SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Start kl den 24 april och avslutning den 25 april kl varefter IT-nämnd tog vid.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2013-04-24--25 1. Start kl 17.00 den 24 april och avslutning den 25 april kl 11.10 varefter IT-nämnd tog vid."

Transkript

1 Styrelsen Plats och tid Beslutande Kastanjelund, Yngsjö Start kl den 24 april och avslutning den 25 april kl varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson, Kristianstad Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström, Bromölla Pär Palmgren, Hässleholm Tommy Nilsson, Hässleholm Lars-Göran Wiberg, Hässleholm Anders Pettersson, Osby Erland Nilsson, Osby Patric Åberg, Östra Göinge (ej 1-2) Karl-Erik Innala, Östra Göinge Övriga deltagande Jan Pålsson, Kristianstad (ej 1-2) Marie Wäppling, Bromölla Bengt-Arne Persson, Hässleholm Robert Odeberger, Hörby Charlotta Kabo-Stenberg, Osby (ej 1-2) Jonas Rydberg, Östra Göinge (ej 1-2) Lars Johnsson, Koordinator Pontus Lindberg, Region Skåne 1-2 Martin Risberg 1-2 Tommy Johansson, Östra Göinge ( 1-3) Bengt Nilsson, Region Skåne 2 Patrik Lindblom, Region Skåne 2 Sven Tuvesson, Skånetrafiken 2 Bengt Hansson, Östra Göinge/Invisys AB ( 3)

2 Styrelsen Mötet inleds med parentation för att hedra Bo-Anders Thornberg, tidigare kommunstyrelseordförande i Hässleholm, och verksam i Skåne Nordosts styrelse. Bo-Anders avled tidigare i april. 1 SkånePaketet Pontus Lindberg informerar och diskuterar SkånePaketet. Presentationsmaterial bifogas protokoll. Huvudpunkter under dragningen är satsning på arbetspendling respektive Skåne som transitregion. Förtätning i infrastrukturnära lägen framhålls som en stor möjlighet. Vid diskussionen framkom bland annat: Förväntningar från Skåne Nordosts styrelse framfördes att RTN s presidium skulle deltagit i informationen/diskussionen Region Skåne bekräftar att Hässleholm är första alternativ vid dragning av linje för höghastighetståg i Skåne Både Regionen och Skåne Nordost-representanterna upplevde förra veckans möte med infrastrukturministern som positivt Styrelsen tackar för bra information/diskussion. 2 Trafikförsörjningsprogrammet 2012 inför revidering Bengt Nilsson informerar och diskuterar upplägg avseende revidering av Trafikförsörjningsprogrammet Presentationsmaterial bifogas protokoll. Från att ha varit ensam tjänsteman i Skånes Kollektivtrafikmyndighet presenterar Bengt Nilsson vid mötet Patrik Lindblom som nytillträdd medarbetare. Syfte med dagens möte är att bekräfta ett antal strategiska punkter vari enighet råder mellan myndighet och kommunerna samt att lyfta och diskutera övriga. Den vidare gången inför beslut i Regionfullmäktige preliminärt i mars 2014 är en remiss som skickas ut i början av juni 2013 och innehåller förslag till strategi och principer. Ett konkret förslag till revidering ligger framme i oktober-november 2013 varvid samråd

3 Styrelsen sker. Ett antal synpunkter noteras: Styrelsen uttrycker att rollfördelningen mellan myndighet och Skånetrafiken blivit tydligare över tid, vilket ses som mycket positivt Kostnad per resande bör vara ett mått i kommande diskussioner om trafikering Busslinjer får inte dras in före information/diskussion med berörda kommuner Region Skåne påminns om de övergripande målen Bärkraft och Balans och att dessa ska ge avtryck i Trafikförsörjningsprogrammet. Kollektivtrafik i hela Skåne ska säkerställas. Nischer i resandebehov ses som intressant och är en god möjlighet för alerta privata aktörer Skrivning om att andra drivmedel än biogas kan användas i kollektivtrafiken bör formuleras så att det framgår att biogas är ett tydligt första val. Bengt bekräftar att så är fallet och beskriver det som att de sista få procenten av trafikering, av speciella skäl, kan bedrivas med andra, minst lika miljövänliga drivmedel. Det anses viktigt att kommunernas ÖP-arbete sker tätt ihop med kollektivtrafikutvecklingen så att interaktionen säkras Behov finns att flygbussarna integreras med övrig kollektivtrafik, så att hänsyn tas till användarens totala resa Det gränsöverskridande arbetet (med Blekinge/Småland/Halland) ses som speciellt viktigt för kommunerna i nordöstra Skåne. Bengt bekräftar att detta arbete ingår i myndighetens uppdrag och att möten avhålls. För resor längst ut med begränsade resandeantal skall strävan vara att finna lösningar med exempelvis skolbussar/taxi och privata aktörer Styrelsen tackar för en bra information/diskussion slut dag Sammanfattning av 1-2 görs vid mötets start den 25 april: Bra möten med både RTN och Kollektivtrafikmyndigheten + Skånetrafiken. Det är viktigt att poängtera deltagande av RTN s presidium. Nödvändigt arbete för SKNO-politiken att driva frågorna mot regering och i samband med det betona enighet i regionen. Samarbetet mellan berörda SKNO-nätverk och Region Skånes tjänstemän fungerar väl.

4 Styrelsen Biogas/slamhantering samarbetsmöjligheter Tommy Johansson och Bengt Hansson, Envisys AB, informerar om förutsättningar och möjligheter för en gemensam slambehandlingsanläggning. Presentationsmaterial bifogades kallelse. Östra Göinge har i samband med planer på nytt reningsverk inlett diskussioner med grannkommunerna om samarbete vad avser biogas och slamhantering. De kommuner som ingår i den presentation som görs är förutom Östra Göinge också Osby, Bromölla, Hörby och Olofström. Kristianstad och Hässleholm har informerats på tjänstemannanivå och därifrån uttryckt intresse att frågan lyfts för nödvändig politisk förankring och beslut. Samma intresse har anmälts från Karlshamn och Ronneby. Bengt Hansson betonar det faktum att en uppskalning av verksamheten innebär sänkta kostnader för ägarna. På presentationsmaterialets sista sida finns förslag till fortsatt granskning av förutsättningar, vilket också kommer att ske baserat på Kristianstad/ Hässleholms + Karlshamns/Ronnebys delaktighet. Kalkyler på dessa nivåer distribueras inom kort. Styrelsen beslutar att respektive kommun tar frågan med hem för avstämning. Vid behov av kompletterande information kan kontakt tas med Tommy Johansson respektive Bengt Hansson. Styrelsen tackar för informationen. 4 Förslag till bokslut och verksamhetsberättelse 2012 Lars Johnsson presenterar förslag till bokslut och verksamhetsberättelse Underlag bifogas kallelse. Ett fel har konstaterats i bokslutet genom att kostnader uppgående till 230 tkr hänförbara till 2012 års budget är tagna 2013 och ej tagits upp som skuld. Detta innebär att verkligt resultat är 230 tkr lägre och hamnar på tkr. Frågan om möjligheter till deltagande i satsningen på polsk turism i nordöstra Skåne reds ut. Styrelsen beslutar godkänna Skåne Nordost bokslut och verksamhetsberättelse för 2012 och att lägga dessa till handlingarna.

5 Styrelsen Skåne Nordost målbild 2020 Chefsgruppen har på styrelsens uppdrag gjort ett omtag i Skåne Nordosts tillväxtarbete med sikte på en större koncentration av insatser. Jan Pålsson presenterar chefsgruppens förslag till målbild som eliminering av ungdomsarbetslöshet (attitydmål). Med detta fokus planeras arbetet vidare inom de tre arbetsområden styrelsen tidigare lagt fast: Arbetsmarknad, utbildning och infrastruktur. Koncentration av Skåne Nordost-resurser till tillväxtarbetet påverkar inte andra angelägna Skåne Nordost-samarbeten, vare sig på styrelse- eller nätverksnivå. Styrelsen ser positivt på inriktningen och betonar vikten av måluppfyllelse. Efter konkret diskussion om förbättringar i materialet ajournerar styrelsen och ändringar arbetas in i materialet. Övriga synpunkter som ska tas med i det kommande arbetet är också: Lokalt ägda företags utveckling är en mycket betydelsefull faktor i områdets utveckling och för måluppfyllelse Kommunerna ska också som arbetsgivare föregå som gott exempel för arbetet mot ungdomsarbetslöshet Ideell/idéburen sektor är en betydelsefull part för ökad välfärd Styrelsen beslutar om inriktning i Skåne Nordost tillväxtarbete enligt vid mötet reviderad skrivning som bifogas protokollet. 6 Förslag till rambudget 2013 Skåne Nordost har ingen beslutad verksamhetsplan/budget för Skåne Nordosts ekonomiska förutsättningar finns beskrivna i bokslut 2012 samt i verksamhetsberättelsen. Satsningarna på EU-kontor Skåne Nordost och Krinova Inkubator med vardera 1,5 mkr årligen innebär att intäkterna med bibehållen övrig verksamhet förbrukas. Styrelsen har härutöver att disponera över Eget Kapital uppgående till drygt 4 mkr vid årsskiftet 2012/13.

6 Styrelsen Styrelsen beslutar om en budgetram på 1,5 mkr (utöver intäkterna för 2013 och 2014) till utgången av 2014 samt att chefsgruppen vid styrelsemöte den 13 juni presenterar aktiviteter inom denna ram. 7 Möte med infrastrukturministern den 17 april - återkoppling Återkoppling sker från Kristianstads/Hässleholms/Osbys möte med infrastrukturministern den 17 april. Denna punkt finns också under 1 i protokollet. Ministerns engagemang uppfattas som positivt och kunskap finns om aktuella projekt. Superbuss-projektet är ett gott exempel på utveckling av nya sätt att resa och som förväntas göra nationellt avtryck. 8 Tourism in Skåne AB nominering av styrelseledamot Skåne Nordost har genom Kommunförbundets Skåne andel i Tourism in Skåne AB en styrelseplats i detta bolag. Charlotte Fogde Andreasson har hittills representerat Skåne Nordost, men i samband med att hennes arbete i Hässleholms kommun upphört skall en ny representant nomineras till Kommunförbundet Skåne. Styrelsen beslutar nominera Eva Berglund, turistchef i Kristianstad, till vakant plats i styrelsen för Tourism in Skåne AB. 9 Etablering av shopping i Hammar-området, Kristianstad Kristianstads kommun och Länsstyrelsen har pågående samtal om etableringen och eventuella hinder för denna. Förslag till brev till Länsstyrelsen bifogades kallelse. Presidiet föreslår styrelsen att uttala sitt stöd för att Kristianstad som handelsstad kan fortsätta utvecklas enligt tidigare lagda och kommunicerade planer samt att se positivt på de arbetstillfällen ( ) som skapas genom denna etablering. Samrådet har inte fungerat fullt ut, vilket beklagas av Kristianstad. Detta innebär att förankring hos lokala aktörer inte skett i alla grannkommuner. Kristianstad ombesörjer att aktuella underlag distribueras och att ytterligare information ges till kommuner som önskar så.

7 Styrelsen Styrelsen beslutar att brev, enligt förslag, skall sändas till Länsstyrelsen. 10 Övriga frågor Inga frågor togs upp under denna punkt. Pierre Månsson Ordförande Lars Johnsson Sekreterare

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2012-06-21 1. Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid.

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen 2012-06-21 1. Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid. Styrelsen 2012-06-21 1 Plats och tid Beslutande Gästgivargården, Broby Start kl 08.30 och avslutning kl 10.35 varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad

Läs mer

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik

38 Henrik Barth, EU-projektutvärderare, Kronogården Torbjörn Lind Anders Elmevik Styrelsen 2011-12-08 1 Plats och tid Iföhus, Bromölla, den 8 december 2011 Start kl 08.45. Avslutat kl 11.00 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson,

Läs mer

Start kl slut varefter IT-nämnd tog vid.

Start kl slut varefter IT-nämnd tog vid. Styrelsen 2012-12-06 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 08.30 slut 12.00 varefter IT-nämnd tog vid. Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-09-25 1 Plats och tid Beslutande Adjungerade Övriga deltagande Rådhus Skåne, Kristianstad 2014-09-25 kl 12.00-16.30 (inklusive IT-nämnd) Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene

Läs mer

Start kl 11.00 slut kl 14.50

Start kl 11.00 slut kl 14.50 Styrelsen 2013-10-03 1 Plats och tid Beslutande Araslövs Golfkro, Färlöv Start kl 11.00 slut kl 14.50 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist, Hörby Tommy Hall,

Läs mer

Styrelsen

Styrelsen 1 Plats och tid Beslutande Ringsjöstrands Konferens, Osbyholm Start kl 08.30. Avslutning kl 13.00. Bengt Gustafson, Kristianstad (ordförande) Ulrika Thulin, Perstorp Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-12-04 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla 2014-12-04 kl 08.30-12.15 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Pär Palmgren, Hässleholm Lena Wallentheim, Hässleholm Åke Hammarstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-03-13 1 Plats och tid Beslutande Rådhus Skåne, Kristianstad Start kl 13.00 slut kl 15.50 varpå Skåne Nordost IT-nämnd tog vid Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Fredrik Axelsson,

Läs mer

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30.

Styrelsen 2010-12-09 1. Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. 1 Plats och tid Beslutande Iföhus, Bromölla Start kl 09.30. Avslutning kl 13.30. Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm Tommy

Läs mer

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00

Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Styrelsen 2012-02-06 1 Plats och tid Beslutande Folkets Park, Perstorp Start kl 13.00. Avslutat kl 15.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad Fredrik Axelsson, Kristianstad

Läs mer

Styrelsen 2011-06-27 1

Styrelsen 2011-06-27 1 1 Plats och tid Borgen, Osby den 27 juni 2011 Start kl 08.30. Avslutat kl 11.40 Beslutande Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Åke Hammarstedt, Bromölla Lotta Hellström, Bromölla Urban Widmark, Hässleholm

Läs mer

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013

SKÅNE NORDOST Datum Sid Styrelsen Broby Gästgivaregård, Broby Start kl slut kl den 13 juni 2013 Styrelsen 2013-06-13 1 Plats och tid Beslutande Broby Gästgivaregård, Broby Start kl 08.30 slut kl 11.30 den 13 juni 2013 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Lotta Hellström, Bromölla Lars Ahlkvist,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Styrelsen 2014-05-05--06 1 Plats och tid Beslutande Bäckaskogs Slott, Fjälkinge Start 5 maj kl 15.00 slut 6 maj kl 12.00 Pierre Månsson, Kristianstad (ordförande) Helene Fritzon, Kristianstad (ej 9) Pär

Läs mer

Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15.

Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15. Styrelsen 2009-09-07 1 Plats och tid Beslutande Adjungerad Övriga deltagande Norra Station, Hässleholm Start kl 08.30 Avslutning, inkl Invigning av Skåne Nordost EU-kontor samt Tillväxtseminarium, kl 16.15.

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00.

Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00. Styrelsen 2009-12-10 1 Plats och tid Kommunhuset, Bromölla den 10 december 2009 Start kl 08.30 Avslutning kl 12.00. Beslutande Adjungerad Övriga deltagande Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson,

Läs mer

Styrelsen ser mycket positivt på fortsatt samarbete inom detta område och vill bidra till att det kommunala perspektivet förstärks ytterligare.

Styrelsen ser mycket positivt på fortsatt samarbete inom detta område och vill bidra till att det kommunala perspektivet förstärks ytterligare. Styrelsen 2010-01-28 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Pappersbruket, Östanå Start kl 08.30 Avslutning kl 14.00. Ulrika Thulin, Perstorp (ordförande) Arnold Andreasson, Perstorp Åke Hammarstedt,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samarbetskommittén c/o Perstorps kommun Kommunledningskontoret Torget 1 284 84 PERSTORP Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 0 Innehållsförteckning Inledning 2 Organisation 4 Aktiviteter under

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Bilaga 2017-01-17 Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Ledamöter Beredningen har haft följande ledamöter: Patric Åberg (M) ordf, Östra Göinge Ann-Sofi Turesson (M), Kävlinge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2012-11-28 1 (1) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad 10:00-11.40 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Pierre Månsson (FP) Anders

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-08 1 (15) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.00 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Målbild 2020 SKNO. Fokusering sker på - arbetsmarknad - utbildning - infrastruktur

Målbild 2020 SKNO. Fokusering sker på - arbetsmarknad - utbildning - infrastruktur Målbild 2020 SKNO Fokus för Skåne Nordost är att fler, främst ungdomar, har arbete. Målsättningen är att alla mellan 16-29 har arbete, studieplats eller praktik. Fokusering sker på - arbetsmarknad - utbildning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Kommunledningskontoret, Björkhemsvägen 13, kl. 10:00-11:30. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010.

Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Sammanträdesprotokoll nr 6 2010 fört vid sammanträde i Ronneby Miljö och Teknik AB:s styrelse den 2 december 2010. Beslutande: Hans Häll, ordf Lars Svensson Rune Kronkvist Lennart Johansson Nils-Erik Mattsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-12:00. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Mötesbok: Kommunfullmäktige ( ) Kommunfullmäktige. Datum: Plats: Sessionssalen. Kommentar:

Mötesbok: Kommunfullmäktige ( ) Kommunfullmäktige. Datum: Plats: Sessionssalen. Kommentar: Mötesbok: (2019-01-31) Datum: 2019-01-31 Plats: Sessionssalen Kommentar: Dagordning Rapport om beredningarnas arbete Upprop Val av justeringsmän samt tid och plats för justering Beslutsärenden 1/19 Upphävande

Läs mer

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar

Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Årsmöte 2011-04-19 Redovisningshandlingar Förslag till Dagordning vid ordinarie årsmöte (föreningsstämma) med Villaägarna Nordöstra Skåne- Österlen. Dag: 19/4 2011 Plats: Furuboda konferensanläggning 1

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-01 1 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 11.00 12.05 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:00. Beslutande Heléne Fritzon (S) Katarina Honoré (S) Sven Nilsson (C) Anders Svensson (S) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Ärendeförteckning 93-105

Ärendeförteckning 93-105 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 93-105 93 Mötet öppnas 94 Justeringsperson 95 Fastställa dagordningen 96 Inkomna/avsända handlingar 97 Minnesanteckningar 2014-05-21 98 Revisionens

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Ledningsutskottet. 34 Uppföljning av kapitalförvaltningen februari Försäljning av del av Västraby 36:1

Ärendeförteckning. Protokoll Ledningsutskottet. 34 Uppföljning av kapitalförvaltningen februari Försäljning av del av Västraby 36:1 Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 34 Uppföljning av kapitalförvaltningen februari 2016 35 Försäljning av del av Västraby 36:1 36 Förslag till nya föreskrifter för avfallshantering 37 Månadsuppföljning per

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 1 (11) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 12.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 1 april 2016 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Närvarande ej beslutande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona,

Läs mer

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera:

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera: Plats: Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30 2010-04-16 1 (4) Beslutande medlemmar: FVO=fiskevårdsområde FVF=fiskevårdsförening Bromölla kommun (Åke Hammarstedt) CEJN AB (Ilpo Axenhus) Immelns

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 10.00-12.50 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ärendeförteckning 29-41

Ärendeförteckning 29-41 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 29-41 29 Mötet öppnas 30 Justeringsperson 31 Fastställa dagordningen 32 Inkomna/avsända handlingar 33 Revisionens egen budgetuppföljning 34 Minnesanteckningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

Samarbetskommittén c/o Kristianstads kommun Kommunledningskontoret 291 80 Kristianstad. Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Samarbetskommittén c/o Kristianstads kommun Kommunledningskontoret 291 80 Kristianstad. Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samarbetskommittén c/o Kristianstads kommun Kommunledningskontoret 291 80 Kristianstad Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2012 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Organisation 5 Aktiviteter under verksamhetsåret

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Erik Jansson (MP)

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Erik Jansson (MP) Trafiknämnden Tid 2015-09-03 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun

Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun Protokoll Förbundsstyrelsen 2018-02-09 Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun 310 Dnr: 2018-00012.021 Förslag till samrådsunderlag

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00. Enligt bilagda närvaroförteckning

Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00. Enligt bilagda närvaroförteckning Förbundsmöte 2011-05-13 1 (22) Plats och tid Scandic Star, Glimmervägen 5, Lund kl. 09.00-12.00 Beslutande Enligt bilagda närvaroförteckning Övriga deltagare Stig Ålund Marianne Ivarsson Utses att justera

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Skånes färdplan för biogas

Skånes färdplan för biogas Minnesanteckningar workshop med färdplanens arbetsgrupper Eslöv den 25 januari 2012 Närvarande Se separat deltagarlista längst bak i dokumentet. Totalt 33 personer Dagordning Kort sammanfattning av färdplansarbetet

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 4 november 2016 kl. 10.00 11.47 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-24 1 (16) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.55 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Jenny Jönsson. Monica Augustsson

Helena Götesdotter Marie Pålsson. Jenny Jönsson. Monica Augustsson 1(5) Plats och tid Hässleholmsgården, kl. 08:30-09:30 Beslutande Pär Palmgren Ordf. PU, Moderaterna Ledamöter Tjänstgörande Lars-Göran Wiberg Ledamot PU, Centern Lena Wallentheim Ledamot PU, Socialdemokraterna

Läs mer

Rum 107, Östra kommunhuset, Kristianstad 13:

Rum 107, Östra kommunhuset, Kristianstad 13: 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Östra Skånes Hjälpmedelsnämnd 2017-06-14 Plats och tid Rum 107, Östra kommunhuset, Kristianstad 13:30 15.40 Beslutande Marianne Eriksson (S), ordf, Kristianstads Kommun Caroline

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-11-05 1 (6) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2018-11-05

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:30-10:00 1 (8) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum 2,, kl. 8:30-10:00 Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Mats Sturesson (C) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD) Tjänstgörande

Läs mer

7 oktober 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby

7 oktober 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 5 Tid och plats 7 oktober 2014 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Patric Åberg (M), ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande Sven-Arne Persson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 17.00-17.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande

Ärendeförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige. 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande. 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande Protokoll 2017-04-27 Sida 1 av 11 Ärendeförteckning 29 Fördjupad översiktsplan för Glimåkra, antagande 30 Fördjupad översiktsplan för Broby, antagande 31 Redovisning av ej avgjorda motioner 32 Motion -

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 arbetsutskott 2011-08-31 1 (11) Plats och tid Osby, onsdagen den 31 augusti 2011 kl 08.30-10.10 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson (m) Marika Bjerstedt Hansen (s) Clas

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Ledningsutskottet. 47 Trafikstrategi - En strategi för ett hållbart resande. 48 Månadsuppföljning per

Ärendeförteckning. Protokoll Ledningsutskottet. 47 Trafikstrategi - En strategi för ett hållbart resande. 48 Månadsuppföljning per Sida 1 av 9 Ärendeförteckning 47 Trafikstrategi - En strategi för ett hållbart resande 48 Månadsuppföljning per 2017-10-31 49 Reviderat uppvaktningsreglemente 50 Bestämmelser om ekonomiska förmåner till

Läs mer

Monika Gustavsson (s) Monika Gustavsson (s) Barn- och ungdomsnämnden. Barn- och ungdomsförvaltningen

Monika Gustavsson (s) Monika Gustavsson (s) Barn- och ungdomsnämnden. Barn- och ungdomsförvaltningen Sida Barn- och ungdomsnämnden 2001-09-24 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, konferensrum 225, kl 15.00 17.10 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera Monika

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 19 27 Datum 2018-09-18 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2018-09-18, kl 09.00-12.00 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

5 Avsägelse av uppdrag, Mikael Persson (M) samt val härav. 8 Avsägelse av samtliga politiska uppdrag, Birol Ates (S)

5 Avsägelse av uppdrag, Mikael Persson (M) samt val härav. 8 Avsägelse av samtliga politiska uppdrag, Birol Ates (S) Protokoll Kommunfullmäktige 2018-01-25 Sida 1 av 14 Ärendeförteckning 1 Meddelande från Länsstyrelsen - Ny ersättare i Kommunfullmäktige efter Tommy Axelsson (L) 2 Avsägelse av uppdrag som ersättare i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2010-01-18 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 13.25-13.35 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Kommunchef

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Ärendeförteckning 130-143

Ärendeförteckning 130-143 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 130-143 130 Mötet öppnas 131 Justeringsperson 132 Fastställa dagordningen 133 Inkomna/avsända handlingar 134 Tidigare minnesanteckningar 2015-06-15

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 16:00-16:20. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Dan Berger (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD) Ewa Wemby

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad 10:00-12:00 Beslutande Pierre Månsson (FP) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Anders Svensson

Läs mer

Regionala tillväxtnämnden

Regionala tillväxtnämnden PROTOKOLL 29 40 Datum 2014-04-25 1 (7) Protokoll från regionala tillväxtnämndens sammanträde Tid: 2014-04-25 09.00 15.00 Plats: Jordberga gård Beslutande Pontus Lindberg (M), ordförande Ewa Bertz (FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Ledningsutskottet. Ärendeförteckning. Östra Göinge kommun. fr.o.m. 2013-01-01. mellan Kristianstad och Älmhult

Ledningsutskottet. Ärendeförteckning. Östra Göinge kommun. fr.o.m. 2013-01-01. mellan Kristianstad och Älmhult Ledningsutskottet 2012-10-17 Protokoll - Ledningsutskottet Sid 1/15 Ärendeförteckning 103-114 103 Förändringar inom fastställd investeringsplan. 104 Borgensavgifter 2013 för de kommunala bolagen 105 Östra

Läs mer

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-10.35, ajournering kl. 10:25-10:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice

Läs mer

PROTOKOLL Trafik- och samhällsplaneringsnämnden. Annika Eriksson Kl. 09:

PROTOKOLL Trafik- och samhällsplaneringsnämnden. Annika Eriksson Kl. 09: 1 Sammanträdesplats öppnande Linköping, Sessionssalen 95 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 96 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Bengt Nordström (MP)

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-22 1 (13) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Delgivningar KS

Delgivningar KS Delgivningar KS 2016-06-09 Ekonomirapporten april 2016, KSL Svar på skrivelse om f.d. sanitetsporslinsfabriken, kdir Svar på skrivelse från Kullsvedsskolans föräldraförening, kso Svar på fråga ang. nord/sydlinjen,

Läs mer

Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län

Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Sid 1 av 6 Datum 2013-02-12 Diarienr Marika Bystedt 072-521 07 61 Kallelse till möte med direktionen för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrlands län Härmed kallas du till möte med direktionen Tid:

Läs mer

Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10.

Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 310, kl. 10:00-11:10. Beslutande Peter Johansson (M) Anders Tell (S) Carl-Henrik Nilsson (SD) Pierre Månsson (L) Katarina Honoré (S) Annelie Fälth Simonsson (SD) Karl

Läs mer

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma

PROTOKOLL från ordinarie årsstämma PROTOKOLL från ordinarie årsstämma 2014-02- 25 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande, Kenth Nilsson, hälsade deltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 2. Fastställande av röstlängd Närvarande

Läs mer

Tid och plats 23 januari 2015 kl. 09.00-12.00, Porfyrvägen 8, Lund

Tid och plats 23 januari 2015 kl. 09.00-12.00, Porfyrvägen 8, Lund Datum Beteckning 2015-01-23 Minnesanteckningar Beredningen för kollektivtrafik- och infrastrukturfrågor Tid och plats 23 januari 2015 kl. 09.00-12.00, Porfyrvägen 8, Lund Närvarande Övriga Förhindrade

Läs mer

Protokoll - medlemsmöte. Tid 23 mars 2018 kl Hotell Högland, Nässjö

Protokoll - medlemsmöte. Tid 23 mars 2018 kl Hotell Högland, Nässjö 29 mars 2018 Protokoll - medlemsmöte Tid 23 mars 2018 kl. 10-12 Plats Hotell Högland, Nässjö Närvarande Hässleholm Nässjö Växjö Karlskrona Helsingborg Malmö Älmhult Tranås Vetlanda Aneby Karlshamn Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-10-28 1 Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl 19.00-20.00 Beslutande Catharina Månsson, ordförande, Erik Thörn, Karin Nilsson, Bengt Andersson, Bo-Anders Thornberg, Agneta Hörberg,

Läs mer

Paragrafer som protokollet omfattar: 1-7 Plats och tid för justeringen: Omsorgsförvaltningen, Kristianstad kommun. Sekreterare Eva Dahlqvist

Paragrafer som protokollet omfattar: 1-7 Plats och tid för justeringen: Omsorgsförvaltningen, Kristianstad kommun. Sekreterare Eva Dahlqvist ÖSTRA SKÅNES HJÄLPMEDELSNÄMND PROTOKOLL 2010-03-18 Tid och plats: Torsdagen den 18 mars 2010, klockan 13.30 15.00 i Hjälpmedelscentrum Östra Skånes lokaler Kabelvägen 17, Kristianstad. Beslutande Bo Silverbern

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

SÖDRA BF's RY-DM 2016 Bilklass R1a

SÖDRA BF's RY-DM 2016 Bilklass R1a 1 ( 5 ) Bilklass R1a 1 Thobias Svensson A SMK Hörby VW Golf MK4 E 20 20 2 Magnus Sigvardsson B SMK Hörby VW Golf II E 17 17 3 Hampus Larsson B Kristianstads MK Toyota Corolla E 14 14 4 Carl Ryke A Karlskrona

Läs mer

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Malmö 2014-12-17 Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Välkomna till årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 med början kl. 09.30 på Sommarlust

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 18.30-21.00 Ajournering kl. 19.20-19.30 Beslutande Ann Pettersson (M) Julius Hansson (S), tjg ers för Afrim Goxhuli (S) Gösta Nilsson (FP) Björn Nordström (C), tjg

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

PROTOKOLL 14 (27) Sammanträdesdatum 2013-10-15

PROTOKOLL 14 (27) Sammanträdesdatum 2013-10-15 PROTOKOLL 14 (27) KS 148 Dnr 2013/KS214 400 Remiss - Regional strategi och handlingsplan för biogas för Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Biogas Sydost har kommit in med förslag till regional strategi

Läs mer

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:00-09:30. Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD)

Stadshuset, sammanträdesrum 2, , kl. 8:00-09:30. Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD) 1 (8) Plats och tid: ande Ledamöter Stadshuset, sammanträdesrum 2,, kl. 8:00-09:30 Pär Palmgren (M) ordförande Lena Wallentheim (S) Hans-Göran Hansson (MP) Ulf Berggren (SD) Tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet 2014-02-18 Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 6-9 6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 7 Bldandet av en regional utvecklingsenhet

Läs mer

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna.

Ordförandens förslag Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige följande 1. Regionfullmäktige lägger redovisningen till handlingarna. DAGORDNING Datum 2015-10-29 1 (14) Sammanträde i regionstyrelsen Ledamöter och ersättare i regionstyrelsen kallas till sammanträde. Tid: 2015-11-05 kl. 13.00 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl ! Till PRO Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper. Distriktets styrelse, revisorer och valberedning. Eslöv 2018-11-29 Kallelse till distriktets årsmöte 2019-04-11 Välkomna till årsmöte torsdagen

Läs mer

Presentation den 14 november 2013 vid Spårvagnsstädernas höstmöte. Gösta Ahlberg

Presentation den 14 november 2013 vid Spårvagnsstädernas höstmöte. Gösta Ahlberg Presentation den 14 november 2013 vid Spårvagnsstädernas höstmöte Gösta Ahlberg Presentation den 14 november 2013 vid Spårvagnsstädernas höstmöte Utfall för objekt i Sverige förslaget Om processen för

Läs mer

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan för ny översiktsplan Inriktning Upplägg av ny översiktsplan I maj 2011 trädde en ny plan- och bygglag ikraft som betonar översiktsplanens strategiska funktion. Genom att översiktsplanen ska aktualitetsförklaras

Läs mer

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15

Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15 Arbetsutskottet 2011-03-15 1 (14) Plats och tid Närvarande Ledamöter Kommunförbundet Skåne, Porfyrvägen 8, Lund kl. 09.00-12.15 Stefan Lundgren (m), ordförande Maria Winberg Nordström (fp) Bo Polsten (fp),

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Samarbetskommittén c/o Perstorps kommun Kommunledningskontoret Torget 1 284 84 PERSTORP Skåne Nordost VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2009 0 Innehållsförteckning Inledning 2 Organisation 4 Aktiviteter under

Läs mer