Vad händer om villkor för resultat 2 uppnås efter avslutad lotstjänst?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vad händer om villkor för resultat 2 uppnås efter avslutad lotstjänst?"

Transkript

1 Sida: 1 av 6 Leverantörer Vad händer med vår ersättning? Svar: Ni fortsätter att leverera tjänsten enligt avtal under uppsägningstiden, med bibehållen ersättning. Innan ni skickar in den sista månadsrapporten ska slutredovisningen ha inkommit till Arbetsförmedlingen. Ni har inte rätt till någon månadsersättning som avser perioder efter uppsägningstiden. Hur ska vi hantera uppsägningar av personal? Svar: Detta är en fråga som får hanteras internt hos respektive leverantör. Arbetsförmedlingen har enligt avtal rätt att säga upp pågående avtal med tre månaders uppsägningstid. Vad händer om villkor för resultat 2 uppnås efter avslutad lotstjänst? Svar: Ni kan ha rätt till resultatersättning 2 om resultatersättning 1 har utgått under pågående lotsbeslut, förutsatt att övriga villkor för resultat 2 är uppfyllt. Resultat 2 rapporter som rapporteras efter uppsägningstiden ska hanteras manuellt, se mer information på vår hemsida. Vad är motivet till att Arbetsförmedlingen säger upp avtalen? Svar: Arbetsförmedlingen avslutar tjänsten etableringslots. Orsaken är en påtaglig ökning av klagomål från arbetssökande och indikationer på olika former av oseriös och brottslig verksamhet, som bedrägeri, mutor, utpressning och försäljning av folkbokföringsadresser. Arbetsförmedlingen väljer nu att avbryta lotstjänsten eftersom kvaliteten i tjänsten inte kan garanteras. Det är inte samhällsekonomiskt försvarbart att fortsätta med tjänsten. Vilken grund har Arbetsförmedlingen för att säga upp avtalen? Svar: Båda avtalsparterna har rätt att säga upp avtalen med tre månaders uppsägningstid, detta är reglerat i de avtal som leverantörerna och Arbetsförmedlingen tecknat med varandra. Varför säger Arbetsförmedlingen upp alla avtal, även våra vi som skött oss bra och presterat resultat?

2 Sida: 2 av 6 Svar: Det finns naturligtvis många leverantörer som gjort ett bra jobb inom tjänsten, men Arbetsförmedlingen anser att kvaliteten i det totala valfrihetssystemet med Etableringslots inte kan garanteras. Den nytta som de etableringslotsar som fungerar väl medför kan inte kompensera för de stora brister som identifierats och de felaktiga ersättningar som utbetalas av allmänna medel på grund av oegentligheter hos många leverantörer. Men varför säger Arbetsförmedlingen inte bara upp de leverantörer som inte levererat med god kvalité? Svar: Vi måste kunna garantera att samtliga leverantörer levererar i enlighet avtalets syfte och villkor. Vad händer nu under uppsägningstiden (3 månader) ska vi fortsätta lotsa befintliga deltagare? följdfråga: får vi ta emot nya deltagare under uppsägningstiden? Svar: Ja, leverantören är bunden av sitt avtal under hela uppsägningstiden, och ska fortsatt ta hand om deltagare som har valt dem som lots. Inga nya avrop av tjänsten kommer dock att göras efter dagens datum, och Arbetsförmedlingen kommer inte att tillåta att deltagare byter Etableringslots under uppsägningstiden. Som leverantör får man alltså inga nya deltagare under uppsägningstiden. Vi har inga deltagare nu, kan inte vi få avsluta avtalet på en gång? Svar: Formellt sett så gäller en tre månaders uppsägningstid, men som leverantör löper man ingen risk att få nya deltagare under uppsägningstiden. Arbetsförmedlingen kommer under uppsägningstiden inte att genomföra kvalitetsuppföljning av leverantörer som saknar deltagare. Vad händer efter uppsägningstiden, alltså när tre månader löpt ut och avtalet upphör? Hur ska vi få betalt för nedlagt arbete och de resultatersättningar som kommer att falla ut flera månader efter att avtalet upphört? Svar: Möjlighet att rekvirera ersättning kommer att kvarstå under hela den tid som behövs för att våra leverantörer ska få den ersättning de har rätt till i enlighet med avtalet.

3 Sida: 3 av 6 Vad kommer nu att hända med alla nyanlända? Svar: Lotstjänsten bygger på tre delar som tillsammans ska bidra till att den arbetssökande: 1) får kontakter och nätverk mot arbetslivet i Sverige, 2) får orientering i det svenska arbetslivets allmänna villkor och krav samt 3) får möjlighet till socialt stöd som kan röra bostadssituationen, behov av hälsooch sjukvård eller familjesituationen. Genom att använda oss av Arbetsförmedlingens befintliga tjänsteutbud kan vi i dagsläget tillgodose del 1 och 2. Arbetsförmedlingen kommer nu se över hur arbetssökandes behov av initialt socialt och praktiskt stöd kan tillgodoses. Kommer Arbetsförmedlingen att upphandla någon ny tjänst och hur kommer den att se ut i så fall? Svar: Regeringen presenterade under hösten 2014 att man på sikt avsåg att avveckla tjänsten etableringslots. I nuläget är det därför inte troligt att en tjänst med liknande utformning kommer att bli aktuell. Har Arbetsförmedlingen tänkt på att vi och många andra företag kommer att gå i konkurs nu? Och att väldigt många kommer att förlora sina jobb nu? Svar: Arbetsförmedlingen är givetvis medveten om att detta kommer att påverka en mängd små och stora företag. Myndigheten har dock inte möjlighet att ta avgörande hänsyn till det när det gäller beslut om huruvida tjänsten ska fortsätta. I avtalet framgår att tjänsten inte har inneburit några garantier om deltagare. Arbetsförmedlingen säger att det är viktigt att alla nyanlända får jobb, många nyanlända jobbar i lotsföretag nu och kommer att bli arbetslösa kan ni ta ansvar för det? Svar: Arbetsförmedlingen är givetvis medveten om att detta kommer att påverka individer och företag. Myndigheten har dock inte möjlighet att ta avgörande hänsyn till det när det gäller beslut om huruvida tjänsten ska fortsätta.

4 Sida: 4 av 6 Jag tycker att det är orimligt med en uppsägningstid på 3 månader när vi har anställda med minst 6 månaders uppsägningstid och hyresavtal som har 9 månader eller längre uppsägningstid, vad säger ni på Arbetsförmedlingen om det? Svar: Avtalsvillkoren avseende den ömsesidiga rätten att säga upp avtalen är mycket tydliga i avtalets fjärde paragraf. Detta måste beaktas av varje leverantör när man ingår avtalet. Jag har inte skrivit under mitt avtal ännu. Ska jag ändå skicka in mitt avtal? Svar: Nej. Hur länge måste jag leverera tjänsten? Svar: Du är bunden av ditt avtal under hela uppsägningstiden som är tre månader. Meddelande om avtalets uppsägning skickades den 20 februari, det innebär att tjänsten ska levereras fram till den 20 maj Vad gör jag med de nyanlända som går hos mig? Svar: Du är bunden av ditt avtal under hela uppsägningstiden som är tre månader. Det innebär att den nyanlända har rätt att vara kvar hos dig och ta del av tjänsten enligt avtalet. Efter uppsägningstidens slut kommer deltagaren inte kunna vara kvar hos dig. Hur länge kan jag begära ersättning för det arbete jag gjort? Svar: Möjlighet att rekvirera ersättning kommer att kvarstå under hela den tid som behövs för att våra leverantörer ska få den ersättning de har rätt till i enlighet med avtalet. Jag har lämnat in ansökan om ny leveransort. Vad händer med den? Svar: Handläggningen av komplettering av ansökningar och avtal, inklusive ansökan om nya leveransorter avbryts med omedelbar verkan. Jag har lämnat in ansökan i Tendsign men inte fått något svar. Hur gör jag nu/hur blir det nu? Svar: Handläggningen av inkomna ansökningar kommer att avbrytas med omedelbar verkan. Går det att lämna in ny ansökan att bli etableringslots? Svar: Nej.

5 Sida: 5 av 6 Vi håller på med en organisationsförändring, t ex från enskild firma till aktiebolag/handelsbolag. Vi har skickat in uppgifter att vi ombildar från enskild firma till annan bolagsform. Hur blir det med den? Svar: Organisationsförändringar kommer fortfarande att hanteras så att våra leverantörer kan fortsätta leverera tjänsten under uppsägningstiden. Jag har inte fått meddelande om uppsägning. Svar: Meddelande om uppsägning har skickats ut och publicerats via TendSign samt KAwebstöd. Meddelandet har skickats till den e-postadress som leverantörer själva uppgett i sitt konto i TendSign samt KA-webstöd. Informationen inklusive meddelande om uppsägning finns även på vår hemsida Vi kommer att stämma er/kräva er på skadestånd etc. Svar: Enligt avtalet gäller en uppsägningstid om tre månader. Uppsägningen har skett enligt avtal. Eventuella skadeståndsanspråk drivs i sedvanlig civilrättslig process. Kommer Arbetsförmedlingen att formellt avbryta att lotsbeslut den 20 maj eller kommer det att ske tidigare/löpande under uppsägningstiden? Om AF väljer att avbryta alla beslut den 20 maj, kommer lotsen få betalt för 3 timmar eller mindre i maj månad? Svar: Arbetsförmedlingen kommer avbryta alla pågående lotsbeslut den 20 maj. Om deltagaren önskar avbryta tjänsten tidigare så måste deltagaren meddela detta till sin arbetsförmedlare. Arbetsförmedlingen kan då avbryta lotsbeslutet i förtid. Deltagaren kan då inte längre ta stöd av en lots. Vid avbrott av placering hos Etableringslots erhåller Etableringslotsen ersättning till och med det datum då Arbetsförmedlingen beslutar om avbrott. För mer information, se förfrågningsunderlag (ex. sida 24). För perioden 1-20 maj utgår dagersättning som lämnas på högst fem dagar per kalendervecka (55 kr eller 37 kr beroende på deltagarens utbildningsbakgrund). I arbetsförmedlarens handläggarstöd står följande: För godkännande av lotsens sista månadsrapport vars slutdatum infaller före den 10:e bör lotsen ha träffat den arbetssökande i minst en timme, samt ha inkommit med slutredovisning. För godkännande av lotsens sista månadsrapport vars slutdatum infaller någon gång mellan den 10:e och den 20:e bör lotsen ha träffat den arbetssökande i minst två timmar, samt att ha inkommit med slutredovisning. För godkännande av lotsens sista månadsrapport vars slutdatum infaller efter den 20:e bör lotsen ha träffat den arbetssökande i minst tre timmar, varav två

6 Sida: 6 av 6 timmar ska ha utgjorts av individuellt möte, samt ha inkommit med slutredovisning. Kommer Arbetsförmedlingens handläggare kunna avbryta beslut om vald etableringslots under uppsägningstiden om den nyanlända inte längre vill vara inskriven hos en lots? Eller är den nyanlända "fryst" hos den nuvarande lotsen fram till 20 maj? Om den nyanlända är "fryst" och i så fall inte vill delta i de aktiviteter som den nuvarande etableringslotsen erbjuder hur ska då vi som etableringslots hantera detta mot AF? Svar: Deltagaren kan avbryta tjänsten i förtid. Den arbetssökande meddelar i så fall detta till sin arbetsförmedlare. Vid avbrott av placering hos Etableringslots erhåller Etableringslotsen ersättning till och med det datum då Arbetsförmedlingen beslutar om avbrott. Angående den uppsägning som nu är meddelad undrar jag hur det förhåller sig med resultatersättning 1 och 2. Kommer etableringslotsen att få resultatersättning 1 och 2 om den nyanlända går ut i jobb under kommande 3 månader (uppsägningstiden för tjänsten)? Gäller samma regler som tidigare eller finns det några förändringar? Svar: Befintliga villkor för resultat gäller även under uppsägningstiden. Om resultat 1 utgår under uppsägningstiden kan även resultat 2 utgå, även om villkor uppfylls efter 20e maj. I vissa ärenden kommer det då krävas manuell hantering, se beskrivning om manuell hantering av resultat 2 på

Beskrivning av tjänsten

Beskrivning av tjänsten Etableringslotsar Syfte Syftet med Etableringslotsar är att den nyanlände ska få professionellt stöd att så fort som möjligt etablera sig i arbets- och samhällslivet och hitta sin unika väg att försörja

Läs mer

1.1 Förslag till lag om ändring i lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare

1.1 Förslag till lag om ändring i lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare 1.1 Förslag till lag om ändring i lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare Härigenom föreskrivs att 11 lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare

Läs mer

Välkommen som etableringslots för nyanlända invandrare

Välkommen som etableringslots för nyanlända invandrare Sida: 1 av 11 Version 2.0 Avdelningen för Integration och Etablering Välkommen som etableringslots för nyanlända invandrare Etableringslotsen en länk mellan den nyanlände och arbetsmarknaden Sida: 2 av

Läs mer

För dig som söker etableringslots. Så gör du steg för steg

För dig som söker etableringslots. Så gör du steg för steg För dig som söker etableringslots Så gör du steg för steg Den här broschyren är till för dig som vill hitta en etableringslots (även kallad lots). På Arbetsförmedlingens webbplats arbetsformedlingen.se/nyanland

Läs mer

Information om din anställning med anledning av konkurs

Information om din anställning med anledning av konkurs Information om din anställning med anledning av konkurs Här följer en kort sammanställning med information om de vanligaste löne- och anställningsfrågorna som kan uppkomma i samband med en konkurs. Experts

Läs mer

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS

GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS GAME STORES GROUP SWEDEN AB I KONKURS Information om din anställning med anledning av GAMEs konkurs Uppdatering 2015-06-25 Enligt uppgift från Länsstyreslen ska lönen ha betalts ut på förfallodagen i dag

Läs mer

Etableringsuppdraget. Växjö Konserthus 9 december 2013

Etableringsuppdraget. Växjö Konserthus 9 december 2013 Etableringsuppdraget Växjö Konserthus 9 december 2013 Målsättning och syfte öka förutsättningarna för en snabb etablering i arbets- och samhällslivet. tidiga insatser med tydligt jobbfokus starkare incitament

Läs mer

Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning

Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Sida: 0 av 23 Användarstöd Arbetsförmedlingens kundval Stöd och matchning Version 4.0 Uppdaterat 2015-08-28 Sida: 1 av 23 Innehåll Om Stöd och matchning... 3 Signering... 4 Handlingar... 5 Översikt...

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

GALLERIX SVERIGE AB I KONKURS

GALLERIX SVERIGE AB I KONKURS GALLERIX SVERIGE AB I KONKURS Information om din anställning med anledning av konkurs Gallerix Sverige AB försattes i konkurs den 3 september 2013. Till konkursförvaltare har förordnats advokat Christoffer

Läs mer

Webbstöd för leverantör Etableringslots

Webbstöd för leverantör Etableringslots Sida: 1 av 20 Användarmanual Webbstöd för leverantör (Uppdaterat 2013-10-08) Sida: 2 av 20 Innehållsförteckning ETABLERINGSLOTS... 3 Statusöversikt ärenden... 4 En ny arbetssökande till dig... 4 Gemensam

Läs mer

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Användarstöd 1 Utbildningskontrakt - webbstöd för kommuner Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information information som i första hand gäller dig

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

Anmälan om svar på remiss Avskaffande av systemet med etableringslotsar (Ds 2015:26) Remiss från Arbetsmarknadsdepartementet

Anmälan om svar på remiss Avskaffande av systemet med etableringslotsar (Ds 2015:26) Remiss från Arbetsmarknadsdepartementet PM 2015:116 RIII (Dnr 110-770/2015) Anmälan om svar på remiss Avskaffande av systemet med etableringslotsar (Ds 2015:26) Remiss från Arbetsmarknadsdepartementet Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet

Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet Arbetsförmedlingens faktablad. Arbetssökande. 2014 11 Stöd och matchning mer stöd i jobbsökandet Stöd och matchning är en tjänst för dig som behöver ett intensivt och individuellt anpassat stöd i jobbsökandet.

Läs mer

Erfarenheter från tjänsten Etableringslots

Erfarenheter från tjänsten Etableringslots PM Sida: 1 av 11 Datum: 2015-02-19 Erfarenheter från tjänsten Etableringslots En tillbakablick När förfrågningsunderlaget publicerades den 23 augusti 2010 var det den första upphandlingen som Arbetsförmedlingen

Läs mer

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst

Eget val inom hemtjänsten. Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Eget val inom hemtjänsten Information till dig som vill bli utförare av hemtjänst Vad innebär eget val inom hemtjänsten? Från och med den 28 november 2011 inför Hjo kommun eget val inom hemtjänsten enligt

Läs mer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer

Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Användarstöd Webbstödet för kompletterande aktörer Avtal, behörighet och roller Inloggning Hantera företagsinformation Uppdaterat 2015-10-13 Sid 2 av 28 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 OM

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.se registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en ackrediterad återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.sedomän måste registrera domännamnet

Läs mer

2. Kontraktsvillkor. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Kontrakt Symbolförklaring:

2. Kontraktsvillkor. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Kontrakt Symbolförklaring: Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2012-04-10 Upphandlingsansvarig ARBETSFÖRMEDLINGEN Anna Säwström Upphandling Jobbcoachning i ett valfrihetssystem Af-2011/307555 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Dnr. 100/

Dnr. 100/ Socialnämnden i Täby kommun vill bjuda in leverantörer att ansöka om att ingå i kommunens valfrihetssystem för dagverksamhet. Täby kommun arbetar aktivt med att öka valfriheten för kommunens invånare inom

Läs mer

Yttrande över remiss om Avskaffande av systemet med etableringslotsar (Ds 2015:26) Remiss från kommunstyrelsen dnr /2015

Yttrande över remiss om Avskaffande av systemet med etableringslotsar (Ds 2015:26) Remiss från kommunstyrelsen dnr /2015 Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 2015-05-28 Handläggare Marita Johansson Telefon: 08-508 35 562 Till Arbetsmarknadsnämnden den 9 juni 2015 Ärende

Läs mer

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I INTERNBYTESKÖN

KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I INTERNBYTESKÖN SID 1 (6) Styrdokument Fastställt av styrelsen 2012-05-23 KÖ- OCH FÖRMEDLINGSREGLER FÖR KUNDER I INTERNBYTESKÖN 1 KÖREGLER 1.1 GRUNDREGLER Detta styrdokument ansluter till de två överenskommelser som finns

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Version Uppdaterat 2015-11-14 Detta användarstöd hanterar: - ärenden - handlingar - ersättningar information som gäller dig som har rollen behörighetsadministratör,

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Lag (2008:962) om valfrihetssystem

Lag (2008:962) om valfrihetssystem Lag (2008:962) om valfrihetssystem 1 kap. Lagens tillämpningsområde Lagens omfattning 1 Denna lag gäller när en upphandlande myndighet beslutat att tillämpa valfrihetssystem vad gäller tjänster inom hälsovård

Läs mer

Webbstöd till leverantörer för

Webbstöd till leverantörer för Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport (Uppdaterat

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK

Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK PM Rev. 2008-11-03 HYRESJURIDIK Att tänka på vid uppsägning av lokaler...3 Adressaten...3 Objektet...3 Tiden...3 Sättet...3 Innehållet...4 Bevakning...4 Acceptfristen...4 Hänskjuta till hyresnämnden...5

Läs mer

Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort)

Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort) Frågor och svar avslutande av.nu registrar (last resort) 2014 12 09 1) Vad är en registrar? En registrar är en godkänd återförsäljare av domännamn. Alla som vill ha en.nu domän måste registrera domännamnet

Läs mer

Webbstöd för leverantör etableringslots

Webbstöd för leverantör etableringslots Användarstöd Webbstöd för leverantör etableringslots (Uppdaterat 2014-11-26) Sida: 2 av 20 Innehåll ETABLERINGSLOTS... 3 SIDAN ÖVERSIKT... 4 SIDAN STATUSÖVERSIKT... 5 GEMENSAM PLANERING... 6 REGISTRERA

Läs mer

Nationell granskning av handledare i tjänsten Arbetsförmedlingens kundval - Stöd och matchning Af-2016/

Nationell granskning av handledare i tjänsten Arbetsförmedlingens kundval - Stöd och matchning Af-2016/ Nationell granskning av handledare i tjänsten Arbetsförmedlingens kundval - Stöd och matchning Af-2016/0002 3112 Af 00009_4.0_(2018-06-19, AF5000) Arbetsförmedlingen Författare: Mikael Edin, Hannele Railo

Läs mer

Produktionsavdelningen

Produktionsavdelningen Rapport Sida: 0 av 5 ARBETSFÖRMEDLINGEN Produktionsavdelningen Stickprovsgranskning av kontoren Arbetsförmedlingen Arlöv och Staffanstorp Ulv Ohlberger 2014-03-26 Arbetsförmedlingen Ulv Ohlberger Produktionsavdelningen

Läs mer

Granskning av externa jobbcoacher

Granskning av externa jobbcoacher 1 (5) Stockholm den 2 februari 2010 Granskning av externa jobbcoacher Bakgrund Den 18 december 2008 fick Arbetsförmedlingen i uppdrag att upphandla kompletterande aktörer som ska erbjuda arbetssökande

Läs mer

riksrevisionen granskar: etablering och integration Etableringslotsar fungerar länken mellan individen och arbets marknaden?

riksrevisionen granskar: etablering och integration Etableringslotsar fungerar länken mellan individen och arbets marknaden? riksrevisionen granskar: etablering och integration Etableringslotsar fungerar länken mellan individen och arbets marknaden? rir 2014:14 Riksrevisionen är en myndighet under riksdagen med uppgift att granska

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2016-09-23 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista

ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning. Ordlista ROLLSPEL E 013 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista ordförande fackförening/facket fackklubb kommunalarbetareförbundet fackförbund kommun landsting medlem löntagare socialdemokrat tjänsteman arbetare

Läs mer

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare

När du som konsument köper en bil från en bilhandlare När du som konsument köper en bil från en bilhandlare Denna information innehåller de viktigaste regler som gäller för dig som konsument när du köper en bil från en bilhandlare. Den lag som reglerar köpet

Läs mer

Granskning av intäktsprocessen för externa bidrag Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden

Granskning av intäktsprocessen för externa bidrag Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden Sid 1 (9) G r a nskningsrapport Dnr 18REK26 2019-03-21 Nina Wennberg Revisorerna i Gävle kommun Granskning av intäktsprocessen för externa bidrag Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden 1. Sammanfattning

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2009-10-01 Närvarande: F.d. justitierådet Bo Svensson, regeringsrådet Carina Stävberg och f.d. justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren. Nyanlända invandrares

Läs mer

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER

RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Diarienummer 2015/136 RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER Detta ramavtal, ( Ramavtalet ), har träffats mellan Tredje AP-fonden, ( AP3 ) och [firma leverantör] ( Juristbyrån ). 1. Bakgrund 1.1 AP3 har genomfört

Läs mer

Omställningsfonden för dig som arbetstagare

Omställningsfonden för dig som arbetstagare 1 (8) Omställningsfonden för dig som arbetstagare Sammanfattning Informationen behandlar Omställningsfondens stöd till dig som blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Omställningsavtalet syftar främst

Läs mer

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport Nyanlända invandrares syn på att leva och bo i Sverige. Invandrarindex november 15 Utdrag ur rapport Invandrarindex 1 (94) 1 Är du. Bas total: 3.1 % 8 6 4 44 56 Kvinna Man Invandrarindex 2 (94) 2 % 7 6

Läs mer

Ny lag nya möjligheter. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting

Ny lag nya möjligheter. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag nya möjligheter VISSA Nyanländas etablering i arbets- och samhällslivet Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag - nya

Läs mer

Betalningsföreläggande och handräckning

Betalningsföreläggande och handräckning Betalningsföreläggande och handräckning Betalningsföreläggande och handräckning Har du lånat ut pengar som du inte får tillbaka? Får du inte betalt för en faktura? Flyttar inte din uppsagda hyresgäst?

Läs mer

Juristförsäkring. Frågor & svar

Juristförsäkring. Frågor & svar Juristförsäkring Frågor & svar FRÅGOR OCH SVAR - JURISTFÖRSÄKRING Tilläggsinformation om det kollektiva försäkringsskyddet för Sekos medlemmar avseende juridiska tjänster som HELP Försäkring tillhandahåller.

Läs mer

Jobb- och utvecklingsgarantin

Jobb- och utvecklingsgarantin Arbetsförmedlingen faktablad. Arbetssökande, 2014-02. Lättläst svenska Jobb- och utvecklingsgarantin Du som har varit utan arbete en längre tid och behöver hjälp att komma tillbaka till arbetslivet kan

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET Arbetsförmedlingens Återrapportering 2014 ETABLERING AV VISSA NYANLÄNDA STATISTIK KRING ETABLERINGSUPPDRAGET 2 maj 2014 Avser september 2013 mars 2014 Sida: 2 av 88 Sida: 3 av 88 Dnr: Af-2013/208922 Datum:

Läs mer

Handledning för utförare Jobbcoachning

Handledning för utförare Jobbcoachning Handledning för utförare Jobbcoachning Revisionshistorik... 2 Jobbcoachning... 3 Målgrupp för jobbcoachning... 3 Beskrivning av Jobbcoachning... 3 Omfattningen av tjänsten... 4 Informationen om jobbcoachföretagen...

Läs mer

Att ansöka om plats på förskola i Malmö

Att ansöka om plats på förskola i Malmö Bild: Colourbox Att ansöka om plats på förskola i Malmö Populärversion av de nya reglerna för ansökan och placering i förskola och pedagogisk omsorg. Malmö stad Förskoleförvaltningen Förskoleverksamhet

Läs mer

Hitta bostad när du bor på ett anläggningsboende

Hitta bostad när du bor på ett anläggningsboende Arbetsförmedlingens faktablad. Arbetssökande. 2015-03. Till dig som omfattas av lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare och bor på något av Migrationsverkets anläggningsboenden.

Läs mer

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning vid genomförandet av direktupphandlingar vid Högskolan Dalarna Bilaga 2 till dokumentet Regler vid inköp och upphandling vid Högskolan Dalarna Beslut: 2015-04-10 Reviderad: - Dnr:

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter och Ansökan

1. Administrativa föreskrifter och Ansökan Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Medicinsk fotvård - LOV DU-UPP15-0194 Symbolförklaring: Texten ingår

Läs mer

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg

Valfrihetssystem. Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg Valfrihetssystem Nya möjligheter för dig som är eller vill bli företagare inom service, vård eller omsorg 1. Vad är valfrihetssystem Lag om valfrihetssystem (LOV) ger kommuner och landsting möjlighet att

Läs mer

Praktik. Lättläst svenska

Praktik. Lättläst svenska Lättläst svenska Praktik Om du behöver stärka dina möjligheter att få ett arbete kan du i vissa fall få praktik på ett företag. Det finns fyra olika typer av praktik som du kan få genom oss på Arbetsförmedlingen:

Läs mer

Kvartalsredovisning. Antalet EU-intyg hänförliga till EGförordning. arbetslöshetsersättning Tredje kvartalet 2004

Kvartalsredovisning. Antalet EU-intyg hänförliga till EGförordning. arbetslöshetsersättning Tredje kvartalet 2004 2004-10-27 Kvartalsredovisning Antalet EU-intyg hänförliga till EGförordning 1408/71 som rör svensk arbetslöshetsersättning Tredje kvartalet 2004 Innehåll Sammanfattning... 3 Inledning... 6 Uppdrag från

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2017/0310 Handläggare Johan Nordenmark

DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Datum Diarienummer KS 2017/0310 Handläggare Johan Nordenmark Tjänsteutlåtande 1 (5) Kommunstyrelsen Motion om att utarbeta säkra rutiner för hur tips och klagomål från anställda och allmänhet ska tas emot, och hur de ska hanteras och undersöka om kommunen kan installera

Läs mer

Ny lag nya möjligheter

Ny lag nya möjligheter Ny lag nya möjligheter VISSA NyANLäNdAS etablering I ArbetS- och SAMhäLLSLIVet Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Länsstyrelserna, Migrationsverket och Sveriges Kommuner och Landsting Ny lag - nya

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013

Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 Arbetsförmedlingens Återrapportering 2013 2013-11-15 Sida: 2 av 14 Sida: 3 av 14 Dnr: Af-2013/362315 Datum: 2013-11-15 Regeringen uppdrar åt Arbetsförmedlingen att vidta åtgärder för att förbereda införandet

Läs mer

Motion om återbetalning av förskott på förmån för nyanlända enligt Vansbromodellen

Motion om återbetalning av förskott på förmån för nyanlända enligt Vansbromodellen DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(8) Kommunstyrelsen Motion om återbetalning av förskott på förmån för nyanlända enligt Vansbromodellen Ärendet Christer Erestål m.fl (SD) har till kommunfullmäktiges

Läs mer

Ansökan till AMA En Väg In

Ansökan till AMA En Väg In Ansökan till AMA En Väg In Ansökan fylls i av den person som vill delta och de aktörer som ansöker tillsammans med hen. Tillsammans skapar vi vägar till arbete Innan du fyller i ansökan bör du ha tagit

Läs mer

LEVERANTÖRSINFORMATION

LEVERANTÖRSINFORMATION 07.1 Formulär till anbud 2015-05-05 1 av 5 LEVERANTÖRSINFORMATION För anbudsgivare i annat land än Sverige gäller motsvarande krav i tillämplig omfattning Denna bilaga ska bifogas anbud, samtliga uppgifter

Läs mer

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst

Anslutningsavtal. inom Identitetsfederationen för offentlig sektor. för Leverantör av eid-tjänst 1 (7) Anslutningsavtal för Leverantör av eid-tjänst inom Identitetsfederationen för offentlig sektor 2 (7) 1. Avtalsparter Detta anslutningsavtal ( Avtalet ) har träffats mellan 1. E-legitimationsnämnden,

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Valfrihetssystem inom Arbetsförmedlingen

Valfrihetssystem inom Arbetsförmedlingen Valfrihetssystem inom Arbetsförmedlingen Rapport 2013:7 Valfrihetssystem inom Arbetsförmedlingen Konkurrensverkets rapportserie 2013:7 Konkurrensverket oktober 2013 Utredare: Ann-Britt Bern och Helena

Läs mer

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010

Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 Frågor & Svar Öppna programvaror 2010 1 (6) Kompletteringar Inga Frågor & svar 1. Svarsdatum: 2010-11-12 15:35:44 Fråga: Fråga 1: 5.1.2, Hur viktigt är det att produktlistan är komplett vid avtalstillfället.

Läs mer

Välkommen till egenerator

Välkommen till egenerator Senast uppdaterad 2018-05-22 Sida 1 av 5 Välkommen till egenerator Tack för att du använder våra produkter och tjänster. egenerator tillhandahålls av Relation & Brand AB, org. nr. 556573 6500, som sitter

Läs mer

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet.

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet. ARBETSINTYG FÖR FÖRETAGARE Information om företagare och när en företagare anses som arbetslös Denna blankett är avsedd för företagare som ansöker om arbetslöshetsersättning eller aktivitetsstöd. I arbetslöshetsförsäkringens

Läs mer

Regeringens skrivelse 2014/15:23

Regeringens skrivelse 2014/15:23 Regeringens skrivelse 2014/15:23 Riksrevisionens rapport om etableringslotsar Skr. 2014/15:23 Regeringen överlämnar denna skrivelse till riksdagen. Stockholm den 27 november 2014 Stefan Löfven Ylva Johansson

Läs mer

Ärendeförteckning Allmänna ärenden

Ärendeförteckning Allmänna ärenden Överförmyndarnämnden 2010-03-23 Ärendeförteckning Allmänna ärenden Sid nr 11. Justeringsman 2 12. Ekonomi - Månadsrapport 3 13. Ekonomi planering inför gemensam nämnd 4 14. Öppettider 5 15. Utbildning

Läs mer

Beskrivning av förutsättningar för patientgaranti Nexplanon (etonogestrel)

Beskrivning av förutsättningar för patientgaranti Nexplanon (etonogestrel) Beskrivning av förutsättningar för patientgaranti Nexplanon (etonogestrel) Nexplanon (etonogestrel) p-stav är ett preventivmedel som efter insättning har en preventiv effekt under tre år (för komplett

Läs mer

Omställningsfonden för dig som arbetstagare

Omställningsfonden för dig som arbetstagare Sida 1 Omställningsfonden för dig som arbetstagare Innehåll Aktivt omställningsarbete... 2 Villkor för att du ska få stöd... 2 Hjälp och stöd att hitta ett nytt jobb... 2 Ekonomiska förmåner... 3 A-kasseutfyllnad...

Läs mer

INFORMATION OM DIN ANSTÄLLNING MED ANLEDNING AV KONKURS

INFORMATION OM DIN ANSTÄLLNING MED ANLEDNING AV KONKURS INFORMATION OM DIN ANSTÄLLNING MED ANLEDNING AV KONKURS KOMPLETTERANDE INFORMATION 2012-11-19 Utbetalning av lönegaranti i november och framgent kommer inte att kunna ske genom s.k. förskott som i september

Läs mer

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet.

Här redovisar du eventuella kvarvarande inkomster från företaget/verksamheten samt om du har fått stöd till start av näringsverksamhet. ARBETSINTYG FÖR FÖRETAGARE Information om företagare och när en företagare anses som arbetslös Denna blankett är avsedd för företagare som ansöker om arbetslöshetsersättning eller aktivitetsstöd. I arbetslöshetsförsäkringens

Läs mer

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51

2016-06-14. Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander 12/51 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-06-14 Upphandlande organisation Upphandling Halmstads kommun Avrop av enstaka platser i äldreboende enligt lagen om valfrihetssystem (LOV) Britt Wiklander

Läs mer

HEJ sid 5. SÅ FUNKAR DET sid 9. SÅ HÄR NÅR DU OSS sid 17

HEJ sid 5. SÅ FUNKAR DET sid 9. SÅ HÄR NÅR DU OSS sid 17 HEJ sid 5 Vad gör vi? sid 6 Vad krävs av dig? sid 7 SÅ FUNKAR DET sid 9 Välj väg sid 10-12 Kassakort sid 13 Utbetalning sid 13 Vår e-tjänst Mina sidor (www.sekosakassa.se) sid 15 E-legitimation/BankID/Mobilt

Läs mer

Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76)

Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76) Sida: 1 av 6 Datum: 2014-03-14 Dnr: Af-2013/493113 Regeringskansliet 103 33 Stockholm Remissyttrande: Svenska för invandrare valfrihet, flexibilitet och individanpassning (SOU 2013:76) Sammanfattning Arbetsförmedlingen

Läs mer

myndighetsperspektiv Klara och tydliga ansvarsförhållanden Ökad likvärdighet Bättre tillvaratagande av individens kompetens (prop.

myndighetsperspektiv Klara och tydliga ansvarsförhållanden Ökad likvärdighet Bättre tillvaratagande av individens kompetens (prop. Etableringsreformen genom att skapa ett effektivt system för nyanländas etablering i arbets- och samhällsliv vill regeringen uppnå följande: En snabbare etablering på arbetsmarknaden Starkare incitament

Läs mer

ett avtalsförslag. Om du inte gör ett aktivt val av elhandelsbolag får du ett tillfälligt elpris hos Bixia.

ett avtalsförslag. Om du inte gör ett aktivt val av elhandelsbolag får du ett tillfälligt elpris hos Bixia. Hur gör jag när jag ska flytta in? Du fyller i bifogad anmälan och skickar den till oss senast 15 dagar före inflyttningsdag. Här anmäler du vilka tjänster du vill beställa från oss: tillgång till elnät,

Läs mer

Ekonomiskt bistånd. i Lessebo kommun

Ekonomiskt bistånd. i Lessebo kommun Ekonomiskt bistånd i Lessebo kommun Rätten till bistånd Rätten till bistånd (stöd) regleras i 4 kap, 1, Socialtjänstlagen (SoL). Rättigheten förutsätter dock att man inte själv kan tillgodose sina behov

Läs mer

Migrationsverket Bosättning och statsbidragsenheten

Migrationsverket Bosättning och statsbidragsenheten Migrationsverket Bosättning och statsbidragsenheten Anvisning av ensamkommande asylsökande barn Vidarebosättning av kvotflyktingar och bosättning av personer med särskilda behov Statliga ersättningar till

Läs mer

AVTAL om stöd av mindre betydelse

AVTAL om stöd av mindre betydelse AVTAL om stöd av mindre betydelse Detta Avtal gäller från dess undertecknande och har ingåtts mellan Post- och telestyrelsen (org nr 202100-4359), nedan kallad PTS, och Q (org nr xxxxxx-xxx), nedan kallad

Läs mer

Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun.

Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun. Lokal överenskommelse om etablering av nyanlända flyktingar, asylsökande och andra nyanlända invandrare i Falköpings kommun. Denna överenskommelse träffas mellan Arbetsförmedlingen i Falköping, Falköpings

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss

Hitta ditt nya arbete genom oss Hitta ditt nya arbete genom oss Välkommen till Arbetsförmedlingen Här hittar du information om vad vi på Arbetsförmedlingen kan göra för dig och vad som är bra att tänka på när du precis har börjat söka

Läs mer

Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb

Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb 2015-11-13 Redogörelsetext för Bestämmelser för traineejobb Redogörelsen omfattar Överenskommelse om Bestämmelser för traineejobb och gäller fr.o.m. 2015-11-12. Parter i överenskommelsen är Sveriges Kommuner

Läs mer

Nordanstigs kommun Valfrihetssystem för hemtjänst

Nordanstigs kommun Valfrihetssystem för hemtjänst KKV1047, v1.0, 2015-02-03 BESLUT 2015-08-26 Dnr 53/2015 1 (5) Nordanstigs kommun Kommunstyrelseförvaltningen Box 820 70 Bergsjö Nordanstigs kommun Valfrihetssystem för hemtjänst Konkurrensverkets beslut

Läs mer

1. Förfrågningsunderlag Etableringslotsar

1. Förfrågningsunderlag Etableringslotsar Förfrågningsunderlag 2012-03-07 Upphandlingsansvarig ARBETSFÖRMEDLINGEN Tomas Åkerblom Upphandling Etableringslotsar Af-2010/121363 Sista anbudsdag: ansökansdag: Anbud kan lämnas löpande Symbolförklaring:

Läs mer

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter

En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter JOBBA! En liten broschyr om ditt jobb och dina rättigheter 23 sidor som ger dig bättre koll på ditt jobb och på oss 05 välkommen till ditt arbetsliv! Om att jobba och varför vi ger dig den här broschyren.

Läs mer

Webbstöd för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation

Webbstöd för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation Sida:1 av 42 Avd. Kompletterande arbetsförmedlingstjänster 2013-03-dd Version 4.x Användarmanual Webbstöd för leverantörer - behörigheter - företagsinformation (Uppdaterat 2013-09-09) Sid 2 av 42 Innehållsförteckning

Läs mer

Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering?

Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering? Kompletterande aktörer och Arbetsförmedlingens kontrollarbete Säkerställer Arbetsförmedlingen en korrekt avvikelserapportering? Rapport 2018:14 Om IAF IAF har regeringens och riksdagens uppdrag att verka

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

Kommittédirektiv Dir. 2009:47 Sammanfattning av uppdraget Bakgrund

Kommittédirektiv Dir. 2009:47 Sammanfattning av uppdraget Bakgrund Kommittédirektiv Ekonomisk kompensation vid lång handläggningstid hos Försäkringskassan Dir. 2009:47 Beslut vid regeringssammanträde den 20 maj 2009 Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare ska

Läs mer

Uppföljning och kvalitet inom mottagandet av ensamkommande flyktingbarn

Uppföljning och kvalitet inom mottagandet av ensamkommande flyktingbarn Östermalms stadsdelsförvaltning socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-08-14 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2017-10-26 Uppföljning och kvalitet

Läs mer

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning

TÖI ROLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning TÖI OLLSPEL E 007 1 (7) Arbetsmarknadsutbildning Ordlista redogörare arbetssökande överklaga högre instans inskriven på arbetsförmedlingen värnpliktstjänstgöring styrkta uppgifter arbetsgivarintyg kassakort

Läs mer

Torsvi fiber ekonomisk förening, orgnummer 769629-2767. November 1, 2015. Bilaga 1. Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt

Torsvi fiber ekonomisk förening, orgnummer 769629-2767. November 1, 2015. Bilaga 1. Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt Bilaga 1 Utkast till avtal gällande kommunikationsoperatörstjänster samt drift och underhåll av Torsvi fibers bredbandsnät 1 1 AVTALSPARTER Mellan,nedan kallad Kommunikationsoperatören (KO), och Torsvi

Läs mer

Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter

Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter EI2000, W-3.1, 2013-01-30 BESLUT 1 (6) Fortum Markets AB 115 77 Stockholm Föreläggande mot Fortum Markets AB med anledning av bristfällig information till konsumenter Beslut Energimarknadsinspektionen

Läs mer

Sjukpenninggrundande. - information till dig som studerar, är arbetslös, sjuk eller har sjukersättning, aktivitetsersättning eller livränta

Sjukpenninggrundande. - information till dig som studerar, är arbetslös, sjuk eller har sjukersättning, aktivitetsersättning eller livränta Sjukpenninggrundande inkomst - information till dig som studerar, är arbetslös, sjuk eller har sjukersättning, aktivitetsersättning eller livränta Sjukpenning, föräldrapenning och tillfällig föräldrapenning

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Valfrihetssystem hos Arbetsförmedlingen

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Valfrihetssystem hos Arbetsförmedlingen 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2010-03-03 Närvarande: F.d. regeringsrådet Leif Lindstam, f.d. justitierådet Lars Dahllöf och regeringsrådet Carina Stävberg. Valfrihetssystem hos Arbetsförmedlingen

Läs mer

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem

Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem Avtal För bedrivande av hemtjänst enligt Lagen om valfrihetssystem 1 Parter Mellan nedanstående parter, kommunen och leverantören har följande avtal träffats. Kommunen: Stenungsunds kommun Strandvägen

Läs mer