Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )"

Transkript

1 Aktiespararna Sundsvall 2010 års verksamhetsberättelse ( )

2 2010 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ännu ett år med rekord i antal träffar kan läggas till handlingarna. Vi har bjudit in till 14 träffar, inkluderat VIP-kvällar. Dessutom har vi haft tre rullande Aktiecaféer igång som tillsammans inneburit ytterligare 40-talet sammankomster. Mer om aktiviteterna, besökande företag, aktiecaféerna etc. redovisas i detalj nedan. Vi har kunnat erbjuda ett mycket varierat utbud av aktiviteter. Förutom sedvanliga Aktieträffar och numera etablerade VIP-kvällar anordnade vi bl.a. en unik finanskväll, vi fick besök av Aktiespararnas VD och vi anordnade en träff för nya medlemmar. Så fick vi i Sundsvall också äntligen se SCA förlägga sin Årsstämma här i stan. Vi har under det gångna verksamhetsåret satsar stort på bankerna. Alla storbankerna har medverkat vid var sin Aktieträff. Detta har varit en medveten strategi, att sätta fokus på bankföretagen och att de fått förmedla vad de kan erbjuda oss som kunder och berätta om vad de tror om (aktie)marknaden i stort framöver. Medlemsutvecklingen har fortsatt varit negativ. Detta gäller både för vår egen lokalavdelning och för Aktiespararna i stort. En positiv börsutveckling innebär inte automatiskt att vi får fler medlemmar. Det är viktigt att vi ändrar på denna negativa medlemutveckling. Vi vill ju alla vara del av ett vinnande lag och det kan också göra att vi får mer tyngd och genomslagskraft i media. Vi har en fortsatt god ekonomi i vår avdelning. Kanske har vi t.o.m. mer pengar över än vad som är önskvärt! Vi kommer under kommande år att använda överskottet så att det kommer våra medlemmat till gagn och för att utveckla vår verksamhet. De ekonomiska siffrorna redovisas längre fram i verksamhetsberättelsen. Vi inom ledningsgruppen arbetar med s.k. målkort för vår lokalavdelning. Detta gör att vi på ett enkelt sätt kan följa upp vår verksamhet i efterhand. Alla mål blev inte helt uppfyllda under det gångna året men i det stora hela kom vi i land med det vi avsåg genomföra. Sida 1(6)

3 Allmänt om vår lokalavdelning Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares Riksförbunds 145 lokalavdelningar. Vår avdelning bildades 1975 och ingår i Region Nord som omfattar totalt 21 lokalavdelningar, från Söderhamn i söder och norrut. Vår lokalavdelning är ingen juridisk person. Vid årsmötet utser vår lokalavdelning en ledningsgrupp bestående av minst tre personer. Bidrag från Riksförbundet utgår för närvarande med 30 kr per medlem. Bland föreningens uppgifter återfinns bl.a.: Ordna Aktie- och Fondträffar Medlemsvärvning Ordna utbildning och seminarier Delta i Aktie- och Fonddagar, mässor etc. Ledningsgrupp Under året har ledningsgruppen bestått av: Thomas Ahlandsberg, ordförande Curt Bäckström Marie Lindström Bengt Norberg Lars Rönström Andreas Forslund, representant för Unga Aktiesparare Ledningsgruppen har haft 10 ordinarie sammanträden under året. Medlemsutveckling och fördelning Förbundet hade totalt medlemmar vid utgången av år 2010, vilket innebär ett medlemstapp på cirka 2 % sedan ingången av året. Vi i vår lokalavdelning hade vid utgången av år 2010 totalt 720 medlemmar, ett medlemstapp på 39 stycken. Aktiespararna har under året höjt medlemsavgiften vilket säkert förklarar en del av minskningen. En positiv börsutveckling har inte kompenserat för detta. Annars brukar just en positiv börs innebär en ökning av medlemsantalet. Men detta samband har minskat under senare år, eller kanske rent av upphört. Medlemsdata Sundsvall lokalavdelning ( ): Totalt: 720 Varav Unga Aktiesparare: 66 Män: 567 Kvinnor: 153 (således 21,3 % kvinnor) Andel med E-postadress registrerad: cirka 61 % Sida 2(6)

4 Andelen som har sin E-postadress registrerad hos oss har ökat med 5 procentenheter och är nu uppe i cirka 61 %. Det är i topp bland Aktiespararnas lokalavdelningar men det vore önskvärt att siffran steg ytterligare. Mycket av Aktiespararnas kommunikation sker via E-post så det är till gagn för medlemmar att registrera sin E-postadress. Dessutom sker vissa inbjudningar enbart via E-post. Tilläggas ska att alla inbjudningar alltid också läggs upp på vår hemsida. Aktiviteter och övrig verksamhet under året Nedan listas träffar/aktiviteter och medverkande företag: Årsmöte, AllTele och Sundsvalls kommun ( ) Träff med Fabege och Sidsjö Fastigheter ( ) VIP-kväll på Knaust ( ) Träff med Eurocon och Danske Bank/Sundsvallsbanken ( ) Skattekväll hos Skatteverket ( ) Utbildningskväll inför SCA:s Årsstämma ( ) Träff med Aktiespararnas VD Günther Mårder ( ) Finanskväll med Bo Lundgren, Henric Borgström och Gunnar Ek ( ) Träff med BTS och Nordea ( ) Träff med SSAB och Swedbank ( ) Träff för nya medlemmar ( ) Träff med Diös Fastigheter och Handelsbanken ( ) VIP-kväll hos Bolagsverket ( ) Träff med Kancera och SEB ( ). VIP-kvällarna är enbart öppna för våra medlemmar och innehållet är oftast lite annorlunda än det som är brukligt vid våra mer ordinarie träffar. Vi har sedan några år tillbaka anordnat VIPkvällar och kommer så också att göra under kommande år. Detta är ett sätt för att ytterligare visa på det mervärde som ett medlemskap innebär och initiativet har varit väldigt uppskattat bland våra medlemmar. Vi har sedan ett par år tillbaka tre Aktiecaféer igång varav ett är på dagtid. Tillsammans innebär det ytterligare 40-talet sammankomster. Vi har varit representerade vid de träffar som anordnas av regionen såsom regionkonferens och närområdesträff. Vid Årskongressen i Jönköping deltog från vår avdelning Marie Lindström och Lars Rönström. Även Thomas Ahlandsberg deltog vid kongressen, men då såsom styrelserepresentant för Aktiespararnas förbundsstyrelse. Under hösten genomförde vi en webb-enkät som besvarades av mer än 100 personer. Anledningen till att vi gjorde enkäten var att vi vill förbättra och utveckla vår verksamhet samt givetvis bli förvissade om att den verksamhet vi bedriver tilltalar och gagnar våra medlemmar. Det visade sig bl.a. att mer än hälften har besökt minst två träffar under året, huvudskälet till besöken är att det är intressanta företag/ämnen och att även att man ger vår lokala verksamhet ett gott betyg. Det kanske allra intressantaste som framkom var att cirka 60 % av de svarande markerade för att de var intresserad av utbildning. Mer är 40 % uppgav intresse för Aktiespararnas aktieanalysprogram Hitta Kursvinnare. Sida 3(6)

5 Aktiespararnas webbplats Vi har som vanligt varit mycket aktiva på Aktiespararnas webbplats och då framför allt på vår hemsida Precis som tidigare år har vi under året publicerat nyheter om vår verksamhet, kommande aktiviteter lagts upp, besökande företag presenterats m.m. Vidare har det efter träffarna publicerats referat med tillhörande företagspresentationer tillgängliga för läsning/nedladdning. Vår hemsida innehåller även boktips, tips för användare av Hitta Kursvinnare och ett kalendarium som innehåller kommande och planerade aktiviteter under året. Dessutom går det att ta del av en fullständig redovisning av den ovan nämnda webb-enkäten. Vår hemsida är den tredje mest besökta av alla de 145 lokala hemsidorna inom Aktiespararna. Detta kan ses som ett erkännande av att vår hemsida är uppskattad. Höjdpunkter under året och framtida utmaningar Det har varit många bra träffar under året med duktiga och intressanta föreläsare. Det är två händelser som sticker ut under året. Den en är givetvis att SCA förlade sin Årsstämma i Sundsvall. Att den kom hit kan vi inom Aktiespararna (Sundsvall) känna oss delaktiga i. Vi bearbetade SCA i ärendet och det gav också resultat. Det gav oss också viss publicitet i media även om vi kanske hade önskat oss än mer. I nära anslutning till stämman passade vi också på att anordna utbildning i hur man läser en Årsredovisning och annat som man bör känna till när man besöker en Årsstämma. Den andra händelsen under året som sticker ut är finanskvällen som vi arrangerade. Vi lyckades få hit Riksgäldsdirektören och förre finansmarknadsministern Bo Lundgren, den välrenommerade ekonomijournalisten Henric Borgström och Aktiespararnas egen aktieguru Gunnar Ek. Kvällen lockade 160 personer som fick sig till livs en mycket underhållande och informativ kväll. En strålande kväll helt enkelt! Ett sådant här arrangemang kräver att vi inom lokalavdelningen får hjälp från centralt håll vilket vi också fick. Utmaningar då? Två saker bör nämnas. Den ena är medlemsutvecklingen. Med tanke på att vi erbjuder så många arrangemang med så varierat utbud och med hög kvalité, borde vi locka fler medlemmar till oss. Vi har en negativ medlemutveckling vilket vi med olika medel försöker ändra på. Det är inget enkelt arbete och kräver långsiktighet och tålamod. En annan stor utmaning är besöksfrekvensen vid våra träffar. Våra s.k. mer ordinarie aktieträffar lockar cirka 50 personer. Den siffran vore önskvärt om vi kunna höja till 70. Det hade vi för ett par år sedan och bör kunna nås igen. Skulle siffra inte höjas eller kanske t.o.m. sjunka finns det en uppenbar risk att det blir svårt att få hit intressanta och spännande företag/föredragshållare. Sida 4(6)

6 Ekonomi Vår lokalavdelning är som nämnts ovan ingen juridisk person. Vi finansierar vår verksamhet huvudsakligen via bidrag från Riksförbundet och från att medverkande företag vid våra aktiviteter står för hela eller delar av kostnaden. För närvarande är bidraget från förbundet på 30 kr per medlem. Nedan följer en sammanfattning över 2010 års transaktioner: Ingående balans ( ) Bidrag från förbundet (30 kr * 759 medlemmar) Inträdesavgifter vid aktiviteter Intäkter från företag, sponsring Summa intäkter Lokalhyror Annonser (som vi själva betalt för) Utskick av blå lappar och större utskick Förtäring vid träffar Presenter till företag, vinster för utlottning Övriga kostnader (frimärken, fika, resor etc.) Summa kostnader Kvar att disponera (Ingående balans ) kr kr kr kr kr kr 0 kr kr kr kr kr kr kr En del av våra kostnader faktureras direkt till medverkande företag (exempelvis lokalhyror, annonser) och finns således inte med i uppställningen ovan. Det relativt stora överskott som vi har kommer göra att vi kan erbjuda våra medlemmar mer förmåner och erbjudande under kommande år. Sida 5(6)

7 Avslutande och framåtblickande ord Ett år med många bra arrangemang och träffar kan vi nu lägga bakom oss. Rekordantal i antal sammankomster, ett varierat utbud och mycket bra föredragshållare gör att vi kan anse att år 2010 varit ett lyckosamt år för Aktiespararna Sundsvall. Vi avser inte att anordna lika många aktiviteter under 2011 som varit fallet under det gångna året. Dock kommer det vara ett fullt tillräckligt utbud och vi hoppas att våra aktiviteter ska locka många besökare. För att behålla våra medlemmar är det bl.a. viktigt att vi även i fortsättningen arrangerar bra och tilltalande träffar. Bland våra medlemmar efterfrågas det utbildning. Detta kommer vi att ta fast på så att alla som önskar också erbjuds den utbildningen de efterfrågar. Vi vet att utbildning inom vårt område ger goda förutsättningar för ett gott ekonomisk utfall.. En stor utmaning är att locka ny medlemmar till oss. Det är inte helt lätt att få folk att engagera sig i sitt privata sparande och framför allt då med inriktning mot aktier och/eller aktiefonder. Men alla vi medlemmar i Aktiespararna vet att ett långsiktigt och klokt sparande i aktier genererar en god och positiv ekonomisk avkastning i längden. Som ovan nämnts är det också önskvärt att besöksantalet vid våra träffar ökar. Ju fler som kommer desto lättare är det att få (börs)bolag att komma hit till oss i Sundsvall. Ett stående punkt är hur vi når ut i media. Vi kommer att försöka anamma nya grepp och hoppas med detta att få större uppmärksamhet. Slutligen vill vi inom vår lokalavdelnings ledningsgrupp tacka alla våra medlemmar och alla dem som besöker våra träffar för det gånga året och hälsa er välkomna till ett nytt år med nya aktiviteter och möjligheter! Sundsvall Thomas Ahlandsberg / Ordförande Aktiespararna Sundsvall Sida 6(6)

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31) 2009 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året När vi nu lägger verksamhetsåret 2009

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) 2008 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett mycket intensivt verksamhetsår

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) 2011 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett år som inneburit många aktiviteter.

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2013 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2013-01-01 2013-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV ÅRET SOM GÅTT... 2 ALLMÄNT OM VÅR LOKALAVDELNING...

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf Aktiespararna Sundsvall 2012 års verksamhetsberättelse (2012-01-01 2012-12-31) Foto: Birgit Lindelöf 2012 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Först kan vi

Läs mer

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2014... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2015 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2015-01-01 2015-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2015... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2016 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2016-01-01 2016-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2016 - ETT FANTASTISKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2018 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2018-01-01 2018-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING: ETT LYCKAT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2017 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2017-01-01 2017-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING YTTERLIGARE ETT FRAMGÅNGSRIKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder!

Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig mer om aktier och fonder! Uppsala Konsert & Kongress, Vaksala Torg 15 Ett arrangemang i samarbete med: oktober

Läs mer

Proposition Ekonomisk ram för år 2018

Proposition Ekonomisk ram för år 2018 Proposition för år 2018 Inledning och sammanfattning En verksamhet som Vårdförbundets syftar inte till att generera ekonomisk vinst. Det är idéerna som är det bärande och syftet med verksamheten. Pengarna

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014

Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014 Verksamhetsberättelse för Svenska Jeanneauklubben år 2014 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2014 har bestått av: Jimmy Westerlund Christer Lindström Leif Tüll Ander Lindberg Göran

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig Snart är det dags för Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig för dig som vill lära dig mer om aktier

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00

Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 2010 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18.00 Kallelse till årsmöte i föreningen Göteborgs go-klubb den 24:e februari 21 Plats: Skolgatan 21 (Spellokalen) Tid: kl 18. Förslag till dagordning för årsmötet: 1) mötets öppnande 2) mötets behörighet 3)

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2012 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm

Stadgar. för Unga Rörelsehindrade Stockholm Stadgar för Unga Rörelsehindrade Stockholm Fastställd på årsmöte 12 april 2014 1 Uppstart av region mom 1: Förbundsstyrelsen (FS) godkänner bildandet av en ny region. En ansökan skicks till FS. Den ska

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg 1 Val av mötesordförande 2 Val av protokollförare 3 Val av justeringsman

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Frågor för framtagande av ny medlemsutvecklingsstrategi: A. MEDLEMMAR I LRF Vad gör en medlem nöjd? - Medlemsrabatter

Läs mer

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna.

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios Protokoll 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. 2 Val av mötesordförande Peter Mild föreslås och väljs enhälligt. 3 Val av sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION BAKGRUND 1997 bildades Svenska Avelsföreningen för P.R.E., föreningen var baserad i Stockholm. Avelsföreningen fick 2008 avtal med stamboken LGPRE ANCCE i Spanien. Utöver Sverige

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-03-07 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 2/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

Unga vuxna vill spara i aktier men bristande kunskap gör att många avstår

Unga vuxna vill spara i aktier men bristande kunskap gör att många avstår Pressmeddelande 24 maj 2019 Unga vuxna vill spara i men bristande kunskap gör att många avstår 65 procent av de mellan 18-24 år är intresserade av att spara i, men bara 23 procent gör det. De flesta som

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND 2012-02-01 1 Dagordning för årsmöte i Örebro lokalavdelning Örebro/Sydnärke nr 318 Datum: 27/2 2012 Tid: 18.00 Plats: Conventum, Olof Palmes Torg 1, Örebro Lokal: Handskmakaren 1. Mötet öppnas 2. Val av mötespresidium

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013

Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 828000-7660. Årsredovisning. för. Näringsliv i Lanna-Bredaryd 828000-7660. Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 1 av 7 Årsredovisning för Näringsliv i Lanna-Bredaryd Räkenskapsåret 2013 Näringsliv i Lanna-Bredaryd Sidan 2 av 7 Styrelsen för föreningen Näringsliv i Lanna-Bredaryd

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar:

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar: ÅRSREDOVISNING 2007-01-01 -- 2007-12-31 för Årsredovisningen omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 6 Sid 2 (9) ÅRSREDOVISNING FÖR SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver?

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver? 1 Vår organisation Kongress 2014 2 Hur ska vi jobba framöver? Fackliga studier. Information och opinionsbildning. Kultur. Medlemsförsäkringar. Ekonomi och avgiftsfrågor. Medlemsutveckling. Klubbar, avdelningar

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Årsredovisning 2011-2012

Årsredovisning 2011-2012 ! 1(5) AMC BLECKHORNEN ÅRSREDOVISNING 1(5) Medlem #32, Rolf Tuvessons, minnesfond Lund 2012-08-30 Fondstyrelsen Årsredovisning 2011-2012 År 2001 mottog AMC Bleckhornen 100 000 kr som testamenterats Corpset

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 [Skriv text] Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2015-03-26 Behandlad på årsmötet 2015-04-15 Senast reviderad Innehåll 1. Föreningens ansvarsområde

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplanen fastställdes av Distriktsstämman 2015-11-22 Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsidé Att stödja Västmanlands scoutkårer så att de kan

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau

NYHETSBREV 2011 # 2. Convention Bureau NYHETSBREV 2011 # 2 Lite klarare luft, lite starkare färger och en härlig energi efter sommarens ledighet. Hoppas att ni också känner så nu när hösten närmar sig. Efter sommarens många möten med vänner

Läs mer

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser.

Bidragsregler. Ansökan i efterhand skall ovillkorligt avslås. Bidrag lämnas endast till vistelser/aktiviteter inom Sveriges gränser. Bidragsregler Kriterier för handläggning av ansökningar rörande bidrag till rekreationsvistelser, lägervistelser, föreningsarrangemang, korta kurser samt organisationsbidrag Allmänt Ansökan skall vara

Läs mer

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013

Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Protokoll årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) 2013 Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 21 mars 2013, kl 19.00 Protokoll ÅRSMÖTE SHKK 2013 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Västmanlands Scoutdistrikt

Västmanlands Scoutdistrikt Västmanlands scoutdistrikts verksamhetsplan 2018 FÖRSLAG Tillägg och ändringar från 2017 är kursiva, text som föreslås tas bort är struken Verksamhetsplanen fastställs av Distriktsstämman 2017-11-25 Västmanlands

Läs mer

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer.

SeniorNet Tyresö är en ideell klubb inom riksföreningen SeniorNet Sweden. Klubben verkar inom IT-området för sina medlemmar och övriga seniorer. 2016-03-10 Förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö Vi har tagit fram ett förslag till nya stadgar för SeniorNet Tyresö. Förslaget baseras på de normalstadgar för klubbar som utarbetats inom SeniorNet

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

NOCKEN Samfällighetsföreningen Nocken i Sollentuna Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2007

NOCKEN Samfällighetsföreningen Nocken i Sollentuna Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2007 NOCKEN Samfällighetsföreningen Nocken i Sollentuna Förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 2007 1. Styrelse Sedan ordinarie årsstämma i mars 2007 har styrelsen haft följande sammansättning: Ordförande

Läs mer

SWAN:s årsmöte som hålls i Stockholms Handelskammares nya lokaler på Brunnsgatan 2, kl 11:30 den 25 mars 2014.

SWAN:s årsmöte som hålls i Stockholms Handelskammares nya lokaler på Brunnsgatan 2, kl 11:30 den 25 mars 2014. ÅRSMÖTE 2014 SWAN:s årsmöte som hålls i Stockholms Handelskammares nya lokaler på Brunnsgatan 2, kl 11:30 den 25 mars 2014. Årsmöteshandlingar och stadgar finns som bilagor. Välkomna! Dagordning 1. Val

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

Så sparar vi till barnen. Rapport från Länsförsäkringar våren 2019

Så sparar vi till barnen. Rapport från Länsförsäkringar våren 2019 Så sparar vi till barnen Rapport från Länsförsäkringar våren 2019 Innehåll Sammanfattning...3 Så mycket sparar föräldrar...4 Sparbelopp...5 Sparkapital...6 Sparformer...7 Räkneexempel...8 2 Sammanfattning

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman

David Örtqvist Magnus Thibblin. Emil Ekman Verksamhetsberättelse 2017 och budget och verksamhetsplan för 2018 Verksamhetsåret 2017 Styrelsen Styrelsen bestod under året 2017 av: Ordförande Ordinarie ledamöter Suppleanter Andreas Davidsson Almstedt

Läs mer

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma 2005-02-10 Gammelkroppa 1. Öppnande: Ordförande Rolf Ericsson inledde mötet med allmän information. Medlemsantalet i Filipstads Jaktvårdskrets är oförändrat

Läs mer

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST ST, 2012. Tryck: Realtryck, februari 2012. Upplaga: 10 800 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. Webbplats: www.st.org. Ange

Läs mer

Årsredovisning Söralids Vägförening

Årsredovisning Söralids Vägförening Årsredovisning Söralids Vägförening 2(9) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse...3 Balansräkning...5 Resultaträkning...6 Notförteckning...7 Revisionsberättelse...9 3(9) Förvaltningsberättelse Styrelsen

Läs mer

Pengar och livet. Unga vuxnas sparande och koll på pengar.

Pengar och livet. Unga vuxnas sparande och koll på pengar. Pengar och livet Unga vuxnas sparande och koll på pengar. Med koll på ekonomin kan man påverka sin framtid. Som ung vuxen tar man många beslut kring sin ekonomi. En del kan få betydelse för resten av livet.

Läs mer

Pengar och livet. Unga vuxnas sparande och koll på pengar.

Pengar och livet. Unga vuxnas sparande och koll på pengar. Pengar och livet Unga vuxnas sparande och koll på pengar. Med koll på ekonomin kan man påverka sin framtid. Som ung vuxen tar man många beslut kring sin ekonomi. En del kan få betydelse för resten av livet.

Läs mer

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle

Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Röttle byalag årsmöte 20140802 Plats: Krogen Röttle Närvarande: Rolf Andersson, Maria Andersson, Agneta Börjesson, Klemens Karlsson, Ann- Marie Stendahl, Ulla-Britt Simm, Anne-Marie Bäckman, Gun-Britt

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Stadga för Kodcentrum

Stadga för Kodcentrum Stadga för Kodcentrum Antagna vid årsmötet 2017-04-29, förslag på revidering vid årsmötet 2018-04-28 1 Ändamål Mom 1 Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer