Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Aktiespararna Sundsvall. 2009 års verksamhetsberättelse (2009-01-31 2009-12-31)"

Transkript

1 Aktiespararna Sundsvall 2009 års verksamhetsberättelse ( )

2 2009 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året När vi nu lägger verksamhetsåret 2009 till handlingar kan vi konstatera att vi inom vår lokalavdelning aldrig tidigare under ett år anordnat så många aktiviteter som vi gjort under Vi har bl.a. haft 11 träffar, två av dessa var enbart öppna för våra medlemmar. Dessutom har vi haft tre rullande Aktiecaféer igång som tillsammans inneburit ytterligare 40- talet sammankomster. Mer om aktiviteterna, besökande företag, aktiecaféerna etc. redovisas i detalj nedan. En av höjdpunkterna under året var utan tvivel beskedet att SCA kommer att förlägga sin kommande Årsstämma här i Sundsvall. Vi kontaktade SCA på ett tidigt stadium och påtalade att det var dags att lägga Årsstämman i Sundsvall. Vi törs nog säga att utan vårt initiativ skulle den inte hamna här. Medlemsutvecklingen under året har varit negativ (drygt -7 %), både för vår lokalavdelning och för Aktiespararna totalt sett. Det negativa börsklimatet och de stora finansiella oroligheterna under slutet av 2008 och början av 2009 bidrog till att många tröttande på Aktiemarknaden. Detta bidrog givetvis också till att många avstod från att förnya sitt medlemskap hos Aktiespararna. Vi har dock kunnat se en ljusning under slutet av 2009 och medlemstalet har åter börjat öka så smått igen. Ekonomin i vår lokalavdelning är mycket god och visar på ett överskott för året. Detta gör att vi inför kommande verksamhetsår står oss väl. Mer om ekonomin redovisas längre fram i verksamhetsberättelsen. Precis som föregående verksamhetsår tog vi inom ledningsgruppen inför 2009 fram målkort för vår lokalavdelning. Samtliga mål uppnåddes inte men totalt sett är vi nöjda. Medlemsutvecklingen gick inte som vi hoppades på och en del av våra inplanerade aktiviteter har skjutits upp och kommer i stället att genomföras under Sida 1(5)

3 Allmänt om vår lokalavdelning Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares Riksförbunds 150 lokalavdelningar. Vår avdelning bildades 1975 och ingår i Region Nord som omfattar totalt 21 lokalavdelningar, från Söderhamn i söder och norrut. Vår lokalavdelning är ingen juridisk person. Vid årsmötet utser vår lokalavdelning en ledningsgrupp bestående av minst tre personer. Bidrag från Riksförbundet utgår för närvarande med 30 kr per medlem. Bland föreningens uppgifter återfinns bl.a.: Ordna Aktie- och Fondträffar Medlemsvärvning Ordna utbildning och seminarier Delta i Aktie- och Fonddagar, mässor etc. Ledningsgrupp Under året har ledningsgruppen bestått av: Thomas Ahlandsberg, ordförande Alexander Håkansson Marie Lindström Aron Mikaelsson Bengt Norberg Lars Rönström Birgitta Zaar Andreas Forslund, representant för Unga Aktiesparare Curt Bäckström, adjungerande från hösten Under året har ledningsgruppen haft 12 ordinarie sammanträden. Dessutom träffades vår och Unga Aktiesparares ledningsgrupp vid två tillfällen. Detta för att utveckla och stärka samarbetet oss emellan. Medlemsutveckling och fördelning Förbundet hade totalt medlemmar vid utgången av år 2009, vilket innebär ett medlemstapp på cirka 7 % sedan ingången av året. Vår lokalavdelning i Sundsvall, som vid ingången av år 2009 hade 823 medlemmar, har 759 medlemmar. Medlemsfördelning Sundsvall lokalavdelning ( ): Totalt: 759 Varav Unga Aktiesparare: 57 Män: 603 Kvinnor: 156 (således 20,6 % kvinnor) Andel med E-postadress registrerad: cirka 56 % Sida 2(5)

4 Andel som har sin E-postadress registrerad hos oss har ökat med 6 procentenheter och är nu cirka 56 %. Det är i topp bland Aktiespararnas lokalavdelningar men det vore önskvärt att siffran steg en bra bit till. Mycket av Aktiespararnas kommunikation sker via E-post så det är till gagn för våra medlemmar att registrera sin E-postadress. Dessutom sker vissa inbjudningar enbart via E-post. Tilläggas ska dock att alla inbjudningar alltid också läggs upp på vår hemsida. Aktiviteter och övrig verksamhet under året Nedan listas träffar/aktiviteter och medverkande företag: Årsmöte och Länsförsäkringar Västernorrland ( ) VIP-kväll hos Bilbolaget ( ) Föredrag av Gunnar Ek med efterföljande debatt med bankerna ( ) Sätta ihop en lönsam aktieportfölj, Christophe Génetay Aktiespararna ( ) Träff med Svolder och Skatteverket ( ) Träff med Norrporten, STRICT och Investa Företagskapital ( ) Träff med Riksgälden och Sensys Traffic ( ) VIP-kväll hos Sundsvalls Tidning ( ) Träff med Sweco och Gösta Carlberg Affärsvärlden ( ) Träff för nya medlemmar ( ) Träff med SCA och information om olika kunskapskällor ( ) Vid årets sista träff fick vi i sista stund återbud från Metso. Detta innebar att ordförande Thomas Ahlandsberg i stället informerade om olika kunskapskällor. Förutom alla träffarna bjöd vi dessutom in våra medlemmar till Privata Affärers placeringskväll som anordnades Som redovisats ovan fick vi till två VIP-kvällar. Dessa arrangemang är enbart öppna för våra medlemmar med respektive. Detta är ett sätt för att ytterligare visa på det mervärde som ett medlemskap innebär. Vi kommer även att under år 2010 att erbjuda motsvarande VIP-kvällar. Vi har sedan ett par år tillbaka tre Aktiecaféer igång varav ett är på dagtid. Tillsammans innebär det ytterligare 40-talet sammankomster. Vi har varit representerade vid de träffar som anordnas av regionen såsom regionkonferens och närområdesträffar. Vid Årskongressen i Norrköping deltog från vår avdelning Alexander Håkansson och Birgitta Zaar. Även Thomas Ahlandsberg deltog vid kongressen, men då såsom styrelserepresentant för Aktiespararnas förbundsstyrelse. Sida 3(5)

5 Aktiespararnas webbplats Vi har som vanligt varit mycket aktiva på Aktiespararnas webbplats och då framför allt på vår hemsida Precis som tidigare år har vi under året publicerat nyheter om vår verksamhet, kommande aktiviteter lagts upp, besökande företag presenterats m.m. Vidare har det efter träffarna publicerats referat med tillhörande företagspresentationer tillgängliga för läsning/nedladdning. Vi har under hösten även utvecklat vår hemsida med nya menyer så att vi kan förmedla ännu mer kunskap och nyttig information för våra besökare. Vår hemsida är den tredje mest besökta av alla de 150 lokala hemsidorna inom Aktiespararna. Detta kan ses som ett erkännande av att vår hemsida är uppskattad. En nyhet inom Aktiespararna är att man även börjat utsända Aktie- och Fonddagar via Webb- TV. Denna teknik skapar nya möjligheter som också vi inom vår lokalavdelning ska anamma. Vi planerar att sända via Webb-TV från en av våra träffar i Sundsvall under Ekonomi Vår lokalavdelning är som nämnts ovan ingen juridisk person. Vi finansierar vår verksamhet huvudsakligen via bidrag från Riksförbundet och från att medverkande företag vid våra aktiviteter står för hela eller delar av kostnaden. För närvarande är bidraget från förbundet på 30 kr per medlem. Nedan följer en sammanfattning över 2009 års transaktioner: Ingående balans ( ) Bidrag från förbundet (30 kr * 823 medlemmar) Inträdesavgifter, aktieträffar Intäkter från företag Summa intäkter Lokalhyror Annonser Utskick av blå lappar och större utskick Aktieslaget (golftävling) Presenter till företag, vinster för utlottning Övriga kostnader (frimärken, förtäring, resor, hotellutlägg etc.) Summa kostnader Kvar att disponera (Ingående balans ) kr kr kr kr kr kr kr kr kr 894 kr kr kr kr En del av våra utgifter faktureras direkt till medverkande företag (exempelvis lokalhyror, annonser) och finns således inte med i uppställningen ovan. Vår lokalavdelnings ambition är inte att samla pengar i ladorna utan att använda eventuellt överskott till att ytterligare stärka och utveckla vår verksamhet. Sida 4(5)

6 Avslutande och framåtblickande ord Ett intensivt verksamhetsår kan nu läggas till handlingarna. Rekordantalet i antalet träffar, det lyckade utfallet angående kommande SCA-stämma och den goda stämningen vid våra aktiviteter (inkluderat Aktiecaféerna) såsom exempel, gör att vi kan se tillbaka på ett lyckat år för vår lokalavdelning. Våra föredragshållare har som alltid, törs vi säga, hållit en mycket hög klass. Planeringen inför 2010 är i full gång och många aktiviteter är redan klara och datumsatta. Vi kommer förmodligen att ha ett lika intensivt program som under Ett viktigt och efterfrågat ämne bland våra medlemmar är grund- och fortbildning. Detta kommer vi att ta fasta på och planera för. I samband med Årsstämman i SCA kommer vi givetvis att anordna aktiviteter. Som ovan nämnts kommer vi också ta till oss Webb-TV tekniken och applicera denna i samband med någon aktivitet. Som bekant var Stockholmsbörsens utveckling under 2009 mycket positiv. Detta bör innebära att intresset för Aktiemarknaden åter ökar och förhoppningsvis också generera en positiv medlemsutveckling för vår del. Detta förutsatt givetvis att vi sköter oss och arrangerar bra och tilltalande träffar! Vi kan då också hoppas på att antalet besökare på träffarna ökar. Ju fler som kommer, desto lättare är det också framöver att få (börs)bolag att komma hit upp till oss i Sundsvall. Att nå ut i media är inte lätt, mycket pockar på uppmärksamheten. Med det kommande programmet i åtanke tror vi oss dock har större chanser och möjligheter att attrahera media framöver än som varit hitintills. Ett nytt spännande och utmanande år ligger framför oss och vi inom Aktiespararna känner oss redo! Sundsvall Thomas Ahlandsberg / Ordförande Aktiespararna Sundsvall Sida 5(5)

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2008 års verksamhetsberättelse (2007-11-23 2008-12-31) 2008 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett mycket intensivt verksamhetsår

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( )

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Aktiespararna Sundsvall 2010 års verksamhetsberättelse (2010-01-01 2010-12-31) 2010 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ännu ett år med rekord i antal träffar

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22)

Aktiespararna Sundsvall. 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) Aktiespararna Sundsvall 2007 års verksamhetsberättelse (2006-11-30 2007-11-22) 2007 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Allmänt Sundsvall lokalavdelning är en av Sveriges Aktiesparares

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31)

Aktiespararna Sundsvall. 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) Aktiespararna Sundsvall 2011 års verksamhetsberättelse (2011-01-01 2011-12-31) 2011 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Ett år som inneburit många aktiviteter.

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2013 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2013-01-01 2013-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV ÅRET SOM GÅTT... 2 ALLMÄNT OM VÅR LOKALAVDELNING...

Läs mer

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna. 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2014 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2014-01-01 2014-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2014... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf

Aktiespararna Sundsvall års verksamhetsberättelse ( ) Foto: Birgit Lindelöf Aktiespararna Sundsvall 2012 års verksamhetsberättelse (2012-01-01 2012-12-31) Foto: Birgit Lindelöf 2012 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall Sammanfattning av året Först kan vi

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2015 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2015-01-01 2015-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETSÅRET 2015... 2 ALLMÄNT OM VÅR

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2016 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2016-01-01 2016-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2016 - ETT FANTASTISKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2018 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2018-01-01 2018-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING SAMMANFATTNING: ETT LYCKAT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström

Aktiespararna års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall ( ) Foto: Lars Rönström Aktiespararna 2017 års verksamhetsberättelse för lokalavdelning 414 Sundsvall (2017-01-01 2017-12-31) Foto: Lars Rönström INNEHÅLLSFÖRTECKNING YTTERLIGARE ETT FRAMGÅNGSRIKT VERKSAMHETSÅR FÖR OSS... 2 ALLMÄNT

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2012-04-21) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen )

Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen ) Förbundets stadgar (Antagna av årskongressen 2016-04-23) 1 Ändamål Sveriges Aktiesparares Riksförbund Aktiespararna är en oberoende intresseorganisation för enskilda som sparar eller vill främja sparande

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2013 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen

Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Nyhet 2008-09-25 Hör och se oss på Stora Aktie- och Fonddagen Den 15 oktober äger Stora Aktie- och Fonddagen rum i Uppsala Konsert & Kongress. Under dagens gång arrangeras flera intressanta seminarier

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund

STADGAR FÖR. SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund STADGAR FÖR SENIORPSYKOLOGER Sveriges psykologförbund KAPITEL 1: TILLHÖRIGHET OCH ÄNDAMÅL 1.1 Tillhörighet Seniorpsykologer i Sveriges Psykologförbund (Seniorpsykologerna) är en förening inom Sveriges

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 UNIONENS TEKNIKERRÅD Verksamhetsberättelse 2017 2017 har inneburit mycket arbete för Riksklubben vid Besikta Bilprovning. Vi som är förtroendevalda i klubben har haft både trevliga och tråkiga händelser

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN

STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN STADGAR för SVENSKA KYLTEKNISKA FÖRENINGEN Stadgarna antagna vid årsmötet den 19 april 2013 1 ÄNDAMÅL Svenska Kyltekniska Föreningen, nedan benämnd Föreningen, har till ändamål att befordra utvecklingen

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse Verksamhetsår 2013 Under verksamhetsåret 2013 har SMFR Region Stockholms verksamhet varit av en strategisk karaktär och fokuserat på att uppfylla kraven för regionbidrag. Under året

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014. /han 1 (6)

Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014. /han 1 (6) Sundsvall Ånge VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1 (6) Innehållsförteckning Styrelsen sid. 3 Skrivelser sid. 4 Programverksamheten sid. 4 Handla miljövänligt sid. 4-5 Ekonomi sid. 5-6 2 (6) NATURSKYDDSFÖRENINGEN

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Foto: Charlotte Nordahl, publicerad under Creative Common licens VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE 31 MARS 2015 KL 1800 LINKÖPINGS STADSHUS Kvällens program Inledning Mötesförhandlingar Återblick 20 år med föreningen

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Verksamhetsberättelse Falkenberg

Verksamhetsberättelse Falkenberg Verksamhetsberättelse 2015 Falkenberg 2 (6) Villaägarna i Falkenberg Villaägarna Falkenberg är en obunden förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund. Föreningen hade 1139 medlemmar 2015-12-31. Medlemsantalet

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande

Dagordning årsmöte. Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb. Datum: Tid: 19:00. Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande Dagordning årsmöte Årsmöte för föreningen Tyresö Fotoklubb Datum: 2019-03- 19 Tid: 19:00 Plats: Kulturcentrum Kvarnhjulet, 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av mötessekreterare 4 Val av

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Hjärt-och Lungsjukas Länsförening i Västmanland (registrerat namn) lämnar följande berättelse för verksamhetsåret 2017 Förtroendevalda och styrelsemöten

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION

FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION FÖRSLAG TILL NY ORGANISATION BAKGRUND 1997 bildades Svenska Avelsföreningen för P.R.E., föreningen var baserad i Stockholm. Avelsföreningen fick 2008 avtal med stamboken LGPRE ANCCE i Spanien. Utöver Sverige

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL I RIKSFÖRENINGEN TANDLÄKARE EGEN VERKSAMHET (TEV) Datum: 2016-03-07 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Stockholm Protokoll nummer: 2/2016 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Övriga närvarande: Maria

Läs mer

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST

Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST Dina tre viktigaste uppdrag 2012 Som förtroendevald i fackförbundet ST ST, 2012. Tryck: Realtryck, februari 2012. Upplaga: 10 800 ex. Beställ fler exemplar genom ST Förlag. Webbplats: www.st.org. Ange

Läs mer

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70

Stadgar. Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall. e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com. Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr. 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Stadgar Adress: Skepparegatan 5 A 4 tr 852 34 SUNDSVALL Tel: 12 50 70 Org. Nr. 889201-0466 Hemsida: www.hjart-lung.se/sundsvall e-mail: hjart-lung.sundsvall@telia.com Stadgar för lokalföreningar antagna

Läs mer

I dokumentet finns korta fakta om några revisionsnätverk. Vi bygger gärna på med uppgifter om fler nätnätverk.

I dokumentet finns korta fakta om några revisionsnätverk. Vi bygger gärna på med uppgifter om fler nätnätverk. 1 Några fakta om Revisionsnätverk I dokumentet finns korta fakta om några revisionsnätverk. Vi bygger gärna på med uppgifter om fler nätnätverk. Varje nätverk presenteras under rubrikerna Form, Ålder/bildande,

Läs mer

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser

Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Stadgar för kulturföreningen Ebeneser Dat. 2014-03-12 Dat. 2015-03-11 Utgåva 1.0 Utgåva2.0 1 1 Kulturföreningen Ebenesers ändamål Kulturföreningen Ebeneser ska erbjuda ett mångkulturellt utbud i en inspirerande

Läs mer

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018

Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Antagen vid Sveriges Arkitekter Studenternas årsmöte 2018 och Sveriges Arkitekters stämma 2018 Stadgar 1 Ändamål 2 Medlemmar 3 Organisation 4 Årsmöte 5 Årsmötets åliggande 6 Styrelse 7 Valberedning 8 Studentavdelning

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL

KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL KAPITEL 1 ORGANISATIONEN RFSL Om RFSL Medlemmar Avdelningar Kongressen Valberedningen och revisorer Förbundsstyrelsen (FS) Förbundskansliet Avdelningarna samlas RFSL Ungdom Bilagor - förteckning 1-4 Handbok

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

11. Kongress för Unga Hörselskadade

11. Kongress för Unga Hörselskadade Heldag, station 1 11. Kongress för Unga Hörselskadade Förslag om kongress vartannat år lagt av Riksstyrelsen. Bakgrund Riksstyrelsen vill effektivisera och skapa ett mer långsiktigt arbete inom Unga Hörselskadade.

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Vision 2016 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032

Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Verksamhetsberättelse 2014 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den.16 mars 2015 Behandlad på årsmötet den 24 mars 2015 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Göteborg....

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 & Budget

Verksamhetsplan 2019 & Budget Bomhus Verksamhetsplan 2019 & Budget 1 FÖRENINGENS VERKSAMHETSPLAN 2019 Föreningen ska verka för bedriva en bred verksamhet som främjar gemenskap och är till gagn för medlemmarna Kontaktombud/Solglimten

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120

Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Verksamhetsberättelse 2012 Villaägarna i Mölndal Org.nr 802428-4120 Antagen av styrelsen den...2013-02-05... Behandlad på årsmötet den..2013-03-10... Innehåll 1. Inledning... 3 2. Villaägarna i Mölndal.......3

Läs mer

Dalslands Kanals Vattenråd/Vattenvårdsförbund

Dalslands Kanals Vattenråd/Vattenvårdsförbund Bilaga 4 Dalslands Kanals Vattenråd/Vattenvårdsförbund STADGAR ANTAGNA VID EXTRA ÅRSMÖTE 2008-12-03 PÅ DALSLANDS GÄSTGIVERI FASTSTÄLLDA VID ORDINARIE ÅRSMÖTE 2009-05-26 PÅ DALSLANDS CENTER 1 Ändamål 1.0

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(7) Rosenlunds Herrgårds Vänner ideell förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Information om verksamheten

Läs mer

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig

1oktober. Snart är det dags för. Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig Snart är det dags för Snart är det dags för Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas Stora Aktie- och Fonddagen i Uppsala - en oas för dig som vill lära dig för dig som vill lära dig mer om aktier

Läs mer

Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Iktyosföreningen 812401-1084 Styrelsen för Iktyosföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamhet Föreningens syfte är: -att vara en stödorganisation

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016

Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Verksamhetsberättelse för Båtsällskapet Karlslund 2015/2016 Styrelsen för Båtsällskapet Karlslund får avge följande berättelse för verksamhetsåret 1 september 2015 till 31 augusti 2016. Vid årsmötet den

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Musikens Hus Akademin får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2009 1. Styrelse Styrelsen för Musikens Hus Akademin har för verksamhetsåret 2009 haft

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar

HANDBOK. för ungdomsansvariga i FN-föreningar HANDBOK för ungdomsansvariga i FN-föreningar Svenska FN-förbundet Box 151 15 104 65 Stockholm Tel: 08-462 25 40 Fax: 08-641 88 76 E-post: info@fn.se webb: www.fn.se Svenska FN-förbundet, september 2011

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017.

