KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 11 april 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 11 april 2005"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 11 april 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 11 april 2005 kl Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Vallentuna den Sten-Åke Adlivankin Ordförande 1. Justerande:... 1 (20)

2 Innehållsförteckning: Sid 1. Justerande: Ansökan planändring Lindöberg Planprogram för centrala Vallentuna Årsredovisning och verksamhetsberättelse Månadsuppföljning februari Skolpengsbelopp läsåret 2005/ Budgetrevidering för år Kommunägda fastigheter som föreslås avyttras Motion. Ett säkrare samhälle Firmateckning, låne- och borgensärenden Utbyggnad av centralarkivet Renovering och komplettering av Bällstarummet Anmälningslista (20)

3 2. Ansökan planändring Lindöberg Dnr Kommunstyrelsen beslutar att avslå begäran om planändring för del av detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg. PEAB har inkommit till kommunstyrelsen, , med ansökan om planändring i Lindöberg. PEAB Sverige AB bygger successivt ut bostäder i Lindöberg enligt gällande detaljplan, D Inom området finns även ett kvarter för kontor. Enligt PEAB är det inte realistiskt att inom överskådlig tid få till stånd den etablering av kontor som planen tillåter. De önskar därför få frågan prövad om ändring från bestämmelsen K (kontor) till B( bostäder) inom gällande detaljplan för Lindöberg. De föreslår utbyggnad av fyra flerfamiljshus med ca 10 lägenheter i varje. En sådan exploatering skulle innebära nära en halvering av bruttoytan i förhållande till gällande plan och vara bättre anpassad till den redan uppförda bebyggelsen. Kommunstaben har remitterat ärendet till samhällsbyggnadsnämnden för yttrande. Samhällsbyggnadsnämnden har den 22 mars 2005 som svar på remissen beslutat att föreslå kommunstyrelsen att avslå begäran om planändring för del av detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg. Samhällsbyggnadsförvaltningens synpunkter Området som berörs av planändringen ligger inom detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg, D som ger möjlighet att inom planområdet uppföra 54 bostäder samt kontorshus om kvm BTA ovan mark med underjordiska kontorskomplement, garage eller p-däck om kvm BTA. Samtliga bostäder är byggda eller under uppförande medan någon kontorsbyggnad inte har byggts. Inom Vallentuna kommun finns för närvarande begränsad tillgång på tomter för kontor inom planlagt område. Det är endast inom detaljplanen för Fågelsångens företagspark och för Västra Rosendals arbetsområde som möjlighet finns att uppföra kontor i någon större omfattning. Området ligger inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats som utgör riksintresse enligt MB 3:8. Detta innebär att området ska skyddas mot åtgärder som påtagligt kan försvåra tillkomsten eller utnyttjandet av anläggningarna. Enligt Översiktsplan 2001 ligger området inom bullerstörd zon där risk finns föreligger att 3 (20)

4 ekvivalentnivån 55dBA eller maxnivån 70 dba överskrids nu och /eller i framtiden. Samhällsbyggnadsförvaltningen har remitterat ärendet till Luftfartsverket. Verket har tidigare i yttrande, , över nu gällande detaljplan tillstyrkt planförslaget med motiveringen att förslaget medförde en minskning av antalet planerade bostäder jämfört med den då gällande detaljplanen från Luftfartsverket anger i sitt yttrande, , att det aktuella området är lokaliserat inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats vilket är att betrakta som riksintresse. Vidare kan de aktuella områdena vid en expansion av flygplatsens verksamhet komma att exponeras för ekvivalentbuller som överstiger FBN 55 dba. Enligt nu gällande koncessionstillstånd för trebanesystemet kan området komma att exponeras för ekvivalentbuller på motsvarande FBN 54 dba vid fullt utnyttjande. Verket anger att gällande detaljplan inte behandlar riksintresset Stockholm- Arlanda flygplats utan enbart gällande koncessionstillstånd. Luftfartsverket avstyrker ansökan om planändring i Lindöberg. Som riktvärden för trafikbuller gäller de av riksdagen beslutade riktvärdena i regeringens proposition 1996/97:53. Här anges bl a att ny bostadsbebyggelse inte får utsättas för utomhusbuller som överskrider ekvivalentnivån 55dBA vid fasad. Av Luftfartsverkets yttrande framgår att aktuella områden kan komma att utsättas för ekivivalentbuller som överstiger 55 dba vid utökning av flygplatsens verksamhet. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att planändring för del av gällande detaljplan för Lindöberg från kontor till bostäder inte är lämplig med hänsyn till den begränsade tillgången på tomter för kontor inom kommunen samt områdets läge inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 22 mars (20)

5 3. Planprogram för centrala Vallentuna Dnr Kommunstyrelsen beslutar att sända ut Planprogram för centrala Vallentuna på samråd. Planprogrammet, med strukturplan och gestaltningsprogram, ska utgöra underlag för fortsatt detaljplanering i centrala Vallentuna. Området utgörs av Vallentunas centrala område. Planprogrammet är det första skedet i detaljplaneprocessen enligt plan- och bygglagen, PBL. I programmet anges gemensamma utgångspunkter för kommande detaljplaner i området när det gäller kvartersstruktur, typ av bebyggelse, vägnät, gång- och cykelstråk, grönområden, service, rekreation och fritid, teknisk försörjning m m samt riktlinjer för gestaltning av stadsmiljön. Planprogrammet ska efter beslut i kommunstyrelsen skickas ut på remiss och ställas ut för samråd med allmänhet, föreningar, näringsliv och myndigheter, Efter remiss och utställning avses planprogrammet överlämnas till kommunfullmäktige för godkännande. Inom området finns det ett antal pågående detaljplaner för vilka programsamråd redan har genomförts. Planarbetet med dessa fortsätter. Detta gäller: Bostäder och handel norr om Centrumpassagen och väster om Banvägen. Planskild korsning mellan Roslagsbanan och Väsbyvägen/Angarnsvägen. Området öster om Mörbyvägen. Bostäder norr om Åby gata, Tegelbruket. För delar av Vallentunas centrala område kommer det sannolikt att dröja flera år innan detaljplanens samrådshandlingar tas fram. Det formella programsamrådet kan komma att göras om för dessa detaljplaner. Syftet med planprogrammet är i huvudsak att de olika utbyggnadsetapperna vid fortsatt utveckling i området ska bilda en sammanhängande stadsmiljö av hög kvalitet och med god funktion, kommunen, kommuninvånare, företagare, byggherrar och andra parter ska ha en gemensam syn på principerna för fortsatt utbyggnad samt 5 (20)

6 strukturplan och gestaltningsprogram ska utgöra underlag för fortsatt detaljplanering, ekonomisk planering och exploateringsavtal. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet 1. Planprogram för centrala Vallentuna 2. Protokoll Styrgruppen för centrala Vallentuna Strukturplan och gestaltningsprogram för centrala Vallentuna Skickas separat 6 (20)

7 4. Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2004 Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Kommunfullmäktige godkänner den framlagda årsredovisningen för 2004 för Vallentuna kommun. Kommunledningskontoret har upprättat årsredovisning för Vallentuna kommun för verksamhetsåret Årsredovisningen innehåller förvaltningsberättelse, verksamhetsberättelser från de olika nämnderna samt en kommentar av kommunalrådet Sten-Åke Adlivankin. Av den ekonomiska översikten framgår att resultatet för kommunen 2004 är positivt, + 42,1 miljoner kr. Av resultatet utgör 34,9 mkr en extraordinär intäkt som uppkommit i samband med försäljningen av kommunens VA-anläggningar. Resultatet exklusive den extraordinära intäkten är 7,2 mkr vilket är i nivå med resultatet enligt den justerade budgeten för Det redovisade resultatet är väsentligt bättre än de redovisade utfallsprognoserna under året och flertalet nämnder visar överskott jämfört med budget. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsberättelser Se särskild bilaga 7 (20)

8 5. Månadsuppföljning februari 2005 Dnr Kommunstyrelsen noterar informationen från nämndernas månadsuppföljning. I bilaga redovisas nämndernas ekonomiska månadsuppföljning för februari månad Kommunstabens kommentarer Nämndernas prognoser över budgetutfallet i månadsuppföljning för februari visar ett underskott med ca 9,5 miljoner kr jämfört med budget. I redovisningen har nämnderna med undantag av utbildningsnämnden - ännu inte beaktat kommunfullmäktiges beslut om överföring av överskott från 2004 års bokslut. Om kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag till ombudgeteringar innebär det att 2005 års driftbudget för nämnderna kommer att tillföras 14 miljoner kr. framgår att samtliga utom socialnämnden, som prognostiserar underskott med 1,3 mkr, bedömer att de klarar verksamheten inom budget 2005 sedan de nämnda ombudgeteringarna beaktats. Skolpengsbudgeten beräknas, enligt barn- och ungdomsnämndens prognos, medföra underskott med ca 4,5 mkr sedan hänsyn tagits till prognoser över barnantalet enligt befolkningsprognos 05A, ökad efterfrågefrekvens inom förskolan samt de nya skolpengsbelopp som föreslås gälla fr o m hösten I särskilt ärende om revidering av 2005 års budget föreslår kommunstaben att skolpengsbudgeten skall tillföras 4 mkr. En något säkrare prognos kommer att redovisas i MU för mars månad då avsikten är att samtliga föreslagna budgetjusteringar ska vara beaktade. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet: 1. Nämndernas månadsuppföljning februari 2005 Se särskild bilaga 8 (20)

9 6. Skolpengsbelopp läsåret 2005/2006 Dnr Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Barn- och ungdomsnämnden har lämnat förslag om fastställande av skolpengsbeloppen att gälla för läsåret 2005/06. Förslaget innebär att pengbeloppet för sexåringar höjs med ca 6 % och att övriga belopp höjs med ca 1,8 %. Kommunstabens synpunkter I fastställd kommunplan för perioden förutsätts att skolpengsbeloppen ska höjas med ca 2 % årligen och att höjningen ska ske läsårsvis. Barn- och ungdomsnämnden har nu lämnat förslag till skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2005/2006. Nämndens förslag innebär att pengen för sexåringarna höjs med ca 6 % och att övriga belopp höjs med ca 1,8 % vilket totalt sett innebär samma kostnadseffekt som den i kommunplanen beaktade höjningen med ca 2 %. Anledningen till förslaget om en större höjning av beloppet för sexåringar är att man anser att skillnaden mot förskolepengen i nuläget är för stor och att sexårsverksamheten kräver en något högre personaltäthet än grundskolans verksamhet för årskurs1-5. Kommunstabens förslag Kommunfullmäktige fastställer följande skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2005/2006: Skolform Belopp kr Höjning kr Förskola 1-2 år Förskola 3-5 år Familjedaghem 1-2 år Familjedaghem 3-5 år Sexåringar Grundskola Grundskola Fritidshem Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar på att utöver en höjning med 2% på samtliga belopp skall grundskola årskurs 1-5 höjas till kr per barn med kompletteringen att pengen till sexåringar skall höjas till 6%. 9 (20)

10 Lars-Bertil Olsson (kd) yrkar med instämmande av Gunnel Orselius- Dahl (fp) att ärendet skall överlämnas till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) ställer Hans Strandins yrkande mot Lars-Bertil Olssons yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Handlingar i ärendet 1. Barn- och ungdomsnämndens protokoll , (20)

11 7. Budgetrevidering för år 2005 Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta om nedanstående förslag till budgetjusteringar. Budgeten för 2005 som beslutades av KF i juni 2004 är nu föremål för en revidering. Orsaken är ombudgeteringar i 2004 års bokslut enligt tjänsteskrivelse , ändrade befolkningsprognoser, ändrade bedömningar av skolpengsbudgeten samt beslutade tilläggsanslag avseende arvoden och omdisponering av medel för friskvård. (Enligt KF beslut 20 december 2004). Förändringar i driftbudget Driftbudgeten har justerats med sammanlagt tkr varav skolpengsramen står för 4000 tkr. För information per nämnd, se bilaga 1. Förändringar i investeringsbudget Investeringsbudgeten är justerad med 6985 tkr i enlighet med tjänsteskrivelse Dessutom är en omflyttning gjord mellan kommunstyrelsen och TUFA. Denna avser anslag för handikappanpassning i Ekebyskolan enligt KF beslut 20 december För detaljer per nämnd, se bilaga 1. Förändringar i skatter och finansiella poster Skatteintäkterna har räknats om med hänsyn till Kommunförbundets prognos i januari 2005 samt den nya befolkningsprognosen. Intäkter från utjämningssystemet är justerade enligt de nya reglerna. Avskrivningar är omräknade med hänsyn till 2004 års utfall, den ursprungliga siffran i 2005 års budget var en felbedömning. Räntenettot har räknats om med hänsyn till att vår låneskuld har minskat. Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar att driftramarna för år 2005 förstärks med följande belopp: Fritidsnämnden tkr Barn- och ungdomsnämnden tkr Skolpengen tkr Utbildningsnämnden tkr Socialnämnden tkr Totalt tkr 11 (20)

12 Kostnaden får minska det beräknade överskottet för år Hans Strandin (s) yrkar också att investeringsramarna ska justeras med år 1 av Barn- och ungdomsnämndens förslag till ombyggnad av Ekebyskolan, dvs med tkr. Sten-Åke Adlivankin (m) yrkar bifall till kommunstabens förslag. Ordföranden Sten-Åke Adlivankin ställer kommunstabens förslag mot Hans Strandins yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins yrkande. Handlingar i ärendet 1. Drift- och investeringar Resultat och likviditet Beräkning av kostnad för skolpeng (20)

13 8. Kommunägda fastigheter som föreslås avyttras Dnr Arbetsutskottet beslutar att till kommunstaben för kompletterande handlingar återremittera föreslagna 1. byggnad på Frösunda Prästgård 2:1 2. del av Brottby 4:1 3. Lilla Garn 4:1 4. del av Sundby 2:2 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av redovisade fastigheter med undantag av Vallentuna-Mörby 1:78, 1:82 och 1:83 samt byggnad på Frösunda Prästgård 2:1, del av Brottby 4:1, Lilla Garn 4:1 och del av Sundby 2:2. I samtliga fall där det finns hyresgäster skall hyresgäst i första hand erbjudas att köpa respektive fastighet. Samhällsbyggnadsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av fastigheter redovisade i protokoll den 8 februari 2005, SBN 5. Kommunstabens synpunkter Samhällsbyggnadsnämnden föreslog den 15 april 2004, 65, kommunfullmäktige besluta att samhällsbygnadsnämnden skulle genomföra försäljning av ett antal redovisade fastigheter till aktuellt marknadspris. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade ärendet till samhällsbyggnadsnämnden den 13 maj 2004 med uppdrag att redovisa de tilltänkta säljobjekten på ett mer detaljerat sätt. Vidare beslutades att samtliga nämnder skulle få möjlighet att yttra sig över ärendet samt att samhällsbyggnadsnämnden skulle redovisa de sammanställda remissvaren till arbetsutskottet. Samhällsbyggnadsnämnden har i ärendet redovisat de remissvar som inkommit samt lämnat kommentarer till dessa för varje fastighet. Kommunstaben föreslår att beslut fattas i enlighet med samhällsbyggnadsnämndens förslag. Yrkanden vid sammanträdet Ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) yrkar att arbetsutskottet beslutar att till kommunstaben för kompletterande handlingar återremittera föreslagna 13 (20)

14 1. byggnad på Frösunda Prästgård 2:1 2. del av Brottby 4:1 3. Lilla Garn 4:1 4. del av Sundby 2:2. Vidare yrkar ordföranden Sten-Åke Adlivankin att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av redovisade fastigheter med undantag av Vallentuna-Mörby 1:78, 1:82 och 1:83 samt byggnad på Frösunda Prästgård 2:1, del av Brottby 4:1, Lilla Garn 4:1 och del av Sundby 2:2. I samtliga fall där det finns hyresgäster skall hyresgäst i första hand erbjudas att köpa respektive fastighet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med ordförandens förslag. Handlingar i ärendet 1. Karta över var fastigheterna ligger 2. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 14 (20)

15 9. Motion. Ett säkrare samhälle Dnr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen. Mauritz Lindroth (s) och Tommy Eckelöv (s) har i en motion till fullmäktige den 20 december 2004 begärt att fritidsnämnden får i uppdrag att lösa vissa frågor som rör förebyggande åtgärder för ett säkrare samhälle. Motionen har remitterats till fritidsnämnden som den 24 februari 2005 har beslutat att frågan skall behandlas i den ordinarie budgetprocessen Kommunstabens synpunkter Kommunfullmäktige har från och med i år permanentat det tidigare projektet Ett tryggare samhälle inom fritidsnämndens ansvarsområde. Fritidsnämnden svarar därmed för att verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt sätt. En utveckling av verksamheten under år 2005 får ske inom ramen för fritidsnämndens budget. I samband med det remmitterade förslaget till Kommunplan har fritidsnämnden möjlighet att begära en utökad ekonomisk ram. Kommunfullmäktige kommer på sitt sammanträden den 20 juni 2005 ta ställning till Kommunplan Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar att motionen bifalles Ordföranden Sten-Åke Adlivankin ställer kommunstabens förslag mot Hans Strandins yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins yrkande. Handlingar i ärendet 1. Motion. Om ett säkrare samhälle 2. Fritidsnämndens protokoll 15 (20)

16 10. Firmateckning, låne- och borgensärenden Dnr Kommunstyrelsen beslutar: Kommunens låne- och borgensförbindelser undertecknas av kommunstyrelsens ordförande Sten-Åke Adlivankin och chefsekonom Ann-Charlotte Järnström samt, vid förfall för Adlivankin av kommunstyrelsens vice ordförande Gunnel Orselius-Dahl samt vid förfall för Järnström av kommundirektör Kjell Johansson. På grund av byte av befattningshavare som chefsekonom krävs ett nytt beslut om firmateckning avseende kommunens låne- och borgensärenden. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. 16 (20)

17 11. Utbyggnad av centralarkivet Dnr Kommunstyrelsen beslutar enligt alternativ 2, att centralarkivets utrymme utökas genom att delar av skyddsrummet byggs ut,och anvisar kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda investeringar i 2005 års budget. Behov finns att utöka centralarkivets kapacitet. Behovet av en komplettering av centralarkivet finns beskrivet i Komrevs utredning I utredningen framgår att arkivet behöver kompletteras med kompakthyllor för att kunna uppfylla kommunens behov av utrymme för arkiv. Tuna fastigheter har gjort två beräkningar ett för att komplettera centralarkivet med kompakthyllor och ett förslag i vilket skyddsrummet i Tunahuset byggs om till centralarkiv som ett komplement till nuvarande centralarkiv. Kostnader och förutsättningar för respektive förslag fördelar sig enligt nedan: 1. Komplettering av centralarkivet med kompakthyllor kr Med detta förslag utökas kapaciteten i arkivet från ca 1000 hyllmeter till 1671 hyllmeter. 2. Ombyggnad av skyddsrum på ca 56 kvm i Tunahuset till arkiv Detta förslag innebär att delar av arkivet kan separeras från nuvarande kommunarkiv. Genom detta utökas utrymmet för föreningsarkivet med ca 20 kvm och för kommunarkivet frigörs ca 36 kvm. Vid denna ombyggnad kommer en årshyra på 28560:-/år också att utgå. Samtliga priser är exkl. moms och i prisläge januari Nya hyllor till det nya föreningsarkivet samt flyttning av arkivet är inte inräknat i denna kostnadsberäkning. Fördelarna med att bygga om skyddsrummet i Tunahuset är flera än att installera kompakthyllor i nuvarande centralarkiv. Bland annat ger det kommunen möjlighet att särskilja den delen av arkivet som ofta besöks av allmänheten tex föreningsarkivet. Förslaget är kr avsätts för ombyggnad av skyddsrummet till arkiv samt att kr/år betalas i intern hyra till Tuna fastigheter. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. 17 (20)

18 12. Renovering och komplettering av Bällstarummet Dnr Kommunstyrelsen beslutar att, Bällstarummet renoveras och att tekniken kompletteras i enlighet med förslaget nedan, och anvisar kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda investeringar i 2005 års budget. Bällstarummet är i behov av renovering och en komplettering av den tekniska utrustningen. Angarnsrummet har genomgått en omfattande renovering och komplettering av AV-teknik, dvs datorprojektor, trådlöstnätverk osv. Önskemål finns att Bällstarummet anpassas i enlighet med Angarnsrummet. Tuna Fastigheter har lämnat ett förslag till kostnadsberäkning för ombyggnad, komplettering med AV-teknik samt utökade möbleringsalternativ för Bällstarummet. En möbelarkitekt har tittat på möbleringen och ljussättningen för att kunna maximera denna. Arkitekten har lämnat ett förslag till ny möblering som möjliggör en flexibilitet för sammanträden och utbildningstillfällen för ca 30 personer. Budgetkostnaden för detta förslag, exkl moms i prisläge mars 2005, bedöms till kronor, fördelat på följande poster: AV-utrustning i likhet med Angarnsrummet 85000:- Projektionsduk i likhet med Angarnsrummet 25000:- Kompletterande möbler och inredning exkl gardiner 70000:- Målning 12000:- Elarbeten inkl kompletterande belysning 45000:- Demontering av bef inredning mm 8000:- Projektering 30000:- Oförutsett 25000:- Installation av AV-tekniken kräver upphandling i enlighet med LOU detta innebär att renoveringen av Bällstarummet kan vara klar tidigast 4 månader efter beslut. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen beslutar att, Bällstarummet renoveras och att tekniken kompletteras i enlighet med förslaget nedan, och anvisar kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda investeringar i 2005 års budget. 18 (20)

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. 19 (20)

20 13. Anmälningslista KS Meddelas och läggs till handlingarna 1 Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 24 februari 2005 Södra Roslagens Brandförsvarsförbund 1 februari 2005 Bilaga bifogad. Socialnämnden 11 8 februari 2005 Förvaltningsövergripande Samverkansgrupp ( ÖS ) 16 februari 2005 AB Össebyhus 17 februari Delegationsbeslut 2.1 Kommundirektör Dnr Anställningsavtal gällande kommunsekreterare vid kommunledningskontoret den 2 mars Cirkulär 05:13 Sveriges Kommuner och Landsting - Överenskommelse om ändring i försäkringsvillkoren för AGS-KL gällande fr o m :15 Sveriges Kommuner och Landsting -Tvisteförhandlingar och arbetsrättsliga processer i domstol 4 Diverse skrivelser Dnr Örjan och Ulla Lid fastighetsägare-begäran att i samverkan med Kommunen detaljplanelägga hela fastigheten Olhamra 1:53 inlämnat den 10 mars Statliga och kommunala beslut Dnr Länsrätten i Stockholms län - den 4 mars 2005 Överklagat beslut i Kommunfullmäktige den 20 december gällande laglighetsprövning enligt kommunallagen Länsrätten avslår överklagandet. 20 (20)

Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum 2005-03-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdagen

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 Kommunstyrelsen extra 2008-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 15 december 2008 kl 17-18.30 ande Ersättare Örjan Lid (m), ordförande Raimo Vuojärvi

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS

Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS Resultatöverföring från 2015 års bokslut 16 KS 2016.142 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 101 Resultatöverföring från 2015 års bokslut (KS 2016.142) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek

K U NGÖRELSE. Tid och plats Kl Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2013-01-28 Tid och plats Kl 19.00 Kulturrummet, Vallentuna kulturhus & bibliotek Kallade tjänstemän Roland Beijer, kommundirektör Victor Kilén, förvaltningschef Kalle Sönnergren,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-02-07 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare samt dag för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-17 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 17 december 2015, 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdag den 15 november 2007 kl 9-9.30 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 136 Elisabeth

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Johan Abrahamsson. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg 2011-11-10 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Torsö, klockan 14.00 14.20 Beslutande Jens Söder (S) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Johan Abrahamsson (M) 2: e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Kulturnämnden 27 januari 2004 Kulturnämnden 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 27 januari 2004 kl 19.00 Kallade tjänstemän Heidi Viman, kultursekreterare

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Utbildningsnämndens arbetsutskott 2005-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s)

Utbildningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Lotta Lann. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-08-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 augusti, kl. 08.30-11.10

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-08-28

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-08-28 Kommunstyrelsen 2000-08-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 28 augusti 2000,

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 34 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 35 Ansökan om att bli borgerlig vigselförrättare 4 36 Remiss - En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) 5 37 Upphandling

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-05-30 KOMMUNSTYRELSENS SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2011-05-30 KOMMUNSTYRELSENS SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 09:00 09:20 KOMMUNSTYRELSENS SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTT Plats: Rodret Ledamöter: Arne Olsson (c) ordförande Olof Lundberg (s) vice ordförande Christina Engström (m) Roger Andersson

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS ) Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-11-04 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 182 Justering mellan barn- och ungdomsnämndens och skolpengens budgetramar (KS 2013.405)

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Steengrafe Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 11 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna torsdagen den 11 mars 2003 kl 16:00-18:40 Jerker

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden 2010-04-15 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 april kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadministrativ

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kommunstyrelsen 2009-11-30 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 30 november 2009, kl 18.00 Obs! Middagsbuffé efter sammanträdet Kallade tjänstemän Tf Kommundirektör

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 5 mars 2008, klockan 17.00-18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Lennart Eriksson (s) Linda Axäng

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 4 april 2001 kl. 17.15 18.00 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m 1 januari KS Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 23 KS 2017.419 3 Kommunstyrelsen 2017-11-20 224 Skolpeng fr.o.m 1 januari 2018 (KS 2017.419) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige fastställer skolpengen

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28

KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 K A LLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2011-03-28 Tid och plats Kl 18.00 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Ann-Charlotte Järnström,Kommundirektör Victor Kilén, chef KS kansli Patric Andersson,

Läs mer

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända.

Tjänsteskrivelse , ansökan och idéförslag, med bilder (bilaga till ansökan) har varit utsända. Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 87 Planbesked Vrå 3:1, TB Exploatering 2015/190 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att ge positivt planbesked. Ärende

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 september 1997. Se bifogad närvarolista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Liss-Daniels

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 8 september 1997. Se bifogad närvarolista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Liss-Daniels AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1997-09-08 1(25) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Maria Johansson Arnström (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS )

Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna. 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS ) VALLENTUNA KOMMUN Protokollsutdrag SID 1(1) Organ: Kommunstyrelsen Datum: 2013-05-06 Plats: Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna 86 Svar på motion (DEX) Ridvägsnät i kommunen (KS 2011.075) BESLUT Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer