Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunledningskontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott"

Transkript

1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna onsdagen den 23 mars 2005 kl Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Gunnel Orselius-Dahl (fp), vice ordförande Elisabeth Rydström (c) Lars-Bertil Ohlsson (kd) Hans Strandin (s) Jaana Tilles (s) Kommundirektör Kjell Johansson Chefsekonom Ove Olsson Tillträdande chefsekonom Ann-Charlotte Järnström IT-chef Lars-Inge Andersson, 42 Hans Strandin (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna Sekreterare Kjell Johansson Paragrafer Ordförande Sten-Åke Adlivankin Justerande Hans Strandin BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunledningskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (30)

2 Innehållsförteckning: Sid Ansökan planändring Lindöberg...3 Planprogram för centrala Vallentuna...5 Årsredovisning och verksamhetsberättelse Månadsuppföljning februari Skolpengsbelopp läsåret 2005/ Budgetrevidering för år Kommunägda fastigheter som föreslås avyttras...13 Upphandling bredband...15 Motion. Ett säkrare samhälle...18 Avrapportering av uppdrag angående Vallentuna Centrum och Tellusområdet...19 Bisysslor år Firmateckning, låne- och borgensärenden...26 Utbyggnad av centralarkivet...27 Renovering och komplettering av Bällstarummet...28 Övriga ärenden (30)

3 Ansökan planändring Lindöberg AU 35 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att avslå begäran om planändring för del av detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg. Ärendet PEAB har inkommit till kommunstyrelsen, , med ansökan om planändring i Lindöberg. PEAB Sverige AB bygger successivt ut bostäder i Lindöberg enligt gällande detaljplan, D Inom området finns även ett kvarter för kontor. Enligt PEAB är det inte realistiskt att inom överskådlig tid få till stånd den etablering av kontor som planen tillåter. De önskar därför få frågan prövad om ändring från bestämmelsen K (kontor) till B( bostäder) inom gällande detaljplan för Lindöberg. De föreslår utbyggnad av fyra flerfamiljshus med ca 10 lägenheter i varje. En sådan exploatering skulle innebära nära en halvering av bruttoytan i förhållande till gällande plan och vara bättre anpassad till den redan uppförda bebyggelsen. Kommunstaben har remitterat ärendet till samhällsbyggnadsnämnden för yttrande. Samhällsbyggnadsnämnden har den 22 mars 2005 som svar på remissen beslutat att föreslå kommunstyrelsen att avslå begäran om planändring för del av detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg. Samhällsbyggnadsförvaltningens synpunkter Området som berörs av planändringen ligger inom detaljplan för bostäder och kontor i Lindöberg, D som ger möjlighet att inom planområdet uppföra 54 bostäder samt kontorshus om kvm BTA ovan mark med underjordiska kontorskomplement, garage eller p-däck om kvm BTA. Samtliga bostäder är byggda eller under uppförande medan någon kontorsbyggnad inte har byggts. Inom Vallentuna kommun finns för närvarande begränsad tillgång på tomter för kontor inom planlagt område. Det är endast inom detaljplanen för Fågelsångens företagspark och för Västra Rosendals arbetsområde som möjlighet finns att uppföra kontor i någon större omfattning. Området ligger inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats som utgör riksintresse enligt MB 3:8. Detta innebär att området ska skyddas mot åtgärder som påtagligt kan försvåra tillkomsten eller utnyttjandet av anläggningarna. Enligt Översiktsplan 2001 ligger området inom bullerstörd zon där risk finns föreligger att 3 (30)

4 ekvivalentnivån 55dBA eller maxnivån 70 dba överskrids nu och /eller i framtiden. Samhällsbyggnadsförvaltningen har remitterat ärendet till Luftfartsverket. Verket har tidigare i yttrande, , över nu gällande detaljplan tillstyrkt planförslaget med motiveringen att förslaget medförde en minskning av antalet planerade bostäder jämfört med den då gällande detaljplanen från Luftfartsverket anger i sitt yttrande, , att det aktuella området är lokaliserat inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats vilket är att betrakta som riksintresse. Vidare kan de aktuella områdena vid en expansion av flygplatsens verksamhet komma att exponeras för ekvivalentbuller som överstiger FBN 55 dba. Enligt nu gällande koncessionstillstånd för trebanesystemet kan området komma att exponeras för ekvivalentbuller på motsvarande FBN 54 dba vid fullt utnyttjande. Verket anger att gällande detaljplan inte behandlar riksintresset Stockholm- Arlanda flygplats utan enbart gällande koncessionstillstånd. Luftfartsverket avstyrker ansökan om planändring i Lindöberg. Som riktvärden för trafikbuller gäller de av riksdagen beslutade riktvärdena i regeringens proposition 1996/97:53. Här anges bl a att ny bostadsbebyggelse inte får utsättas för utomhusbuller som överskrider ekvivalentnivån 55dBA vid fasad. Av Luftfartsverkets yttrande framgår att aktuella områden kan komma att utsättas för ekivivalentbuller som överstiger 55 dba vid utökning av flygplatsens verksamhet. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att planändring för del av gällande detaljplan för Lindöberg från kontor till bostäder inte är lämplig med hänsyn till den begränsade tillgången på tomter för kontor inom kommunen samt områdets läge inom influensområdet för Stockholm- Arlanda flygplats. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med samhällsbyggnadsförvaltningens förslag. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 22 mars (30)

5 Planprogram för centrala Vallentuna AU 36 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar att sända ut Planprogram för centrala Vallentuna på samråd. Ärendet Planprogrammet, med strukturplan och gestaltningsprogram, ska utgöra underlag för fortsatt detaljplanering i centrala Vallentuna. Området utgörs av Vallentunas centrala område. Planprogrammet är det första skedet i detaljplaneprocessen enligt plan- och bygglagen, PBL. I programmet anges gemensamma utgångspunkter för kommande detaljplaner i området när det gäller kvartersstruktur, typ av bebyggelse, vägnät, gång- och cykelstråk, grönområden, service, rekreation och fritid, teknisk försörjning m m samt riktlinjer för gestaltning av stadsmiljön. Planprogrammet ska efter beslut i kommunstyrelsen skickas ut på remiss och ställas ut för samråd med allmänhet, föreningar, näringsliv och myndigheter, Efter remiss och utställning avses planprogrammet överlämnas till kommunfullmäktige för godkännande. Inom området finns det ett antal pågående detaljplaner för vilka programsamråd redan har genomförts. Planarbetet med dessa fortsätter. Detta gäller: Bostäder och handel norr om Centrumpassagen och väster om Banvägen. Planskild korsning mellan Roslagsbanan och Väsbyvägen/Angarnsvägen. Området öster om Mörbyvägen. Bostäder norr om Åby gata, Tegelbruket. För delar av Vallentunas centrala område kommer det sannolikt att dröja flera år innan detaljplanens samrådshandlingar tas fram. Det formella programsamrådet kan komma att göras om för dessa detaljplaner. Syftet med planprogrammet är i huvudsak att de olika utbyggnadsetapperna vid fortsatt utveckling i området ska bilda en sammanhängande stadsmiljö av hög kvalitet och med god funktion, kommunen, kommuninvånare, företagare, byggherrar och andra parter ska ha en gemensam syn på principerna för fortsatt utbyggnad samt 5 (30)

6 strukturplan och gestaltningsprogram ska utgöra underlag för fortsatt detaljplanering, ekonomisk planering och exploateringsavtal. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet 1. Planprogram för centrala Vallentuna, daterad 2. Protokoll Styrgruppen för centrala Vallentuna Strukturplan och gestaltningsprogram för centrala Vallentuna, daterad 6 (30)

7 Årsredovisning och verksamhetsberättelse 2004 AU 37 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Kommunfullmäktige godkänner den framlagda årsredovisningen för 2004 för Vallentuna kommun. Ärendet Kommunledningskontoret har upprättat årsredovisning för Vallentuna kommun för verksamhetsåret Årsredovisningen innehåller förvaltningsberättelse, verksamhetsberättelser från de olika nämnderna gsamt en kommentar av kommunalrådet Sten-Åke Adlivankin. Av den ekonomiska översikten framgår att resultatet för kommunen 2004 är positivt, + 42,1 miljoner kr. Av resultatet utgör 34,9 mkr en extraordinär intäkt som uppkommit i samband med försäljningen av kommunens VA-anläggningar. Resultatet exklusive den extraordinära intäkten är 7,2 mkr vilket är i nivå med resultatet enligt den justerade budgeten för Det redovisade resultatet är väsentligt bättre än de redovisade utfallsprognoserna under året och flertalet nämnder visar överskott jämfört med budget. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsberättelser 7 (30)

8 Månadsuppföljning februari 2005 AU 38 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen noterar informationen från nämndernas månadsuppföljning. Ärendet I bilaga redovisas nämndernas ekonomiska månadsuppföljning för februari månad Kommunstabens kommentarer Nämndernas prognoser över budgetutfallet i månadsuppföljning för februari visar ett underskott med ca 9,5 miljoner kr jämfört med budget. I redovisningen har nämnderna med undantag av utbildningsnämnden - ännu inte beaktat kommunfullmäktiges beslut om överföring av överskott från 2004 års bokslut. Om kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag till ombudgeteringar innebär det att 2005 års driftbudget för nämnderna kommer att tillföras 14 miljoner kr. Av nämndernas prognoser framgår att samtliga utom socialnämnden, som prognostiserar underskott med 1,3 mkr, bedömer att de klarar verksamheten inom budget 2005 sedan de nämnda ombudgeteringarna beaktats. Skolpengsbudgeten beräknas, enligt barn- och ungdomsnämndens prognos, medföra underskott med ca 4,5 mkr sedan hänsyn tagits till prognoser över barnantalet enligt befolkningsprognos 05A, ökad efterfrågefrekvens inom förskolan samt de nya skolpengsbelopp som föreslås gälla fr o m hösten I särskilt ärende om revidering av 2005 års budget föreslår kommunstaben att skolpengsbudgeten skall tillföras 4 mkr. En något säkrare prognos kommer att redovisas i MU för mars månad då avsikten är att samtliga föreslagna budgetjusteringar ska vara beaktade. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet: 1. Nämndernas månadsuppföljning februari (30)

9 Skolpengsbelopp läsåret 2005/2006 AU 39 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Ärendet Barn- och ungdomsnämnden har lämnat förslag om fastställande av skolpengsbeloppen att gälla för läsåret 2005/06. Förslaget innebär att pengbeloppet för sexåringar höjs med ca 6 % och att övriga belopp höjs med ca 1,8 %. Kommunstabens synpunkter I fastställd kommunplan för perioden förutsätts att skolpengsbeloppen ska höjas med ca 2 % årligen och att höjningen ska ske läsårsvis. Barn- och ungdomsnämnden har nu lämnat förslag till skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2005/2006. Nämndens förslag innebär att pengen för sexåringarna höjs med ca 6 % och att övriga belopp höjs med ca 1,8 % vilket totalt sett innebär samma kostnadseffekt som den i kommunplanen beaktade höjningen med ca 2 %. Anledningen till förslaget om en större höjning av beloppet för sexåringar är att man anser att skillnaden mot förskolepengen i nuläget är för stor och att sexårsverksamheten kräver en något högre personaltäthet än grundskolans verksamhet för årskurs1-5. Kommunstabens förslag Kommunfullmäktige fastställer följande skolpengsbelopp att gälla för läsåret 2005/2006: Skolform Belopp kr Höjning kr Förskola 1-2 år Förskola 3-5 år Familjedaghem 1-2 år Familjedaghem 3-5 år Sexåringar Grundskola Grundskola Fritidshem Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar på att utöver en höjning med 2% på samtliga belopp skall grundskola årskurs 1-5 höjas till kr per barn med kompletteringen att pengen till sexåringar skall höjas till 6%. 9 (30)

10 Lars-Bertil Olsson (kd) yrkar med instämmande av Gunnel Orselius- Dahl (fp) att ärendet skall överlämnas till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Beslutsgång Ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) ställer Hans Strandins yrkande mot Lars-Bertil Olssons yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att överlämna ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Handlingar i ärendet 1. Barn- och ungdomsnämndens protokoll , (30)

11 Budgetrevidering för år 2005 AU 40 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta om nedanstående förslag till budgetjusteringar. Ärendet Budgeten för 2005 som beslutades av KF i juni 2004 är nu föremål för en revidering. Orsaken är ombudgeteringar i 2004 års bokslut enligt tjänsteskrivelse , ändrade befolkningsprognoser, ändrade bedömningar av skolpengsbudgeten samt beslutade tilläggsanslag avseende arvoden och omdisponering av medel för friskvård. (Enligt KF beslut 20 december 2004). Förändringar i driftbudget Driftbudgeten har justerats med sammanlagt tkr varav skolpengsramen står för 4000 tkr. För information per nämnd, se bilaga 1. Förändringar i investeringsbudget Investeringsbudgeten är justerad med 6985 tkr i enlighet med tjänsteskrivelse Dessutom är en omflyttning gjord mellan kommunstyrelsen och TUFA. Denna avser anslag för handikappanpassning i Ekebyskolan enligt KF beslut 20 december För detaljer per nämnd, se bilaga 1. Förändringar i skatter och finansiella poster Skatteintäkterna har räknats om med hänsyn till Kommunförbundets prognos i januari 2005 samt den nya befolkningsprognosen. Intäkter från utjämningssystemet är justerade enligt de nya reglerna. Avskrivningar är omräknade med hänsyn till 2004 års utfall, den ursprungliga siffran i 2005 års budget var en felbedömning. Räntenettot har räknats om med hänsyn till att vår låneskuld har minskat. Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar att driftramarna för år 2005 förstärks med följande belopp: Fritidsnämnden tkr Barn- och ungdomsnämnden tkr Skolpengen tkr Utbildningsnämnden tkr Socialnämnden tkr Totalt tkr 11 (30)

12 Kostnaden får minska det beräknade överskottet för år Hans Strandin (s) yrkar också att investeringsramarna ska justeras med år 1 av Barn- och ungdomsnämndens förslag till ombyggnad av Ekebyskolan, dvs med tkr. Sten-Åke Adlivankin (m) yrkar bifall till kommunstabens förslag. Beslutsgång Ordföranden Sten-Åke Adlivankin ställer kommunstabens förslag mot Hans Strandins yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins yrkande. Handlingar i ärendet 1. Drift- och investeringar Resultat och likviditet Beräkning av kostnad för skolpeng (30)

13 Kommunägda fastigheter som föreslås avyttras AU 41 Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutar att till kommunstaben för kompletterande handlingar återremittera föreslagna 1. byggnad på Frösunda Prästgård 2:1 2. del av Brottby 4:1 3. Lilla Garn 4:1 4. del av Sundby 2:2 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av redovisade fastigheter med undantag av Vallentuna-Mörby 1:78, 1:82 och 1:83 samt byggnad på Frösunda Prästgård 2:1, del av Brottby 4:1, Lilla Garn 4:1 och del av Sundby 2:2. I samtliga fall där det finns hyresgäster skall hyresgäst i första hand erbjudas att köpa respektive fastighet. Ärendet Samhällsbyggnadsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av fastigheter redovisade i protokoll den 8 februari 2005, SBN 5. Kommunstabens synpunkter Samhällsbyggnadsnämnden föreslog den 15 april 2004, 65, kommunfullmäktige besluta att samhällsbygnadsnämnden skulle genomföra försäljning av ett antal redovisade fastigheter till aktuellt marknadspris. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade ärendet till samhällsbyggnadsnämnden den 13 maj 2004 med uppdrag att redovisa de tilltänkta säljobjekten på ett mer detaljerat sätt. Vidare beslutades att samtliga nämnder skulle få möjlighet att yttra sig över ärendet samt att samhällsbyggnadsnämnden skulle redovisa de sammanställda remissvaren till arbetsutskottet. Samhällsbyggnadsnämnden har i ärendet redovisat de remissvar som inkommit samt lämnat kommentarer till dessa för varje fastighet. Kommunstaben föreslår att beslut fattas i enlighet med samhällsbyggnadsnämndens förslag. Yrkanden vid sammanträdet Ordföranden Sten-Åke Adlivankin (m) yrkar att arbetsutskottet beslutar att till kommunstaben för kompletterande handlingar återremittera föreslagna 13 (30)

14 1. byggnad på Frösunda Prästgård 2:1 2. del av Brottby 4:1 3. Lilla Garn 4:1 4. del av Sundby 2:2. Vidare yrkar ordföranden Sten-Åke Adlivankin att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta: Samhällsbyggnadsnämnden får genomföra försäljning av redovisade fastigheter med undantag av Vallentuna-Mörby 1:78, 1:82 och 1:83 samt byggnad på Frösunda Prästgård 2:1, del av Brottby 4:1, Lilla Garn 4:1 och del av Sundby 2:2. I samtliga fall där det finns hyresgäster skall hyresgäst i första hand erbjudas att köpa respektive fastighet. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med ordförandens förslag. Handlingar i ärendet 1. Karta över var fastigheterna ligger 2. Samhällsbyggnadsnämndens protokoll 14 (30)

15 Upphandling bredband AU 42 Dnr Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner redovisat förslag till avtal med Skanova inkl. 5 bilagor och uppdrar till ordföranden att underteckna detsamma. Ärendet Staten har tillskjutit medel för utbyggnad av IT-infrastruktur ( bredband ) i en stor del av landet. För Vallentunas del kan maximalt 6,7 mkr (33%) i statsbidrag utgå vid en total projektkostnad av 20 mkr. Förutsättningar är dels att kommunen har upprättat och länsstyrelsen har godkänt en plan för utbyggnaden, dels att kommunen medfinansierar med (minst) 5%, dels att det går att finansiera resterande 62% genom andra aktörer. Kommunfullmäktige antog i mars 2004 en sådan plan som sedermera också har godkänts av länsstyrelsen. Planen innehåller en prioritering av orter utanför Vallentuna tätort. Under sommaren och hösten 2004 har en upphandling pågått som syftar till att få stånd en utbyggnad enligt programmet. Som ett av kriterierna anges största möjliga befolkningsteckning. Vid kommunstyrelsens sammanträde redovisades två inkomna anbud. Kommunstyrelsen beslöt följande: IT-chefen ges i uppdrag att slutföra förhandlingar med leverantör A. Kommunstyrelsen delegerar till arbetsutskottet att godkänna avtal med leverantör A. Kommunstyrelsen anvisar 650 tkr ur anslaget för oförutsedda investeringar 2005 (skall täcka kommunal medfinansiering samt konsultkostnader). Samtliga beslut under förutsättning av länsstyrelsens godkännande. Nya omständigheter Den 22/ beslöt regeringen att frysa en väsentlig del av statsbidragen för bredbandsutbyggnaden. Under januari och februari månad har såväl länsstyrelser som Sveriges kommuner och landsting försökt få till stånd en ändring av detta beslut, hittills utan framgång. På grund av det uppkomna läget har ärendet vid flera tillfällen dragits tillbaka från arbetsutskottets agenda. 15 (30)

16 Under de två senaste veckorna har emellertid öppnats en ny möjlighet till finansiering av första halvan av kommunernas projekt i Stockholms län. Länsstyrelsen kan förskottera medel motsvarande de frysta beloppen ur det anslag som är avsett att täcka vita fläckar som uppstår vid upphandling av bredband i glesbygd. Därför har Vallentuna efter underhandsöverläggningar med länsstyrelsen ingett en projektansökan den 17 mars Länsstyrelsen har med beslut den 21 mars 2005 godkänt projektansökan och kommer att kreditera kommunens skattekonto med de belopp som anges nedan. Därefter har slutförhandlingar skett med den leverantör A som nämns ovan (TeliaSonera Networks Sales AB, i fortsättningen kallad Skanova). Nu föreligger ett avtalsförslag senast justerat den 23 mars Avtalsförslaget redovisas vid arbetsutskottets sammanträde den 23 mars. I förhållande till ursprungligt anbud har följande förändringar skett: Vallbostrand (KC51) utgår, ligger inom Vallentuna tätort Lindöberg (KC50) tillkommer, försörjer vit fläck NV om Vallentuna tätort Lokalt fibernät i Brottby, utgår Lokalt fibernät i Lindholmen, utgår Totala kostnaden sjunker härigenom från kr till kr. Enligt avtalet byggs samtliga telestationer i kommunen ut för att leverera ADSL2+, vilket innebär upp till 24 Mb/s. Genom utbyggnaden nås 99,5% av befolkningen. Utbyggnaden skall enligt avtalet vara klart senast den 31 december Kommunens medfinansiering blir då 5% av den lägre summan, dvs kr. Vid avtalets undertecknande kommer hälften av denna summa att betalas ut, och resten när projektet är slutbesiktigat och godkänt av länsstyrelsen. Statens medfinansiering i form av kredit till kommunens skattekonto uppgår till 33%, i första omgången kr. Resterande 62% står Skanova för. Ärendets tidigare behandling Kommunstyrelsen har den 6 december beslutat att IT-chefen ges i uppdrag att slutföra förhandlingar med leverantör A. Kommunstyrelsen delegerar till arbetsutskottet att godkänna avtal med leverantör A. 16 (30)

