Kommunfullmäktige Kf 32. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Kf 32. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll."

Transkript

1

2 2 Kf 32 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll.

3 3 Kf 33 Inkomna handlingar Jul- och nyårshälsning från Eidsbergs och Brönderslevs kommuner. Kommunrevisionens rapport Nässjö kommun verifikationsgranskning (momsgranskning) genom registeranalys. Kommunrevisionens rapport Granskning av rutiner för avgifter inom barnomsorgen Nässjö kommun. Kommunrevisionens rapport Granskning av ansvarsutövning i Kultur- och fritidsnämnden Nässjö kommun. Regeringsrättens underrättelse om att inte meddela prövningstillstånd i mål Regeringsbeslut - miljödepartementet om överklagat beslut ang detaljplan för kv Brandstationen m m, Nässjö tätort. Länsstyrelsens beslut om ändrad indelning i valdistrikt.

4 4 Kf 34 04/16, 04/17 Inkomna motioner Motion 22/ från Marie-Louise Ekholm (m) om dataregister för kemikalier och kemiska produkter. Motionen är remitterad till Utskott I. Motion 26/ från Bernt Hultberg (safe) om hörselslinga i Pigalle. Motionen är remitterad till Örnen i Nässjö AB.

5 5 Kf 35 03/232 Svar på interpellation om utförda arbetsuppgifter från Högskolan i Jönköping Bernt Hultberg (safe) ställde vid kommunfullmäktiges sammanträde , 18, interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s) om vilka arbetsuppgifter som utförts av logistikprofessorn på Högskolan i Jönköping. Greger Phalén besvarar interpellationen. Interpellationen är härmed besvarad.

6 6 Kf 36 03/228 Svar på interpellation om byggklara villatomter i Forserum Ingemar Ericsson (kd) ställde vid kommunfullmäktiges sammanträde , 19, interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s) om byggklara villatomter i Forserum. Greger Phalén besvarar interpellationen. Interpellationen är härmed besvarad.

7 7 Kf 37 04/02 Interpellation om handikappanpassning av tunneln under stambanan vid Handskerydssjön i Nässjö. Bernt Hultberg (safe) har i skrivelse inkommen hemställt att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s) om handikappanpassning av tunneln under stambanan vid Handskerydssjön i Nässjö. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén besvarar interpellationen. Interpellationen är härmed besvarad.

8 8 Kf 38 04/18 Svar på interpellation om tider för allmänhetens åkning i ishallen Malin Olsson (m) har i skrivelse hemställt att få ställa interpellation till kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann-Cathrin Gunnar (c) om tider för allmänhetens åkning i ishallen. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Ann-Cathrin Gunnar besvarar interpellationen. Interpellationen är härmed besvarad.

9 9 Kf 39 03/07 Svar på motion om attraktioner som kan öka trivseln för de boende i kommunen Karl-Gustav Högberg lämnade in en motionen där han tar upp den diskussion som just nu pågår om att göra en nyinvestering i en servicebyggnad i stadsparken. Motionären anser att en båt kan vara lämplig för café- och restaurangverksamhet. Han förslår att miljö- och byggnadsnämnden får i uppdrag att undersköka denna möjlighet. Kommunstyrelsens utskott I beslutade , att skicka motionen till miljö- och byggnadsnämnden, tekniska nämnden, kultur- och fritidsnämnden, bangolfklubben, centrumgruppen och till Nässjö hembygdsförening för besvarande. Miljö- och byggnadsnämnden , skriver att de inte tror på just idén om en båt, men att de ser gärna att en sjönära restaurang byggs och vill få i uppdrag av kommunfullmäktige att göra en detaljplan. Tekniska nämnden och centrumgruppen skriver också att miljö- och byggnadsnämnden borde få i uppdrag att göra en detaljplan över en restaurang/cafébyggnad. Kultur- och fritidsnämnden anser även de att en detaljplan måste tas fram, de förespråkar även att ett café i första hand ska utgå från bangolfens behov. Nässjö bangolf skriver , att de inte har något emot en båt i Ingbergssjön, så länge offentliga toaletter och en klubbstuga för dem byggs vid golfbanorna. Nässjö hembygdsförening skriver att en båt är en annorlunda idé som mycket väl kan platsa i stadsparken sjö, men de kan också tänka sig någon annan form av byggnad vid sjön. Utskott I beredde ärendet Kommunstyrelsen beredde ärende , 147 Yrkanden Karl Gustav Högberg (m) yrkar, med instämmande av Kjell Richt (v), bifall till motionen. Bernt Hultberg (safe) yrkar avslag på motionen. Greger Phalén (s) yrkar, med instämmande av Sigvard Karlsson (kd), bifall till kommunstyrelsens förslag.

10 10 Kf 39 forts. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag, Karl Gustav Högbergs m fl yrkande och Bernt Hultbergs yrkande och finner att kommunstyrelsens förslag bifalls. Miljö- och byggnadsnämnden får i uppdrag att ta fram en detaljplan över en lämplig restaurang/cafébyggnad i stadsparken. Motionen anses härmed besvarad. Reservation: Bernt Hultberg (safe) Expedieras till: Miljö- och byggnadsnämnden

11 11 Kf 40 03/02 Svar på motion om att hundar ska vara kopplade på och invid cykelbanor Marie-Louise Ekholm (m) lämnade in en motion om att hundar ska vara kopplade på och invid cykelbanor. Motionären skriver att eftersom det är alltför vanligt att cyklister skadas av hundar som inte är tillräckligt kopplade behöver 18 i de Allmänna Lokala Ordningsföreskrifterna skärpas. Motionären föreslår att 18 i Allmänna Lokala Ordningsföreskrifterna utvidgas till att även omfatta skyldighet för hundägare att hålla hunden kopplad på och invid alla cykelbanor i Nässjö kommun. Utskott I remitterade ärendet till miljö- och byggkontoret och till Nässjö brukshundsklubb. Miljö och byggkontoret har kommit in med ett svar daterat , som också Nässjö brukshundsklubb stödjer. De skriver att hundägaren alltid är ansvarig för de skador hunden orsakar. Detta gäller även om inte hundägaren varit vållande s.k. strikt ansvar. Miljö- och byggkontoret anser att det inte behövs ytterligare regler än de som redan finns. Hundägaren ska hålla hund på ett sådant sätt att skador inte uppstår. Har man inte tillräcklig kontroll över sin hund, innebär det att den ska hållas kopplad. Miljö- och byggkontoret ser med stöd av tekniska kontoret också svårigheter i att definiera området på och invid cykelbana, och även att kontrollen av efterlevnaden skulle bli svår. Utskott I beredde ärendet Kommunstyrelsen beredde ärendet , 148 Yrkande Marie-Louise Ekholm (m), Kjell Richt (v) och Marianne Broman (safe) yrkar bifall till motionen. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och Marie-Louise Ekholms m fl yrkande och finner att kommunstyrelsens förslag bifalls. Omröstning Omröstning begärs och verkställs enligt följande godkända omröstningsproposition: Ja-röst för bifall till kommunstyrelsens förslag. Nej-röst för bifall till Marie-Louise Ekholms m fl yrkande. Omröstningen utfaller så att 37 ledamöter röstar ja och 20 ledamöter röstar nej. Bilaga 18 till detta protokoll.

12 12 Kf 40 forts. Med hänvisning till miljö- och byggkontorets skrivelse och gällande regelverk anses motionen härmed besvarad. Reservation: Bernt Hultberg (safe), Marianne Broman (safe), Marie-Louise Ekholm (m) och Rose-Marie Borgrot (m).

13 13 Kf 41 01/534 Svar på motion angående klotter på offentliga byggnader och anläggningar Bernt Hultberg (safe) lämnade in en motion gällande klotter på offentliga byggnader och anläggningar. Motionären föreslår att klotter på sådana byggnader bör vara borttaget inom en månad. Kommunstyrelsens utskott I remitterade den 18 december motionen till barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden och tekniska nämnden. Kultur- och fritidsnämnden beslutade att ställa sig bakom Bernt Hultbergs motion. Barn- och utbildningsnämnden beslutade att tillstyrka motionen. Tekniska nämnden beslutade att anta Göran Alderins (teknisk chef) tjänsteutlåtande som sitt eget. Personal på tekniska kontoret har genomgått en särskild utbildning för sanering av klotter. Detta för att kunna göra en snabb och effektiv sanering. Förvaltningen har ett internt mål om att när klotter upptäcks, så ska det vara bortaget inom mindre än en vecka. Utskott I beredde ärendet den 16 december Kommunstyrelsen beredde ärendet , 9 Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Ovanstående redovisning får utgöra svar på motionen. Motionen anses härmed besvarad _

14 14 Kf 42 03/245 Bolagsbildning rörande Nässjö Containerterminal inom Gamlarps industriområde, Nässjö kommun Höglandets Terminal AB. Under senaste 10-årsperioden har stora ansträngningar gjorts för att etablera Gamlarps industriområde i direkt anslutning till Nässjö, beläget nordväst om tätorten vid korsningen mellan Riksväg 31/33 samt Södra stambanan. Stora ansträngningar har under 1990-talet gjorts för att etablera stickspårsmöjlighet till brevterminalen, vilket resulterade i klar anslutning i början av I takt med Nässjö kommuns planer på ytterligare industriområde med anknytning till stambanan och goda vägförbindelser har planerna på ett utbyggt industriområde i Gamlarp intensifierats. Därvid har projekterats för ytterligare spårutbyggnad samt markförvärv i syfte att möjliggöra en utbyggnad av en effektiv containerhantering samt omlastningspunkt mellan landsvägs- och järnvägstrafik till gagn för näringslivet i en större region. Dessutom kan större industrianläggningar samt lagerverksamhet, etableras i området. Under 2003 har de första etapperna slutförts av spårutbyggnad för en containerterminal, som omfattar ca kvm och 1200 meter spår. Nettokostnaden för Nässjö kommun kommer att uppgå till ca 10,2 mkr, avs. infrastruktur vid containerterminal jämte tillhörande markarbeten. För att bedriva verksamhet inom containerområdet krävs en organisation/ ett bolag som ansvarar för lossning, lastning, spårdisposition mm och som tecknar avtal med andra aktörer som i sin tur svarar för affärsöverenskommelser om transporter mm. Efter analyser inom kommunledningskontoret i samarbete med Örnen i Nässjö AB, revisor för nämnda bolag, NNAB, Tekniska kontoret samt aktörer inom affärsområdet föreslås följande principiella verksamhetsstruktur för frågan. Det förutsättes att Nässjö kommun genom Örnen i Nässjö AB inledningsvis har ett reellt inflytande på verksamheten inom verksamheten. I bilagan Bolagsordning för Höglandets Terminal AB görs följande ändring: I 10 stryks ordet ordinarie, så att paragrafen omfattar samtliga former av bolagsstämmor. Kommunstyrelsen beredde ärendet , 2.

15 15 Kf 42 forts. Yrkanden Greger Phalén (s), Per Persson (c) och Christian Wattwil (fp) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med de redovisade justeringar som gjorts i Aktieägaravtalet och valperioden. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Kommunfullmäktige beslutar godkänna bilagda avtal om bolagsbildning i form av avsiktsförklaring enligt bilaga 19 till detta protokoll, aktieägaravtal enligt bilaga 20 till detta protokoll samt bolagsordning (underbilaga till aktieägaravtal) för bildande av hälftenägt terminalbolag för containerhantering mm inom Gamlarps industriområde, samt i övrigt vad som redovisas i denna skrivelse. Det bildade bolaget ägs vad gäller Nässjö kommun av Örnen i Nässjö AB och kommunfullmäktige föreslår Örnen i Nässjö AB besluta att utse Rolf Lind (s) och Åke Jonsson (c) till ledamöter av styrelsen och till suppleant i styrelsen Lars-Åke Söderström (s). Som ordförande föreslås Rolf Lind. Till lekmannarevisor föreslås Bengt Karlsson (fp) och till lekmannarevisorsersättare Marianne Broman (safe). Valen avser tiden 2004 fram till ordinarie bolagsstämma 2006 samt val därefter för tvåårsperioder. Nässjö kommun beviljar ett lån om 2 mkr till Örnen i Nässjö AB för aktieteckning i Höglandets Terminal AB med en ränta för 2004 till 6%. Expedieras till: Transportaktiebolaget Nässjö Åkeri, vd Per Aronsson Örnen i Nässjö AB

16 16 Kf 43 03/240 Köp av fastigheten Nässjö Gamlarp 3:7 Tekniska kontoret har fört förhandlingar med markägare i Gamlarp om att köpa mark för industri/logistikområde i Gamlarp. En extern värderare har anlitats för att göra en bedömning av värdet på marken och skogen. En överenskommelse har nåtts mellan ägarna av Gamlarp 3:7 om köp av 8,8 ha av deras fastighet för en köpeskilling på kronor inklusive skog. Det innebär 6,07 kr / m2. Tekniska nämnden beslutade den 18 december att föreslå kommunfullmäktige att köpa 8,8 ha av fastigheten Gamlarp 3:7 för en köpeskilling på kronor. Köpet ska finansieras inom kontot för fastighetsförvärv/försäljning i investeringsbudgeten 2004 och teknisk servicenämnd får i uppdrag att genomföra köpet. Kommunstyrelsen beredde ärendet , 3 Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Köp av 8,8 ha av fastigheten Gamlarp 3:7 för en köpeskilling på kronor godkänns. Köpet finansieras inom kontot för fastighetsförvärv/försäljning i investeringsbudgeten 2004 och teknisk servicenämnd får i uppdrag att genomföra köpet. Expedieras till: Teknisk servicenämnd

17 17 Kf 44 03/241 Köp av del av fastigheten Nässjö Gamlarp 3:1 Tekniska kontoret har fört förhandlingar med markägare i Gamlarp om att köpa mark för industri/logistikområde i Gamlarp. En extern värderare har anlitats för att göra en bedömning av värdet på marken och skogen. En överenskommelse har nåtts mellan ägarna av Gamlarp 3:1 om köp av 4,3 ha av deras fastighet för en köpeskilling på kronor inklusive skog. Det innebär 4,30 kr / m2. Tekniska nämnden beslutade den 18 december att föreslå kommunfullmäktige att köpa 4,3 ha av fastigheten Gamlarp 3:1 för en köpeskilling på kronor. Köpet ska finansieras inom kontot för fastighetsförvärv/försäljning i investeringsbudgeten 2004 och teknisk servicenämnd får i uppdrag att genomföra köpet. Kommunstyrelsen beredde ärendet , 4. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Köp av 4,3 ha av fastigheten Gamlarp 3:1 för en köpeskilling på kronor godkänns. Köpet finansieras inom kontot för fastighetsförvärv/försäljning i investeringsbudgeten 2004 och teknisk servicenämnd får i uppdrag att genomföra köpet. Expedieras till: Teknisk servicenämnd

18 18 Kf 45 03/242 Försäljning av mark i Gamlarp Förhandlingar har först mellan NNAB och Skanska AB om köp av mark för etablering av lagerverksamhet i Gamlarps logistikområde. Tekniska kontoret, miljö- och byggkontoret och NAVAB har deltagit i arbetet. Skanska AB vill i första skedet ha lagerytor på drygt m2 och sedan option för ytterligare en utbyggnad. Det innebär en tomtyta för etapp 1 på ca m2 och en optionsyta på ca m2. Tekniska nämnden beslutade den 18 december att föreslå kommunfullmäktige en försäljning av del av Gamlarp 4:1. Kommunstyrelsen beredde ärendet , 5. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Markförsäljning av del av Gamlarp 4:1 till Skanska fastigheter AB godkänns. Försäljningen omfattar m2 för en köpeskilling på 50 kronor per m2. Tekniska servicenämnden får i uppdrag att genomföra affären. Expedieras till: Teknisk servicenämnd

19 19 Kf 46 03/231 Angående tomträtt för kv. Semaforen, Nässjö och kv. Vikingen, Bodafors Det Norska företaget SFAS, Svensk Fritid A/S, köper flerfamiljshus i Sverige för att sedan sälja lägenheterna till norrmän som bostadsrätter för fritidsboende. I Nässjö har Linden planerat att vissa fastigheter ska rivas, men avvaktar med rivningen sedan det norska företaget har visat intresse för dem. Berörd fastighet i Nässjö, är Semaforen 2 med tre byggnader (adress Sturegatan 34, 36 och 38). Berörda fastigheter i Bodafors, är Vikingen 4, 15, 18 och 19 med adress Parkgatan 12, 14, 16 och 18. SFAS har redan nyttjanderätt till de berörda byggnaderna i Nässjö och Bodafors t o m Linden överlåter ett tekniskt mycket blandat bestånd av lägenheter. Husen är till stor del avställda för rivning, därför måste husen genomgå en stor renovering innan lägenheterna kan säljas. Dessa åtgärder utförs och bekostas av SFAS under den tid de har nyttjanderätt till fastigheterna. Fastigheterna är bokförda till markvärdet, då Linden redan har skrivit ner husen, som en förberedelse till den planerade rivningen. SFAS är inte beredda att överta fastigheterna till detta värde, då de anser att risken redan är hög när det gäller iordningställandet och driftskostnaden under det första året. Det är inte heller önskvärt att gå ifrån affärsidén, om att bostadsrättsföreningen inte ska vara belastad med lån. Därför har ett tomträttsförfarande kommit fram som förslag till lösning. Enligt Svensk lagstiftning får inte ett bolag upplåta tomträtt, utan det kan endast kommuner göra. Ett köpekontrakt ska upprättas mellan SFAS och Linden AB, där SFAS förbinder sig att acceptera att kontraktet hävs, för att överlåtelse sker till kommunen, detta under förutsättning att kommunen upplåter fastigheten med tomträtt till den nybildade bostadsrättsförening. I tomträttsavtal överlåter kommunen alla byggnader utan ersättning. En kommun kan upplåta ägd mark med tomträtt, tiden för upplåtelsen ska vara minst 60 år. Tomträttsavgäld måste vara fast och gälla för minst tio år. Tomträttsavgäldens storlek kan för den första tioårsperioden sättas fritt. Därefter görs en koppling till fastighets marknadsvärde.

20 20 Kf 46 forts. Kommunfullmäktige beslutade att tomträtt för närvarande inte ska införas i Nässjö kommun. Bakom beslutet låg en utredning gjord av den s k TROEK-kommittén. Kommitténs slutsats var att tomträtt för närvarande inte ska införas. Tekniska kontorets uppfattning är dock att i det aktuella fallet, kan ett undantag från ovanstående beslut göras. Utskott I beredde ärendet den 16 december Kommunstyrelsen beredde ärendet , 6. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Kommunfullmäktiges beslut från , om att tomträtt för närvarande inte ska införas i Nässjö kommun, återkallas när det gäller kv. Semaforen, Nässjö och kv. Vikingen, Bodafors. Expedieras till: Fastighets AB Linden Tekniska servicenämnden

21 21 Kf 47 01/538 Naturvårdsprogrammet för Nässjö kommun Miljö- och byggkontoret arbetade fram ett första förslag till naturvårdsprogram, som miljö- och byggnadsnämnden överlämnade till kommunstyrelsen för behandling Utskott I lämnade ut ärendet på remiss till de olika partigrupperna Utskott I beslutade sedan att invänta Länsstyrelsen i Jönköpings Läns beslut om nya miljömål för Jönköpings Län. På Utskott I:s sammanträde den 14 oktober delades ett nytt förslag till Naturvårdsprogram ut. Förslaget har arbetats fram av miljö- och byggkontoret och de har lagt till partiernas förslag till ändringar, tillsammans med Länsstyrelsen i Jönköpings läns miljömål. Naturvårdsprogrammet består av två delar, del 1 är ett handlingsprogram och del 2 redovisar värdefulla naturområden i Nässjö kommun. Utskott I beredde ärendet den 16 december Kommunstyrelsen beredde ärendet , 7. Yrkande Sigvard Karlsson (kd), Anders Karlgren (m) och Christian Wattwil (fp) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Naturvårdsprogrammet för Nässjö kommun antas. Expedieras till: Miljö- och byggkontoret

Information om Projekt Ung demokrati

Information om Projekt Ung demokrati 2 Ks 1 Information om Projekt Ung demokrati Kommunjuristen Giovanni Rojas och praktikanten Rebecka Claesson informerar om det ungdomsprojekt som startar under våren 2004. Den 3 september 2003 gav parlamentariska

Läs mer

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m 2 Ks 10 Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m Sven Nilsson, VD på Linden AB, informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid. Svensk fritid har skrivit

Läs mer

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll.

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 2 Kf 41 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 3 Kf 42 Information från omsorgsförvaltningen Personal från omsorgsförvaltningen, tillsammans med omsorgschef

Läs mer

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll.

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 2 Kf 78 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 3 Kf 79 04/66 Inkomna handlingar Kommunrevisionens revisionsrapport Granskning av kvalitet i redovisningsmaterial

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Kommunstyrelsen Ks 1

Kommunstyrelsen Ks 1 Ks 1 2 Rapport från krisgruppens om deras arbete i samband med katastrofen i Sydostasien och rapport från räddningstjänsten om arbetet i samband med stormen över Götaland Jonas Peteri från Höglandets räddningstjänstförbund

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunfullmäktige Kf 141

Kommunfullmäktige Kf 141 2 Kf 141 Tillkommande ärende Ordföranden meddelar att fråga inkommit från Marie-Louise Ekholm (m) ställd till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s) om alla nämnderna har samma ekonomiska redovisningssystem.

Läs mer

Information från kultur- och fritidsförvaltningen

Information från kultur- och fritidsförvaltningen 2 Kf 92 Information från kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningschef Jan Holmqvist med personal lämnar en redovisning från kulturoch fritidsförvaltningens verksamhet. Beslut Informationen läggs till

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 13 Justering och fastställande av föredragningslista 3 14 Ekonomiuppföljning utfall och prognos mars 2017 4 15 Yttrande över revisionsrapport Intern kontroll 5 16 Etableringsboende

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 16 (50) 2016-09-26 Kf Ks 298 8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner bolagsordning och ägardirektiv 2016 för Oskarshamns hamn AB

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING KS 41 KS 42 KS 43 KS 44 Godkännande av anhållan från Förvaltnings AB Östra Piren om byggstart och borgen för etapp II på Östra Piren Samarbetsavtal med Blekinge Tekniska Högskola (BTH)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS

Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-03-21 66 Granskning av Fabos rutiner vid beslut av principiell beskaffenhet eller av större vikt. KS 2016-266

Läs mer

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor.

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor. 2012-03-28 17 (40) 28 Dnr 2010/116 Svar på motion om att initiera utredning och granskning av förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter om de har brutit mot lagar, reglementen i projekt Arena

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning

Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning 2 Ks 5 05/34 Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning I slutet av 2003 färdigställdes Gamlarps terminal- och logistikområde. Området omfattar 29 700 m2. Verksamheten inom terminalområdet

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS

Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 343 Falkenbergs Näringsliv AB Förfrågan om investering från Falkenbergs Terminal AB. KS 2016-431 Beslut

Läs mer

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 121 Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS 2015-150 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68)

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Kommunstyrelsen 2015-09-08 1(4) 191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1(3)

Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1(3) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1(3) 224 Godkännande av överlåtelser av näringslivsfastigheter från Eskilstuna kommunfastigheter AB till Eskilstuna Logistik och Etablering

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Kommunstyrelsen 2008-06-05 150 389 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 146 348 Dnr 07.775-82 junikf18 Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Bilagor:

Läs mer

IP Malung-Sälens kommun

IP Malung-Sälens kommun IP Malung-Sälens kommun ID 1 Plats och tid Beslutande Orrskogen, Malung, kl. 16:00-16:30 Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Bitte Lindberg-Ås (S)

Läs mer

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 328 Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 Kommunfullmäktige 45 (59) 2018-02-26 Kf Ks 44 27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 I samband med att kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare 1(7) Plats och tid Kommunkontoret Silen, kl 16.00-16.20 Beslutande Ledamöter Katarina Johannesson (C) ordförande Anna-Lena Knutsson (FP) Lars Gustafsson (FP) Esbjörn Andersson (M) Kjell-Anders Dahlström

Läs mer

Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt. Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt. Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 208 Göteborgs Hamn AB:s förvärv av aktiebolag innehållande tomträtt Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 1/3 Sammanträdesrum Dimbo, Stadshuset, 2018-06-12 kl 13:30-14.30 74-75 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll

Kommunstyrelsens protokoll Kommunstyrelsens protokoll 2004-04-28 Rådhuset, Asarumssalen kl 17 00 18 30 Paragrafer 94-96 Innehåll KS 94 Yttrande över förslag till fördelning av länstransportplanens ekonomiska ramar 2004-2015 KS 95

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling

Datum Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2015-10-08 1 (3) 161 Bildande av bolag för genterapeutisk forskning och behandling Diarienummer 1502087 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsens föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550

8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 19 (42) 2016-03-21 Kf 8. Hamnsamverkan mellan Oskarshamns, Hultsfreds och Västerviks kommuner avsiktsförklaring Dnr 2016/32-550 Oskarshamns Hamn AB (OHAB) för förhandlingar

Läs mer

KALLELSE Tekniska nämnden

KALLELSE Tekniska nämnden KALLELSE Dag och tid: OBS! Extra sammanträde 2018-06-12, kl 13:30 Plats: Sammanträdesrum Dimbo, Stadshuset Justerare: Kent Persson Kallade Ledamöter Lennart Rehn (S) ordförande, Håkan Daremark (KD) vice

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-06-05. Administrativ service

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen. Se närvarolista sidan 2 ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-06-05. Administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset i Leksand, Plenisalen, kl. 13.00-13.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset 2014-06-09

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2011-11-30 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2011-11-22 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-03-19 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, måndagen den 19 mars 2007 klockan 19.00-21.15 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Stefan Gustafsson (kd), Annika Andersson (kd), Kennet Larsson (sd), Kerstin

Läs mer

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465)

183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering AB (KSKF/2016:465) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-10-11 Sida 1(3) 183 Gödkännande av överlåtelse av näringslivsfastigheter från Eskilstuna Kommunfastigheter till Eskilstuna Logistik och Etablering

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl

Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Furåsen, Färgelanda onsdag kl. 19.00 19.45 Beslutande Övriga deltagare 24 ordinarie ledamöter och 3 tjänstgörande ersättare, totalt 27 beslutande Se närvarolistan

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter)

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter) 1(23) 2011-09-05 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Kristina Larsen Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Revisorerna informerar om sitt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar

Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar Kommunstyrelsen Sammanträdeshandlingar 2013-04-15 Extra sammanträde Tjänsteutlåtande Kommundirektör 2013-04-08 Björn Eklundh 08-590 970 31 Dnr: Fax 08-590 733 40 KS/2013:149 Bjorn.Eklundh@upplandsvasby.se

Läs mer

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB

Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad bolagsordning för Fastighetsbolaget Bredfjäll AB Bilaga I Styrelsen 2016-03-21 1 Diarenummer: 0035/16 Handläggare: Hans Olsson Tel: 031-368 02 06 E-post: hans.olsson@stadshuset.goteborg.se Yttrande över Förvaltnings AB Framtidens förslag till reviderad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 2009-04-20 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 18.00 20.00 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Anders Rydell (S) BrittInger

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda

159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kommunfullmäktige 2016-09-26 1 (6) 159 Motionssvar, Låt barn och ungdomar göra sig hörda Kst/2016:82 Bakgrund/Ärendet Föreligger motion daterad den 8 februari 2016 från Bror Wallström (L) och Lena Jonsson

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (3) Ordförande ställer proposition på ställda yrkanden och finner bifall till kommunstyrelsens

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige (3) Ordförande ställer proposition på ställda yrkanden och finner bifall till kommunstyrelsens Kommunfullmäktige 2006-11-27 2 (3) Lars Näslund (m) och Ingrid Ågren (spi) och yrkar avslag på framställan. Gunnar Melin (fp) och yrkar avslag på framställan om kommunal borgen. Ordförande ställer proposition

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-04-24. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-04-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 april 2014, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl Kommunstyrelsen 2012-02-20 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 18.00-18.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Lilian Olsson (S) Johnny Skottheim (S) Sofia

Läs mer