46 miljoner till kompetensutveckling och minskat utanförskap i Mellersta Norrland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "46 miljoner till kompetensutveckling och minskat utanförskap i Mellersta Norrland"

Transkript

1 Sidan 1 Pressmeddelande miljoner till kompetensutveckling och minskat utanförskap i Mellersta Norrland Vid gårdagens sammanträde har strukturfondspartnerskapet prioriterat 13 projekt i Europeiska Socialfonden. Dessa tar i anspråk 22,5 mkr av EU: s strukturfondsmedel. Om man till den summan lägger offentlig nationell och regional medfinansiering så omsluter projekten totalt drygt 46 mkr. Projekten genomförs inom regionen Mellersta Norrland som består av Jämtlands och Västernorrlands län. - Den ekonomiska nedgång som regionen, och världen i stort, levt med under de senaste två åren börjar nu visa tecken på att återgå till mer normala förutsättningar. Men problemen på arbetsmarknaden är fortfarande stora. De medel som från Europeiska Socialfonden tillförs, är därför fortsatt viktiga medel för utvecklingen i regionen. Genom socialfonden skapas möjligheter att finansiera angelägna projekt för kompetensutveckling av sysselsatta, och för dem som har allra svårast att få ett arbete. - Ett särskilt intressant projekt denna prioriteringsomgång är Arbetsförmedlingens projekt Dörröppnare och Tröskelsänkare som handlar om att genom kontakter med främst småföretag öka tillgången på lämpliga arbetsplatser för långtidssjukskrivna som är på väg tillbaka till arbetslivet. Blir projektet lyckosamt är detta en ny metod som bör prövas i större skala. För mer information kontakta: Britt Bohlin, landshövding och ordf. i strukturfondspartnerskapet:

2 Sidan 2 De 13 projekt som strukturfondspartnerskapet valt att prioritera inom ESF, Sociala fonden är: Programområde 1 Kompetensförsörjning, förprojektering Individuell kompetenshöjning NMV Sökande: Norrlands Miljövård AB EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Bosse Tådén, Projektbeskrivning: Ett kompetensutvecklingsprojekt som underlättar för sysselsatta kvinnor och män att utvecklas i takt med arbetslivets krav. Projektet vill också med denna åtgärd förhindra varsel och långtidssjukskrivningar. Kompetenshöjning Waplans Sökande: Andritz Waplans AB EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Ulf Tjernström, Projektbeskrivning: Syftet med projektet är att genom en verksamhetsanalys arbeta med medarbetarnas utvecklingsbehov, undersöka hur personalens förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter och bredda sitt arbetsområde kan stärkas, samt att öka företagets konkurrenskraft. Omställning - analysfas offentlig sektor EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Birgitta Dahlen, Projektbeskrivning: Syfte är att kompetensanalysera 600 varslade medarbetare för att bidra till en stor omställning av arbetskraft från offentlig sektor. Målgrupp är varslade inom Länssjukhuset Sundsvall-Härnösand och Sundsvalls kommun. Analysen skall synliggöra den enskildes kompetens, förmåga och möjlighet till vidareutbildning och synliggöra otraditionella yrkesområden. Hägglunds - en lärande arbetsplats Sökande: BAE Systems EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Monica Ingelsson, Projektbeskrivning: BAE Systems Hägglunds är och har varit satt under starkt omvandlingstryck på grund av omvärldsförändringar som medför ökade krav på effektivitet och sänkta kostnader. För att möta omvandlingstrycket krävs nya arbetsformer och ett inbyggt lärande, där det första steget är att göra en kartläggning och analys av nuvarande kompetens samt behov av framtida kompetens.