17 Kommunstyrelsen anvisar 650 tkr ur anslaget för oförutsedda investeringar 2005 (skall täcka kommunal medfinansiering samt konsultkostnader). Samtliga beslut under förutsättning av länsstyrelsens godkännande. Arbetsutskottet har den 13 januari beslutat att om avtal kommer kan fattas vid kommunstyrelsens sammanträde kommer arbetsutskottet att träffas den 31 januari 2005, innan kommunstyrelsens sammanträde. Arbetsutskottet har den 31 januari föreslagit att kommunstyrelsen återremitterar ärendet till arbetsutskottet i avvaktan på att det statliga bidraget åter blir tillgängligt. Beslutsgång Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. Handlingar i ärendet 1. Länsstyrelsens beslut Förhandsbesked statligt stöd till utbyggnad av kommunal IT-infrastruktur Vallentuna kommun 2. Avtal nr N mellan TeliaSonera Network Sales AB och Vallentuna kommun 17 (30)

18 Motion. Ett säkrare samhälle AU 43 Dnr Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen. Ärendet Mauritz Lindroth (s) och Tommy Eckelöv (s) har i en motion till fullmäktige den 20 december 2004 begärt att fritidsnämnden får i uppdrag att lösa vissa frågor som rör förebyggande åtgärder för ett säkrare samhälle. Motionen har remitterats till fritidsnämnden som den 24 februari 2005 har beslutat att frågan skall behandlas i den ordinarie budgetprocessen Kommunstabens synpunkter Kommunfullmäktige har från och med i år permanentat det tidigare projektet Ett tryggare samhälle inom fritidsnämndens ansvarsområde. Fritidsnämnden svarar därmed för att verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt sätt. En utveckling av verksamheten under år 2005 får ske inom ramen för fritidsnämndens budget. I samband med det remmitterade förslaget till Kommunplan har fritidsnämnden möjlighet att begära en utökad ekonomisk ram. Kommunfullmäktige kommer på sitt sammanträden den 20 juni 2005 ta ställning till Kommunplan Yrkanden vid sammanträdet Hans Strandin (s) yrkar att motionen bifalles Beslutsgång Ordföranden Sten-Åke Adlivankin ställer kommunstabens förslag mot Hans Strandins yrkande och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen att besluta i enlighet med kommunstabens förslag. Reservationer De socialdemokratiska ledamöterna reserverar sig till förmån för Hans Strandins yrkande. Handlingar i ärendet 1. Motion. Om ett säkrare samhälle 2. Fritidsnämndens protokoll 18 (30)

19 Avrapportering av uppdrag angående Vallentuna Centrum och Tellusområdet AU 44 Dnr Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar godkänna rapporten. Ärendet Kommunstyrelsens arbetsutskott gav den 24 februari 2005 kommunstaben och samhälsbyggnadsförvaltningen i uppdrag att inleda en diskussion med Bo Richter om centrum och Tellusområdet. Kommundirektören och samhällsbyggnadschefen har den 2 mars inlett överläggningar med Bo Richter som företräder Bricad Holding AB. Bricad Holdning AB har överlämnat ett Förslag till utveckling av Vallentuna Centrum inkl Tellus, och att tillgodose en växande kommuns behov daterad , se bilaga 1. Bricads förslag är ett paket som beskrivs på följande sätt. 1. Köp av kommunens fyra centrumfastigheter med total uthyrningsbar area på m2 och tillhörande avstyckade tomter. 2. Köp av byggrätter innebärande de s.k. norra tomten, ICA-tomten, bibliotekstomten samt parktomten preliminärt bebyggbart med 1 000m2 bibliotek, m2 butiksytor (varav m2 till Ica och m2 på norra tomten) samt m2 bostäder. Vid exploatering av byggrätterna ska parkeringsbehoven för Ica och norra tomten tillgodoses. Tidplan för förvärvet är Betalning sker kontant vid tillträde för befintliga hus. Byggrätterna betalas när byggnadslov erhållits. Detaljstudier och arkitektarbete påbörjas direkt efter förvärvet. Målsättningen är att byggnationen påbörjas inom 1 år och slutförs inom 5 år. 3. Centrum rustas upp generellt. Inglasade partier enligt senare förslag. Total budget ca 20 mkr. Denna satsning görs snarast möjligt och ska bli ett påtagligt bevis på att vi tror på Vallentuna. 4. Tillsättande av en professionell centrumchef/centrumutvecklare. 5. Målsättningen är att bereda jobb för så många som möjligt av befintlig personal i förvaltning och skötsel/underhåll. 6. En löpande marknadsbudget för Centrum på 500 tkr/år i 5 år. 7. Utveckla Tellus-fastigheten med kontorshotell, varierande företagsamhet och där det tillkommer butiksytor på ca m2 som erbjuds sällanköpshandel. 8. Byggande av en bad- och sportanläggning på ca m2 i enlighet med separat presentation. Anläggningen ska drivas av 19 (30)

20 privata entreprenörer. Kommunen behöver inte göra investeringen, anställa personal eller sköta verksamheten. Kommunens ansvar blir att stödja verksamheten med en basintäkt på 4 mkr/år i 15 år, indexreglerat. Anbudet för förvärv med förpliktelser enligt ovan är 120 mkr. Anbudet är preliminärt och om principiell överenskommelse kan träffas får en verifierande analys av intäkter och kostnader göras på det befintliga beståndet. Utbyggnadsmöjligheter och kommunens krav på exploatering ska fastställas. Kommunstabens och samhällsbyggnadsförvaltningens synpunkter Utifrån det givna uppdraget har diskussioner med Bo Richter på Bricad Holding AB inletts. Vid samtalen har redovisats att tänkt förvärvare är ett nybildat företag som skall ägas av Bricad Holding AB och AB Traction. AB Traction är ett börsnoterat bolag vars affärsidé är att i hel- och delägda bolag tillämpa Tractions metod för affärsutveckling och därmed uppnå en hög avkastning och värdetillväxt. Mer information om bolagen finns på deras respektive hemsidor och Denna avrapportering ska ses som en första inledande information till kommunstyrelsens arbetsutskott. Möjlighet till ett samlat försäljningspaket är enligt budet är komplicerat eftersom de olika delarna är planmässigt på olika beredningsstadier. Vår analys av anbudet har därför delats upp utifrån nedanstående rubriker. Försäljning av kommunens fyra Centrumfastigheter Kommunen äger inom Vallentuna Centrum de bebyggda fastigheterna Vallentuna Rickeby 1:7 och 1:59 samt Vallentuna Prästgård 1:63, 1:130 och 1:163 Bricad Holdning AB önskar förvärva dessa fastigheter tillsammans med framtida byggrätter inom centrumområdet (enligt punkt 2 nedan) för 120 mkr. I de anbud som förelåg när kommunen diskuterade en försäljning av fastigheterna år 2002 var det högsta budet 133,8 mkr. Nu angivet anbud bygger på i stort samma underlag som då. Det innebär bl a ett övertagande av befintliga lokalkontrakt förutom för de kommunala verksamheterna. Kommunen ska förbinda sig att föhyra 20 (30)

21 sina lokaler för kr/m2 exkl fastighetskatt med 75% index och en kontraktslängd om 15 år. Anbudets effekt på kommunens budget I bilaga 2 redovisas anbudets effekt på kommunens budget. Beräkningen utgår från en upplåningsränta för kommunen på 2,5%. Den totala nettoeffekten på kommunens resultaträkning blir 6,9 mkr. De negativa kostnader som uppstår är -3,0 mkr för förvaltningarna i ökade hyror och 5,0 mkr för kommunens finansförvaltning. Den positiva effekten uppstår på TuFa med 1,1 mkr. Företagsmässig jämförande kalkyl mellan försäljning och fortsatt kommunalt ägande I bilaga 3 redovisas en jämförande kalkyl mellan följande alternativ Fortsatt kommunalt ägande med måttlig kommersiell satsning och utveckling Fortsatt kommunalt ägande med större kommersiell satsning och utveckling Försäljning av fastigheterna och förhyrning av kommunala lokaler Samma beräkningsgrund har använts i dessa kalkyler, dvs en försäljning till 120 mkr, förhyrning av kommunala lokaler utifrån kr/m2 exkl fastighetsskatt och en kommunal upplåningsränta till 2,5%. Alternativ 1 bygger i stort på nuvarande ambitionsnivå. Alternativ 2 innebär en satsning på centrumledning och en kommersiell upprustning som belastar driften med 5 mkr/år. Alternativ 3 enligt Bricads förslag. Kalkylen visar följande ekonomiska resultat för kommunen. Alternativ tkr Alternativ tkr Alternativ tkr Försäljning av byggrätter Norra tomten (Blivande kvartersmark inom Vallentuna Rickeby 1:67, 1:159, 1:160, 1:168, samt del av 1:436) Enligt Bricads bud ingår denna byggrätt i försäljningssumman 120mkr. I det preliminära avtalet år 2002 med den då tilltänkta köparen uppgick köpeskillingen för denna byggrätt till 16,8 mkr, baserat på en byggrätt för bostäder/handel/kontor om m2 BTA. Det innebar en ersättning med kr/m2 BTA. 21 (30)

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 11 april 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Kommunstyrelsen 11 april 2005 Kommunstyrelsen 11 april 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 11 april 2005 kl.18.00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Vallentuna

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Kommunstyrelsen 29 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 29 maj 2006 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund

PROTOKOLL 1(5) 2011-04-21. Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande. Stefan Hortlund - EXTRA PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 08:30 8:45 Plats: Bäcken Ledamöter: Bill Nilsson, s, ordförande Stefan Hortlund, s Jenny Dahlberg, s Inger Grankvist, s Tomas Egmark, s Harry Nyström, v Matilda Wiklund,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Annika Wallenskog, kommundirektör Ann-Charlotte Järnström, ekonomichef Marianne Sarberg, kommunsekreterare. Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-04-28 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndag den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl

Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2008-03-13 Plats och tid för sammanträdet Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdag den 13 mars 2007 kl 9.00-12.00 Beslutande Örjan Lid (m), ordförande, ej 9 Elisabeth

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05

HAMMARÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (7) Servicenämndens arbetsutskott 2014-03-05 Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Planrummet, kommunhuset kl 13.00 14.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordf Torsten Bill (M) Sara Asp (S) Deltagande ersättare Övriga deltagande Johan Rosqvist, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2009-11-23 1-12 Plats och tid Konferensrum, Norrtull kl 15.30-17.00 Beslutande Thomas Olson (FP), ordf Leif Larsson (C) Barbro Gustafsson (M) i st f Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 28 juni 2016 kl 10:00. Helena Henriksson ANSLAG/BEVIS - Plats och tid C-salen, Heby Folkets Hus kl 14:00-15:10 Beslutande Marie Wilén (C), ordförande Sixten Larsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Bengt Löfling (V) Bernt-Ove Stenmark (KD) Anne-Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott/ planberedningsgrupp 2007-11-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-11-15 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Granbyrummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagen den 15 november 2007 kl 9.00-13.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen 2013-03-14-18 1 (7) Plats och tid 2013-03-14, kl. 08.00 12.30, Lilla salen, Kommunhuset i Simrishamn 2013-03-18, kl. 09.00 12.00, Lilla salen, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Centrumhuset Henån kl ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Centrumhuset Henån kl 08.15-16.00 Beslutande Roger Hansson Gunilla Josefsson Bo Andersson kl.10.15-16.00 144-147 Holger Formgren Bengt Johansson Henry

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-06-11 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 11 juni 2009, kl. 19.00 20.50 ande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-06-17. KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-06-17 PLATS OCH TID KilArena, tisdag 17 juni 2014, 18.00 OBS! FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Per-Inge Pettersson Åke Nilsson Tommy Ejnarsson Övriga deltagande

Läs mer