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse FÖRENINGEN LÄSTRINGEBYGDEN Verksamhetsberättelse För år 2014 Föreningen Lästringebygden 2015-01-22 Verksamhetsberättelse för år 2014, innehållande Miljöplan, Balans- och Resultaträkning, Budgetförslag

Läs mer

Årsredovisning 2011-2012

Årsredovisning 2011-2012 ! 1(5) AMC BLECKHORNEN ÅRSREDOVISNING 1(5) Medlem #32, Rolf Tuvessons, minnesfond Lund 2012-08-30 Fondstyrelsen Årsredovisning 2011-2012 År 2001 mottog AMC Bleckhornen 100 000 kr som testamenterats Corpset

Läs mer

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund

Stadgar antagna av kongressen 2013, Riksförbundet HjärtLung Juridiskt namn: Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund , 1 Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Uppsala Hjärt- och Lungsjukas förening i Uppsala är en lokalförening inom Hjärt- och Lungsjukas Riksförbund. Lokalföreningen är en egen juridisk person och dess

Läs mer

Sörmlands Kristna Socialdemokrater

Sörmlands Kristna Socialdemokrater Sörmlands Kristna Socialdemokrater Verksamhetsberättelse 2009 Styrelse och övriga uppdrag Styrelse: Ordförande Kassör Sekreterare Suppleanter Övriga uppdrag: Revisor Revisorssuppleant Valberedning Lars

Läs mer

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen

Årsredovisning. LivsmedelsStiftelsen 1(6) Årsredovisning LivsmedelsStiftelsen Styrelsen för LivsmedelsStiftelsen får härmed lämna sin redogörelse för stiftelsens utveckling under räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Om inte annat särskilt

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES FILMREGISSÖRER (SFR)

STADGAR FÖR SVERIGES FILMREGISSÖRER (SFR) 1 STADGAR FÖR SVERIGES FILMREGISSÖRER (SFR) Sveriges Filmregissörer är en avdelning inom Teaterförbundet för scen och film. 1. NAMN OCH ÄNDAMÅL Sveriges Filmregissörer (SRF) är en yrkesavdelning inom Teaterförbundet

Läs mer

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS

STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Efter stadgarna för riksförbundet (sid. 1-4) följer stadgarna för förening (sid. 4-6) inom detta riksförbund. STADGAR FÖR RIKSFÖRBUNDET CYSTISK FIBROS Antagna vid årsmöte i Riksförbundet Cystisk Fibros

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS MEDIA (UKJK-M)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS MEDIA (UKJK-M) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 29 september 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK-M är en kristen Media Organisation, är

Läs mer

INNEHÅLL. Ekonomihandlingar

INNEHÅLL. Ekonomihandlingar 2011 EKONOMI 1 INNEHÅLL Ekonomihandlingar Årsredovisning 2009 2 Räkenskaps- och sakrevisionsberättelser 2009 8 Årsredovisning 2010 9 Räkenskaps- och sakrevisionsberättelser 2010 15 Kommentarer 2009 och

Läs mer

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna.

TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios. Protokoll. 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. TvF Årsmöte 2007-03-29 Europa Studios Protokoll 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Mild hälsar välkomna. 2 Val av mötesordförande Peter Mild föreslås och väljs enhälligt. 3 Val av sekreterare

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer

VERKSAMHETSPLAN FÖR. RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, Hindås Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET LOKALREVYER I SVERIGE - LIS Hindås Stationsväg 4, VERKSAMHETSÅRET 2017-05-01-2018-04-30 LIS:s syfte är angivet i stadgarna. Verksamhetsåret är 05-01--04-30 ORGANISATION

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS KVINNOORGANISATION (UKJK-KO) STADGAR FÖR UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS Antagna den 01 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet) UNIVERSAL KYRKAN AV JESUS KRISTUS, förkortat UKJK- KO är en kristen Kvinnoorganisation, är

Läs mer

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår

Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014. Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförenings verksamhetsberättelse för 2014 Föreningens 79:e verksamhetsår Lidköpings Konstförening Styrelsen för Lidköpings Konstförening avger följande verksamhetsberättelse för 2014 föreningens

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt skall

Läs mer