Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-11-27 260"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) , 256 Berndt Gustafsson (s) Berit Sörman (s) Bengt Karlsson (s) ersätter Erik Ezelius (s) Michael Brisman (m) Peter Friberg (m) Runo Johansson (fp) Eje Johansson (c) Lisbeth Ider (v) ersätter Hajrudin Abdihodzic (v) Övriga deltagande Gunilla Dverstorp (m), Krister Rohman (kd). Günther Hähnert kommunchef, Tommy Larsson kanslichef, Göran Andersson ekonomichef, Marianne Hjorth bitr ekonomichef, Agneta Tilly kommunsekreterare. Jonny Blomqvist, tf VD TEAB Jan-Åke Sandberg, miljö- och byggchef Kjell Jonsson, teknisk chef , 238 Staffan Rahm, BÖSAB och Jane Olausson Ekberg, IT-chef 239 Paragrafer Omedelbar justering 250 Utses att justera Michael Brisman Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret Sekreterare Agneta Tilly Ordförande... Per-Olof Graaf Justerande... Michael Brisman ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunstyrelsen Protokollet förvaras kommunledningskontoret Underskrift... Utdragsbestyrkande

2 Kommunstyrelsen Godkännande av föredragningslistan Kommunstyrelsen beslutar att ärendet Övningsplan stryks. Ärendet Förslag till budget för 2008 samt flerårsplan är informationspunkt vid dagens sammanträde och beslut fattas vid kommunstyrelsens extra sammanträde den 4 december Kommunstyrelsen godkänner i övrigt föredragningslistan.

3 Kommunstyrelsen /KK Anmälan av delegationsbeslut Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut som fattats av kanslichefen Tommy Larsson om att avstå från utnyttjande av kommunens förköpsrätt Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut fattade av kommunchefen Personalavdelningen anmäler delegationsbeslut avseende personalärenden som fattats under tiden Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut om färdtjänsttillstånd fattade av trafikhandläggare Yvonne Nyman under oktober och november 2007.

4 Kommunstyrelsen /KK Rapporter om inkomna skrivelser Kansliavdelningen har upprättat en förteckning över skrivelser som inkommit under tiden och som ej föranleder särskilda beslut. Kommunstyrelsen lägger lämnade rapporter och förteckningen till handlingarna.

5 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Rapport om icke verkställda gynnande beslut social- och omvårdnadsnämnden En rapporteringsskyldighet har införts i socialtjänstlagen för ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen. Rapportering ska ske till länsstyrelsen, kommunens revisorer och kommunfullmäktige en gång per kvartal. Rapporteringsskyldigheten gäller alla gynnade beslut om bistånd som inte verkställs inom tre månader från dagen för beslut. Det gäller också beslut som inte verkställs på nytt inom tre månader efter det att verkställigheten avbrutits. Till kommunfullmäktige lämnas en statistikrapport över hur många beslut som finns samt hur lång tid som förflutit från dagen för respektive beslut. Det skall också framgå vilken typ av bistånd det gäller. Rapport lämnas från social- och omvårdnadsnämnden avseende och det finns ej verkställda beslut inom handikappomsorgen avseende kontaktperson i ett (1) ärende. Kommunstyrelsen överlämnar rapporten till kommunfullmäktige.

6 Kommunstyrelsen /KK TEAB Information TEAB Jonny Blomqvist, tf VD i Tidaholms Energi AB lämnar aktuell information. Arbetet med panncentralen pågår och taklagslunch har hållits. För närvarande är det mellan 65 och 90 hantverkare igång på bygget. Frågan om fördelningen mellan försäkringsbolaget och TEAB avseende kostnaden för skadorna på dammen i Fröjered är ännu inte löst. Bolagets styrelse har inlett en diskussion om hur uppdelning av verksamheter skall ske mellan TEAB och TIAB. Ett förslag kommer att arbetas fram. Ordförande tackar för informationen

7 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige TEAB Förslag till budget 2008 samt plan för TEAB Enligt ägardirektivet till det kommunala energibolaget skall budget och handlingsplan delges kommunstyrelsen. Styrelsen för Tidaholms Energi AB överlämnar budget avseende 2008 samt plan för Kommunstyrelsen beslutar att överlämna budget 2008 och handlingsplan för Tidaholms Energi AB till kommunfullmäktige för kännedom.

8 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige TEAB Taxehöjning för Tidaholms elnät Styrelsen för TEAB föreslår en taxehöjning för elnätstariff per Höjningen innebär följande: Säkringstariff: Höjningen är i genomsnitt 1,2 öre/kwh eller 4,6%. För en lägenhet med en årsförbrukning på kwh/år innebär det en ökning med 54 kr/år inkl moms. För en villa utan elvärme med en årsförbrukning på kwh/år innebär det en ökning med 108 kr/år inkl moms. För en villa med elvärme med en årsförbrukning på kwh/år innebär det en ökning med 278 kr/år inkl moms. Effekttariff lågspänning: Höjningen är i genomsnitt 1,3 öre/kwh eller 5,2 %. Effekttariff högspänning: Höjningen är i genomsnitt 0,7 öre/kwh eller 6,7 %. Totalt innebär höjningen igenomsnitt 1,12 öre/kwh eller 5,0 %. Höjningen ger en inkomstförstärkning på kr. Inköp av förlustel ökar 2008 med kr jämfört med Utrangeringen av elmätare belastar resultatet med kr. Peter Friberg (m) framför att han anser att det är fel att finansiera en fast kostnad, i form av byte av elmätare, med en ökad rörlig taxa. Per-Olof Graaf (s) poängterar att övriga kommunstyrelsen sedan tidigare är överens om att det är viktigt att stimulera alla hushåll till att spara på energi och att lägga kostnaden på den rörliga taxan innebär att var och en kan påverka sin kostnad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att i sitt ställningstagande ställa sig positiv till föreslagen taxehöjningen för Tidaholms elnät.

9 Kommunstyrelsen /KK268-F1 Kommunfullmäktige TEAB Borgen TEAB Styrelsen för Tidaholms Energi AB (TEAB) gör en framställan till kommunfullmäktige om utökad kommunal borgen med 45 miljoner kronor till totalt 205 miljoner kronor. Ny pannanläggning Eldaren Inköp av Vattenfalls pannor Kulvertubyggnad Summa Räntor under byggtiden Gjorda avskrivningar Egen finansiering Nuvarande borgen efter amortering Utökad borgen 173,9 mkr 10,6 mkr 22,9 mkr 207,4 mkr 5,0 mkr -5,4 mkr -6,0 mkr -156,0 mkr 45 mkr Anledningen är att den nu upprättade kalkylen för fjärrvärmeprojektet förutom ny pannanläggning också innefattar köp av Vattenfalls pannor och kulvertutbyggnad. Arbetsutskottet har behandlat frågan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta om utökad kommunal borgen med 45 miljoner kronor till Tidaholms Energi AB för fjärrvärmeprojektet med ny pannanläggning.

10 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Antagande av detaljplan för del av Stallängen 3:1 m fl. Miljö- och byggnadskontoret har upprättat förslag till ny detaljplan för del av Stallängen 3:1 m fl. Syftet med detaljplanen är att ge förutsättningar för att bygga bostäder för särskilt boende samt att skapa parkeringsmöjligheter för verksamheten vid fastigheten Solvik 30. De synpunkter som framkommit under utställningstiden föranleder inga ändringar i planförslaget. Miljö- och byggnadsnämnden överlämnar förslaget till detaljplan för antagande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta Miljö- och byggnadsnämndens förslag till detaljplan för del av Stallängen 3:1 m fl.

11 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Frågan om markförvärv för exploatering av bostadsområde Tidaholms kommun har erbjudits möjligheten att förvärva del av fastigheten Baltak 7:53 för en köpeskilling av kronor. Det aktuella markområdet är på m2. Kommunfullmäktige beslutade vid sin behandling av ärendet att återremittera det till kommunstyrelsen för vidare utredning. Förutom behovet av den aktuella marken skulle följande faktorer beaktas: exploateringskostnader, prisbilden, möjliga tillfartsvägar och antalet tomter som planeras. Miljö- och byggnadskontoret har upprättat två exempel på exploatering av Bälteberga där alternativa tillfartsvägar redovisas. Exploateringskostnaderna beräknas uppgå till lite i underkant av 10 miljoner kronor. Tekniska kontoret bedömer därför kostnaden till ca :- i genomsnitt för de 70 tomterna. Vid en eventuell exploatering ges även möjlighet att utnyttja befintlig kommunal mark i närheten för exploatering av ytterligare 49 tomter. Michael Brisman (m) yrkar att finansiering av köpet sker genom försäljning av skogsmark som kommunen äger. Runo Johansson (fp) anser att kommunfullmäktige inte skall behandla denna fråga förrän informationsmaterial om kommunens tätortsnära mark presenteras för samtliga fullmäktigeledamöter. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att förvärva del ( m 2 ) av fastigheten Baltak 7:53 för en köpeskilling av kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att finansiering sker genom försäljning av skogsmark som kommunen idag äger och att kommunfullmäktige beslutar uppdra till kommunstyrelsen att arbeta fram avtal för denna försäljning.

12 Kommunstyrelsen /KK Mbn Uppmaning från Jordbruksverket angående tvärvillkorskontroller Enligt Jordbruksverkets information har Tidaholms kommun inte lämnat tillräckligt antal rapporter om fullständiga tvärvillkorskontroller 2007 till Länsstyrelsen. Jordbruksverket uppmanar kommunstyrelsen att omgående agera för att den förvaltning som ansvarar för kommunens tillsyn och kontroll av jordbruksföretag fullgör sin uppgift i detta sammanhang. I Tidaholms kommun handlar det om att fullständig tvärvillkorskontroll ska utföras på minst 5 av de jordbruksföretag som sökt EU-stöd. Jan-Åke Sandberg, miljö- och byggchef redogör för miljökontorets hantering av ärendet. Tillsyn och kontroller kommer att vara genomförda och inrapporterade till Jordbruksverket senast den 31 december Kommunstyrelsen konstaterar att Tidaholms kommun kommer att uppfylla kravet på kontroller och rapporteringen till Jordbruksverket avseende tvärvillkorskontroller 2007.

13 Kommunstyrelsen /KK Västtrafik YN Preliminär Trafikförsörjningsplan Västtrafik Västtrafik har begärt in synpunkter på preliminär trafikförsörjningsplan 2008/2009. Trafikansvarig har upprättat ett förslag på yttrande. Generellt anser Tidaholms kommun att de lokala och regionala kommunikationerna ska stödja studier, arbetspendling och boende i kommunen. Kommunen har en vilja att skapa möjligheter för regelbundna transportförbindelser mot Jönköping, Skövde, Falköping och Hjo. I yttrandet tas också specifika linjer upp såsom 839/308 som är en prioriterad linje för Tidaholm. Kommunstyrelsen beslutar att lämna upprättat yttrande till Västtrafik som svar från Tidaholms kommun.

14 Kommunstyrelsen /KK436-A7 Intern driftkostnadsfördelning avseende kommunala fastigheter Tekniska kontoret redovisar en utvärdering avseende vissa driftkostnader som visar på att verksamheternas lokaldriftskostnader varierar under åren. För verksamhetsnämnderna är det dock så att vissa lokalytors driftskostnader blir billigare, vissa dyrare över tiden. De stora effekterna utgörs i huvudsak av fastighetsenhetens effektivisering i form av renoveringar samt byte av styr- och uppvärmningssystem. Att justera kommunbidragen med hänsyn till övriga faktorer kostar förmodligen mer än det smakar. Kommunstyrelsen anser att material är mycket intressant och att det kräver en djupare analys och fortsatt diskussion. Frågan kommer att tas upp av kommunstyrelsen vid ett sammanträde under våren Ordförande tackar för informationen

15 Kommunstyrelsen /KK Erbjudande om samverkansrabatt från BÖSAB Staffan Rahm från Bredband Östra Skaraborg AB (BÖSAB) presenterar ett erbjudande till ägarkommunerna. Styrelsen för BÖSAB har beslutat att lämna en kraftig rabatt på förbindelser om den används för att dela på system, program, licenser med mera. Syftet med rabatten är att stimulera och underlätta samverkan mellan ägarkommunerna, med målet att höja kvalitet och sänka kostnader. Ordförande tackar för informationen

16 Kommunstyrelsen /KK Personalavd Utredning om arbetskläder Fackliga organisationer, anställda och den politiska ledningen har tagit upp frågan om behov och möjligheter till fria arbetskläder. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade ärendet för en utredning med definition och avgränsning för arbetskläder, kartläggning av nuvarande avtal och förslag till nya avtal med en beräkning av kostnader och förslag till finansiering. Personalenhetens yttrande redogör för skyddskläder och arbetskläder samt en inventering av vilka grupper som idag erhåller fria arbetskläder. Redovisningen innehåller tre förslag på lösningar avseende arbetskläder och redovisar de ekonomiska konsekvenserna av förslagen. Arbetsutskottet har behandlat ärendet. Kommunstyrelsen beslutar att teckna avtal från och med den 1 juli 2008 om arbetskläder enligt följande: Avtalet omfattar tillsvidareanställda inom vård och omsorg samt barnomsorg i Tidaholms kommun som efter upphandling av leverantör erhåller arbetskläder till ett värde av 600 kronor per år och anställd. Beloppet går inte att lösa in mot kontanta pengar. Om avtalet upphör ersätts det inte med motsvarande summa i lön till den enskilde. Medellönen inklusive förmåner i arbetsvärderingen höjs för respektive arbetsgrupp med 50 kronor per månad.

17 Kommunstyrelsen /KK Förslag till reviderat tillväxtprogram för Skarborg Skarab. kförbund Ett förslag till nytt delregionalt tillväxtprogram har inkommit från Kristina Anderback, samordnare på Skaraborgs kommunalförbund. Tidaholms kommun har genom Företagarcentrum under 2007 aktivt deltagit i processen kring förslaget till nytt program. Magnus Sundén, näringslivschef föreslår att Tidaholms kommun stödjer förslaget till tillväxtprogram för tiden Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrker förslaget till nytt delregionalt tillväxtprogram för tiden

18 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Motion rörande tomtpriser Runo Johansson (fp), Birgitta Andersson (fp) och Dag Östlund (fp) föreslår i en motion att även de nya tomter som projekteras säljs till nedsatta priser i nivå med de priser som gäller för tomter på Södra Hellidsområdet. I beredningen lämnas en tillbakablick på besluten från år 2000 och framåt. Senast beslutade kommunfullmäktige i maj 2005 om att upphäva beslutat om tomtpristaxa för år Åtgärden syftade till att öka intresset för att bygga i Tidaholms kommun. I dagsläget råder en relativt god efterfrågan på villatomter. En kartläggning av tomtprissättning i våra grannkommuner visar att man för nyplanerade områden tillämpar självkostnadsprincipen i allt större omfattning. Om Tidaholms kommun i framtiden skall kunna exploatera nya områden för villabebyggelse krävs sannolikt även i vår kommun en högre grad av extern finansiering av exploateringskostnaderna. Av detta skäl föreslås att motionen avslås. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen och anse den vara besvarad.

19 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Tomtpriser Kommunfullmäktige har beslutat att villatomter skall exploateras på den norra delen av Södra Hellidsområdet (etapp 2). Tomtpristaxan för området är ännu inte framräknad. Gatubyggnadskostnad och gatumarksersättning ingår i tomtpristaxan. Kommunchefen presenterar ett förslag avseende tomtpris för Södra Hellidsområdet etapp 2. Gatubyggnadskostnader, belysning, förrättningskostnader m m beräknas för området till kronor. Fördelat på planerade 17 tomter á 1200 m 2 ger det en kostnad om ca 85 kr/m 2. Till detta skall läggas en kostnad för marken som kommunen är ägare av. Förslaget är 11 kr/m 2. Detta skulle ge ett sammanlagt tomtpris av 96 kr/kvm. För köparen tillkommer särskild avgift för va-anslutning, el-anslutning samt avstyckningskostnad. För att kunna fastställa en taxa för områden som skall komma att exploateras måste beslutet om den gamla taxan upphävas. Kommunstyrelsen anser att en separat prissättning bör ske för varje område som i framtiden exploateras så att området täcker sina egna kostnader. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kvadratmeterpriset för redan nu exploaterade villa- och industritomter i Tidaholms kommun ska vara mellan kr/ m 2 beroende på markförhållande samt att i övrigt upphäva kommunfullmäktiges beslut 54/2005. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att kvadratmeterpriset för villatomter på området Södra Helliden etapp 2 skall vara 96 kr/m 2.

20 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Motion gågata Med anledning av att kommunfullmäktige återremitterat Göran Olofssons motion redovisas miljö- och byggnadsnämndens yttrande som svar till kommunfullmäktige. Göran Olofsson yrkade på att det görs nya riktiga luftmätningar, gärna i barnvagnshöjd, på Torggatan. De partikelmätningar som görs idag kan knappast åberopas avseende Torggatan eftersom biltrafik är förbjuden på Gamla Torget. Miljö- och byggnadsnämnden har inhämtat sakkunnigutlåtande från Luft i Väst (LIV), Luftvårdsförbundet i Västra Sverige och lämnar en grundlig redogörelse för frågan om luftmätningar på Torggatan. De förklarar bland annat att mätpunkten på Gamla Torget är representativ för Torggatan. Tidaholms kommun har god luftkvalitet och samtliga uppmätta parametrar uppvisar värden långt under gränsvärdet. Miljö- och byggkontoret påpekar att luftmätningar aldrig görs i barnvagnshöjd. Om man sätter mätaren för lågt får man en påverkan från turbulens vid marken. Det finns mätföreskrifter för hur man ska mäta och på vilken höjd. Mätpunkten på Gamla Torget är bestämd av sakkunniga där mätningar har genomförts sedan Miljö- och byggnadsnämnden anser att det varken ur ett resultatmässigt eller ekonomiskt perspektiv är motiverat att tillföra ytterligare provningspunkt. I yttrandet över återremissen framkommer inget som pekar på att kommunstyrelsens tidigare förslag att avslå motionen skulle ändras. Kommunstyrelsen lämnar miljö- och byggnadsnämndens yttrande till kommunfullmäktige som svar på återremissen av motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen och anse den besvarad.

21 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Kommunfullmäktiges ställningstagande till investering TBAB Styrelsen för Tidaholms Bostads AB har för avsikt att konvertera uppvärmningen av bostäderna i kvarteret Björnen från direktverkande el till fjärrvärme. En ansökan om energibidrag har lämnats till Länsstyrelsen. Då det totala investeringsbeloppet överstiger 30 basbelopp krävs kommunfullmäktiges ställningstagande innan åtgärden utförs. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att tillstyrka Tidaholms Bostads AB s planerade investering att konvertera uppvärmningen av bostäderna i kvarteret Björnen från direktverkande el till fjärrvärme.

22 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Motion om utökat utbildningsanslag Lisbeth Ider (v) föreslår i en motion att utbildningsanslaget för kommunfullmäktiges ledamöter ökas avsevärt så att samtliga ledamöter kan erhålla vidareutbildning efter önskemål. Frågan om kommunfullmäktiges utbildningsanslag avgörs i samband med att budgeten antas för Tidaholms kommun. Under 2007 har utbildningsanslaget för fullmäktiges ledamöter varit kronor. Budgetberedningens förslag för år 2008 är kronor vilket innefattar en engångssatsning på en jämställdhetsutbildning för samtliga förtroendevalda. I och för sig är det inget som hindrar att frågan drivs separat men utgången av ärendet är starkt sammanlänkat med övriga budgetanslag. Motionens förslag bör därför behandlas och avgöras i budgetprocessen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen med motiveringen att frågan om fullmäktiges utbildningsanslag bör avgöras i budgetprocessen och inte som ett separat ärende. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen vara besvarad.

23 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Ansökan om kommunal borgen Tidaholms Bouleförening Tidaholms Bouleförening har i skrivelse ansökt om kommunal borgen som säkerhet för köp av fastigheten Tidaholm Snöskatan 3. Förvärv och iordningsställande uppgår till kronor. Ekonomiavdelningen har tagit del av föreningens kostnads- och intäktskalkyl som visar att den årliga driften inklusive amorteringar skall finansieras via medlemsinsatser, sponsring och spelaravgifter. Kalkylen bygger på ökat medlemsantal och höjda medlems- och spelaravgifter från år Säkerheten i fastigheten bedöms till 60% av fastighetens värde och topplånet kommer därför att uppgå till kronor. Kommunstyrelsen Böreslår kommunfullmäktige besluta att lämna Tidaholms bouleförening kommunal borgen på kronor av lån uppgående till kronor som skall användas till förvärv av Fastigheten Tidaholm Snöskatan 11 och dess iordningsställande för inomhusboule. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Tidaholms Bouleföreningen årligen skall lämna årsredovisning till kommunens ekonomiavdelning.

24 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Översyn av regler för förtroendevaldas och anställdas minnesgåvor och uppvaktningar Kommunfullmäktiges presidium har gjort en översyn av gällande bestämmelser avseende minnesgåvor och uppvaktningar för förtroendevalda och anställda. Syftet med översynen har främst varit att förtydliga tillämpningen av reglerna. Översynen har medfört förslag till ändringar på några punkter i gällande regler. Dels förtydligas och definieras vad som menas med 25 års anställning i kommunen dels överlåts till respektive kommunalt organ att avgöra hur och i vilken omfattning uppvaktning och avtackning skall ske för förtroendevalda. I sistnämnda fall har gällande regler upplevts som stelbenta och byråkratiska varför tillämpningen, inte sällan, blivit något annat än vad reglementet föreskrivit. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att antaga reviderat förslag till regler för förtroendevaldas och anställdas minnesgåvor och uppvaktningar

25 Kommunstyrelsen /KK Sammanträdesplan för kommunfullmäktige 2008 Kommunfullmäktige Ett förslag till mötesplanering för år 2008 har därför utarbetats enligt följande: 28 jan Ekonomisk information - jämförande verksamhetskostnader 25 feb Återkoppling från nämnderna om hur verksamheten utvecklas. Social- och omvårdnadsnämnden, Miljöoch byggnadsnämnden samt Kultur- och fritidsnämnden redovisar bl.a. grad av måluppfyllelse. 31 mars Återkoppling från nämnderna om hur verksamheten utvecklas. Barn- och utbildningsnämnden, Tekniska nämnden samt Kommunstyrelsen redovisar bl.a. grad av måluppfyllelse. 28 april Eventuellt offentliga bolagsstämmor samt verksamhetsredovisning från de kommunala bolagen. Verksamhetsredovisning samt årsredovisning 2007 från stiftelsen Tidaholm Hökensås Semesterby. 26 maj Årsredovisning 2007 Tidaholms kommun. Budgetanvisningar för kommande år. 16 juni Delårsrapport tertial aug Eventuellt extern/intern fördjupad information 29 sep Eventuellt extern/intern fördjupad information 27 okt Eventuellt extern/intern fördjupad information. Delårsrapport tertial nov Budget dec Uppvaktningar och stipendieutdelning Fortsättning

26 Kommunstyrelsen Fortsättning 249 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta föreslagen mötesplan för kommunfullmäktige för år 2008.

27 Kommunstyrelsen /KK Vägverket Skrivelse till Vägverket Med anledning av en bussolycka i Ekedalen i november då snö orsakade halka och stora trafiksvårigheter framkom att Vägverket har ny entreprenör avseende flera vägsträckor i området. Boende och trafikanter upplevde en mycket undermålig väghållning till skillnad från tidigare år. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen lämnar ett skarpt yttrande till Vägverket och påtalar de brister som framkommit. Kommunkansliet lämnar förslag på skrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna upprättad skrivelse till Vägverket där Tidaholms kommun uttrycker oro för den kommande vintern då det finns indikationer på att väghållningen i området har brister som kan få ödesdigra konsekvenser. Kommunstyrelsen beslutar om omedelbar justering av paragrafen.

28 Kommunstyrelsen /KK Förslag till budget för 2008 samt flerårsplan Budgetberedningen överlämnar till kommunstyrelsen förslag till budget för år 2008 samt flerårsplan med därtill hörande bilagor. Förslaget presenteras ingående av biträdande ekonomichef Marianne Hjorth. Kommunstyrelsen kommer att vid nästa sammanträde besluta om förslaget. Ordförande tackar för informationen.

29 Kommunstyrelsen /KK Kommunchefens information Högtidshållande av slaget vid Lena Fest för kommunanställda Årets företagare Medverkan på Elmiamässan Kvalitetsmässan

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2007-01-16 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 09.30-14.00 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson (s)

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Paragrafer 167-182 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2008-11-04 203 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-16.30 Ajournering 12.45-14.50 Beslutande Övriga deltagande Paragrafer 206-229 Utses att justera Curt B Gustavsson (s),

Läs mer

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg.

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg. Kommunfullmäktige 2009-08-31 1 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm kl 18.00-20.30 Beslutande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Paragrafer 32-50 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-15.00 Paragrafer 61-75 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 kl 09:00-13:00 237-256 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Mattias Ezelius (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn Lennartsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-01-07 08:00-15:25 1-29 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Ingemar Johansson (FP) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-27 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-27 Kommunstyrelsen 1/2 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Berit Sörman (S) Peter Friberg (M) Hajrudin Abdihodzic (V) Sessionssalen, 2013-11-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-08-07 1 (12) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2006-08-07 kl. 14.00-14.45. Beslutande Bo Trygg (s), ordförande Per Eriksson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-05-03 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.20 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Pia Thulin (m) ersättare, deltog i 122 punkt 1-2 Inga-Lill

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunfullmäktige 2010-10-18 1 (16) Plats och tid Folkets hus aula, kl. 13.00 14.31 Ajournering kl.13.13-13-15 Beslutande 25 ordinarie ledamöter och 4 ersättare Övriga Torkel Arkmo, ekonom 43, 45-46, 48

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats,

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 2013-09-23 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl 17.30 17.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Insynsplats Insynsplats, ersättare Övriga deltagare Bengt Jönsson (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S)

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Birgitta Johansson, ordförande i TEAB, 184

Birgitta Johansson, ordförande i TEAB, 184 Kommunstyrelsen 2007-10-02 207 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-14.30 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Bengt Karlsson (s) ersätter Christer Johansson (s) 181-183 Christer Johansson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 9 juni 2015 kl. 08.00 10.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare

PROTOKOLL. Claes Rydberg, kommunchef Nicklas Bremefors, ekonomichef Inger Bengtsson, markhandläggare, 155 Ulrica Swärd Bütikofer, nämndsekreterare Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal, klockan 08:30-10:30 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Lars Molin (M) Helena

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Leif Hansen (SRD) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-21:30 Beslutande: Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Örjan Fridner (S) Ingrid Olsson (C) Jenny Breslin (S) Marie Mill (SRD) Per-Gunnar

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll 2015-09-02 Kommunstyrelsen 1(13) Tid och plats 2015-09-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.25. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Clas Engström (KD) - tjänstgörande ersättare Jane Holmström Björkman (S) - tjänstgörande ersättare

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson

Kollektivtrafiknämnden Hjo-Tibro-Karlsborg. Kommunledningskontoret. Caroline Johansson Kollektivtrafiknämnden Hjo/Tibro/ 2010-08-25 1 Plats och tid Tibro kommun, Sammanträdesrum tapetsören kl 14:00-16:00 Beslutande Claes Jägevall, ordf Anne-Marie Wahlström Catrin Hulmarker Kjell Sjölund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl 08:00-08:10 65-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Runo Johansson (L) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun

Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun Tjänsteskrivelse 1 (6) Kommunstyrelseförvaltningen Susanne Sandlund Kommunstyrelsen Bredbandsutbyggnad i Söderköpings kommun Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att - godkänna projektorganisation

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden 1/3 Stadshuset, sammanträdesrum Madängsholm, 2015-10-22 kl 13:30-16.30 115-130 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Helena Qvick (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-03-11 1-16 2008-03-11 1-16 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.15 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Torbjörn Åberg (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt Johansson (c) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-12-20 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-12.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 20007-12-13 114 Plats och tid Bibliotekshuset kl. 17.45-19.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-04-25

KOMMUNSTYRELSEN 2001-04-25 KOMMUNSTYRELSEN 2001-04-25 KS 1 Yttrande, detaljplan Västra Degrabo 2 Yttrande, detaljplan kv Hantverkaren 3 Yttrande, detaljplan del av V Tångahed Hägrunga 10:1 4 Uppdrag att revidera lednings- och informationsplan

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott 2013-02-05 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Åsele 08 00 11 30 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Tommy Danielsson Sida Övriga

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-11.00 Beslutande Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Kommunledning Ärendenr: 2015/267 Fastställd: KS 2009-11-10 Reviderad: KS 2016-03-09 FÖRFATTNINGSSAMLING Delegationsordning för kommunstyrelsen 2/16 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Generella

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05

Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 2013-03-25 18 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2013-02-25, 18:00 19:05 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Per Sigvardsson(s), Christer Jonsson(c), Hans Fransson(sd), Maria Svensson(s),

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Ekonomiutskottet Sammanträdesdatum 2012-07-09 1(10) Plats och tid: Beslutande: Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Anette Åkesson (M), ordförande Ann-Marie Johnsson

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(9) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 14 september 2015 kl 14:00-15:00 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD)

Kommunstyrelsen 2015-02-03 1 (19) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 (19) Plats och tid Kommunhuset den 3 februari 2015 kl. 13.00 16.00 ande Roland Åkesson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij

Läs mer