) Jan Lamby (HSO/HRF) Anna Källström (HSO/R)

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Lotta Nordfeldt (C) Pelle Börjesson (V) Sten Siegbahn (HSO/RBU) Leif Jeppsson (SRF) Annika Sjöstedt (DHR) Ola Lundström (HSO/SDF)

Lotta Nordfeldt (C) Pelle Börjesson (V) Sten Siegbahn (HSO/RBU) Leif Jeppsson (SRF) Annika Sjöstedt (DHR) Ola Lundström (HSO/SDF) KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 22 oktober 2012 kl. 15.00 16.15. Justerat den 29 / 10 2012

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Onsdagen den 17 september 2014 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå SPF, Gunilla Bergstedt SPRF, Eivor Öhman SKPF,

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet (KHR) 070321 1 (8) Tid: 15.00 16.35 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ingegerd Karlsson Göran Andersson Anneli Ericson Inga-Lill Röhr Lennart Nyqvist

Läs mer

Beställning av behörighet till projekt

Beställning av behörighet till projekt Fastighetsavdelning INSTRUKTION 1(6) 2007-04-03 Beställning av behörighet till projekt För att få åtkomst till eller avanmäla dig från ett projekt på Locums projektplats i advantum måste du logga in i

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010 Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 7 december 2010 Innehåll 1. HSO:s kansli Julstängt på kansliet Förändringar på HSO:s kansli 2. HSO:s styrelse Bort med ordet handikapp 3. Ordförandestämman Ordförandestämman

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-28

Landstingets pensionärsråd 21-28 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-06-02 Landstingets pensionärsråd 21-28 Tid: Fredagen den 2 juni 2006, kl 09.30-12.00 Plats: Sjukgymnastikens konferensrum, Länssjukhuset i Halmstad Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll nr 8 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde tisdagen den 12 november 2013 kl

Protokoll nr 8 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde tisdagen den 12 november 2013 kl Protokoll nr 8 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde tisdagen den 12 november 2013 kl. 16.30 17.20. Justerat den 18/11 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande:

Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg sekreterare Närvarande: KOMMUNSTYRELSENS RÅD FÖR FUNKTIONSHINDERFRÅGOR Protokoll nr 3 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 18 mars 2013 kl. 15.00 16.15 Justerat den 20 / 3 2013 Ewa

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23

Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Kommunala handikapprådet 2012-12-11 23 Plats och tid Tullbackagården, 2012-12-11 17:30-19:00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta Wahlund,

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 18-25 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK

MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK TILLSYNSSAMVERKAN I HALLAND - MILJÖ Datum Dnr 2007-06-13 RH06090 MILJÖTILLSYN VID LANTBRUK SLUTRAPPORT Juni 2007 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post Postgiro Org.nr Box 538 Kristian IV:s väg

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SRF, Thomas Tillberg SPRF Siv Nilsson NEURO Ingrid Johansson Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015 Länsenheten särskilt

Läs mer

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta

Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 15:00 onsdagen den 12 september 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Ledamöter Ersättare Tjänstemän Liselotte Grahn Elg (M), Ordförande Solweig Lundkvist,

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Annika Hässler hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 (6) - Funktionshindersrörelsen i samverkan! Protokoll för styrelsen 2016-11-02 Justerat: 2016-11-23 Närvarande: Annika Hässler, ordförande Inge-Britt Lundin, 1:a vice ordförande Lennart Håwestam, 2:a

Läs mer

LIKABEHANDLINGSKOMMITTÉN SA. PLATS: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 NÄRVARANDE:

LIKABEHANDLINGSKOMMITTÉN SA. PLATS: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 NÄRVARANDE: MINNESANTECKNINGAR DATUM: PLATS: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 NÄRVARANDE: Frånvarande: Bibbi Carlsson, ordförande Maria Björkevik, Inst. f neuorovetenskap o fysiologi Hanna Hansen Erlandsson,

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Protokoll från rådet för funktionshinder

Protokoll från rådet för funktionshinder Socialtjänstavdelningen Östermalms stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (6) 2018-01-09 Protokoll från rådet för funktionshinder Protokollet har justerats per mejl 2018-01-11 Närvarande ledamöter: Jan

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång.

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 12:00-15.00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Pehr Elfstrand Malin Strand NÄRVARANDE organisationer

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Inga-Lisa Sundqvist. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Tallåsenrummet 14:00-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M), vice ordförande Bertil Forselius SRF Inga-Lisa Sundqvist,

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:58 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets handikapporganisationer Föredragande landstingsråd: Stig Nyman Ärendet I

Läs mer

Stockholms läns landsting Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd. Måndagen den 12 september. Tid

Stockholms läns landsting Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd. Måndagen den 12 september. Tid Stockholms läns landsting Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli 2016-09-12 Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Måndagen den 12 september 1(5) LS 2016-0008

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning från Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats 7 maj 2013, kl 13.00 15.00 Plats: Hjälpmedelskonsulenterna, Köpmangatan 37, Luleå. HSO, Doris Lehto Hjärnkraft, Gerd Rönnqvist DHR, Sune

Läs mer

Amir upplever ett stort missnöje bland förarna som även bommar Färdtjänstkörningar.

Amir upplever ett stort missnöje bland förarna som även bommar Färdtjänstkörningar. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Therese Gusén, kommer 15:15 Malin

Läs mer

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats.

Råd för funktionshinderfrågor vid. stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden. Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl Plats. Råd för funktionshinderfrågor vid stadsbyggnadsnämnden och exploateringsnämnden PROTOKOLL 9/2014 Dnr SbN 2014-00376 Dnr E2014-00008 Tid Tisdagen den 4 november 2014 kl 14.00 16.15 Plats Gamla Biblioteket,

Läs mer

Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga

Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga 2018-06-04 1(5) Minnesanteckningar från IVO:s dialogforum den 21 maj 2018 med organisationer som företräder patienter, brukare och/eller anhöriga Deltagare: Program: Presentationsbilder: Deltagarlista

Läs mer

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB

Samverkansråd Tillgänglighet Locum AB MINNESANTECKNINGAR 1(3) Samverkansråd 2015-12-08 Teknikenheten LOC 1503-0528 Samverkansråd Tillgänglighet AB Tid och plats: 2015-12-08, kl. 09.00 12.00, s huvudkontor, Östgötagatan 12, lokal Årstaviken

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Kansliavdelningen, Annika Lundgren 2005-06-14 FU 5/05 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 14 juni kl. 9.00-15.00 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, Ledningsenheten,

Läs mer

Tylöhus 2013 06 23. Årsmötesprotokoll. Fört vid årsmöte i. Tyluddens fritidsby ekonomiska förening. 2013 06 23 Tylösand

Tylöhus 2013 06 23. Årsmötesprotokoll. Fört vid årsmöte i. Tyluddens fritidsby ekonomiska förening. 2013 06 23 Tylösand Tylöhus 2013 06 23 Årsmötesprotokoll Fört vid årsmöte i Tyluddens fritidsby ekonomiska förening 2013 06 23 Tylösand 1 Mötets öppnande och godkännande av dagordningen Pontus Kastrup välkomnar och förklarar

Läs mer

Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl Närvarande

Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl Närvarande Råd för funktionshinderfrågor vid trafik- och renhållningsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB PROTOKOLL 4/2014 Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl 14.30 17.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

Tid Tisdagen den 15 november 2016 kl Bolindersalen, Tekniska nämndhuset

Tid Tisdagen den 15 november 2016 kl Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Tid Tisdagen kl. 16.30 17.00 Plats Bolindersalen, Tekniska nämndhuset Närvarande Ledar i miljö- och hälsoskyddsnämnden Katarina Luhr (MP) ordföranden Jonas Naddebo (C) vice ordföranden Måns Lönnroth (S)

Läs mer

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta

ARENDEFORTECKNING HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta 2014-05-27 ARENDEFORTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 8 Information om trafik och färdtjänst 9 Avvikelserapport 2013, statistik och analys 10 Kost- och måltidsverksamheten, enkät 11 Aktuellt från tillgänglighetsgruppen

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2013-09-03 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Samverkansmöte om hjälpmedel

Samverkansmöte om hjälpmedel Minnesanteckning Samverkansmöte om hjälpmedel Tid och plats Tisdagen den 4 oktober 2016 Länsenheten särskilt stöd/funktionshinder, Köpmangatan 37, Luleå Närvarande SPF seniorer, Gunilla Bergstedt SPRF

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 12 december via Adobe Connect Närvarande: Berit Öström, Pajala, Kent Wallén, Katrineholm och Vingåker, Joachim Kahlert, Norrtälje, Agneta

Läs mer

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren

Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Mötesanteckningar till regionalt styrgruppsmöte för Vård- och omsorgscollege Höglandet Tid 2018-02-20 kl. 09.00-11.00 Plats Kallade Höglandets kommunalförbund Eksjö, lokal Majoren Helena Martinson, arbetsgivare

Läs mer