ADMINISTRATIV CHEF. Kompetenskrav

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ADMINISTRATIV CHEF. Kompetenskrav"

Transkript

1 ADMINISTRATIV CHEF Kompetenskrav Flerårig utbildning inom administrations- eller personalområdet Utbildning i mellanchefsskap Erfarenhet av löpande administrativt ansvar och projektansvar i större administrativa projekt, såsom t ex policyarbete eller upprättande av personalhandbok, Flera års erfarenhet av förhandlingar, avtal och upphandlingar Flera års arbete som mellanchef Erfarenhet av personalansvar Flera års erfarenhet av ekonomiskt budgetansvar och att hålla givna ramar/budget Vana vid att uttala sig offentligt och i media i frågor inom ansvarsområdet Förmåga att jobba självständigt och mot uppsatta mål, Hög social kompetens och ett brett kontaktnät inom administration, HR eller förvaltning Goda kunskaper i engelska Mycket god generell datorkunskap (word, excel, powerpoint) God kreativ förmåga och lösningsförmåga Ansvarsområde Ansvarar för att driva och utveckla bolagets administration och HR- och personalfrågor, med fokus på verksamhetens inriktning som plats för ett stort antal, skiftande evenemang Ansvarar övergripande och samordnande för genomförande av projekt inom administration, HR och personal som utvecklar bolaget, dess verksamheter och specifika projekt (t ex riktlinjer, policies och rutiner, handböcker, interna och externa förhandlingar och effektiv förvaltning) Har personalansvar, leder och planerar arbetet för den centralt placerade avdelningen på dessa sakområden och ansvarar för bolagets matrisfunktioner inom de sakområdena. Representerar bolaget i frågor inom ansvarsområdet i olika externa möten, forum och nätverk. Har budget- och resultatansvar för bolagets arbete inom här berörda sakområden. Ingår i ledningsgruppen och är direkt underställd VD.

2 Återkommande, löpande uppgifter Förbereder, leder och följer upp den centralt placerade administrativa personalens APT-möten. Förbereder och följer upp avdelningens aktiviteter så att dessa kan utföras på ett effektivt och arbetsmiljömässigt lämpligt sätt. Deltar i bolagets ledningsgrupp Deltar i VD:s kansligrupp Deltar i verksamhetsområdesmöten och stöttar, inom sina sakområden, verksamhetscheferna i deras uppdrag Upprättar bolagets allmänna verksamhetsplan såvitt avser den administrativa sidan och avdelningens aktivitetsplan Upprättar ekonomisk budget för bolagets administrativa arbete Deltar i kompetenshöjande aktiviteter Intern och extern kommunikation Är kontaktperson mellan bolagets ledning och avdelningens medarbetare Är extern kontaktperson i frågor rörande bolaget och dess verksamhet, efter delegation från VD Utvecklar och upprätthåller en god intern kommunikation i verksamheten Ansökan och information För ytterligare information är du välkommen att höra av dig till VD Max Granström, max.granstrom@helsingborg.se. Din ansökan vill vi ha senast den 7 april 2015 ställd till susanne.pettersson@helsingborg.se.

3 DRIFTSCHEF Kompetenskrav Utbildning i mellanchefsskap Utbildning på fastighetsförvaltningsområdet Erfarenhet av löpande driftsansvar och driftsansvar i större projekt inom scenkonst/kultur/evenemang, Flera års erfarenhet av förhandlingar, avtal och upphandlingar inom drift, Flera års arbete som mellanchef, Erfarenhet av personalansvar Flera års erfarenhet av ekonomiskt budgetansvar och att hålla givna ramar/budget, Flera års erfarenhet av förhandling av avtal och upphandling. Vana vid att uttala sig offentligt och i media om driftsfrågor Förmåga att jobba självständigt och mot uppsatta mål, Hög social kompetens och ett brett kontaktnät inom drift Goda kunskaper i engelska Mycket god generell datorkunskap (word, excel, powerpoint) God kreativ förmåga och lösningsförmåga Ansvarsområde Ansvarar för att driva och utveckla bolagets anläggningar med fokus på verksamhetens inriktning som plats för ett stort antal, skiftande evenemang Ansvarar övergripande och samordnande för bolagets restauratörs- och cafébehov, antingen i egen regi, som hyresvärd eller som samarbetspart. Ansvarar övergripande och samordnande för bolagets fastighetsförvaltning, säkerhetsarbete, städ och renhållning, tillståndsfrågor, försäkringsfrågor, arbetsmiljö- och skyddsarbete samt lagerbehov. Har personalansvar, leder och planerar arbetet för den centralt placerade avdelningen på dessa sakområden och ansvarar för bolagets matrisfunktioner inom de sakområdena. Arbetet omfattar att leda utvecklingsinriktade projekt för bolaget som helhet och aktiviteter som är kopplade till specifika produktioner och projekt. Representerar bolaget i driftsfrågor i olika externa möten, forum och nätverk. Har budget- och resultatansvar för bolagets driftsdel. Ingår i ledningsgruppen och är direkt underställd VD.

4 Återkommande, löpande uppgifter Förbereder, leder och följer upp den centralt placerade driftspersonalens APTmöten. Förbereder och följer upp avdelningens aktiviteter så att dessa kan utföras på ett effektivt och arbetsmiljömässigt lämpligt sätt. Deltar i bolagets ledningsgrupp Deltar i VD:s kansligrupp Deltar i verksamhetsområdesmöten och stöttar, inom sina sakområden, verksamhetscheferna i deras drift och produktioner Upprättar bolagets allmänna investerings- och driftsplan på driftssidan och avdelningens aktivitetsplan Upprättar ekonomisk budget för bolagets drift Deltar i kompetenshöjande aktiviteter Intern och extern kommunikation Är kontaktperson mellan bolagets ledning och avdelningens medarbetare Är extern kontaktperson i frågor rörande bolaget och dess verksamhet, efter delegation från VD Utvecklar och upprätthåller en god intern kommunikation i verksamheten Ansökan och information För ytterligare information är du välkommen att höra av dig till VD Max Granström, max.granstrom@helsingborg.se. Din ansökan vill vi ha senast den 7 april 2015 ställd till susanne.pettersson@helsingborg.se.

5 MARKNADSFÖRINGS- OCH KOMMUNIKATIONSCHEF Kompetenskrav 3 års högskoleutbildning inom marknadsföring och kommunikation, alternativt förvärvade yrkeserfarenheter som motsvarar detta Utbildning i mellanchefsskap Utbildning i projektledning Erfarenhet av större marknadsföringsarbete inom scenkonst/kultur/evenemang, 3-5 års erfarenhet av personalansvar, 3-5 års arbete som mellanchef, 3-5 års erfarenhet av ekonomiskt budgetansvar och att hålla givna ramar/budget, Flera års erfarenhet av förhandling av avtal och upphandling. Vana vid att uttala sig offentligt och i media om scenkonst/kultur/evenemang Förmåga att jobba självständigt och mot uppsatta mål, Hög social kompetens och ett brett kontaktnät inom scenkonst/kultur/evenemang Mycket goda kunskaper i engelska Mycket god generell datorkunskap (word, excel, powerpoint) God kreativ förmåga och lösningsförmåga Ansvarsområde Ansvarar för att driva och utveckla teaterns marknadsföring, kommunikation, försäljning och publikarbete för att möta bolagets visioner och mål. Leder på övergripande, strategisk nivå bolagets marknadsförings-, kommunikations-, försäljnings- och publikarbete och den särskilda avdelning som inrättats för detta arbete. Arbetet omfattar att leda utvecklingsinriktade projekt för bolaget som helhet och aktiviteter och kampanjer kopplade till specifika produktioner och projekt. Representerar bolaget i frågor inom marknadsföring, kommunikation, försäljning och publikarbete i olika externa möten, forum och nätverk. Har personal- och planeringsansvar för bolagets personal inom marknadsföring, kommunikation, försäljning och publikarbete. Ansvarar för bolagets matrisfunktioner inom dessa sakområden.

6 Har budget- och resultatansvar för marknadsförings-, kommunikations-, försäljnings- och publikarbetet i bolaget. Ingår i ledningsgruppen och är direkt underställd VD. Återkommande, löpande uppgifter Förbereder, leder och följer upp avdelningens APT-möten Förbereder och följer upp avdelningens aktiviteter så att dessa kan utföras på ett effektivt och arbetsmiljömässigt lämpligt sätt Deltar i bolagets ledningsgrupp Deltar i VD:s kansligrupp Deltar i verksamhetsområdesmöten och stöttar, inom sina sakområden, verksamhetscheferna i deras drift och produktioner Upprättar bolagets allmänna marknadsplan och avdelningens aktivitetsplan Upprättar ekonomisk budget för bolagets marknadsföring, kommunikation, försäljning och publikarbete Deltar i kompetenshöjande aktiviteter Intern och extern kommunikation Är kontaktperson mellan bolagets ledning och avdelningens medarbetare Är extern kontaktperson i frågor rörande bolaget och dess verksamhet, efter delegation från VD Utvecklar och upprätthåller en god intern kommunikation i verksamheten Ansökan och information För ytterligare information är du välkommen att höra av dig till VD Max Granström, max.granstrom@helsingborg.se. Din ansökan vill vi ha senast den 7 april 2015 ställd till susanne.pettersson@helsingborg.se. I bolaget ingår Helsingborgs stadsteater, Helsingborg Symfoniorkester och Konserthus, Helsingborg Arena, Sofiero slott och slottsträdgårdar och en evenemangsenhet. Bolaget är verksamt inom kultur, fritid, evenemang och idrott. De olika verksamheterna har funnits sedan tidigare, men bolaget är nybildat. Det ägs av Helsingborgs stad och har ca 250 anställda.

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion SID 1(8) Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

Policy för chefsuppdrag

Policy för chefsuppdrag 1(5) BILAGA 1 DNR: SLU ua 2013.1.1.1-5596 2014-01-14 STYRANDE DOKUMENT Sakområde: Personal Dokumenttyp: Policy Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli: Personalavdelningen Handläggare: Eva Jeppson-Eldrot

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion

Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion SID 1(9) Vård- och omsorgsnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(9) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

NYK 14 version 3.0. (tom) (tom) (tom) (tom) Hit hör bland annat: Ordförande/styre lsemedlem i riksomfattande intresseförening.

NYK 14 version 3.0. (tom) (tom) (tom) (tom) Hit hör bland annat: Ordförande/styre lsemedlem i riksomfattande intresseförening. 111300 Chefstjänstemän i intresseorganisationer Planerar, leder och samordnar verksamhet i intresseorganisationer. Svarar för förhandlingar, intressebevakning och information. Representerar organisationen

Läs mer

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar

LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bilaga 1 LTV-kansliet 2019-03-25 LTV-kansliet: Ledning, organisation, uppdrag, funktionsansvar, förutsättningar Bakgrund: LTV-kansliet har sedan 2007 en annan organisation än övriga fakultetskanslier på

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer

(4) Kund- och medborgarservice (13) (nivå 6 saknas) Utbildningsarbete (21) (nivå 1 saknas) Utbildnings- och forskningsadministration (22)

(4) Kund- och medborgarservice (13) (nivå 6 saknas) Utbildningsarbete (21) (nivå 1 saknas) Utbildnings- och forskningsadministration (22) Nyckel till arbetsområden och nivåbeskrivningar Följande indelning används i enkäten. Inom parentes anges sifferkoderna på de arbetsområden i BESTA-systemet som närmast motsvarar enkätens arbetsområden:

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUT fattat av förvaltningschef den 1 februari 2008 1 (7) Dnr 434-11-11 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens

Läs mer

Letar efter. En projektledare.

Letar efter. En projektledare. Letar efter En projektledare. Företaget Wiminvest?! Wiminvest hjälper företag och organisationer att öka i konkurrenskraft genom att göra dem bättre på att attrahera, utveckla och framför allt behålla

Läs mer

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB)

GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT 1 (8) Dnr 796-13 GEMENSAMMA FÖRVALTNINGENS ORGANISATIONS- OCH BESLUTSORDNING (FOB) Styrelsen för Högskolan i Borås har i styrelsens organisations- och beslutsordning (SOB)

Läs mer

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD

HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD HUR MÅR CHEFEN? UNDERSÖKNING AV CHEFERNAS ARBETSSITUATION I GÖTEBORGS STAD INLEDNING Vi vill alla ha och behöver en chef som ser oss, som är tydlig med sina förväntningar och som inspirerar oss till att

Läs mer

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER

KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER KATEGORICHEF HEMTEXTIL & KLÄDER VD: Göran Westerberg Omsättning: ca 7 mdkr SEK (2018) Anställda: ca 2 800 medarbetare (2018) Huvudkontor: Upplands Väsby, Stockholm Placering: Upplands Väsby, Stockholm

Läs mer

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH

Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING VID KTH Skapat av Dokumentdatum Ev. diarienummer Regler och riktlinjer för lönesättning vid KTH Ersätter Lönepolicy nr 1/2006 REGLER OCH RIKTLINJER FÖR LÖNESÄTTNING

Läs mer

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten

Administrativa chefer vid NJ-fakulteten Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Dekanus STYRANDE DOKUMENT SLU ID: SLU.ua 2016.1.1.1-2693 Sakområde: Organisation och beslutsstruktur Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Riktlinjer för representation. Helsingborg Arena och Scen AB

Riktlinjer för representation. Helsingborg Arena och Scen AB Riktlinjer för representation Helsingborg Arena och Scen AB Inledning Följande riktlinjer syftar till att konkretisera Helsingborgs stads representationspolicy för Helsingborg Arena och Scen ABs verksamhet.

Läs mer

Mål- och resultatstyrning i Kungsörs kommun

Mål- och resultatstyrning i Kungsörs kommun Livskraftiga L kompetenta och unika Kungsör lockar företag, boende och besökare med hjälp av attraktiva boendeformer, ett företagsamt förhållningssätt samt en kunglig miljö och historia. Mål- och resultatstyrning

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion

Kommunstyrelsens arbetsinstruktion DNR:00635/2015 Kommunstyrelsens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(8) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Kommunstyrelsens

Läs mer

En dynamisk organisation för effektiv styrning

En dynamisk organisation för effektiv styrning En dynamisk organisation för effektiv styrning - Länstekniks förändringsresa Kristina Jonsson, Henrik Billström Kunder Kompetens Arbetsmiljö Medarbetare Organisation Uppdrag Verksamhetens mognad Kultur

Läs mer

KUNSKAP FRAMGÅNG. Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad

KUNSKAP FRAMGÅNG. Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad KUNSKAP FRAMGÅNG Kommunikativ Lösningsorienterad Affärsfokuserad Passionerad Kursutbud 2014 - Vi ska vara Sveriges bästa företag inom mediaförsäljning Medarbetarna är vår viktigaste resurs. Att få er att

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 3 Den 2019-02-18 3 Dnr 2019/00027 Chefspolicy för Smedjebackens kommun s beslut Chefspolicy version 2019-02-05 för Smedjebackens kommun

Läs mer

Riktlinjer för representation. Helsingborg Arena och Scen AB

Riktlinjer för representation. Helsingborg Arena och Scen AB Riktlinjer för representation Helsingborg Arena och Scen AB Inledning Följande riktlinjer syftar till att konkretisera Helsingborgs stads representationspolicy och innehåller exempel på hur medarbetare

Läs mer

Primärvård när den är som bäst

Primärvård när den är som bäst Primärvård när den är som bäst lokalt förankrad och med centrala resurser Expansion och vision Lideta Hälsovård är ett snabbt expanderande vårdföretag som driver vårdcentraler i södra Sverige. Idag består

Läs mer

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning

Praktikrapport. Göteborgs Universitet. Samhällsvetenskapliga fakulteten. Kvalificerad arbetspraktik med. samhällsvetenskaplig inriktning Praktikrapport Göteborgs Universitet Samhällsvetenskapliga fakulteten Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Hannes Larsson Westerlund hannes.larswest@gmail.com Göteborgs Spårvägar

Läs mer

Befattningsbeskrivning

Befattningsbeskrivning Befattningsbeskrivning Produktionschef Zetterbergs 2010-06-10 Befattningsbeskrivning Befattning: Placering: Tillträde: Produktionschef Östervåla Snarast Vill du vara med och påverka framtiden för ett anrikt,

Läs mer

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Kunskapsbolaget Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Affärsidé Kunskapsbolaget erbjuder specialistkompetens och ledarskap inom Finansiering, Kompetens- och Verksamhetsutveckling,

Läs mer

Socialnämndens arbetsinstruktion

Socialnämndens arbetsinstruktion Socialnämndens arbetsinstruktion Beslutat av: Socialnämnden Datum: 26 november 2015 208 Reviderad: 25 februari 2016 31, 23 juni 2016 104, 31 maj 2018 146, 27 september 2018 243 Dokumentet gäller för: Socialnämnden

Läs mer

Kunderna återfinns främst inom vård och omsorg både inom den privata och den statliga sfären.

Kunderna återfinns främst inom vård och omsorg både inom den privata och den statliga sfären. Cecilia Andrén Chefskap Controlling Redovisning IT-impl. Chefskap Controlling Redovisning IT-implementation Cecilia är utbildad Civilekonom från Stockholms Universitet och har arbetat med allt från IT

Läs mer

Rollbeskrivning. Chef Ekonomi & Administration.

Rollbeskrivning. Chef Ekonomi & Administration. Rollbeskrivning Uppdrag: Chef Ekonomi & Administration. Övergripande Mål: Medverka i utvecklingen av både avdelningens och bolagets arbete för att bidra till att hela koncernens framgångsrikt skall nå

Läs mer

Arbeta för en bättre värd

Arbeta för en bättre värd Arbeta för en bättre värd Långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas genom nöjda kunder och engagerade medarbetare. Som arbetsgivare ska Vasakronan erbjuda branschens bästa utvecklingsmöjligheter och arbetsmiljö.

Läs mer

11. Forskning, Utvecklingsarbete, Laboratoriearbete. Yrkeskod enligt ALS 111

11. Forskning, Utvecklingsarbete, Laboratoriearbete. Yrkeskod enligt ALS 111 Även kvalitetskontroll som utförs med kemiska eller biologiska metoder (exempel inom läkemedel och livsmedelsindustrin) ska hänföras till detta område. Övrigt kvalitets- och kontrollarbete se verksamhetsområde

Läs mer

Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning

Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning Högskoledirektörs beslutsoch delegationsordning Beslutad av högskoledirektör 2018-12-10, dnr L 2018/178 Ersätter Högskolans verksamhetsstöd organisation och beslutsordning, beslutad av högskoledirektör

Läs mer

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice

Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice 1(6) Datum Datum Diarienummer 2012-09-12 2012-09-12 Ls100344 Regionstyrelsens uppdrag till Driftsnämnden för Regionservice Inledning Regionstyrelsen leder och samordnar förvaltningen av regionens angelägenheter

Läs mer

Ägardirektiv för Helsingborg Arena och Scen AB

Ägardirektiv för Helsingborg Arena och Scen AB Ägardirektiv för Helsingborg Arena och Scen AB Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(7) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam

Läs mer

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011

Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION. Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 Lednings- och styrdokument STYRNING OCH ORGANISATION Styrdokument antaget av kommunfullmäktige den 20 juni 2011 2012-2015 sidan 1 av 12 Grundläggande värden... 2 Kund/Brukarorientering... 2 Engagerat ledarskap...

Läs mer

E-BOK NY SOM HR-CHEF. Detta bör du ha koll på. Detta bör du ha koll på

E-BOK NY SOM HR-CHEF. Detta bör du ha koll på. Detta bör du ha koll på E-BOK NY SOM HR-CHEF Detta bör du ha koll på Detta bör du ha koll på 2 INNEHÅLL Introduktion 3 Förväntningar på HR-rollen 4 Så, var ska man börja? 5 En HR-modell i fyra nivåer 6 Förstå organisationen 8

Läs mer

Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet

Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet Kvalitetsdokument Avdelningen för LSS-verksamhet Ledningsorganisation Styrsystem och styrprinciper Brukarinflytande Avvikelser och Klagomål Dokumentation Mål och Värderingar Systematiskt förbättringsarbete

Läs mer

11. Forskning, Utvecklingsarbete, Laboratoriearbete. Yrkeskod enligt ALS 111

11. Forskning, Utvecklingsarbete, Laboratoriearbete. Yrkeskod enligt ALS 111 Även kvalitetskontroll som utförs med kemiska eller biologiska metoder (exempel inom läkemedel och livsmedelsindustrin) ska hänföras till detta område. Övrigt kvalitets- och kontrollarbete se verksamhetsområde

Läs mer

Riktlinjer för intraprenader inom vård- och omsorgsnämnden Mölndals stad

Riktlinjer för intraprenader inom vård- och omsorgsnämnden Mölndals stad Tjänsteskrivelse 1(5) Riktlinjer för intraprenader inom vård- och omsorgsnämnden Mölndals stad Definition och syfte Intraprenaden är en självständig enhet/verksamhet inom vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Delegationsordning inom. Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun

Delegationsordning inom. Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun Delegationsordning 2017 inom Fritids- och kulturnämnden Kalix kommun ~ Fastställd av fritids- och kulturnämnden 2016-12-07 74 Allmänt om delegering Med delegering menas att nämnden överför självständig

Läs mer

Riktlinjer för intraprenader inom vård- och omsorgsnämnden i Mölndals stad

Riktlinjer för intraprenader inom vård- och omsorgsnämnden i Mölndals stad Riktlinje Gäller Vård- och omsorgsförvaltningen Diarienr VON 208/17 Version 1 Vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Annbritt Högemark, kvalitetscontroller Godkänd av Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län

Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Kurs- och seminarieutbud för projektet Kompetensutveckling av eventoch evenemangsarrangörer i Kalmar och Kronobergs län Projektledning, ledarskap och affärsutveckling Evenemangsutveckling Målgrupp: Till

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-03-17 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Andreas Thorstensson, Äldre och funktionshindrade

Läs mer

Omorganisering av Helsingborgs stads verksamheter inom kultur-, turism, evenemang- och fritidsområdena, Dnr 463/2012

Omorganisering av Helsingborgs stads verksamheter inom kultur-, turism, evenemang- och fritidsområdena, Dnr 463/2012 Kommunfullmäktige Omorganisering av Helsingborgs stads verksamheter inom kultur-, turism, evenemang- och fritidsområdena, Dnr 463/2012 Ärendet Kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet i juni 2012 att

Läs mer

Umeå universitets chefs- och ledarskapspolicy

Umeå universitets chefs- och ledarskapspolicy Umeå universitets chefs- och ledarskapspolicy Fastställd av rektor 2013-09-03 1 INNEHÅLL Inledning ledarskapets strategiska roll 3 En policy för alla chefer och ledare 4 Ditt uppdrag 5 Förhållningssätt

Läs mer

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Samverkan mellan revisorer Delvis gemensam revision Kan begära upplysningar Kommunens revisorer Lekmannarevisor Bolagets yrkesrevisor Samordnad

Läs mer

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda.

Dills SmåbolagsErbjudande. Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Dills SmåbolagsErbjudande Ett erbjudande för att öka lönsamheten. En unik möjlighet för ägarledda företag med 3 15 anställda. Vi åstadkommer förändring Utvecklar chefer och ledningsgrupper ökar deras genomslagskraft

Läs mer

beredning av direktionens penning- och valutapolitiska beslut, genomförande av direktionens penning- och valutapolitiska beslut,

beredning av direktionens penning- och valutapolitiska beslut, genomförande av direktionens penning- och valutapolitiska beslut, Protokollsbilaga G Direktionens protokoll 121206, 11 Bilaga Riksbankens avdelningar Avdelningen för penningpolitik (APP) APP ansvarar för beredning av direktionens penning- och valutapolitiska beslut,

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy

Chefs- och ledarskapspolicy STRÖMSTADS KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN Chefs- och ledarskapspolicy Antaget av Kommunstyrelsen 2006-03-08, 32 Kommunledningskontoret 1 (4) Maria Lejerstedt 2007-09-04 maria.lejerstedt@stromstad.se Dnr: tele

Läs mer

Yrkeskod enligt ALS 201

Yrkeskod enligt ALS 201 I denna familj klassas chefer som har ansvar för helheten på ett företag/filial, d.v.s. ekonomi, produktion, personal mm. Handlar det enbart om ledning av produktion (tillverkning, drift och underhåll

Läs mer

Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22

Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22 Strategisk informationsförsörjning 2015-05-22 Ombedda att titta på hur vi tillsammans kan realisera en (gemensam) lösning för långsiktigt. Vi har bl.a. genomfört ett e-arkiv seminarium och samlat en expertgrupp

Läs mer

Miljönämndens arbetsinstruktion

Miljönämndens arbetsinstruktion DNR:2015-2391 SID 1(6) Miljönämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Miljönämndens

Läs mer

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017

Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Verksamhetsplan Business Region Ska ne AB 2017 Denna plan ska ha som syfte att beskriva de insatser som görs inom BRS AB alternativt som samordnas av BRS AB under verksamhetsåret 2017 och reflekteras i

Läs mer

Inledning. En tydlig strategi

Inledning. En tydlig strategi Inledning Domstolarna 1 bedriver en omfattande och komplex verksamhet som är en av grundpelarna i Sveriges demokrati. Domstolsverkets uppgift är att ge administrativt stöd och service åt domstolarna för

Läs mer

Service Manager for future tourism

Service Manager for future tourism YH Malmö stad Service Manager for future tourism Yrkeshögskoleutbildning Näringslivet söker Vi utbildar Skåne och Sverige växer som besöksdestination vilket innebär en stark efterfrågan på projektledare

Läs mer

LEDNINGSPOLICY

LEDNINGSPOLICY 2002-01-29 1 LEDNINGSPOLICY 2002-01-29 2 LEDNINGSFILOSOFI Verksamheten i Vindelns kommun skall vara visions- och målstyrd, samt präglas av ett delegerande arbetssätt med tydlig uppföljning och utvärdering.

Läs mer

Nyhetsbrev Nr 1. Beskrivning av projektet i Destination Glada Hudik. Styrelsen NU ÄR VI IGÅNG! Hudiksvall 2013-06-20

Nyhetsbrev Nr 1. Beskrivning av projektet i Destination Glada Hudik. Styrelsen NU ÄR VI IGÅNG! Hudiksvall 2013-06-20 Nyhetsbrev Nr 1 Hudiksvall 2013-06-20 NU ÄR VI IGÅNG! Vi i föreningen vill med detta nyhetsbrev visa vårt nuläge inför det fortsatta arbetet och att vi kallar till medlemsmöte. Se sista sidan i nyhetsbrevet.

Läs mer

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm

Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Välkommen till Norrängsskolan i Hässleholm Gymnasieskola Gymnasiesärskola s www.norrangsskolan.se Trygga elever med möjlighet till ett framgångsrikt vuxenliv www.hassleholm.se Gymnasiesärskolans program

Läs mer

Vår vision är att vara ledande och lärande inom behandling och skola.

Vår vision är att vara ledande och lärande inom behandling och skola. Vår vision är att vara ledande och lärande inom behandling och skola. Ledande innebär att vi är kunskapsburet företag som vill vara ett föredöme och en drivkraft för utveckling in om vårt kompetensområde

Läs mer

För mer information, besök vår hemsida www.migrationsverket.se

För mer information, besök vår hemsida www.migrationsverket.se Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2013 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015

Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 HÖGSKOLAN I BORÅS 1 (8) Personalavdelningen Personalchef Birgitta Alfraeus 2013-01-15 Verksamhetsplan för personalavdelningen 2013-2015 Verksamhetsplanen har utarbetats tillsammans med personalavdelningens

Läs mer

1. Motivation. 10 tips som tar dig till jobbintervjun! Rasmus Lindahl 2012-11-26

1. Motivation. 10 tips som tar dig till jobbintervjun! Rasmus Lindahl 2012-11-26 10 tips som tar dig till jobbintervjun! Rasmus Lindahl, cv-coach Karriärcenter, Umeå universitet rasmus.lindahl@gmail.com 1. 2 1. Motivation Vad är du intresserad av? När har du flyt? Varför just det här

Läs mer

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012

april 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Kompetenscentrum för digitalt lärande Verksamhetsplan för 2012 Bakgrund I dagens samhälle krävs det att alla har en hög kompetens när det gäller kommunikation och informationshantering. Enligt IT-strategin

Läs mer

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte

HÅLLBARHETSPOLICY. Lansa Fastigheter AB. Fastställd vid styrelsemöte HÅLLBARHETSPOLICY Lansa Fastigheter AB Fastställd vid styrelsemöte 2019-05-02 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ansvar och styrning... 3 2. Hållbarhetspolicy... 3 2.1.

Läs mer

VD Barometern. VD barometern genomförs årligen av Ledarskaparna i syfte att bygga kunskap kring Vd:ars arbetssituation och fokusfrågor.

VD Barometern. VD barometern genomförs årligen av Ledarskaparna i syfte att bygga kunskap kring Vd:ars arbetssituation och fokusfrågor. 2015 VD Barometern VD barometern genomförs årligen av Ledarskaparna i syfte att bygga kunskap kring Vd:ars arbetssituation och fokusfrågor. Undersökningen 2015 genomfördes i oktober i samarbete med Motivation.se

Läs mer

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-07-27 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-10-26, 166 Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Bildnings- och omsorgschef Dnr: BON2017/141 Policy för intraprenad i Bollebygds

Läs mer

Stadsbyggnadsnämndens internkontrollplan 2016

Stadsbyggnadsnämndens internkontrollplan 2016 Stadsbyggnadsnämnden 2016-02-08 1 (1) Stadsbyggnadsförvaltningen Ekonomienheten SBN/2016:32 Mervi Nyqvist Stadsbyggnadsnämnden Stadsbyggnadsnämndens internkontrollplan 2016 Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

INDIVIDUELL KOMPETENS- UTVECKLINGSPLAN

INDIVIDUELL KOMPETENS- UTVECKLINGSPLAN INDIVIDUELL KOMPETENS- UTVECKLINGSPLAN Sveriges Skolledarförbund Hur man kan arbeta och vad man ska tänka på i lokalavdelningen och som enskild medlem när det gäller skolledarens förutsättningar för personlig

Läs mer

Vad är Strategisk Planering

Vad är Strategisk Planering Vad är Strategisk Planering Varför behöver man strategisk planering? Vem eller vilka skall vara involverade? Hur gör man? i Strategisk Planering är sjökortet Ett företag i tillväxt behöver en karta att

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Tyresö kommun / 2015 2 (9) Innehållsförteckning Kommunikationspolicy för Tyresö kommun... 3 1 Krav på kommunikationsarbetet... 4 1.1 Tyresö kommuns kommunikation... 4 2 Grafisk profil...

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter 2014. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter 2014. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2014 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

Delegationsordning 2018 inom Fritids- och kulturnämnden

Delegationsordning 2018 inom Fritids- och kulturnämnden Delegationsordning 2018 inom Fritids- och kulturnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Delegationsordning 2018 inom Fritidsoch kulturnämnden Delegationsordning 2017-10-11,

Läs mer

Information för dig som ska ta fram lokalt anpassade profilprodukter

Information för dig som ska ta fram lokalt anpassade profilprodukter Gemensamma förvaltningen Fastighets- och serviceenheten, Ylva Beckman samt för Kommunikationsenheten, Jessica Glanzelius Framtaget i april 2016, i samråd med en referensgrupp av medarbetare på institutions-

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12

VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 VERKSAMHETSPLAN IF Friskis&Svettis Sundsvall För perioden 2012.01-2012.12 Inledning Verksamhetsplanen är till för anställda och funktionärer i föreningen. Den ska fungera som ett stöd och vägvisare i utvecklingsarbetet.

Läs mer

Policy för säkerhetsarbetet i. Södertälje kommun

Policy för säkerhetsarbetet i. Södertälje kommun Policy för säkerhetsarbetet i Södertälje kommun Antagen av kommunfullmäktige den 28 september 1998 2 Södertälje kommun reglerar genom detta policydokument sin inställning till säkerhet och trygghet. Säkerhetspolicyn

Läs mer

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna Vision Sverige ska vara en självklar destination för trädgårdsturism och vara en medpart i flera europeiska sammanhang när det gäller tillvaratagandet och utvecklingen av det gemensamma trädgårdskulturarvet.

Läs mer

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från:

Verksamhetsplan. för internationellt arbete. Diarienummer: Ks2018/ Gäller från: Diarienummer: Ks2018/0200.143 Verksamhetsplan för internationellt arbete Gäller från: 2018-08-14 Gäller för: Ljungby kommun Globalt mål: Samtliga Fastställd av: Kommunstyrelsen Utarbetad av: Arbetsgruppen

Läs mer

Då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare?!

Då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare?! Är du kreativ, självständig och samhällsintresserad? Tror du på alla människors möjlighet till växande utifrån sina förutsättningar? Då kanske du är vår nya verksamhetsutvecklare?! Studieförbundet Vuxenskolan

Läs mer

Beslutet expedieras till Juridiska enheten Förvaltningschef Eva Andrén Akten

Beslutet expedieras till Juridiska enheten Förvaltningschef Eva Andrén Akten Eva Andrén TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1(2) H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Mikael Palo 2014-12-17 KN-KUS14-093-1 Ä R E N D E G Å N G Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet M Ö

Läs mer

IT-plan för Söderköpings kommun

IT-plan för Söderköpings kommun IT-plan för Söderköpings kommun 2018-2022 Författare Giltighetstid Reviderad Diarenr Anneli Lindblom 2018-2022 2018-03-27 2018-00073 2 Framtidsbild Söderköpings kommun ska vara en digital arbetsplats med

Läs mer

Policy för intraprenader i Halmstads kommun

Policy för intraprenader i Halmstads kommun Policy för intraprenader i Halmstads kommun Antagen av Kommunfullmäktige den 12 december 2017, 155 1. Policy En intraprenad i den kommunala förvaltningen är en avgränsad enhet som via en formell överenskommelse

Läs mer

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015

Bilaga 4. SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Bilaga 4 SAMMANFATTNING RAPPORT Administrativ översyn Östermalms stadsdelsförvaltning - våren 2015 Sammanfattning Den 29 januari 2015 beslutade Östermalms stadsdelsnämnd att ge förvaltningen i uppdrag

Läs mer

Bättre på jobbet med intresseförhandlingar

Bättre på jobbet med intresseförhandlingar oktober aug 2011 2013 Bättre på jobbet med intresseförhandlingar vision.se/intresseforhandling Påverka med framgång. Ett bra förhandlingsarbete kan leda till nya medlemmar. Och lokala intresseförhandlingar

Läs mer

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen

Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Verksamhetsplan 2011 Förvaltningen Fastställd av förvaltningschef 2011-05-25 1 INNEHÅLL Bakgrund 3 Strategiska frågor för högskolan 3 Verksamhetsidé 3 Mål 4 Aktiviteter 6 2 Högskolans förvaltning Bakgrund

Läs mer

1) Junior kvantanalytiker. Kommuninvests studenttävling Employer Branding

1) Junior kvantanalytiker. Kommuninvests studenttävling Employer Branding Kommuninvests studenttävling Employer Branding Tävlingsuppgift Hur ska vi på Kommuninvest på bästa sätt marknadsföra oss för att få studenter på svenska universitet att intressera sig för att arbeta hos

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Kulturnämndens arbetsinstruktion

Kulturnämndens arbetsinstruktion DNR:543/2017 SID 1(6) Kulturnämndens arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(6) Innehållsförteckning 1 Inledning...3

Läs mer

HR & Kommunikationschef

HR & Kommunikationschef Befattningsbeskrivning: HR & Kommunikationschef April 2018 Setterwalls Advokatbyrå Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt

Läs mer

Producenten Administratör eller konstnär?

Producenten Administratör eller konstnär? Producenten Administratör eller konstnär? En rapport av Gustav Åvik Kulturverkstan KV08 Maj 2010 Bakgrund En fråga har snurrat runt i mitt huvud sen jag började Kulturverkstan, vill jag arbeta som teaterproducent?

Läs mer

Roll, Mål & Sammanhang

Roll, Mål & Sammanhang Roll, Mål & Sammanhang Roll: Fastighetschef på Örebroporten www.orebroporten.se Huvuduppdrag: Bidra till Örebros och Örebroportens framtida utveckling. - Du leder fastighetsavdelningens medarbetare och

Läs mer

e-strategi i utbildningen

e-strategi i utbildningen 19 februari 2013 1 (6) e-strategi i utbildningen 2013-2016 Huddinge ska vara en av de tre bästa skol-it-kommunerna i länet. En verksamhet i takt med tiden Vision E-strategi i utbildningen i Huddinge ger

Läs mer

Företagspolicy för Luleå kommuns bolag

Företagspolicy för Luleå kommuns bolag Policy Företagspolicy för Luleå kommuns bolag 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning. 3 2. Koncerndefinitioner...3 3. Ledning av kommunens bolag.4 3.1 Kommunfullmäktige....4 3.2 Kommunstyrelsen.... 4 3.3

Läs mer

Delegation avseende ekonomi och personal inom Gästrike Räddningstjänstförbund

Delegation avseende ekonomi och personal inom Gästrike Räddningstjänstförbund Upprättad: Fastställd: Reviderad: 2009-10-15 Samverkan 2009-11-30 2011-01-03 A Grewe-Lindberg Direktion 2009-12-11 2012-04-02 Direktion 2011-01-14 2013-05-16 Direktion 2012-04-20 2013-08-20 Direktion 2013-05-24

Läs mer

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning

Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning SID 1(11) Idrotts- och fritidsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(11) Innehållsförteckning

Läs mer

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket

Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket MIUN 2012/1290:21 Organisation och arbetsordning vid Universitetsbiblioteket Innehåll Organisation... 1 1. Avdelningar... 1 2. Bibliotekskansli... 1 3. Ledningsforum... 1 4. Biblioteksråd... 1 5. Samverkan...

Läs mer

Riktlinjer för intern styrning och kontroll

Riktlinjer för intern styrning och kontroll 1(10) Riktlinjer för intern styrning och kontroll 2(10) 1. Syfte Dessa riktlinjer syftar till att övergripande beskriva hur AP7 arbetar med frågor som rör intern styrning och kontroll. Riktlinjerna avser

Läs mer

Fastighetsnämndens delegeringsordning

Fastighetsnämndens delegeringsordning SID 1(9) Fastighetsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(9) Innehållsförteckning

Läs mer

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra

Kunskapsbolaget. Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Kunskapsbolaget Din partner i Finansiering, Kompetens- och Affärsutveckling samt Chef att hyra Affärsidé Kunskapsbolaget erbjuder specialistkompetens och ledarskap inom Finansiering, Kompetens- och Verksamhetsutveckling

Läs mer

Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012

Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012 1(6) 2012-04-03 RS110347 Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012 Verksamhetsplanen syftar till att på en övergripande nivå styra Skolförvaltningens verksamhet utifrån driftnämndens (RS) beslutade Mål

Läs mer