Kommunikationsplan 2014/15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunikationsplan 2014/15"

Transkript

1 Kommunikationsplan 2014/15 Denna kommunikationsplan är det taktiska dokument som AcadeMedias kommunikationsavdelning arbetar efter under året. Vi har också en kommunikationsstrategi, som gäller hela koncernen, den innehåller målgrupper, budskap och kanaler samt givetvis vår övergripande strategi. Dessa uppgifter sammanfattas mycket kort under rubriken Strategi nedan. Detta dokument tar upp våra huvudsatsningar under året. Kommunikationsavdelningens huvudsakliga uppgifter, vid sidan av dessa satsningar, är: Stöd och rådgivning till alla verksamheter och enheter samt övriga supportfunktioner Mediabearbetning, både lokalt, regionalt och på riksnivå. Vi arbetar här åt våra enheter, åt våra verksamheter, åt koncern Produktion av debattartiklar Utveckling av internkommunikationen (se även satsning nedan) Produktion av olika typer av kommunikationsmaterial facebook och twitter Utbildningar (mediaträningar, kristräningar, presentationsträningar) Allra sist står de projekt som var prioriterade 2013/14 och hur resultatet blev. 1.1 Strategi AcadeMedia ska genom närvaro i alla relevanta kanaler positionera oss som det stabila, transparanta och nytänkande utbildningsföretag vi är. Vi arbetar med kommunikation som verktyg för förändring, både internt och externt. De övergripande målen för AcadeMedias kommunikation är att: Långsiktigt arbeta för att den allmänna opinionen och mediadebatten fokuserar på kvalitet, hur vi skapar framtidens bästa skola och hur vi bäst hjälper de elever som behöver skolan allra mest. Hos allmänheten skapa förtroende för, och insikt i, AcadeMedias och dotterbolagens verksamheter. Bidra till att uppfylla AcadeMedias mål och vision Bidra till att vårt interna arbete utförs effektivt och med hög kvalitet AcadeMedias huvudbudskap AcadeMedias huvudbudskap gäller inom alla bolag i koncernen. Verksamheterna kan lägga till egna budskap. AcadeMedia står för kvalitet, effektivitet och mångfald i allt vi gör. Det skapar resultat.

2 Vi förbättrar våra elevers möjligheter att uppfylla sina mål. Vi vill vara förebilder, förnyare och utvecklare i en bransch som växer. AcadeMedia är ett samhällsnyttigt företag. 1.2 Prioriterade projekt 2014/ Interntidning/kundtidning Vi har idag ett elektroniskt nyhetsbrev som öppnas av ca 35% av våra medarbetare. Nyhetsbrevet innehåller både berättelser från våra verksamheter (success stories), nyheter och praktisk information av olika slag. Fördelarna med ett elektroniskt nyhetsbrev är att det är kostnadseffektivt, det är lätt att producera, och det kan vid sidan av normal utgivning användas i lägen när vi behöver nå alla snabbt. Huvudnackdelen är att det är i princip omöjligt att via ett elektroniskt nyhetsbrev skapa gemenskap och riktiga berättelser som betyder något. Nyhetsbrevet ska finnas kvar men som komplement till en tryckt tidning (magasinsformat). Nyhetsbrevet ska användas för snabba nyheter, när vi behöver nå samtliga medarbetare. Det kan gälla en pågående debatt, regeländringar som berör många, stora nyheter som exempelvis samgåenden. Exempel på tillfällen det senaste året då vi skulle ha använt nyhetsbrevet på detta nya sätt är samgåendena Hermods och Espira, Aftonbladets rapportering där vi anklagades för att skicka miljarder till skatteparadis, lönerevision eller annat som berör många medarbetare. Tidningen görs i första hand för våra medarbetare och ska täcka hela AcadeMedia. Vi vill göra en tidning som får läsaren att: Känna att AcadeMedia är ett nytänkande och samhällsnyttigt företag med många intressanta och bra verksamheter Tycka att AcadeMedia är ett företag som hen vill arbeta på, alternativt ha sina barn på, eller själv gå på. Tidningen produceras troligen av ett produktionsbolag, och finansieras via annonser. Ett provnummer görs i juli/augusti, det går enbart till våra medarbetare i Sverige. Efter detta provnummer beslutar vi om eventuell fortsättning. Hypotesen är att interntidningen relativt enkelt i framtiden kan göras om till en extern tidning om för- och grundskola. Den ska vara så bra att den ska vara viktig läsning för alla med barn i för- och grundskolan, och alla som är intresserade av skolutvecklingsfrågor. Den ska alltså inte handla om bara AcadeMedia, utan vara betydligt bredare än så. Görs den som extern tidning för för- och grundskola tas allt material som inte rör dessa verksamheter bort. En viktig del av den externa tidningen är en medlemsklubb för föräldrar. Nyttan i att vara med i en sådan är främst bildning här får du all kunskap och information du behöver för att du och dina barn ska få ut mesta möjliga av åren i för- och grundskolan. Tillägg sept Tidningen producerades helt internt och finansierades till 75% med annonser. Beslut taget om fortsatt utgivning samt intern produktion av den, vi lägger alltså inte ut den på extern leverantör.

3 Utgivning: 4 ggr/år (gäller både interntidningen och den externa versionen) Distribution: Postalt Omfång: Varierar men troligen 48 eller 52 sidor som standard Finansiering: Annonsfinansierad i så stor utsträckning som möjligt. 1) Ge ut tre ytterligare nummer, en under sen hösttermin och två under vårterminen 2) Ge ut 1 provnummer av en extern tidning. 3) Ta med tidningen i medarbetarundersökningen 1) Öka kännedomen om AcadeMedia (nollpunkt mäts i nästa medarbetarundersökning) 2) Öka nöjdheten med internkommunikationen inom AcadeMedia med fem procent (nollvärde ur senaste medarbetarundersökning) Skolan som gör skillnad artikelserie med föräldrar och äldre elever Under 2013/14 har vi haft en omtyckt artikelserie med Sveriges viktigaste uppdrag där vi porträtterat lärare på många av våra verksamheter. Nästa steg är att porträttera föräldrar och äldre elever för att berätta om deras val, erfarenheter och idéer. Artikelserien tas fram i samarbete med våra enheter. Materialet används på webben/facebook och twitter samt i den interna, och externa tidningen. Vi kommer också troligen att under detta arbete få en mängd uppslag/vinklar till olika debattartiklar och hitta ambassadörer som kan hjälpa oss i det offentliga samtalet. 1) Publicera tio intervjuer med elever 2) Publicera fem intervjuer med föräldrar 1) Ökad trafik till webben där de publiceras dessa intervjuer ska alltså läsas mer än andra nyheter. 2) Skapa ambassadörer för våra verksamheter vi hoppas få se dessa personer aktivt berätta om sina val på andra kanaler än i våra TV- reklam Employer branding är ett prioriterat område inom AcadeMedia. Idén är att genom TV-reklam visa upp vad vi gör och kan. Trots att vi använder externa kanaler är syftet främst att skapa intern stolhet. Vi vill att våra medarbetare ska veta och känna hur mycket vi tillsammans åstadkommer och hur viktigt det är. Hur annonserna ska utformas (en idé är platsannonser, vi söker fler av Sveriges bästa lärare ) återstår att besluta. Vi tror på filmmediet med inslag av humor och självdistans som metod, och ska under augusti-september undersöka om detta är en bra väg. Målen ska specificeras, metod/kanal analyseras (inkl att hitta alternativa dito) och kostnader tas fram.

4 Dessa filmer kan och ska givetvis användas på fler ställen än i TV, de ska spridas både internt och externt via våra egna kanaler. Mål Målet med detta projekt är att tillsammans med HR ta reda på om detta är en framkomlig/klok väg. Om svaret på den frågan är ja, ska vi tillsammans göra en plan för hur det ska gå till, och sedan producera en första film Opinionsbildning Under valrörelsen intensifieras arbetet på våra enheter, vi har bjudit in politiker i drygt 20 kommuner. Ett knappt 100-tal enheter är engagerade. Under året kommer också Paula H att jobba mer med personliga möten med politiker och opinionsbildare av olika slag. 1) Centralt knyta kontakter med samtliga medlemmar i riksdagens utbildnings- och arbetsmarknadsutskott efter valet. 3) Identifiera, delvis utifrån valresultatet men också i myndighetssverige, de 50 viktigaste beslutsfattarna och opinionsbildarna att känna. Vi har denna lista, den måste dock gås igenom varje år och uppdateras. 4) Identifiera och knyta kontakter med Sveriges 25 viktigaste journalister för oss som koncern. Här kvantifieras inte målen eftersom syftet med detta arbete är att ha bra kontakter, som vi kan prata med i olika frågor. 1.3 Uppföljning av prioriterade projekt Skapa nyheter Målet var att på koncern-, verksamhets- och enhetsnivå på ett systematiskt sätt hitta och publicera nyheter och debattinlägg/insändare. På verksamhets- och enhetsnivå har målen ej nåtts (mest beroende på att de inte är självgående utan behöver mycket stöd, detta är nu ordnat med ny tjänst, Niklas Ahlgren). Målet uppfyllt med råge på koncernnivå, målet var tolv pressreleaser och två debattartiklar under året, vi publicerade 22 pressmeddelanden, ca 130 nyheter och ett 15-tal debattartiklar (några dubbelpubliceringar) Opinionsbildning Målet var att ensamma och tillsammans med andra träffa en betydande mängd politiker på riks- och lokalnivå. Detta mål har delvis uppfyllts, arbetet kom igång på riktigt under våren 2014 och genomförs i stor utsträckning under augusti-september 2014.

5 Under Almedalsveckan genomfördes också många möten, VD träffade hela utbildningsutskottet under organiserade former, våra 80 medarbetare på plats mötte ett mycket stort antal opinionsbildare och politiker Bäst på digital kommunikation 2014 Målet var att bli bästa webbplats, och prisbelönas för detta, i vår bransch. Dit har vi inte nått, däremot har webbplatsen byggts om och blivit aktiv och attraktiv på ett helt annat sätt än tidigare. Antalet besök har ökat (siffror från Andreas kommer efter semestern) AcadeMedia Play Målet var att använda filmer för kommunikation vi har en studio för detta på NTI-gymnasiet i Stockholm. Tanken var att snabbt kunna nå ut med rörlig bild/intervjuer om vi skulle behöva. Vi skulle också producera filmer med hjälp av elever. Studion har inte använts, behovet har helt enkelt inte uppstått. En grupp elever har producerat en film åt oss, den har använts och ligger på webben Intern stolthet internkommunikation Våra medarbetare har sin tillhörighet i våra verksamheter. Vi vill i vår internkommunikation behålla känslan för verksamheterna, men vi vill också öka känslan av att arbeta i en stor koncern (federation av verksamheter). Vi har en samhörighet i AcadeMedia som är den gemensamma nämnaren för alla våra verksamheter. AcadeMedia ska stå för utveckling, för kvalitet, för trygghet. Målet var att öka både kännedomen om, och känslan för, AcadeMedia ska vi under året sätta stort fokus på internkommunikation. Utfallet av detta mäts i våra årliga medarbetarundersökningar. Veronica kommer med siffror. För mer information och frågor runt denna kommunikationsplan, kontakta: Paula Hammerskog, kommunikationsdirektör AcadeMedia paula.hammerskog@academedia.se

PR, marknadsföring och kommunikation

PR, marknadsföring och kommunikation PR, marknadsföring och kommunikation Innehåll Pysslingen Skolors mål och aktiviteter De enskilda skolornas mål och aktiviteter Varumärke Profilprodukter Nå ut med en nyhet Intranät Chefsbrevet Skolans

Läs mer

Den självklara kanalen för att nå beslutsfattarna på den offentliga marknaden.

Den självklara kanalen för att nå beslutsfattarna på den offentliga marknaden. Den självklara kanalen för att nå beslutsfattarna på den offentliga marknaden. dagenssamhalle.se VÅRT DIGITALA ERBJUDANDE 2014 Navet i vårt digitala erbjudande är vår prisbelönta debattsajt dagenssamhalle.se.

Läs mer

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING WEBBINAR LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING 24 JANUARI 2019 ospriddsanning.se ospriddsanning.se Syftet är att uppmärksamma beslutsfattare på vilka behov kvinnor med spridd bröstcancer har och säkerställa

Läs mer

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Strategi för opinionsbildning Utgångspunkter Genom att bli spetsigare i vad vi opinionsbildar om, men samtidigt bredare

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus

Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Informationsenheten Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus 2010-01-26 Dnr 102-88-10 Sid 1 (11) Kommunikationsstrategi för Konstnärligt campus Inledning... 3 Övergripande mål... 3 Benämningen Konstnärligt

Läs mer

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1

Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 Kommunikationspolicy KOMMUNIKATIONSPOLICY 1 AVFALL SVERIGES KOMMUNIKATION SYFTAR TILL ATT öka kännedomen om svensk avfallshantering bland Avfall Sveriges målgrupper visa att branschen är framåtriktad och

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013?

Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013? Vad händer om din organisation blir en av Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013? 2013-02-04 Sveriges Bästa Arbetsplatser 2013 - Från bra till bäst I mer än 20 år har Great Place to Work utvecklat kunskapen

Läs mer

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Information och kommunikation

FÄRGELANDA KOMMUN. Policy. Information och kommunikation FÄRGELANDA KOMMUN Policy Information och kommunikation Jonas Berggren och Josefine Blid 2016-11-16 Dnr: 2016/732 Version: 1 Antagen av kommunfullmäktige 2016-11-16, 146 Den senaste versionen finns tillgänglig

Läs mer

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning

Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4 0 Proposition om policyprogram för kommunikation och opinionsbildning Förbundsstyrelsen föreslår

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015

KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 STADSLEDNINGSKONTORET KOMMUNIKATIONSSTABEN Bilaga 2 DNR 050-2895/2010 SID 1 (5) 2011-06-22 KOMMUNIKATIONSPROGRAM FÖR STOCKHOLMS STAD 2012-2015 Detta program är ett långsiktigt måldokument där kommunfullmäktige

Läs mer

Byggindustrin. Sveriges stora byggår. Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - ÖVERSIKT. Passion för affärer OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016

Byggindustrin. Sveriges stora byggår. Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - ÖVERSIKT. Passion för affärer OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016 OFFICIELL MÄSSTIDNING NORDBYGG 2016 Byggindustrin Tidning Webb Nyhetsbrev Mobil 2016 - Sveriges stora byggår ÖVERSIKT MÅLGRUPP: Byggsektorn ANTAL läsare: 20 000 Orvesto Näringsliv 2015 Helsida: 34 400

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

Upplägg. Hur jobbade vi med internkommunikationen och Nordiskt Forum 2014? Varumärket Rosengård

Upplägg. Hur jobbade vi med internkommunikationen och Nordiskt Forum 2014? Varumärket Rosengård Upplägg. Hur jobbade vi med internkommunikationen och Nordiskt Forum 2014? Varumärket Rosengård Vem är jag? Vem är jag? Chef Vem är jag? Chef 10 Vem är jag? Chef 10 Master Vem är jag? Chef 10 Master 197

Läs mer

Kommunikationsplan för Översiktsplan

Kommunikationsplan för Översiktsplan Kommunikationsplan för Översiktsplan Projektbeställare Kommunstyrelsen, genom Kent Gullberg (SBF-chef) Projektledare Charlotte Hedlund Datum 2015-12-01 Version 1.0 Projekt-, ärendenr. Dnr KS 2014/0321-212

Läs mer

HELSINGBORG KONTAKTCENTER

HELSINGBORG KONTAKTCENTER STADSLEDNINGSFÖRVALTNINGEN K O N T A K T C E N T E R SID 1(5) HELSINGBORG KONTAKTCENTER OCH AKTIVITETSPLAN 2013 Rådhuset Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 helsingborg@helsingborg.se helsingborg.se

Läs mer

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia

Stadsarkivets kommunikationsstrategi. The Capital of Scandinavia Stadsarkivets kommunikationsstrategi The Capital of Scandinavia 1. Nulägesanalys Sid 2 Intressentundersökningen Sid 3 Interna förutsättningar för kommunikationen Kommunikation är en ny funktion sedan hösten

Läs mer

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring

Kommunikationspolicy. Eskilstuna Marknadsföring Kommunikationspolicy Eskilstuna Marknadsföring Kommunikation är allt vi gör, från hur vi svarar i telefon till vilka kanaler vi väljer. Personliga möten, trycksaker, PR-arbete och snabba sociala medier

Läs mer

Kommunikationsplan 1(8)

Kommunikationsplan 1(8) Datum 2014-09-19 1(8) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO)

Bilaga 4 Rekryteringskampanj. Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) 1. Bilaga 4 Rekryteringskampanj Bilaga till redovisning av regeringsuppdrag (Dnr Ju2017/06177/PO) Innehåll Sammanfattning... 3 1 Uppdraget... 3 2 Inledning... 3 3 Bakgrund... 4 4 Kommunikation under 2017

Läs mer

Kommunikationsplan 1(5)

Kommunikationsplan 1(5) Datum 2014-09-19 1(5) Kommunikationsplan Syfte Syftet med kommunikationsplanen är att öka kännedomen och kunskapen om Samordningsförbundets verksamhet, resultat och kommunikationskanaler. Samordningsförbundet

Läs mer

Avfall Sveriges medlemmar

Avfall Sveriges medlemmar Kommunikasjon som ett strategiskt virkemiddel for Avfall Sverige Weine Wiqvist 7 juni 2012 Avfall Sverige Kommunernas expertorgan inom avfallshantering och återvinning Företräder genom kommunerna Sveriges

Läs mer

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation

Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Charlotte Johansson Dokumentansvarig Förvaring Dnr Ylva Sanfridsson Dokumentinformation Riktlinjer för kommunikation 2 (6) Riktlinjer för information

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun

Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun Kommunikationsplan för miljöarbetet i Lidköpings kommun 2014-2016 2014-05-19 1. Syftet med planen Syftet med denna kommunikationsplan är att tydliggöra hur vi ska arbeta med miljökommunikation. Planen

Läs mer

Tre steg till valseger

Tre steg till valseger Upplaga 2 Tre steg till valseger Frihet måste försvaras Utvecklad kommunikationsstrategi, med de viktigaste råden och metoderna inför valrörelsen 2018 KOMMUNIKATIONS- STRATEGI INFÖR VALET 2018 September

Läs mer

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER?

Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Arbetsunderlag för att bearbeta vad SGF ska fortsätta utveckla inom målområdet Kommunikation. Bord 1 FORTSÄTT UTVECKLA! VARFÖR? KONSEKVENSER? Tillgängliggöra golfen i media Golf & Affärer och golf.se Utveckla

Läs mer

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete

Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Informationspolicy för Svensk Elitfotboll samt anvisningar för informationsarbete Innehållsförteckning Inledning... 3 Grundläggande principer... 3 Målgruppsanpassning... 3 Grafisk profil... 3 Planering

Läs mer

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 KABE AB (publ.) Informationspolicy Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 Innehåll 1. Inledning 2. Extern/intern information 1 2.1 Kanaler för extern och intern information 1 2.2 Extern information 1 2.3

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 INLEDNING Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete, vars syfte har varit att bygga en tydlig och klar målbild

Läs mer

BYGGINDUSTRIN INVESTERA I ERA FRAMTIDA AFFÄRER

BYGGINDUSTRIN INVESTERA I ERA FRAMTIDA AFFÄRER MEDIEPLAN 2017 UTGIVNING: Utgivning varje vecka RÄCKVIDD: 32 000 läsare per vecka MÅLGRUPP: Byggsektorn BYGGINDUSTRIN INVESTERA I ERA FRAMTIDA AFFÄRER DEMOGRAFI 81% Samhällsbyggnadssektorn består av företag

Läs mer

Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015

Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015 Det perfekta mötet med politiker och media finns det? 4 februari 2015 Före mötet Om jag hade 6 timmar på mig att fälla ett träd, skulle jag använda 4 av dem till att slipa yxan Vem vill ni träffa och varför?

Läs mer

Kommunikationsplan Stockholms Skidförbund

Kommunikationsplan Stockholms Skidförbund Stockholm 2015-03-13 Kommunikationsplan Stockholms Skidförbund Denna plan ska fungera som styrmedel för Stockholms Skidförbunds kommunikationsinsatser under 2015-2017. Actionplaner utarbetas inför respektive

Läs mer

AcadeMedias kvalitetsarbete

AcadeMedias kvalitetsarbete AcadeMedias kvalitetsarbete SIQ Rikskonferens 26 januari 2016 Stora samhällsförändringar som skapar möjligheter och utmaningar Globalisering Migration Digitalisering Klimatförändringar Education is the

Läs mer

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 1 av 6 Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 2 av 6 Inledning Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete,

Läs mer

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN

INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR PITEÅ KOMMUN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Så lyckas du med dina mediekontakter

Så lyckas du med dina mediekontakter Så lyckas du med dina mediekontakter Innehåll 1. Varför riktlinjer för mediekontakter?... 5 2. Talespersoner... 6 Visions tonalitet... 6 3. Förbered intervjun... 8 Bestäm ditt syfte... 8 Förbered ditt

Läs mer

KOMM UT Planera din kommunikation

KOMM UT Planera din kommunikation KOMM UT Planera din kommunikation sju steg för planering Planera din kommunikation Nordiska ministerrådets sekretariat (NMRS) har en beslutad kommunikationsprocess som innebär att kommunikationsplanering

Läs mer

Plan för kriskommunikation

Plan för kriskommunikation Plan för kriskommunikation Maj 2017 Plan för kriskommunikation Syfte Linnéuniversitets plan för kriskommunikation är kopplad till de planer som styr arbetet vid en kris respektive kommunikationsarbetet

Läs mer

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018

Verksamhets- och kommunikationsplan 2018 Verksamhets- och kommunikationsplan Närodlad politik med ett nytt ledarskap för hela Enköpings kommun Verksamhetsplan Övergripande mål 2019 De övergripande målen med kretsens verksamhet är att arbeta för

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM

KOMMUNIKATIONSPLATTFORM KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Det här dokumentet har vi tagit fram för att ge stöd och inspiration till alla som ska berätta om Scouternas folkhögskola. Det är också utgångspunkten när vi kommunicerar våra utbildningar

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Kommunikationsplan

Kommunikationsplan Kommunikationsplan Innehåll Inledning... 3 Kommunikationsmål... 3 Budskap... 4 Målgrupper... 4 Kanalval... 4 Tonalitet, logga och färger... 6 Uppföljning... 6 Aktivitetsplan... Error! Bookmark not defined.

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Fastställd av kommunfullmäktige i december 2012 Våra kärnvärden Modiga Att ligga i framkant innebär att vi vågar gå vår egen väg. Att våga välja otrampade stigar,

Läs mer

Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation. December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB

Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation. December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB Utvärdering av Trafikverkets Externa Kommunikation December 2014 Helena Stålnert, Stålnert Kommunikation AB Trafikverkets Externa Kommunikation Sammanfattning: Det gångna årets kritiska rapporter i media

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan

Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan 18-09-14 1(5) Kommunikationsplan för LiU Skolsamverkan Bakgrund LiU Skolsamverkan är LiUs samordnande plattform för samverkan mellan skola och universitet. Verksamheten inrättades år 2015 efter beslut

Läs mer

IOGT-NTO är en stark folkrörelse

IOGT-NTO är en stark folkrörelse Arbetsplan 2012 IOGT-NTO Kalmar län Utvecklingsplanen utgår från IOGT-NTO:s strategiska inriktning 2010-2015, som antogs vid kongressen 2009. IOGT-NTO Kalmar län har valt att prioritera några av punkterna

Läs mer

Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn

Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn Rätt hastighet för en attraktiv kommun Kommunikationskoncept för kommuner som arbetar med hastighetsöversyn Konkreta förslag för intern och extern kommunikation en vägledning Framtaget av Jenny Appelgren

Läs mer

SK Laxen Halmstad. Kommunikationsplan. SK Laxen

SK Laxen Halmstad. Kommunikationsplan. SK Laxen Kommunikationsplan SK Laxen 1. Syfte Laxens kommunikationsplan är en förlängning av Laxens verksamhetsplan (när sådan finns). Laxens interna och externa kommunikation sker idag via flera kanaler på olika

Läs mer

Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia

Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia G 16 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia Fastställda av kommunstyrelsen 2003-01-08, 1 Dnr 2002.568 105 Innehåll Sida 1. Inledning

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12

Filmbarometer 2013. Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70. Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Filmbarometer 2013 Kungsgatan 12, 753 23 Uppsala +46 (0) 18 12 71 12 Saltmätargatan 8, 113 59 Stockholm +46 8 29 92 70 info@populate.se www.populate.se Populates filmbarometer 2013 En gång i tiden var

Läs mer

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke

Datum 2010-05-07 Dnr 0900843. Handlingsplan för att stärka Region Skånes varumärke Carina Wirth Personalstrateg 044-309 3058, 0768-87 06 59 carina.wirth@skane.se PM Datum 2010-05-07 Dnr 0900843 1 (5) Handlingsplan för att stärka s varumärke Vad är ett arbetsgivarvarumärke? Förstärkning

Läs mer

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO

MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO MEDLEMSKAPETS VÄRDE ETT INITIATIV AV 17 MEDLEMSFÖRBUND OCH TCO VÅRT GEMENSAMMA UPPDRAG UPPDRAG: GÖRA MEDLEMSFÖRBUNDEN OCH TCO MER ATTRAKTIVA, PRIMÄRT FÖR NYA, PÅ VÄG UT I ARBETSLIVET OCH BEFINTLIGA MEDLEMMAR

Läs mer

Strategiplan för Motormännen-koncernen. Strategiplan för Motormännen-koncernen

Strategiplan för Motormännen-koncernen. Strategiplan för Motormännen-koncernen Strategiplan 2015 2017 för Motormännen-koncernen Strategiplan 2015-2017 för Motormännen-koncernen Beslutad av styrelsen för Motormännens Riksförbund 2014-10-21 Vision M 2020-150 000 medlemmar Mission Bilistens

Läs mer

Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft

Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft Plan för att öka verksamheternas attraktionskraft 1 Inledning Värmdös befolkning har nära till förskola, skola och jobb. Butiker, bibliotek och närservice finns i välmående lokalsamhällen som spirar i

Läs mer

PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN

PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN PÅVERKANSARBETE FÖR DÖVRÖRELSEN 34 Våra bästa tips och råd för att effektivt påverka politiker och beslutsfattare 1 GÖR EN INSATS FÖR DÖVA OCH TECKENSPRÅK INFÖR VALET 2018! VALSPECIAL Vid valet har du

Läs mer

Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se. Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi

Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se. Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi Ingrid Oikari Beslut: 2005-04-12 Miljömålsrådets kansli Ingrid.Oikari@naturvardsverket.se Miljömålsrådets informations- och kommunikationsstrategi Innehåll: 1 BAKGRUND, SYFTE OCH UPPDRAG... 3 1.1 MILJÖMÅLSRÅDETS

Läs mer

Kommunikationsplan för ehälsalyftet

Kommunikationsplan för ehälsalyftet Kommunikationsplan för ehälsalyftet Om kommunikationsplanen Kommunikationsplanen gäller för projektet ehälsalyftet. Första versionen av denna plan togs fram i april 2016 och kommer att uppdateras efter

Läs mer

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning!

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning! Marknadsföringsaktiviteter som SLA stödjer med marknadsföringsbidrag - Inspiration och förslag för dig som arbetar på skolan eller är ledamot i skolans skogliga programråd. Branschen och SLA ser naturbruksskolorna

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS

Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2015, 119 KS2015.0130 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 3 2. GRUNDPRINCIPER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 4 3. HUVUDFUNKTIONER FÖR VÅR KOMMUNIKATION 5 4. ÖVERGRIPANDE MÅL

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015

Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 HÖGSKOLAN I BORÅS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 (7) Kommunikation Annie Andréasson 2016-02-18 Förvaltningschef Verksamhetsberättelse Kommunikation 2015 1. Uppdrag/Ansvarsområden På Kommunikation jobbar alla

Läs mer

Effektivt påverkansarbete

Effektivt påverkansarbete Hela världen i Uppsala stift Foto: Kristina Strand Larsson Effektivt påverkansarbete Vår utgångspunkt är att allt påverkansarbete vill en förändring, politisk förändring eller en förändring i attityd eller

Läs mer

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande.

POLICY FÖR. Kommunikationschef. Antaget Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. POLICY FÖR Kommunikation Antaget av Kommunfullmäktige Antaget 2018-05-07 52 Giltighetstid Dokumentansvarig Tillsvidare, dock längst fyra år efter antagande. Kommunikationschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål:

Bakgrund Svagheter Möjligheter Syfte och kommunikationsmål Övergripande kommunikationsmål: Kommunikationsplan för Teknikcollege Gästrikland 2012-2013 Bakgrund Det regionala näringslivet och utbildningsanordnarna på gymnasie-, men också eftergymnasial nivå har tillsammans beslutat sig för att

Läs mer

Regler för kommunikation

Regler för kommunikation Vår ref: Tobias Edoff Kommunikatör Datum: 2018-11-06 Regler för kommunikation 1. Inledning Reglerna tar sin utgångspunkt i Tranemo kommuns kommunikationspolicy KS/2018:629. 2. Syfte Syftet med reglerna

Läs mer

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen

Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Sida: 1 av 6 Intern kommunikationspolicy Arbetsförmedlingen Riktlinjer för hur arbetet med internkommunikation ska bedrivas i organisationen, samt principer för fördelning av ansvar. Inledning Kommunikation

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018

Verksamhetsplan 2018 utkast Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsplan 2018 utkast 20180320 Beslutas på årsmöte maj 2018 Verksamhetsidé Geoforum Sverige är branschorganisationen för geodataområdet Våra medlemmar samlar in, analyserar, berikar och visualiserar

Läs mer

Instruktion till kommunikationsplan i Smart Built Environment version 1. Varför kommunicera?

Instruktion till kommunikationsplan i Smart Built Environment version 1. Varför kommunicera? Instruktion till kommunikationsplan i Smart Built Environment version 1 Varför kommunicera? 2016-03-24 Smart Built Environment är ett strategiskt innovationsprogram för hur samhällsbyggnadssektorn kan

Läs mer

Lyckas i Almedalen 2018

Lyckas i Almedalen 2018 Lyckas i Almedalen 2018 Westanders tips och tjänster Westander den 25 april 2018 Besök Almedalsveckan 2018 Almedalsveckan ger er en unik möjlighet att träffa Sveriges viktigaste opinionsbildare och beslutsfattare

Läs mer

Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern

Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Styrande dokument Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Kommunledningsförvaltningen Dokumentnamn Kommunikationspolicy för Växjö kommunkoncern Fastställd/Upprättad

Läs mer

Informations- och kommunikationsstrategi

Informations- och kommunikationsstrategi Kommunledningskontoret Sofia Magnusson, 0531-526003 sofia.magnusson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011-05-18 1(7) Informations- och v:\klk\stab\anna_sofia\policydokument\informations-

Läs mer

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation.

Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Det är så lätt att glömma sånt där som kommunikation. Välfärdskonferens Vänersborg augusti 2014 Pedagog: Elisabeth Ericson, Lindfors & Co 070-797 87 20 elisabeth@lindforsco.se Kulturkapital Alla företag,

Läs mer

AcadeMedias. Att mäta kvalitet samhällsuppdrag

AcadeMedias. Att mäta kvalitet samhällsuppdrag Lektion 15 AcadeMedias Att mäta kvalitet samhällsuppdrag i skolan 2 LEKTION 5 ATT MÄTA KVALITET I SKOLAN Det går att mäta kvalitet En av de viktigaste frågorna för den som ska välja skola är hur bra är

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Ersätter tidigare utsänd handling Handling 2015 nr 221 Kommunikationsprogram för Göteborgs Stad Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Referenscase En hållbar vardag med Kommuninvest

Referenscase En hållbar vardag med Kommuninvest Referenscase En hållbar vardag med Kommuninvest Fakta Kommuninvest Kommuninvest i Sverige AB är ett bolag som ägs och styrs av Sveriges kommuner, landsting och regioner. Bolaget syftar till att ge kommunsektorn

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Behöver vi en kommunikationsstrategi?

Behöver vi en kommunikationsstrategi? Behöver vi en kommunikationsstrategi? Hur sköter ert företag sin kommunikation? Utnyttjar ni de möjligheter som finns på det sätt som passar er bäst? Gör ni saker som inte behöver göras? Har ni de verktyg

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi 2015 Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Sammanfattning 3. Bakgrund och syfte 4. Kommunikation som verktyg 5. Målgrupper 6. Kännetecken 7. Strategier 8. Kanaler 9. Tidplan 1 1.

Läs mer

Kommunikation som skapar nytta för chefer och medarbetare

Kommunikation som skapar nytta för chefer och medarbetare Kommunikation som skapar nytta för chefer och medarbetare Palaemona Mörner och Annica Nilsson Kommunikationschef och kommunikationsutvecklare i Nyköpings kommun Strategisk kommunikation offentlig sektor

Läs mer

Kommunikation utvecklingsstrategi

Kommunikation utvecklingsstrategi PM Tyresö kommun 2016-02-04 Kommunledningskontoret 1 (8) Karin Hassler kommunikationschef karin.hassler@tyreso.se KD ledningsgrupp Kommunikation utvecklingsstrategi 2015-2018 Tyresö kommuns vision är att

Läs mer

Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU

Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU Antagen av föreningens årsmöte 2015-03-25 Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU (förutom Läns-BO-uppdraget) Vision Varje barn i Uppsala län lever och utvecklas på ett sätt som tar hänsyn till barnets vilja

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDET PISTOLSEKTIONEN Kommunikationsplan för Svenska Skyttesportförbundet Pistolsektionen Fastställd 2015-04-11 Bakgrund och syfte Det finns ett behov att utveckla sektionens kommunikation med målgrupperna, det visar de synpunkter

Läs mer

Katja Kamila 2012-03-30

Katja Kamila 2012-03-30 VÄSTMANLANDS KOMMUNER OCH LANDSTING Barn och unga i fokus Katja Kamila 2012-03-30 Checklista kommunikation Har du kontaktat informatörerna för att diskutera informationsbehoven? Finns det personalresurser

Läs mer

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden.

KFUK-KFUM. Huvudbudskap är som tidigare: Var med och skapa mening för stunden och framtiden. KFUK-KFUM Idéförklaring Kampanj 2011 Arbetsdokument senast uppdaterad 2011-03-07 Bakgrund och syfte Kampanjidén för KFUK-KFUM utgår från verksamhetsidén: Vi erbjuder mötesplatser där unga människor kan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer