Administrativa föreskrifter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Administrativa föreskrifter"

Transkript

1 Administrativa föreskrifter Ramavtal Byggprojektledning LOC

2 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 2(22) AU ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Dessa Administrativa föreskrifter ansluter till AMA AF KONSULT 10. För uppdraget gäller ABK 09, Allmänna Bestämmelser för Konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet av år AUA ALLMÄN ORIENTERING Locum AB är en av Sveriges större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på ca 2,1 miljoner kvm lokaler i Stockholms län. Fastighetsbeståndet ägs av Stockholms läns landsting men fastighetsförvaltningen sker genom Locum AB. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Locum AB ägs till 100 % av Stockholms läns landsting. Locums kärnvärden är Kundnytta, Helhetsansvar och Samverkan. Mer finns att läsa på Locums hemsida, AUA.1 AUA.11 AUA.12 AUA.121 AUA.122 AUA.2 AUA.21 Kontaktuppgifter Byggherre Anges vid förnyad konkurrensutsättning Beställare Anges vid förnyad konkurrensutsättning Beställarens kontaktperson under anbudstiden B:s kontaktperson under anbudstiden är Christine Dunaker. Beställarens handläggare B:s handläggare för specifika uppdrag anges i samband med förnyad konkurrensutsättning eller beställning. Orientering om objektet Översiktlig information om objektet För att kunna erbjuda Stockholms läns landstings hyresgäster ändamålsenliga lokaler med rätt funktion genomförs årligen bygginvesteringar för cirka 2 miljarder kronor i de fastigheter Locum förvaltar åt Stockholms läns landsting. Locum ansvar även för inhyrning av externa lokaler på uppdrag av andra delar av landstinget. Det motsvarar byggprojekt per år i vårdmiljöerna.

3 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 3(22) Under de kommande 10 åren ska Stockholms läns landsting dessutom investera 25 miljarder i om-, ny- och tillbyggnation av fastigheter för vården. Dessa är uppdelade i strategiska investeringar, (SI-projekt) samt ersättnings- och rationaliseringsinvesteringar. För ytterligare information se Framtidsplanen för hälso- och sjukvården, Angivna volymer utgör ingen förbindelse om avropsvolym för beställaren utan tjänar endast som orientering om beställarens verksamhet. AUA.22 Objektets läge De fastighetsbestånd som upphandlingen avser är belägna i Stockholms län. Presentation av det landstingsägda fastighetsbeståndet finns att hämta från Locums hemsida, Utöver det landstingsägda fastighetsbeståndet tillkommer även ett hundratal inhyrda lokaler från andra fastighetsägare i Stockholms län. AUA.3 Orientering om projektet och uppdraget B:s målsättning med denna upphandling är att teckna ramavtal med leverantörer. Kontrakt kommer att tilldelas genom förnyad konkurrensutsättning av de ramavtalade leverantörerna Avropsberättigade är Stockholms läns landstings förvaltningar, bolag och stiftelser (SLL), Stockolms konserthusstiftelse och Locum AB. B förbinder sig inte att avropa viss mängd/volym. I de fall volymer anges anger dessa en uppskattad årsförbrukning. Detta ramavtal är avsett för konsulttjänster rörande byggprojektledning och därmed anknutna kringtjänster enligt nedan. Ramavtalet är även avsett för såväl strategiska investeringar inklusive tillhörande ersättningsinvesteringar och rationaliseringsinvesteringar som övriga investeringar och fastighetsunderhåll. Ramavtalet omfattar även konsulttjänster där Locum åtar sig att efter uppdrag från andra delar av landstinget svara för nyetablering, inhyrning, förvaltning och avveckling av lokaler på den externa hyresmarknaden till exempel vårdcentraler. Uppdrag inom ramavtalet kommer att vara av varierande karaktär, större och mindre uppdrag avseende ny-, ombyggnads- och underhållsprojekt.

4 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 4(22) För beställaren är det viktigt att uppdrag utförs i enlighet med Locums kärnvärden kundnytta, helhetsansvar och samverkan, samt Locums riktlinjer. De förnyade konkurrensutsättningarna avser att omfatta konsultuppdrag såsom till exempel enskilda projekt, årsavtal för ett projektområde, ett specifikt kompetensområde eller ett antal fastigheter, konsulter mm. Vid tillämpning av förnyad konkurrensutsättning inbjuds samtliga ramavtalade leverantörer att inkomma med anbud. Vid förnyad konkurrensutsättning avser B att tilldela kontrakt till den leverantör som lämnat lägsta pris alternativt det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet utifrån de tilldelningskriterier och den viktning som anges i respektive förfrågningsunderlag exempelvis pris, kvalitet, kompetens, erfarenhet etc. AUA.4 Förkortningar ABK 09 Allmänna Bestämmelser för Konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet av år B Beställaren K Konsulten LOU Lag om offentlig upphandling (2007:1091) SLL Stockholms läns landsting PBL Plan- och bygglagen UK Underkonsult AUA.5 Begreppsförklaringar Anbud Ensidigt erbjudande om att åta sig förpliktelser enligt definierade krav. Avrop Med avrop avses beställning av konsulttjänster som görs inom årsavtal. Beställare Uppdragsgivare enligt förfrågningsunderlag, beställning eller kontrakt för konsult, entreprenör, leverantör eller uppdragstagare. Beställning Med beställning avses en begäran om leverans.

5 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 5(22) Byggherre Den som för egen räkning utför eller låter utföra mark-, byggnads-, installations-, rivnings- eller anläggningsarbete. Författning Lag, förordning och andra bindande regler enligt kapitel 8 i regeringsformen. Förnyad konkurrensutsättning Förnyad inbjudan att lämna anbud vid ramavtal med flera leverantörer när samtliga villkor inte är fastställda. Generalkonsult Konsult som har avtal med B och med en eller flera underkonsulter. Huvudanbud Anbud helt enligt förfrågningsunderlaget. Kontrakt Ett skriftligt avtal med ekonomiska villkor som sluts mellan B och leverantör, avser utförande av byggentreprenad, leverans av varor eller tillhandahållande av tjänster och undertecknas av parterna. Kvalitet Alla sammantagna egenskaper hos ett objekt eller en tjänst som ger dess förmåga att tillfredsställa uttalade eller underförstådda behov. Kvalitetsplan Handling som anger särskilda kvalitetspåverkande åtgärder och deras ordningsföljd och de resurser som ska användas. Kvalitetsrevision Systematisk och oberoende undersökning för att avgöra om kvalitetspåverkande aktiviteter och tillhörande resultat överensstämmer med vad som planerats och om aktiviteterna genomförts på ett effektivt sätt och är lämpliga för att nå målen. Kvalitetssystem Organisatorisk struktur, rutiner, processer och resurser som är nödvändiga för ledning och styrning av verksamheten med avseende på kvalitet.

6 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 6(22) Miljöstyrning Miljöstyrning är ledningsaktiviteter för att införa, utveckla, uppfylla, revidera och underhålla en organisations miljöpolicy. Miljöledningssystem Den del av det övergripande ledningssystemet som omfattar organisationsstruktur, planering, ansvar, praxis, rutiner, processer och resurser för att utveckla, införa, uppfylla, revidera och underhålla miljöpolicyn. Miljöplan Handling som anger de särskilda miljöpåverkande åtgärderna inom områden som arbetsmetodik, val av byggmaterial, materialhantering, källsortering och omhändertagande av avfall för att säkerställa ett ökat skydd av miljön. Miljöpolicy Uttalande av en organisation om sina intentioner och principer för den egna totala miljöprestanda som utgör grunden för åtgärder och definierar de övergripande miljömålen och de detaljerade miljömålen. Miljörevision Systematisk dokumenterad verifieringsprocess för att på ett objektivt sätt samla in och utvärdera revisionsbelägg för att avgöra om specificerade miljöaktiviteter, företeelser, förhållanden, ledningssystem eller information om dessa överensstämmer med revisionskriterierna och meddela resultaten av denna process till. Ombud Ombud är en fysisk eller juridisk person som har fullmakt att representera annan fysisk eller juridisk person. Sidoanbud Anbud för vilket anbudsgivare i förhållande till förfrågningsunderlaget förutsatt ändrad konstruktion eller vara, ändrad arbetsmetod, ändrad byggtid eller organisation, annan avvikelse, s.k. reservation e.d. Tillhandahålla Ställa till förfogande utan ersättning såvida inte särskilt anges att ersättning ska utgå.

7 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 7(22) Uppdragsavtal Avtal om leverans av efterfrågade tjänster i ett specifikt uppdrag tilldelat genom förnyad konkurrensutsättning inom ramavtalet. Årsavtal Avtal om löpande leverans av efterfrågade tjänster inom en viss tidsperiod för ett avgränsat område tilldelat genom förnyad konkurrensutsättning inom ramavtalet. BIM ByggnadsInformationsModellering. AUB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER Lag (2007:1091) om offentlig upphandling (LOU), tillämpas för upphandlingen. Upphandlingen avser upphandling över tröskelvärdena. AUB.1 AUB.11 AUB.12 AUB.13 AUB.14 AUB.15 Former m.m. för upphandling Upphandlingsförfarande Öppet förfarande. Uppdragsform Konsultuppdrag. Ersättningsform för anbudsgivning Anbudsgivare ersätts inte för nedlagt arbete eller andra kostnader för framtagande av sitt anbud, oavsett om upphandlingen genomförs eller avbryts. Ersättningsform för uppdraget Ersättningsform för uppdrag inom ramavtalet kommer att anges i förfrågningsunderlaget för respektive förnyad konkurrensutsättning. Förutsättningar för upphandlingen Följande förutsättning(ar) gäller för upphandlingen: Upphandlingen kan komma att avbrytas om erforderligt men ännu ej erhållet tillstånd eller beslut påverkar upphandlingen. Upphandlingen kan även komma att avbrytas om andra sakliga skäl föreligger.

8 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 8(22) AUB.2 AUB.21 Förfrågningsunderlag Tillhandahållande av förfrågningsunderlag Anbudsgivare tillhandahålls förfrågningsunderlaget via För tillgång till systemet krävs en inloggning. Användarnamn och lösenord erhålls genom registrering på Efter genomförd registrering får anbudsgivare omedelbar tillgång till systemet. AUB.22 Förteckning över förfrågningsunderlag Följande handlingar utgör förfrågningsunderlag, vilka kompletterar varandra och gäller i följande ordning om inte omständigheterna uppenbarligen föranleder annat: 1. Eventuella förtydliganden och kompletteringar gjorda av B under anbudstiden. 2. Ändringar i ABK 09 som är upptagna i särskild sammanställning under AUC.111 i dessa Administrativa Föreskrifter. 3. ABK 09 (bifogas ej). 4. Dessa Administrativa Föreskrifter daterat Anbudsformulär daterat Bilaga till Anbudsformulär: Mall Utfästelse - Teknisk Personell kapacitet. 7. Gällande byggnadstekniska riktlinjer (bifogas ej) Senaste version hämtas från Locums hemsida Gällande konceptprogram (bifogas ej) Senaste version hämtas från Locums hemsida 9. Uppförandekod för leverantörer (bifogas ej) Hämtas från SLL:s hemsida

9 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 9(22) 10. Sekretessförbindelse (bifogas ej) 11. Informationshandlingar utan inbördes rangordning: Framtidsplan för hälso- och sjukvården (bifogas ej) Aktuellt fastighetsbestånd (bifogas ej) Hämtas från Locums hemsida AUB.24 Frågor under anbudstiden Om anbudsgivaren upplever förfrågningsunderlaget som oklart eller otydligt i något avseende är det viktigt att B kontaktas så att missförstånd kan undvikas. Frågor under anbudstiden ska ställas via frågor och svarsfunktionen i TendSign. B besvarar frågor via samma funktion. Frågor och svarsfunktionen är tillgänglig via annonsen till upphandlingen under Frågor och svar. De som inte registrerat sig i systemet har skyldighet att själva bevaka eventuella frågor och svar i upphandlingen. Svar lämnas enbart genom TendSign för att säkerställa att samtliga anbudsgivare får samma information. Alla som har registrerat sig för att få tillgång till inbjudan kommer att få en avisering via e-post om att nya svar har kompletterats upphandlingen. Frågor ska ha inkommit senast 10 dagar före anbudstidens utgång. B redovisar frågorna och svaren senast 6 dagar före anbudstidens utgång Innan anbud lämnas uppmanas anbudsgivaren att kontrollera om nya uppgifter om upphandlingen har inkommit via TendSign. Endast skriftlig kompletterande uppgift lämnad via TendSign under anbudstiden är bindande för både B och anbudsgivaren. AUB.3 AUB.31 Anbudsgivning Anbuds form och innehåll Anbud ska avges skriftligt och på svenska. Anbudet ska innehålla de handlingar och uppgifter som efterfrågas i förfrågningsunderlaget. Anbudsgivare ska använda det bifogade anbudsformuläret för anbudsgivning. Hänvisningar till Internet, hemsidor e.d. accepteras ej.

10 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 10(22) B använder i denna upphandling elektronisk anbudsgivning via upphandlingssystemet Visma TendSign. Därför accepteras endast elektronisk anbudsgivning via upphandlingssystemet TendSign i denna upphandling. Om anbudsgivaren inte registrerar sig på utan hämtar förfrågningsunderlaget på annat sätt, kan B inte garantera att all information om frågor och svar under anbudstiden kommer anbudsgivaren tillhanda. Anbudsgivaren ansvarar då själv för att kontrollera och hämta tillkomna upplysningar via TendSign. Vid frågor eller support kring hanteringen av systemet kontaktas TendSign support. Sekretess vid upphandling Vid offentlig upphandling råder absolut sekretess till dess att tilldelningsbeslut meddelas eller upphandlingen dessförinnan har avslutats. Därefter blir alla anbudshandlingar som huvudregel offentliga, dock finns möjlighet för anbudsgivare att med stöd av Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) begära sekretess, så kallad kommersiell sekretess, för uppgifter i handlingar som ingår i anbudet. För kommersiell sekretess till skydd för en anbudsgivares uppgifter krävs att uppgifter avser affärs- eller driftförhållanden samt att det av särskild anledning kan antas att anbudsgivaren lider skada om uppgifterna röjs. Om anbudsgivare anser att uppgifter som lämnas i anbud ska omfattas av kommersiell sekretess, ska anbudsgivaren till anbudet bilägga en skriftligen begäran om sekretess. Denna skriftliga begäran om sekretess ska innehålla precisering av vilka uppgifter som avses och vilken skada som skulle åsamkas om uppgifterna röjs efter det att tilldelningsbeslutet har fattats. Observera att uppgifter som rör utvärderingskriterierna endast undantagsvis är av sådan karaktär att de kan beläggas med sekretess av kommersiella skäl. Detta gäller även CV i dess helhet och liknande handlingar innehållande personuppgifter i de fall dessa ingår i utvärderingen. Alla uppgifter som anbudsgivaren vill belägga med sekretess ska lämnas i form av separata bilagor som enkelt kan avskiljas från övriga uppgifter i anbudet vid eventuellt utlämnade av anbud. Vid begäran om sekretess avseende t ex CV eller liknande handlingar bör maskerad kopia av handling vari det finns uppgifter som anbudsgivaren önskar beläggs med sekretess biläggas separat till anbudet. Det är enbart de uppgifter som avser affärs- eller driftförhållanden samt av särskild anledning kan antas medföra att anbudsgivaren lider skada om uppgifterna röjs som ska maskeras. Ett exempel kan vara namn i CV men inte all text i en CV.

11 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 11(22) Prövning av begäran om sekretess sker i samband med att handling begärs ut. Det faktum att en anbudsgivare har begärt sekretess är dock ingen garanti för att uppgiften ifråga vid prövning kommer att anses omfattas av sekretess. Något förhandsbesked om uppgifterna kommer att beläggas med sekretess lämnas inte. Beslut om sekretess kan komma att upphävas av domstol. AUB.311 AUB.312 AUB.313 AUB.32 AUB.33 AUB.34 AUB.4 AUB.5 AUB.51 Huvudanbud Huvudanbud ska avges i full överensstämmelse med förfrågningsunderlaget. Sidoanbud Sidoanbud kommer inte att beaktas. Kompletteringar till anbud Komplettering till anbudet kan komma att begäras in av anbudsgivaren under perioden för utvärdering av anbud. Anbudsgivare ska vara beredd att lämna efterfrågade uppgifter omgående. Anbudstidens utgång Anbudet ska vara B tillhanda enligt uppgifter angivna i TendSign. Anbuds giltighetstid Anbudsgivaren ska vara bunden av sitt anbud 90 dagar efter anbudstidens utgång. I det fall upphandlingen blir föremål för rättslig prövning förlängs anbudets giltighetstid med automatik till dess att upphandlingskontrakt kan tecknas, dock högst 120 dagar utöver angiven giltighetstid. Anbudens giltighetstid kan förlängas ytterligare efter överenskommelse. Adressering Anbud ska skickas in elektroniskt via Anbudsöppning Anbudsöppningen sker som sluten anbudsöppning där endast B:s representanter får närvara. Handelskammarrepresentanter har rätt att närvara om någon anbudsgivare så begär på anbudsgivarens bekostnad. Anbudsprövning Prövning av anbudsgivare Anbudsgivaren ska uppfylla kraven angivna i Anbudsformuläret.

12 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 12(22) AUB.511 AUB.52 AUB.53 Uppgifter från skatte- och kronofogdemyndigheten Värderingsgrunder vid utvärdering av anbud Se Anbudsformulär. Meddelande om beslut efter utvärdering av anbud Anbudsgivarna kommer skriftligen att upplysas om tilldelningsbeslut via TendSign till den e-postadress som anbudsgivaren registrerat i TendSign. Tilldelningsbeslut eller meddelande därom ska inte anses utgöra någon avtalsenlig accept av anbud. AUC AUC.1 AUC.11 UPPDRAGSFÖRESKRIFTER Omfattning Upphandlingen avser konsulttjänster inom byggprojektledning såsom projekt-, projekterings- och byggledning. Utöver dessa roller ska anbudsgivaren även kunna tillhandahålla vid förfrågan till närliggande kompetenser avseende byggprojektledning t ex; tidplanerare, byggarbetsmiljösamordnare (BAS), kontrollansvarig enligt PBL, projektcontroller, installationssamordnare, miljöbyggsamordnare, projektadministratör, hyresgästssamordnare samt även biträdande projekt- och projekteringsledare, informatör osv. Dessa konsulter kan vara anställda av anbudsgivaren eller anlitas som underkonsulter. Omfattning av specifika uppdrag anges vid förnyad konkurrensutsättning. Kontraktshandlingar Med ändring av ABK 09 kap. 1 2 punkterna 1 8 gäller följande ordning: 1. Ramavtal Byggprojektledning daterat med kontraktsbilaga Sekretessförbindelse 2. Ändringar i ABK 09 upptagna i särskild sammanställning 3. ABK Förfrågningsunderlag gällande Ramavtal Byggprojektledning daterat K:s anbud daterat AUC.111 Sammanställning över ändringar i ABK 09 AUC.11 Kontraktshandlingar AUC.31 Beställarens projektorganisation AUC.614 Ersättning för ändringar AUC.7 Rätt till uppdragsresultatet

13 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 13(22) AUC.13 AUC.14 AUC.15 AUC.151 AUC.152 AUC.153 AUC.2 AUC.21 AUC.22 AUC.221 AUC.8 Hävning Förutsättningar Anges vid förnyad konkurrensutsättning. Skydds- och säkerhetsföreskrifter Vid platsbesök gäller att: K ska följa medicinsk personals anvisningar vad gäller hygien-, skydds- och ordningsföreskrifter i medicinska utrymmen. K är skyldig att ta del av lokala säkerhetsföreskrifter Arbeten i driftutrymmen ska ske i samråd med den lokala driftorganisationen och Locums driftcontroller. Information Beställarens informationsansvarige B:s ansvarige för kontakter med massmedia anges vid förnyad konkurrensutsättning. Beställarens informationsverksamhet B:s informationsverksamhet anges vid förnyad konkurrensutsättning. Information till fastighetsägare, boende m.fl. Enligt överenskommelse i samband med uppdrag. Genomförande Beställarens krav på sekretess Vid utförande av uppdrag för B gäller särskilda sekretessbestämmelser. Dessa bestämmelser gäller även för anställda hos K, dennes underkonsulters (UK) anställda och anställda hos UK i senare led. K svarar för att såväl egen personal som anställda hos dennes UK och anställda hos UK i senare led får ta del av och underteckna förbindelse enligt bilaga Sekretessförbindelse. Kvalitets- och miljöstyrning Kvalitetsledning K ska arbeta enligt ett kvalitetsledningssystem som följer SS-EN ISO 9001:2008 eller annat likvärdigt kvalitetsledningssystem. AUC.2211 Beställarens kvalitetsansvarige B:s kvalitetsansvarige för projektet är B:s projektledare.

14 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 14(22) AUC.2212 Konsultens kvalitetsansvarige K ska tillhandahålla en person som ska vara kvalitetsansvarig för uppdraget. AUC.222 Miljöledning K ska arbeta enligt ett miljöledningssystem som följer SS-EN ISO 14001:2004 eller annat likvärdigt miljöledningssystem. AUC.2221 Beställarens miljöansvarige B:s miljöansvarige för projektet är B:s projektledare. AUC.2222 Konsultens miljöansvarige K ska tillhandahålla en person som ska vara miljöansvarig för uppdraget. AUC.223 Plan för kvalitets- och miljöstyrning AUC.2231 Beställarens plan för kvalitets- och miljöstyrning Där det bedrivs hälso- och sjukvård skall det finnas den personal, de lokaler och den utrustning som behövs för att god vård skall kunna ges 1. Standardisering av lokaler, rumsfunktioner och tekniklösningar medför effektivare och säkrare vård, samt långsiktigt hållbara, robusta och ändamålsenliga vårdfastigheter. Locums byggnadstekniska riktlinjer och konceptprogram är styrmedel för att säkerställa lokaler för god vård att lagkrav följs, att krav avseende patientsäkerhet uppfylls och att arbetsmiljön i lokalen är god en gemensam standard som ska gälla för fastigheter förvaltade av Locum. K ska arbeta i enlighet med Locums gällande byggnadstekniska riktlinjer och konceptprogram ) 2 e Hälso- och sjukvårdslag (1982:763) AUC.2232 Konsultens plan för kvalitets- och miljöstyrning K ska vid uppdragsstart upprätta en generell kvalitets- och miljöplan. När B så påkallar ska även projektanpassade planer upprättas. Kvalitets- och miljöåtgärder får redovisas i en handling, exempelvis en projektplan,

15 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 15(22) istället för två separata handlingar. Planerna ska godkännas av B innan genomförande. K ska i kvalitetsplanen minst redovisa kvalitetssäkring avseende: Kvalitetsansvarig. Organisation med ansvarsområden Rutiner för förebyggande åtgärder, avvikelsehantering och ständiga förbättringar. Hantering av handlingar Rutiner för egenkontroll Rutiner för slutkontroll Rutiner för hantering av ändrings- och tilläggsarbeten K ska i miljöplanen minst redovisa: Miljöansvarig. Rutin för hur man säkerställer att miljöprogrammets krav inarbetas i handlingarna. AUC.224 AUC.23 AUC.24 AUC.241 AUC.242 AUC.243 Kvalitets- och miljörevision B kan komma att genomföra revisioner/kontroller avseende bland annat kvalitet och miljö. Tillstånd m.m. Tillhandahållande av handlingar och uppgifter Informationssamordning Innan uppdrag startar kan det komma att genomföras ett CAD/BIM startmöte där nivå på informationsutbyte, informationssamordning och informationsleveranser beslutas. B:s projektledare kallar till mötet. Tillhandahållande av handlingar och uppgifter från beställaren Om Locum har CAD/BIM modell av objektet så görs modellen tillgänglig för K enligt B:s gällande riktlinjer för CAD/BIM. Tillhandahållande av handlingar och uppgifter från konsulten B ska löpande ges möjlighet att granska handlingarna och projekterad originaldata. Granskningsrutiner tas fram tillsammans med B.

16 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 16(22) AUC.3 AUC.31 Organisation Beställarens projektorganisation Anges vid förnyad konkurrensutsättning. Med ändring av ABK 09 ska kap 3 3 st 4 ej gälla. AUC.32 Konsultens uppdragsorganisation K:s personal inklusive personal hos UK ska ha erforderlig utbildning, erfarenhet, behörighet och språkkunskap för sina arbetsuppgifter. K:s organisation får ej förändras utan beställarens skriftliga godkännande. Vid utbyte i organisationen skall likvärdiga erfarenheter etc. kunna styrkas. För uppdrag specifika krav på kompetens och erfarenhet anges i samband med förnyad konkurrensutsättning. K:s leveranskapacitet om antal erbjudna konsulter i enlighet med punkt Kompetenskrav i Anbudsformuläret, ska hållas intakt under hela avtalsperioden. K ska ha kunskap om, kunna planera för, samt medverka i de BIMprocesser och tillämpningar som projektet tar fram. K bör även kunna bidra aktivt med förslag på egna tillämpningar. AUC.33 Möten K ska på B:s begäran medverka vid samtliga projekt- och uppdragsanknutna möten. Parterna har skyldighet att fortlöpande informera varandra om förhållanden som har betydelse för ramavtalet. Parterna ska samarbeta under avtalsperioden. B avser att årligen hålla kontraktsmöten där omständigheter som påverkar ramavtalsförhållandet diskuteras. B äger rätt att antingen själva eller genom utsett ombud kontrollera och följa upp att avtalsvillkoren uppfylls.

17 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 17(22) AUC.331 AUC.34 AUC.35 Startmöte Vid startmöte ska parterna gå igenom avtalshandlingarna och dess bilagor samt klargöra eventuella frågor kring avtalet. B kallar till startmöte. Ersättning för deltagande utgår ej. Tillsyn och kontroll enligt PBL I de fall tillsyn och kontroll enligt PBL ska ingå i Ks uppdrag anges detta vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativt vid avrop. Underkonsulter Eventuella UK ska uppfylla de krav som gäller för uppdraget. K ansvarar för UK på motsvarande sätt som om K själv utfört UK:s åtagande. Anlitande eller byte av UK under avtalstiden får inte ske utan B:s skriftliga medgivande. AUC.36 AUC.37 AUC.371 Uppgifter om sidokonsultuppdrag och andra arbeten Anges vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativt vid avrop. Samordning Samordning av arbete Den som är ansvarig för samordning av arbete ska ansvara för en fullständig samordning av egna jämte sidokonsulters handlingar. Samordningsansvaret ska avse tidsmässig samordning, utrymmessamordning samt system- och funktionssamordning. Samordningsansvaret innebär ett ansvar för att projekteringen som helhet färdigställs på utsatt tid, utrymmesmässigt är genomförbar med beaktande av arbetsmiljölagens krav samt de projekterade lösningarna sammantaget ger avsedd funktion. Om samordningsansvaret faller på K ska samordningsansvarig namnges vid den förnyade konkurrensutsättningen eller vid avrop. AUC.374 Samordning av arbetsmiljö AUC.3741 Byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering (BAS-P) K kan för specifika uppdrag komma att utses till att vara byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering av projektet med de uppgifter som anges i arbetsmiljölagen kap 3 7a samt i anslutande föreskrifter.

18 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 18(22) AUC.3742 Byggarbetsmiljösamordnare för utförande (BAS-U) K kan för specifika uppdrag komma att utses till att vara byggarbetsmiljösamordnare för utförande av arbetet med de uppgifter som anges i arbetsmiljölagen kap 3 7b samt i anslutande föreskrifter. AUC.3743 Upplysning om byggarbetsmiljösamordnare Senast vid uppdragsstart av specifikt uppdrag anges vem som är uppdragets byggarbetsmiljösamordnare för planering och projektering. AUC.38 Uppförandekod för leverantörer K ska fullgöra sina skyldigheter enligt lag och avtal, t.ex. avseende momsregistrering, inbetalning av socialförsäkringsavgifter och skatter. K ska vidare uppfylla de krav som gäller enligt SLL:s uppförandekod för leverantörer, se länk För det fall K använder underkonsulter för fullgörande av arbete för leverans enligt detta avtal, ska K gentemot B ansvara för att sådan underkonsult uppfyller villkoren enligt ovan. Inspektion och kontroll I syfte att möjliggöra kontroll av efterlevande av avtalsvillkor enligt AUC.38 ska K: 1. snarast möjligt efter B:s begäran förse B med relevant information om arbets- och anställningsförhållanden för arbetstagare som utför arbete för leverans enligt detta avtal 2. tillåta inspektion utan förbehåll, av B eller av B utsedd oberoende tredje part, på arbetsplatsen där arbete utförs för leverans enligt detta avtal 3. tillse att relevanta uppgifter om arbets- och anställningsförhållanden för arbetstagare som utför arbete för leverans enligt detta avtal finns tillgängliga på arbetsplatsen för B eller av B utsedd oberoende tredje parts kontroll, samt 4. ej straffa, avskeda eller på annat sätt diskriminera arbetstagare som utför arbete för leverans enligt detta avtal och som lämnar information om efterlevnaden av avtalsvillkor. AUC.4 Tider Ramavtal träder i kraft från den dag då det undertecknats av båda parter och löper därefter i två (2) år med möjlighet för B att förlänga avtalstiden med upp till 24 månader. Maximal avtalstid är fyra (4) år.

19 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 19(22) Att ramavtal upphört att gälla ska inte påverka giltigheten av årsavtal eller uppdragsavtal som ingåtts under ramavtalets giltighetstid. Årsavtal eller uppdragsavtal kan emellertid inte ingås efter det att ramavtalets avtalsperiod har gått ut. Detta hindrar dock inte att uppdrag kan utföras vid en senare tidpunkt, under förutsättning att årsavtal eller uppdragsavtal tecknats inom ramavtalets avtalsperiod. AUC.41 AUC.42 AUC.44 AUC.45 AUC.5 AUC.53 AUC.54 AUC.6 AUC.61 AUC.611 Tidplan Anges i samband med uppdrag. Uppdragsstart Uppdragsstart för specifika uppdrag anges vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativt vid avrop. Färdigställandetid Färdigställandetid för specifika uppdrag anges vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativ avrop. Vite vid försening Anges vid förnyad konkurrensutsättning. Ansvar Konsultens skadeståndsskyldighet Se ABK 09 kap 5 3. Försäkring Se ABK 09 kap 5 3 och K ska lämna bevis om gällande konsultansvarsförsäkring i samband med kontraktsskrivning och på B:s anmodan. Ekonomi Ersättning För uppdrag inom ramavtalet kommer rörligt alternativt fast arvode tillämpas i enlighet med vad som anges vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativt vid avrop. Rörligt arvode För uppdrag med ersättningsformen rörligt arvode gäller att K vid den förnyade konkurrensutsättningen alternativt inför uppdragsstart ska upprätta budget för

20 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 20(22) specificerade uppdrag. Upprättad budget gäller först efter överenskommelse med B. Budgetuppföljning görs månatligen eller enligt överenskommelse med B. För kontraktsarbeten gäller timpriser enligt K:s anbud vid den förnyade konkurrensutsättningen. Upparbetad tid per person ska redovisas minst en gång per månad eller enligt annan överenskommelse med B. K ska föra dagbok. Kontraktsarbete som kräver justering av budget ska redovisas skriftligt eller anmälas på projektmöte innan arbetet utförs. Om sådan justering inte redovisats utgår endast ersättning enligt ojusterad budget. AUC.612 AUC.614 Fast arvode För uppdrag med ersättningsformen fast arvode gäller omfattning enligt förnyad konkurrensutsättning eller avrop. Ersättning för ändringar Ersättning för ändringar utgår endast efter särskild överenskommelse/skriftlig beställning. Med ändring av ABK 09 ska kap 6 4 ej gälla. AUC.615 Särskild ersättning Särskild ersättning enligt ABK 09 kap 6 5 utgår endast enligt separat överenskommelse med beställaren. Procentuellt påslag på dessa verifierade självkostnader är 5 %. Rese- och traktamentskostnader ersätts ej, liksom ej heller ersättning för restid. Denna ersättning ska ingå i timpriser för uppdraget. Faktureringsavgifter eller andra administrationsavgifter får ej förekomma. AUC.616 AUC.62 AUC.622 Ersättning för kostnadsändring (indexreglering) Anges vid förnyad konkurrensutsättning. Betalning Faktura förfaller inte till betalning förrän B har erhållit och godkänt bevis om konsultansvarsförsäkring. Betalningsplan För specifika uppdrag inom ramavtalet kan K komma att uppmanas av B att upprätta en prestationsbunden betalningsplan. Betalningsplanen ska upprättas i samråd med B och betalning ska erläggas enligt avtalad betalningsplan.

21 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 21(22) AUC.624 Fakturering Se ABK 09 kap På faktura ska anges B:s: a) referensperson (projektledare/handläggare) b) Z-referens c) beställningsnummer, d) projektnummer, e) diarienummer f) tidigare i uppdraget fakturerat belopp. Faktura ska innehålla uppgifter om F-skattesedel. Vid fakturering ska kopia på, av leverantören godkänd och underskriven, beställning medfölja samtliga fakturor. Fakturering får ske högst en gång per månad. Fakturering och betalning av ändringar av uppdraget ska ske månadsvis. Faktura faller till betalning först 30 dagar efter att, av B godkänt arbete utförts. B förbehåller sig rätten att framställa invändningar mot faktura fram till och med sista betalningsdatum. Fakturor får ej överlåtas till annan part utan B:s skriftliga godkännande innan en överlåtelse sker. Fakturaadress anges vid förnyad konkurrensutsättning AUC.64 AUC.7 Avbeställning Se ABK 09 kap Rätt till uppdragsresultatet Med ändring av ABK 09 kap äger B full och oinskränkt äganderätt till resultatet av uppdraget. All upphovsrätt, patenträtt och andra immateriella rättigheter hänförliga till resultatet av uppdraget utgör Bs egendom och B äger fritt, utan begränsningar eller inskränkningar och utan att informera eller rådgöra med K göra ändringar i eller upplåta/överlåta resultatet av uppdraget. I resultatet ingår t.ex. samtliga originalhandlingar, datafiler i originalformat och dylikt innehållande K:s upparbetade arbetsresultat inom ramen för uppdraget. Resultatet av

22 LOCUM AB AF FÖR KONSULTTJÄNSTER 22(22) uppdraget ska redovisas i strukturerad form vid uppdragets avslutande. B äger löpande rätt att erhålla upparbetat resultat av uppdraget. Digital information och dataprogram som tillhandahålls av B för uppdragets genomförande är Bs egendom och får inte utan Bs medgivande användas i annat sammanhang. AUC.73 AUC.8 Rätt till uppfinning Se ABK 09 kap Hävning Med tillägg till ABK 09 kap 8 1 äger B även rätt att häva detta ramavtal eller till ramavtalet hänförliga avtal om K: brister i fullgörandet av sina åtaganden enligt AUC.32 stycke 1 och 2 eller AUC.38 eller, är föremål för ansökan om konkurs, ackord eller företagsrekonstruktion eller ställt in sina betalningar eller, själv eller anlitad underkonsult inte fullgör sina åligganden avseende socialförsäkringsavgifter eller skatter eller, själv eller genom underkonsult inom uppdraget gjort sig skyldig till brott mot gällande lagstiftning eller, brister i fullgörandet av de uppgifter som tilldelats K med anledning av Arbetsmiljölagen 3 kap 7a samt anslutande föreskrifter i AFS 1999:3 5, 5a och 5b eller, gör sig skyldig till väsentligt kontraktsbrott och inte utan dröjsmål efter erinran vidtar rättelse eller, vid upprepade tillfällen gör sig skyldig till kontraktsbrott i ett eller flera kontrakt och inte utan dröjsmål efter erinran vidtar rättelse. Hävning enligt ovan och enligt ABK 09 kap. 8 1 får enligt B:s fria val avse antingen återstående arbeten i det eller de kontrakt där hävningsgrund föreligger eller såväl ramavtalet som samtliga återstående arbeten i samtliga ännu inte slutförda kontrakt. K är vid hävning skyldig att utan begränsning ersätta B för härigenom uppkommen skada. AUC.9 Tvistelösning Tvist rörande kontraktet avgörs alltid i svensk domstol enligt svensk rätt utan beaktande av de svenska lagvalsreglerna och med Stockholms tingsrätt som första instans.

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring 1(5) Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring Konsult Ramböll Sverige AB (org.nr: 556133-0506) Krukmakargatan 21 104

Läs mer

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Byggprojektledning

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Byggprojektledning -locum. VÄRDEN FÖR VÅRDEN RAMAVTAL 2015-04-28 1(5) Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Konsult Tengbomgruppen Sverige AB (orgnr: 556329-9113) Katarinavägen 15, Box 1230 111 82 Stockholm Konsultens

Läs mer

locum. JJlL I U pphandling ramavtal avseende Byggprojektledning LOC LOC

locum. JJlL I U pphandling ramavtal avseende Byggprojektledning LOC LOC locum. VARDtN FÖR VÄRDE:N Ekonomi & Administration Upphandlare Christine Dunaker 2015-04-22 2015-04-24 1(1) 2015-04- 2 4 Dnr. U pphandling ramavtal avseende Byggprojektledning Bifogar ramavtal (kontrakt)

Läs mer

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring VÄRDE:N FÖR VÅRDEN 2015-08-03 1(5) Stockholms läns landsting Ramavtal gällande projekterande konsulter El, Allmäntele och Fastighetsnät för informationsöverföring Konsult AF Infrastructure AB (org.nr:

Läs mer

Ramavtal gällande brandkonsulter

Ramavtal gällande brandkonsulter VARDEN FÖR VÄRDEN 1(5) Ramavtal gällande brandkonsulter Södersjukhuset/Sjukhus syd (Locum AB) Rangordnad 1 (Övriga avropsberättigade ) ANKOM LOCUM AB 20T7-08- 18 Dnr.. Konsult Säkerhetspartner Norden AB,

Läs mer

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Byggprojektledning

Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Byggprojektledning ~I o c u m. VÄRDEN FÖR VÅRDEN Byggproj ektledning LOC ANKOM 1408-0654 LOCUM AB 2015-04-28 Dnr:LOC 1408-0654 1(5) Stockholms läns landsting Ramavtal gällande Byggprojektledning Konsult White Arkitekter

Läs mer

Administrativa föreskrifter AF AMA 07

Administrativa föreskrifter AF AMA 07 Administrativa föreskrifter AF AMA 07 Översikt AMA systemet AMA Allmän material- och arbetsbeskrivning AF Köp Konsult Anläggning Hus VVS Kyl El Pyramidregeln AFC AFC.3 AFC.36 AFC.361 Företrädesregeln I

Läs mer

Administrativa föreskrifter AF AMA

Administrativa föreskrifter AF AMA Administrativa föreskrifter AF AMA Översikt AMA systemet AMA Allmän material- och arbetsbeskrivning AF Köp Konsult Anläggning Hus VVS Kyl El Pyramidregeln AFC AFC.3 AFC.36 AFC.361 Företrädesregeln I AF

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Administrativa föreskrifter

Administrativa föreskrifter Administrativa föreskrifter Allmän rättsorientering Huvudområden Privaträtt Reglerar rättsförhållanden mellan fysiska, juridiska och offentliga personer. Offentlig rätt Reglerar offentlig (statlig och

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER A 1(12) UNDERHÅLLS OCH SERVICEENTREPRENAD EL Stiftelsen Haparandabostäder och Haparanda Kommuns fastigheter Administrativa föreskrifter A 2(12) Dessa Administrativa föreskrifter ansluter till AF AMA 07

Läs mer

Administrativa föreskrifter markentreprenad, MÖ Fiber Sida 1 av 6

Administrativa föreskrifter markentreprenad, MÖ Fiber Sida 1 av 6 Administrativa föreskrifter markentreprenad, MÖ Fiber Sida 1 av 6 AF-beskrivning För entreprenaden gäller Allmänna bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader AB 04, med de

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VENTILATIONSKONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende Ventilationskonsulttjänster, och anger

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER LOCUM AB Ramavtal brandkonsulter 2(27) AU ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Dessa administrativa föreskrifter ansluter till AMA AF KONSULT 10. För uppdraget gäller ABK 09, Allmänna Bestämmelser för Konsultuppdrag

Läs mer

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3

Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m. Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 1 (6) Vår referens Anbud ska vara inkommet senast Anbud ska vara bindande t o m Robert Eriksson, 08-797 64 76 Se U3.2 Se U3.3 STOCKHOLM - ARLANDA AIRPORT Konsultuppdrag Bussdepå

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Dessa Administrativa Föreskrifter ansluter till AF AMA 98

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Dessa Administrativa Föreskrifter ansluter till AF AMA 98 Samhällsbyggnadskontoret Bengt Marntell 0435-391 71 tekniskakontoret@perstorp.se Sida Administrativa föreskrifter 1(6) Datum Referens 2012-06-25 Beläggning 2012-2013 AF AFA AFA.12 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter, UF

Upphandlingsföreskrifter, UF Dokument 00, UF GSM-R Terminalfilter TRV 2014/71742 Sida 1 (7) Innehåll UFA ALLMÄN ORIENTERING 3 UFA.1 Personuppgifter... 3 UFA.2 Orientering om sortiment... 3 UFB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 3 UFB.1 Former

Läs mer

(Särskild) arkeologisk utredning i samband med anläggandet av ny väg mellan väg 99 och väg 395, Pajala kommun, Norrbottens län

(Särskild) arkeologisk utredning i samband med anläggandet av ny väg mellan väg 99 och väg 395, Pajala kommun, Norrbottens län BILAGA 7 Dokumentdatum:? Uppdragskontrakt Ärendenummer? Rev datum: 1(6) UPPDRAGSKONTRAKT Konsultuppdrag (Särskild) arkeologisk utredning i samband med anläggandet av ny väg mellan väg 99 och väg 395, Pajala

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN SKÖTSEL OCH UNDERHÅLLSARBETEN ARKÖSUND

ANBUDSFÖRFRÅGAN SKÖTSEL OCH UNDERHÅLLSARBETEN ARKÖSUND ANBUDSFÖRFRÅGAN SKÖTSEL OCH UNDERHÅLLSARBETEN ARKÖSUND 2013-04-25 Norrköping Kommun inbjuder Er härmed att som totalentreprenör lämna anbud på skötsel och underhållsarbeten vid hamnområde i Arkösund. Ett

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER Upphandling av ramavtal avseende juristtjänster 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan kallad PTS) och NN org nr (nedan kallad Konsultföretaget) har träffats RAMAVTAL AVSEENDE JURISTTJÄNSTER

Läs mer

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9

Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 1/6 Förfrågan Arkitekt Kv Enen 8 & 9 2013-03-08 1. INLEDNING Denna förfrågan avser projektering av Arkitekthandlingar. Som option kan även uppdraget utökas och komma att omfatta upphandling och samordning

Läs mer

Uppdragskontrakt, UK. Uppdragskontrakt. Benämning. Handling 01. Kontraktsvillkor (FU 2000) KONSULTUPPDRAG. Avseende Benämning

Uppdragskontrakt, UK. Uppdragskontrakt. Benämning. Handling 01. Kontraktsvillkor (FU 2000) KONSULTUPPDRAG. Avseende Benämning Handling 01, UK Kontraktsvillkor (FU 2000) KONSULTUPPDRAG Avseende Mellan beställaren och konsulten är följande kontrakt upprättat. Beställare Banverket, Avdelning person adress Org.nr: 202100-4003 Tfn:?

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

Google GSA med backupenhet

Google GSA med backupenhet Förfrågningsunderlag 2013-11-22 Upphandlande organisation Jönköpings läns landsting Upphandling Google GSA med backupenhet Susanne Gustafsson LJ 2013/1584 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2013-11-29

Läs mer

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM

AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- KONSULTTJÄNSTER STOCKHOLM AB FAMILJEBOSTÄDER BILAGA 2 - PM FÖR ANBUDSGIVARE AVSEENDE VVS- STOCKHOLM 2011-07-08 INLEDNING Detta dokument kompletterar bilaga 1- Administrativa föreskrifter avseende VVS-konsulttjänster, och anger

Läs mer

Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad

Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad 1(13) Stadsbyggnadsförvaltningen Ramavtal konsultuppdrag Landskrona Stad Administrativa Föreskrifter (Ansluter till AMA AF 10) 2011-12-05 Landskrona stad Stadshuset 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser.

Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2011-11-08 Dnr 576/2011 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av statistik om offentliga upphandlingar m.m. ur databaser. 1. Parter Mellan Konkurrensverket

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag 2012-10-04 Upphandlingsansvarig LANDSTINGET GÄVLEBORG Upphandling Handledning Psykosocial personal Charlotte Lövblom LS 2012/460 Sista anbudsdag: 2012-11-02 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

Uppdragskontrakt, UK. Konsultuppdrag/tjänster. Kontraktsvillkor KONSULTUPPDRAG. Avseende Personalstödsprogram

Uppdragskontrakt, UK. Konsultuppdrag/tjänster. Kontraktsvillkor KONSULTUPPDRAG. Avseende Personalstödsprogram Handling 1, UK Kontraktsvillkor KONSULTUPPDRAG Avseende Personalstödsprogram Mellan beställaren och konsulten är följande kontrakt upprättat. Beställare Leverantör Ange Konsultens namn Partille Kommun,

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

God kommunikation! Superviktigt!

God kommunikation! Superviktigt! 1 2 Första avtalet hette AB1966. ABK09 som utkom 2010 Utarbetades av BBK+representanter från konsultföretagen (förra -76 Arkitekt och ingenjörsföretagen AI Man passade på att anpassa med samma struktur

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma.

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma. Allmän orientering, Södergatan 20, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag på var sin

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Handling Sidantal 9 Förfrågningsunderlag ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR KONSULTUPPDRAG SOM GENOMFÖRS ENLIGT RAMAVTAL 2008-11-01 till 2010-03-31 Utgivare Newsec Asset Management AB Datum: 2008-05-23 BET

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER För uppdraget gäller ABK 09, Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet.

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER För uppdraget gäller ABK 09, Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet. Dessa Administrativa föreskrifter är upprättade med hjälp av AMA AF Konsult 10. AU AUA.12 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER För uppdraget gäller ABK 09, Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt-

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR. Denna upphandling omfattar två stycken delområden: Delområde 1 Tolktjänster för utländska språk Delområde 2 - Teckentolkar 1.0 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 INLEDNING Nacka kommun (Kommunen) gör Nacka till en attraktiv plats att leva, vistas och verka på. Kommunen är en av Sveriges mest expansiva kommuner. Inköp av varor

Läs mer

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Förfrågningsunderlag 2015-11-19 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Maj Välimaa 131613036-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-12-16 23:59 Texten/frågan

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler

Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler KKV1000, v1.2, 2011-02-05 BILAGA 3 - AVTALSUTKAST 2014-08-13 Dnr 540 /2014 1 (6) Ramavtal avseende tillhandahållande av information om vårdcentraler 1. Parter Mellan Konkurrensverket med organisationsnummer

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

Anbudsförfrågan. Åmål 2011-07. Upphandling av Konsulttjänst för översiktsplanering. Bygg, Plan, Infrastruktur, PIN-enheten

Anbudsförfrågan. Åmål 2011-07. Upphandling av Konsulttjänst för översiktsplanering. Bygg, Plan, Infrastruktur, PIN-enheten Anbudsförfrågan Upphandling av Konsulttjänst för översiktsplanering Åmål 2011-07 07-04 04 Åmåls kommun Box 22 662 22 Åmål Tel: 0532-170 00 Olle.andersson@amal.se www.amal.se 2 Innehållsförteckning B BESTÄLLARINFORMATION...

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

Konsulter är betydelsefulla

Konsulter är betydelsefulla Konsultupphandling Konsulttjänster Tjänsten avslutas med att ritningar, beskrivningar och utlåtande levereras eller att någon form av rådgivning lämnas. Förutsättningarna är unika för varje enskilt uppdrag

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

AF, Administrativa föreskrifter Konsulttjänst OVK-besiktning och energioptimering. 2011-12-01 Micael Lövgren HBV

AF, Administrativa föreskrifter Konsulttjänst OVK-besiktning och energioptimering. 2011-12-01 Micael Lövgren HBV AF, Administrativa föreskrifter Konsulttjänst OVK-besiktning och energioptimering HBV Sida: 2 (21) AU AUA AUA.1 ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Dessa administrativa föreskrifter är upprättade i enlighet med

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 Stockholm, 2006-XX-XX Dnr KUR 2005/XXXX 1(7) Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2006 1. Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm

Läs mer

Avropsförfrågan. Projektledare

Avropsförfrågan. Projektledare AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (7) Avropsförfrågan Projektledare Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa krav... 3 Information

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun.

ANBUDSFÖRFRÅGAN. Ni inbjuds inkomma med anbud på Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun. ÄNGELHOLMS ANBUDSFÖRFRÅGAN Ni inbjuds inkomma med anbud på" Ramavtal avseende uppdrag som receptionist/ kundtjänstmedarbetare till Ängelholms kommun." Köpare Ängelholms kommun, org.nr 212000-0977 Sista

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1

Upphandling av Specialisttjänst Boden-bolag 1 Boden-bolag 1 Ansvarig: Jörgen Eriksson INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRFRÅGAN SPECIALISTTJÄNST 3 1. BAKGRUND OCH ALLMÄN INFORMATION 3 2. SYFTE OCH TILLVÄGAGÅNGSSÄTT 3 3. UPPDRAGET 4 3.1 Uppdragsspecifikation

Läs mer

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst

Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Ramavtalsbilaga 7, Avropsförfarande E-handelstjänst via molntjänst Innehållsförteckning 1 Tillvägagångssätt vid avrop från ramavtal... 2 1.1 Förnyad konkurrensutsättning... 2 1.2 Krav som får kompletteras

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet

Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet 1 (5) Allmänna bestämmelser rörande konsulttjänster inom revisionsområdet Ingress Dessa allmänna bestämmelser är avsedda att användas vid uppdrag inom området revision i kommuner, landsting och kommunala

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN. Handling 7.1 Administrativa föreskrifter (AF) Fabriksstaden Etapp 2. Detaljprojektering

VÄRMDÖ KOMMUN. Handling 7.1 Administrativa föreskrifter (AF) Fabriksstaden Etapp 2. Detaljprojektering Handling 7.1 Administrativa föreskrifter (AF) Fabriksstaden Etapp 2 Detaljprojektering Sida 1(12) Innehåll SIDA AU ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 3 AUA ALLMÄN ORIENTERING 3 AUB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER 6

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR. Projektnamn Säterprojektet 1b Segenässätern Byggnadsvårdåtgärder. Kod Text Rev. Begärda handlingar: Lämnas genom: Bilaga:

ANBUDSFORMULÄR. Projektnamn Säterprojektet 1b Segenässätern Byggnadsvårdåtgärder. Kod Text Rev. Begärda handlingar: Lämnas genom: Bilaga: 1 Titel / Kapitelrubrik ANBUDSFORMULÄR Handling 7 Handläggare Susanna Björklöf Status Förfrågningsunderlag Projektnamn Säterprojektet 1b Segenässätern Byggnadsvårdåtgärder Projektnummer Datum 2012-01-23

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX

MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX MALL UPPHANDLINGSKONTRAKT IT-konsulttjänster 2014 Avtalsområde XXX 2014-04-17 14LS543 2(9) 5 Innehåll 1. KONTRAKTSPARTER OCH KONTAKTPERSONER... 3 1.1. Kontraktsparter... 3 1.2. Kontaktpersoner... 3 2.

Läs mer

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande

AVTAL. Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande AVTAL Avseende tjänster för nykundsbearbetning och varumärkesbyggande Innehåll 1 Avtalets omfattning... 3 2 Avtalsperiod... 3 3 Avtalshandlingar... 3 4 Kontaktpersoner... 3 5 Engagerade säljare... 3 5.1

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR KONSULTUPPDRAG VID PTS Tillämplighet 1 Dessa villkor ska tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Konsultföretag

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

Upphandling av städtjänst

Upphandling av städtjänst 2016-03-21 Dnr UPP 2016/59 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Upphandling av städtjänst Neptuniplan 7, Malmö, Västra Esplanaden 9A, Växjö och Södra långgatan 62 i Kalmar Sid 1(12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Uppdragskontrakt. Kistatunneln. Byggledare Bergtunnel

Uppdragskontrakt. Kistatunneln. Byggledare Bergtunnel Kistatunneln Byggledare Bergtunnel BENÄMNING Sid 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 3 AUC.1 Omfattning... 3 AUC.11 Kontraktshandlingar... 3 AUC.2 Genomförande... 4 AUC.33 Möten... 4 AUC.35 Underkonsulter...

Läs mer

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005

Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Stockholm, datum Dnr Avtal för produktion av prisutdelningsceremonin för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne år 2005 Avtalsparter Statens kulturråd Box 7843 103 98 Stockholm Leverantören Postadress

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag 2015-12-01 Upphandlande organisation Upphandling Gävleborgs läns landsting Medicinsk abstinensbehandling i slutenvård för minderåriga Charlotte Lövblom RS 2015/1096 Sista anbudsdag:

Läs mer

Konsultgrupp bestående av

Konsultgrupp bestående av bestående av 1: Arkitekt / Samordnare 2: Byggnadskonstruktion 3: VVS: Luft och Rör 4: Styr- och övervakning 5: El 6: Brand 7: Storkök 8: Inredningsarkitekt 9: Landskapsarkitekt 10: Mark förfrågningsunderlag

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun.

Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda kommun. HAPARANDA KOMMUN FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Dnr 1 (8) Skolläkare till elevhälsan i Haparanda kommun Anbudsinbjudan Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud gällande Skolläkartjänst till Elevhälsan i Haparanda

Läs mer

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se

Ytterligare upplysningar om Perstorps kommun kan erhållas på kommunens hemsida www.perstorp.se Förfrågningsunderlag Perstorps kommun Konsulttjänster inom revisionsområdet 1 ALLMÄN INFORMATION För Perstorps kommun, dess nämnder och förvaltningar, nedan kallad kommunen, infordras anbud på Konsulttjänster

Läs mer

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter

Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Datum Sid 1 (7) Frågor och svar på ramavtal för IT-konsulter, resurskonsulter Avrop 1. Om en upphandlande myndighet har ett uppdrag som omfattar mindre än 160 timmar kan vi ändå konkurrensutsätta detta?

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

AVTAL INREDNINGSARKITEKTTJÄNSTER. Parter. Malmö högskola och Leverantör. Kontaktperson

AVTAL INREDNINGSARKITEKTTJÄNSTER. Parter. Malmö högskola och Leverantör. Kontaktperson / Gemensam förvaltning Violeta Gamalan / Upphandlare INREDNINGSARKITEKT- TJÄNSTER Bilaga 1 (FFU) AVTALSMALL LEVERANTÖR Mahr 24-2011/519 AVTAL INREDNINGSARKITEKTTJÄNSTER Parter och Kontaktpersoner Leveransfrågor

Läs mer

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar

Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar 1(6) Inbjudan till anbudsgivning Neuropsykiatriska utredningar Härmed inbjuds Ni att inkomma med anbud om Neuropsykiatriska utredningar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller samtliga förutsättningar

Läs mer

Allmänna villkor för konsultuppdrag

Allmänna villkor för konsultuppdrag 14 FEBRUARI 2011 ALLMÄNNA VILLKOR Stockholm Strategic Advise AB 1(6) STRATVISE 11-0078 Allmänna villkor för konsultuppdrag Dessa bestämmelser gäller vid anlitande av konsulter vid kompetens- och resursuppdrag.

Läs mer

Upphandling ramavtal av Projektledare för Installationsprojekt avseende Utrustning samt övrig Inredning inom Stockholm Läns Landsting, SLL

Upphandling ramavtal av Projektledare för Installationsprojekt avseende Utrustning samt övrig Inredning inom Stockholm Läns Landsting, SLL 1 (24) Landstingsstyrelsens förvaltning Upphandling och juridik FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2014-02-11 LS 1310-1304 Upphandling ramavtal av Projektledare för Installationsprojekt avseende Utrustning samt övrig

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET

Bilaga 1 -Ramavtal RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET RAMAVTAL UTBILDNING OMVÅRDNADSLYFTET 1 Ramavtal 1.1 Allmänt Staffanstorps kommun avser att från och med 1 januari 2013, genomföra ett brett upplagt utbildningspaket för utvald personal av kommunen, inom

Läs mer

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ

11 januari 2017 Sista anbudsdag: Referens: SBF HÖ Direktupphandling 11 januari 2017 Sista anbudsdag: 2017-01-17 Referens: SBF HÖ 2016-11-30 Kartsystem - GIS tjänster Tingsryds kommun inbjuder Er att lämna anbud på rubricerad direktupphandling i enlighet

Läs mer

Upphandling av gardiner och textilier

Upphandling av gardiner och textilier Diarienummer 09-10474 Datum 2009-10-19 Upphandling av gardiner och textilier Förfrågningsunderlag Diarienummer 09-10474 Författare Lina Schött Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49 Stockholm 08-678 55

Läs mer

Ljusdesigner till Ullevi Göteborg

Ljusdesigner till Ullevi Göteborg ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR UPPHANDLING AV Ljusdesigner till Ullevi Göteborg GÖTEBORG 2014-10-03 Sida 1 av 14 AU ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 3 AUA ALLMÄN ORIENTERING 3 AUB UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER

Läs mer

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.)

('Ja-rutan' måste kryssas i annars kommer man inte längre oavsett om svaret är ja eller nej.) Linköpings kommun samhällsbyggnad Diarie Skallkrav 1.0 Sekretess Krav 1.1 Ange om anbudsgivaren anser att sekretess råder för hela eller delar av anbudet, om ja ska man beskriva enligt AFB.55. Svaret på

Läs mer

RAMAVTAL FÖR KONSULTTJÄNSTER INOM IT- VERKSAMHETEN

RAMAVTAL FÖR KONSULTTJÄNSTER INOM IT- VERKSAMHETEN sid 1 (7) RAMAVTAL FÖR KONSULTTJÄNSTER INOM IT- VERKSAMHETEN Detta med avtalsnummer 2012-244-., har träffats mellan Statens tjänstepensionsverk (nedan kallad SPV) och., organisationsnummer., (nedan kallad

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

BESTÄLLARINFORMATION ORIENTERING OM BESTÄLLARENS VERKSAMHET

BESTÄLLARINFORMATION ORIENTERING OM BESTÄLLARENS VERKSAMHET B B1 BESTÄLLARINFORMATION ORIENTERING OM BESTÄLLARENS VERKSAMHET Ålands landskapsregering har tillsatt en arbetsgrupp med uppdrag att leda projekteringen av en tillbyggnad av det s.k. Nya internatet vid

Läs mer

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid

Avtal (förslag) 1. Omfattning. 2. Avtalsparter. 3. Avtalshandlingar. 4. Avtalstid Avtal (förslag) Mellan Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet, org 202100-3096 (nedan kallat ISY) och [namn på leverantör], org nr [leverantörens organsiationsnummer] (nedan kallad leverantören)

Läs mer

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING

AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING AV MÖBLER OCH KONTORSINREDNING Mellan Post- och telestyrelsen organisationsnummer 202100-4359 (nedan kallad PTS) och XXXX organisationsnummer xxxxxx-xxxx (nedan kallad Företaget) har träffats följande AVTAL OM TJÄNSTER FÖR AVYTTRING

Läs mer

Beställaren svarar för kundtjänst, registerhållning och fakturering av avfallsavgifter.

Beställaren svarar för kundtjänst, registerhållning och fakturering av avfallsavgifter. Allmän orientering Beställare är, Märsta, Märsta Omfattning Syftet med upphandlingen är att uppfylla kommunens skyldighet att samla in och transportera bort hushållsavfall. Entreprenaden omfattar hela

Läs mer

Entreprenadföreskrifter

Entreprenadföreskrifter HANINGE KOMMUN Sid 1 (9) Förfrågningsunderlag Entreprenadföreskrifter GENERALENTREPRENAD Stadsbyggnadsförvaltningen Vatten och avlopp HANINGE KOMMUN Sid 2 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING AFA ALLMÄN ORIENTERING

Läs mer