Kommunfullmäktige Kf 141

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige Kf 141"

Transkript

1

2 2 Kf 141 Tillkommande ärende Ordföranden meddelar att fråga inkommit från Marie-Louise Ekholm (m) ställd till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s) om alla nämnderna har samma ekonomiska redovisningssystem. Frågan tas upp som punkt 4 b på dagens föredragningslista.

3 3 Kf 142 Inkommen handling Kommunens revisorer har för kännedom skickat en revisionsrapport den 24 maj Rapporten handlar om Nässjö kommun Om- och tillbyggnad av Brinellgymnasiet.

4 4 Kf /167, 05/174, 05/171 Inkomna motioner Malin Olsson (m) och Tomas Söderberg (m) har lämnat en motion den 2juni 2005 om utökad gymnasiesamverkan med Jönköpings kommun. Motionen är remitterad till utskott II. Malin Olsson (m) och Märit Strindberg (m) har lämnat en motion den 3 juni 2005 om att få bada i sjön om sommaren borde vara varje barns självklara rättighet. Motionen är remitterad till utskott II. Göran Olsson (kd) har den 6 juni 2005 lämnat en motion om Ljudvall/ljudplank. Motionen är remitterad till utskott I.

5 5 Kf /133 Svar på interpellation om bisysslor för kommunanställda Anders Karlgren (m) ställde vid kommunfullmäktiges sammanträde den 26 maj en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om bisysslor för kommunanställda. Greger Phalén besvarar interpellationen. Beslut Interpellationen är härmed besvarad.

6 6 Kf /173 Interpellation om inlösen av tomter i Spexhult Uno Kenstam (safe) har i skrivelse den 2 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om inlösen av tomter i Spexhult. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén meddelar att interpellationen kommer att besvaras vid kommunfullmäktiges sammanträde i september.

7 7 Kf /176 Interpellation om skattereduktion för förnybar energi i offentliga byggnader Linnéa Andersson har i skrivelse den 9 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till tekniska servicenämndens ordförande Bo Zander (s). Interpellationen tar upp frågan om skattereduktion för förnybar energi i offentliga byggnader. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Bo Zander besvarar interpellationen. Beslut Interpellationen är härmed besvarad.

8 8 Kf /181 Interpellation om solterrassen vad ska vi ha den till? Marie-Louise Ekholm (m) har i skrivelse den 16 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om solterrassen vad ska vi ha den till? Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén meddelar att interpellationen överlämnas till kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann-Cathrin Gunnar som kommer att besvara frågan vid kommunfullmäktiges sammanträde i september.

9 9 Kf /172 Interpellation om meddelarfrihet i avtal med entreprenörer anlitade av kommunen Uno Kenstam (m) har i skrivelse den 2 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om meddelarfrihet i avtal med entreprenörer anlitade av kommunen. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén meddelar att interpellationen kommer att besvaras vid kommunfullmäktiges sammanträde i september.

10 10 Kf /177 Interpellation om kommunförsäkringar Bernt Hultberg (safe) har i skrivelse den 13 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om kommunförsäkringar. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén besvarar interpellationen. Beslut Interpellationen är härmed besvarad.

11 11 Kf /178 Interpellation om att göra Nässjö energismartare Bernt Hultberg (safe) har i skrivelse den 14 juni 2005 hemställt om att få ställa interpellation till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Interpellationen tar upp frågan om att göra Nässjö energismartare. Kommunfullmäktige beslutar att interpellationen får ställas. Greger Phalén meddelar att interpellationen tar upp samma fråga som Linnéa Anderssons interpellation tidigare och att det svaret även gäller för denna interpellationen. Beslut Interpellationen är härmed besvarad.

12 12 Kf /182 Fråga om alla nämnderna har samma ekonomiska redovisningssystem Marie-Louise Ekholm (m) har i skrivelse den 16 juni 2005 hemställt att få ställa fråga till kommunstyrelsens ordförande Greger Phalén (s). Frågan handlar om alla nämnderna har samma ekonomiska redovisningssystem. Kommunfullmäktige beslutar att frågan får ställas. Greger Phalén meddelar att frågan kommer att besvaras vid kommunfullmäktiges sammanträde i september.

13 13 Kf /96 Kommunal borgen för lån till Forserums Hälsogym Forserums hälsogym, en ideell förening genom Tomas Lundborg, har till kulturoch fritidsförvaltningen framfört önskemål om kommunal borgen. Borgen avser ett lån på kr på fem år för inköp av gymutrustning. Eventuella sponsorintäkter avräknas lånet. Forserums hälsogym planeras att öppna våren Föreningens gymverksamhet ska bedrivas med ideella krafter. Ordföranden i kultur- och fritidsnämnden och förvaltningschefen har besökt de ansvariga för föreningen. Föreningen har skickat in offert för maskiner, kopia på hyreskontrakt, stadgar samt en kalkyl för första året. Samtliga kostnader ska belasta föreningen. Intäkterna är sålda gymkort och borgensåtagandet är kommunens insats. Säkerhet finns till viss del i gymmaskinerna. Vid ett eventuellt borgensåtagande tecknas ett avtal med kommunen där bl.a. drogfrihet är en förutsättning samt att maskinerna går till kommunen om föreningen upplöses. Borgensåtagandet uppfyller inte de kriterier som finns i nämndens bidragsregler men som motivering för stöd till gym anges:? Stärkt utbud för unga i Forserum? Ger ökat välbefinnande, en folkhälsoeffekt? Ingen konkurrens med annat gym på orten? Kommer att drivas av ideell förening? Stärker Forserum som samhälle? Realistisk kalkyl för att klara sina kostnader Ärendet behandlades av kommunstyrelsen utskott II den 18 maj Kommunstyrelsen behandlade ärendet den 26 maj Yrkanden Ann-Cathrin Gunnar (c) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Marie-Louise Ekholm yrkar avslag till kommunstyrelsens förslag. Janne Fredricson (kd) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag men med tillägget att föreningsavtal upprättas beträffande oanmälda dopningskontroller av anabola steroider. Ulla-Britt Persson (kd) yrkar bifall till Janne Fredricsons förslag. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag, som Ann-Cathrin Gunnar yrkar bifall till mot Marie-Louise Ekholms förslag och Janne Fredricsons

14 14 Kf 152 forts. 05/96 förslag, som Ulla-Britt Persson yrkar bifall till, och finner att kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag. Omröstning Omröstning begärs och verkställs enligt följande godkända omröstningsproposition: Ja-röst för kommunstyrelsens förslag. Nej-röst för Janne Fredricsons förslag. Omröstningen utfaller så att 43 ledamöter röstar ja, 10 ledamöter röstar nej och 4 ledamöter avstår, bilaga 32 till detta protokoll. Beslut Nässjö kommun gör ett borgensåtagande på kr på fem år. Kultur- och fritidsförvaltningen tecknar ett avtal med föreningen om drogfrihet, samt att maskiner och övriga inventarier går till kommunen om föreningen upplöses. Inga kostnader för nämnden och föreningen ansvarar för återbetalningen av lån. Reservation: Marie-Louise Ekholm (m), Anders Karlgren (m), Bo Arencrantz (m), Rose-Marie Borgrot (m), Thomas Söderberg (m), Stellan Werneskog (m) och Gerd Jakubek Jonsson (m). Expedieras till Ekonomiavdelningen Kultur- och fritidsförvaltningen

15 15 Kf /123 Sammanställning av räkenskaper i stiftelser som förvaltas av Nässjö kommun 2004 Kommunledningskontoret har sammanställt räkenskaperna för 2004 för stiftelser som förvaltas av kommunen. Margit och Felix Ståhls minnesstiftelse redovisas separat med en förvaltningsberättelse, en sammanställning av inkomster och utgifter och en sammanställning av tillgångar och skulder. Enligt stiftelsens stadgar ska avkastningen varje år fördelas lika mellan fem förutbestämda organisationer. Avkastningen 2004 för Margit och Felix Ståhls minnesstiftelse uppgår till :54 kronor. Kommunstyrelsens utskott I behandlade ärendet den 17 maj Ärendet behandlades av kommunstyrelsen den 8 juni Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Beslut Räkenskapssammanställning för stiftelser förvaltade av Nässjö kommun godkänns. _ Expedieras till: Ekonomiavdelningen (Sören Svanberg)

16 16 Kf /70 Årsredovisning 2004 för Höglandets kommunalförbund Årsredovisning avseende år 2004 för Höglandets kommunalförbund har kommit in. Kommunstyrelsens utskott I behandlade ärendet den 17 maj Ärendet behandlades av kommunstyrelsen den 8 juni Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Beslut Kommunfullmäktige beslutar att bevilja styrelsens ledamöter och verkställande funktionären ansvarsfrihet för redovisningsåret. _

17 17 Kf /190 Jourersättning för förtroendevalda Regler för ersättning till ledamot som inte är ordförande eller vice ordförande och utför ett jouruppdrag för individ- och familjeomsorgsnämnden saknas. Parlamentariska nämnden gav därför vid sitt sammanträde, den 24 september , kommunledningskontoret i uppdrag att utforma ett förslag angående regler för arvode för ersättning till förtroendevalda med jouruppdrag vid individoch familjeomsorgsnämnden. Kommunledningskontoret föreslår att en förtroendevald, inom individ- och familjeomsorgsnämndens verksamhetsgren, som går in för ordföranden eller vice ordförande, ska ersättas för detta. Under varje jourdygn som den förtroendevalde tjänstgör, utgår en ersättning med 500 kronor. I samband med de tillfällen då en eller flera insatser fordras, utgår därutöver en ersättning med 250 kronor per dygn. Det totala utbetalade beloppet får inte överstiga den sammanlagda ersättning som vice ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden får, sett över en tvåmånaders period. Beslutet om jourersättning till förtroendevalda inom individ- och familjeomsorgsnämnden gäller under innevarande mandatperiod, d.v.s. fram till Inför nästa mandatperiod kommer en översyn av jourersättning till förtroendevalda att genomföras. Kommunstyrelsens utskott I behandlade ärendet den 17 maj Ärendet behandlades av kommunstyrelsen den 8 juni Jäv Rose-Marie Borgrot (m) och Sylve Jergefeldt (s) anmäler jäv och deltar inte i beslutet. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att det bifalls. Beslut Jourersättning ska betalas ut till förtroendevald inom individ- och familjeomsorgsnämnden som innehar jouruppdrag med 500 kronor i heldagsersättning och 250 kronor i de fall då en eller flera aktiva insatser krävs. Det totala utbetalade beloppet får inte överstiga den sammanlagda ersättning som vice ordförande i individ- och familjeomsorgsnämnden får, sett över en tvåmånaders period.

18 18 Kf 155 forts. 04/190 Beslutet gäller under innevarande mandatperiod, d.v.s. fram till Expedieras till: Löneavdelningen Individ- och familjeomsorgsnämnden

19 19 Kf /123 Folkhälsopolitiska programmet Kommuninvånarnas gemensamma hälsa, folkhälsan, är väldigt väsentlig för Nässjö kommuns strategiska utveckling. En, i alla avseende, välmående befolkning är ett strategiskt mål i sig. Runt om i vår kommun gör myndigheter, organisationer, föreningar, företag och enskilda medborgare dagligen mycket stora insatser för folkhälsan. Förslaget till folkhälsopolitiskt program utgår från Nässjö kommuns övergripande vision för hur livet ska te sig 2014 och faller under arbetsområdet attraktivitet/identitet. Inom begreppet folkhälsa kan många områden sorteras in men programmet avgränsas till fem arbetsområden: alkohol och droger, demokrati, jämställdhet, livsstil samt trygghet och säkerhet. För att skapa ett tvärsektoriellt arbete, som rymmer och engagerar så många som möjligt är folkhälsoarbetet orienterat mot de tre målgrupperna: barn och ungdomar, mitt i livet och seniorer. De nu befintliga programmen det folkhälsopolitiska, alkoholoch drogpolitiska, barn- och ungdomspolitiska och jämställdhetsprogrammet förs in i det gemensamma folkhälsopolitiska programmet. Kommunstyrelsen beslutade den 9 juni om denna inriktning. Under hösten 2004 har arbetet pågått med att ta fram ett förslag till folkhälsopolitiskt program. En arbetsgrupp för vardera målgrupperna finns vilka tagit fram förslag till detta program. Arbetsgrupperna har påbörjat arbetet med att ta fram handlingsplaner vilka kommer att presenteras under våren. Arbetsgrupperna består av representanter från förvaltningar, föreningar, organisationer, studieförbund, brukare med flera. Utskott II beslutade att remittera förslag till folkhälsopolitiskt program till nämnder, partigrupper, myndigheter, organisationer, föreningar med flera. Det kom in 21 svar på remissen. Flertalet remissinstanser skriver att det är en fördel att flera program sammanförts till ett folkhälsopolitiskt program liksom att det är bra att programmet fokuserar på målgrupper. De synpunkter som kommit in har studerats och har i största mån beaktats i programmet. Kommunstyrelsens utskott II behandlade ärendet den 18 maj Ärendet behandlades av kommunstyrelsen den 8 juni Yrkande Per Persson (c),viveka Forell Karlsson (v), Rose-Marie Borgrot (m) och Greger Phalén yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Marie-Louise Ekholm (m) yrkar att följande tillägg görs på sidan 11. En ny rubrik skrivs: Ljudnivåer. Barn och ungdom skall inte behöva vistas i ljudnivåer som är olämpligt höga. Olämpliga ljudnivåer skadar hälsan och för högt ljud i skolan ger

20 20 Kf 156 forts. 04/123 sämre kunskaper och stressar. På sidan 13 skrivs: Kvinnor och män som väljs in i kommunfullmäktige skall väljas enligt demokratiska principer av folket. Ålder, kön eller härkomst är underordnat engagemang och folkets förtroende. Marie-Louise Ekholm (m) yrkar att en ändring görs under rubriken Seniorer: Nässjö kommun skall i planering av stöd till äldre vara särskilt uppmärksam på att äldres ofrivilliga ensamhet kan utgöra en allvarlig hälsorisk. Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsen förslag som Per Persson, Viveka Forell Karlsson, Rose-Marie Borgrot och Greger Phalén yrkar bifall till mot Marie-Louise Ekholms tilläggsyrkande och finner att kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag. Därefter ställer ordföranden proposition på Marie-Louise Ekholms ändringsyrkande och finner att det avslås. Beslut Kommunfullmäktige antar det folkhälsopolitiska programmet. Expedieras till: Samtliga förvaltningar SNIKKE

21 21 Kf /137 Riktlinjer för alkoholförtäring i samband med representation och i kommunägda lokaler fattade kommunfullmäktige beslut om regler i samband med kommunal representation. Beslutet blev detsamma som i det tidigare alkohol- och drogpolitiska programmet nämligen att all kommunens och dess bolags representation bör ske utan alkoholhaltiga drycker. Föreslås inga ändringar i denna policy. I alkohollagen finns regler om vid vilka tillfällen som beslut om serveringstillstånd krävs. I lokaler där serveringstillstånd inte finns eller där försäljning av lättdrycker normalt inte sker, är det under vissa förutsättningar tillåtet vid privata fester att bjuda på alkohol eller ta med alkohol för eget bruk (Alkohollagen 6:1). Har lokalen däremot permanent serveringstillstånd är det inte möjligt för den som vill använda sig av restauranglokalen att ta med sig egen alkohol. För lokaler med permanent serveringstillstånd för slutna sällskap finns emellertid möjlighet för tillfälligt slutna sällskap att hyra lokalen om den ordinarie verksamheten är stängd. Ska alkohol serveras (bjudas alternativt försäljas) krävs dock serveringstillstånd. Tillstånd söks hos kommunen. Föreslås att kommunens policy ska vara att alkoholförtäring inte får ske i kommunala förskole- och undervisningslokaler. Den som hyr ut den kommunala lokalen ska informera om vilka regler som gäller för försäljning/servering av alkohol samt reglerna för att bjuda på alkohol. Kommunstyrelsens utskott II behandlade ärendet den 18 maj Ärendet behandlades av kommunstyrelsen den 8 juni Yrkanden Sigvard Karlsson (kd) yrkar att alla kommunens och dess bolags representationer ska ske utan alkoholhaltiga drycker. Marianne Broman (safe) yrkar bifall till Sigvard Karlssons yrkande. Kjell Skålberg (fp) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag Proposition Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag som Kjell Skålberg yrkar bifall till, mot Sigvard Karlssons förslag, som Marianne Broman yrkar bifall till och finner att kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag. Beslut Alla kommunens och dess bolags representationer bör ske utan alkoholhaltiga drycker.

22 22 Kf 157 forts. 05/137 Alkoholförtäring får inte ske i kommunala förskole- och undervisningslokaler. Den som hyr ut kommunala lokaler ska informera om vilka regler som gäller för försäljning/servering av alkohol och att bjuda på alkohol. Dessa riktlinjer ersätter tidigare beslut och riktlinjer. Reservation: Göran Olsson (kd), James Sandstedt (kd), Ulla-Britt Persson (kd), Janne Fredricson (kd), Sigvard Karlsson (kd), Conny Dahnson (kd), Ingemar Ericsson (kd), Margareta Andersson (kd), Bernt Hultberg (safe), Nils Sjöstedt (safe), Anders Hansen (safe), Uno Kenstam (safe), Marianne Broman (safe), Wilhelm Brüggeman (safe), Farshid Ardabili-Farshi (safe), Eva-Lill Brännström (safe) och Johnny Lundh (safe). Expedieras till: Samtliga förvaltningar SNIKKE

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll.

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 2 Kf 41 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 3 Kf 42 Information från omsorgsförvaltningen Personal från omsorgsförvaltningen, tillsammans med omsorgschef

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Information från kultur- och fritidsförvaltningen

Information från kultur- och fritidsförvaltningen 2 Kf 92 Information från kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningschef Jan Holmqvist med personal lämnar en redovisning från kulturoch fritidsförvaltningens verksamhet. Beslut Informationen läggs till

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Ks 1

Kommunstyrelsen Ks 1 Ks 1 2 Rapport från krisgruppens om deras arbete i samband med katastrofen i Sydostasien och rapport från räddningstjänsten om arbetet i samband med stormen över Götaland Jonas Peteri från Höglandets räddningstjänstförbund

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor.

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor. 2012-03-28 17 (40) 28 Dnr 2010/116 Svar på motion om att initiera utredning och granskning av förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter om de har brutit mot lagar, reglementen i projekt Arena

Läs mer

Svar på motion från Jan Wiklund (M) med flera: Inrättande av personal utskott

Svar på motion från Jan Wiklund (M) med flera: Inrättande av personal utskott I ~ landstinget II DALARNA Ledningsenhet 000517 BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2013-09-23 Sida 1 (2) Dnr LD13/01027 Uppdnr 513 2013-09-02 Landstingsstyrelsen 2013-09-23 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll.

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 2 Kf 78 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 3 Kf 79 04/66 Inkomna handlingar Kommunrevisionens revisionsrapport Granskning av kvalitet i redovisningsmaterial

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 13 Justering och fastställande av föredragningslista 3 14 Ekonomiuppföljning utfall och prognos mars 2017 4 15 Yttrande över revisionsrapport Intern kontroll 5 16 Etableringsboende

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (11) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan Kommunfullmäktige 2007-06-18 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2007-06-18, klockan 18.00 19.35 Beslutande Övriga deltagande Christina W Jansson (S) ordförande Anders

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1990-05-28 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Övriga Justerare Plats och tid Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 28 maj 1990,

Läs mer

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517)

80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-04-10 Sida 1(3) 80 Svar på motion om att införa övervakningskameror vid utsatta parkeringsplatser (KSKF/2017:517) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Regionfullmäktige 69-83

Regionfullmäktige 69-83 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum, Jönköping Närvarande: Se 70 69 Öppnande Ordföranden hälsar samtliga ledamöter välkomna och förklarar sammanträdet för öppnat. 70 Upprop

Läs mer

Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125)

Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125) Sammanträdesprotokoll 108 Motionssvar - Tillgänglighet Adelsö (KS17/125) Beslut beslutar att motionen ska anses behandlad. Reservationer Socialdemokraterna i, Öpartiet i, Miljöpartiet i, Liberalerna i

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m 2 Ks 10 Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m Sven Nilsson, VD på Linden AB, informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid. Svensk fritid har skrivit

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Protokoll Ft 6/2017. Närvarande ersättare Jonas Levin (KD) Hasan Ajlan (M) Arne Björklund (SD) Marcus Mattsson (L) 11-18

Protokoll Ft 6/2017. Närvarande ersättare Jonas Levin (KD) Hasan Ajlan (M) Arne Björklund (SD) Marcus Mattsson (L) 11-18 Protokoll Ft 6/2017 Fritidsnämnden Datum: 2017-02-07 Klockan: 14:00-16:35 Plats: Sessionssalen, SBH II Närvarande ledamöter Jonas Håård (S) 11-18 Annika Tholster (C) 11-18 Sebastian Cehlin (M) 11-18 Ingela

Läs mer

Sammanträdesdatum Geerth Gustavsson, (S)ordförande Ulf Ståhl (M) 1:e vice ordförande Alar Kuutmann (V) 2:e vice ordförande

Sammanträdesdatum Geerth Gustavsson, (S)ordförande Ulf Ståhl (M) 1:e vice ordförande Alar Kuutmann (V) 2:e vice ordförande 1(5) Plats och tid Brandstationen Klockan 13:30 Beslutande Ersättare Geerth Gustavsson, (S)ordförande Ulf Ståhl (M) 1:e vice ordförande Alar Kuutmann (V) 2:e vice ordförande Marianne Jonsson (S) Hans Rosengren

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V)

Niklas Liljeroth (M) Henrik Bertilsson (M) Tomas Jansson (V) Protokoll Socialnämnd Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sammanträdestid 09:10 09:45, 10:15 10:20 Ledamöter Rie Boulund (M) Shlomo Gavie (C) Kerstin Rosell (S) Gunnar Andersson (S) Gert Persson (M) Kerstin Klang

Läs mer

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare

Karin Björkman, socialchef Anna-Lena Lilja, förvaltningssekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Måndagen den 3 januari 2011 i Portalen, Baggängsvägen 65, klockan 14.00 15.00 Beslutande Ingegerd Bennysson (S), ordförande Lars Nyberg (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Korta fakta Nässjö kommun

Korta fakta Nässjö kommun Korta fakta 2013 Nässjö kommun Yta Nässjö kommun ligger i Jönköpings län och omfattar 933 kvadratkilometer. Nässjöbygden har en ca 4 000 år gammal historia, men Nässjö kommun bildades först 1971 då ett

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN/PARLAMENTARISKA GRUPPEN 2014-12-16 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 50 Inledning Kommunfullmäktige firade 70-års jubileum. Sammanträdet inleddes med tal av ordföranden Hans Lindberg. Därefter uppträdde en stråkkvartett och en

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 24 september 2012 kl. 18:00. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 april 2001 kl. 17.15 18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Skogstorpsskolan torsdagen den 2 februari 2006 kl 18.00 19.50 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Hans Sjöqvist (s) tjg ers Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s) Kerstin Cederström

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum MÖTESPROTOKOLL Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret kl. 13:00-14:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Göran Edberg (S) (ordförande), Birgitta Årzen (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Motionssvar Residency program (KFN18/47)

Motionssvar Residency program (KFN18/47) Sammanträdesprotokoll 2018-12-12 Kultur- och fritidsnämnden 59 Motionssvar Residency program (KFN18/47) Beslut Kultur- och fritidsnämnden föreslår Kommunstyrelsen att avslå motionen. Yrkanden Gunnar Mossberg

Läs mer

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges:

3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2018-05-28 3: Årsredovisning år 2017 för kommunen och de kommunala bolagen Delges: Samtliga nämner och bolag, KLK Ekonomi, Revision Dnr 17KS497 Beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (9) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 2009-04-20 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 april, klockan 18.00 20.00 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Anders Rydell (S) BrittInger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 december 2001 klockan 17.00 18.25 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Landstingsstyrelsen

Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Maria Frisk (KD) Carina Ödebrink (S), 128-136 Anders Pansell (KD) ersätter Rune Backlund (C)

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07

Enligt särskild förteckning, sidan 2. Enligt särskild förteckning, sidan 2. Karin Lindgren. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson 2013-10-07 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 13.00 14.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Karl-Erik

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända.

Arbetsutskottets beslut , 17, tjänsteskrivelse och beslut från kommunfullmäktige har varit utsända. Kommunstyrelsen PROTOKOLL OJUSTERAT BESLUT 2015-02-23 35 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Ärende Martin Gunnarsson föredrar ärendet muntligt. Arbetsutskottets

Läs mer

Kommunfullmäktige Kf 32. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll.

Kommunfullmäktige Kf 32. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll. 2 Kf 32 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 17 till detta protokoll. 3 Kf 33 Inkomna handlingar Jul- och nyårshälsning från Eidsbergs och Brönderslevs kommuner. Kommunrevisionens

Läs mer

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68)

191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Kommunstyrelsen 2015-09-08 1(4) 191 Svar på motion om att värdering av fastigheter ska ske av en oberoende värderingsman (KSKF/2015:68) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservation

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Ordlista föreningsteknik

Ordlista föreningsteknik Ordlista föreningsteknik Huvud Hjärta Hand Hälsa Föreningsordlistan Absolut majoritet Får det förslag som får mer än hälften av rösterna. Acklamation Är när alla går med på beslut genom att ropa ja högt

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål.

Samfälligheten skall förvaltas i enlighet med vad som vid bildandet bestämts om dess ändamål. Sida 1 av 5 STADGAR Den 1/11 2006 beviljade lantmäterimyndigheten i Uppsala län registrering av Malma Backes Samfällighetsförening. Stadgar reviderade 2010 12 07 1 Firma Ärende 2 Samfälligheter Stadgar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING Antagen av Hagfors kommuns fullmäktige 1999-01-26 4 Senast ändrad av Hagfors kommuns fullmäktige 2014-12-15 105 INLEDNING Hagfors kommun ska aktivt arbeta för att

Läs mer

Dnr /2016. Äldrenämndens beslut

Dnr /2016. Äldrenämndens beslut Sida 25 (53) 8 Fördelning av verksamhetsbidrag och lokalbidrag till ideella organisationer för år 2017 Dnr 731-671/2016 Ersättaren Else-Marie Bjellqvist (S) anmäler jäv och lämnar sammanträdesrum under

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund

Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund 0 Förslag till ändringar av stadgar för Föreningen Villaägare i Järfälla, ansluten till Villaägarnas Riksförbund (baserade på Förbundets Normalstadga för förening) Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: ,

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön kl. 10: , PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-08-22 Plats och tid Nämndhuset, Nynäshamn, lokal: Bedarön 2017-08-22 kl. 10:00-12.00, 13.00-13.55 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs vårstämma

PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs vårstämma PROTOKOLL fört vid Gällivare allmänningsskogs vårstämma Sammanträdesdatum: 2017-05-18 Plats: Västlaestadianska Bönhuset i Gällivare 1 Sammanträdes öppnande Stämmans ordförande Eilert Apelqvist hälsade

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth

Se nästa sida. Anette Karlsson och Ida Ekeroth Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset, Kyrkogatan 2 kl 18:00 21:00 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Utses att justera Anette Karlsson och Ida Ekeroth Plats och tid för

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-04-20 LS-LED09-696 48 Dags för gratis HPV vaccin även till länets pojkar! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Läs mer

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s)

Motion om att installera bilvärmecentraler, Lars-Ove Jansson (s) och Annicka Ekendahl (s) Protokoll Kommunfullmäktige 26 april 2004 Kf 43 Dnr KS03/704 611 Motion om förbud mot klädedräkterna niqab och burqa, Linda Hedqvist (sd) Linda Hedqvist föreslår i en motion att det i kommunens skolor

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer