Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte"

Transkript

1 Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte Tidpunkt: 28 oktober 2011 kl Plats: Ålands lagting, mötesrum Nyhamn Närvarande: Torbjörn Eliasson (ordförande), Dan Backman (sekreterare) Mathias Eriksson, Brändö kommun Jim Eriksson, Kumlinge kommun Stig Brolin (vice ordf.) och Kurt Forsman, Kökar kommun Göran Stenroos, Sottunga kommun Inbjudna: Carl-Bertil Tauler, Skärgårdshavets samarbetsråd Polismästare Camilla Hägglund VD Annica Jansson, Visit Åland Dagordning: 142 Mötets öppnande Ordförande Torbjörn Eliasson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. En punkt på agendan hade tillkommit på kort varsel. Carl-Bertil Tauler ville i samband med att han ändå var på Åland komma och informera om Skärgårdshavets samarbetsråd och vad de har på gång. Mer om detta under punkt Föregående mötesprotokoll (bilaga 1) Föregående mötesprotokoll genomlästes och godkändes. 144 Polisnärvaro i skärgården Polismästare Camilla Hägglund hade inviterats för att diskutera tryggheten i skärgården framförallt sommartid. Ordförande hälsade henne välkommen och överlämnade ordet till Stig Brolin. Stig redogjorde för Skärgårdsnämndens syn på hur polisens arbete i skärgården fungerar, både nu och i ett historiskt perspektiv. Polisens synlighet har blivit bättre, men ändå inte tillräcklig. Konstaterades att polisens arbete kan delas in i tre viktiga delar, förebyggande arbete, närvaro och akut. Polisen bör synas och ha en personlig kontakt med skolelever, göra hastighets- och nykterhetskontroller, och finnas beredda ifall något akut händer i skärgården. Polisens arbete och synlighet bedöms som mycket viktig för tryggheten för de fast boende, turisterna samt för familjer/personer med funderingar på att flytta ut till skärgården. I vissa fall helt avgörande. Polismästaren redogjorde för de tuffa budgetramar som hon har att hålla sig inom. Exempelvis är resurserna så knappa att endast två patruller samtidigt kan hållas igång på hela Åland. Semestrar under den intensiva sommarperioden samt sjukdomsfall försvårar arbetet ytterligare. För att belysa svårigheterna med att få tillräckligt med personalresurser även till skärgården berättade polismästaren att det för att hålla en polistjänst Kallelse sida 1

2 igång krävs sex tjänster på årsbasis. Totalt finns idag 63 poliser på Åland inkl. polismästaren själv + befäl. Polisen har i dagsläget ingen egen båt utan får förlita sig på Gränsbevakningens goda vilja att hjälpa till vid utryckning. Beslut: Skärgårdsnämnden förordar att budgetmedel beviljas för inköp av en snabbgående polisbåt samt personal för att föra denna. Beslut: Skärgårdsnämnden vill att man noga ser över möjligheten hur helikopterberedskapen som sjukvården har, även kan gälla vid behov av snabba utryckningar för polisen till skärgården. I dag har polisen inte budgetmedel till att använda helikoptern som kostar ca 2000 /gång. Skärgårdsnämnden föreslår att budgetmedel för en försöksverksamhet beviljas för detta. Skärgårdsnämnden var mycket kritisk till att en stor del av polisens arbete går till uppgifter som exempelvis att två poliser måste sitta och vakta en åtalad brottsling i Tingsrätten. Resurserna kunde användas på ett bättre sätt. Man bör se över möjligheten att detta sköts av ett bevakningsbolag istället för att på detta sätt frigöra poliskapacitet. Mathias Eriksson på Brändö belyste problemet genom att berätta följande: - Han har två gånger blivit personligen tillkallas för att hjälpa hälsovårdaren vid hotfulla situationer - En gång har han hjälpt till med att lugna en självmordsbenägen person - Han har blivit påkörd i sin bil av en rattfull person - Barnens inställning: det bästa med att bo på Brändö är att det inte finns några poliser. Ovanstående punkter behöver inte kommenteras ytterligare, men kan vara svåra att försvara när man hör att djurskyddsfrågor på fasta Åland ibland måste prioriteras före arbete i skärgården. På frågan om huruvida det finns beredskap vid ett katastrofscenario som ex. det som hände på norska Utöya så svarade polismästaren att det finns färdiga planer och rutiner för hur man skall agera tillsammans med andra myndigheter. Polismästaren lovade driva skärgårdsfrågorna vidare i sin nya tjänst på Landskapsregeringen och att även informera den nya polismästaren om våra diskussioner. Polismästaren lämnade mötet klockan 13: Visit Åland Visit Ålands VD Annica Jansson hade kallats för diskussion om hur skärgården lyfts fram i Visit Ålands marknadsföring. Ordförande hälsade henne välkommen och lämnade över ordet till Stig Brolin från Kökar för inledning med erfarenheter av Visit Ålands arbete. På det senaste Skärgårdskommunmötet hade man diskuterat detta och varit eniga om att man ser inte Visit Åland så mycket. Dessutom redogjorde Stig för ett journalistbesök som bedömdes vara illa planerat. Annica berättade om detta besök och att besöket kortats ner på tidningens (SvD) egen begäran. Kallelse sida 2 (5)

3 Beslut Följande punkter diskuterades bl.a. - Uppfattningen att det är mycket fasta Åland och Micke Björklund i Visit Ålands marknadsföring. - Turismstrategin; Dan Backman berättade att uppslutningen bland skärgårdsföretagen varit dålig i de olika nätverken, men att man vid alla nätverksmöten tar upp skärgården och den unika resurs som den är. - Vi bör bli bättre på att informera varandra och de som paketerar Åland om allt som finns i skärgården: aktiviteter, hantverk, mat, boende, mm - Skärgården kommer att slå ihop sin påsar och inleda ett närmare samarbete inom sammanslutningen Företagsam Skärgård. Skärgården besöker ofta mässor i egen regi och kan då ta med information om hela Åland. Här efterlyser man ett förbättrat samarbete med VÅ + en liten summa marknadsföringsstöd för att ge bättre möjligheter till synlighet. På så vis får såväl skärgården som hela Åland en bättre synlighet utan att VÅ behöver ha sin egen personal på plats. Landskapsregeringen ser till att det i nästa avtal som tecknas med Visit Åland finns med en skrivning om att marknadsföringen av skärgården alltid skall prioriteras och finnas med i det ordinarie arbetet. Annica Jansson redogjorde för hur man i Visit Ålands arbete sköter marknadsföringen av skärgården. Annica Jansson höll inte helt med den kritik och de synpunkter som framkom. VÅ ser marknadsföringen av Åland ur ett marknadsperspektiv, där det ofta är så att resenärer utifrån ser hela Åland som en skärgård. Visit Åland har arrangerat och arrangerar fortsättningsvis visningsresor och pressbesök i skärgården, producerar material både i tryckt form och på nätet om skärgården, har personer som ingår i skärgårdssamarbetet Scandinavia Islands, informerar om skärgårdeni sin kundservice, tar del i kostnaderna för turistinformationen i Osnäs, mm. Man enades om att alla skall bli bättre på att informera varandra och att skärgården bevakar att ALLT nytt och intressant meddelas VÅ så att de kan lägga in det i sina aktivitetsguider. Skärgårdens representanter bjöd in VÅ till skärgården och lovade att ta väl hand om dem och visa vad som skärgårdskommunerna har att erbjuda. Ordförande tackade Annica för att givande möte med en bra dialog. Annica lämnade mötet ca 13: Skrivelse från Sven Sjöblom (bilaga 2) Sven Sjöblom från Brändö-Kumlinge har vid två tillfällen mailat till skärgårdsnämnden. Hans mail har sänts ut till kännedom, via kallelsen till mötet och bifogas även till protokollet. Kallelse sida 3 (5)

4 Nämnden diskuterade skrivelserna och konstaterade att man redan behandlat och även arbetar med i stort sett alla de punkter som uppräknas. Nya frågeställningar tog upp av Stig Brolin och diskuterades. Bland annat togs frågan upp om hur Skärgårdsnämndens protokoll behandlas av landskapsregeringen. Detta ledde till att två beslut togs för att öka genomslaget av skärgårdsnämndens arbete Beslut Eftersom skärgårdsnämnden är ett rådgivande organ för landskapsregeringen beslöts föreslå att näringsministern i fortsättningen ska föra skärgårdsnämndens protokoll till överläggning i landskapsregeringen. Beslut Detta protokoll med bilagor samt förra mötets protokoll skall redan på måndag morgon ( ) tillställas alla de grupper som arbetar med regeringsbildningen. Ordförande ger direktiv hur materialet skall distribueras. Ordförande informerade om att Landskapsregeringens IT-system skall uppgraderas så att ex. även ÅHS och kommunerna i fortsättningen skall kunna använda systemet. 147 Tandläkarvagnen Sekreteraren redogjorde för läget gällande tandläkarvagnen. Enligt information från ledande tandläkare Eva Tennstedt så pågår arbetet med detta och vagnen är upptagen i budgeten. Vi har dock inte något datum när en ny vagn kan tas i bruk. 148 PM fr. Skärgårdskommunmötet hösten 2011 (bilaga 3 och 4) Jim Eriksson redogjorde i korthet om vad som behandlades på mötet den 6 oktober och vilka punkter som bör lyftas fram speciellt till den nya regeringen. De tre viktigaste punkterna bedömdes vara: - Kortruttsutbyggnaden - Möjlighet till användande av videokonferens - Helikopterberedskapen och hälsovården PM från mötet bifogas protokollet. 149 Val av observatör i Skärgårdsdelegationen Beslut Nämnden beslöt att John Wrede fortsätter som Skärgårdsnämndens representant/observatör i Skärgårdsdelegationen. John var inte med på mötet, men har aviserat att han är positiv till en fortsättning. 150 Näringsliv och företagande i skärgården Sekreteraren redogjorde för arbetsgruppen arbete så här långt och om vilka slutsatser som dragits ur rapporten. Arbetsgruppen skall träffas ytterligare en gång innan slutrapport föreligger. 151 Övriga frågor Carl-Bertil Tauler informerade om vad Nordiska Ministerrådets Skärgårdssamarbete har på gång. Totalt 21 kommuner i Finland är med i Samarbetsrådet. Åland har 3 st. platser (för närvarande Lis Karlsson/Föglö, John Wrede/Brändö och Jim Eriksson/Kumlinge) jämte suppleanter (Sottunga, Kökar och Vårdö) i samarbetsrådet. Kallelse sida 4 (5)

5 Tauler och ordförande Tapio Penttilä skall ha information och kallelse till våra möten vilket var en nyhet för undertecknad. Tauler delade ut en skrift: Gränsöverskridande samarbete i Norden 11 projekt som har förändrat sin region. Det projekt som konkret berör oss på Åland är Skärgårdssamarbetet Scandinavian Islands ett nytt varumärke på den europeiska marknaden. Samarbetsrådet söker en ny administratör. Tauler vill gärna lägga tjänsten, främst bokföringsarbete, i skärgården. Tjänsten är 10 % av en årstjänst och betalas med 5000 netto/år. Intresserade bör höra av sig till Tauler senast den 17 november. Tauler föreslog att Jim Eriksson från Kumlinge skall bli 2:a vice ordförande i Samarbetsrådet. Beslut Skärgårdskommunerna tar upp huruvida Jim utses på sitt nästa möte. 152 Mötets avslutande Vice ordförande Stig Brolin passade innan mötet avslutades att avtacka minister Torbjörn Eliasson med en blomkvast. Stig framhöll det trevliga och fruktbara samarbetet och tyckte det är synd att samarbetet nu avslutas och att en ny ordförande kommer att tillsättas på nästa möte. Eliasson tackade för hågkomsten och framhöll även han att det varit mycket roligt och positivt och givande att få arbeta med och lära känna de som ingått i Ålands Skärgårdsnämnd. Ordförande tackade, önskade alla en trevlig helg och avslutade mötet kl. 15:00. Bilagor: 1 Skrivelser fr. Sven Sjöblom 2 PM fr. Skärgårdskommunträff hösten Effektiva kommunikationer, slutrapport Kallelse sida 5 (5)

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 1-2012

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 1-2012 Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 1-2012 Tidpunkt: Måndagen den 26.03.2012, kl.12.00-15.00 Plats: Ålands lagting, mötesrum Nyhamn i entréplanet Närvarande: Minister Fredrik Karlström, ordförande

Läs mer

Ålands skärgårdsnämnd

Ålands skärgårdsnämnd Ålands skärgårdsnämnd Protokoll nr: 2/06 Tidpunkt: 22.9.2006, kl. 12-16 Plats: Vårdö Närvarande: Göran Stenroos, Sottunga, Roger Husell och John Wrede, Brändö, Magnus Sandberg, Vårdö, Harry Holmström,

Läs mer

Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2008

Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2008 Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2008 Tidpunkt: 28 november 2008 kl 1100 1500 Plats: Båtsmansrummet på Hotel Arkipelag Närvarande: Jan-Erik Mattsson (ordförande), Katrin Sjögren, Mats Perämaa, Britt

Läs mer

Skärgårdsnämnden. Möteskallelse

Skärgårdsnämnden. Möteskallelse Skärgårdsnämnden Möteskallelse Kallelse nr: 1-2008 Tidpunkt: 4.2 2008 kl 1100-1500 Plats: Kallade: Kommungården, Kumlinge Till skärgårdsnämnden valda representanter från Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar,

Läs mer

Ålands skärgårdsnämnd

Ålands skärgårdsnämnd Ålands skärgårdsnämnd Protokoll nr: 3/07 Tidpunkt: 28.9 kl 1300-1500 Plats: Lagtinget, Konferensrum 1 Deltagare: Roger Husell, Brändö, Ethel Sundblom, Föglö, Mats Perämaa och Jim Eriksson, Kumlinge, Harry

Läs mer

Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2009

Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2009 Protokoll från skärgårdsnämndens möte 4-2009 Tidpunkt: 13 november 2009 kl 1000-1430 Plats: Deltagare: Ålands landskapsregering, Rödhamn, Mariehamn Jan-Erik Mattsson (ordf), Katrin Sjögren, Mats Perämaa

Läs mer

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012

Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012 Protokoll från Ålands Skärgårdsnämnds möte 2-2012 Tidpunkt: måndagen den 04.06.2012, kl.12.00-15.00 Plats: Ålands lagting, mötesrum Rödhamn i entréplanet Närvarande: Minister Fredrik Karlström ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Allmänna II, N12

Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Allmänna II, N12 PROTOKOLL Nummer 15 25.6.2015 Sammanträdesdatum Protokoll fört vid enskild föredragning Näringsavdelningen Allmänna II, N12 Beslutande Föredragande Justerat Minister Fredrik Karlström Byråchef Susanne

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 1 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 1/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 16.1.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-12.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman

Läs mer

Protokoll från skärgårdsnämndens möte

Protokoll från skärgårdsnämndens möte Protokoll från skärgårdsnämndens möte 2-2010 Tidpunkt: 18 april 2010 kl 1030-1430 Plats: Ålands landskapsregering, Rödhamn, Mariehamn Närvarande: Torbjörn Eliasson, ordförande, Veronica Thörnroos (del

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl Förbundskansliet 10/2013. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Tisdag 24 september 2013, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 76 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 77 Protokolljustering...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 3/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 3/2015 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 3/2015 PROTOKOLL Datum Fredag 20.3.2015 Plats och tid: Polishuset kl. 09.00-11.05 Närvarande: Annika Hambrudd viceordförande Kurt Forsman Lotta Wickström-Johansson

Läs mer

Protokoll Skärgårdsnämnden

Protokoll Skärgårdsnämnden Skärgårdsnämnden Protokoll 32008 Möte nr: 3 2008 Tidpunkt: 11 augusti 2008 kl 1345 12 augusti kl 0945 Plats: Deltagare: Sottunga, Sunnanberg JanErik Mattsson (ordförande), Katrin Sjögren och Mats Perämaa,

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund

Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Stadgar för Föreningarna Nordens Förbund Ändringar antagna av Föreningarna Nordens Förbunds Presidium vid möte i Stockholm 9. April 2013 1 Förbundets medlemmar Föreningarna Nordens Förbund är ett samarbetsorgan

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. x Kerstin Ivarsson x Regina Pettersson Nummer2/2018 Sammanträdestid kl. 18.00 20.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson Viking Danielsson x

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL Kl 13:00 15:05. Protokoll nr: 1/2015. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 9 januari 2015, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 2 Protokolljustering...

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 3 oktober 2016 kl 18.30 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. 35 Kallelse och beslutsförhet 2. 36 Val av protokolljusterare

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29

Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Protokoll fört vid årsstämma i Brf Berglandet i Nacka, 2013-05-29 Styrelsens ordförande Nils-Erik Hedin hälsade alla välkomna och förklarade årsstämman öppnad. 1. Val av ordförande för stämman. Lars Edström,

Läs mer

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015

Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015 Styrelsen för ÅLANDS POLISMYNDIGHET nr 7/2015 PROTOKOLL Datum: Fredag 23.10.2015 Plats och tid: Polishuset i Mariehamn kl. 09.00-11.00 Närvarande: Åke Mattsson ordförande 68-76 Annika Hambrudd viceordförande

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2014-10-24 67 74 Kl 13:45 15:10. Protokoll nr: 7/2014. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Fredag 24 oktober 2014, kl 13.00 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 67 Sammanträdets laglighet och beslutförhet... 3 68 Protokolljustering...

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008

Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Protokoll fört vid årsmöte med Huvöns Tomtägareförening lördagen den 20 september 2008 Närvarande fastighetsägare och funktionärer Närvarande: 1:3, 1:11, 1:12 Britt-Inger Andersson, Lars Drake, Anette

Läs mer

SPF Trångsundsveteranerna

SPF Trångsundsveteranerna Årsmötesprotokoll fört vid SPF Trångsundsveteranernas årsmöte den 18 februari 2014 kl 12.00 i Mariakyrkans församlingssal, Skogås Centrum. Närvarande medlemmar: 54 1. Årsmötets öppnande Föreningens ordförande

Läs mer

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013

Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Protokoll ordinarie föreningsstämma 2013 Vallbovägens vägförening 2013-03-26 Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma 2013-03-26 på Flommens Golfklubb. Närvarande enligt bifogad närvarolista. Dagordning.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-11-21 kl 09.00 12.00 Plats Närvarande Övriga närvarande Seglarhotellet i Sandhamn Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(5) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2006-12-12 kl 14.00 15.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Stokab, Tulegatan i Stockholm Från styrelsen Ordinarie ledamöter: Sebastian Cederschiöld,

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening

Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening Protokoll fört vid konstituerande styrelsemöte med Figeholms samhällsförening 2015-03-11 Närvarande: Katarina Odéhn, Gunilla Forsberg, Claes Zachrison, Inger Nicklagård, Disa Carlsson, Ann Barnekow, Maja

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N

ECKERÖ KOMMUN NÄRINGS- OCH KULTURNÄMNDE N NÄRINGS- OCH SAMMANTRÄDESKALLE LSE Sammanträdestid Onsdagen den 18 april 2012 kl 18.00 Sammanträdesplats Kommunkansliet i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A 1. Nn 1 Kallelse och beslutsförhet 2.

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 9/2009 Styrelsen nr 9/2009 Kallelse till sammanträde 11 augusti 2009 kl. 09.00. Paragraf Ärende 95 Sammankallande och beslutförhet. 96 Justering av protokoll. 97 Fastställande av föredragningslistan. 98 Utvärdering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.3.2019 1/19 Tid: Tisdagen den 26 mars 2019 kl. 9.30 10.45 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen

Årsmötesprotokoll. Datum: Plats: Karlstad. 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen Datum: 180420 Årsmötesprotokoll Plats: Karlstad 1. Årsmötets öppnande Mötet öppnades av ordförande, som även hälsade välkommen 2. Årsmötets sammankallande i enlighet med stadgarna Årsmötet ansågs vara

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 4/09 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 8.9.2009 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf.

Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Ålands Brand och Räddningsförbund Rf. Art: Kallelse till styrelsemöte nr 1-2017 Ordinarie medlemmar Ersättare Plats: Hamnkontoret [+] Johan Ehn, ordförande Tid: Tisdag 17 januari 2017 kl. 18:30 [ ] Jan

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll PROTOKOLL Tid och plats Måndagen den 5 januari 2015 kl. 19:00-20.40 Matsalen i Geta skola, Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Ingvar Björling, KST-ordförande X Kjell Berndtsson, KST-viceordförande X Camilla

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016.

PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. PROTOKOLL FÖRT VID LÖVÅSENS SAMFÄLLIGHETS ÅRSMÖTE I FOLKETS HUS, SPARREHOLM LÖRDAGEN DEN 4 JUNI 2016. Före mötet presenterade Landskapsarkitekten Lise Hellström framtagen Skötsel och Rekreationsplan. 1.

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20

Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20 Styrelsemöte nr 4 2012-12-06 1 [11] Plats och tid Sammanträdesrummet, Vallhamn kl.16.00 17.20 Beslutande Kerstin Lönnbro (FP), ordförande Henry Hermansson (C) 1 v ordf Björn Sporrong (S) ers för Mona-Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Styrelsesammanträde. 1. VÄLKOMMEN Ordförande Göran Tullberg förklarade mötet öppnat. 2. DAGORDNINGEN Dagordningen presenterades av Göran och godkändes

Styrelsesammanträde. 1. VÄLKOMMEN Ordförande Göran Tullberg förklarade mötet öppnat. 2. DAGORDNINGEN Dagordningen presenterades av Göran och godkändes Styrelsesammanträde Datum: 2014-04-26 Tid: 14:00 Plats: Furusund Närvarande: Göran Tullberg Inger Johannesson Peter van der Steen Annette Bohlin Jansson Christina Hüttner Johan Ernfridsson Sonja Lagerström

Läs mer

Dyröns IF Årsmöte 2015

Dyröns IF Årsmöte 2015 Dyröns IF Årsmöte 2015 Tid och plats 2015-02- 28 kl 14.00, Dyröns IF samlingslokal. Närvarande Ann- Gerd Grahm Ordförande Suzanne Friis Sekreterare Maj- Britt Aronsson Christer Eliasson Eric Gustafsson

Läs mer

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund

Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Lund Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma /årsmöte Ref nr 4/2014 Datum: 2014 04 27 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna. ÅRSSTÄMMOPROTOKOLL Datum 2012-04-14 Tid 9.00-11.00 Plats Gamla Stadshuset, tidigare fullmäktigesalen 1 Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. Regina Pettersson x Raul Petrell x Nils Eriksson x Hans Pettersson Nummer5/2017 Sammanträdestid kl. 13.30.- 15.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR x Göran Stenros x Britt Pettersson x Viking Danielsson

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet

Organ Sammanträdesdatum KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1. Kommungården, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN 24.01.11 1 Sammanträdestid Måndagen den 24 januari 2011 kl 19.00-21.00 Beslutande Föredragande Kommungården,

Läs mer

KÖLINGAREDS BYALAG Protokoll fört vid årsmöte 2015

KÖLINGAREDS BYALAG Protokoll fört vid årsmöte 2015 KÖLINGAREDS BYALAG Protokoll fört vid årsmöte 2015 Datum: 2015-02-23 Tid: 19.00 Plats: Församlingshemmet Närvarande: ca 30 medlemmar Bilaga 1: Revisionsberättelse för 2014 Bilaga 2: Verksamhetsplan för

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl 12.30 innan mötet börjar.

Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl 12.30 innan mötet börjar. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Måndag 20 augusti 2012, kl 13.00 14.15 Plats: Högskolan Norra, Neptunigatan 17 Inger Nygård informerar om framtiden för VIRTU-projektet kl

Läs mer

Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 9 oktober 2007, kl 13.15 15.45

Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 9 oktober 2007, kl 13.15 15.45 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Nr 8/2007 Plats och tid Beslutande Kommunbolagens kontor, Sjögatan 28, Oxelösund Tisdag 9 oktober 2007, kl 13.15 15.45 Styrelseledamöterna Bo Jender, ordförande Dan Hedblom,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik.

Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik. Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik. Närvarande FAS: Maud Cajdert, Hillevi Jönsson, Inga-Lena Fredrixon, Roland Stahre,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal.

Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. Protokoll Årsstämma 2009 Protokoll fört vid Fårtickegångens Samfällighetsförenings Årsstämma torsdagen den 26 mars 2009 i Krusbodaskolans elevmatsal. 1. MÖTETS ÖPPNANDE Björn Ericsson öppnade stämman och

Läs mer

Stadsbacken AB 19 januari 2018

Stadsbacken AB 19 januari 2018 Sammanträdesdatum Sammanträde nr 2018-01-19 1/2018 Stadsbacken AB 19 januari 2018 Sid 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll - 2017-12-15...

Läs mer

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm. Närvarande: Aktieägare Antal aktier och röster Protokoll fört vid extra bolagsstämma med aktieägarna i Vasallen AB (publ), org. nr 556475-4793, onsdagen den 23 augusti 2017 Plats: World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm Närvarande: Aktieägare

Läs mer

Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb

Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb KULLENSPK 1960 Protokoll Fört vid styrelsemöte med Kullens Pistolskytteklubb 2011-02-10 Plats: Klubbstugan, Tjörröd. Sammanträdestid: kl. 18.00 20.35 Ordförande: Gert Nielsen. Sekreterare: Leif Jacobsson.

Läs mer

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström.

71(3) Val av protokolljusterare Till protokolljusterare valdes: Walter Rydström och Krister Ekström. FSO STYRELSEMÖTE NR 5 2017 Onsdag 10 Maj 2017 Kl: 15.00 Föreningshuset i Oskarshamn Närvarande: Åke Ring ordf. Arne Hertzberg Hans Tedesjö Krister Ekström Lena Jönsson Sophie Eriksdotter Forsman Walter

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Ordförande öppnade mötet 19,00 och hälsade alla välkomna, ett extra varmt välkomnande till utställningskommittén och PF-delegaterna.

Ordförande öppnade mötet 19,00 och hälsade alla välkomna, ett extra varmt välkomnande till utställningskommittén och PF-delegaterna. SVENSKA PUDELKLUBBENS VÄSTRA AVDELNING Protokoll 05-14, fört vid styrelsemöte måndagen den 14 april 2014 i konferensrummet på andra våningen på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg Närvarande: Pelle Bratell

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Styrelsemöte Protokoll 10/2016

Styrelsemöte Protokoll 10/2016 Föredragningslista 9.08.2016 120 Inledning 121 Kallelse och beslutsförhet 122 Val av protokolljusterare för dagens möte 123 124 125 126 127 128 Förvaltningschef Anders Göransson - uppsägning Övergångsstruktur

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Uppdaterat

Uppdaterat 1 Uppdaterat 2017-06-07 Sekreterare Sekreterarens uppgift är att skriva protokoll vid styrelsemöten. Ett protokoll är anteckningar från ett möte och visar vilka beslut som tagits. Protokollet påminner

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening

Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening PROTOKOLL Sida 1 (5) Ordinarie föreningsstämma SPF, Svensk Pulverlackteknisk Förening Sammanträdesdatum 2014-10-02 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst 2 Fastställande av dagordning Kallelse till

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 12 /2008 Styrelsen nr 12 /2008 Kallelse till sammanträde den 14 november kl. 08.30. Paragraf Ärende 130 Sammankallande och beslutförhet. 131 Justering av protokoll. 132 Fastställande av föredragningslistan. 133

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Närvarande 22 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Per Malmqvist hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

1. UPPRÄTTANDE OCH SAMMANSÄTTNING. 1.1 Upprättande. 1.2 Sammansättning

1. UPPRÄTTANDE OCH SAMMANSÄTTNING. 1.1 Upprättande. 1.2 Sammansättning 2011-10-11 Sekretariatet för övervakningskommittén Arbetsordningen godkändes vid övervakningskommitténs möte den 17 mars 2008, med revideringar den 8 oktober 2008, den 22 april 2009 och den 11 oktober

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Husby säteri, Söderköping 28 mars 2019 klockan 13.00 14.00 Sammanträde nr 3 Beslutande Övriga närvarande Ruth Piatek Wallin, ordf. Helena Sjöholm, v. ordf. Krister Örnfjäder Michael Andersson

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Becker Acroma KB i Bellö den 28 april 2006

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Becker Acroma KB i Bellö den 28 april 2006 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Becker Acroma KB i Bellö den 28 april 2006 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Erling Johansson hälsade

Läs mer

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11.

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. 1. Mötets öppnande Ordförande Sarah Galien hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013

Arådalsnytt. Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening. Nummer 43, juli 2013 Arådalsnytt Nummer 43, juli 2013 Medlemstidning för Arådalens Sportstugeförening Tidningen finns även på: www.aradalen.com Vi är inne i ett generationsskifte bland stugägarna. Det innebär att det är några

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn, kl Styrelsemöte nr 1 2011-03-21 1 [10] Plats och tid Sammanträdesrummet, Wallhamn, kl.13.00 15.40 Beslutande Anders Wernesten (FP), ordförande Berne Petersson (KD) 1 v ordf Rigmor Friis (S) 2 v ordf Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008 Arbetsutskottet Sida 1(6) Datum 18 april, 2008 Plats och tid Fyrbodals kommunalförbund, Riverside, Uddevalla 18 april, 2008 10.00 13.00 ande Per Kristian Dahl, Halden kommune Ronnie Brorsson, Strömstads

Läs mer

ÄRENDELISTA STYRELSEN Sammankallande och beslutsförhet. 11 Föredragningslistans godkännande

ÄRENDELISTA STYRELSEN Sammankallande och beslutsförhet. 11 Föredragningslistans godkännande ÄRENDELISTA Kallelse till sammanträde fredagen den 1 mars kl. 12.00 i styrelserummet. Paragraf Ärende 9 Sammankallande och beslutsförhet 10 Justering av protokoll 11 Föredragningslistans godkännande 12

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 132-141 12.11.2013 1 Sammanträdestid: 13.30-16.30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet, Kumlinge Beslutande: Ordinarie: Mia Hanström,ordförande Tommy Pettersson, viceordf. Åke Sundman Satu

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr

Sammanträdesprotokoll Konstituerande sammanträde. Ärendelista Sid nr 2011-05-09 Ärendelista Sid nr 1 Sammanträdets öppnande och justering... 2 2 Godkännande av dagordning... 2 3 Föregående protokoll... 2 4 Arbetsordning för styrelsen... 3 5 Attest- och utanordningsinstruktion...

Läs mer

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet.

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet. STADGAR POLISENS HUNDFÖRARFÖRBUND 1. Förbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen samt vara rådgivande organ till Svenska Polisförbundet i frågor rörande polishundtjänsten. Förbundet

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2012-03-08 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick

Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick Årsstämma 2013-05-14 i Bostadsrättsföreningen Stångåblick BRF Stångåblick hörnet Nygatan - Hamngatan Plats: Lagerbladet, Snickaregatan 22 Datum: 2013-05-14 Utskriven: 2013-05-15 Närvarande medlemmar: 54

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING 2009-02-04 Närvarande: Charlotte Ståhl, Gunilla Augustsson, Bengt Augustsson, Anne-Marie Bruno, Kaj Josefsson, Carl-Eric Thors, Niclas Holmberg,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005

PROTOKOLL Sammanträdesdatum Styrelsen 6-05 13.5.2005 Sidan 1 av 5 Mötestid: Fredagen den 13 maj 2005 kl. 13.00-16.00 Plats: Neptunigatan 17 Närvarande: Henning Lindström Carin Holmqvist Therese Nyqvist Bo-Gustav Donning Kim Wasström Göran Påvals Martin Nilsson

Läs mer

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP

LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP LAMBARÖ FASTIGHETSÄGARFÖRENING LAMBARÖ BÅTSÄLLSKAP PROTOKOLL fört vid Lambarö Fastighetsägarförening och Lambarö Båtsällskaps årsmöte den 22 juni 1997 på Lambarö Ångbåtsbrygga. 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte

Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte Hannäs Sockenförening Anteckningar från styrelsemöte 2018-04-11 Sida: 1(2) Närvarande Öppna mötet Dagordning Ekonomi Gåvor Stöd Årets Hannäsbo Styrelse Jerrebrant, Monika Jerrebrant Johnsson, Palmberg,

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Erling Johansson hälsade alla

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun.

Protokoll. Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Protokoll Styrelsemöte nr 4, 2017 HSO Knivsta, Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Knivsta kommun. Datum: 7 juni 2017 Plats: Forsbyvägen 1, Knivsta Närvarande: Autism & Aspergerföreningen: Christer

Läs mer