Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hajrudin Abdihodzic. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl Ajournering Beslutande Övriga deltagande Paragrafer Utses att justera Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson (s) Berit Sörman (s) Bengt Karlsson (s) ersätter Erik Ezelius (s) Michael Brisman (m) Gill Bergh (m) Runo Johansson (fp) Eje Johansson (c) Krister Rohman ersätter Eje Johansson (c) Hajrudin Abdihodzic (v) Per-Erik Gustavsson (s), Per-Erik Thurén (s), Ingela Nilsson (s), Lena Andersson (s), Ulla Brissman (s), Gunilla Dverstorp (s), Krister Rohman (kd). Günther Hähnert kommunchef, Tommy Larsson kanslichef, Göran Andersson ekonomichef, Agneta Tilly kommunsekreterare. Magnus Sundén, Arbetsmarknads- och näringslivschef Lars-Uno Olausson, Företagarcentrum Tuula Saarimäki, verksamhetsledare Leader 209 Magnus Jacobsson, VD Tidaholms Energi AB Göran Liljegren, VD och Paula Vanhapiha, ekonom TBAB 218 Kjell Jonsson och Sören Lindberg, tekniska kontoret 217 Lisbeth Göthberg och Roger Lundvold, barn- och utbildningskontoret 217 Hajrudin Abdihodzic Justeringens plats och tid Kommunledningskontoret Sekreterare Agneta Tilly Ordförande... Curt B Gustavsson Justerande... Hajrudin Abdihodzic ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunstyrelsen Protokollet förvaras Kommunledningskontoret Underskrift... Utdragsbestyrkande

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 206 Godkännande av föredragningslistan. 207 Delegationsbeslut. 208 Rapporter. 209 Ett år med Leader information. 210 Leaderprojekt. Centrum- och handelsutveckling i mindre kommuner. 211 Kompetensförsörjningsprojekt för näringslivet i Tidaholms kommun. 212 Inflyttning Skaraborg Nederländerna. 213 Verksamhetsplan för folkhälsorådet för Folkhälsoplan för Tidaholms kommun. 215 Budget TEAB - information. 216 Handlingsplan TEAB - information. 217 Redovisning av beslutsunderlag avseende Forsenskolan. 218 Information TBAB. 219 Framställan från barn- och utbildningsnämnden om policy för elöverkänsliga. 220 Samarbetsavtal riktlinjer för upphandling. 221 Ljudupptagning av kommunstyrelsens sammanträde. 222 Sammanträdesdagar år 2009 för kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. 223 Framställan om markköp Längans SPA. 224 Yttrande över vindkraftspolicy för Habo och Mullsjö kommuner. 225 Ansökan om utvecklings- och utbildningsbidrag från Skövde Tingsrätts Nämndemannaförening. 226 Medborgarförslag farthinder. 227 Information om budget Förslag till fastställande av preliminär utdebitering Kommunchefens information.

3 Kommunstyrelsen Godkännande av föredragningslistan. Kommunstyrelsen beslutar att följande ärenden utgår; - Överenskommelse med VGR om tillväxtprogrammet för åren samt dess finansiering 2009, - Kommunstyrelsens tillsynsansvar TEAB, information, - Beslut avseende uppföljning av granskningsrapporter i TBAB, samt i övrigt godkänna föredragningslistan.

4 Kommunstyrelsen /KK Delegationsbeslut. Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut som fattats av kanslichefen Tommy Larsson om att avstå från utnyttjande av kommunens förköpsrätt Kansliavdelningen anmäler följande delegationsbeslut som fattats av kommunchefen: om komplettering av beslutsattestanter angående försäljning av fastigheter avseende yttrande om tillstånd till övervakningskamera. Personalavdelningen anmäler delegationsbeslut som fattats under tiden Kansliavdelningen anmäler delegationsbeslut om färdtjänsttillstånd fattade av trafikhandläggare Yvonne Nyman under oktober månad 2008.

5 Kommunstyrelsen /KK Rapporter. Kansliavdelningen har upprättat en förteckning över rapporter som inkommit under tiden /KK Tack från Rädda Barnen. (Istället för att skicka julkort har Per-Olof Graaf skänkt kronor till Rädda Barnen). 08/KK Socialdepartementet har översänt ett särtryck ur UNICEF:s handbok om barnkonventionen till kommunstyrelsen för kännedom. 08/KK Företagarna har presenterat Årets Företagskommun. I år blev det Vara kommun i Västra Götaland som blev årets vinnare. 08/KK Skaraborgs kommunalförbunds styrelse har fastställt sina sammanträdesdagar för 2009 och översänt till kommunstyrelsen för kännedom. 08/KK Tidaholms Bostads AB har översänt protokoll från styrelsemöte till kommunstyrelsen för kännedom. 08/KK TEAB har översänt styrelseprotokoll 15/2008 till kommunstyrelsen för kännedom. 08/KK TENAB har översänt styrelseprotokoll 9/2008 till kommunstyrelsen för kännedom. 08/KK Kommunala pensionärsrådet har överlämnat en skrivelse till kommunstyrelsen angående gratis pensionärsresor med kollektivtrafiken i Tidaholm. Fortsättning

6 Kommunstyrelsen Fortsättning /KK Kommunalförbundet Skaraborgs styrelse har översänt protokollsutdrag där de beslutat att för närvarande inte organisera en gemensam upphandlingsorganisation i förbundet, utan de kommuner som är intresserade av en utvecklad samverkan får organisera detta på avtalsbasis. 08/KK Västra Götalandsregionen har översänt delårsrapport januariaugusti 2008 till kommunstyrelsen för kännedom. Kommunstyrelsen lägger förteckningen till handlingarna.

7 Kommunstyrelsen /KK Ett år med Leader information. Tuula Saarimäki, verksamhetsledare från Leader Östra Skaraborg lämnar en redogörelse för arbetet under 2008 och de projekt som har genomförts. Finansiering sker med medel från EU, staten och kommunerna. Viktiga kriterier är att det finns ett underifrånperspektiv och att det är en samverkan mellan parter. Under 2008 har 10 beviljade projekt startat och genomförts. Några av dessa i Tidaholm, t ex en drogfri stadsfest i samband med Kräftans dag och en Gårdsfest med en rad olika produkter från området. Det finns idéer och projektplaneringar för fler aktiviteter i Tidaholm, bland annat ett om centrum- och handelsutveckling i mindre kommuner. Ordförande tackar för informationen.

8 Kommunstyrelsen /KK Magnus Sundén Leaderprojekt Centrum- och handelsutveckling i mindre kommuner. Tidaholms kommun har sedan 2003 arbetat med lokal centrumutveckling. Samarbetet med fastighetsägare och den lokala handeln har under åren utvecklats och strukturerats. År 2006 bildades en gemensam centrumförening Tidaholm i centrum som har som ändamål att utveckla, genomföra och marknadsföra handelsaktiviteter. Magnus Sundén, arbetsmarknads- och näringslivschef tillsammans med Lars-Uno Olausson presenterar ett projektet där kommunerna Tibro, Hjo, Falköping och Tidaholm kommer att samverka. Genom insatser skall handel/centrum/ service stärkas utifrån de nya förutsättningar som satsningarna på stora externa köpcentra i större kommuner innebär för mindre landsortskommuner. Projektet stämmer väl överens med Leader Östra Skaraborgs tematiska områden och de i utvecklingsstrategin formulerade mål och strategier. Kommunstyrelsen tillstyrker att Tidaholms kommun ansöker om Projekt Centrum- och handelsutveckling i mindre kommuner. Kommunstyrelsen beslutar att projektet, med Företagarcentrum Tidaholms kommun som projektägare, lämnas vidare till Lagrådet (Leader Östra Skaraborg) för beslut.

9 Kommunstyrelsen /KK Magnus Sundén Kompetensförsörjningsprojekt för näringslivet i Tidaholms kommun. Många företag i kommunen ser kompetensförsörjning som den viktigaste frågan men orkar inte/kan inte på egen hand genomföra önskad kompetensutveckling. Europeiska Socialfonden (ESF) har programområden som riktar sig mot kompetensfrågorna. Deras övergripande målsättning är ökad tillväxt genom god kompetensförsörjning och ökat arbetskraftsutbud. ESF stöder projekt som främjar kompetensutveckling och motverkar utanförskap. Magnus Sundén, arbetsmarknads- och näringslivschef presenterar ett förslag om ett kompetensförsörjningsprojekt som kan utveckla kommunens näringsliv. Förslaget är att göra en förstudie för att analysera behovet och utveckla koncept för bland annat kompetensutveckling inom bristyrken, modeller för lärande miljöer och program för industritrainee. Målgruppen är sysselsatta personer i företag med tonvikt på tillverkning. Kommunstyrelsen tillstyrker FöretagarCentrum, Tidaholms kommun som projektägare för en förstudie av kompetensförsörjning för näringslivet i Tidaholm. Kommunstyrelsen tillstyrker också en ansökan om medel från Europeiska socialfonden.

10 Kommunstyrelsen /KK Magnus Sundén Inflyttning Skaraborg Nederländerna. Företagarcentrum har under två år varit projektägare för Projekt inflyttning Skararborg och ser ett behov av att formulera ett förnyat utvecklingsprojekt inom ramen för Skaraborgs tillväxtprogram. Förslaget är en projekttid om tre år ( ). Projektet har som målsättning att; rekrytera kompetens inom bristyrken, påvisa att Skaraborg är ett lämpligt område att etablera/driva företag i samt att öka kunskapen om Skaraborg som besöksmål. Kommunstyrelsen tillstyrker Företagscentrums initiativ till Projekt Inflyttning Skaraborg - Nederländerna. Kommunstyrelsen tillstyrker att projektet går vidare till Tillväxtutskottet med Företagarcentrum Tidaholm som projektägare för ansökan om medel inom ramen för Skaraborgs tillväxtprogram.

11 Kommunstyrelsen /KK Verksamhetsplan för Folkhälsorådet Folkhälsorådet Kommunfullmäktige Kommunchefen Günther Hähnert ger en kort redogörelse för upprättat förslag till verksamhetsplan för 2009 som bland annat beskriver Folkhälsorådets sammansättning och verksamhet. Det övergripande målet är att skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela familjen vilket genomsyrar folkhälsorådets arbete och är en viktig målsättning för politiken. De föreslagna prioriterade målgrupperna för 2009 är barn och ungdomar samt familjen. De prioriterade inriktningsmålen ryms under 4 av de 11 nationella målen: - Delaktighet och inflytande i samhället - Barn- och ungas uppväxtvillkor - Hälsofrämjande hälso- och sjukvård - Fysisk aktivitet Kommunstyrelsen anser att Folkhälsorådet själva kan fastsälla den årliga verksamhetsplanen och att den kan lämnas som information till kommunfullmäktige i avsikt att berätta om de aktiviteter som skall genomföras kommande år. Kommunstyrelsen tar emot informationen och uppmanar Folkhälsorådet att fastställa sin årliga verksamhetsplan. Kommunstyrelsen överlämnar verksamhetsplanen som information till kommunfullmäktige.

12 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Folkhälsorådet Folkhälsoplan För Tidaholms kommun. Planen är framtagen av folkhälsorådet i samverkan med kommunens nämnder och förvaltningar, Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg, Primärvården samt remissvar med synpunkter från Polisen, näringslivet och föreningslivet. Folkhälsoplanen ska ligga till grund för ett långsiktigt folkhälsoarbete och ge stöd för att integrera folkhälsoarbetet i den ordinarie verksamheten. Samtliga 11 målområdena ligger till grund för folkhälsoarbetet i Tidaholms kommun under perioden men fyra målområden är prioriterade då fokus kommer att vara på barn och ungdomar samt familjen. Bengt Karlsson (s) påpekar att Västra Götalandsregionen har arbetat fram en ny Folkhälsopolitisk policy och den kanske skall beaktas i arbetet med planen för folkhälsoarbetet i Tidaholm. Det bör finnas en samstämmighet i planerna kring vissa frågor. Gill Bergh (m) föreslår att nuvarande avtal förlängs att gälla 2009 under arbete med att ta fram en plan som grundar sig på regionens policy. Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att förlänga nuvarande Folkhälsoplan att gälla även under 2009 och att uppmana Folkhälsorådet att inleda ett arbete med att utforma en plan för som beaktar Västra Götalands Folkhälsopolitiska policy.

13 Kommunstyrelsen /KK Budget TEAB information. Magnus Jacobsson, VD för TEAB lämnar en grundlig redogörelse för förslag till budget 2009 för koncernen samt bolagen TEAB och TENAB. Av beskrivningen framgår processen i bolaget med budgetarbetet, strukturen för bolaget och därmed budgeten, de förutsättningar som använts i budgetarbetet samt slutresultatet som utgör förslaget till budget Slutresultatet för koncernen TEAB beräknas i budgeten för 2009 till +1 miljon kronor. Magnus Jacobsson sammanfattar med att det är ett bolag med ansträngd ekonomi som presenterar en mycket svag budget för de kommande åren. Det finns dock en rad tydliga risker och möjligheter som bolaget nu skall arbeta med för att kunna förbättra resultatet på sikt. Ordförande tackar för informationen.

14 Kommunstyrelsen /KK Handlingsplan TEAB information. Magnus Jacobsson, VD för Tidaholms Energi AB presenterar den handlingsplan som bolaget arbetat fram och som kommer att utgöra affärsplan för de kommande åren. Av denna framgår bland annat bolagets vision, affärsidé och värderingar. Vidare beskrivs en målbild för 2011 med strategier för de fem perspektiven; medarbetare, intern effektivitet, konkurrenskraft, kund samt ekonomi. Magnus Jacobsson påpekar att det finns flera stora utmaningar på sikt och anser att denna handlingsplan lägger grunden för att alla i bolaget verkar mot samma mål. Ordförande tackar för informationen och framför att kommunstyrelsen inte har något att erinra mot förslaget till handlingsplan.

15 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Redovisning av beslutsunderlag avseende Forsenskolan. Kommunstyrelsen ställde sig sig bakom bedömningsgruppens förslag att förslaget från Fredblad arkitekter läggs till grund för fortsatt utveckling och ge tekniska nämnden i uppdrag att arbeta fram ett underlag för beslut om investering i Forsenskolan. Kjell Jonsson, tekniska kontoret lämnar en redogörelse för hur projektet har framskridit hittills. En beräkning visar att inventariekostnaden blir ca 13 miljoner kronor. Kommunstyrelsen har en längre diskussion om frågan. Michael Brisman (m) tar upp kommunstyrelsens beslut från augusti och efterfrågar ett underlag för beslut med en beskrivning av olika finansieringsalternativ. Curt B Gustavsson (s) framhåller att kommunfullmäktiges beslut att tillskapa en F-9-skola ligger fast och inte har ändrats. När det beslutet togs stod det klart att det skulle handla om mycket stora pengar. Ekonomichef Göran Andersson lämnar en kort redogörelse av olika finansieringsalternativ. Byggnationen kan ske med: - 100% lånefinansiering - lån av en del tillsammans med en ökad utdebitering - lån av en del tillsammans med en sänkt investeringsbudget under ett antal år. Kommunstyrelsen beslutar att processen med Forsenskolan fortsätter och att 2008 års avsatta medel för projektering används för detta arbete.

16 Kommunstyrelsen /KK Information - TBAB Göran Liljegren, VD för Tidaholms Bostads AB lämnar information om Handlingsplan I denna beskrivs planerna för fastighetsunderhåll, planerade byten av vitvaror, nya elavtal m m. Hyresförhandlingarna är ännu inte avslutade och därför redovisas en preliminär budget för Energideklaration av fastigheterna är genomförda och visar på mycket bra resultat med ett undantag. Det är kvarteret Brage som har ett sämre resultat och här kommer insatser att göras under Ordförande tackar för informationen och framför kommunstyrelsens glädje över ett gott arbete med goda resultat för Tidaholms Bostads AB.

17 Kommunstyrelsen /KK Barn- och utbildningsn. Framställan från barn- och utbildningsnämnden om policy för överkänsliga. Ett brev från en elöverkänslig förälder har kommit till barn- och utbildningsnämnden med önskemål om åtgärder i skolan inför att elever med ökad känslighet för elektromagnetisk strålning/ elektromagnetiska fält kommer att börja på högstadiet i Tidaholm. Skrivelsen uppmärksammar lagen (SFS 2006:67) om förbud mot diskriminering och annan kränkande behandling av barn och elever som preciserar att ingen får diskrimineras på grund av bl.a. funktionshinder, som det blir i detta fall om eleven är förhindrad att delta i undervisning på grund av överkänslighet mot elektromagnetisk strålning. Skolmiljön skall enligt lagen göras tillgänglig för alla elever. Det föreslås att det utarbetas en kommunal policy för att kunna göra offentliga lokaler tillgängliga även för personer med funktionshindret elöverkänslighet. Barn- och utbildningsnämnden har överlämnat ärendet till kommunstyrelsen för utarbetande av en policy för att möta problemet med elöverkänslighet. Kanslichefen Tommy Larsson redogör för att det för närvarande inte finns råd eller anvisningar från Socialstyrelsen eller Statens strålskyddsinstitut som kan vara aktuella som underlag och stöd för en policy avseende skolområdet. Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att avvakta med frågan om en policy till dess att berörda myndigheter har utarbetat råd eller rekommendationer. Kommunstyrelsen beslutar att avvakta med frågan om en policy till dess att berörda myndigheter har utarbetat råd eller rekommendationer.

18 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Falköpings kommun Göran Andersson Samarbetsavtal riktlinjer för upphandling. Kommunchef Günther Hähnert och ekonomichef Göran Andersson ger kommunstyrelsen en redogörelse för ett förslag till avtal med Skövde kommun om samarbete i upphandlings- och inköpsfrågor. Avtalet reglerar omfattningen, kommunernas åtaganden, försäkringsfrågan, ersättning och avtalstid. Ett förslag till riktlinjer för upphandling i Tidaholms kommun som följer de riktlinjer som används av övriga kommuner som har tecknat samarbetsavtal med Skövde kommun har upprättats. Kommunstyrelsen beslutar att avtalet med Falköpings kommun avseende inköpsfunktionen upphör Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att teckna avtal med Skövde kommun om samarbete i upphandlings- och inköpsfrågor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till riktlinjer för upphandling i Tidaholms kommun att gälla från 1 januari Kommunstyrelsen beslutar att till kommunens kontaktperson enligt detta avtal utse ekonomichefen samt uppdra till varje förvaltning att utse en person att ingå i kommunens lokala upphandlingsgrupp.

19 Kommunstyrelsen /KK Kansliavd. Ljudupptagning av kommunstyrelsens sammanträde. Runo Johansson (fp) tog vid kommunstyrelsens sammanträde den 2 september 2008 upp frågan om att dokumentera kommunstyrelsens sammanträden genom ljudupptagning. Runo Johansson anser att en inspelning kan vara ett bra stöd vid protokollsskrivning samt fungera som dokumentation av en debatt då protokollet är beslutsprotokoll. En beredning från kommunkansliet redogör för nuvarande protokollsutformning, reglerna för kommunstyrelsens sammanträden och pekar på frågan om vilket värde en inspelning kan få. Runo Johansson (fp) yrkar på återremiss med hänvisning till att beredningen tar upp fel aspekter. Anledningen till frågan var hur t.ex. revisorerna skall kunna använda ljudupptagningarna för att i efterhand kunna granska hur kommunstyrelsen fullgjort sitt tillsynsansvar. Detta är inte belyst i beredningen. Runo Johansson anser vidare att de politiska partierna skall tillfrågas hur de ser på frågan. Kanslichef Tommy Larsson påpekar att tillsynsansvaret skall speglas i besluten, inte i det som har sagts vid sammanträden. Michael Brisman (m) ställer frågan om en enskild ledamot kan spela in sammanträdet med t.ex. sin mobiltelefon och hur denna inspelning skall betraktas ur juridisk synpunkt. Michael Brisman ansluter sig till yrkande om återremiss. Kommunstyrelsen beslutar att återremittera ärendet för en fördjupad beredning.

20 Kommunstyrelsen /KK Sammanträdesdagar år 2009 för kommunstyrelsen och dess arbetsutskottet. Förslag har upprättats på sammanträdesdagar för kommunstyrelsen respektive kommunstyrelsens arbetsutskott för år De föreslagna dagarna är inplanerade för att vara anpassade till kommunfullmäktiges sammanträdesdagar. Kommunstyrelsen beslutar att fastställa kommunstyrelsens sammanträdesdagar för år 2009 enligt följande: tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag Kommunstyrelsen beslutar att fastställa arbetsutskottets sammanträdesdagar för år 2009 enligt följande: tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag tisdag

21 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Framställan om markköp Längans SPA. Pia Skoglund-Sjöqvist driver idag hyresfastigheten Ramstorpslängan och har för avsikt att utveckla sin verksamhet med ett SPA och en friskvårdsdel. För detta önskar hon köpa ett parkområde som kommunen äger i anslutning till fastigheten. Miljö- och byggnadsnämnden har antagit en ny detaljplan för området, Björnen 5 och del av Ramstorp 4:1 för att möjliggöra att mindre icke störande verksamhet kan bedrivas inom området. Kommunchef föreslår att Tidaholms kommun säljer del av Ramstorp 4:1 (449,5 kvm) till Pia Skoglund-Sjöqvist. Priset är 96 kr/kvm vilket innebär ett totalpris av kronor. Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att sälja del av Ramstorp 4:1(449,5 kvm) till Pia Skoglund-Sjöqvist för kronor.

22 Kommunstyrelsen /KK Habo kommun Mullsjö kommun Yttrande över vindkraftspolicy för Habo och Mullsjö kommuner. Tidaholms kommun har beretts möjlighet att yttra sig över vinkraftspolicy för Habo och Mullsjö kommuner. Miljö- och byggnadsnämnden har behandlat frågan och upprättat förslag till yttrande. Miljö- och byggnadsnämndens förslag till yttrande: Habo och Mullsjö kommuner har upprättat ett gemensamt förslag till vindkraftspolicy. Syftet med policyn är att underlätta behandlingen av ärenden om vindkraft. Policyn redovisar områden som är olämpliga för etablering av vindkraftverk. Dessa områden nämns som restriktiva områden. I avvägningen för restriktiva områden har hänsyn tagits till områden av riksintresse, naturreservat och Natura 2000 områden. Gemensamma intresseområden för Tidaholms och Habo kommuner är Hökensås och Baremosse med överlappande intressen. Gemensamma intressen för Tidaholms och Mullsjö kommuner är Baremosse och Kymbo tall. Policyn redovisar däremot inte lämpliga områden för vindkraftsetableringar. Det är därför svårt att se om det finns mellankommunala intressen beträffande etablering av vindkraftverk. Tidaholms kommun håller på att ta fram en vindkraftplan. I planen kommer prioriterade områden för etablering av vindkraft att pekas ut, områden som kan komma att gränsa mot Mullsjö kommun. Hökenåsområdet utgör ett tyst och opåverkat område vilket är värt att beakta med hänsyn till det rörliga friluftslivet och människornas hälsa och miljö. Under riktlinjer för mellankommunala frågor nämns att vid placering av vindkraftverk nära kommungräns ska angränsande kommun utgöra remissinstans. Riktlinjen bör kompletteras med att vid ett avstånd på upp till 1000 meter från kommungräns skall samråd hållas med angränsande kommuner. Fortsättning

23 Kommunstyrelsen Fortsättning 224 Kommunstyrelsen beslutar att lämna upprättat yttrande över vindkraftspolicyn för Habo och Mullsjö kommuner. Tidaholms kommun har inget att erinra över vindkraftspolicyn om samråd hålls med kommunen och berörda fastighetsägare vid etablering av vindkraft inom ett avstånd på 1000 meter från kommunens gräns.

24 Kommunstyrelsen /KK Skövde Nämndem. för. Ansökan om utvecklings- och utbildningsbidrag från Skövde Tingsrätts Nämndemannaförening. Skövde Tingsrätts Nämndemannaförening har i en skrivelse ansökt om utvecklings- och utbildningsbidrag för att höja kompetensen inom nämndemannaföreningen. Domstolsverket lämnar riktade biodrag men därutöver har mer än hälften av nämndemannaföreningarna i landet utvecklingsbidrag från sina kommuner. En stor del av övriga får bidrag från de politiska partier som nominerat nämndemän. Skövde Tingsrätts Nämndemannaförening riktar sin förfrågan till kommunerna i Skaraborg som har valda nämndemän. Kommunstyrelsen beslutar att avslå Skövde tingsrätts Nämndemannaförenings ansökan om utvecklings- och utbildningsbidrag. Kommunstyrelsen anser att det är nämndens huvudman som bör ansvara för och betala kompetenshöjande åtgärder för nämndemännen.

25 Kommunstyrelsen /KK Kommunfullmäktige Medborgarförslag farthinder Ett medborgarförslag har inkommit från Gun och Kurt Berger i Tidaholm. Förslaget är att det anläggs farthinder, ett eller flera, på Västra Drottningvägen mellan rondellen och Käringalia d.v.s på sträckan där hastigheten 50 km /tim gäller. Gun och Kurt Berger har skickat samma ärende till tekniska nämnden som därefter har handlagt frågan. Tekniska nämndens trafikutskott tog upp frågan och nämnden skickade skrivelsen vidare till Vägverket som är väghållare. Vägverket har gett såväl förslagsställarna som Tidaholms kommun följande svar: Vi planerar ny asfaltsbeläggning på Västra Drottningvägen troligtvis Vägen är rak och bred och saknar cykelbana. Gångbana finns dock på båda sidor. I samband med asfalteringen finns möjlighet att förändra vägen utformning. Vi kommer därför i samarbete med Tidaholms kommun att påbörja projekteringen av gång- och cykelbana utmed Västra Drottningvägen. För att få tillräckligt bredd på gc-banan kommer vägens körbana att göras smalare. Smalare körbana kan ha hastighetsdämpande effekt. Men vi kommer även att ta hänsyn till ert önskemål i projekteringen och studera om ytterligare hastighetsdämpande åtgärd kan vara lämplig. Vägverket ger visserligen inte löfte om farthinder enligt medborgarförslaget men kommer att ta hänsyn till önskemålen i samband med kommande arbete. Detta kan nog anses tillgodose önskemålen från förslagsställarna. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget tillgodosett och besvarat genom Vägverkets redogörelse.

26 Kommunstyrelsen /KK Information om budget 2009 Budgetberedningens ordförande Curt B Gustavsson (s) lämnar en information om budgetarbetet. Förutsättningarna är kända på nämndnivå och arbetet i budgetberedningen pågår. Frågan om budget 2009 kommer att behandlas vi ett extra kommunstyrelsesammanträde den 1 december kl Michael Brisman (m) påtalar vikten av att handlingar skickas ut i god tid och framför önskemålet om att kommunstyrelsen får en utförlig information om förslaget vid sammanträdet den 25 november.

27 Kommunstyrelsen /KK Förslag till fastställande av preliminär utdebitering Kommunfullmäktige Budgetberedningens ordförande Curt B Gustavsson (s) informerar om att budgetarbetet ännu inte är klart och att förslaget till en utdebitering 2009 därför får betraktas som preliminärt. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 2009 års utdebitering blir 21:00 kronor.

28 Kommunstyrelsen /KK Kommunchefens information. Kommunchefen har ingen information att lämna vid dagens sammanträde.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Christer Johansson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2007-01-19 2007-02-12. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2007-01-16 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 09.30-14.00 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Paragrafer 167-182 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg.

Lisbeth Göthberg, utbildningschef Göran Andersson, ekonomichef Agneta Tilly, sekreterare. Pereric Gustavssson och Peter Friberg. Kommunfullmäktige 2009-08-31 1 Plats och tid Disponentvillan i Tidaholm kl 18.00-20.30 Beslutande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30

Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Kommunstyrelsen 2013-03-06 1 (26) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset klockan 8.00 11.30 Paragrafer 32-50 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 kl 09:00-13:00 237-256 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Mattias Ezelius (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn Lennartsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-11-27 260

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2007-11-27 260 Kommunstyrelsen 2007-11-27 260 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-15.45 Beslutande Per-Olof Graaf (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) 226-250, 256 Berndt

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2018-03-21 kl 08:00-08:10 65-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Runo Johansson (L) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27

Protokoll. Tekniska nämnden 2009-04-27 Tekniska nämnden 37 42 Tekniska nämnden sammanträde Informationer och rapporter 37. Uppföljning och prognos per den 31 mars 2009 38. Detaljplan för Fritidsvägen (Lövekulle) 39. Vindbruk, tematiskt tillägg

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren kl. 18:00-20:10 Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-07 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2015-01-07 08:00-15:25 1-29 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) ordförande, Ingemar Johansson (FP) vice ordförande, Christer Johansson (S), Bengt Karlsson (S), Hajrudin Abdihodzic (V), Ambjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 16-23 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S)

Ej tjänstgörande ersättare: Birgitta Pettersson (C), Kjell-Åke Johansson (KD), Anders Hallgren (S) Socialnämnden 2013-04-22 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD), deltog ej i beslutet O30 Agneta Leffler-Larsson

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-23 Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-23 Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2015-02-23 kl 18:00-20:36 92-103 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Tony Pettersson (S), Curt B Gustavsson (S), Othmar Fiala (S), Per-Erik Thurén (S), Christer Johansson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Paragrafer 70, 73-85 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunfullmäktige 2010-10-18 1 (16) Plats och tid Folkets hus aula, kl. 13.00 14.31 Ajournering kl.13.13-13-15 Beslutande 25 ordinarie ledamöter och 4 ersättare Övriga Torkel Arkmo, ekonom 43, 45-46, 48

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.45 Beslutande Tommy Bohman, ordförande Klas Håkanson Gunilla Hjelm Jan Johansson Ingemar Sturesson Agneta Lindberg, ersättare Ritva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Kommunledningskontoret/

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Kommunledningskontoret/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-11.25 ande Ledamöter Bo-Anders Thornberg (m) ordförande Lars-Göran Wiberg (c) vice ordförande Tommy Nilsson (s) Tjänstemän Utses

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S)

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-04-23 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \,

;/... HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. l J \ \, HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott 2008-02-27 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 08.30-12.00 och 13.00-15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-05-17 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 42 Besök från Hagaboda rektorsområde... 53 43 Ekonomisk rapport tertial 1 2011... 54 44 Aktuell barnomsorgskö... 55 45 Gåvoläromedel... 56 46 Studieresa till Auschwitz...57 47 Regionalt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Kommunstyrelsen 2008-11-25 231 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-11.00 Beslutande Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2012-04-24 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 29 Besök från Slättens rektorsområde 35 30 Ekonomisk månadsrapport 36 31 Budget: Ramförslag 2013-2015......37 32 Barn- och elevprognos per den 15 mars 2012...40 33 Ansökan om bidrag

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

AME "Torpet", Vänersborg

AME Torpet, Vänersborg Gymnasienämnden 2009-06-16 1 (15) Plats AME "Torpet", Vänersborg Tid Tisdagen den 16 juni 2009, kl 13.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt

Läs mer

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD)

Stefan Luukkonen (S), Zdenka Klemse (S), Jerry Emanuelsson (S), Kurt Jonsson (KD) Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2011-06-14 39 Plats och tid Konferensrummet, Nämndhuset, Katrineholm kl 13.30-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz (M) ordförande, Marie-Louise Karlsson (S) 1:e vice ordförande,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Lars Hollner (S) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-09 1 (13) Plats och tid Kommunhuset den 9 juni 2015 kl. 08.00 10.00 ande Roland Åkesson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Robert Rapakko

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-20 1(24) Innehållsförteckning Vindkraftsetablering på fastigheterna Sparresäter 1:13 och Karlsfors 3:1... 3 Sommarlovsentreprenörer 2011... 5 Ansökan från YA Fri

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-08 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Höganloft, Hestra, kl 08.00-14.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Agneta Wandefors-Hörström (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-24 1 (16) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.55 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1

Bolagspolicy. Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag. Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Bolagspolicy Ägarroll och ägarstyrning för kommunens bolag Antagen av kommunfullmäktige den 28 januari 2016, 1 Innehåll 1 Inledning 5 2 Ägarroll 6 2.1 Kommunfullmäktige... 6 2.2 Kommunstyrelsen... 6 3

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Michael Brisman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2008-10-14 2008-11-05. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret

Michael Brisman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag 2008-10-14 2008-11-05. Kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen 2008-10-07 203 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (s), ordförande Christer Johansson (s) Anna-Karin Skatt-Holmlind (s) Berndt Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210. Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-30 210 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-11.45 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Bengt Mård

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-10-05 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Bengt

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.40. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Birgitta Jönsson (S) 29-33 Christer Laurell (C) Lennart Pettersson (C) 34 Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-09-30 Sid: 1 Instans Kommunfullmäktige Plats och tid Gnosjösalen, Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.30 19.25 Beslutande Sture Jonsson, (M) ordförande Anna Heijel (M) Ingemar Svensson (C),

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-04-29 1 (18) Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-16.45

Tekniska nämnden 2010-04-29 1 (18) Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-16.45 Tekniska nämnden 2010-04-29 1 (18) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen, kl 13.30-16.45 Paragrafer 25-39 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 20 oktober 2008 klockan 19.00 20.25 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anna-Karin Yngvesson (kd), Jan-Ove Fransson (m), Hans Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-11-21. Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 21 november 2013 kl. 08.30-1 0.00

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-11-21. Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 21 november 2013 kl. 08.30-1 0.00 Ekonomiutskottet Sammanträdesdatum 2012-11-21 1(12] Plats och tid: Beslutande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 21 november 2013 kl. 08.30-1 0.00 Kerstin Gustafsson (M), ordförande Ann-Marie Johnsson

Läs mer