Minnesanteckning från möte med Styrgruppen för lokalsamordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckning från möte med Styrgruppen för lokalsamordning"

Transkript

1 Minnesanteckning från möte med Styrgruppen för lokalsamordning Plats: Kansliets konferensrum, BMC Deltagare: Arne Johannisson Cecilia Skoug Colm Doyle Gunilla Westergren-Thorsson, ordförande Hannie Lundgren Hugh Connell Ingemar Carlstedt Karl Obrant Kristina Rydell-Törmänen Lennart Angere Ulf Johnson Förhinder att delta: Anders Bjartell Cecilia Lundberg Eva Ekvall Hansson Holger Luthman Kristin Holmgren Jan Nilsson Lars Dahlin Lars Magnus Bjursten Mattias Brattström Information från ordföranden (Gunilla Westergren-Thorsson) Vid MFS sammanträde den 22/4 så beslutades att inrätta en Infrastrukturnämnd och ny ledningsstruktur för biomedicinsk service. Har diskussioner om tillbyggnad av CRC fakulteten har bestämt möte med Jonas Rastad och Per Eriksson. Diskuterar att antingen bygga till två våningar eller baracker. Diskussioner om tillbyggnad vid SUS Malmö och även i Lund men det ligger långt fram tiden. Situationen i Malmö är akut och det börjar bli fullt i Lund också. Vår ekonomi går med plus vilket är positivt, men samtidigt ökar vi antalet anställda. På Masspektrometricentrumet på BMC D13 har vi en av Sveriges största samlingar av masspektra maskiner för 17 mkr. Eventuellt kommer det en ny maskin på 7,5 milj, den senaste i världen i området. Ska försöka få mer pengar från VR för att bilda en nod för masspektrometri. Det är intressant då det samlar forskare från hela fakulteten och även andra fakulteter. Fakulteten kommer att ta beslut om vi ska fortsätta med finansiering av Sciblu det har fungerat mycket bra. Rektor är positiv. Det har diskuterats om Tumördiagnostiskt centrum ska ligga på MV men då det har samverkan med Medicinsk service så är förslaget att det ska ligga på BMC.

2 En dialog med Medicinsk service förs om P3 och TB lab. Även en dialog om patologi i Malmö, om en liten del kan vara kvar. Budgetdialog med rektor, det kommer inga nya pengar 2015, men från 2016 kommer mer pengar succesivt. Det är åtagande max IV och ESS som sväljer inkommande pengar. Det är en ökning har utbildningsplatser av barnmorskor och specialistsjuksköterskor, samtidigt har vi ett sparbeting på 7,5 milj. En tuff period pga nedskärning har dragit ner på onkologi- och ambulanssjuksköterskeutbildningarna. Region Skåne är i behov av fler utbildade barnmorskor och sjuksköterskor. Information från CRC (Hugh Connell) Har en uppföljning med rektor och Jonas Rastad om lokalbehoven i Malmö. Det finns två lägen ett akutbehov och ett långsiktigt behov. En grupp träffas regelbundet och sk bl.a. ha möte i morgon för den kortsiktiga akutlösningen. Det är väldigt preliminära framtidsutsikter fram till Det finns bara ett utkast ännu. Processen är att de tänker ta små beslut och behandla varje etapp som ett projekt. Har meddelat att det är viktigt att fakulteten får komma in i processen. Kommer bli ett antal möten i nära framtid. Har fått ett uppdrag av CRC:s styrelse ta fram en utvecklingsplan för CRC och forskningslokaler. Vi måste planera för flera tunga pensionsavgångar vilket vi kommer påverkas av. Vi har begärt att få en planering ang rekrytering från institutionerna innan rekryteringen sätter igång. De ska lämna minst en 2-årsplanering till styrelsen. Fastighetsägare ska besiktiga husen, allvarliga fel är upptäckta bl.a. fel på taken, fönster och dörrar. Problem med klimatskal i husen. Ser ut som det kommer bli en byggnadsprocess för Fastighetsägaren. Det kommer inte bli någon kostnad för LU. Det är labb-huset som felen finns i. Det är ingen risk för de anställda, har en mycket bra organisation för detta. Omorganisation av biblioteket, ska skriva ett avtal med SUS där vi har nog mött slutresultatet, alla parter är ense om förutsättningarna. Angående hyresavtalet för Wallenberglab vi har rått LU och fakulteten att säga nej till avtalet. Ny hyresmodell i Region Skåne, hyra för Wallenberglab har ökat 100%. Bett om ta få en redovisning. Vet inte vad stiftelsen tycker om att de bidrag de ger till fastiget går till vinstdrivande företag. Fakulteten borde kunna väcka denna fråga i LUMARS. Tar det vid nästa möte. Vi diskuterar att stoppa P3-lab tills vi ser den framtida utveckling. Låssystemmet kommer att projekteras i slutet av maj. Kostnaden ligger på fakulteten. Skapar i möjlighet att lämna accesser för hela fakulten i framtiden. Har en diskussion med Gunnar Söderqvist på BMC om hur vi kan hitta samverkan mellan serviceorganisationerna. Vi ska bl. a. kunna göra gemensamma inköp och upphandlingar för båda husen. Detta gäller även arbetsmiljöbiten. Det är vissa små ombyggnader inom huset, ingen stort.

3 Information från BMC (Ingemar Carlstedt) Klin genetik och masspektrometri har flyttat färdigt. Mikael Sigvardsson behöver ett samlat våningsplan, det kan bli problem då det kommer involvera många andra personer som behöver flyttas. B13 är relativt tomt men Catharina Svanholm har vill flytta dit. Där finns en problematik som inte går att hantera utan konflikter. Vi börjar möblera ytor som inte är tidigare varit möblerade, har valt möbler som kan ingå i FM-projektet. Tanken är att ta ett av seminarium till detta för att testa. Den första inredningen kommer om 6 veckor. Om detta fungerar kan vi göra det på 15 våningsplan till. Ska göra en modell som man kan titta på. Information från Djurhuset (Ingemar Carlstedt) En person är på väg att anställas som djurhuschef. Relativt lugnt i djurhusen har tidigare haft några personalrelaterade problem. Vi får stora problem om vi blir av med karantänen för då stannar en stor del av djurhusen. Håller på att upphandla inredning till hyrda lokaler. Har fått en konsult som vi vill ha, har ett begränsat antal leverantörer som kan leverera. Går upphandlingen igenom så kan vi snart lägga en deadline. Det kommer att säkra framtiden. Ang infektionsstudier i Malmö, antingen bygger om befintliga lokaler eller bygger nytt. Detta är en strategisk fråga för den nya styrelsen. Det ska göras brukarnära. Det är tekniskt fullt möjligt att lägga det i befintliga lokaler. MV har bromsat förhandlingen ang djurhuset i MV, det är betydligt större jobb att anpassa lokalerna. Man försöker lägga över så mycket som möjligt på fakulteten. Man ska ha en CRO där. 8 milj nämns för ombyggnaden 4 milj för LU byggnad, 2 milj för rektor och 2 milj för fakulteten. Avråder att teckna ett avtal innan vi har ett hyresavtal. Lokalanpassning kan börja i okt, sedan ska BMC inreda lokalerna efter det ska NRC:s utrustning in. När detta är gjort etablerar vi djurhusen och först då kan cancerforskarna flytta in. Ingemar har ingen kontakt med cancerforskarna. Vi har satt krav som inte är förhandlingsbara. Det har varit timeout i samverkan med MV, Eva Viberg håller i diskussionerna. Schweiziska finansiärer investerar i projektet. Information från GU-lokaler, BMC (Kristina Rydell-Törmänen) Lite vakum inför FM, har inga stora uppdateringar. Information från GU-lokaler, HSC (Arne Johannisson) Inga direkta nyinvesteringar utan ersätter det som går sönder Satsar mer på studenterna och deras uppehållsytor. Har bl.a. köpt 25 st mikrougnar. Ang schemaläggningssystem tittar vi på regelsystem för studenter. Det finn en en app via Applesystemet där de kan boka lokaler. Information IKT- och Bibliotek (Colm Doyle) Viss omstrukturering och en ledningsförstärkning. Uppstyrning av IT-pedagoger.

4 Har en förfrågan till CRC:s styrelse om hur kommer gå med samlokalisering på CRC om biblioteken. LU ser över informationssäkerheten. Fakulteten har kallats till möte. Elektroniska labb-böcker, har en grupp arbetar med detta. De väljer mellan två stycken. De är ute på prov och utvärdering nu. Samverkar med den centrala nivån på LU, det är lite smidigare än vad det var för ett antal år sedan. Vi hittar vad LDC hanterar och vad vi ska hantera. Vi snabbare än LU vid vissa frågor. I övrigt fungerar samarbetet bra. Den är stora uppmaningen är samlokalisering av Sjukhusbiblioteket och fakultetsbiblioteket. Utmaning är att få ihop två nät. Då het handlar om olika regelverk. Det trådlösa nätverket fungerar i CRC och Wallenberglab, ang ing 78 är lite bekymmer. När det är många studenter kan det bli lite segt. Det är en explosion av mobilverksamheten som LU inte räknat med, det används både mobil, plattor och pc. Brukargruppen är inte igång. Den var kopplad till när bibliotek- och IKT formades för ett antal år sedan. Det är viktigit att en IT-strateg är med i den nya infrastrukturnämnden. Information från Region Skåne (Hannie Lundgren) Det har bildats en ny ledningsgrupp LUMARS den består av LU, Malmö högskola och Region Skåne. Det är ett organ som inte lyder under högskolelagen. Ledningsgruppen består av rektor, Jan Eriksson, dekan och prodekan, regiondirektör Karl Obrant, Hannie Lundgren, HR-direktör och näringslivschef. Ständig sekreterare är Mattias Brattström. Det är ett forum där vi ska kunna träffas och diskuters och komma fram till lösningar av problem av olika slag. Det finns en del undergruppergrupper: infrastrukturgrupp, utbildningsgrupp, Innovationsgrupp, ALFfördelningsgrupp Ang ALF-förhandlingar, innan jul var vi klara att bestämma tider för att skriva ett avtal. Efter jul så ångrade utbildningspartementet. Är idag lång ifrån varandra. Avtalet bör vara på plats innan valet. Regiondirektören är den enda som är politiskt tillsatt och kan påverkas av valet i höst. Hannie Lundgren och Marie-Louise Eriksson har fått i uppdrag att göra en Lifescience strategi för Region Skåne om hur Region Skåne ska arbeta med dessa frågor. Det ska vara en strategi som går långsiktigt mot 2030 och en handlingsplan hur vi ska jobba nu. Kommer bjuda in till seminarier. Jan Sturesson kommer att hålla i detta. Akademin kommer att vara representerad via representanter från Fakultetsledningen och via de strategiska områdena. Gunilla Westergren-Thorsson har varit på Medicon Valley Alliance. Jonas Rastad vill byta förmanskapet till Eva Östling det har varit en dekan fram till nu. Vi diskuterar att gå ut ur MVA. Information från SUS (Karl Obrant) Inga förändringar tillåts innan valet. Efter valet så kommer det sättas igång och då kommer det ske förändringar. Det kommer att vara ett år av stiltje sedan kommer de

5 hända mycket. LU:s förändringar påverkar sjukvården mindre än sjukvårdens förändringar påverkare LU. Information från Studenterna (Cecilia Skoug) Inget att rapportera lokalmässigt. Information från Laboratorieförvaltningen (Ulf Johnson) Planerar flytten av mikrobiologi till Lund, börjar komma in på detaljer. Obd-lokaler kommer börja byggas i början av sommaren. Ska bygga ut och modernisera PTlabbet. Vid anteckningarna Ingrid Dahlberg

Strategigrupp Bredd och spets

Strategigrupp Bredd och spets UPPDRAG Datum 2017-04-12 1 (1) Strategigrupp Bredd och spets Vid ALF-ledningsgrupps retreat den 5-6 april beslöts att bilda en strategigrupp kallad bredd och spets. Där konstaterades att Medicinska fakulteten

Läs mer

Styrelsens arbetsordning

Styrelsens arbetsordning 1 2012-09-24 CRC-styrelsen Styrelsens arbetsordning Inledning Den 26 maj 2009 fattade styrelsen för Medicinska fakulteten (MFS) ett beslut om en ny sammansättning av CRC-styrelsen (dnr M 2009/566) för

Läs mer

Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson professor, dekanus ordförande

Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson professor, dekanus ordförande Lunds universitet PROTOKOLL 1 av 2 Medicinska fakulteten 2016-10-19 Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson professor, dekanus ordförande Lars Dahlin professor, prodekanus Anna Forsberg

Läs mer

Nya ALF-avtal Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

Nya ALF-avtal Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar Nya ALF-avtal 2015 2015-05-26 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av

Läs mer

Projektplan Facility Management inom Medicinska fakulteten

Projektplan Facility Management inom Medicinska fakulteten 2019-03-04 Projektplan Facility Management inom Medicinska fakulteten BASINFORMATION Dnr/projektnummer: DFS STYR 2019/412 Projektägare: Erik Renström, Dekan, Medicinska fakulteten Projektansvarig: Mattias

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

CRC styrelse möte 2010-06-10

CRC styrelse möte 2010-06-10 Förslag till beslut 1 2010-06-04 CRC styrelsen CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC styrelse möte 2010-06-10 Punkt 14 Tillämpning av Rektors beslut gällande föreskrift för försäljning eller marknadsföring

Läs mer

Region Fastigheter tror inte att kalkylunderlaget Nyréns tagit fram håller utan kommer att bli dyrare. Evakueringskostnader var inte med i kalkylen.

Region Fastigheter tror inte att kalkylunderlaget Nyréns tagit fram håller utan kommer att bli dyrare. Evakueringskostnader var inte med i kalkylen. Hugh Connell From: Anna Lilljebjörn Sent: den 8 april 2013 15:04 To: Hugh Connell; Mattias Brattström Cc: Ingemar Carlstedt; Jessica Åhs Subject: Påbyggnad våningsplan CRC Attachments: Hyresberäkning.pdf

Läs mer

Projektet Forum Medicum

Projektet Forum Medicum Projektet Forum Medicum ETT TÄNKT MEDICINSKT & HÄLSOVETENSKAPLIGT KUNSKAPSCENTRUM VID LUNDS UNIVERSITET DÄR VERKSAMHETERNA VID NUVARANDE HSC OCH BMC INTEGRERAS Bakgrund Institutionen för hälsovetenskapers

Läs mer

Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation, SUS Malmö

Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation, SUS Malmö Förslag till beslut 1 2013-11-19 Clinical Research Centre Linus Jeppsson Driftledare CRC CRC:s styrelse möte 2012-11-29 Punkt 7 Leverans av servicetjänster till Medicinska fakultetens grundutbildningsorganisation,

Läs mer

SAMORDNAD IT-FUNKTION FÖR MEDICINSKA FAKULTETEN PÅ UMAS

SAMORDNAD IT-FUNKTION FÖR MEDICINSKA FAKULTETEN PÅ UMAS 2009-05-18 Förstudie Biblioteks och IKTenheten SAMORDNAD IT-FUNKTION FÖR MEDICINSKA FAKULTETEN PÅ UMAS 1 INLEDNING... 3 2 SYFTE... 3 3 MÅL FÖR FÖRSTUDIEN... 3 4 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ORGANISATION... 4 4.1

Läs mer

Lunds universitets miljömål med handlingsplan för perioden 2015-2016

Lunds universitets miljömål med handlingsplan för perioden 2015-2016 MILJÖMÅL MED HANDLINGSPLAN 1 2014-12-18 Dnr V 2014/1687 Lunds universitets miljömål med handlingsplan för perioden 2015-2016 Mål 1: Identifiera direkt och indirekt miljöpåverkan, lagkrav och organisation

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 2 juni, 2004

PROTOKOLL. Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 2 juni, 2004 1(5) Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 2 juni, 2004 Närvarande Ledamöter: Björn Fryklund Ordförande Jan Hagerlid Extern ledamot Jesper Wokander IT-tekniker, BIT Jenny Widmark Bibliotekarie, BIT Mikael

Läs mer

Kerstin Tham, ordförande, hälsar alla välkomna, och inleder mötet med en presentation av sin bakgrund, samt därefter en presentationsrunda.

Kerstin Tham, ordförande, hälsar alla välkomna, och inleder mötet med en presentation av sin bakgrund, samt därefter en presentationsrunda. Minnesanteckningar från möte med LUMARS den 7 oktober 2016 Närvarande Alf Jönsson, Region Skåne Hannie Lundgren, Region Skåne Ann-Sofi Bennheden, Region Skåne Ingemar Petersson, Region Skåne Kerstin Tham,

Läs mer

30. Kallelse Godkännes med 2 extrapunkter: a/ Städkostnader VVH - prisförslag b/ Ventilationsproblem inom VVH

30. Kallelse Godkännes med 2 extrapunkter: a/ Städkostnader VVH - prisförslag b/ Ventilationsproblem inom VVH 1(5) Närvarande: Hanna Barjosef (skyddsombud) Elsie Clarin (bitr brandskyddsansvarig VVH-Service) Colm Doyle (chef för bibliotek och IKT Med fak) Viveka Ekström (sekr) Sofia Glimvall (studentkåren) Inger

Läs mer

Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson professor, dekanus ordförande Lars Dahlin professor, prodekanus ordförande 35

Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson professor, dekanus ordförande Lars Dahlin professor, prodekanus ordförande 35 Lunds universitet PROTOKOLL 1 av 8 2017-03-21 Närvarande Lärarrepresentanter Gunilla Westergren-Thorsson, dekanus ordförande Lars Dahlin, prodekanus ordförande 35 Anna Forsberg Martin Garwicz Erik Renström

Läs mer

Protokoll till möte med ALF-ledningsgrupp för samarbete om grundutbildning av läkare, medicinsk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården

Protokoll till möte med ALF-ledningsgrupp för samarbete om grundutbildning av läkare, medicinsk forskning och utveckling av hälso- och sjukvården PROTOKOLL Datum 2017-06-01 1 (5) Universitet Gunilla Westergren-Thorsson, dekanus Lars Dahlin, prodekan (anmält förhinder) Anders Bjartell, vicedekan Roland Andersson, vicedekan Anna Maria Drake, vicedekan

Läs mer

Policy för hållbar utveckling, miljömål och handlingsplan LUNDS UNIVERSITET

Policy för hållbar utveckling, miljömål och handlingsplan LUNDS UNIVERSITET Policy för hållbar utveckling, miljömål och handlingsplan LUNDS UNIVERSITET Lunds universitets policy för hållbar utveckling Lunds universitet ska förstå, förklara och förbättra vår värld och människors

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666

Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 Medicinska fakulteten UTBILDNING, FORSKNING OCH INNOVATION SEDAN 1666 Tillsammans skapar vi morgondagens Hälsa Politisk känslig verksamhet Topp 100-listan Ca 17 000 lärosäten i världen. Ca 23 i Sverige

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Fysiska institutionen Styrelsen Sammanträde nr 1/2016 onsdagen den 10 februari 2016 Kl Plats: Sammanträdesrum H422

Fysiska institutionen Styrelsen Sammanträde nr 1/2016 onsdagen den 10 februari 2016 Kl Plats: Sammanträdesrum H422 Fysiska institutionen Kallelse Styrelsen Sammanträde nr 1/2016 onsdagen den 10 februari 2016 Kl 14.00-16.00 Plats: Sammanträdesrum H422 Ledamöter Lärare Knut Deppert, professor, ordf Dan Hessman, univ.lektor

Läs mer

Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum , och för Cenrum för medicinska simulering

Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum , och för Cenrum för medicinska simulering Förslag till beslut 1 2011-02-08 CRC styrelse CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC föreståndare CRC styrelsemöte 2011-02-15 Punkt 16 Beslut om ombyggnad rum 93 09 002, 93 09 003 och 93 09 008

Läs mer

Förstudie Medicinareberget diskussionsunderlag

Förstudie Medicinareberget diskussionsunderlag NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN PM Datum: 217-5-9 Dnr: H 216/162 Mottagare: Fakultetsstyrelsen Förstudie Medicinareberget diskussionsunderlag Bakgrund En av Naturvetenskapliga fakultetens lokaliseringar

Läs mer

Umeå Korpralen, vån 2 ryttmästaren (Umeå stadshusområde)

Umeå Korpralen, vån 2 ryttmästaren (Umeå stadshusområde) Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik Minnesanteckning 1(7) Kommunchefsgrupp Dag 2016-01-21 Tid 08.30 12.00 Plats Beslutande Umeå Korpralen, vån 2 ryttmästaren (Umeå stadshusområde)

Läs mer

CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum

CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum CRC:s HMS-kommitté Sammanträdesdatum Utskriftsdatum 2018-06-14 2018-10-03 Närvarande Holger Luthman, arbetsgivarrepresentant, ordförande Martin Lindström, arbetsgivarrepresentant, IKVM Hugh Connell, arbetsgivarrepresentant,

Läs mer

Bakgrund. Fakulteten har tagit fram en konceptkatalog som innehåller ett preliminärt lokalprogram.

Bakgrund. Fakulteten har tagit fram en konceptkatalog som innehåller ett preliminärt lokalprogram. Forum Medicum Bakgrund Medicinska fakultetens behov av att större delen av sin verksamhet i Lund till ett fysiskt sammanhållet hälsovetenskapligt och biomedicinskt kunskapscentrum, Forum Medicum. Fakulteten

Läs mer

Företrädare för personalorganisationerna med närvaro- och yttranderätt Sonja Brage bibliotekarie ( OFR/S) Britt Sofi Zethson bibliotekarie ( SACO)

Företrädare för personalorganisationerna med närvaro- och yttranderätt Sonja Brage bibliotekarie ( OFR/S) Britt Sofi Zethson bibliotekarie ( SACO) Närvarande Ledamöter Magnus Alm studeranderepresentant Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekarie Christer Jönsson professor ordförande Brigitte Kühne överbibliotekarie, Växjö universitet Åse Paulsson

Läs mer

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV

Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande. Andreas Svenning Ledamot GV 2013-09-03 (Dnr. ) 1 (av 5) Malmö högskola, Bibliotek och IT, Peter Nilsson, Administrativ assistent Minnesanteckningar Från möte BIT-råd BIT-råd 2013-09-03 Närvarande Ledamöter: Cecilia Christersson Ordförande

Läs mer

Nya kommunlokaler i Mörby centrum

Nya kommunlokaler i Mörby centrum 1(6) Kommunstyrelsen Nya kommunlokaler i Mörby centrum Ärendet Kommunstyrelsen beslutade den 29 maj 2016 60 att fastställa projektdirektiv för den fortsatta arbets- och beslutsprocessen gällande nya kommunlokaler

Läs mer

Vad kan det offentliga stödsystemet erbjuda Bactiguard? Oktober 2009

Vad kan det offentliga stödsystemet erbjuda Bactiguard? Oktober 2009 Vad kan det offentliga stödsystemet erbjuda Bactiguard? Oktober 2009 2 Vad kan det offentliga stödsystemet erbjuda Bactiguard? 1. Skåne, det självklara valet 2. Vi hjälper er med etablering 3. Ni får tillgång

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5)

HÖGSKOLAN I BORÅS MINNESANTECKNINGAR 2016/6 Akademichefens ledningsråd Lotta Dalheim Englund/hh (5) Lotta Dalheim Englund/hh 2016-10-07 1(5) Tid: Kl. 09.00-12:00 Plats: Närvarande: Övrig närvarande: Frånvarande: Tornet Lotta Englund, ordförande Ann-Sofie Rihs Eva-Lotta Andersson Gunilla Carlsson Margareta

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 6/2004. Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel professor Närvarande Ledamöter Hansson, Eva prefekt ordförande Hahn-Hägerdal, Bärbel Akke, Mikael forskare Rådström, Peter Larsson, Christer Frid, Truus högskolesekr Sundén, Ingun 1:e lab ass ej 14 Suppleant i ordinarie

Läs mer

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola

Projektplan. Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Projektplan Kravspecifikation för virtuell lärandemiljö (vlm) på Malmö högskola Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektplan 1.0 140123 Ursprunglig version Projektplan 1.1 140128 Gunilla Lilie

Läs mer

Tjänsteskrivelse Datum 2007-04-03. Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslås avge yttrande enligt förslag.

Tjänsteskrivelse Datum 2007-04-03. Förslag till beslut Landstingsstyrelsen föreslås avge yttrande enligt förslag. G Landstinget Halland Tjänsteskrivelse Datum 2007-04-03 Diarienummer Ls060227-1 Konsult & stöd Kristian Samuelsson, utvecklare Planerings- och utvecklingsavdelningen Tf n 035-13 48 90 kristian.samuelsson

Läs mer

2 Dagordningens godkännande 2 Dagordningen godkänns. 3 Utseende av justeringsperson 3 Styrgruppen utser Leif Lönnblad

2 Dagordningens godkännande 2 Dagordningen godkänns. 3 Utseende av justeringsperson 3 Styrgruppen utser Leif Lönnblad Fysik- & astronomibiblioteket Styrgruppen Protokoll Sammanträde nr 2008:1 2008-02-20 Närvarande ledamöter Leif Jönsson, professor, ordförande, Fys. institutionen Kristina Lindgren, bibliotekarie, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 19 mars, 2004

PROTOKOLL. Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 19 mars, 2004 1(5) Sammanträde Bibliotek och IT nämnden, 19 mars, 2004 Närvarande Ledamöter: Björn Fryklund Ordförande Jan Hagerlid Extern ledamot Jesper Wokander IT-tekniker, BIT Jenny Widmark Bibliotekarie, BIT Zoltan

Läs mer

SAHLGRENSKA AKADEMIN IGÅR. IDAG. IMORGON? VAD HÄNDER? VARFÖR? OCH HUR PÅVERKAR DET MIG?

SAHLGRENSKA AKADEMIN IGÅR. IDAG. IMORGON? VAD HÄNDER? VARFÖR? OCH HUR PÅVERKAR DET MIG? IGÅR. IDAG. IMORGON? VAD HÄNDER? VARFÖR? OCH HUR PÅVERKAR DET MIG? INFORMATION 1: FÖR SAHLGRENSKA AKADEMIN OM PLANERADE BYGGPROJEKT PÅ MEDICINARBERGET. 14 JUNI 2017 Biomedicin, Kliniska vetenskaper, Medicin,

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus. Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS

Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus. Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS Karriärvägar för klinisk forskning på Skånes Universitetssjukhus Professor Ingemar Petersson Forskningschef Stab forskning och utbildning SUS Klinisk forskning SUS Finansiering Tjänster och anställningar

Läs mer

Styrgrupp PROTOKOLL 1(8) Diarienummer. Tid: 2016-03-03 09.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern

Styrgrupp PROTOKOLL 1(8) Diarienummer. Tid: 2016-03-03 09.00 Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Hjälpmedelscentralen, konferensrum Uttern Närvarande: Mats Petersson, Nässjö kommun Lena Adolfsson, Aneby kommun Lena Svenningsson, Mullsjö kommun Marie Kemi, Jönköpings

Läs mer

Protokoll högskolans samverkansgrupp

Protokoll högskolans samverkansgrupp 1 (av 5) Malmö högskola Protokoll 2016-03-29 Dnr: LED 1.1 2016/80 Protokoll högskolans samverkansgrupp Närvarande Kerstin Tham Susanne Wallmark Anna Andersson Frida Hallqvist Naser Eftekharian Michael

Läs mer

Caroline Taube jurist, p 61

Caroline Taube jurist, p 61 1(6) Tid: Fredagen den 20 oktober 2017 kl. 9.00 15.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jan-Håkan Hansson Kjell Åke Hansson Dan

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge,

Läs mer

Skånes färdplan för biogas

Skånes färdplan för biogas Minnesanteckningar workshop med färdplanens arbetsgrupper Eslöv den 25 januari 2012 Närvarande Se separat deltagarlista längst bak i dokumentet. Totalt 33 personer Dagordning Kort sammanfattning av färdplansarbetet

Läs mer

Kvalitetsprogram 2012-2015 Högskolebiblioteket

Kvalitetsprogram 2012-2015 Högskolebiblioteket Kvalitetsprogram 2012-2015 Högskolebiblioteket Inledning Högskolebibliotekets kvalitetssystem ska se till att den service och det stöd som ges via biblioteket håller hög kvalitet. Högskolebiblioteket arbetar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gemensamma nämnden FM 2013-12-17 1 (1) Plats och tid Skånehuset 13:15 Beslutande Leif Rülf Leif G Nilsson Ersättare Gunnar Elvingsson Cecilia Eklund Övriga närvarande Stefan Bengtsson

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 kl. 09.30-12.30 Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan

Läs mer

1. Kallelse Godkännes med 3 extrapunkter: 2. Justering av protokoll Lars Hansson utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

1. Kallelse Godkännes med 3 extrapunkter: 2. Justering av protokoll Lars Hansson utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 1(6) Närvarande: Björn Carlqvist (Vårdalinstitutet) Ingemar Carlstedt (vicedekanus forskning och infrastruktur Med fak) Colm Doyle (chef för bibliotek och IKT Med fak) Viveka Ekström (sekr) Sofia Glimvall

Läs mer

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 JUNI Politisk styrgrupp fastighetsfrågor

ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 JUNI Politisk styrgrupp fastighetsfrågor ÄNGELHOLMS KOMMUN STUDIERESA 20 JUNI 2017 Politisk styrgrupp fastighetsfrågor INNEHÅLL BAKGRUND 4 LUNDS STADSHUS 5 PROGRAM 18 SAMMANSTÄLLNING STUDIERESA 20 JUNI 2017 3(20) BAKGRUND En politisk styrgrupp

Läs mer

CRC styrelse möte

CRC styrelse möte Förslag till beslut 1 2013-09-26 CRC styrelsen CRC Clinical Research Centre Hugh Connell CRC föreståndare CRC styrelse möte 2013-10-04 Punkt 11 Installation av elektroniska informationstavlor, CRC Bakgrund

Läs mer

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden

Datum 2015-10-15. Sammanträde i servicenämnden DAGORDNING Datum 2015-10-15 1 (7) Sammanträde i servicenämnden Ledamöter och ersättare i servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-10-22 kl. 09.00-16.00 Plats: Rum Aktiv, Projektkontoret NSH, Bergaliden

Läs mer

Ins$tu$onsmöte. 2 oktober 2012

Ins$tu$onsmöte. 2 oktober 2012 Ins$tu$onsmöte 2 oktober 2012 1 Ins$tu$onsmöte 2012-10- 02 LU:s arbetsmiljöenkät Budgetproposi$on 2013 Paraplyorganisa$on "Fysik i Lund" Info 2 Återkommande enkät för anställda som ett led i strategiskt

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

Nämnden för rehabiliteringsutbildning

Nämnden för rehabiliteringsutbildning Närvarande: se bifogad närvarolista. 28. Sammanträdets öppnade. Ordförande öppnar mötet. 29. Justeringsperson. Nämnden utser Staffan Erikson att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 30.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

Protokoll från Biblioteksrådets sammanträde

Protokoll från Biblioteksrådets sammanträde 2019-05-15 Sid: 1 / 5 dnr 2-3134/2019 Universitetsbibliotek (KIB) Biblioteksrådet Protokoll från Biblioteksrådets sammanträde 2019-05-15 Tid: 10.00 12.00 Plats: Universitetsbiblioteket, Solna Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar. Närvarande: Håkan Toresson (Lund) Monika Vestling (Umeå)

Minnesanteckningar. Närvarande: Håkan Toresson (Lund) Monika Vestling (Umeå) NOJS(Network of Junior Scientists) Minnesanteckningar 19 juni 2006 Närvarande: Håkan Toresson (Lund) Monika Vestling (Umeå) Karin Brännvall (U-A) Åsa Fex-Svenningsen (U-A) Anna Vallstedt (U-A) Anna Fahlgren

Läs mer

57. Kallelse Godkännes med 2 extrapunkter: a/ Säkerhet på universitetet b/ Sammanträdestider VT09

57. Kallelse Godkännes med 2 extrapunkter: a/ Säkerhet på universitetet b/ Sammanträdestider VT09 1(5) Närvarande: Hanna Barjosef (skyddsombud) Jennifer Berntsson (studentkåren) fr o m 61 Björn Carlqvist (Vårdalinstitutet) Elsie Clarin (bitr brandskyddsansvarig VVH-Service) Colm Doyle (chef för bibliotek

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Malm, Jan-Olle Månsson, Cecilia doktorand Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter

Läs mer

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 1 (5) Protokoll 2014-09-04 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-09-04 Dnr SU 525 1.3.2 2014-03 Sammanträdesrum 668, kl. 9.00

Läs mer

Energieffektiva byggnader i sydost. - en satsning på teknik och FoU

Energieffektiva byggnader i sydost. - en satsning på teknik och FoU Energieffektiva byggnader i sydost - en satsning på teknik och FoU VERKSAMHETSIDÉ Energieffektiva byggnader en mötesplats på Växjö Universitet mellan forskningens och marknadens aktörer såsom Fastighetsägare

Läs mer

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor PROTOKOLL s Arbetsutskott Närvarande Magnus Alm studeranderepresenta nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor Övriga Elna Jönsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-09-24 1-8 Plats och tid Ankarskolan, kl. 13:00 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

Lunds universitet /Rektor/ Perspektiv från rektor

Lunds universitet /Rektor/ Perspektiv från rektor Perspektiv från rektor 2009-2014 Studentbostäder i Lund, militärtält på LTH, soffor, BoPoolen.nu, nya regelverk där LU fått rätt att förhyra studentbostäder för alla studentgrupper och Akademiska hus fått

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1(5) 2011-11-08 Nämnden för rehabiliteringsutbildning, NRU Närvarande: se bifogad närvarolista. 112. Sammanträdets öppnande. Ordförande öppnar mötet 113. Justeringsperson. Nämnden utser Louise

Läs mer

Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande. professor, prodekanus FoFU. Mef Nilbert professor justeringsman

Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande. professor, prodekanus FoFU. Mef Nilbert professor justeringsman PROTOKOLL 1 av 2 Sammanträdesdatum 2005-12-15 Fakultetsstyrelsen Närvarande Lärarrepresentanter Jan Nilsson professor, dekanus ordförande Ingalill Rahm Hallberg professor, prodekanus vårdvetenskap Ingmar

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP)

Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Protokoll 1 (6) Teknikutskottet 2014-04-30 LK/140109 Plats Landstingshuset, grupprum B1 Beslutande Ersättare Eva Hallström (MP) Mats Sandström (S) Karin Andersson (M) Birgitta Kringlund (FP) Åsa Johansson

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20. Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till söndagen den 20 mars kl. 12.00.

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20. Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till söndagen den 20 mars kl. 12.00. SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 3 2011-03-19--20 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Migränskolan Hjelmslund Lördagen den 19 mars 2011 kl 13 till

Läs mer

Koncernkontoret Personalstrategiska avdelningen

Koncernkontoret Personalstrategiska avdelningen Personalstrategiska avdelningen Lisa Davidsson 044-309 33 21 lisa.davidsson@skane.se Datum 2010-06-14 1 (8) s uppdrag att tillhandahålla verksamhetsförlagd utbildning enligt ramavtal med högskolorna i

Läs mer

Prefekten informerar

Prefekten informerar Prefekten informerar 16 januari 2018 Prefekter under mandatperioden 2012-2017 Prefekter 2018 Mottagningstider Valberedning nomineringsperiod MAX N-fak Nyheter från fakulteterna Brunnshög Aktuella utlysningar

Läs mer

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten. Elevråd 2016-12-13 Närvarande: Saga 1a, Agnes 1b, Isak 2a, Emelie 2b,Thea 3a, Therese 3b, Tyra 4a, Lowe 4b, Isabella 5a, Max 5b, Hampus 6, Alva 6, Cecilia Jones, Sofia Sundström. Vi börjar med att gå en

Läs mer

Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum

Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum PM 2017-01-25 Dnr V2016/577 Dekanus Besparingsåtgärder och uppskattad hyreskostnad för Forum Medicum Bakgrund Fakultetsstyrelsen beslutade den 27 april 2016 att Forum Medicum ska realiseras. Frågan om

Läs mer

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen

Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Kommunala handikapprådet 2014-09-26 PROTOKOLL 1(13) Plats och tid HSO, lokal Linnéan, Storgatan 76 Umeå, kl. 13.15 16.00 Beslutande Eva Andersson (S) kommunstyrelsen Ulrik Berg (M) byggnadsnämnden Ari

Läs mer

Sektionsråd 2013-01-29

Sektionsråd 2013-01-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2013 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsråd 2013-01-29 Datum 2013-01-29 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ärendena

Läs mer

Närvarande styrelsemedlemmar Lärarrepresentanter Erik Renström professor, dekanus ordförande

Närvarande styrelsemedlemmar Lärarrepresentanter Erik Renström professor, dekanus ordförande Lunds universitet PROTOKOLL 1 av 6 2018-02-13 Närvarande styrelsemedlemmar Lärarrepresentanter Erik Renström, dekanus ordförande Kristina Åkesson, prodekanus Anna Forsberg Martin Garwicz Anders Håkansson

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars Närvarande: Bodil Nilsson, Ylva Cole, Anna-Pia Fällmark,, Helene Hansson, Gunnar Jönsson, Franca Smith,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Jan Nilsson Anders Rubin

Läs mer

Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14

Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14 Agenda för mötet med projektsamordnarna 24/3 kl. 12-14 1 Senaste nytt från Ulla Ett särskilt välkommen till Christina Skogberg, som tagit över ansvaret för Samverkan efter Gudrun Boström. Upphandlingen

Läs mer

PPROTOKOLL 1(5) kl Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter: Samuel Byrskog professor, prodekan Ronja Lundgren st

PPROTOKOLL 1(5) kl Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter: Samuel Byrskog professor, prodekan Ronja Lundgren st PPROTOKOLL 1(5) 2015-10-21 kl. 9.15 11.55 Fakultetsstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter: Samuel Byrskog professor, prodekan Ronja Lundgren studerande Johannes Persson professor, prodekan Sanimir

Läs mer

Inrättande av Centrum för primärvårdsforskning i Skåne. att i enlighet med samarbetsavtalet inrätta ett Centrum för primärvårdsforskning

Inrättande av Centrum för primärvårdsforskning i Skåne. att i enlighet med samarbetsavtalet inrätta ett Centrum för primärvårdsforskning PM 1 (3) 2007-03-27 Diarienummer: M:A 4 34/2005 Medicinska fakultetens kansli Projektledare Anne Messeter Inrättande av Centrum för primärvårdsforskning i Skåne Förslag Fakultetsstyrelsen föreslås besluta

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00-13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017

Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Arbetsmiljöpolicy FÖR LUNDS UNIVERSITET 2014 2017 Denna skrift är utgiven av LU Byggnad vid Lunds universitet. Omslagsbild: Andrzej Ploski. Layout: Clyde Lange, Media-Tryck, Lunds universitet. Tryck: Media-Tryck

Läs mer

Marseille, New Hotel of Marseille.

Marseille, New Hotel of Marseille. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik KALLELSE 1(5) Regionråd Dag 2014-05-17 Tid 10.30 12.30 Plats ande Marseille, New Hotel of Marseille. Ingemar Nyman, Bjurholms kommun Dagmar

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-10-24 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 24 oktober 2012 klockan 13:00-16.00 Plats: Konferensrum Berget, Hallands sjukhus Halmstad 1 Justering Driftnämnden

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 46 55 Datum 2014-10-09 1 (5) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2014-10-09 kl. 10.30 11.20 Plats: Rum Öresund, Regionhuset Malmö Beslutande

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8/2013. Malmström, Catrin administrativ chef protokollförare Närvarande Ledamöter Hägerhäll, Cecilia Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Lenngren, Nils doktorand Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle Nordberg Karlsson, Eva Rådström, Peter Söderman,

Läs mer

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid 16) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Marie Söderqvist Johan Lex fors Maria Hallgren Rebecca Nordström Simon Pribe Personalchef HR-strateg HR-strateg HR-specialist PA-student

Läs mer

Revisionsrapport. Löpande granskning av Högskolan Väst. Högskolan Väst 461 86 Trollhättan 2009-03-30 32-2008-0679. Datum Dnr

Revisionsrapport. Löpande granskning av Högskolan Väst. Högskolan Väst 461 86 Trollhättan 2009-03-30 32-2008-0679. Datum Dnr Revisionsrapport Högskolan Väst 461 86 Trollhättan Datum Dnr 2009-03-30 32-2008-0679 Löpande granskning av Högskolan Väst Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen av Högskolan Väst genomfört

Läs mer

Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU

Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU Diarie nr F8 70/08 Minnesanteckningar från Ledningens genomgång av miljöledningssystemet vid GU 2008-10-21 Närvarande: Pam Fredman, rektor P-O Rehnquist, förvaltningschef Eddi Omrcen, miljöchef Ullika

Läs mer

Naturvetenskap Life, protokoll

Naturvetenskap Life, protokoll NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Dnr H 2017/120 Naturvetenskap Life, protokoll Möte: Styrgruppsmöte Datum: 2017-09-04 Antecknat av: Gustav Bertilsson Uleberg Deltagare: Styrgrupp: Elisabet Ahlberg (dekan),

Läs mer