Styrelsen ser mycket positivt på fortsatt samarbete inom detta område och vill bidra till att det kommunala perspektivet förstärks ytterligare.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen ser mycket positivt på fortsatt samarbete inom detta område och vill bidra till att det kommunala perspektivet förstärks ytterligare."

Transkript

1 Styrelsen Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Pappersbruket, Östanå Start kl Avslutning kl Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm Tommy Nilsson, Hässleholm Åke Hansson, Hörby Bengt Gustafson, Kristianstad Anders Pettersson, Osby Erland Nilsson, Osby Tommy Johansson, Östra Göinge Patric Åberg, Östra Göinge Gudrun Rönnertz, Bromölla Johan Eriksson, Hässleholm Arne Bertilsson, Hörby Göran Persson, Kristianstad ( 1-3) Ingvar Carlberg, Osby Christina Andersson, Östra Göinge Lars Johnsson, Koordinator Per-Ingvar Johnsson, Karin Axelsson och Lars-Göran Thulin, Tommy Kriszan, BTH, Region Skåne tillsammans med Maria Arcini och Jessica Drugge 1; Rolf Adolfsson, Kristianstad, och Jörgen Bergvall, Hässleholm, 2; Torleif Bramryd och Michael Johansson, Campus Helsingborg, Lunds Universitet samt Mats Gustafsson, Kristianstad, och Ritva Nilsson, Hässleholm 3. Sekreterare Paragrafer 1-11 Lars Johnsson Ordförande Ulrika Thulin

2 Styrelsen Beredning för Tillväxt och Hälsa - dialog Beredningens presidium besöker tillsammans med Maria Arcini och Jessica Drugge, gymnasieelever från Hässleholm, Skåne Nordost styrelse för att ge information och föra dialog runt aktuella frågor. Maria och Jessica har deltagit i Beredningens arbete med att ta fram tre filmer, som under våren kommer att läggas ut på med teman: Relation mellan stad och landsbygd Var unga vill bo i framtiden Vad väcker ungas engagemang? Bland de rekommendationer som fördes fram finns: Vikten av god kommunikation mellan politiker och ungdomar Vikten av att arbeta för delaktighet Vikten av levande stadskärnor som mötesplatser för både marknad och mys Vikten av goda kommunikationer och att se nuvarande och kommande stationer som viktiga mötesplatser Vikten av att vid plan-arbete ställa frågan för vem före frågan hur något ska gestaltas Vid efterföljande diskussion konstaterades att denna typ av samarbete tjänar flera syften: många intressanta förslag och synpunkter kommer in samtidigt som det för gymnasieeleverna ger en större förståelse för hur den lokala politiken och styrningen fungerar än vad som normalt ges i skolämnet samhällskunskap. Denna diskussion kommer att föras vidare i kommunerna. Styrelsen ser mycket positivt på fortsatt samarbete inom detta område och vill bidra till att det kommunala perspektivet förstärks ytterligare. Avslutande råd från Maria och Jessica är att man från region och kommuner inte bara söker kontakt med vissa gymnasielinjer som möjligtvis anses ha större förutsättningar utan att dialog bör föras med alla områden. Man rekommenderar också skolan att ge utrymme för denna typ av aktiviteter, eftersom den mycket aktivt bidrar till att öka ungdomars kunskap om kommunernas och regionens arbete och på så sätt är en verksam del i samhällskunskapsutbildningen. Styrelsen tackar deltagarna för mycket intressant information och en bra diskussion.

3 Styrelsen Pågatåg är på Tillväxtnämndens agenda den 29 januari och det gäller avsiktsförklaring/genomförandeavtal. Vägverkets hastighetssänkning har nu slagit igenom och de negativa farhågorna verkar besannas. Flera orter med aktivt närings- och samhällsliv i nordöstra Skåne riskerar att marginaliseras. Styrelsen och Beredningen ser det, med hänsyn till utvecklingsmöjligheterna i nordöstra Skåne, som nödvändigt att de speciella potter som avsatts inom området infrastruktur nu tas fram för en gemensam diskussion med Vägverket. Trenden att med motivering trafiksäkerhet sänka hastighets gränser är inte gångbar. Vägarna måste hålla den standard som normal samhällsutveckling kräver och utgångspunkt ska vara att minst bibehålla tidigare hastighetsgränser. I tidigare lämnade yttranden har prioritering gjorts från Skåne Nordosts sida och detta material gås igenom vid chefsgruppsmöte den 16 februari, varefter det översänds till Beredningen. Kollektivtrafik inklusive busstrafik har sina behov i ovanstående sammanhang och är viktiga utvecklingsfrågor för nordöstra Skåne. Med utgångspunkt i aviserad nedläggning av Folktandvårdsmottagningen i Lönsboda diskuterades Region Skånes arbete inom tandvården. Enligt Beredningen kan mottagningar av strukturskäl läggas ner, men i samtliga sådana fall erbjuds privata tandläkare att ta över. Beredningen återkommer med mera information angående Lönsboda. Nedläggning har också aviserats för tandregleringskliniken i Hässleholm. Patienterna, normalt ungdomar upp till de lägre tonåren, hänvisas till Malmö/Kristianstad och får besked om tre års väntetid. I och med detta försvårar man behandlingen och det leder dessutom till avsevärt högre kostnader för Regionen. Hässleholm agerar i denna fråga och Beredningen tar den med sig in i Regionen. Miljöteknisk arena nämns som ett viktigt utvecklingsprojekt i nordöstra Skåne och Beredningen noterar detta. Skåne Nordosts ambitioner angående ESS/MAX IV meddelas. Tilldelning av vuxenutbildningar har skett i dagarna och medfört en del negativa överraskningar. Chefsgruppen diskuterar behov av gemensam strategi vid möte den 16 februari. Styrelsen tackar Beredningen för Tillväxt och Hälsa för bra dialog och ser fram emot fortsatt samarbete i de ovannämnda gemensamma frågorna.

4 Styrelsen Arbetsmarknad information och diskussion Arbetsmarknadsnätverket i Skåne Nordost har diskuterat och jämfört arbetsmarknadsarbete i de sju kommunerna. Rolf Adolfsson och Jörgen Bergvall, ansvariga för arbetsmarknadsenheterna i Kristianstad respektive Hässleholm, ger nätverkets syn på det kommunala uppdraget och den stora påverkan detta har på kommunernas ekonomi och även attraktivitet. OHmaterial bifogas protokollet. Syftet med detta inspel är inte i första hand att föreslå gemensamma aktiviteter utan mera att öka förståelsen för hur arbetet fungerar i kommunerna. Problemen är gemensamma. Styrelsen konstaterar att indelning i Arbetsmarknadsområden på så sätt som skett är ett stort hinder i arbetsmarknadsarbetet. Bromölla och Osby har dessutom länsgränser som ytterligare försvårar gemensamt arbete i t ex Finsam. Arbetsmarknadsråden fungerar, delvis beroende på ovannämnda områdesindelning, mycket ojämnt i vissa fall bra och i andra fall dåligt eller inte alls. Diskuterades att de resurser som finns inom vuxenutbildningen med fördel kan styras mera mot arbetsmarknadens behov. Det finns mycket goda exempel på att snabba insatser/utbildningar leder till arbete. Försörjningsstödets optimala användning för den enskildes och kommunens bästa diskuterades och kommunerna tar detta med hem för bearbetning. Frågan återkommer vid senare möte. 3 Hästcentrum i Skåne Nordost redovisning av projekt Torleif Bramryd och Michael Johansson, Campus Helsingborg, har på uppdrag av Skåne Nordost och med finansiellt stöd från Jordbruksverket sett på förutsättningar för utveckling av Hästcentrum i Skåne Nordost och föredrar sin slutrapport. Rapport och OH-material bifogas protokollet. Föredragningen slutar med förslag på fortsatt arbete inom detta område. Separat har Jordbruksverket meddelat att man utlyser ytterligare nationella projektmedel för utveckling av Hästcentrum. Styrelsen ser positivt på det utförda arbetet och tillstyrker vidare arbete inom häst-området.