3 Sidan 3 Förprojektering kompetensutveckling Färgmagasinet Sökande: Färgmagasinet i Ö-vik AB EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Tomas Norberg, Projektbeskrivning: I och med den produktutveckling som sker inom verksamheten ställs nya krav på medarbetarna och de nya kunskaper som krävs måste de anställda få möjlighet till fortbildning i och de som redan har vissa kunskaper behöver en uppgradering. Programområde 1 Kompetensförsörjning, genomförandeprojekt SLAO - Genomförande Sökande: SLAO - Svenska Liftanläggningars organisation EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Lennart Stålberg, Projektbeskrivning: I projektet genomförs utbildningar för personer som tidigare har deltagit i en förprojektering. Utöver SLAO deltar Totalskidskolan i Åre samt klubbarna Skönviksalliansen och Bjästabacken. Projektet får 51 deltagare, varav 16 kvinnor Kompetensförsörjning i samverkan för minskat utanförskap EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Fredrik Söderlund, Projektbeskrivning: Det rådande läget på arbetsmarknaden leder till förändringar i det behov av stöd som individer i ett utanförskap har. De behoven styr den kompetens som behövs bland den personal som skall stödja övergången från utanförskap till egen försörjning. Genom samverkan och kompetensutveckling kan varsel och uppsägningar minska samtidigt som utanförskapet minskar. Skolstrukturförändring - en möjlighet för lärande och utveckling Sökande: Åre kommun EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Malin Bergqvist, Projektbeskrivning: I samband med en omfattande skolstrukturförändring satsar Åre Kommun på kompetenshöjning av all grundskolepersonal inom områdena grupp-utveckling, ledarskap, tillgänglighet och jämställdhet. Satsningen ska ge de anställda kunskap och kompetens att bemöta utmaningarna i samband med skolstruktur-förändringen samt stärka deras position på arbetsplatsen och på arbetsmarknaden. Utmaningar och förändringar ska bli en möjlighet för lärande för individen, gruppen och organisationen.

4 Sidan 4 Programområde 2 Ökat arbetskraftsutbud, förprojektering FASA, förprojektering arbetslivet - skolan EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Stig Sundqvist, Projektbeskrivning: FASA, förprojektering för samverkan mellan utbildningsanordnare och arbetsliv för målgruppen ungdomar 16 till 24 år. Analys och kartäggning av tidsinsatser som måste ske för att samverkan mellan utbildning och arbetslivet ska fungera med praktik, APU/APL, studiebesök, föreläsningar etc. Tydlig policy för att stärka ungdomars självförtroende och personligt entreprenörskap under utbildningstiden år är viktig. Delaktighet för arbete, DELTA Sökande: Coompanion Kooperativ Utveckling Jämtlands län EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Per Olof Persson, Projektbeskrivning: Projektets syfte är att utreda förutsättningarna och intresset i att försöka medverka till start av nya sociala företag i Östersund för att skapa arbete med metodik där personer i utanförskap beroende på funktionsnedsättning eller diskriminering har svårigheter att etablera sig på arbetsmarknaden. Vägen ut Sökande: Jämtlands läns landsting EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Ingrid Holmström, Projektbeskrivning: Bland långtidssjukskrivna är psykisk ohälsa vanligt och leder ofta till utanförskap. Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Östersunds kommun och Jämtlands läns landsting vill gemensamt finna effektiva metoder som hjälper målgruppen till sysselsättning/ arbete. Projektet syftar till ökad delaktighet i arbetsliv och sysselsättning genom jagstrukturerande psykoterapi, individ- och gruppaktiviteter. Genom fokusgruppsarbete kartläggs och inventeras behov och insatser som krävs för att genomföra projektet.

5 Sidan 5 Programområde 2 Ökat arbetskraftsutbud, genomförandeprojekt Dörröppnare och tröskelsänkare Sökande: Arbetsförmedlingen EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Johan Tegnhed, Projektbeskrivning: Syftet med projektet är att säkerställa metoden Rekryteringscoach som beprövad metod som snabbt omställer prioriterade arbetssökande till företagens faktiska behov av arbetskraft. Om projektet uppnår förväntat resultat har Arbetsförmedlingen för avsikt att ta upp metoden Rekryteringscoach i sitt ordinarie program av kvalitetssäkrade metoder och fördela sina resurser därefter. Ideell Växtkraft Sökande: IOGT NTO Vårblomman EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Thomas Johansson, Projektbeskrivning: Projektidén är att i nära samverkan mellan kommunen och ett antal socialt inriktade, ideella organisationer skapa ett sammanhang där målgruppen ges sysselsättning, stöd och en aktiv fritid inom föreningslivet. De 5 projekt som strukturfondspartnerskapet valt att inte prioritera inom ESF, Sociala fonden är: Programområde 1 Kompetensförsörjning, förprojektering Digital kompetens för pedagoger Sökande: Härnösands kommun EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Ulf Sandström, Projektbeskrivning: Vi vill i denna förstudie kartlägga behovet av höjd digital kompetens hos våra pedagoger. Detta för att i ett efterföljande genomförandeprojekt kunna kompetensutveckla våra lärare inför hotet om att kommunanställda lärare hotas av uppsägning pga omstrukturering av arbetsmarknaden. PUFFIMOK - MN EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Paula Lundgren, Projektbeskrivning: Personlig utveckling för framtidens Musik- och Kulturskolor i Mellersta Norrland (PUFFIMOK-MN) ger personalen kompetenshöjning i samarbete med estetiska pedagogutbildningar, kulturinstitutioner och privata entreprenörer. Resultatet blir en mångsidigare, friskare personal med helhetssyn.

6 Sidan 6 Kulturkraft Nord Sökande: Trygghetsrådet TRS EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Eva Gustafsson, Projektbeskrivning: Kompetensutvecklingen på scenområdet i är av strukturella skäl eftersatt. Samtidigt är tillgången till kvalitativ kompetensförsörjning en grundförutsättning för branschens utveckling, för den enskilda yrkesutövarens möjligheter att möta arbetsmarknadens krav och för regionens möjligheter att uppnå de kulturpolitiska målen. KulturKraft Nord är ett branschstyrt projekt med TRS som huvudman som syftar till att undersöka hur en huvudaktör inom kompetensutveckling på scenkonstområdet kan organiseras för att svara mot individernas, verksamheternas, branschens och regionens behov. Programområde 1 Kompetensförsörjning, genomförandeprojekt Grafiska företagens regionala socialfondsprojekt Sökande: Grafiska företagens service AB EU-stöd inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Hans Johansson, Projektbeskrivning: Projektet ska tillföra resurser som gör att aktuella företag i Mellersta Norrland i högre grad kan prioritera kompetensutveckling, ett område som varit eftersatt. Vi vill också öka delaktigheten hos medarbetarna så att deras fulla, högre, kompetens tas tillvara bättre samt att medarbetarnas anställningsbarhet är väl anpassade till den fortsatta tekniska utvecklingen och framtida kompetensbehov. Programområde 2 Ökat arbetskrafts utbud, genomförandeprojekt Med fokus på framtiden - Utveckling arbetsmarknad EU-stöd: Total omfattning inklusive medfinansiering: Kontaktperson: Birgitta Dahlén, Projektbeskrivning: Ungdomar skall ha en självklar plats i arbetslivet. Arbetsgivarna behöver ungdomars kompetens. I projektet skapas en växthusmodell, ett nytt sätt att tänka socialt företagande, samt en strategisk påverkan som gör att unga personer mellan år skall beredas plats på arbetsmarknaden. Projektet sker i samverkan mellan AGeras många medlemsorganisationer och med särskilt fokus på små eller medelstora företag.

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-01-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Förprojektering,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-09-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-11-03 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Mellersta Norrland Namn på utlysning: Förprojektering,

Läs mer

Välkommen till Svenska ESF-rådet

Välkommen till Svenska ESF-rådet Välkommen till Svenska ESF-rådet ESF-rådet i korthet Cirka 130 medarbetare i åtta regioner Huvudkontor i Stockholm Myndigheten förvaltar: Europeiska Socialfonden Fead fonden för dem som har det sämst ställt

Läs mer

Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap

Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Europeiska socialfonden stödjer projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Innehåll PO 1: Kompetensförsörjning PO 2: Ökat arbetskraftsutbud Ansökningsomgången inom PO1 Processtöd

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2008-10-07 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: PO2 Förprojektering

Läs mer

Årsplanering 2016. Promemoria 019-16 54 82. Lars-Olof Lindberg Samordnare lars-olof.lindberg@esf.se. Datum: 2015-05-18

Årsplanering 2016. Promemoria 019-16 54 82. Lars-Olof Lindberg Samordnare lars-olof.lindberg@esf.se. Datum: 2015-05-18 Promemoria Datum: 2015-05-18 Kontaktperson: Lars-Olof Lindberg Samordnare lars-olof.lindberg@esf.se Telefon: 019-16 54 82 Årsplanering 2016 Bakgrund Årsplanen 2016 ska bidra till att stärka samverkan och

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009,

Läs mer

I detta korta PM sammanfattas huvuddragen i de krav som ställs och som SKA uppfyllas för att ett projekt ska kunna få pengar.

I detta korta PM sammanfattas huvuddragen i de krav som ställs och som SKA uppfyllas för att ett projekt ska kunna få pengar. Vad krävs för att få pengar från ESF (EU:s socialfond) för projekt i Stockholmsregionen? - En genomgång av förutsättningar och krav som gäller på EU-, nationell- och regional nivå För alla som ska söka

Läs mer

Översikt Socialfondsprogrammet 2014-2020 samt indikativ fördelning av ESF-stöd exklusive resultatreserven

Översikt Socialfondsprogrammet 2014-2020 samt indikativ fördelning av ESF-stöd exklusive resultatreserven Översikt Socialfondsprogrammet 2014-2020 samt indikativ fördelning av ESF-stöd exklusive resultatreserven ESF10feb/ E Ramel Tematiska mål Mål 10 Investera i yrkesutbildning och livslångt lärande 1626 Mål

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-07-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (7) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Utlysning 2/2009,

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-02-25 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige

Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige Europeiska socialfonden i Västsverige och Norra Mellansverige - ESF-rådet har cirka 130 anställda och är indelat i åtta regioner, med huvudkontor i Stockholm - En nationell handlingsplan och åtta regionala

Läs mer

Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF)

Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 1 (9) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Svar på regeringsuppdrag i regleringsbrev 2016 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 2014-2020 Postadress Besöksadress Telefon 103

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Europeiska socialfonden 2014-2020 Men först vad kan vi lära av socialfonden 2007-2013! Resultat Erfarenheter Bokslut i siffror 2007-2013 25 % av deltagarna i arbete 65 000 arbets platser Hälften av kommunerna

Läs mer

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning?

Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Hur kan vi använda socialfonden som ett strategiskt instrument för regional tillväxt och sysselsättning? Erfarenheter Socialfonden 2007-2013 - Goda resultat på deltagarnivå - Mindre goda resultat på organisations-

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-18 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

STRUKTURFONDER VAD ÄR DET?

STRUKTURFONDER VAD ÄR DET? STRUKTURFONDER VAD ÄR DET? Har du en smart projektidé som främjar jobb, tillväxt eller grön ekonomi? En idé som bidrar till att Mellersta Norrland (Jämtlands län och Västernorrlands län) ligger i framkant

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-06-01 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: PO

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014-2020

Europeiska socialfonden 2014-2020 Europeiska socialfonden 2014-2020 -avstamp i Europa 2020-strategin Maria Johansson-Berg, Svenska ESF-rådet Utgångspunkter för det nya Socialfondsprogrammet Bygga vidare på struktur, erfarenhet och resultat

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-01 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Partnerskapsöverenskommelse för regionalfond, socialfond, fonden för landsbygdsutveckling och havs och fiskerifonden

Partnerskapsöverenskommelse för regionalfond, socialfond, fonden för landsbygdsutveckling och havs och fiskerifonden 2014 2020 EU nivå Europa 2020 Gemensamt strategiskt ramverk för regionalfond, socialfond, fonden för landsbygdsutveckling och havs och fiskerifonden Nationell nivå Partnerskapsöverenskommelse för regionalfond,

Läs mer

Pressmeddelande 2011-05-19

Pressmeddelande 2011-05-19 Sidan 1 Pressmeddelande 2011-05-19 270 miljoner till jobb och utveckling i 16,5 miljoner till Jamtli! Vid dagens sammanträde prioriterade strukturfondspartnerskapet 13 projekt i Europeiska Socialfonden

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2010-01-14 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Utlysning av projektmedel i Västsverige Ansökningsomgång 2-2010 Programområde 2 Storstadsintegration

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-07-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Hård konkurrens om 175 miljoner från Europeiska socialfonden

Hård konkurrens om 175 miljoner från Europeiska socialfonden Hård konkurrens om 175 miljoner från Europeiska socialfonden Av 117 sökande får 24 projekt sammanlagt 175 miljoner kronor i EU-stöd från Europeiska socialfonden. Det blev resultatet efter det västsvenska

Läs mer

Sida 2009-03-23 1 (18)

Sida 2009-03-23 1 (18) 2009-03-23 1 (18) Tid Måndagen den 23 mars kl 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga deltagande Utses att justera Justering Underskrifter Marie-Louise Hilmersson, ordförande (ej 12) Leif Larsson (ordförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-25 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Beskrivning:

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-04-30 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Småland och Öarna Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-01-29 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-03-17 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Workshop om det nya Socialfondsprogrammet. Svenska ESF-rådet

Workshop om det nya Socialfondsprogrammet. Svenska ESF-rådet Workshop om det nya Socialfondsprogrammet Svenska ESF-rådet Utgångspunkter för det nya Socialfondsprogrammet Bygga vidare på struktur, erfarenhet och resultat från 2007-2013 Stärkt fokus på resultat och

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-22 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin

Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin Förslag till Europeiska socialfonden 2014-2020 - avstamp i Europa 2020-strategin Utvärdering av förra programperioden Goda resultat på deltagarnivå - Långt fler deltagare än programmålen Mindre goda resultat

Läs mer

Socialfondens temaplattform för hållbart arbetsliv

Socialfondens temaplattform för hållbart arbetsliv Socialfondens temaplattform för hållbart arbetsliv Ett samarbete för att skapa ett hållbart arbetsliv och matchning, kompetens och rörlighet för ett livslångt lärande Visionen om ett hållbart arbetsliv

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-08-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Program. Strukturfondspartnerskapet Stockholm 2

Program. Strukturfondspartnerskapet Stockholm 2 Välkommen! Program 13.10 Resultat av förstudierna, en axplock Urban Innovation/Länsstyrelsen FIA Funktionsnedsatta i anställning genom CSR/Social Venture Network Sweden Yrkesinriktning av vuxna invandrares

Läs mer

Europeiska socialfonden 2014 2020

Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden 2014 2020 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för Socialfondens svenska program sedan år 2000. Hittills

Läs mer

Socialfondsprogrammet

Socialfondsprogrammet Socialfondsbroschyr 2015.indd 1 Europeiska socialfonden 2014 2020 2015-03-26 11:21 Europeiska socialfonden har finansierat projekt i Sverige sedan 1995 och myndigheten Svenska ESFrådet har ansvarat för

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen

ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen DATUM Sida 1 (5) Dnr Region Västernorrland 18RS726 Dnr Arbetsförmedlingen Af-2018/0006 9811 ÖVERENSKOMMELSE OM SAMARBETE mellan Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen Bakgrund Under juni 2017 träffade

Läs mer

92 miljoner i EU-stöd med fokus på tillverkningsindustrin i Västsverige

92 miljoner i EU-stöd med fokus på tillverkningsindustrin i Västsverige 92 miljoner i EU-stöd med fokus på tillverkningsindustrin i Västsverige Kompetensutveckling, flexicurity och förbättrad integration. Det är några av satsningarna som strukturfondspartnerskapet i Västsverige

Läs mer

Programgenomförande Småland och Öarna mars 2018

Programgenomförande Småland och Öarna mars 2018 1(7) Datum 2018-03-01 Programgenomförande Småland och Öarna mars 2018 Denna promemoria följer upp programgenomförandet avseende använda medel och nådda mål för socialfondsprogrammet, samt vissa slutsatser

Läs mer

TVÄRSEKTORIELL HEARING OM STRUKTURFONDERNA 2014-2020

TVÄRSEKTORIELL HEARING OM STRUKTURFONDERNA 2014-2020 VÄLKOMMEN TILL TVÄRSEKTORIELL HEARING OM STRUKTURFONDERNA 2014-2020 16 maj 2014 PROGRAM 8.00 8.30 Registrering och kaffe med smörgås 8.30 Välkommen och inledning Mats Hedenström - Länsstyrelsen 9.20 Paneldialog

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2009-02-02 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Västsverige Namn på utlysning: Utlysning 2-2009

Läs mer

EU:s Strukturfondsprogram 2007-2013. Europeiska Unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden

EU:s Strukturfondsprogram 2007-2013. Europeiska Unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden EU:s Strukturfondsprogram 2007-2013 Europeiska Unionen Europeiska regionala utvecklingsfonden Tre mål 1. Konvergens 2. Konkurrenskraft och sysselsättning Regionala fonden Sociala fonden 3. Europeiskt territoriellt

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2008-08-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Ökat

Läs mer

Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE. finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN

Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE. finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN Bakgrunden till Creare Vivere Ökat tryck på kommunala verksamheter. Högre krav från medborgarna

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(5) Beslut 2008-09-15 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i hela Sverige. Namn: Beskrivning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-10-30 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Förprojektering

Läs mer

Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet

Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet 2 Vi ökar tryggheten i arbetslivet Trygghetsrådet TRS ökar tryggheten i arbetslivet genom att ge stöd till omställning och kompetensutveckling, både till

Läs mer

VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland

VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland VÄLKOMMEN! till KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland KOMPKULMEN KOMPetensförsörjning för musik- och KULturskolor i MEllersta Norrland Europeiska Socialfonden = ESF 1/2

Läs mer

Europeiska socialfonden samt. inkludering av utrikes födda kvinnor och män på arbetsmarknaden

Europeiska socialfonden samt. inkludering av utrikes födda kvinnor och män på arbetsmarknaden Kort om Europeiska socialfonden 2014-2020 samt inkludering av utrikes födda kvinnor och män på arbetsmarknaden Utgångspunkter för det nya Socialfondsprogrammet Bygga vidare på struktur och erfarenhet från

Läs mer

Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018

Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Titel Handlingsplan för regionalt kompetensförsörjningsarbete 2018 Omslagsbild: Författare: Kontaktperson: Lieselotte Van Der Meijs Kristin

Läs mer

Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen.

Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen. Äntligen! Ett stöd för alla som hamnat i den här situationen. Entusiastiska kollegor berättar om sina erfarenheter med arbetsintegrerande sociala företag - ASF. Att få ett jobb ska inte behöva vara omöjligt.

Läs mer

Policy för. Arbetsmarknad

Policy för. Arbetsmarknad Policy för Arbetsmarknad Denna arbetsmarknadspolicy är s syn på arbete/sysselsättning för personer med funktionsnedsättning. Policyn utgår från vårt mål att uppnå ett samhälle för alla. Arbete är en viktig

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2010-04-12 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Sydsverige Namn på utlysning: Entreprenörskap.

Läs mer

Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn

Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn 2015-12-01 2016-06-30 Kommande möten Regionala ordförande och samordnare 19 april Diskussion

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (5) Beslutsdatum 2008-02-26 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Stockholm Namn på utlysning: Genomförande

Läs mer

Möte Strukturfondpartnerskapet Västsverige 19 december 2012. Elisabeth Kastman Krantz

Möte Strukturfondpartnerskapet Västsverige 19 december 2012. Elisabeth Kastman Krantz Möte Strukturfondpartnerskapet Västsverige 19 december 2012 Tid att skörda! Elisabeth Kastman Krantz Information 19 december 2012 Uppgraderingar Aktiviteter i Västsverige Fokus 2013 Resultat, erfarenheter

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-02-13 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Östra Mellansverige Namn på utlysning: Kompetensförsörjning

Läs mer

Strukturfonderna Östra Mellansverige. ERUF program Regional handlingsplan för Socialfonden Östra Mellansverige 2014-2020.

Strukturfonderna Östra Mellansverige. ERUF program Regional handlingsplan för Socialfonden Östra Mellansverige 2014-2020. ERUF program Regional handlingsplan för Socialfonden Östra Mellansverige 2014-2020 Örebro 2014-10-13 Ny programperiod! Nya förutsättningar! Börjar med program och plan ÖMS Regionalfonden 2014-2020 ERUF

Läs mer

REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning

REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning , REGION DALARNAS Handlingsplan för kompetensförsörjning Handlingsplanen framtagen av: Conny Danielsson Dan Gustafsson Region Dalarna, Tillväxtenheten Avdelningen för kompetensförsörjning Mars 2017 0 Regionala

Läs mer

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag

Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag POLICY 1 (5) Försäkringskassans inriktning för arbete med arbetsintegrerande sociala företag Den här policyn vänder sig till chefer och medarbetare som kommer i kontakt med arbetsintegrerande sociala företag

Läs mer

Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden i Stockholm. - Inriktning för Reviderat avsnitt i kapitel 3

Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden i Stockholm. - Inriktning för Reviderat avsnitt i kapitel 3 Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden 2014 2020 i Stockholm - Inriktning för 2019 Reviderat avsnitt i kapitel 3 BESLUTAD AV STRUKTURFONDSPARTNERSKAPET STOCKHOLM 4 JUNI 2018 Kunskap utgör det

Läs mer

Programgenomförande Småland och Öarna mars 2017

Programgenomförande Småland och Öarna mars 2017 1(8) Datum 2017-10-19 Programgenomförande Småland och Öarna mars 2017 Denna promemoria följer upp programgenomförandet avseende använda medel och nådda mål för socialfondsprogrammet, samt vissa slutsatser

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden 1(6) Beslut 2009-02-05 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i hela Sverige. Namn: Beskrivning: Kompetensutveckling

Läs mer

BAKGRUND TILL PROJEKT

BAKGRUND TILL PROJEKT Presenation SFP BAKGRUND TILL PROJEKT Varför ett projekt om kompetensmatchning inom besöksnäringen? Kraftig tillväxt och utvecklingsmöjligheter i besöksnäring och regionen Krav och efterfrågan av gäster

Läs mer

Europeiska Socialfonden

Europeiska Socialfonden Vård och Omsorgscollege 2016-12-15 Europeiska Socialfonden 2014-2020 Kontakt: Mats Andersson mats.andersson@esf.se www.esf.se Övergripande för det nationella programmet Bidra till en väl fungerande arbetsmarknad

Läs mer

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting

Folkhälsocentrum Norrbottens läns landsting Ett samhällsekonomiskt perspektiv på socialt företagande - en hållbar föreläsning i landstingshuset, Luleå eller online www.nll.se/folkhalsa den 6 okt 2014, kl 1530-1645 Folkhälsocentrum Norrbottens läns

Läs mer

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning

Praktikkartläggning. Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Praktikkartläggning Så här gör vi det bättre för individer och arbetsgivare i samband med praktik eller subventionerad anställning Projektperiod: 1 februari 2017 30 september 2018 Projektägare: Uppsala

Läs mer

Välkomna till vår informationsträff! Svenska ESF-rådet

Välkomna till vår informationsträff! Svenska ESF-rådet Välkomna till vår informationsträff! Svenska ESF-rådet Småland och Öarna Agenda 9.30-ESF-rådet Socialfonden Den aktuella utlysningen Ungdomssatsningar Socialfondsprojekt, horisontella principer mm Planera

Läs mer

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se. Jelica Ugricic, ordförande

Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se. Jelica Ugricic, ordförande Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö) www.ikf.se Jelica Ugricic, ordförande Ideell förening som är politiskt och religiöst obunden Grundades 1970 Ca 600 medlemmar 30% av medlemmarna har

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (6) Beslutsdatum 2009-12-22 Europeiska socialfonden stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling Utlysning av projektmedel i Norra Mellansverige Namn på utlysning: Programområde

Läs mer

Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden i Stockholm. - Inriktning för Reviderat avsnitt i kapitel 3

Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden i Stockholm. - Inriktning för Reviderat avsnitt i kapitel 3 Regional handlingsplan för Europeiska socialfonden 2014 2020 i Stockholm - Inriktning för 2018 Reviderat avsnitt i kapitel 3 BESLUTAD AV STRUKTURFONDSPARTNERSKAPET I STOCKHOLMS LÄN 16 JUNI 2017 Det övergripande

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Beslut om EU-stöd via Europeiska socialfonden för bemöta varsel i Norra Mellansverige

PRESSMEDDELANDE. Beslut om EU-stöd via Europeiska socialfonden för bemöta varsel i Norra Mellansverige PRESSMEDDELANDE Beslut om EU-stöd via Europeiska socialfonden för bemöta varsel i Norra Mellansverige Efter s prioriteringar tar nu Svenska ESF-rådet beslut om ekonomiskt stöd för att bemöta varsel i norra

Läs mer

Lernia Kompetensrapport 2014 En rapport om kompetensutmaningarna hos svenska arbetsgivare

Lernia Kompetensrapport 2014 En rapport om kompetensutmaningarna hos svenska arbetsgivare Lernia Kompetensrapport 2014 En rapport om kompetensutmaningarna hos svenska arbetsgivare 1 2 INNEHÅLL INLEDNING... 3 KOMPETENSUTVECKLING ÄR AFFÄRSKRITISKT... 5 UTEBLIVEN KOMPETENSUTVECKLING LEDER TILL

Läs mer

Att kompetensutveckla sig ur en kris

Att kompetensutveckla sig ur en kris Att kompetensutveckla sig ur en kris håll utkik! Stefan Ekenberg Per-Erik Ellström Anna Kapteijn Karolina Parding Lennart Svensson Magnus Stenberg A&O ger ut en reportagebok om varselprojekten skriven

Läs mer

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet

EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden. Svenska ESF-rådet EUROPEISKA UNIONEN Europeiska socialfonden Svenska ESF-rådet VI FÖRÄNDRAR ARBETSMARKNADEN ESF-rådet i korthet ESF- rådet är en myndighet som arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Europeiska socialfonden Strukturfondspartnerskapet i Västsverige 2016-09-08 Åza Rydén Regionchef Integration utrikes födda ar helt riktade till målgruppen Insatser för nyanlända PO2 (2015) 40 mnkr Insatser

Läs mer

EU-program

EU-program Januari 2010 EU-program 2007-2013 Utgivningsår: 2010 För mer information kontakta Länsstyrelsen i Stockholms län, avdelningen för tillväxt Tfn 08-785 40 00 Rapporten finns endast som pdf. Du hittar den

Läs mer

Svar på uppdrag i regleringsbrev 2015 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF)

Svar på uppdrag i regleringsbrev 2015 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 1 (11) Socialdepartementet 103 33 Stockholm Svar på uppdrag i regleringsbrev 2015 rörande det nationella programmet för Europeiska socialfonden (ESF) 2014-2020 Postadress Besöksadress Telefon 103 51 Stockholm

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande:

Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande: Hej Sara! Tack för ett positivt besked om styrgruppens beslut! Vi i myndighetsgruppen träffades igår 7/3 och diskuterade beslutet och vi kom fram till följande: Att vi vill absolut arbeta vidare med förstudien

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Regeringens innovationsstrategi Delmål: Använda potentialen i social innovation och samhällsentreprenörskap för att bidra till att möta samhällsutmaningar. 1 Regeringens innovationsstrategi Det handlar

Läs mer

Beslutsunderlag till styrgruppen

Beslutsunderlag till styrgruppen Beslutsunderlag till styrgruppen Fyll i nedanstående överenskommelse för utvecklingsgruppens projektidé och skicka senast 24:e februari kl. 12.00 till sara.jongren@coompanion.se. Beslut för medel till

Läs mer

Projekt för över 102 Mkr prioriterades vid Strukturfondspartnerskapet för Norra Mellansveriges sammanträde i Sunne den 17-18 juni 2010

Projekt för över 102 Mkr prioriterades vid Strukturfondspartnerskapet för Norra Mellansveriges sammanträde i Sunne den 17-18 juni 2010 Sid 1 (7) PRESSMEDDELANDE Projekt för över 102 Mkr prioriterades vid för s sammanträde i Sunne den 17-18 juni 2010 för prioriterade följande ansökningar för finansiering av Europeiska regionala utvecklingsfonden

Läs mer

Helt nytt läge efter budget och januariavtal. På väg mot en ny arbetsmarknadsmyndighet. - nytt uppdrag från regeringen

Helt nytt läge efter budget och januariavtal. På väg mot en ny arbetsmarknadsmyndighet. - nytt uppdrag från regeringen På väg mot en ny arbetsmarknadsmyndighet - nytt uppdrag från regeringen Arbetsförmedlingen är i sin största förändring Helt nytt läge efter budget och januariavtal Riksdagsbeslut om budget innebär dramatiska

Läs mer

Strukturfondspartnerskap och regionalfonden

Strukturfondspartnerskap och regionalfonden Strukturfondspartnerskap och regionalfonden Växjö 27 april 2015 Satsningar på jobb och tillväxt i regionalfonden 16 miljarder 2020 Forskning och innovation IT Entreprenörskap Koldioxidsnål ekonomi Hållbara

Läs mer

Europeiska socialfonden

Europeiska socialfonden Sid 1 (10) Beslutsdatum 2011-02-28 Europeiska socialfonden stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap Ansökningsomgång för Stockholm ÖKAT ARBETSKRAFTSUTBUD - FLER I ARBETE

Läs mer

Nyckeln till ett tryggare arbetsliv

Nyckeln till ett tryggare arbetsliv Nyckeln till ett tryggare arbetsliv 2 För ett tryggare arbetsliv Trygghetsrådet TRS ger stöd på vägen till ett nytt arbete för uppsagda och tidsbegränsat anställda. TRS erbjuder också ett förebyggande

Läs mer

PROJEKT LJUNGNÄSVILLAN

PROJEKT LJUNGNÄSVILLAN PROJEKT LJUNGNÄSVILLAN Nyanlända, utrikesfödda, långtidsarbetslösa Kvinnor och Män Programområde 2: Ökade övergångar till arbete Projektägare DEL-TA Produktion AB Arbetsintegrerat socialt företag - Samhällsnyttigt

Läs mer

Äldre i arbetslivet FEM EXEMPEL

Äldre i arbetslivet FEM EXEMPEL Äldre i arbetslivet FEM EXEMPEL Äldre i arbetslivet Fem exempel Text: Enikö Koch Grafisk form: Emily Ingvarsson Tryck: Repro8 Upplaga: Första 2012 TemaLikabehandling 2012 ISBN: 978-91-87051-09-8 Distribution:

Läs mer

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling.

Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. 1 Europeiska socialfonden Stöder projekt som motverkar utanförskap och främjar kompetensutveckling. Utlysning för Övre Norrland Utveckling och tillämpning av metoder för att stärka arbetsmarknaden i region

Läs mer

Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik

Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik Svenska ESF-rådet Presentation Ö-vik VI FÖRÄNDRAR ARBETSMARKNADEN Myndigheten Svenska ESF-rådet, har funnits som myndighet sedan år 2000. Vi arbetar på uppdrag av Arbetsmarknadsdepartementet och Socialdepartementet.

Läs mer

Upphandlingsunderlag facilitator till projektet Kompetenslyft för handeln

Upphandlingsunderlag facilitator till projektet Kompetenslyft för handeln Upphandlingsunderlag facilitator till projektet Kompetenslyft för handeln Innehåll 1. Inledning... 2 2. Information om Handelsrådet... 2 3. Information om projektet Kompetenslyft för handeln... 2 4. Information

Läs mer