Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl Beslutande Övriga deltagande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson (s) Berit Sörman (s) Bengt Karlsson (s) ersätter Erik Ezelius (s) Michael Brisman (m) Peter Friberg (m) Runo Johansson (fp) Eje Johansson (c) Lisbeth Ider (v) ersätter Hajrudin Abdihodzic (v) Per-Eric Thurén (s), Ingela Nilsson (s), Ulla Brissman (s), Lena Andersson (s) kl , Gunilla Dverstorp (m) och Krister Rohman (kd). Günther Hähnert kommunchef, Tommy Larsson kanslichef, Göran Andersson ekonomichef, Marianne Hjorth bitr ekonomichef och Agneta Tilly kommunsekreterare. 207 Ordförande Birgitta Johansson, vice ordf Göran Liljegren, tf VD Johnny Blomqvist samt tillträdande VD Magnus Jacobsson, samtliga från TEAB 208 Göran Liljegren, VD TBAB 209 ElsieMarie Sjögren, miljö- och byggnadskontoret 211 Charlotte Backman, LEADER-projektet Paragrafer Utses att justera Hajrudin Abdihodzic Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret Sekreterare Agneta Tilly Ordförande... Per-Olof Graaf Justerande... Hajrudin Abdihodzic ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunstyrelsen Protokollet förvaras Kommunledningskontoret Underskrift... Utdragsbestyrkande

2 Kommunstyrelsen Godkännande av föredragningslistan Kommunstyrelsen godkänner föredragningslistan.

3 Kommunstyrelsen /K Delegationsbeslut Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut som fattats av kanslichefen Tommy Larsson om att avstå från utnyttjande av kommunens förköpsrätt Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut fattade av kommunalrådet under tiden Personalavdelningen anmäler delegationsbeslut som fattats under tiden

4 Kommunstyrelsen /KK Rapporter och inkomna skrivelser Kansliavdelningen har upprättat en förteckning över skrivelser som inkommit under tiden som ej föranleder särskilda beslut. Berit Sörman framför ett stort tack för uppvaktningen i samband med födelsedagen. Kommunstyrelsen lägger lämnade rapporter och förteckningen till handlingarna.

5 Kommunstyrelsen /KK268-F1 TEAB Information TEAB Birgitta Johansson, ordförande i styrelsen för Tidaholms Energi AB, lämnar aktuell information från bolaget. Magnus Jacobsson har anställts som ny VD och tillträder vid årsskiftet. Han kommer närmast från ett arbete inom Saab och presenterar sig för kommunstyrelsen. Magnus Jacobsson berättar lite kort om förväntningarna och ambitionerna inför det nya arbetet. Kort information om verksamheten inom bolaget : Öppet hus har genomförts med över 800 besökare. Både personal och besökare var mycket nöjda med dagen. Styrelsen har lämnat yttrande över en motion om öppna bolagsstämmor vilket dom ställer sig positiva till. Styrelsen har budgetmöte nästa vecka och återkommer därefter till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige med begäran om en utökad borgen. Reparationerna av kraftstationen i Fröjered är mer omfattade än beräknat och det är ännu inte klart vilken kostnad det blir för bolaget. Byggnationen av värmeverket pågår och anläggningen beräknas färdig för start i februari Ordförande tackar för informationen och hälsar Magnus Jacobsson varmt välkommen till Tidaholm.

6 Kommunstyrelsen /KK TBAB Kommunfullmäktiges ställningstagande till investering TBAB, information Göran Liljegren, VD i TBAB lämnar information till kommunstyrelsen om att styrelsen för Tidaholms Bostads AB har för avsikt att konvertera uppvärmningen av bostäderna i kvarteret Björnen från direktverkande el till fjärrvärme. En ansökan om energibidrag har lämnats till Länsstyrelsen. Då det totala investeringsbeloppet överstiger 30 basbelopp krävs kommunfullmäktiges ställningstagande innan åtgärden utförs. Ärendet kommer att beredas och behandlas i kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och därefter kommunfullmäktige. Ordförande tackar för informationen.

7 Kommunstyrelsen /KK335-C14 Bostadssituationen i Tidaholm information Årligen ges kommunstyrelsen en information om bostadssituationen i kommunen. ElsieMarie Sjögren, miljö- och byggnadskontoret ger en redovisning grundad på statistik samt dialog med förvaltare, fastighetsägare och mäklare om situationen i kommunen. Totalt finns det omkring lägenheter i Tidaholm. En genomgång visar att det den 1 oktober 2007 fanns 53 tomma lägenheter. Motsvarande siffra år 2000 var 252 lägenheter. De lediga lägenheterna är fördelade på 42 hyresrätter, 11 bostadsrätter men inga lediga lägenheter inom TBAB. Efterfrågan är framförallt på lägenheter nära centrum, gärna i hus med hiss. Även önskemål om bland annat enplanslägenheter i form av radhus finns men är svåra att tillgodose. En trend är att framförallt unga efterfrågar lägenheter med hög standard vilket prioriteras före en lägre hyra. Ordförande tackar för information

8 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag till övergripande inriktningsmål för utvecklingsarbetet inom Tidaholms kommun I februari 2007 genomförde kommunfullmäktige ett heldagsarbete som ledde fram till ett förslag med prioriterade områden för arbetet under mandatperioden. En omfattande lista med fyra prioriterade områden och en lång rad av aktiviteter sammanställdes. Kommunstyrelsen arbetade vidare och förslag till inriktningsmål och förslag till aktiviteter överlämnades till nämnderna för synpunkter och återkoppling. Nämndernas yttranden redovisas och kommunstyrelsen diskuterar förslagen. Flera inlägg påpekar att det i dokumentet tydligt skall framgå att de övergripande inriktningsmålen avser utvecklingsarbetet och skall inte på något sätt förändra eller ersätta basverksamheten. I diskussionen framkommer också att de förslag till aktiviteter som finns i dokumentet skall ses som en idélista och är på inget sätt fastställda aktiviteter. Social- och omvårdnadsnämndens förslag att ordet tillgänglighet skall finnas med i varje inriktningsmål diskuteras. Kommunens ambition är att arbeta för tillgänglighet (i detta fall avses möjligheten för funktionshindrade) inom alla områden och kravet är också lagreglerat inom flera områden. Runo Johansson (fp) föreslår med instämmande av Eje Johansson (c) att ordet tillgänglighet tas bort under inriktningsmålet attraktionskraft. Det skall inte behöva skrivas in för varje inriktningsmål. Michael Brisman (m) föreslår att kommunstyrelsen antar barn- och utbildningsnämndens förslag att målet under näringsliv kompletteras med ordet landsbygdsutveckling. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta följande inriktningsmål för utvecklingsarbetet : Boende Tidaholms kommun skall stimulera utvecklingen av attraktiva boenden med breda möjligheter. Fortsättning

9 Kommunstyrelsen Attraktionskraft Tidaholms kommun skall aktivt arbeta för att vara välkänt, attraktivt och med ett brett utbud av besöksaktiviteter för olika målgrupper. Näringsliv Tidaholms kommun skall stödja näringslivet genom att arbeta för goda förutsättningar, vara en aktiv partner i samverkan och medverka i arbetet med centrum- och landsbygdsutveckling. Kommunikationer Tidaholms kommun skall med målsättningen att ha goda kommunikationer aktivt driva, stödja och delta i utvecklingen av en infrastruktur.

10 Kommunstyrelsen /KK Leaderprojektet information Charlotte Backman från Hushållningssällskapet är processledare för LEADER-området Östra Skaraborg och informerar om arbetet med att bilda områden i Skararborg och utse samverkansgrupper. LEADER-området Östra Skaraborg omfattar Falköping, Hjo, Skövde, Tibro, Tidaholm Leadermetoden gör det möjligt för invånare och företag på landsbygden att arbeta med lokal landsbygdsutveckling tillsammans med den offentliga sektorn. Metoden innebär att man bildar lokala samverkansgrupper, så kallade LAG. Dessa grupper ska bestå av representanter för den ideella, den privata och den offentliga sektorn. LAG-grupperna har två huvuduppgifter. För det första ska de ta fram en strategi för utvecklingen av landsbygden inom sina respektive Leaderområden. Strategin ska vara inriktad på att uppnå målen med det övergripande landsbygdsprogrammet. För det andra ska de välja ut projekt för att genomföra strategin. Närmast kommer nu föreningen att bildas. Föreningens ambition är att en projektidé skall kunna behandlas från servett till blankett. Det innebär att en idé som skissats på en servett skall med föreningens stöd kunna formas på en blankett till en bidragsansökan. Allt för att den enskilde skall uppleva det som ett enkelt system. Per-Olof Graaf framhåller vikten av att vara aktiv för att få del av de pengar som finns i projektet. Det är viktigt att projektidéer kommer in från föreningar, kommuner och företag. Som representant för kommunen är det viktigt att vid så många tillfällen som möjligt påminna om LEADER-projektet för att stimulera och inspirera till att söka pengar för utvecklingsidéer. Ordförande tackar för informationen.

11 Kommunstyrelsen /KK Ansökan om underskottsgaranti för sysselsättningsprojektet återbruket och Vävstugan Ek.avd Studieförbundet Vuxenskolan i Tidaholm driver sedan januari 2000 Vuxenskola i samarbete med Arbetsförmedlingen sysselsättningsprojekten Vävstugan och Återbruket. Studieförbundet Vuxenskolan ansöker om en underskottsgaranti för 2007 (max kronor). Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet med uppdrag att göra en fördjupad utredning om projektet avseende kommunens ansvar, engagemang med mera för denna typ av projekt. Arbetsutskottet har behandlat frågan. Runo Johansson (fp) föreslår att underskottsgarantin förlängs till Kommunstyrelsen beslutar att bevilja en underskottsgaranti avseende 2007 för sysselsättningsprojekten Återbruket och Vävstugan. Kommunstyrelsen beslutar att avtalet avseende underskottsgaranti för sysselsättningsprojekten Återbruket och Vävstugan avslutas efter år 2007 och att kommunen därmed inte lämnar en underskottsgaranti kommande år.

12 Kommunstyrelsen /KK Länsarbetsnämnden MS Arbetsmarknad Skaraborg Länsarbetsnämnderna kommer att avvecklas 2008 och det bildas två arbetsmarknadsområden i Skaraborg (Lidköping och Skövde). Tidaholm kommer att tillhöra Skövde. Den nya statliga organisationen bör vara utgångspunkten för de nya arbetsmarknadsnämnderna och respektive område bör ha en egen nämnd. Arbetsmarknads- och näringslivschefchefen föreslår att kommunstyrelsen informerar länsarbetsnämnden att Tidaholms kommun önskar en arbetsmarknadsnämnd inom det nya arbetsmarknadsområdet Skövde. Kommunstyrelsen beslutar att informera länsarbetsnämnden att Tidaholms kommun önskar en arbetsmarknadsnämnd inom det nya arbetsmarknadsområdet Skövde.

13 Kommunstyrelsen /KK Ek.avd IFK Tidaholm Bidragsansökan IFK Tidaholm En bidragsansökan har inkommit från IFK Tidaholm gällande deras 100-årsjubileum. Föreningens ordförande Ulf Schönning kontaktade kommunstyrelsens ordförande och näringlivschefen med förfrågan om bidrag till ett arrangemang med TV-laget. En tillbakablick visade att TGIF tilldelades kronor vid föreningens 100-årsjubileum år Näringlivschefen föreslår kommunstyrelsen att anslå kronor till IFK Tidaholm. Per-Olof Graaf (s) tar upp det tidigare beslutet att tilldela kulturoch fritidsnämnden medel för jubileum och att ansökningar om bidrag i fortsättningen skall behandlas av rätt nämnd och förvaltning. Kommunstyrelsen beslutar att anslå kronor till IFK Tidaholms 100-årsjubileum. Kommunstyrelsen beslutar att finansiering sker genom kontot för kommunstyrelsens oförutsedda utgifter.

14 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Enkätundersökning om bostäder Kommunstyrelsen har fått kommunfullmäktiges uppdrag att genomföra en enkätundersökning. Bakgrunden är en motion från Sven Sandrén (m) om vilka typer av bostäder som behövs i Tidaholm. Kommunstyrelsen beslutade att avsätta kronor till enkätundersökning. Beredningen visar att en mindre enkätundersökning enligt förslaget uppskattningsvis kostar minst kronor och upp till kronor. En undersökning till en kostnad av kronor skulle vare sig kvalitetsmässigt eller innehållsmässigt motsvara vad som krävs för att kunna sägas utgöra ett underlag för att attrahera exploatörer. I kontakter med intressenter såväl lokala, regionala som på riksnivå framkommer enhälligt att det finns en klar bild över vilken typ av bostäder som efterfrågas av gruppen 55+ och att efterfrågan finns. Det är inte bristande kunskap om boendeönskemål som hindrar fastighetsägare att bygga. I Tidaholm finns tomter som skulle vara aktuella för byggnation men avgörande anledningen till att detta inte sker är att höga byggkostnader ger höga hyror. Med ovanstående kunskap är beredningens förslag att den aktuella enkätundersökningen inte genomförs. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anse utredningen utgöra ett tillräckligt underlag för att ompröva sitt tidigare beslut och återta uppdraget som givits till kommunstyrelsen om att genomföra enkäten.

15 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Motion avseende förbättringar för Tidaholms kommuns pensionärer Runo Johansson (fp), Birgitta Andersson (fp) och Dag Östlund (fp) har i en motion föreslagit att kommunstyrelsen får i uppdrag att undersöka om möjligheten finns att erbjuda Tidaholms kommuns mantalsskrivna pensionärer gratis bussåkande på redan befintliga busslinjer inom hela Tidaholms kommun. Trafikansvarig Yvonne Nyman uppger att det både pågår och skall inledas försök i flera kommuner i Skaraborg med kostnadsfria resor för vissa pensionärer. Att ge kommunstyrelsen i uppdrag att undersöka om möjligheten finns framstår mot denna bakgrund som rimligt. Frågan om införande avgörs därmed när alla fakta ligger på bordet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdra till kommunstyrelsen att undersöka om möjlighet finns att erbjuda Tidaholms kommuns mantalsskrivna pensionärer gratis bussåkande på redan befintliga linjer inom kommunens geografiska gräns.

16 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Motion rörande framtagande av förslag på lämplig tomtmark Runo Johansson (fp) m fl föreslår i en motion att miljö- och byggnadsnämnden får i uppdrag att ta fram förslag på lämplig mark att detaljplanera för attraktiva tomter i Tidaholms centralort och i anslutning till våra samhällen på landsbygden. Beredningen visar att frågan varit aktuell under det senaste året och att det redan arbetas för fullt med att ta fram förslag på nya bostadsområden. Miljö- och byggnadsnämnden anser sig redan ha detta uppdrag och att ge ytterligare ett uppdragsbeslut i denna fråga framstår som mindre behövligt. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige avslå motionen och anse den vara besvarad.

17 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Sammanträdesdagar 2008 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott Förslag har upprättats på sammanträdesdagar för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen respektive kommunstyrelsens arbetsutskott gällande år Kommunstyrelsen beslutar att fastställa kommunstyrelsens sammanträdesdagar för år 2008 enligt följande: tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag Kommunstyrelsen beslutar att fastställa arbetsutskottets sammanträdesdagar för år 2008 enligt följande: tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa sina ordinarie sammanträdesdagar under år 2008 enligt följande: måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag måndag Kommunstyrelsen föreslår dessutom kommunfullmäktige besluta att kommunfullmäktiges sammanträden under år 2008 skall annonseras i Skaraborgs Allehanda och Västgöta-Bladet varvid hela föredragningslistan skall införas i båda tidningarna.

18 Kommunstyrelsen /KK Rapport samarbetsformer för ökad miljöeffektivitet Kanslichefen Tommy Larsson redogör för en information som företaget Dalkia har lämnat vid ett möte med bland annat Per-Olof Graaf och kanslichefen. Företaget arbetar med att på entreprenad driva verksamheter inom bland annat energiområdet. Ordförande tackar för informationen.

19 Kommunstyrelsen /KK Information om Budget 2008 Biträdande ekonomichef Marianne Hjort lämnar en ingående information om förslaget till budget 2008 samt flerårsplan Kommunstyrelsen diskuterar förslaget och kommer att besluta om budgeten vid nästa sammanträde. Ordförande tackar för informationen.

20 Kommunstyrelsen /KK Förslag till fastställande av preliminär utdebitering 2008 Kommunfullmäktige Enligt Kommunallagens kapital 8 skall budgeten fastställas av kommunfullmäktige före november månads utgång. Om budgeten på grund av särskilda skäl inte kan fastställas före november månads utgång, skall kommunfullmäktige ändå fastställa skattesatsen inom denna tid. Kommunstyrelsen kommer att behandla budgeten för år 2008 på sammanträdet den 27 november och därefter överlämna förslaget för behandling av kommunfullmäktige i december. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att utdebiteringen för år 2008 skall vara oförändrad och uppgå till 21:00 kronor per skattekrona.

21 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Hemställan från Tidaholm-Hökensås Semesterby Stiftelsen Tidaholm-Hökensås Semesterby har vid möte beslutat att göra en hemställan till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Tidaholm med begäran om att få amorteringsfrihet för samliga stiftelsens lån under Tidaholms kommun skall i egenskap av borgenär godkänna hemställan. Amorteringsfrihet under 2008 innebär en uppskjuten betalning på kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att godkänna amorteringsbefrielse för Stiftelsen Tidaholm-Hökensås Semesterby under 2008.

22 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Taxor och avgifter år 2008 inom omvårdnadsavdelningen Omvårdnadsavdelningen har utarbetat förslag på hemtjänsttaxa, taxa för äldreboende samt avgifter inom LSS-verksamheten för verksamhetsåret 2008 i samband med höjningen av prisbasbeloppet från kronor till kronor. Social- och omvårdnadsnämnden föreslår kommunstyrelsen i sin tur föreslå kommunfullmäktige besluta om den basbeloppsrelaterade höjningen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Socialnämndens förslag till taxor och avgifter år 2008 inom omvårdnadsavdelningen.

23 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Avgifter för serveringstillstånd och tillsyn enligt alkohollagen för år 2008 Kostnaderna för handläggning av ansökan om serveringstillstånd och lagstadgad tillsyn beräknas med utgångspunkt från den tidsåtgång som handläggningen kräver. Social- och omvårdnadsnämnden överlämnar förslag till avgifter för serveringstillstånd och tillsyn av näringsställen och detaljhandel med folköl för år Avgifter för serveringstillstång och tillsyn föreslås oförändrade jämfört med 2007 års avgifter. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta socialoch omvårdnadsnämndens förslag till avgifter för serveringstillstånd och tillsyn av näringsställen och detaljhandel med försäljning av folköl för år 2008.

24 Kommunstyrelsen /KK Kommunchefens information Vattenförsörjning, riskanalys Näringslivets engagemang i aktiviteter Information till Länsstyrelsen Handikappolitiskt program Förfrågan från Schlatkow Arn-filmen Tomtpriser Försäljning av fastigheter Flyktingar Ensamkommande flyktingbarn

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2007-01-16 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 09.30-14.00 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson (s)

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl 08:00-08:10 65-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Runo Johansson (L) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

Birgitta Johansson, ordförande i TEAB, 184

Birgitta Johansson, ordförande i TEAB, 184 Kommunstyrelsen 2007-10-02 207 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-14.30 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Bengt Karlsson (s) ersätter Christer Johansson (s) 181-183 Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-10-15 18:00-18.40 111-119 Beslutande Erik Ezelius (S), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Lena Andersson (S), Tony Pettersson (S), Anna Zöögling (S), Mathias Ezelius (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-11-27 260

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-11-27 260 Kommunstyrelsen 2007-11-27 260 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-15.45 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) 226-250, 256 Berndt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Paragrafer 167-182 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

Michael Brisman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2008-10-14 2008-11-05. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Michael Brisman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2008-10-14 2008-11-05. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2008-10-07 203 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare Birgitta Karlsson, kommunrevisor 95 Günther Hähnert, kommunchef 96 Göran Andersson, ekonomichef 96

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare Birgitta Karlsson, kommunrevisor 95 Günther Hähnert, kommunchef 96 Göran Andersson, ekonomichef 96 Kommunfullmäktige 2007-04-24 146 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm klockan 18.00 20.20 Beslutande Curt B Gustavsson (s), Michael Brisman (m), Sven Sandrén (m), Hajrudin Abdihodzic (v), Lars-Ove

Läs mer

Lisbet Ider (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP)

Lisbet Ider (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP) Social- och omvårdnadsnämnden 2009-11-25 116 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 08.00 11.10 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Salme Johansson (S) Berit

Läs mer

Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2008-11-04 203 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-16.30 Ajournering 12.45-14.50 Beslutande Övriga deltagande Paragrafer 206-229 Utses att justera Curt B Gustavsson (s),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige (22)

Kommunfullmäktige (22) Kommunfullmäktige 2010-04-26 1 (22) Plats och tid Villan klockan 18.00 21.25 Paragrafer 39-54 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän Namn Curt B Gustavsson (S) t o m 46,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Gert Norell, kommundirektör, Vara kommun Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Håkan Joelsson (s) och Håkan Daremark (kd) Kommunfullmäktige

Gert Norell, kommundirektör, Vara kommun Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Håkan Joelsson (s) och Håkan Daremark (kd) Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2008-01-28 1 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm klockan 18.00 20.35. Beslutande Curt B Gustavsson (s), Michael Brisman (m), Sven Sandrén (m), Hajrudin Abdihodzic (v), Britt Norström

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-04-04 101

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-04-04 101 Kommunstyrelsen 2007-04-04 101 Plats och tid Konferenshotell Lumber och Karle, Kvänum kl 09.00-14.00 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Monica Staadig (s) och Krister Rohman (kd) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Monica Staadig (s) och Krister Rohman (kd) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2008-05-26 70 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm klockan 18.00 18.55 Beslutande Curt B Gustavsson (s), Michael Brisman (m), Sven Sandrén (m), Hajrudin Abdihodzic (v), Britt Norström

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13. 00 16.00 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2007-09-17 102 Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 17.00 18.40 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Ambjörn Lennartsson (m) Georgos Moschos (s) Berit

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-11.00 Beslutande Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 13.00 14.40 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Berit Sörman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg.

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg. Kommunfullmäktige 2009-08-31 1 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm kl 18.00-20.30 Beslutande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-05 1 (16) Sessionssalen, Stadshuset klockan 8.00 10.30

Kommunstyrelsen 2012-09-05 1 (16) Sessionssalen, Stadshuset klockan 8.00 10.30 Kommunstyrelsen 2012-09-05 1 (16) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 117-127 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S), Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-26 Sessionssalen, 2015-02-26 kl. 08:00 11.05 30-33 Nämndmötet 2015-02-19 ajournerades kl. 16.30 och fortsätter idag 2015-02-26. Beslutande Per-Erik Thurén (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-27 Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-27 Kommunfullmäktige 1/2 Villan, 2014-01-27 18:00 20:00 3-18 Beslutande Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind (S), Christer Johansson (S), Lena Andersson (S), Cathrine Karlsson (S), Ulla Brissman

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2008-03-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2003-03-03 kl. 14:00 15:30 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-01 1(12) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.45, Fotbollens Hus Robert Mörk (S), ordförande Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Marianne Högberg (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Paragrafer 32-50 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson

Läs mer

Utbildningschef Lisbeth Göthberg Ekonom Roger Lundvold Rektor Johan Lindell 135. Brith Nordström (v) Utbildningskontoret. Barn- och utbildningsnämnden

Utbildningschef Lisbeth Göthberg Ekonom Roger Lundvold Rektor Johan Lindell 135. Brith Nordström (v) Utbildningskontoret. Barn- och utbildningsnämnden 2008-11-24 190 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen, kl 15:45 16:30 Beslutande Ersättare Beslutande Pereric Gustavsson, ordf (s) Alexander Lagerholm (s) 135 Anette Söderstedt (s) 135 Per-Erik Thurén

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S)

Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström (C) ej 36 Peter Forssman (KD) Catharina Melian (S) 1(10) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl. 08:30-11:45 Paragrafer 31-38 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordförande Ersättare Bengt Sylvan (FP), vice ordförande Anders Paulsen (M) Siv Sahlström

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-03 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-09-03 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-09-03 13:00-14:30 175-190 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordf. Michael Brisman (M), vice ordf. Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-01-07 08:00-15:25 1-29 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Ingemar Johansson (FP) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 kl 09:00-13:00 237-256 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Mattias Ezelius (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn Lennartsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-17 89 Plats och tid Beslutande Stadshuset kl.18-20 Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson (s) Gunilla

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Kommunstyrelsen (21) Marbodal Center kl

Kommunstyrelsen (21) Marbodal Center kl Kommunstyrelsen 2010-03-02 1 (21) Plats och tid Marbodal Center kl 08.00-11.30 Paragrafer 31-46 BESLUTANDE Namn Ledamöter Curt B Gustavsson (S), ordf 31-38, 40-42 Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-03-26 kl. 18:00 18:43 30-39 Beslutande Erik Ezelius (S), Zelal Yesildeniz (S), Krister Rohman (KD), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Tony Pettersson (S), Helena Qvick

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-12-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-12-03 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Stig Darolf (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekwall (PRO)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2018-12-12 kl. 13:00-15:40 126-139 Beslutande Tony Pettersson (S), ordförande Anneli Sandstedt (C), vice ordförande Monica Staadig (S) Henning Söndergaard (S) Ingela Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Villan, 2014-10-20 18:00-19:00 1-14 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Tony Pettersson (S), Curt B Gustavsson (S), Othmar Fiala (S), Per-Erik Thurén (S), Mimmi Pirttilä (S), Christer

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2015-02-17 kl 09:00-11.30 1-19 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Lennart Rehn (S), Bengt Karlsson (S), Christer Johansson (S), Per-Erik Thurén (S), Björn Bröne (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-13 23

Sammanträdesdatum 2007-03-13 23 2007-03-13 23 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl 09.00-16.00 Beslutande Curt B Gustavsson ordf (s) Ersättare: Anette Söderstedt (s) Marie Frejd (s) Pereric Gustavsson (s) Georgos Moschos (s) Per-Erik

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Kommunstyrelsen (23) Sessionssalen Stadshuset kl

Kommunstyrelsen (23) Sessionssalen Stadshuset kl Kommunstyrelsen 2010-01-12 1 (23) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 08.00-12.00 Paragrafer 1-18 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S) Christer Johansson (S) Anna-Karin

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 20007-12-13 114 Plats och tid Bibliotekshuset kl. 17.45-19.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer