Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37"

Transkript

1 Social- och omvårdnadsnämnden Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman (S) t.o.m. 43 Bengt Andersson (S) Peter Ezelius (S) Berndt Gustafsson (S) Håkan Joelsson (S) Ann Sofie Hagenvind (s) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP) Övriga deltagande Anna-Lena Skatt Bengt Höglander Christina Gunnarsson Margareta Berg, sekreterare Paragrafer Utses att justera Bill Malm (M) Justeringens plats och tid Socialförvaltningen Sekreterare Margareta Berg Ordförande... Christer Johansson Justerande... Bill Malm ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Protokollet förvaras Social- och omvårdnadsnämnden Socialförvaltningen Underskrift... Utdragsbestyrkande

2 Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden beslutar att godkänna dagens föredragningslista.

3 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Rutiner för anmälan om missförhållanden i omsorger om äldre och funktionshindrade Lex Sarah Nya föreskrifter och allmänna råd om Lex Sarah trädde i kraft 10 juli Det är två separata föreskrifter och allmänna råd om tillämpningen av bestämmelserna i 14 kap 2 SoL respektive 24 a LSS. Syftet med de nya föreskrifterna och allmänna råden är att bidra till en mer enhetlig tillämpning av bestämmelserna, att betona vikten av att förhindra att allvarliga missförhållanden uppkommer. Nytt i dessa föreskrifter och allmänna råd är: - att vaka över att den enskilde får god omvårdnad, gott stöd och god service samt lever under trygga förhållanden och skyldigheten att anmäla allvarliga missförhållanden lyfts fram - att anmälningsskyldigheten gäller allvarliga missförhållanden - att omedelbara åtgärder skall vidtas när en anmälan har gjorts - att anmälan skall utredas skyndsamt och utredningen skall dokumenteras - att en enskild verksamhet ska informera nämnden som har beslutat om insatsen för den enskilde som berörs av en anmälan, ett allvarligt missförhållande och - att i enskilda verksamheter ska dokumentation sparas i minst två år. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar fastställa förändringar i de skriftiga rutinerna vid anmälan och handläggning av Lex Sarah ärenden.

4 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Kvalitetsgarantier i hemvården Omvårdnadsförvaltningen har fått i uppdrag att se över möjligheten att införa kvalitetsgarantier i hemvården. Garantierna ska konkret tydliggöra vilken nivå av service som medborgarna kan förvänta sig av hemvården. En arbetsgrupp har arbetat med att ta fram kvalitetsgarantier inom följande områden: - Ansökan - Personal och tider - Trygghetslarm - Matdistribution - Trygghetsplats - Namnskylt Garantiernas utformning vilar bl. a. på synpunkter från vårdtagare och pensionärer via fokusgrupper. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar anta föreslagna kvalitetsgarantier för hemvården. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar uppdra åt förvaltningen att i nästa steg ta fram kvalitetsgarantier för äldreboende och kortvård.

5 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Räddningstjänsten Handlingsprogram för förebyggande verksamhet i Tidaholms kommun Falköpings-Tidaholms räddningstjänst har inkommit med förslag till nytt handlingsprogram för förebyggande verksamhet enligt lagen om Skydd mot Olyckor. Yttrande över handlingsprogrammet ska ha inkommit till räddningstjänsten senast 23 april Ärendet föredras av omvårdnadschef Anna-Lena Skatt. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar uppdra till omvårdnadsförvaltningen att avge yttrande i ärendet.

6 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Framtidsstrategier Social- och omvårdnadsnämndens ledamöter delges sammanfattningen av kommunfullmäktiges framtidsdag 26 februari 2007 och vilka prioriteringar kommunstyrelsen vill göra de närmsta fyra åren för utveckling av kommunen. Detta är framtaget inför konferens den 7-8 maj 2009 till Gamla köpstad, där presidierna inom kommunens samtliga förvaltningar kommer att diskutera framtidsfrågor och utveckling av kommunen. Social- och omvårdnadsnämnden tar del av informationen.

7 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN KS Medborgarförslag om nyktra stadsfester Tidaholms nattvandrarförening har inkommit med ett medborgarförslag med yrkande att kommunen skall arrangera nyktra stadsfester. Kommunstyrelsen har begärt att social- och omvårdnadsnämnden skall yttra sig över förslaget. Yttrandet skall ha inkommit till kommunstyrelsen senast 30 april. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden föreslår att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta avslå medborgarförslaget med motiveringen att alkoholfria stadsfester inte kan ses som en enskild lösning på problemet med att ungdomar dricker alkohol före artonårs ålder. Ett betydande flertal av de kommunala festligheterna och aktiviteterna som arrangeras på eller i anslutning till Gamla Torget är alkoholfria.

8 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Kommunalförb. Skaraborg Yttrande över utvecklingsplan för barn och ungdomars psykiska hälsa Kommunalförbundet i Skaraborg arrangerade 27 mars 2009 en remisskonferens angående utvecklingsplanen för psykisk hälsa hos barn och ungdom. Vid remisskonferensen beslutades att samtliga medverkande kommunala verksamheter i sina yttranden skulle ta fram tio, för dem, prioriterade utvecklingsområden. Förvaltningen har tagit fram förslag på tio utvecklingsområden som bör prioriteras i utvecklingsplanen. Det är områden som bedöms ha stor betydelse för utvecklingen av social- och omvårdnadsnämndens verksamhet. Ärendet föredras av socialchef Bengt Höglander. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar avge yttrande till Kommunalförbundet i Skaraborg enligt förvaltningens förslag.

9 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN KLK Mottagande av ensamkommande asylsökande barn Kommunledningskontoret har inkommit med en begäran om synpunkter på skrivelse från Migrationsverket angående mottagande av ensamkommande asylsökande barn. Socialchef Bengt Höglander har utarbetat förslag till yttrande över skrivelsen. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden föreslår att kommunledningen inte tillstyrker att överenskommelse tecknas med migrationsverket om mottagande av ensamkommande asylsökande barn.

10 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Ansökan om verksamhetsbidrag år 2009 Brottsofferjouren, Östra Skaraborg Brottsofferjouren ansöker om verksamhetsbidrag för verksamhetsåret Brottsofferjourens verksamhet bedrivs i nio kommuner i Östra Skaraborg. Verksamheten riktar sig till brottsdrabbade och deras anhöriga samt vittnen till brott. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar att bevilja Brottsofferjouren i Östra Skaraborg verksamhetsbidrag med 2 kr per invånare för verksamhetsåret 2009.

11 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Sysselsättningsverksamhet för ungdomar Social- och omvårdnadsnämnden beslutade att i samverkan med arbetsmarknadsenheten genomföra och delfinansiera ett sysselsättningsprojekt för ungdomar med omfattande behov av stöd för sin svaga psykiska och sociala hälsa. Handledare Kennet Nilsson har för närvarande hand om en ungdom och ytterligare två tre ungdomar är aktuella för medverkan i sysselsättningsprojektet. Ärendet gäller nu eventuell fortsättning med projektet under ytterligare åtta månader. Ärendet är berett av social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar fortsätta att anordna sysselsättning för ungdomar med omfattande behov av stöd under perioden t.o.m Social- och omvårdnadsnämnden beslutar medfinansiera handledarens/arbetsledarens lön med 75 tkr under perioden t.o.m Social- och omvårdnadsnämnden beslutar att finansiera projektet genom medel för oförutsett. Social- och omvårdnadsnämnden beslutar att medlet skall föras till identitet 4101.

12 Social- och omvårdnadsnämnden Information med anledning av tillsynskontroll för serveringstillstånd Kommunens alkoholhandläggare genomförde 28 oktober 2008 tillsynskontroll på restaurang Karoline Thai. Livsmedelsinspektör och handläggare från skatteverket var med som sakkunniga. Tillsynen inriktade sig på kassahantering, bokföring och livsmedelshantering. Uppföljning av tillsynen gjordes 12 mars 2009 och de brister som förekommit var då åtgärdade. Ärendet föredras av socialchef Bengt Höglander. Social- och omvårdnadsnämnden tar del av informationen.

13 Social- och omvårdnadsnämnden Information med anledning av tillsynskontroll för serveringstillstånd Kommunens alkoholhandläggare genomförde 28 oktober 2008 tillsynskontroll på restaurang Glada Gränden. Livsmedelsinspektör och handläggare från skatteverket var med som sakkunniga. Tillsynen inriktade sig på kassahantering, bokföring och livsmedelshantering. Uppföljning av tillsynen gjordes 12 mars 2009 och de brister som förekommit var då åtgärdade. Ärendet föredras av socialchef Bengt Höglander. Social- och omvårdnadsnämnden tar del av informationen.

14 Social- och omvårdnadsnämnden Information med anledning av tillsynskontroll för serveringstillstånd Kommunens alkoholhandläggare genomförde 28 oktober 2008 tillsynskontroll på restaurang Julius bageri & kök. Livsmedelsinspektör och handläggare från skatteverket var med som sakkunniga. Tillsynen inriktade sig på kassahantering, bokföring och livsmedelshantering. Tillsyskontrollen genomfördes utan anmärkning. Ärendet föredras av socialchef Bengt Höglander. Social- och omvårdnadsnämnden tar del av informationen.

15 Social- och omvårdnadsnämnden Information med anledning av tillsynskontroll för serveringstillstånd Kommunens alkoholhandläggare genomförde 28 oktober 2008 tillsynskontroll på restaurang Hökarens Flybar. Livsmedelsinspektör och handläggare från skatteverket var med som sakkunniga. Tillsynen inriktade sig på kassahantering, bokföring och livsmedelshantering. Uppföljning av tillsynen gjordes 12 mars Vid båda tillsynstillfällena framkom brister varför utredning i ärendet har inletts. Ärendet föredras av socialchef Bengt Höglander. Social- och omvårdnadsnämnden tar del av informationen.

16 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Övriga frågor Ledamöterna i social- och omvårdnadsnämndens arbetsutskott kommer att närvara vid referensgruppens träff vid familjecentralen 23 april 2009 kl Ann-Sofie Hagenvind (S) har en förfrågan om möjligheten att förlägga några av social- och omvårdnadsnämndens sammanträden ute i verksamheterna. Omvårdnadschef Anna-Lena Skatt undersöker detta till sammanträdet 27 maj 2009.

17 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Rapporter och skrivelser Inga rapporter eller skrivelser redovisades under sammanträdet.

18 Social- och omvårdnadsnämnden Dnr 09/SN Anmälningsärenden Ärenden upptagna i särskild förteckning anmäls för social- och omvårdnadsnämnden.

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 13.00 14.40 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Berit Sörman

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2007-09-17 102 Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 17.00 18.40 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Ambjörn Lennartsson (m) Georgos Moschos (s) Berit

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Bernt Gustafsson (S) Kirsi Ojala (S) Niklas Gustavsson (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP)

Bernt Gustafsson (S) Kirsi Ojala (S) Niklas Gustavsson (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP) Social- och omvårdnadsnämnden 2009-02-18 9 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen 13.00 16.10 Beslutande Peter Friberg (M) ordförande Ersättare: Håkan Joelsson (S) Salme Johansson (S) Berit Sörman (S)

Läs mer

Lisbet Ider (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP)

Lisbet Ider (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP) Social- och omvårdnadsnämnden 2009-11-25 116 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 08.00 11.10 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Salme Johansson (S) Berit

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-08-26 2 (20) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-08-26 2 (20) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2014-08-26 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 86-102 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

Gun Carlsson (s) Bernt Gustafsson (s) Salme Johansson (s) Georgos Moschos (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Gun Carlsson (s) Bernt Gustafsson (s) Salme Johansson (s) Georgos Moschos (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 2007-03-22 37 Plats och tid Stadshuset, Midgårds samlingssal kl. 13.30 16.20 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Halina Gustavsson (fp)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

Kirsi Ojalla (s) Niklas Gustavsson (v) Josette Rask (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Kirsi Ojalla (s) Niklas Gustavsson (v) Josette Rask (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 2007-06-20 78 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 14.00 16.00 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Gun Carlsson (s) Berit Sörman

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Paragrafer 13-20 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2014-12-16 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.00 Paragrafer 132-144 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berndt Gustafsson

Läs mer

Lisbet Ider (v) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Lisbet Ider (v) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 2007-01.24 4 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 14.00 15.50 Beslutand Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Salme Johansson (s) Berit Sörman

Läs mer

Håkan Joelsson (s) Berndt Gustafsson (s) Georgos Moschos (s) Lisbet Ider (v) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Håkan Joelsson (s) Berndt Gustafsson (s) Georgos Moschos (s) Lisbet Ider (v) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 2008-05-22 47 Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 13.00 15.00 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Ann-Sofie Hagenvind (s) Berit Sörman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-09-22 13:00-16:10 93-107 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Mattias Ezelius (S) Elisabeth Alfredsson (M) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (17)

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-05-21 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.35 Paragrafer 33-46 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Paragrafer 70, 73-85 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson

Läs mer

Dag och tid: kl 13:30

Dag och tid: kl 13:30 KALLELSE Dag och tid: 2019-01-22 kl 13:30 Plats: Justerare: Sessionssalen Ingvar Jansson (S) Gruppmöten kl 13:00 Sessionssalen Ekedalen Kallade Ledamöter Anna Zöögling (S), Peter Friberg (M), Ingvar Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-09-11 kl 13:30 16:00 65-79 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice orförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Stadshuset, sessionsalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Stadshuset, sessionsalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2014-10-21 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionsalen kl. 13.00 15.50 Paragrafer 110-122 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-05-04 11 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-05-04 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Stig

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-11-27, kl 17:30 Plats: Gruvsalen, Stadshuset Ledamot som är förhindrad

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 1 (1) KALLELSE KOMMUNSTYRELSEN 2014-01-30 VÄLKOMMEN Kommunstyrelsen i Höganäs kommun kallas till sammanträde. Datum och tid: 2014-01-30, kl 17:45 Plats: Stadshuset, Sessionssalen Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare

Ordförande. V. ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare Ersättare 1 KS-rummet, kommunhuset, kl 18:00 20:30 100-111 Plats och tid Paragrafer Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Karin

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Tekniska nämnden 2008-02-28 10 Plats och tid Stadshuset, kl 14.30-16.50 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt Lundgren (s) Kristina Spetz-Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1 1/3 Midgårds Samlingssal, 2016-09-13 kl 13:00 16:00 79-97 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-11-27 kl 13:30 15:37 92-107 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140

Margareta Heimer, socialdirektör Maria Victorin, nämndsekreterare Maria Strandell, enhetschef 141 Lotten Rudberg Flismark, kval utv 136-140 Sammanträdesdatum Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby C 18.00 19.45 Paragrafer 136-145 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Bo Wihlborg (KD) Anna-Lena Corell (M) (ej 138) Åke Alm (M) (

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-04-12 1(21) Plats och tid Sessionssalen Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s) Övriga deltagare Laila Bradling,

Läs mer

~ ~

~ ~ TINGSRYDS KOMMUN Utskottet för arbete och lärande Plats Tid Beslutande Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sam.m.anträdesdatum Datum för Förvaringsplats för protokollet Underskrift SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 13:00 17.00 Leif Andersson (S) Tove-Liv Johansson, (S) Anna-Lena Carlsson (C) Sten Brodén (V),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Plats och tid Kommunkontoret 2015-04-13 kl 8.00 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c) ej 44,43 Robert Lindgren (s) Sandra Brändström (s) Mari Viberg (c) Övriga deltagare David

Läs mer

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ

Marcus Eklund. Hanna Ohlsson Bredh. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-10-30. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen kl 13:00-16:30 Beslutande Björn Fagerlund (M) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Marcus Eklund (S) ledamot Eivor Hallén (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.00-16.15 Ajournering kl. 14.50-15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef

Riktlinjer Lex Sarah. Riktlinjer. Arbete och socialtjänst Vård och omsorg. Tills vidare. Socialchef Riktlinjer Lex Sarah Skyldigheten att rapportera, utreda, avhjälpa och undanröja missförhållanden och risker för missförhållanden enligt 14 kap 3 SoL och 24 b Lagen om särskilt stöd och service till vissa

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl 15.10-16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Ingrid

Läs mer

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(21) Tid: Kl 8:30: - 15:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Ingrid Dahlberg,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-05-27. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.25 16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-04-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

F~;;;~~:a7' "~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~

F~;;;~~:a7' ~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~ Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.15 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Jurgita Jonsson, IFO-chef, Johanna Lillerskog, SAS, 69 ANSLAG/BEVIS

Yvonne Edman, sekreterare Mikael Ingsberg, socialchef, Jurgita Jonsson, IFO-chef, Johanna Lillerskog, SAS, 69 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 15.00-17.15 ande Bengt Andersson, Centerpartiet Susanne Johansson, Socialdemokraterna Jan Hanna, Socialdemokraterna Bengt Ferm, Socialdemokraterna Eva Hallberg, Vänsterpartiet

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2015-02-17 kl 09:00-11.30 1-19 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Lennart Rehn (S), Bengt Karlsson (S), Christer Johansson (S), Per-Erik Thurén (S), Björn Bröne (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer