Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström"

Transkript

1 Aktiespararna 2013 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV ÅRET SOM GÅTT... 2 ALLMÄNT OM VÅR LOKALAVDELNING... 3 Ledningsgrupp... 3 Medlemsutveckling och fördelning... 3 AKTIVITETER OCH ÖVRIG VERKSAMHET UNDER ÅRET... 4 Kommentarer till aktiviteter... 5 Vi satsar på utbildning... 6 Aktiecaféerna... 6 FÖRSTÄRKT SAMARBETE MED UNGA AKTIESPARARE... 7 AKTIESPARARNAS WEBBPLATS OCH VÅR LOKALA HEMSIDA... 7 EKONOMI... 8 Kommentarer... 8 VI SER FRAMÅT MED GODA FÖRHOPPNINGAR... 9 Avslutande ord... 9 Sida 1(9)

3 Sammanfattning av året som gått Till vår glädje kan vi konstatera att Aktiespararna (förbundet) nu inte längre minskar i antalet medlemmar. För första gången på många år blev det en medlemsökning för året, en blygsam men dock. Vi i vår lokalavdelning ökade också medlemsantalet, nu för andra året i rad. Medlemsantalet är av betydelse, inte bara för att det är en mycket viktig inkomstkälla för förbundet utan också för att det har betydelse i vårt arbete att skapa bästa möjliga förutsättningar för aktiesparande för våra medlemmar. Antalet träffar/arrangemang har under året legat på samma nivå som vid tidigare år, 10-talet träffar. I detta inkluderas två VIP-kvällar och två utbildningar. Till detta ska läggas de två Aktiecaféer som vi har igång sedan många år tillbaka. Uppslutningen på våra arrangemang har var mycket god under året och en hög besöksfrekvens är viktig för oss. Ju fler som kommer till våra träffar desto lättare blir det att attrahera intressanta föreläsare och (börs)bolag. Mer om aktiviteterna, besökande företag, aktiecaféerna etc. redovisas i detalj nedan. Tack vare vår goda ekonomi har vi kunnat erbjuda fritt inträde till nästan alla arrangemang som vi anordnat under året, heldagsutbildningen i Hitta Kursvinnare var ett undantag. Dock erbjöds utbildningen till ett rabatterat och mycket förmånligt pris. De ekonomiska siffrorna redovisas längre fram i denna skrift. Sedan flera år tillbaka arbetar vi med s.k. målkort för vår lokalavdelning. Detta gör att vi på ett enkelt sätt kan följa upp vår verksamhet i efterhand. Vi kan nu konstatera att i stort sett alla de mål vi satte upp också uppnåddes. Sida 2(9)

4 Allmänt om vår lokalavdelning Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares Riksförbunds 143 lokalavdelningar. Vår avdelning bildades 1975 och ingår i Region Nord som omfattar totalt 21 lokalavdelningar, från Söderhamn i söder och norrut. Vår lokalavdelning är ingen juridisk person. Vid årsmötet utser vår lokalavdelning en ledningsgrupp bestående av minst tre personer. Bidrag från Riksförbundet utgår för närvarande med 30 kr per medlem. Bland föreningens uppgifter återfinns bl.a.: Ordna Aktie- och Fondträffar Medlemsvärvning Ordna utbildning och seminarier Delta i Aktie- och Fonddagar, mässor etc. Ledningsgrupp Under året har ledningsgruppen bestått av: Thomas Ahlandsberg, ordförande Lars Rönström Anders Igglund Göran Kramer Keith Sahlin Nic Esselström, representant för Unga Aktiesparare Ledningsgruppen har under året haft 11 ordinarie sammanträden, varav två har varit gemensamma med Unga Aktiesparares ledningsgrupp. Medlemsutveckling och fördelning För första gången sedan 2007 tappar förbundet inte längre medlemmar. Vi är medlemmar vid årsskiftet. Vi i Sundsvall uppvisar positiva medlemssiffor för andra året i rad. Vi är nu 707 medlemmar, en ökning med 2 % sedan ett år tillbaka. Andelen kvinnor inom förbundet är ungefär samma som vid förra årsskiftet, cirka 23 %. Medlemsdata Sundsvall lokalavdelning ( ): Totalt: 707 Varav Unga Aktiesparare: 110 Män: 538 Kvinnor: 169 (således 23,9 % kvinnor) Andel med E-postadress registrerad hos Aktiespararna: drygt 70 % Sida 3(9)

5 Andelen som har sin E-postadress registrerad hos oss har ökat ytterligare och är nu uppe i cirka 70 %. Det är en relativt hög andel men vi önskar så klart att siffran stiger ytterligare. Det mesta av Aktiespararnas kommunikation sker via E-post så det är till gagn för våra medlemmar att registrera sin E-postadress. Sedan en tid tillbaka har vi upphört med att skicka ut separata postala utskick (den blå lappen ) för vår- respektive höstprogram. Våra arrangemang publiceras, precis som tidigare, i tidningen Aktiespararen och på vår lokala hemsida. Dessutom skickar vi alltid ut inbjudningar via E-post till alla våra aktiviteter. Aktiviteter och övrig verksamhet under året Nedan listas träffar/aktiviteter och medverkande företag: Årsmöte och Aktieinvest ( ) Aktieeftermiddag med Günther Mårder ( ) Skattekväll hos Skatteverket ( ) VIP-kväll med Peab och Stefan Söderlund på Sundsvalls kommun ( ) Grundutbildning i Aktiekunskap i samarbete med Skandia (under september 2013) Fondkväll med Spiltan Fonder och FIM Fonder ( ) Träff för nya medlemmar ( ) Heldagsutbildning i Hitta Kursvinnare ( ) VIP-kväll hos Permobil ( ) Aktieträff med Metacon ( ), Unga Aktiesparare som arrangör VIP-kvällarna är enbart öppna för våra medlemmar och innehållet är oftast lite annorlunda än det som är brukligt vid våra mer ordinarie träffar. Vi har sedan några år tillbaka anordnat VIPkvällar och vår avsikt är att fortsätta med dessa. Detta är ett sätt för att ytterligare visa på det lokala mervärde som ett medlemskap innebär och initiativet har varit väldigt uppskattat bland våra medlemmar. Vi har två Aktiecaféer igång varav ett är på dagtid. Tillsammans innebär dessa Aktiecaféträffar ytterligare 40-talet sammankomster. Vi har varit representerade vid de träffar som anordnas av regionen såsom regionkonferens och närområdesträff. Vid Årskongressen i Lidköping representerades vår lokalavdelning av Lars Rönström och Keith Sahlin. Thomas Ahlandsberg deltog vid kongressen såsom styrelserepresentant för Aktiespararnas förbundsstyrelse. Sida 4(9)

6 Kommentarer till aktiviteter En aktivitet som vi genomfört varje år de senaste åren är Skattekvällen hos Skatteverket. Detta var dock sista året då Skatteverket tyvärr inte har möjlighet att medverka framöver. I och med att fler och fler skaffar sig det nya Investeringssparkontot minskar säkert behovet av dessa Skattekvällar också. Ett annat årligt evenemang är Träff för nya medlemmar. Detta riktar sig gentemot dem som tillkommit som medlemmar hos oss de senaste åren. Det är viktigt att vi tar hand om alla nya medlemmar så att de upplever att ett medlemskap hos Aktiespararna är ett självklart val! Våra två VIP-kvällar blev mycket lyckade. Kvällen då vi diskuterade E4-bygget tillsammans med Peab och Sundsvalls kommun blev, för att citera en åhörare, fantastisk. Även besöket hos Permobil motsvarade våra förväntningar. Vi har under de senaste åren fått möjlighet att göra många företagsbesök och våra intentioner är att fortsätta med dessa! Vi fick besök av vår egen nätmäklare Aktieinvest i samband med vårt lokala Årsmöte. Uppslutningen var stor och det är extra glädjande eftersom via Aktieinvest kan du på ett mycket enkelt sätt spara i aktier/fonder med små belopp. Dessutom erbjuds du även bl.a. automatisk återinvestering, månatligt sparande och färdiga portföljer att spara i. Tillsammans med Unga Aktiesparare anordnades en aktieeftermiddag med Günther Mårder (f.d. VD på Aktiespararna) under februari månad på dagtid. Ett mycket uppskattat och välbesökt evenemang. Vid vår fondkväll fick vi besök av Spiltan Fonder och FIM Fonder. Två intressanta företag inom fondbranschen och där vi bl.a. fick en genomgång av vad de s.k. gränsmarknaderna (nästa generations tillväxtmarknader) innebär. Unga Aktiesparare stod som arrangör vid årets sista Aktieträff som vi bjöd in till. Det var företaget Metacon som presenterades vid denna träff. Vi kan vara mycket nöjda med uppslutningen till våra träffar för året. Det är viktigt att våra arrangemang blir välbesökta, inte minst för de besökande föreläsarnas skull. Dessutom sprids det att våra träffar är välbesökta och gör det lättare att attrahera intressanta personer/företag. Sida 5(9)

7 Vi satsar på utbildning Utbildning är viktigt för att kunna spara framgångsrikt i aktier. Därom råder inget tvivel. Det är då extra roligt att se vilken fantastisk uppslutning det varit till de utbildningar vi haft under året. För andra året i rad anordnade vi i samarbete med Skandia en Grundutbildning i Aktiekunskap under tre tillfällen. Utbildningen erbjöds gratis för medlemmar och för anställda inom Skandia. Dessutom inbjöds anställda vid företaget If att få delta till ett förmånligt pris. 40-talet personer deltog i utbildningen, dessutom fick vi flera nya medlemmar i samband med den. Utbildningskonceptet tillsammans med Skandia har visat sig vara mycket lyckat och ambitionen är att samarbetet ska fortsätta även under kommande år. Även heldagsutbildningen som vi anordnade i aktieanalysprogrammet Hitta Kursvinnare en lördag i oktober blev välbesökt. Det var två år sedan vi senast genomförde motsvarande utbildning, så den var säkert efterlängtad. Aktiecaféerna Det är numera två Aktiecaféer som är aktiva. Det första Aktiecaféet startades upp våren 2005 och består nu av 11 fasta personer. Gruppen träffas cirka 5 gånger per år. Under 2008 startade vi upp det s.k. måndagscaféet. Här träffas man varje måndag under dagtid. Vem som helst är välkommen att vara med men det har visat sig att det är oftast är samma personer som deltar i caféet från gång till gång. Eftersom båda caféerna fungerar och är populära så är ambitionen att vi fortsätter även kommande år med verksamheten. Sida 6(9)

8 Förstärkt samarbete med Unga Aktiesparare Sedan flera år tillbaka har vi ett nära och utmärkt samarbete med Unga Aktiesparare i Sundsvall. Bl.a. är deras ordförande med i vår ledningsgrupp. Under året har vi haft två gemensamma ledningsgruppmöten och arrangerat tillställningar gemensamt. Exempelvis var aktieeftermiddagen med Günter Mårder ett gemensamt arrangemang Samarbetet har fått till följd bl.a. att vi fått fler yngre besökare på våra träffar och så har det också fått genomslag i att vi fått flera nya medlemmar. Vi avser givetvis att fortsätta detta samarbete då det gagnar både oss och Unga Aktiesparare. Aktiespararnas webbplats och vår lokala hemsida Mycket händer och mer kommer att hända framöver på Aktiespararnas webbplats. En uppgradering är på gång vilket kommer innebära en förbättring av befintliga funktioner men också att nya träder i kraft. Vi har som vanligt varit aktiva på vår hemsida, Precis som tidigare år har vi under året publicerat nyheter om vår verksamhet, kommande aktiviteter lagts upp, besökande företag presenterats m.m. Vidare har det efter träffarna publicerats referat med tillhörande företagspresentationer tillgängliga för läsning/nedladdning. Detta har varit mycket uppskattat, inte bara bland våra medlemmar utan även av de besökande företagen. Vår hemsida innehåller även boktips, tips för användare av Hitta Kursvinnare och ett kalendarium som innehåller kommande och planerade aktiviteter under året. Vår hemsida är en av de mest besökta av alla de 143 lokala hemsidorna inom Aktiespararna. Detta kan ses som ett erkännande av att vår hemsida är uppskattad. Sida 7(9)

9 Ekonomi Vår lokalavdelning är som nämnts ovan ingen juridisk person. Vi finansierar vår verksamhet huvudsakligen via bidrag från Riksförbundet och från att medverkande företag vid våra aktiviteter står för hela eller delar av kostnaden. För närvarande är bidraget från förbundet på 30 kr per medlem. Nedan följer en sammanfattning över 2013 års transaktioner: Ingående balans ( ) Bidrag från förbundet (693 medlemmar * 30 kr) Inträdesavgifter vid aktiviteter Intäkter från företag, sponsring Summa intäkter Lokalhyror Folder, annonser Postala utskick Förtäring vid träffar Presenter till företag, vinster för utlottning Övriga kostnader (fika, toner, resor etc.) Summa kostnader Kvar att disponera (Ingående balans ) kr kr kr kr kr kr kr 0 kr kr kr kr kr kr Kommentarer Intäkterna ovan vad avser inträdesavgifter är enbart från en aktivitet, heldagsutbildningen i Hitta Kursvinnare. Från och med 2013 har vi upphört med att skicka ut postala utskick såsom exempelvis säsongsprogram och träffinbjudningar. Inbjudningar sker numera helt via E-post. Sida 8(9)

10 Vi ser framåt med goda förhoppningar Det har varit mycket bra kvalité på våra föreläsare och även innehållsmässigt har våra arrangemang hållit hög klass. Dessutom har det varit bra uppslutning på träffarna. Ytterligare en positiv faktor är medlemsökningen för vår lokalavdelning. Med detta i ryggen ser vi fram emot det nya året med goda förhoppningar om ytterligare ett bra år. Medlemsutvecklingen styrs i viss grad av det allmänna börsklimatet och utvecklingen på börsen i Sverige. Genom att anordna bra och välarrangerade träffar kan vi på det lokala planet göra vårt för att behålla medlemmar inom organisationen. Dessutom gäller det att vara lyhörd inför vad som efterfrågas. Svårare är det att värva nya medlemmar, här behövs mer draghjälp från centralt håll. Vi inom vår lokalavdelning kommer att testa några nya idéer/koncept inom träffverksamheten för att påverka nyrekryteringen. Ett långsiktigt och träget arbete ger förhoppningsvis resultat i längden. Hur Aktiespararna uppträder och hur vårt arbete uppfattas spelar också en stor roll i sammanhanget. Viktigt är att Aktiespararna syns i media och deltar i debatten. Nya idéer behöver prövas för att vi ska nå ut och synas i lokala media. Även inom detta område är det ett långsiktigt arbete som gäller. Utmaningar saknas inte, att behålla en positiv medlemsutveckling och att nå ut i media är två sådana. En annan är att få fler av de större börsnoterade bolagen att besöka våra träffar. Avslutande ord Vi kommer som ovan nämnts att testa nya koncept inom träffverksamheten vad beträffar innehåll men givetvis blir det även sedvanliga aktieträffar. Det är tveklöst så att utbildning är viktigt för att kunna spara framgångsrikt i aktier. Därför kommer vi att även framöver satsa på detta och genomföra utbildningar här i Sundsvall när så efterfrågas. Slutligen vill vi tacka alla våra medlemmar och alla dem som besöker våra träffar för det gånga verksamhetsåret och hälsa er välkomna till ett nytt år med många intressanta och spännande aktiviteter! Sundsvall Thomas Ahlandsberg / Ordförande Aktiespararna Sundsvall Sida 9(9)

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf Aktiespararna Sundsvall 2012 års verksamhetsberättelse (2012-01-01 2012-12-31) Foto: Birgit Lindelöf 2012 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Först kan vi

Läs mer

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2014... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2015 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2015-01-01 2015-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2015... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) 2011 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett år som inneburit många aktiviteter.

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) 2008 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett mycket intensivt verksamhetsår

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Aktiespararna Sundsvall 2010 års verksamhetsberättelse (2010-01-01 2010-12-31) 2010 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ännu ett år med rekord i antal träffar

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) 2009 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året När vi nu lägger verksamhetsåret 2009

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2016 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2016-01-01 2016-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2016 - ETT FANTASTISKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2018 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2018-01-01 2018-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING: ETT LYCKAT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2017 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2017-01-01 2017-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING YTTERLIGARE ETT FRAMGÅNGSRIKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren

lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren Dagordning för årsmöten i Örebro lokalavdelning Örebro nr 318 lokalavdelning Sydnärke nr 230 Datum: 3/3 2011 Tid: 17.30 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Lokal: Handskmakaren 1. Mötet öppnas 2. Val

Läs mer

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder!

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 15 Ett arrangemang i samarbete med: oktober

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig Snart är det dags för Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig för dig som vill lära dig mer om aktier

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01 1 Dagordning för årsmöte i Örebro lokalavdelning Örebro/Sydnärke nr 318 Datum: 27/2 2012 Tid: 18.00 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Örebro Lokal: Handskmakaren 1. Mötet öppnas 2. Val av mötespresidium

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Utkast till Verksamhetsberättelse år 2018

Utkast till Verksamhetsberättelse år 2018 Utkast till Verksamhetsberättelse år 2018 Aktiespararnas lokalavdelningar: Gävle nr 304 och Sandviken nr 334. Lokal organisation Medlemmar Medlemsantalet den 31/12 2017 var 910 personer, Gävle 644 och

Läs mer

Årsredovisning 2011-2012

Årsredovisning 2011-2012 ! 1(5) AMC BLECKHORNEN ÅRSREDOVISNING 1(5) Medlem #32, Rolf Tuvessons, minnesfond Lund 2012-08-30 Fondstyrelsen Årsredovisning 2011-2012 År 2001 mottog AMC Bleckhornen 100 000 kr som testamenterats Corpset

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, VERKSAMHETSÅRET 2016-05-01-2017-04-30 LIS syfte är angivet i stadgarna. Verksamhetsåret är 05-01--04-30 ORGANISATION

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014

Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014 Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2014 har bestått av: Jimmy Westerlund Christer Lindström Leif Tüll Ander Lindberg Göran

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Företagarna Stockholm stad är Sveriges största förening inom Företagarna. Vårt mål är att vi i Stockholm stad ska vara en modern och effektiv företagarförening och i samverkan

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte När: 7 februari 2016, klockan 19:00 Plats: Telefonmöte Närvande: Cattlin Marques, Ordförande Jenny Andersson- Mård, sekreterare Mona Fagerbrink, ledamot Suhandan Killic, suppleant

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, VERKSAMHETSÅRET 2017-05-01-2018-04-30 LIS:s syfte är angivet i stadgarna. Verksamhetsåret är 05-01--04-30 ORGANISATION

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018

FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 FRILUFTSFRÄMJANDET LJUSDAL VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 Om oss Våra verksamheter Friluftsfrämjandet är Sveriges största och bredaste friluftsorganisation med 100 000 medlemmar och 7000 ideella ledare. I

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRETAGARNA LIDINGÖ 2017 Vår vision Vi är en offensiv och stark pådrivare till att utveckla Lidingö till den mest företagsvänliga kommunen. Vi är den ledande lokala näringslivsorganisationen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer

Minnesnoteringar Regionkonferens Syd, i Alvesta

Minnesnoteringar Regionkonferens Syd, i Alvesta Minnesnoteringar Regionkonferens Syd, i Alvesta 2009 10 17 Närvarande; se deltagarförteckning Ps Material som presenterats under dagen finns på webben, ledningsgruppsforum. 1. Välkommen till regionkonferens

Läs mer

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas.

Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats. - guide för dig med fackligt uppdrag. Att synas. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag Att synas på arbetsplatsen Välkomstpaketet till nyanställda: foto: Sören Andersson Broschyr om förbundet

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Checklista medlemsvård

Checklista medlemsvård Checklista medlemsvård Medlemskapet i fokus Det är en styrka för Moderaterna om många väljer att bli medlemmar det visar att vi är ett parti på frammarsch. Många medlemmar är viktigt både för att det ger

Läs mer

Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt.

Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt. VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2014 Humanisterna Syd organisation Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt. Större aktiviteter (projekt)

Läs mer

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se

Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Jämtland/Härjedalens spelmansförbund MEDLEMSBLAD FEBRUARI 2015 hemsida: www.spelmansforbundet.se epost: info@spelmansforbundet.se Ny hemsida Årsmöte 26 februari Gregoriebal 7 mars Hej alla spelmansvänner!

Läs mer

Spara smart med det nya investeringssparkontot!

Spara smart med det nya investeringssparkontot! Spara smart med det nya investeringssparkontot! Sundsvall 21 januari 2012 David Persson Aktieinvest FK AB, 113 89 Stockholm 09-10-05 1 Aktieinvest Grundades 1965 och erbjöd kunder möjlighet att spara i

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN #industrinäger HÄNG MED PÅ 46 % SVARAR EFTER ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA SOM DELTOG PÅ 2016 SÄGER ATT DE VET MER OM INDUSTRIFÖRETAG ÄN INNAN DERAS

Läs mer

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Frågor för framtagande av ny medlemsutvecklingsstrategi: A. MEDLEMMAR I LRF Vad gör en medlem nöjd? - Medlemsrabatter

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN

HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 #industrinäger HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN 2017 www.iuc-sjuharad.se/industrinatten 46 % SVARAR EFTER INDUSTRINATTEN ATT DE SKULLE KUNNA TÄNKA SIG EN TEKNISK UTBILDNING PÅ GYMNASIET. 84 % AV ELEVERNA

Läs mer

fondguide Rätt fonder. Rätt enkelt. spara till pensionen spara till frihet

fondguide Rätt fonder. Rätt enkelt. spara till pensionen spara till frihet spara till frihet delsbanken.se/fondguide fondguide Rätt fonder. Rätt enkelt. Rätt fonder. Rätt enkelt. spara till pensionen Konsten att välja rätt fonder är ingen konst. Hög eller låg risk? Indien eller

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR

ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR ÅRSMÖTE 8 MARS 2016 ÅRSMÖTESHANDLINGAR DE ODÖDLIGA Verdandi Traryd Lördagen 17 oktober 2015 MARKARYDS RIKSTEATERFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016-01-11 Styrelsen för Markaryds Riksteaterförening avger

Läs mer

Årsredovisning 2010-2011

Årsredovisning 2010-2011 ! 1(6) AMC BLECKHORNEN ÅRSREDOVISNING 1(6) Medlem #32, Rolf Tuvessons, minnesfond Lund 2011-08-31 Fondstyrelsen Årsredovisning 2010-2011 År 2001 mottog AMC Bleckhornen 100 000 kr som testamenterats Corpset

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-01-01 2019-12-31 Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar. Mission Genom påverkan, rådgivning och förmåner skapar vi bättre villkor för villaägandet. Verksamhetsidé Villaägarna

Läs mer

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag foto: Thinkstock Om att synas Hur gör du för att ta kontakt med nyanställda

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ordförandes inledning 2015 har varit ett mycket händelserikt och utvecklande år för vår krets. I den politiska och mediala debatten diskuteras cykling som aldrig förr och Cykelfrämjandets

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

Morgans medlemmar tar del av bransch och seminarieinformationen vi skickar ut via mail och dem tycker det fungerar bra.

Morgans medlemmar tar del av bransch och seminarieinformationen vi skickar ut via mail och dem tycker det fungerar bra. Av Morganforums medlemmar är det bara 35 procent som besvarat enkäten, av dessa har inte alla besvarat alla 15 frågor. Mot den bakgrunden är det svårt att uttala sig om vad medlemmarna tycker i de olika

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet

NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB. Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK NÄRINGSLIVSUTVECKLING I LINKÖPING AB Effektiv och snabb service för näringslivet NULINK STÄRKER DITT FÖRETAG! 2007 ombildades Linköpings kommuns näringslivskontor till aktiebolaget NuLink, som betyder

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb

VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb VERKSAMHETSPLAN 2011 - Sundsvalls Brukshundklubb Styrelsen för Sundsvalls Brukshundklubb föreslår följande preliminära verksamhetsplan för verksamhetsåret 2011. Verksamhetsplanen består av följande delar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24

Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 Dagordning vid VMBK:s årsmöte 2015-11-24 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av justeringsmän 4. Val av mötesordförande 5. Val av mötessekreterare 6. Genomgång av verksamhetsberättelse

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver?

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver? 1 Vår organisation Kongress 2014 2 Hur ska vi jobba framöver? Fackliga studier. Information och opinionsbildning. Kultur. Medlemsförsäkringar. Ekonomi och avgiftsfrågor. Medlemsutveckling. Klubbar, avdelningar

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad

2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad STYRELSENS VERKSAM- HETSBERÄTTELSE FÖR HELA SVERIGE SKA LEVA SJUHÄRAD 2014 2014 års Verksamhetsberättelse för Hela Sverige Ska Leva Sjuhärad Under året har hållits 3 styrelsemöten. Arbetsutskottet har

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2013. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. Det sjätte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012.

Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Verksamhetsberättelse för Tovrida By byalag verksamhetsåret 2012. Styrelsen för Tovrida By byalag får härmed lämna följande redogörelse för verksamhetsåret 2012. Det femte verksamhetsåret för byalaget

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 1 Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 Lidingö 27 februari 2016 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

EPILEPSI -NYTT Nr 1 februari 2019

EPILEPSI -NYTT Nr 1 februari 2019 Världsepilepsidagen firades världen över måndagen den 11 februari 1 Kommande aktiviteter Årsmöte När: Lördag den 9 Mars Tid: 13.00 15.30. Plats: Österns Pärla, Storgatan 61, Luleå Anmälan: norrbotten.epilepsi@gmail.com

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Ny grafisk manual och logotyp

Ny grafisk manual och logotyp NUMMER 5 juni 2014 Ny grafisk manual och logotyp Här ser du vår nya logga! Föreningar och distrikt kommer att få ut sina loggor digitalt. Ambitionen är att flertalet får ut dem före sommarsemestrarna.

Läs mer

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND Utkast 3

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND Utkast 3 1 Dagordning årsmöte Aktiespararna Örebro för årsmöte i Örebro lokalavdelning Örebro nr 318 Datum: 5/3 2019 Tid: 19.30 Plats: Frimurarhuset, Frimurarholmen Örebro Lokal: Johannessalen 1. Mötet öppnas 2.

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Sörmlands Kristna Socialdemokrater

Sörmlands Kristna Socialdemokrater Sörmlands Kristna Socialdemokrater Verksamhetsberättelse 2009 Styrelse och övriga uppdrag Styrelse: Ordförande Kassör Sekreterare Suppleanter Övriga uppdrag: Revisor Revisorssuppleant Valberedning Lars

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings styrelsemöte 2014-03-24 Plats: Naturskolan i Ire Närvarande: Hans Erlandsson Anna Erlandsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Bengt Eriksson Göran Åstrand 1

Läs mer

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 1 Dagordning årsmöte Aktiespararna Örebro för årsmöte i Örebro lokalavdelning Örebro nr 318 Datum: 21/3 2018 Tid: 19.50 Plats: Frimurarhuset, Frimurarholmen Örebro Lokal: Johannessalen 1. Mötet öppnas

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

Föreningen KVINNOR I SAMVERKAN

Föreningen KVINNOR I SAMVERKAN Göteborg den 9 april, 2014 Hej! Måndagen den 28 april 2014 kl 18.00 har vi årsmöte. Vi samlas hos Bodil på Saltholmsgatan 21 i Långedrag. Du är hjärtligt välkommen. Anmälan om deltagande kan göras per

Läs mer

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019

Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Nordiska kusträddardagen den 4 maj 2019 Tips på hur ni som kommun kan engagera era invånare att delta i Nordens största kuststädaraktion. Med stöd av: To-do 7 steg mot ett renare hav 1. Bestäm en dag och

Läs mer