5 Styrelsen Styrelsen uppdrar åt chefsgruppen att vid kommande möte föra frågan vidare. 4 Preliminärt bokslut 2009 inklusive äskanden om tilläggsbudget - beslut Kristianstad kommun stängde böckerna i slutet av vecka 3 och med hänsyn till äskanden om tilläggsbudget har presidiet uppdragit åt Lars Johnsson att ta fram ett preliminärt bokslut till styrelsemötet. Äskanden om tilläggsbudget inkommer från näringsliv och marknadsföring för slutförande av projekt som rullar över årsskiftet. Lars Johnsson föredrar preliminär resultat- och balansräkning. EU-kontoret och Näringsliv har av olika skäl inte förbrukat sina budgetar och detta i kombination med att BoDagar tog en del av sina kostnader under 2008 leder till att eget kapital vid slutet av 2009 uppgår till ca. 2,3 mkr. Beviljade tilläggsbudgetar från näringsliv 350 tkr och kommunikation&marknadsföring 200 tkr skulle leda till ett eget kapital om ca 1,7 mkr. Näringsliv äskar 350 tkr för att fortsätta arbetet med projekten Logistikpark och Samverkan med västra Blekinge samt för att skjuta till medel för förstudie avseende Miljöteknisk Arena. Detta innebär en totalbudget om 850 tkr. Kommunikation&Marknadsföring underskred 2009 års budget med ca 100 tkr och äskar en tilläggsbudget om 200 tkr, vilket innebär en totalbudget om 400 tkr. Prioriterat är implementering av det nya varumärket, slutförande av nya hemsidan inklusive rekrytering av en halvtidstjänst för att drifta denna samt att vid utrymme ge stöd åt turismnätverket. Styrelsen godkänner det preliminära bokslutet och emotser slutligt förslag till bokslut vid kommande möte samt beslutar godkänna ovanstående äskanden om tilläggsbudgetar. 5 Verksamhetsplan och budget - logistik Styrelsen lämnade vid mötet den 10 december synpunkter på mängden material i samband med verksamhetsplan/budget och uppdrog åt chefsgruppen att återkomma med förslag hur detta kan förbättras. Chefsgruppen föreslår att vid kommande tillfällen reduceras antal bilagor och att detta kompenseras med en förstärkt ärendelista. Komplett material föreslås av chefsgruppen placeras på den kommande nya hemsidan.

6 Styrelsen Styrelsen tackar för information och godkänner chefsgruppens förslag. 6 Överförmyndarverksamhet Diskussion om samverkan inom detta område har förts i chefsgruppen. Ett seminarium i frågan anordnades den 21 januari i Perstorp och återkoppling sker från detta möte. Styrelsen beslutar att de kommuner som önskar samarbeta i denna fråga anmäler sitt intresse till Perstorp. 7 ESS-arbetet - lägesbeskrivning Enligt beslut vid december månads styrelsemöte är styrelsen politisk styrgrupp och presidiet politisk arbetsgrupp i detta arbete. Styrelsen har uppdragit åt chefsgruppen att göra en kartläggning av berörda arbetsområden, att föreslå en strategi för Skåne Nordosts arbete samt att föreslå en handlingsplan i linje med strategin. Region Skåne har initierat en EU-projektansökan och strukturerat denna i olika arbetsområden. Regionen har för avsikt att bjuda in de skånska kommunerna till ett uppstartmöte under mars månad. Chefsgruppen har vid möte den 12 januari använt denna struktur och pekat ut Skåne Nordost-nätverk inklusive kontaktpersoner för respektive område, vilket framgår ur bifogade minnesanteckningar från mötet. Området Boende ingår inte i Region Skånes projektansökan, men kommer enligt tidigare beslut att inkluderas i Skåne Nordosts ESS-arbete. Ett första uppdrag har lämnats av chefsgruppen innebärande att respektive nätverk före mötet med Region Skåne i mars ska diskutera och lyfta fram Skåne Nordosts förutsättningar och möjliga konkurrensfördelar inom respektive område. Kontaktpersonerna kommer också att bilda en informations- och arbetsgrupp för ömsesidig information och samarbete. De namn Allan Larsson nämnde vid sin föredragning på Krinova den 17 november kommer att bjudas in. Presidiet ser det som lämpligt att det blir ett möte med deltagande av politiker och tjänstemän. Lars Johnsson återkommer med tidpunkt. När chefstillsättningen är klar för Kristianstad kommuns enhet för Kommunikation och Tillväxt kommer arbetet att operativt ledas därifrån.

7 Styrelsen Styrelsen godkänner ovanstående förarbete och förslag samt beslutar att Skåne Nordost, med utgångspunkt från Region Skånes kommande EU-projekt, ska sträva efter att i projektarbetet lyfta in Skåne Nordosts komparativa fördelar inom olika områden samt beslutar att Skåne Nordost-nätverken efter mars-mötet med Region Skåne via chefsgrupp och presidium återkommer med förslag på handlingsplan och vad som lämpligtvis bearbetas inom och utanför Region Skånes EU-projekt. Ärendet återkommer därefter till styrelsemötet den 15 april. 8 Hemläxa - rapport Styrelsen uppdrog vid septembermötet åt chefsgruppen att göra en beskrivning av förutsättningarna för Skåne Nordost-samarbete inom de beslutade drivkrafterna. Bakgrund för detta är dels heterogeniteten vad gäller kommunernas organisationer och dels tillgång till spetskompetenser. Chefsgruppen ser det inte som rimligt att tillstyrka/avråda från gemensamt arbete inom någon eller några sektorer. Utgångspunkt för varje samarbete är att det ska ge en totalt sett bättre utväxling. Rapport bifogas kallelse. Styrelsen beslutar enligt chefsgruppens rekommendation. 9 Dialog med Länsstyrelse/landshövding angående bl a strandskydd Hässleholm har på förekommen anledning lyft frågan om Länsstyrelsens tillämpning av nya strandskyddsbestämmelser. Presidiet har beslutat att respektive kommun inför styrelsemötet gör en inventering av problem inom detta och andra områden i relationen med Länsstyrelsen och återkopplar detta till styrelsemötet. Återkoppling sker från kommunerna. Samtliga kommuner, med undantag för Kristianstad och Östra Göinge, upplever problem med Länsstyrelsens metodik vid hantering av strandskydd och/eller andra frågor. Styrelsen föreslår att, då detta inte är ett gemensamt problem, de fem kommunerna gör den föreslagna uppvaktningen. Hässleholms kommun åtar sig arrangera mötet och ber deltagande kommuner

8 Styrelsen bekräfta sin delaktighet. 10 Övriga frågor Skånska Utvecklingsdagen - delaktighet Skånska Utvecklingsdagen är förlagd till Vanås Slott den 20 maj. Lars Johnsson uppdras att kontakta Region Skåne och meddela önskan om delaktighet. Frågan tas upp vid chefsgruppsmöte den 16 februari. Styrelsen förutser god uppslutning från Skåne Nordost-kommunerna. 11 Delgivningar Chefsgruppens minnesanteckningar från Hemläxa rapport från Presidiets minnesanteckningar från Välkomna Ulrika Thulin Ordförande Lars Johnsson Sekreterare

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30.

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm Tommy

Läs mer

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik Styrelsen 2011-12-08 1 Plats och tid Iföhus, Bromölla, den 8 december 2011 Start kl 08.45. Avslutat kl 11.00 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00.

Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00. Styrelsen 2009-12-10 1 Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00. Beslutande Adjungerad Övriga deltagande Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson,

Läs mer

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2012-06-21 1. Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid.

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2012-06-21 1. Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid. Styrelsen 2012-06-21 1 Plats och tid Beslutande Gästgivargården, Broby Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad

Läs mer

Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15.

Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15. Styrelsen 2009-09-07 1 Plats och tid Beslutande Adjungerad Övriga deltagande Norra Station, Hässleholm Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15.

Läs mer

Styrelsen

Styrelsen 1 Plats och tid Beslutande Ringsjöstrands Konferens, Osbyholm Start kl 08.30. Avslutning kl 13.00. Bengt Gustafson, Kristianstad (ordförande) Ulrika Thulin, Perstorp Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt,

Läs mer

Styrelsen 2011-06-27 1

Styrelsen 2011-06-27 1 1 Plats och tid Borgen, Osby den 27 juni 2011 Start kl 08.30. Avslutat kl 11.40 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-09-25 1 Plats och tid Beslutande Adjungerade Övriga deltagande Rådhus Skåne, Kristianstad 2014-09-25 kl 12.00-16.30 (inklusive IT-nämnd) Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene

Läs mer

Start kl slut varefter IT-nämnd tog vid.

Start kl slut varefter IT-nämnd tog vid. Styrelsen 2012-12-06 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 08.30 slut 12.00 varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström,

Läs mer

Start kl 11.00 slut kl 14.50

Start kl 11.00 slut kl 14.50 Styrelsen 2013-10-03 1 Plats och tid Beslutande Araslövs Golfkro, Färlöv Start kl 11.00 slut kl 14.50 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist, Hörby Tommy Hall,

Läs mer

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013 Styrelsen 2013-06-13 1 Plats och tid Beslutande Broby Gästgivaregård, Broby Start kl 08.30 slut kl 11.30 den 13 juni 2013 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-05-05--06 1 Plats och tid Beslutande Bäckaskogs Slott, Fjälkinge Start 5 maj kl 15.00 slut 6 maj kl 12.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad (ej 9) Pär

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-12-04 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla 2014-12-04 kl 08.30-12.15 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Pär Palmgren, Hässleholm Lena Wallentheim, Hässleholm Åke Hammarstedt,

Läs mer

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Styrelsen 2012-02-06 1 Plats och tid Beslutande Folkets Park, Perstorp Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson, Kristianstad

Läs mer

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2013-04-24--25 1. Start kl 17.00 den 24 april och avslutning den 25 april kl 11.10 varefter IT-nämnd tog vid.

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2013-04-24--25 1. Start kl 17.00 den 24 april och avslutning den 25 april kl 11.10 varefter IT-nämnd tog vid. Styrelsen 2013-04-24--25 1 Plats och tid Beslutande Kastanjelund, Yngsjö Start kl 17.00 den 24 april och avslutning den 25 april kl 11.10 varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-03-13 1 Plats och tid Beslutande Rådhus Skåne, Kristianstad Start kl 13.00 slut kl 15.50 varpå Skåne Nordost IT-nämnd tog vid Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Fredrik Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samarbetskommittén c/o Perstorps kommun Kommunledningskontoret Torget 1 284 84 PERSTORP Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 0 Innehållsförteckning Inledning 2 Organisation 4 Aktiviteter under

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 10.00-12.50 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Bilaga 2017-01-17 Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Ledamöter Beredningen har haft följande ledamöter: Patric Åberg (M) ordf, Östra Göinge Ann-Sofi Turesson (M), Kävlinge

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15 Arbetsutskottet 2011-03-15 1 (14) Plats och tid Närvarande Ledamöter Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15 Stefan Lundgren (m), ordförande Maria Winberg Nordström (fp) Bo Polsten (fp),

Läs mer

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås

Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Protokoll från samordningsgruppens möte den 1 april 2004 i Västerås Närvarande: Anna-Lena Sörenson, Östergötland, ordf Agneta Jansson, Västra Götaland Ann Lindman, Gävleborg Cecilia Carpelan, Stockholm

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Plats och tid Ledamöter Övriga Regionförbundet södra Småland, Växjö 1 oktober 2014, kl 13.00-16.00 Lars Blomberg, ordförande

Läs mer

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm

Jonas Wells. Ordförande: Kurt Kvarnström. Justerare: Paragrafer 1-16 Marie Litholm Sammanträdesprotokoll Protokoll SAMMANTRÄDESDATUM 2014-09-26 fört vid sammanträde med Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Tid: 2014-09-26, kl 9.30 15.00 Plats Riksdagshus 7-9 Beslutande:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 2003-01-14 1 (9) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, kl 10.00-10.30 Beslutande Willy Ohlsson, ordf s Lars-Göran Wiberg, 1:e vice ordf c Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2010-01-18 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 13.25-13.35 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Kommunchef

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 18.00 1 (23) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00. Enligt bilagda närvaroförteckning

Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00. Enligt bilagda närvaroförteckning Förbundsmöte 2011-05-13 1 (22) Plats och tid Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00 Beslutande Enligt bilagda närvaroförteckning Övriga deltagare Stig Ålund Marianne Ivarsson Utses att justera

Läs mer

PRIO Hur gick det i Skåne?

PRIO Hur gick det i Skåne? PRIO 2015 Hur gick det i Skåne? Tabell 5. Kommuner som inte uppfyller grundkraven Kommuner Grundkrav 1 Grundkrav 2 Bjurholm Ej skickat underlag Ej skickat underlag Båstad Ej skickat underlag Ej skickat

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden DAGORDNING Datum 2013-03-15 1 (9) Sammanträde i regionala tillväxtnämnden Ledamöter och ersättare i regionala tillväxtnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2013-03-22 9- Plats: Eslöv, Stadshuset 09.00-10.00

Läs mer

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat.

Ordförande hälsar nedanstående, närvarande välkomna till styrelsens första möte, och förklarar sammanträdet öppnat. 1 Styrelsen för Protokoll Föreningen Kommunala miljöchefer 2003-11-21 Plats: Miljöförvaltningen i Stockholm Tid: 2003-11-21, Kl 10.00-14.00 Närvarande: Ann-Britt Svedberg, ordförande Christer Persson Högni

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida 2013-11-27 1(6) Nr 5 2013-11-27 1(6) Plats och tid Samordningsförundets kontor Sundsgatan 17, den 27 november 2013, klockan 10:00 11:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Carina Wickström (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/

Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/ Protokoll fört vid sammanträde med arbetsutskottet för Samordningsförbundet i Kalmar län fredagen den 19/5 2017. Plats:, Kalmar Tid 09.00 11.30 Beslutande deltagare: Anders Andersson, 1:e v ordf. Andreas

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 29 Sida 1 Plats och tid ande Motala Convention Center, Motala Fredagen den 7 december kl. 9.00 12.00 Anna Johansson Lars Ekström Stefan Höög Mattias Schwerdt Ove Bäck Sören Norrby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista Sid nr 2011-01-27 Ärendelista Sid nr 92 Sammanträdets öppnande och justering... 2 93 Godkännande av dagordning... 2 94 Föregående protokoll 2010-11-19, 2010-12-06... 2 95 Bokslut 2010 och godsmängder... 3 96

Läs mer

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge.

Ärendeförteckning. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen. Sid 1/6 78-88. 78 Mötets öppnas. kommun@ostragoinge. 2011-05-13 Minnesanteckningar - Kommunrevisionen Sid 1/6 Ärendeförteckning 78-88 78 Mötets öppnas 79 Fastställande av föredragningslista 80 Föregående protokoll och minnesanteckningar 81 Inkomna handlingar

Läs mer

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.30-12.00

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.30-12.00 Styrelsen 2011-04-08 1 (13) Plats och tid Närvarande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.30-12.00 Stefan Lundgren (m), ordförande Thomas Håkansson (m)

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Välkomna till vårens Geodataseminarium

Välkomna till vårens Geodataseminarium Välkomna till vårens Geodataseminarium Info från GDSS Styrgrupp den 18 mars Enkäten om våra träffar Resultat Slutsatser Möten med Lantmäteriet Allmän info/diskussioner Arbetet med Nationellt/Regionalt

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman

Nyheter i korthet: Vårdcentralerna Stattena och Tågaborg slås samman Denna information redogör kortfattat för Vårdproduktionsutskottet/- beredningens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 oktober 2013. Vårdproduktionsutskottet-/beredningen bereder och

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 13.20

Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Sida 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 13.20 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Kaj Seger, ledamot ( 12-20) Marianne

Läs mer

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017

Företagsklimatet i Landskrona stad 2017 Företagsklimatet i stad 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 stad Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Företagsklimatet i Höganäs kommun 2017

Företagsklimatet i Höganäs kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017

Företagsklimatet i Klippans kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera:

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera: Plats: Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30 2010-04-16 1 (4) Beslutande medlemmar: FVO=fiskevårdsområde FVF=fiskevårdsförening Bromölla kommun (Åke Hammarstedt) CEJN AB (Ilpo Axenhus) Immelns

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen 1 oktober 2014 Plats och tid Kontorshotellet Mindpark, den kl 09:00 11:05 Ledamöter Christian Orsing, ordförande Helsingborgs stad Ulrika Arvidsson, vice ordförande Försäkringskassan Bengt Andersson Arbetsförmedlingen

Läs mer

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017

Företagsklimatet i Tomelilla kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Margreth Adolfsson (S) Cecilia Nilsson (S) Yvonne Kvist, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-3 Yvonne Kvist

Margreth Adolfsson (S) Cecilia Nilsson (S) Yvonne Kvist, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-3 Yvonne Kvist 1(6) Plats och tid Näringslivscenter, kl 17.30-18.40 Beslutande Erland Nilsson (S) Sonja Svenle Pettersson (M) Karin Augustsson (S) Kristof Pall (SD) Ros-Marie Ernstsson (C) Arne Gustavsson (S) ersätter

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-21.00 Ajournering kl. 19.20-19.30 Beslutande Ann Pettersson (M) Julius Hansson (S), tjg ers för Afrim Goxhuli (S) Gösta Nilsson (FP) Björn Nordström (C), tjg

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-06-08 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP) (ordförande) Henrietta Serrate (S)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013

Sammanträdesprotokoll. Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari /2013 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2013-01-24 1/2013 Styrelsesammanträde för Sundsvall Oljehamn AB den 24 januari 2013 Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 09.00-11.20 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 22 Sida 1 Plats och tid ande Bispmotalagatan 9c, 1 tr. ner Motala Fredagen den 3 november 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Per Engdahl Annelie Liljedahl

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Rådsmöte 2005-03-16 1 (15) Plats och tid Ljusdal, klockan 11.00 15.00 Beslutande Hudiksvalls kommun Bente Sandström Kjell Jansson Stefan Bäckström Kent Sjöberg Ljusdals kommun Roland Bäckman Sven-Olle

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

med tillväxtmotorn Kristianstad+Hässleholm

med tillväxtmotorn Kristianstad+Hässleholm Verksamhetsplan 2016 med tillväxtmotorn Kristianstad+Hässleholm Tillväxt i nordöstra Skåne Skåne Nordost med tillväxtmotorn Kristianstad+Hässleholm är ett samarbete mellan sex kommuner i nordöstra Skåne

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2017-02-03 1 (9) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-03

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Datum: 2009-02-18 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunalkontoret i Hallsberg Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB

Handläggare Elisabet Rundqvist Datum Dnr Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-07 Dnr 6.7-2017-11 Protokoll Årsmöte Datum: 15 november 2017 Ordförande: Karin Hane, Biblioteken i Falun Sekreterare: Elisabet Rundqvist, KB Presidium Kommunal:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Demokratiberedningen 27 mars 2013

Demokratiberedningen 27 mars 2013 1 (2) Datum 2013-03-27 Kommunstyrelseförvaltningen Niklas Thelin 0155-381 22 072-212 78 20 niklas.thelin@oxelosund.se Demokratiberedningen 27 mars 2013 Närvarande Catharina Fredriksson Bo Höglander Mattias

Läs mer

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00 1 (8) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum 2,, kl. 8:30-10:00 Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Mats Sturesson (C) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad

Tid och plats: Klockan , Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Kommunala Rådet för 2010-04-08 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 15.45, Stöd- och serviceenheten, Ö Kaserngatan 6, Kristianstad Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Barbro Kärrstrand (fp)

Läs mer

Kommunchefsgruppen ANTECKNINGAR 1(6) Dag Tid Umeå, Umeå Folkets Hus, rum: Nanna

Kommunchefsgruppen ANTECKNINGAR 1(6) Dag Tid Umeå, Umeå Folkets Hus, rum: Nanna Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik ANTECKNINGAR 1(6) Kommunchefsgruppen Dag 2014-01-22 Tid 09.00 12.00 Plats ande Övriga deltagande Umeå, Umeå Folkets Hus, rum: Nanna Hans-Åke

Läs mer

Föredragningslista Näringslivsutskottet

Föredragningslista Näringslivsutskottet Föredragningslista Näringslivsutskottet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, rum Myckelmyrberget (363), onsdag 26 maj 2004 kl 08.00-12.00. Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Föregående protokoll

Läs mer

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping.

Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Sammanträdesplats Närvarande Herrgården, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. Ledamöter Arne Johansson, ordf E län Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Claes Hallert E län, 6-15 Lars Ivar

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde måndag 15 december 2008 kl. 9.00-13.50, Centralhuset, Göteborg

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde måndag 15 december 2008 kl. 9.00-13.50, Centralhuset, Göteborg FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde måndag 15 december 2008 kl. 9.00-13.50, Centralhuset, Göteborg Ledamöter Jan Hallberg (m), Göteborg, ordf. Owe Nilsson (s), Göteborg Anneli Hulthén

Läs mer

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans

Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans Region Östergötland Större kraft att växa tillsammans 1 Bakgrund Juni 2012 ansöker landstingsfullmäktige om att få bilda region i Östergötland Maj 2013 startar Utveckling Östergötland arbetet med att:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 arbetsutskott 2011-01-19 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 19 januari 2011, kl 08.30-12.30 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (tjänstgör t.o.m. kl. 10.40)

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström Plats och tid Beslutande 2007-10-03 Sidan 1 av 12 Konferensrummet, Mec & Teck, Ängsvägen 5, Ånge, onsdag 3 oktober 2007 kl 08.00-12.00. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars Närvarande: Bodil Nilsson, Ylva Cole, Anna-Pia Fällmark,, Helene Hansson, Gunnar Jönsson, Franca Smith,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Sammanträdesdatum. Åmål

Sammanträdesdatum. Åmål Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20140127 Plats och tid Åmål 9.00-12.00 Beslutande Ordf Peter Joensuu LiV Vice ordf. Monica Klar

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Anna Liljehov Fysisk planerare 040-675 34 08 Anna.Liljehov@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2016-05-17 Dnr 1300615 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Den attraktiva regionen projektomgång

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20101025 Plats och tid Bengtsfors 13.30-16.00 Beslutade Ordf. Ewa Arvidsson Västra Götalandsregionen Vice ordf Björn Smith

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter. - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter - Att utveckla och vårda arbetslivskontakter 100415 Kristianstad Syfte: att dela erfarenheter kring och skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Sammantra desplats Musikaliska, mö tesrummet Kl

Sammantra desplats Musikaliska, mö tesrummet Kl STYRELSEMÖTE PROTOKOLL nr 185 1 18 Sammantra desplats Musikaliska, mö tesrummet Kl. 13.00-16.30 Na rvarande ledamö ter Na rvarande suppleanter Na rvarande ö vriga Lena Malmförs Ulrika Lind Karin Switz

Läs mer

Aktuellt inom integrationsområdet november 2015

Aktuellt inom integrationsområdet november 2015 Aktuellt inom integrationsområdet november 2015 Länstal 2016 2015-11-17 Län Anvisningsbara platser Planeringstal, självbosatta Totalt Fördelningsnycklar Arbetsmarknad 34% Arbetslösa 34% Omsättning 33%

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer