Protokoll från MCHK-Racings årsmöte 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från MCHK-Racings årsmöte 2014"

Transkript

1 Protokoll från MCHK-Racings årsmöte 2014 Plats: Linköpings Motorstadion, Linköping. Tid: Lördag Kl Mötets öppnande. Fråga om mötet blivit behörigen sammankallat. Mötet öppnades. Mötet ansåg att det blivit behörigen sammankallat. 2. Val av mötesordförande och sekreterare. Till mötesordförande valdes Per Holmström och till sekreterare Daniel Corin Stig. 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare. Till justeringsmän valdes Tomas Hilse och Klas Eriksson. 4. Föregående årsmötesprotokoll. Mötet meddelade att årsmötesprotokollet från 2013 ska få tillägget att Per Holmström valdes till ordinarie ledamot enligt valberedningens förslag från samma år. Mötet godkände att lägga föregående årsmötesprotokoll till handlignarna med tillägget. 5. Styrelsens verksamhetsberättelse. Kassörens rapport. Mötet godkände verksamhetsberättelsen och kassörens rapport och beslutade att lägga dem till handlingarna (se Bilaga 1 och Bilaga 2). 6. Fråga om fastställande av balansräkning. Balansräkningen fastställdes och lades till handlingarna (se Bilaga 3). 7. Revisorernas berättelse. Revisorns berättelse fastställdes och lades till handlingarna (se Bilaga 4). 8. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen. Mötet gav styrelsen ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2013/ Behandling av styrelsens förslag. Proposition gällande ändrad tidsgräns för inskickande av förslag till stadgeändringar godkändes av mötet (Se Bilaga 5). Den skall i enlighet med stadgarna även godkännas vid nästa årsmöte för att träda i kraft. 10. Behandling av inkomna motioner. (Se Bilaga 6) Motion 1: Fritt ljud i paradklassen. Förslagsställare Elof Loffe Frimodig presenterade Motion 1 angående att jobba för att ta bort krav på ljudet för motorcyklar ingående i Paradklassen. Mötet beviljade motionen och i enighet med diskussionen som föranledde beslutet ska föreningen därmed lyfta frågan med Svemo och vara tydliga med att det är en rullande

2 utställning och inte en klass. Förslagsställaren är villig att hjälpa till med att arbeta med frågan. Motion 2: Premiera Tävlingens MC Motionen avslogs med motiveringen att formerna för ett sådant arbete inte kunde fastställas till de som föreslagits i motionen. Däremot fanns starkt stöd för idén att ha den typen av pris, under förutsättning att det finns någon som vill dra i frågan. Det finns ett pågående arbete för ett pris i paradklassen, och styrelsen meddelade att den avser arbeta aktivt med frågan under kommande verksamhetsår. 11. Val av styrelseledamöter. Ordförande på 1 år, tre ordinarie ledamöter på 2 år, ett fyllnadsval till ledamot på 1 år och en suppleant på två år. Valberedningens sammankallande Ingemar Stig presenterade valberedningens förslag (se Bilaga 7), med tillägg att de också rekommenderade mötet att välja in två suppleanter: Björn Nordensten och Linus Lidalen. Valberedningens förslag godkändes av mötet. Alltså: Till ordförande på ett år valdes Daniel Corin Stig. Till ordinarie styrelseledamöter på två år valdes Torbjörn Åkeson, och Klas Eriksson. Som fyllnadsval för avgående Kennet Lundqvist valdes Michael Rehnberg på ett år. Till suppleanter valdes Björn Nordensten och Linus Lidalen på två år. 12. Val av 1 revisor. Valberedningen föreslog omval av Peter Ehrenstråhle. Mötet följde valberedningens förslag och valde Peter Ehrenstråhle som revisor för 2014/ Val av 3 ledamöter i valberedningen varav en sammankallande. Till ledamöter i valberedningen valdes Kennet Lundqvist (sammankallande), Mats Bohlin och Lennart Hallme. 14. Fastställande av verksamhetsårets (2015) medlemsavgift. Mötet beslutade att fortsätta ha 400kr som medlemsavgift även 2015, med möjlighet att begära 100kr extra vid behov under året. 15. Information och övriga frågor. Gert Andersson lyfte frågan om att det råder bristande respekt på efterföljande av reglementet och kontroll av detta, och presenterade exempel från sidvagnsklassen. Det framfördes åsikt om att det idag finns bristande kontroll på att maskinkort finns när man anmäler sig. Benny Mårtensson ifrågasatte varför vi godkänner anmälningar av ekipage utom tävlan. Det står redan i tilläggsregler att vi kräver maskinkort för start och det påpekades att vi behöver skärpa kontrollen för att också få upp statusen för maskinkorten. Styrelsen tar med sig synpunkterna och ska se till att vi som arrangör kontrollerar att det finns maskinkort innan förare startar. Synpunkt framfördes att det känns märkligt att vi behöver betala till Norge för att få maskinkort i 7C. En synpunkt lyftes om att det är svårt att åka på tävlingar som går efterföljande helger och ambitionen för nästa år är att det ska vara åtminstone en fri helg mellan race.

3 Önskemål framfördes att det sammanställs en lista på träningar som är möjliga för oss att åka på. Medlemmarna uppmanades att tipsa styrelsen via hemsidans formulär om träningar där classicförare är välkomna. Diskussion om mässor där vi ska ställa ut nästa år, planen är att vara med på MC-mässan i Stockholm i januari och i Halmstad i mars. Diskussion om den norska superbikeklassen och hur framtiden för den ser ut. I diskussionen framkom att det är en fråga om vilka klasser vi har förtroende från Svemo att arrangera och samköra, hur vi kan få ihop ett tidsschema som tillåter att klassen körs, och att det är i linje med vad vi vill verka för som förening. Fråga om att ha fler publikplatser under årsracet. Det finns önskemål om att ha läktare även nästa år och att möjliggöra för att stå på vallen och titta. 16. Mötet avslutas. Mötet avslutades. Sekreterare Daniel Corin Stig Justeringsmän Tomas Hilse Klas Eriksson

4 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsåret omfattar tiden 1 sept aug Styrelsens sammansättning Ordförande Vice ordförande Sekreterare: Kassör: Ledamot: Daniel Corin-Stig Kennet Lundqvist Per Holmström Hans-Göran Larsson Ledamot: Ledamot: Ledamot: Adjungerad: Revisor: Torbjörn Åkeson Klas Eriksson Hans Westelius (avgick okt 2013) Michael Rehnberg Peter Ehrenstråhle Möten och föreningsarbete Styrelsen har under året haft 8 st protokollförda styrelsemöten, varav en 2- dagars styrelsekonferens i Garphyttan, 6 telefonmöten och ett möte i samband med tävlingen i Linköping. Klubben höll i år ingen Regelriksdag. Istället hölls ett möte med klassrepresentanterna under Gelleråsen TT och en uppmaning att skicka in motioner till årsmöte och Nordiska Mötet gick ut på mail den 1 september. har deltagit i 6 möten med LMS för planering av 49-Årsracet, samt 2 möten med Gelleråsen. I samband med 49- Årsracet var, Ronnie Söderholm, Björn Häll, Kennet Lundqvist, Ove Koch och Hans-Göran Larsson hela veckan i Linköping för att hjälpa till med förberedelser. deltog i Svemo:s 2 dagars obligatoriska uppföljningskurs för domare och tävlingsledare i Svemos lokaler i Norrköping under våren. Daniel Corin Stig och Per Holmström deltog i det Nordiska Disciplinmötet i Olso den 21 september Bland annat beslutades att tillsammans med de andra nordiska organisationerna fram ett nytt enhetligt format för maskinkort och maskinkortsansökan. Vi jobbade också på att ta fram en beskrivning av rutiner för säkerhetskontroll som är gemensam för alla deltävlingar i den nordiska classic-serien. Daniel Corin Stig var under hösten inbjuden till Svemos möte Träffpunkt där han fick lära känna Svemo bättre. Bland annat framförde Daniel våra önskemål om att höja åldersgränsen för läkarintyg, vilket senare också genomfördes. har varit utsedd av Svemo till deras officiella representant och jurydelegat på tävlingarna på Botnia Ring i Finland samt Våler och Mo i Rana i Norge och Jyllandsringen i Danmark. Precis som i fjol har samarbetet med de övriga nordiska länderna, andra klubbar, förbund, banägare m.fl. har fungerat bra. Vid tävlingen på Linköping delade Anja Rauch från Svemo ut deras förtjänstmedalj i guld till för de 25 år som han skänkt sin tid och sitt engagemang för Classic Roadracing i Sverige och i norden. Medlemsaktiviteter och projekt Medlemsavgiften har varit 400:- och klubben har haft 318 medlemmar varav 7 hedersmedlemmar och 28 funktionärer. Medlemsantalet har därmed ökat med ca 15 personer från förra året p.g.a. det har tillkommit 17 nya medlemmar. Klubben har deltagit vid ett flertal aktiviteter och träffar. Under mc-mässan På Två Hjul i Göteborg hade vi bestämt oss för att bryta myten om att classic skulle innebära långsam åkning på mycket gamla motorcyklar. Vi ställde ut Jörgen Perssons Suzuki RG500 produktionsracer från 1978, Gösta Hallins Nico Bakker Suzuki 1100 Enduranceracer från 1982 och Christer Axelssons Honda CR110, en 50cc produktionsracer från 1962.

5 6 klubbkvällar (nov. april) ägde rum under vintern i kansliet i Knivsta. Mötestillfällen har varit 2:a onsdagen i månaden. Vi beslutade på styrelsekonferensen att ta fram en grafisk profil för föreningen med hjälp av Håkan Norberg (ZidConZ). Arbetet har kommit en bit på väg och syns tydligast i klubbens medlemsblad som i år fick ny design. Torbjörn Åkeson var redaktör för tidningen som fick mycket uppskattning. Vi uppmanar medlemmar att fortsätta skicka in tips, bilder och referat. Vi har under året fortsatt med att vara aktiva på Facebook och på vår hemsida, samt börjat använda mailutskick i större utsträckning. Vår Facebooksida har idag 450 följare (2013: 280) där bland annat bilder som Tomas Hilse tagit i depån har publicerats efter tävlingarna. En av årets stora nyheter är att vi fått nytt liv i paradklassen. Efter önskemål från klubbens medlemmar jobbades det med att förenkla för förare att få licens och att garantera bantid till klassen. Efter diskussioner med Svemo införde vi ett nytt förarbevis för parad där vi kräver antingen genomgången licenskurs eller MC-körkort och ett kortare test av regler och flaggsignaler. Det var 25 anmälda i Paradklassen till Årsracet och 21 till Gelleråsen TT. I gruppen har Kennet Lundqvist, Per Holmström och Michael Rehnberg varit mycket aktiva. På styrelsekonferensen under hösten 2013 beslutades att vi ska jobba mot visionen om att ha tre svenska tävlingar som är attraktiva för både publik och förare, samt tre banträffar. Under 2014 hölls en bandag i egen regi av Michael Rehnberg där flera av våra paradförare deltog och efter en diskussion med Falkenbergs Motorklubb har vi fått en inbjudan att köra en tredje svensk tävling där sista helgen i maj Ansvarsområden inom klubben: Ekonomisk handläggare Tävlingar Banträffar Administration licenser Förarutbildning Funktionärsutbildning Dispenser reglemente Sponsorfrågor Poängberäkning SC Försäkringsfrågor Medlemsregister TA Miljöfrågor Marknadsföring Hemsida Sociala medier Redaktör Maskinkommittén Solo Maskinkommittén MCS Besiktningschef Funktionärsansv. Klubbens kansli Maskinreglemente Klassrepresentanter Ingemar Stig Maskinkommittén Kennet Lundqvist Klas Eriksson Tomas Hilse Klas Eriksson Mats Bohlin Daniel Corin Stig Daniel Corin Stig Daniel Corin Stig Torbjörn Åkeson Christer Watz Marcus Andersson Roffe Andersson Roffe Andersson Per Holmström Daniel Corin Stig Efter att ha haft en nyckelroll i att återuppliva paradklassen tillfrågades Michael Rehnberg om han ville bli adjungerad i styrelsen vilket han accepterade. Det har under året varit några vakanta poster bland klassrepresentanterna; i klass 2B 50cc, 500cc och 750cc. Tävlingssäsongen 2014 Årets nordiska tävlingsserie har omfattat sex deltävlingar (d.v.s. 12 heat) fördelade på två tävlingar i Sverige, två i Norge, en i Danmark och en i Finland. En tävling i varje land (4 st) har ingått i Nordiska Mästerskapet. Det kördes också en Svensk Cup omfattande 3 deltävlingar (6 heat), Våler (Norge) i juni, Årsracet i aug, samt Gelleråsen TT i aug. Det kördes även Nordic Open Cup som omfattade samtliga 12 tävlingsheat i norden.

6 Klubbens stora årsevenemang 49-Årsracet, som är ett samarrangemang med LMS, gick som vanligt i Linköping i augusti och drog stor publik. Där annonserades också att temat för 50-Årsracet blir Svenska Världsmästare och det utlovades närvaro av de allra flesta som tagit VM-titel i MC-sport. Deltävlingar i FIM Europe Vintage Cup (tidigare UEM) var precis som i fjol en tävling i England samt Jyllandsringen i Danmark. Deltagandet på de två tävlingarna som MCHK-R varit med och arrangerat och som körts i Sverige har varit bra, särskilt Gelleråsen som i år fått tillägget TT i namnet. Anmälningar via det nya TA-systemet gick betydligt bättre i år, men orsakade en del merarbete i sekretariatet i samband med incheckning. Motorstadion och hade god uppslutning. Förarkursen hade i år 16 deltagare och hölls i ny regi med Ingemar Stig och Hans-Göran Larsson som utbildare. Vi vill rikta ett stort tack till alla tävlingsledare, Svemo-domare, funktionärer, sponsorer m.fl. som genom sina insatser möjliggjort ännu en lyckad tävlingssäsong och hoppas att nästa år skall bli lika bra eller förhoppningsvis ännu bättre. Beträffande klubbens ekonomi hänvisas till kassörens rapport. Avslutningsvis vill MCHK-Racing rikta ett stort tack till årets sponsorer som har hjälpt oss att genomföra årets tävlingsserie. Dessa har varit: Vid 49-Årsracet i Linköping var det 260 startande i RR (2013: 242st). På vår tävling Gelleråsen TT var det ca 215 startande (2013: ca 200). Tävlingssäsongen 2014 omfattade: 6 8 juni Botnia Ring, Finland (NM,NO) juni Våler, Norge (NO, SC) 4 6 juli Mo i Rana, Norge (NM, NO) 1 3 aug Linköping (NO, SC) 8 10 aug Donington, England (FIM EU) aug Karlskoga (NM, NO, SC) sept Jyllandsringen, Danmark (NM, NO, FIM EU) NM = Nordiskt Mästerskap NO = Nordic Open Cup SC = Svensk Cup FIM EU = FIM Europe Vintage Cup Samarbetet med våra supportklasser har fungerat mycket bra även i år. Deltagarantalet i 250GP har varit ganska litet även i år, medan klass 11 RDLC har vuxit. Daniel Corin Stig/ Ordf Förutom tävlingen på Gelleråsen har klubben arrangerat två banträffar, dels i samband med årsmötet på hösten 2013 och dels i samband med förarkursen i början av säsongen. Båda evenemangen har hållits på Linköpings

7 Bilaga 2 Kassörens rapport Årets goda resultat beror på stort deltagarantal på både banträffar, tävlingar och licenskurs. De tävlingar som redovisas på detta verksamhetsår är Gelleråsen 2013 och 48 årsracet (96 852:-). 49-årsracets redovisning är ännu inte klar, men prognosen visar på ett nära 0 resultat på grund av ökade kostnader för funktionärer, läkare, ambulans mm. Gelleråsen 2014 gav ett bra överskott, trots ökade kostnader. Detta redovisas på nästkommande verksamhetsår. Hans-Göran Larsson Bilaga 3 Resultat- och balansräkning RESULTATRÄKNING Diff Banträffs-,medlems-, startavgifter , , , ,75 Försäljning,Sponsor,Kursavgiftsintäkter mm , , , ,09 Summa Intäkter , , , ,84 Banhyror, Bansäkerhet, Avgifter Svemo/Polis , , , ,00 Priser 0, , ,65-775,25 Funktionärskostnader , , , ,00 Kontorsmaterial, medlemstidning, trycksaker , , , ,80 Kanslikostnader , , , ,20 Tele, post, internet , , ,50 482,00 Försäkringar , , ,00 0,00 Reseersättningar , , , ,00 Kurser o Konferenser , , , ,00 Representation , ,95 0, ,95 Lokalhyra -500, ,00 0, ,00 Övrigt ,85-449, , ,00 Summa kostnader , , , ,90 Årets resultat , , , ,94

8 BALANSRÄKNING TILLGÅNGAR Diff Kassa 36, , , ,00 Postgiro , , , ,74 SUMMA TILLGÅNGAR , , , ,74 SKULDER OCH EGET KAPITAL Diff Eget kapital , , , ,74 SUMMA SKULDER OCH EGET KAPITAL , , , ,74

9 Bilaga 4 Revisorns berättelse

10 Bilaga 5 Styrelsens förslag Proposition Ställd till: MCHK-Racings Årsmöte 2014 Författare: Daniel Corin Stig (Ordförande) Inkommen: Bakgrund Enligt våra stadgar skall motioner om förslag till stadgeändring vara inskickade senast två månader i förväg till ordinarie medlemsmöte (årsmötet). Med epost och Internet har det blivit enklare att sköta kommunikationen kring motioner inför årsmötet så det skulle kunna kortas ner. Förslag a) Ändra följande formulering under 19 i stadgarna: Tidigare formulering: Förslag till förändring av stadgar kan väckas av styrelsen eller medlem och skall senast två (2) månader före medlemsmötet skriftligen vara styrelsen tillhanda. Förslag på ny formulering: Förslag till förändring av stadgar kan väckas av styrelsen eller medlem och skall senast fyra (4) veckor före medlemsmötet skriftligen vara styrelsen tillhanda. b) Lägg till en 21 Förtydliganden med texten: Med skriftligen avses per brev eller epost.

11 Bilaga 6 Motioner Motion 1: Angående ljudet på motorcyklar ingående i Paradklassen. Förslagsställare: Elof Loffe Frimodig Inkommen: Bakgrund Då Janne Linder och jag, ( klass 8B nr. 69) fick problem med cykeln Lördag morgon passade vi på att agera åskådare och prata med publiken. Informerade en del om Classic Racing och lyssnade på deras synpunkter. Många tyckte att man även önskade att man kunde få höra originalljudet, som det begav sig från början. Då Paradklassen oftast går efter sidovagnar, som ligger i slutet på programmet, är det många åskådare som avviker efter sidovagnsklassen. För att göra Paradklass lite mer attraktiv och låta publiken få höra hur det lät när dessa cyklar gick på tävlingsbanorna borde denna klass INTE ha några ljudkrav. Förslag MCHK-Racing driver frågan att ta bort ljudkrav på cyklar ingående i Paradklassen. Motion 2: Premiera Tävlingens MC Förslagsställare: Roland Johansson Inkommen: Bakgrund Vi har av olika anledningar tappat bort en hel del unika produktionsmc, fabriksmc och unika enstycksbyggen, anledning till det behöver inte diskuteras i denna motion men den är ett försök att få tillbaka lite räjserhojar. I flera fall anser ägarna att de konkurreras ut av nyare gathojar och då inte tycker det är intressant att ställa upp. Tanken är att detta pris och kanske lite extra uppmärksamhet ska få en del ägare att återvända, ger ju även möjlighet att premiera unika paradhojar. Crmc kör en liknande premiering, på lördagens prisutdelning finns tävlingens mc uppställd på ett podie bredvid. Ibland finns även lite sponsorpriser som tex olja, däck. Ett stort och rejält vandringspris där varje vinnare graveras in samt att varje vinnare får en liten plakett kanske? Förslag Motion 1a: Vi inför på de svenska tävlingarna en jurybedömt pris 'TÄVLINGENS MC'. Jury kan tex vara en representant för maskinkommiten och 2st medlemmar ur styrelsen, eller i förlängningen kanske senaste vinnare också är med i juryn. Olika tänkbara bedömningsklasser är tex 'fabriksmc', orenoverad med patina, finast renovering. Motion 2a: Klubben försöker införa detta på nordisk nivå.

12 Bilaga 7 Valberedningens förslag Förslag till Styrelse POST NAMN ATT VÄLJA FÖRORDNANDE TILL Ordförande Daniel Corin Stig Omval 2015 Ledamot Per Holmström 2015 Ledamot Hans-Göran Larsson (Kassör) 2015 Ledamot Omval 2016 Ledamot Klas Eriksson Omval 2016 Ledamot Torbjörn Åkeson Omval 2016 Ledamot Mikael Rehnberg Fyllnadsval 2015 Suppleant Vakant Nyval 2016 Avgår Kennet Lundqvist avgår på egen begäran i förtid. Mikael Rehnberg föreslås ta över Kennets plats. Suppleant har saknats under det gångna året. Tyvärr har valberedningen inte lyckats finna någon lämplig kandidat till denna post. Valberedning Ingemar Stig Sammankallande Avgår Lennart Hallme Mats Bohlin

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2014

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2014 Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2014 Plats: Linköpings Motorstadion, Linköping. Tid: Lördag 2014-10-04 Kl. 16.00 Välkomna! / Styrelsen Dagordning 1. Mötets öppnande. Fråga om mötet blivit behörigen

Läs mer

Protokoll MCHK-Racing årsmöte

Protokoll MCHK-Racing årsmöte Protokoll MCHK-Racing årsmöte 2012-10-06 Plats: Lindköping motorstadion, Linköping. Tid: lördag 2012-10-06 Kl. 16.00 1. Mötets öppnande. Frågan ställdes om mötet blivit behörigen sammankallat, vilken besvarades

Läs mer

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2013

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2013 Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2013 Plats: Linköpings Motorstadion, Linköping. Tid: Lördag 2013-10-05 Kl. 16.00 Välkomna! / Styrelsen Dagordning 1. Mötets öppnande. Fråga om mötet blivit behörigen

Läs mer

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2012

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2012 Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2012 Plats: Linköpings motorstadion, Linköping. Tid: Lördag 2012-10-06 Kl. 16.00 Dagordning 1. Mötets öppnande. Fråga om mötet blivit behörigen sammankallat. 2. Val av

Läs mer

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2016

Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2016 Kallelse till MCHK-Racings årsmöte 2016 Plats: Linköpings Motorstadion, Linköping. Tid: Lördag 2016-10-01 Kl. 16.00 Välkomna! / Styrelsen Dagordning 1. Mötets öppnande. Fråga om mötet blivit behörigen

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 13 2013

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 13 2013 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 13 2013 2013-12-16 (14.00-18.00) Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Gäster Therése Hammarberg Sammankallande Ledamot Ledamot Ny ledamot

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Versionshistorik Version Status Datum Författare Nytt 1.1 Gällande Daniel Corin Stig

Versionshistorik Version Status Datum Författare Nytt 1.1 Gällande Daniel Corin Stig Stadgar 2013-10-05 Versionshistorik Version Status Datum Författare Nytt 1.1 Gällande 2013-10- 05 Daniel Corin Stig Tid för inskickande av motioner 1.0 Utbytt 2005 Lennart Olander 1 Sektionens namn Motorcykel

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 03-2015 2015-03-03 (19.00-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson Åke Rydergren Sammankallande

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12 2013 2013-12-04 (18.30-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Robin Ericsson Johnnie Silfverhielm Sammankallande

Läs mer

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte

SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte t SPHK NEDRE NORRA Inbjuder alla medlemmar till Årsmöte Lördag 7/3-2015 kl. 17.00 I samband med SPHK NN s Klubbmästerskap. I Norråker, Jämtland. Lokal: Restaurang Utposten, Norråker. Möteshandlingar kommer

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 6-2012

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 6-2012 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 6-2012 2012-07-25 (10.50-19.40) Karlskoga Motorstadion Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25

Svensk Internmedicinsk Förening Protokoll från 47:e årsmötet Clarion Hotell Gillet, Uppsala, 2013-09-25 1 Mötets öppnande SIM s ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Mötets behöriga utlysande Mötet befanns vara stadgeenligt utlyst med kallelse publicerad via föreningens hemsida

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 02-2015 2015-02-08 (14.00-16.00) Hotel Elite Grand, Norrköping Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA 2010-07-28 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 16 JULI 2010 I LUDVIKA Före årsmötesförhandlingarna hälsade vice ordföranden Britt-Marie Fröjdhammar medlemmar och gäster välkomna. Traditionsenligt

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19

Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Protokoll fört vid Svenska Hamiltonstövareföreningens ordinarie årsmöte 2012-05-19 Plats: Munksund, Piteå Mötet inleddes med en tyst minut över avlidne Ove Ström. Därefter hälsade föreningens ordförande

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 13 JULI 2012 I LUDVIKA 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Stig Sjunnesson hälsade medlemmar och gäster välkomna och öppnade årsmötet. Stig Sjunnesson

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014

Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Svensk Senior Golf Årsmöte 2014 på Albatross GK, Göteborg den 11 december 2014 Protokoll 1 Årsmötets öppnande Tf ordföranden Per Ljungberg hälsade medlemmarna hjärtligt välkomna och förklarade årsmöte

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Årsmöte Svedjeholmens IF

Årsmöte Svedjeholmens IF Årsmöte Svedjeholmens IF 2017-07-21 Närvarande: Ett 20-tal medlemmar 1. Mötets öppnanden: Patric öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande av dagordning: Dagordningen godkändes. 3. Årsmötets

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 01-2015 2015-01-06 (11.00-17.00) Kungsholmen, Stockholm Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Gäster Åke Rydergren Sammankallande Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (7) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 4 2013 2013-04-24 (19.00-21.30) Telefon Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Patrik Marklund Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator Gäster

Läs mer

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Protokoll fört vid Hovetorps båtklubbs årsmöte Datum: 2019-03-27 Plats: Landeryds Golfklubb, Linköping Närvarande: 26 st medlemmar Bilaga 1) Närvarolista (endast i sekreterarpärmen, namn publiceras ej

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Stadgar för Svenska Pokerförbundet

Stadgar för Svenska Pokerförbundet Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 1 av 10 Stadgar för Svenska Pokerförbundet Dessa stadgar är antagna vid Svenska Pokerförbundets årsmöte 2010-02-13. Svenska Pokerförbundets Stadgar Sida 2 av 10 Kapitel

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson.

2011-06-15. 2. Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Anette Eliesersson. Hulta Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma 2011-06-15 1. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen justerades med punkt 12a val av ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk.

Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna kl i klubblokalen, Hedefors Bruk. Protokoll över årsmötesförhandlingar för Lerums Bridgeklubb hållna 170908 kl. 17.45 i klubblokalen, Hedefors Bruk. Mötets öppnande Lerums BK:s ordförande Britt-Marie Wahlgren hälsade samtliga närvarande

Läs mer

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018

Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 Protokoll från årsmöte på Åkersberga bibliotek den 13 mars 2018 1 Fråga om stämman blivit behörigen utlyst Mötet konstaterade att årsmötet utlysts i behörig ordning. 2 Val av ordförande vid stämman Maria

Läs mer

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb

Stadgar för Hallands traktorpullingklubb Organisationsnummer 8024186622, nedan kallad Föreningen Föredragna på årsmötet den 23 januari 2016 Fastställda av extra årsmöte den 13 februari 2016 1 Namn och inriktning Föreningen Hallands är en ideell

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

Välkommen på årsmöte!

Välkommen på årsmöte! 2015-02-06 Välkommen på årsmöte! Den 28:e februari är det dags för Djurens Rätt Lunds årsmöte, där vi sammanfattar året som varit och planerar för 2015. Mötet äger rum 11.00-13.00 på Svaneskolan, Möllegatan

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby

Protokoll Visby Vespa Clubs årsmöte Visby Närvarande medlemmar: Se bifogad röstlängd Plats: Bilhusets matsal Tidpunkt: Lördagen den 18 april, med start kl 11. 1. Mötets öppnande. a. Herr ordförande Roland öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (8) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 04-2015 2015-04-14 (19.00-22.15) Telefon Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therese Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Fredrik Hansson Daniel Corin-Stig

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte

Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte Protokoll fört vid Tibetanska Terriersällskapets årsmöte 2016-03-05 Sjögestad motell, Vikingstad 1 Mötets öppnande Ordförande Janne Andersson öppnar mötet och hälsar alla hjärtligt välkomna. 2 Justering

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Trelleborg, Dalabadets Camping. Tid: Kl. 17 45 Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 14:e augusti 2004 1. Mötets öppnande. Åke Kindbom hälsade samtliga varmt välkomna och med ett rungande

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2.

Närvarande: På årsstämman deltog 32 medlemmar från 27 fastigheter, se bilaga 2. JAKOBSDALS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll årsstämma Sida 1 (5) Protokoll från ordinarie årsstämma Tid: Söndagen den 22 mars 2015 kl 19.00 Plats: Hagbyskolans Matsal Närvarande: På årsstämman deltog 32

Läs mer

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna.

1 Namn och sätesort Föreningens namn är Agera Kvinnojour. Föreningen har sin sätesort i Solna. Stadgarna antogs 2014-10-17 Agera Kvinnojour är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som arbetar med våldsutsatta personer definierar sig som kvinnor eller tjejer och deras eventuellt medföljande

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 2, 2011-06-18 vid Boulebanan 1 Ordföranden Lars Danielsson hälsade de 15 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (6) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 12-2014 2014-10-28 (19.00-21.00) Telefon Deltagare SVEMO Patrik Marklund Therése Hammarberg Rikard Sthillert Anja Rauch Sammankallande Ledamot Ledamot Koordinator

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF)

Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) Stadgar för Svensk Räddningshundförarförening (SRhF) 1 Mål Föreningens mål är: - att sprida intresse för och kunskap om räddningshunden - att anordna lägerverksamhet och lagtävlingar för medlemmarna -

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association. Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association. Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Söndagen den 20 januari 2008 klockan 11:00 till 14 (cirka) Plats: Kista Träff, Grönlandssalen, Kista Torg 7, (våningen ovanpå KIsta bibliotek), 100 m

Läs mer

Wästantorps samfällighetsförening

Wästantorps samfällighetsförening Tid: 22 maj 2016, kl. 10.00 Plats: Husaren, Södra Rörum Protokoll Årsstämma 2016 1. Mötets öppnande - Ordförande Bertil Carlie hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Upprop, fullmaktsgranskning

Läs mer