Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning"

Transkript

1

2 2 Ks 5 05/34 Köpekontrakt för Gamlarp 3:11 under fastighetsbildning I slutet av 2003 färdigställdes Gamlarps terminal- och logistikområde. Området omfattar m2. Verksamheten inom terminalområdet drivs av Höglandets Terminal AB som ägs till lika delar av Nässjö kommun och Nässjö Åkeri AB. Nässjö kommuns bokförda värde för terminalområdet är kronor. Terminalbolaget behöver en lång avskrivningsperiod vilket det kommunala bolaget Örnen i Nässjö AB kan hantera bättre än Nässjö kommun. Ett köpekontrakt har upprättats som innebär att del av fastigheten Gamlarp 3:11 överlåts till Örnen i Nässjö AB för en köpeskilling på kronor. Den totala ytan som överlåts är ca m2. Tekniska servicenämnden beslutade den 26 januari , att föreslå kommunfullmäktige att godkänna köpekontraktet. Ärendet behandlades av styrelsen för Örnen AB den 9 februari Ordföranden ställer proposition på Örnens förslag och finner att det bifalls. Nässjö kommun genom tekniska servicenämnden överlåter blivande fastigheten Gamlarp 3:11 om ca m2 till Örnen i Nässjö AB för en köpeskilling om kronor, enligt bilaga 1 till protokollet. Köpeskillingen erläggs genom upprättande av revers mellan Nässjö kommun och Örnen i Nässjö AB med samma belopp enligt vilken marknadsmässig ränta skall utgå. uttalar att man ej har något att erinra mot det förslag till arrendekontrakt som finns upprättat mellan Höglandets Terminal AB och Örnen i Nässjö AB avseende ovannämnda markområde.

3 3 Ks 6 05/09 Begäran från Nässjö affärsverk AB om utökad kommunal borgen Nässjö affärsverk AB:s beräknade investeringsbehov för åren är ca 200 mkr. Exempel på investeringsprojekt är:? Etableringen av allmän VA-försörjning i området kring Spexhultasjön? Anläggandet av kompletterande värmeproduktionsanläggning? Reinvesteringar i VA-anläggningarna i Forserum? Fortsatt utbyggnad av fjärrvärmenätet? Reinvesteringar i vattenkraftstationen i Ramsjöholm? Utbyggnad av elektronisk mätvärdesamling inom elnätverksamhet. 60 mkr i nya lån krävs för att kunna genomföra ovanstående projekt. Därför anhåller Nässjö affärsverk AB om utökad borgensram avseende långfristigt upplåning i bank/kreditinstitut till totalt Mkr. Ärendet behandlades av styrelsen för Örnen AB den 9 februari Ordföranden ställer proposition på Örnens förslag och finner att det bifalls. Nässjö kommun utökar Nässjö affärsverk AB:s borgensram avseende långfristigt upplåning i bank/kreditinstitut till totalt Mkr.

4 4 Ks 7 04/280 Ändring av delegation avseende detaljplaner och områdesbestämmelser Det beslut som kommunfullmäktige fattade den 25 november , angående delegation avseende detaljplaner och områdesbestämmelser, innebär att miljö- och byggnadsnämnden inte får anta några detaljplaner och områdesbestämmelser alls. Ärendet har därför åter tagits upp i miljö- och byggnadsnämnden. Miljö- och byggnadsnämnden föreslår den 15 december , att miljö och byggnadsnämnden får ändra eller upphäva detaljplaner och områdesbestämmelser då bestämmelserna om enkelt planförfarande kan tillämpas eller som stämmer överens med kommunfullmäktiges direktiv gällande översiktsplanen m.m. Kommunstyrelsen ska anta detaljplaner och områdesbestämmelser som upprättats med normalt planförfarande och som inte är av principiell beskaffenhet eller i övrigt av större vikt. Kommunstyrelsen får anta dessa planer på delegation från kommunfullmäktige. Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Yrkanden Per-Olof Månsson (safe) yrkar att beslutsordningen innan kommunfullmäktiges beslut den 25 november ska gälla. Vilket innebär att miljö- och byggnadsnämnden får ändra eller upphäva detaljplaner och områdesbestämmelser då bestämmelserna om enkelt planförfarande kan tillämpas eller som stämmer överens med kommunfullmäktiges direktiv gällande översiktsplanen m.m. ska anta övriga detaljplaner och områdesbestämmelser. Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag mot Per-Olof Månssons förslag och finner att kommunstyrelsen antar utskottets förslag. Miljö- och byggnadsnämndens och kommunstyrelsens reglementen ändras, enligt bilaga 1 till utskottets protokoll. Reservation Per-Olof Månsson (safe) Uno Kenstam (safe)

5 5 Ks 8 04/275 Detaljplan som möjliggör tre nya villatomter utmed Hagagatan i Nässjö Miljö- och byggförvaltningen har tagit fram ett förslag på detaljplan för att möjliggöra tre nya villatomter utmed en nordlig förlängning av Hagagatan. Miljöoch byggnadsnämnden godkände detaljplanen den 15 december Planförslaget ställdes ut för samråd mellan den 19 juli och den 16 augusti 2004 samt för utställning den 15 november till den 13 december Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Yrkanden Per-Olof Månsson (safe) yrkar avslag. Christian Wattwil (fp), Berith Gustafsson (s) och Sigvard Karlsson (kd) yrkar bifall till förslaget. Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag som Christian Wattwil, Berith Gustafsson och Sigvard Karlsson yrkar bifall till, mot Per-Olof Månssons förslag och finner att kommunstyrelsen antar utskottets förslag. Detaljplan som möjliggör tre nya villatomter utmed Hagagatan i Nässjö, enligt bilaga 2 till utskottets protokoll, antas. Miljö- och byggnadsnämnden får i uppdrag att meddela tillkännagivanden och i övrigt verkställa beslutet och arkivera kommunens handlingar i ärendet. Reservation Per-Olof Månsson (safe)

6 6 Ks 9 04/278 Detaljplan som möjliggör nya tomter och ökade byggrätter i Vallbohaga, Talludden och Stensören i Nässjö Miljö- och byggförvaltningen har tagit fram ett förslag på detaljplan för att möjliggöra nya villatomter och ökade byggrätter i Vallbohaga, Talludden och Stensören i Nässjö. Miljö- och byggnadsnämnden godkände detaljplanen den 15 december Samrådsmöte har skett den 5 augusti 2003, den 16 september 2004 och den 22 juni Samrådsutställningen har pågått mellan 16 augusti 2004 och 13 september En utställning ägde rum den 9 november till den 7 december Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Yrkanden Per-Olof Månsson (safe) yrkar avslag. Christian Wattwil (fp), Berith Gustafsson (s) och Anders Karlgren (m) yrkar bifall till förslaget. Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag som Christian Wattwil, Berith Gustafsson och Anders Karlgren yrkar bifall till, mot Per-Olof Månssons förslag och finner att kommunstyrelsen antar utskottets förslag. Detaljplan för del av fastigheterna Spexhult 2:14 och 5:1 samt Södergården 1:2 1:5, 1:11-1:43 och 1:46, Nässjö tätort, enligt bilaga 3 till utskottets protokoll, antas. Miljö- och byggnadsnämnden får i uppdrag att meddela tillkännagivanden och i övrigt verkställa beslutet och arkivera kommunens handlingar i ärendet. Reservation Per-Olof Månsson (safe)

7 7 Ks 10 04/187 Utredning angående organisatorisk tillhörighet gällande vissa fritidsanläggningar gav den 24 april 2003 ett utredningsuppdrag till Göran Alderin med anknytning till tekniska servicenämndens verksamhet. Den genomförda utredningen angående organisatorisk tillhörighet för vissa fritidsanläggningar presenterades i april Utskott I beslutade den 17 augusti 2004 att remittera utredningen till parlamentarisk nämnd för yttrande. Utredningen föreslår en uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter. Fritidsdelen ska placeras under tekniska servicenämndens ansvarsområde och kulturdelen under en nämnd t.ex. kommunstyrelsen. Parlamentariska nämnden beslutade den 8 december att i sitt svar framhålla att samordning av maskininsatser och beredskap/jour, är frågor som måste klaras av över förvaltningsgränser. Parlamentariska nämnden understryker värdet av att arbeta tillsammans så kostnads- och verksamhetseffektivt som möjligt. De skriver vidare att det finns ett påtagligt värde att fortsättningsvis driva kulturoch fritidsförvaltningens verksamheter på samma sätt som de drivs idag. Ett aktivt och blomstrande kultur- och fritidsliv i Nässjö kräver politiker och tjänstemän med sakkunskap och engagemang. Fritids- och kulturlivet är en väsentlig faktor för Nässjö kommuns framtid. En uppdelning av kultur och fritids verksamheter, på det sätt som utredningen föreslår, är inte något att eftersträva. Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Yrkanden Per-Olof Månsson (safe) och Marie-Louise Ekholm (m) yrkar bifall till förslaget. Ordföranden ställer proposition på eget förslag, som Per-Olof Månsson och Marie-Louise Ekholm yrkar bifall till, och finner att kommunstyrelsen antar utskottets förslag. De förändringar som utredningen föreslår när det gäller organisatorisk tillhörighet för anläggningar inom kultur- och fritidsområdet ska inte genomföras.

8 8 Ks 11 04/279 Antagande av en Ekonomihandbok med intern kontroll för kommunstyrelsen och kommunledningskontoret har beslutat att ett ekonomistyrningsdokument kallat ekonomihandbok ska arbetas fram. Det ska innehålla riktlinjer för målstyrning, resursstyrning/fördelning, budgetprocessen, uppföljning m. m. Varje nämnd ska sedan arbeta fram sitt eget styrdokument/ekonomihandbok anpassat till den egna verksamheten utifrån den övergripande ekonomihandboken. Ekonomikontoret har tagit fram ett förslag för ekonomihandbok för kommunstyrelsen och kommunledningskontoret. Förslaget till ekonomihandbok (punkt 1-2) är kompletterat med en plan för arbetet med intern kontroll (punkt 3) samt bilaga. Ekonomihandboken ska hållas levande och vid uppdateras av ekonomiavdelningen. Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Beslut Kommunstyrelsen godkänner förslaget till ekonomihandbok med internkontrollplan för kommunstyrelsen och kommunledningskontoret. Ekonomikontoret

9 9 Ks 12 04/112 Lokal överenskommelse och integrationsplan för Nässjö kommun Rolf Rahm, utbildningschef, informerar om den överenskommelse om utveckling av introduktion för flyktingar och andra invandrare som skrevs 2001 och reviderades i januari 2003 på nationell nivå. De fem myndigheterna som då kom överens var Arbetsmarknadsstyrelsen, Integrationsverket, Migrationsverket, Skolverket och Svenska Kommunförbundet. Nyligen blev en motsvarande överenskommelse på länsnivå klar och det som återstår är att skriva en lokal överenskommelse utifrån de utgångspunkter som finns i den regionala överenskommelsen. Dessa är: - hälsa och rehabilitering - arbete och praktik - gemensam kartläggning och validering - en svensk undervisning som skall vara flexibel och relateras till individens tidigare erfarenheter Den regionala överenskommelse säger att svenskundervisningen bör kunna kombineras med arbete samt arbetslivsinriktade och yrkesförberedande aktiviteter. I beslutet om strategiska mål för de frivilliga skolformerna i Nässjö 2003 pekas integration som ett prioriterat mål för vuxenutbildningen ut. Kommunledningskontoret fick den 19 maj 2004 i uppdrag att i samverkan med flyktingmottagningen, återkomma med förslag till lokal samverkansplan om utveckling av introduktion av flyktingar och andra invandrare i Nässjö kommun mellan berörda parter. Lokal överenskommelse om utveckling av introduktionen för flyktingar och andra invandrare i Nässjö kommun har upprättats av en grupp bestående av representanter från Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Flykting avdelningens chef och Nässjö lärcenters utbildningschef. Målgrupp är asylsökande, nyanlända flyktingar och andra invandrare som omfattas av förordningen om statlig ersättning för flyktingmottagande mm (SFS 1990:927) samt andra nyanlända i behov av introduktion. Efter introduktionen kan individen ta del av och bidra till det generella utbudet inom svenskt arbets- och samhällsliv. Samtliga inom målgruppen får en bra start i Nässjö samt en bra introduktion, som främjar egen försörjning och delaktighet i samhällslivet. Den lokala överenskommelsen syftar till en god samordning mellan berörda myndigheters insatser för målgruppen. Målet för allt arbete är att den enskilde skall bli självförsörjande och delta i samhället.

10 10 Ks 12 forts. 04/112 För projektsatsningen inom området integration avsätter Nässjö kommun ett anslag om 0,3 mkr i budgeten för 2005 och Beslut om hur projektresursen ska användas fattas av Nässjö Lärcenters utbildningschef, som därefter rapporterar till kommunstyrelsens utskott II. Denna överenskommelse gäller tiden från dagen för undertecknande och två år framåt. Årliga uppföljningar görs i form av skriftliga rapporter. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Lokal överenskommelse och integrationsplan för Nässjö kommun antas. Utbildningschefen för Nässjö Lärcenter får uppdraget att utse den som ska sammankalla och leda arbetet i integrationsgruppen samt vara rapportansvarig till undertecknarna av den lokala överenskommelsen.

11 11 Ks 13 04/136,04/215 Fördjupad gymnasiesamverkan Under våren 2003 genomfördes en förstudie om fördjupad gymnasiesamverkan av Höglandets kommunalförbund. Höglandets kommunalförbund har remitterat huvudstudien om fördjupad gymnasiesamverkan på höglandet. Remisstiden är till Yttrandena ska också ange om gemensam utredning ska göras om den framtida organisationen av vuxenutbildningen. Utskott II remitterade ärendet den 20 oktober 2004 till barn- och utbildningsnämnden för yttrande. Barn- och utbildningsnämnden behandlade ärendet den 8 december Barn- och utbildningsförvaltningen redovisar i det utarbetade remissyttrandet bakgrunden till varför utredningen genomförts, olika former för fördjupad samverkan m.m. De former som redovisas i utredningen är dels ett s.k. fördjupat samverkansavtal, dels ett kommunalförbund. Vid de diskussioner som förts mellan olika företrädare för berörda kommuner har också ett s.k. mellanalternativ behandlats. Detta innebär att kommunerna först träffar en överenskommelse om ett fördjupat samverkansavtal men samtidigt beslutar att ett kommunalförbund ska bildas inom några år. Höglandets kommunalförbund önskar att kommunerna i sitt remissyttrande även behandlar detta alternativ. Kommunernas organisation för vuxenutbildning är olika. Den nu aktuella utredningen har inte behandlat vuxenutbildningen. Höglandets kommunalförbund hemställer i sin skrivelse till kommunerna att yttrandena även ska ange om en gemensam utredning om den framtida organisationen av vuxenutbildningen. Barn- och utbildningsnämnden redovisar förslag till remissyttrande. Detta förslag behandlar de delar som barn- och utbildningsnämnden ansvarar för. Angående vuxenutbildningen har Nässjö kommun nyligen samlat all vuxenutbildning i en organisation. Från 1 november 2004 samlas vuxenutbildningsorganisationen under Kommunledningskontoret och har det nya namnet Nässjö Lärcenter. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari

12 12 Ks 13 forts. 04/136,04/215 Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Beslut Barn- och utbildningsförvaltningens remissvar över utredningen Fördjupad gymnasiesamverkan inom Höglandet överlämnas som Nässjö kommuns yttrande. Några ytterligare åtgärder när det gäller vuxenutbildningen i Nässjö ska inte genomföras. Nässjö kommun har sedan den 1:e november 2004 samlat all vuxenutbildning i en resultatenhet med namnet Nässjö Lärcenter under kommunledningskontoret. Höglandets kommunalförbund

13 13 Ks 14 05/02 Gemensamt regelverk för färdtjänst i Jönköpings län Styrelsen för Kommunförbundet i Jönköpings län har i ett missiv till länets kommuner rekommenderat kommunfullmäktigeförsamlingarna att anta det reviderade förslaget till gemensamt regelverk för färdtjänst i Jönköpings län. Omsorgsnämnden behandlade ärendet den 8 december Dokumenten Gemensamt regelverk för färdtjänst och sjukresa i Jönköpings län antogs av länets kommuner under Detta skulle revideras efter ett år. En sådan revidering, har på grund av problem med upphandlingen och införande av ny beställningscentral inte kommit till stånd förrän under våren En arbetsgrupp har arbetat under andra och tredje kvartalet 2004 och liggande förslag har behandlats av styrelsen för Kommunförbundet, Jönköpings län. De skriver vidare att det är av stor vikt att kommunerna enas om ett för länet gemensamt regelverk som en grundförutsättning för ökad samordning av resandet i länet. Vidare att om någon kommun beslutar om avvikelse från reglementet som innebär ökade kostnader för länstrafiken kommer den kostnaden att debiteras den aktuella kommunen. Omsorgsförvaltningen, Nässjö kommun har arbetat fram en revidering av kommunens färdtjänstreglemente. I denna revidering ligger också en anpassning till Gemensamt regelverk för färdtjänst i Jönköpings län. Förslaget är behandlat i omsorgsnämnden och nämnden föreslår kommunfullmäktige att anta detsamma. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Gemensamt reglemente för färdtjänst i Jönköpings län, enligt bilaga 2 till utskottets protokoll, antas.

14 14 Ks 15 04/155 Yttrande över medborgarförslag med begäran om omprövning av nedläggningsbeslut gällande dagrehabiliteringen på Parkgården Rehabiliteringsassistenterna på Parkgården har genom Carola Adolfsson den 12 augusti 2004 lämnat in ett medborgarförslag som innebär en omprövning av beslutet att lägga ner dagrehabiliteringen på Parkgården. Motiveringen är att dagrehabiliteringen har haft bra lokaler och redskap på Parkgården samt att träningen är ett viktigt inledande moment för en fortsatt träning i hemmiljö. Vidare påtalas att behov av rehabilitering finns och bedöms ha ökat under de senaste åren. I beskrivningen anförs också att de kostnadsfria resorna skulle kunna avgiftsbeläggas som ett led till mindre kostnader för verksamheten. remitterade förslaget den 26 augusti 2004 till utskott II. Omsorgsnämnden behandlade ärendet den 8 december Omsorgsnämnden skriver i sitt yttrande att medborgarförslaget kom in den 12 augusti. Det innebär att tiden för överklagande av omsorgsnämndens beslut om upphörande av verksamheten hade gått ut. Skrivelsen innehåller inga ytterligare förslag, så utskottet föreslås lämna skrivelsen utan åtgärd. Uppmärksammas bör att förslagsställaren är talesman för en arbetsgrupp vilket medför att förslaget inte är att betrakta som ett medborgarförslag. Omsorgsnämndens rehabiliteringsverksamhet finns kvar i andra former. Försöket avseende medborgarförslag kommer att utvärderas av parlamentariska nämnden. Medborgarförslag som är skrivna i denna form kommer att ingå i parlamentariska nämndens utvärdering. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari Yrkande Per-Olof Månsson (safe) yrkar att ärendet remitteras till Parlamentariska nämnden för yttrande. Ordföranden ställer först frågan om kommunstyrelsen ska fatta beslut vid dagens sammanträde eller om ärendet ska remitteras. Han finner att kommunstyrelsen ska fatta beslut vid dagens sammanträde. Därefter ställer ordföranden proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls.

15 15 Ks 15 forts. 04/155 Medborgarförslaget lämnas utan åtgärd då tiden för överklagande överskridits, samt att skrivelsen inte innehåller något ytterligare förslag. Uppmärksammas bör att förslagsställaren är talesman för en arbetsgrupp, vilket medför att förslaget inte är att betrakta som ett medborgarförslag. Ett vedertaget fackligt förfaringssätt finns för anställda när det gäller denna typ av ärenden. Medborgarförslaget anses härmed besvarat. Reservation Per-Olof Månsson (safe) Uno Kenstam (safe)

16 16 Ks 16 04/145 Svar på motion om nollvision för fallskador bland äldre Marie-Louise Ekholm (m) har lämnat in en motion om nollvision för fallskador bland äldre. I motionen föreslår hon bland annat att kommunen i samråd med landstinget och frivilligorganisationer utfärdar ett handlingsprogram med nollvision för fallolyckor bland äldre som mål. Kommunen ska ta initiativ till åtgärder för att äldre ska undgå fallolyckor. Utskott II beslutade remittera motionen till omsorgsnämnden och hälsorådet för yttrande. Omsorgsnämnden behandlade motionen den 6 oktober De skriver att sedan våren 2004 finns ett samarbete mellan kommuner och landsting på höglandet om fallprevention för äldre. Omsorgsförvaltningen har informerat om detta i olika forum. Foldrar har tagits fram som delas ut av omsorgssekreterare och distriktsköterskor vid hembesök. Foldrarna kommer att distribueras till primärvårdsmottagningar, medborgarkontor med flera platser. I arbetet med revideringen av det folkhälsopolitiska programmet kommer mål att finnas för trygghet och säkerhet. Hälsorådet behandlade motionen den 15 december De skriver att arbetet som gruppen fallprevention på höglandet har påbörjat innehåller många åtgärder för att arbeta förebyggande med olyckor. Detta beroende på att personal dels gör personliga bedömningar och dels genom bred informationsspridning. Eftersom arbetet håller på att förverkligas kommer hälsorådet också fortsättningsvis att hålla sig väl informerad om arbetet. Förslag till folkhälsopolitiskt program håller på att tas fram varav en av målpunkterna handlar om fallprevention. Hälsorådet kommer att hålla sig väl informerad om arbetet. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari Yrkande n Marie-Louise Ekholm (m) yrkar att ärendet ska återremitteras till omsorgsförvaltningen och remitteras till tekniska servicenämnden för yttrande. Ordföranden ställer först frågan om kommunstyrelsen ska fatta beslut vid dagens sammanträde eller om ärendet ska remitteras. Han finner att kommunstyrelsen ska fatta beslut vid dagens sammanträde. Därefter ställer ordföranden proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls

17 17 Ks 16 forts. 04/145 Ovanstående redovisning får utgöra svar på motionen. Motionen anses härmed besvarad. Reservation Marie-Louise Ekholm (m)

18 18 Ks 17 04/126 Svar på motion om säkrare läkemedel för äldre i kommunens boende Marie-Louise Ekholm (m) och Bo Arencrantz (m) lämnade in en motion den 9 juni 2004 om säkrare läkemedel för de äldre i kommunen. Motionen remitterades till utskott II. På grund av att utskott II:s sammanträde i september 2004 ställts in remitterades motionen i tjänsten till omsorgsnämnden för yttrande. Omsorgsnämnden behandlade motionen den 8 december Omsorgsnämnden skriver att Nässjö kommun arbetar hela tiden med både utbildning och olika kvalitetsarbeten vad gäller läkemedel. Personalen i Nässjö kommun har ingen ordinationsrätt vad gäller läkemedel inom kommunen, utan här sker en dialog mellan sjuksköterskor och läkare vad det gäller de boendes läkemedel. I kvalitetssystemet ingår avvikelsehantering som följs upp och återkopplas av personal och åtgärder för förbättringar diskuteras. Årligen sker också en läkemedelsrevision per boende av apotekare, läkare samt sjuksköterska. Vartannat år görs också en genomgång på hur många läkemedel varje boende har och detta presenteras för alla berörda personalgrupper. Ärendet behandlades av utskott II den 19 januari Yrkanden Marie-Louise Ekholm (m) yrkar att bifall till motionen. Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag mot Marie-Louise Ekholm förslag och finner att kommunstyrelsen antar utskottets förslag. Ovanstående redovisning får utgöra svar på motionen. Motionen anses härmed besvarad. Reservation Marie-Louise Ekholm (m) Anders Karlgren (m)

19 19 Ks 18 04/184 Svar på motion angående tomtmark i Forserum Ingemar Ericsson och Siw Damberg har den 29 september 2004, lämnat in en motion angående framtagande av attraktiva tomter för villor i Forserum. gav vid budgetsammanträdet den 25 november 2004, miljöoch byggnadsnämnden i uppdrag att fortsätta med arbetet att ta fram attraktiva tomter. Bland annat i Forserum för att skapa förutsättningar för att högstadiet i Forserum långsiktigt ska kunnas drivas vidare som F-9 skola. Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. har givit miljö- och byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram attraktiva tomter i Forserum. Motionen anses därmed besvarad.

20 20 Ks 19 05/04 Redovisning av obesvarade motioner och medborgarförslag t o m Kommunledningskontoret har gjort en sammanställning av de motioner och medborgarförslag som ännu inte har besvarats fram till Ärendet behandlades av utskott I den 18 januari och Utskott II den 19 januari Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Redovisningen godkänns, enligt bilaga 4 till utskott I:s protokoll.

21 21 Ks 20 Redovisning av delegationsbeslut Personalchefen Gunilla Strömqvist har på delegation beslutat att anta RiB 04 som lokalt kollektivavtal, på rekommendation av kommunförbundets förhandlingsdelegation och Arbetsgivarförbundet Pacta styrelse. Daterat Personalchefen Gunilla Strömqvist har på delegation beslutat att anta bestämmelser enligt principöverenskommelse om Huvudöverenskommelse (PHÖ) med Vårdförbundet. Daterat Personalchefen Gunilla Strömqvist har på delegation beslutat att ge en anställd lönetillägg i tre månader på grund av bortförhandling av övertidsrätten enligt AB Daterat Ordföranden ställer proposition på utskottets förslag och finner att det bifalls. Beslut Redovisningen läggs till handlingarna.

22 22 Ks 21 05/35 Inlösen av tomter i Spexhult Uno Kenstam (safe) har lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen där han söker svar på om fastighetsägare i Spexhult, kan få hjälp av kommunen att lösa finansieringen av VA-anslutningen. Uno Kenstam föreslår att kommunen löser in de fastigheter där fastighetsägarna inte klara av VA-anslutningen och säljer fastigheten eller hyr ut den till de ursprungliga ägarna. Beslut Skrivelsen överlämnas till kommunledningskontoret för utredning. Kommunledningskontoret

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m

Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m 2 Ks 10 Linden informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid m.m Sven Nilsson, VD på Linden AB, informerar om affärerna med det norska företaget Svensk fritid. Svensk fritid har skrivit

Läs mer

Kommunstyrelsen Ks 1

Kommunstyrelsen Ks 1 Ks 1 2 Rapport från krisgruppens om deras arbete i samband med katastrofen i Sydostasien och rapport från räddningstjänsten om arbetet i samband med stormen över Götaland Jonas Peteri från Höglandets räddningstjänstförbund

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UTVECKLING AV INTRODUKTIONEN FÖR FLYKTINGAR OCH ANDRA INVANDRARE I NÄSSJÖ KOMMUN

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UTVECKLING AV INTRODUKTIONEN FÖR FLYKTINGAR OCH ANDRA INVANDRARE I NÄSSJÖ KOMMUN 1 LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UTVECKLING AV INTRODUKTIONEN FÖR FLYKTINGAR OCH ANDRA INVANDRARE I NÄSSJÖ KOMMUN 1 INLEDNING... 1 1.1 MÅLGRUPP... 1 1.2 MÅL FÖR INTRODUKTION... 1 1.3 DELMÅL FÖR INTRODUKTION...

Läs mer

Information om Projekt Ung demokrati

Information om Projekt Ung demokrati 2 Ks 1 Information om Projekt Ung demokrati Kommunjuristen Giovanni Rojas och praktikanten Rebecka Claesson informerar om det ungdomsprojekt som startar under våren 2004. Den 3 september 2003 gav parlamentariska

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll.

Kommunfullmäktige Kf 41. Kallelse. Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 2 Kf 41 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 21 till detta protokoll. 3 Kf 42 Information från omsorgsförvaltningen Personal från omsorgsförvaltningen, tillsammans med omsorgschef

Läs mer

Lokal överenskommelse om introduktion för nyanlända invandrare i Västerviks kommun

Lokal överenskommelse om introduktion för nyanlända invandrare i Västerviks kommun Lokal överenskommelse om introduktion för nyanlända invandrare i Västerviks kommun Bakgrund Centrala överenskommelsen År 2001 träffades en central överenskommelse om utveckling av introduktion för nyanlända

Läs mer

Projektplan Integrationsstrategi

Projektplan Integrationsstrategi Projektplan Integrationsstrategi Bakgrund Kommunfullmäktige tog i samband med målarbetet 2011 ett beslut om under 2012 arbeta fram en strategi för integration. Uppdraget riktades till kommunstyrelsen,

Läs mer

Lokal överenskommelse år 2005 för utveckling av samarbetet. kring asylsökande samt introduktionen av nyanlända flyktingar och invandrare

Lokal överenskommelse år 2005 för utveckling av samarbetet. kring asylsökande samt introduktionen av nyanlända flyktingar och invandrare Bilaga 4:7 till kommunstyrelsens protokoll den 9 februari 2005, 24 PM 2005 RVI (Dnr 333-4850/2004) Lokal överenskommelse år 2005 för utveckling av samarbetet kring asylsökande samt introduktionen av nyanlända

Läs mer

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll.

Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 2 Kf 78 Kallelse Till detta sammanträde har utfärdats kallelse enligt bilaga 27 till detta protokoll. 3 Kf 79 04/66 Inkomna handlingar Kommunrevisionens revisionsrapport Granskning av kvalitet i redovisningsmaterial

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev)

REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) REGLEMENTE för utbildningsnämnden (rev) Dnr UN2009/26 2009-01-29 1. Verksamhet och ansvar 1.1 Verksamhetsområde/sakområde och speciella arbetsuppgifter Utbildningsnämnden (UN) fullgör kommunens uppgifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2017-10-16 1 (8) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 16 oktober 2017 klockan 19.00 21.00 Beslutande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Vetlanda kommun Socialförvaltningen 2005-10-03 Sida 1 (4) Lokal överenskommelse Bakgrund I april 2001 träffades en överenskommelse mellan Arbetsmarknadsstyrelsen, Integrationsverket, Migrationsverket,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen KS 2013/1276. Kommunstyrelsen. Justerare: Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, klockan 17:00

Protokoll Kommunstyrelsen KS 2013/1276. Kommunstyrelsen. Justerare: Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, klockan 17:00 Protokoll 2014-11-05 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2014-11-05 klockan 17:00 Beslutande Katarina Hansson S Ordförande Annica Moberg S Lennart Eriksson S Stefan Svensson

Läs mer

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering

ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING. Avsiktsförklaring. om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering ENHETEN FÖR REGIONAL UTVECKLING Avsiktsförklaring om samverkan kring nyanlända flyktingars etablering 1 Avsiktsförklaring om samverkan kring flyktingmottagning i Västmanlands län Kommunerna i Västmanlands

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg.

Martina Jansson (S) och Monica Samuelsson (KD) Vid protokollet administrativ chef Kristina Odelberg. 2019-02-25 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl. 13.15-14.40 Beslutande Henrik Tvarnö (S) ordf. Carina Bardh (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Lars Brihall (VF). Tjänstgörande

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 16 januari 2002, klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Kommunstyrelsens förvaltnings förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 29 (35) 2014-12-01 Ks 26. Medborgarförslag om att flytta kommunala pensionärsrådet (KPR) från socialnämnden till kommunstyrelsen och antagande av nytt reglemente svar

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Sid nr Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2011-04-05 Ärendelista Sid nr Justering...2 29 Antagande av förslag till fördjupad översiktsplan för Birstaområdet...3 30 Överenskommelse om samarbete mellan

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans

Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 2011-06-09 Sida 44(64) 33 Samverkansavtal mellan Norrbottens läns landsting och kommunerna i Norrbottens län om genomförande av gymnasieskolans naturbruksprogram

Läs mer

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279)

243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Kommunstyrelsen 2015-11-10 1(2) 243 Svar på motion om att avtal för mottagande av nyanlända ska beslutas av kommunfullmäktige (KSKF/2015:279) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar

Ärenden till kommunfullmäktige: 5, Upprop och val av justerare. 3. Anmälan om delegationsbeslut. 4. Kommundirektören informerar Kommunstyrelsen 3 (14) Ärendelista 8 februari 2016 Ärenden till kommunfullmäktige: 5, 6 1. Upprop och val av justerare 2. Meddelanden 3. Anmälan om delegationsbeslut 4. Kommundirektören informerar 5. Bestämmelser

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-08-30 64 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 65 Kommunplan och budget för år 2013 samt ekonomisk plan 2014-2015 66 Budget

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Maria Lindquist (C) Per Lawén (S) Reidar Nordlander (S) Per Asplund (S) Gert Björnvall (S)

Ej tjänstgörande ersättare: Maria Lindquist (C) Per Lawén (S) Reidar Nordlander (S) Per Asplund (S) Gert Björnvall (S) Kommunstyrelsen 1(5) Tid och plats: Kl.18.00 18.20 Serveringen, Folkets Hus Avser : 19 Beslutande: Göran Adrian ( ), ordförande Sten Myreback (C) Benny Pedersén (S) Kenneth Eriksson (S) Ingrid Holmberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 13:00-13:55 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C) Inger Eriksson (S), ersättare för Anki Dåderman Ersättare och

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 23 juni 2015 Ärenden Sid Justering... 2 33 Information om arbetet med nya landsbygdsprogrammet... 3 34 Marknadsplats

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Reglemente för utbildningsnämnden

Reglemente för utbildningsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för utbildningsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Utbildningsnämnden fullgör kommunens uppgifter som huvudman

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s)

Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1. Stiven Wiklund, ordförande (s) Jan-Eric Berglund (v) Inga-Britt Söderberg (s) ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personal- och organisationsutskottet 2005-02-15 1 Sida Plats och tid ande Kommunkontoret i Ånge, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 februari

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-11-06. Ingemar Svanström

HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2007-11-06. Ingemar Svanström HÖGSBY KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Kommunhusets tingssal tisdagen den 6 november 2007 kl 09.00-12.40 Beslutande Ewa Engdahl (c), ordförande Marita Björkvall, (kd) kl 09.00-12.15, 380-386 Patrik

Läs mer

Landstingsfullmäktige

Landstingsfullmäktige PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum Närvarande: Se upprop 89. 88 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden

Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden REGLEMENTE Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktige 240/2014 Beteckning 14/710-003 1(8) MBLAFS 2014:10 Reglemente för miljö- och byggnadsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 16 december 2014 240 och gäller

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.30 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att justera

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Reviderad kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00 - Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Årets företagare 2004 presenteras. Beslut Informationen läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen Ks 63 05/06

Årets företagare 2004 presenteras. Beslut Informationen läggs till handlingarna. Kommunstyrelsen Ks 63 05/06 2 Ks 63 05/06 Årets företagare 2004 presenteras I hård konkurrens bland Nässjö kommuns många framgångsrika företag har Sandsjö Wärdshus & Konferens utsetts till Årets företagare 2004. Priset Årets företagare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272)

Lidingö stads policy för arbete mot våld i nära relationer (KS/2014:272) Kallelse Kommunstyrelsen Nr 2 Tid: Måndag den 2 februari 2015, kl 18:00- Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl

Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl Plats och tid Kommunhuset, lokal: Tryggö, Kungshamn onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.30-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Mats Abrahamsson (M), ordförande Peter Hemlin (M) Ronald

Läs mer

AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331. Svar på medborgarförslag nr 3/ "Fadderfamilj"

AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331. Svar på medborgarförslag nr 3/ Fadderfamilj Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-09-10 O Ös 10 AU 7:10 Dnr. KS 2013/0331 Svar på medborgarförslag nr 3/2013 - "Fadderfamilj" Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 14 januari 2004, klockan 13.00 16.00 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Bo Johansson (kd) Leif A Westbom Edgardo Varas (v) Zaid

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 september 2015

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 september 2015 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 15 september 2015 Ärende Sid Justering... 2 114 Information om kompetensförsörjningsplanen... 3 115

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Reglemente för byggnadsnämnden

Reglemente för byggnadsnämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för byggnadsnämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Byggnadsnämnden fullgör, i den mån uppgifterna inte åligger kommunstyrelsen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum, klockan 11:00 11:30 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Johan Thomasson (M) Gunilla Berglund (C)

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (11) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Hässleholms kommun, Kommunfullmäktige Sammanträdesdag Datum då anslaget 2010-10-08 sätts

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS

... Helena Andrén.... Leif-Åke Johansson.... Staffan Korsgren BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-05-18 1 (12) Plats och tid Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset, Askersund 2010-05-18, kl.15.00-17.30. Beslutande Leif-Åke Johansson (s), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. 212 Dnr 2011/KA0360

Sammanträdesprotokoll. 212 Dnr 2011/KA0360 Sammanträdesdatum 2 212 Dnr 2011/KA0360 Avsiktsförklaring KomHem vård, omsorg och rehab nära dig, Jönköpings län s förslag till kommunfullmäktige Avsiktsförklaring gällande KomHem vård, omsorg och rehab

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 2014-04-29 Ärendelista Sid nr Justering... 2 23 Antagande av Översiktsplan Sundsvall 2021... 3 24 Motion (M) gällande HBT-plan för Sundsvalls kommun... 5 25

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer