Författarcentrum Väst VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Författarcentrum Väst VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013"

Transkript

1 Verksamhetsplan och budget för 2013

2 Författarcentrum Väst VERKSAMHETSPLAN FÖR 2013 INLEDNING Författarcentrum Väst är idag - som framgår av verksamhetsberättelsen för inte endast en traditionell centrumbildning. Vi har utvecklats till att bli också en egen litterär verksamhet av stor betydelse i Västra Götaland gäller det att konsolidera framgångarna, och även att förmedla bilden utåt av det nya vi har blivit. Samtidigt fortsätter vi oförtrutet vårt arbete för litteraturen och författarna i västra Sverige. Med god stämning bland personal och styrelse ser vi med tillförsikt det nya verksamhetsåret an. EKONOMI Författarcentrum Väst har under de senaste åren tagit stora underskottsbudgetar, väl medvetna om att vi har ett eget kapital som kan balansera underskottet, och att vi ständigt arbetar för att hitta ny finansiering, hittills också framgångsrikt. På inrådan av vår revisor har vi nu lagt in vi en förväntad men ännu ej bärgad inkomst i form av bidrag i budgeten. Styrelsens inställning är även i år att fortsatt framgångsrik verksamhet är den bästa garanten för Författarcentrum Västs fortlevnad. Trots att Västra Götaland har avskaffat den bidragsordning som under de senaste tre åren missgynnat FCV har nivån på bidraget inte återställts inför En mindre höjning har dock skett. Vi arbetar för att regionens stöd till vår basverksamhet och Forum för poesi och prosa ska tillbaka nivån för Vi föreslår också att FCV ska graderas upp till långsiktigt uppdrag i regionen. I övrigt fortsätter arbetet på att söka nya finansiärer - både offentliga och privata - till vår verksamhet. LITTERATURPOLITIK Författarcentrum Väst är en viktig röst i regionens litteraturpolitiska debatt. Vi kommer att fortsätta att yttra oss om författarnas villkor, satsningar på litteratur och bibliotek och liknande frågor. Bland annat gäller det för oss att 2013 verka för att Göteborgs Litteraturhus i vardande blir en mötesplats med både bredd och kvalitet för stadens litteraturintresserade. SAMARBETEN - Vi ska ta hand om och vårda de framgångar som vi uppnått i samarbetena med Tillt/Skådebanan, Kultur i Väst och Kultur & Näringsliv. - Vi för diskussioner med Linnéstadens bibliotek om ett eventuellt projekt med adoption av en författare efter förbild från sådan verksamhet i Rinkeby. PRISER Årets författare Vi kommer att tillsammans med Västsvenska Författarsällskapet se över juryarbetet och nomineringsprocessen med sikte på att skapa större intresse och publicitet för priset. Årets bibliotek Det under 2012 instiftade priset Författarnas bästa bibliotek kommer även i år att delas ut tillsammans med Kultur i Väst på Bokmässan. Syftet är att premiera de bibliotek som i sann antikommersiell anda väljer att boka författare utan att snegla på försäljningssiffror. Priset är ett långt och ett kort författarbesök.

3 ÅRLIGEN ÅTERKOMMANDE ARRANGEMANG Världsbokdagen, Poesidagen, Författardagen för vuxenboksförfattare och Författardagen för barnoch ungdomsförfattare arrangeras i Göteborg. I år arrangeras även en regional Författardag i Trollhättan. I den deltar både vuxen- och barn- och ungdomsbokförfattare. Medarrangörer är Kultur i Väst och Trollhättans stadsbibliotek. Under Kulturnatta i Göteborg arrangerar vi ett program för allmänheten i våra lokaler. Författarcentrum Väst medverkar även med ett program under Göteborgs Kulturkalas. Bok&Bibliotek: Författarcentrum delar monter och scen med Sveriges Författarförbund. Författarcentrum Västs vår- och höstverksamhet presenteras vid två programsläpp med uppläsningar av aktuella författare. FORUM FÖR POESI OCH PROSA Sveriges ledande scen för uppläst litteratur, Forum för poesi och prosa, arrangerar omkring trettio litterära evenemang på ett tiotal orter i Västra Götaland. Scenen lyfter fram västsvenska författare och strävar efter jämn fördelning vad gäller kön, genre och etableringsgrad och har dessutom en nordisk profil, där en författare per vecka kommer från ett nordiskt grannland. Författarcentrum Västs ambition är att bibehålla kvalitet och omfattning även under 2013, och för att lyckas med detta - hitta ytterligare finansiering. NÄTVERKET POESI OCH PROSA I SKOLAN - EVENEMANGET STRÅKET Evenemanget Stråket fortsätter att erbjuda författarbesök till gymnasieskolor i samband med Forum för poesi och prosas turnéer i regionen. INTERNATIONELL, MÅNGKULTURELL OCH INTEGRERANDE VERKSAMHET Made in Backa Den litterära elevtidningen Made in Backa fortsätter att ges ut i Norra Hisingen med stöd av bland andra Allmänna Arvsfonden under Vi har sökt stöd från Norra Hisingen, stadsdelen kommer i sin tur att söka stöd från kulturförvaltningen och vi kommer även att söka från social resursförvaltning i Göteborg. Röst Författarcentrum Västs scen för tystade författare arrangeras på Världskulturmuseet. Årets mål är två evnemang. En ambition är även att Röst och vårt nya nätverk Lost in Migration ska inleda samarbete. Internationell författarscen Göteborg Scenen drivs i samarbete mellan Författarcentrum Väst, Världskulturmuseet, Bokmässan, Stadsbiblioteket och Göteborg & Co. Under 2013 omvandlas den FCV-anställda koordinatorns timvisa arbete med programläggning, marknadsföring och administration till en 20% tjänst. Lost in Migration- nätverk för exilförfattare i Författarcentrum Västs hägn. LiM ska vidgas och söka projektmedel för att i sin verksamhet fokusera på stödjande insatser för exilförfattare. Redan har ett utåtriktat evenemang genomförts på Världskulturmuséet.

4 NewEx Eftersom EU-ansökan helt nyligen avslogs med mycket knapp marginal (vi fick 78 av erforderliga 81 bedömningspoäng) avvaktar vi och siktar på att få med samarbetspartners och Västra Götaland på en förnyad och utvecklad ansökan vid nästa ansökningstillfälle. BARNBOKSNÄTET BBN fortsätter med sina månatliga inspirerande och stöttande nätverksträffar och responsmöten där medlemmar kan få testa arbeten eller idéer på kolleger. Teman ska införas - diskussionerna blir så en sorts kompetensutveckling. Barnbokskritik lyfts upp i syfte att medlemmar ska kunna lära sig detta hantverk. Bloggen fortsätter med recensioner av och diskussion om barn- och ungdomslitteratur som ett led i att försöka omvandla bloggen till en nättidskrift. Fortsättning planeras på kursen om appar och e-böcker. Kreativitetshelgen Höststorm genomförs som vanligt. Författardagen för barn och unga likaså. FÖRFATTARFÖRMEDLINGEN Ambitionen är att den positiva trenden med ökande antal förmedlingar ska hålla i sig även under LEKTÖRSTJÄNSTEN Författarcentrum Västs lektörstjänst hjälper blivande författare med manusgranskning och ger arbete åt våra medlemmar. MEDLEMSINRIKTAT Dikt an - Författarcentrum Västs digitala medlemstidning Månadens krönika som tidigare endast skrivits av FCV:s styrelsemedlemmar kommer att skrivas även av personal samt eventuellt också läggas ut på medlemmar. INFORMATION Nyhetsbrev Vi jobbar aktivt för att värva allt fler prenumeranter, bl a genom listor på våra evenemang. Hemsidan Hemsidan med medlemsinformation och presentationer är ett skyltfönster för Författarcentrum och Författarcentrums medlemmar. Målet för 2013 är att utveckla/korrigera de delar av FC Riks gemensamma hemsida som inte uppfyllt våra förväntningar samt att utveckla vårt arbete med sociala medier. Referensgruppen för hemsidan arbetar löpande med detta. FCV:s litterära kalendarium trycks för vår- respektive höstsäsongen. Kalendariet ska finna tillgängligt på alla våra evenemang samt att personal, styrelse och andra aktiva tar med sig och lämnar till relevanta platser som kaféer och bibliotek.

5 KLUBB KAMEL Författarcentrum Västs vänförening Klubb Kamel kommer att ha sitt första årsmöte som självständig förening i mars Samarbetet med Författarcentrum Väst är tänkt att utvecklas och stabiliseras under Klubb Kamel fortsätter med skrivarkurser och anordnar egen verksamhet på Café Hängmattan från och med mars 2013, Reading Slam - en tävling i estradläsning - en torsdag i månaden.

6 Budgetförslag 2013 Bidrag etc år2013 Förklaringar Kulturrådet verksamhetsbidrag Projektbidrag Kulturrådet bidrag till Forum för poesi och prosa + Läsvärde Övr statliga bidrag bidrag från Arvsfonden till Projekt Made in Backa överfört från 2012 Bidrag regionen KSU (kulturstrtegiskt uppdrag) + Dynamisk samverkan från VG regionen Bidrag kommunen bidrag till FPP, IFS samt 55606kr överfört för MiB från 2012 Övr regionala o kommunala bidrag bidrag från Gbg & Co- till Kulturkalas och IFS + Kultur i Väst- till IFS Övr intäkter bidrag från Världskulturmuseet, Sv akademien, Bok & Bibliotek, sponsring Övr intäkter medarrang Forum Kommuner i regionen, ABF, förlag, Letterstedska Okända bidrag bidrag som vi räknar med att få in under året Medlemsavgifter Avgift 300kr år 2013 (medlemmar över 75 år ej avgift) Övriga intäkter Lektörstjänst Övriga intäkter Inträden arrangemang Summa intäkter Kostnader: Arvoden styrelse fast månadsarvode till ordf. och v.ordf. rörliga timarv för övr uppdrag Personalkostnader löner med samtl kostnader för anställd personal Summa kostn personal o styrelse Arvoden lektörstj lektörstjänst Arvoden etc MiB det vi vet för VT-2013, ej OH Arvoden etc Forum ej lön personal o OH Arvoden etc Intern Författarscen ej lön personal o OH Arvoden etc övr arrangemang ej lön personal o ev OH Summa arrangemangskostnader Lokalkostnader inkl el o försäkr Kontorsomkostnader förbrukning kontoret, tel, data, porto Marknadsföring, trycksaker Tidskrifter, tidningar Resekostnader övrigt Möteskostnader, övr representation Revision Utbildning, konferenser Övriga kostnader prissummor, bokstöd, externa hjälptjänster Bankkostnader Summa övriga kostnader Summa alla kostnader Resultat

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet

<Innan_punkt> Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet DIGITAL 2015-16 Förstudieansökan Författarprocessen som en digital, interaktiv verksamhet 1. Bakgrund Den här ansökan har sin bakgrund i Länsbiblioteket i Västerbottens ständiga strävan att

Läs mer

Göteborgs Litteraturhus verksamhetsplan 1 april april 2020

Göteborgs Litteraturhus verksamhetsplan 1 april april 2020 Göteborgs Litteraturhus verksamhetsplan 1 april 2019 1 april 2020 ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNINGAR OCH SYFTEN Verksamhetens övergripande syfte är att tillvarata medlemmarnas och allmänhetens litterära intressen

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Någonting liknande finns inte någon annanstans i landet, inte ens Stockholm har en fast scen för poesi och prosa."

Någonting liknande finns inte någon annanstans i landet, inte ens Stockholm har en fast scen för poesi och prosa. Någonting liknande finns inte någon annanstans i landet, inte ens Stockholm har en fast scen för poesi och prosa." Ernst Brunner på turné i Västra Götaland, april 2005. NORDISKT FORUM FÖR POESI OCH PROSA

Läs mer

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000 Budget 2013 Kostnader Information & Utbildning Skolinformatörsutbildning 8000 Skolinformationsomkostnader 4000 Representation och övrig utbildning 1500 Total Information & Utbildning 13500 Arrangemang

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 INLEDNING 2014 firade Författarcentrum Väst 40 år som organisation, samtidigt som Forum för poesi och prosa fyllde tio. Författarcentrum Väst fortsätter att växa, antalet medlemmar

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2013 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionens övergripande ansvar Sid 4 Varumärkesutveckling och marknadsföring

Läs mer

ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet

ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet ÅTERRAPPORTERING AV STATSBIDRAG 2009 Arrangörer inom Dansområdet 1 (8) Organisation (juridisk person) Adress (ange ev. c/o adress) Postnummer Ort Telefon Mobil Fax E-post Bidrag från Kulturrådet avseende

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2012/2013 Styrelsen har bestått av Ordförande Eva-Lena Blom Vice Ordförande Ingegärd Rådström Sekreterare ViviAnn Labba Kassör Trine Amundsen Ledamöter Helena

Läs mer

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision:

Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsplan 2012-2013 Utgångspunkten för denna verksamhetsplan är förbundets verksamhetsidé och vision: Verksamhetsidé: tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Vision:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning QuickTime och en TIFF (LZW)-dekomprimerare krävs för att kunna se bilden. Verksamhetsplan 2018 och prel. 2019 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2013 Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats Sida 1 (6) ANSÖKAN Utvecklingsstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman

Hela Sverige ska leva Sandviken. Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april Val av ordförande och sekreterare för stämman Hela Sverige ska leva Sandviken Förslag till dagordning för ordinarie föreningsstämma 24 april 2019 1. Val av ordförande och sekreterare för stämman 2. Val av två justeringspersoner 3. Fråga om stämman

Läs mer

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter.

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. 2 375; 1 699; 14 300; 3 29 000; 61% Medlemsavgifter Medlemsförmåner Annonser Statliga bidrag summa övriga intäkter 500; 1% TOTALT 47 874 KSEK

Läs mer

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna.

Datum Dnr Läsfrämjande insatser och framåt. 1. Kulturnämnden lägger rapporten till handlingarna. Kulturnämnden Annelien van Der Tang-Eliasson Utvecklare bibliotek 040-675 37 40 Annelien.VanDerTang-Eliasson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-06-05 Dnr 1701596 1 (5) Kulturnämnden Läsfrämjande insatser

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1415/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-25 Diarienummer 1415/16 Kommunikationsavdelningen Maria Norberg Telefon 031-368 02 61 E-post: maria.norberg@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads medverkan i Almedalen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017

Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: , verksamhetsåret 2017 Verksamhetsberättelse för Föreningen Hälsans Natur, org nr: 802432-0544, verksamhetsåret 2017 Ändamål Föreningens syfte enligt stadgarnas 2: Föreningen skall främja och utveckla verksamheter där man använder

Läs mer

Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun

Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun MBN/-0044 Kommunal energi- och klimatrådgivning i Strömstads kommun VERKSAMHETSPLAN FÖR Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Aktiviteter... 4 Telefonrådgivning... 4 Kvalitativa,

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2012 Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Budgetförslag 2016. Bilaga 3

Budgetförslag 2016. Bilaga 3 Budgetförslag 216 Bilaga 3 Equmeniaregion Väst Intäkter Budgetunderlag Budget Kronor Medlemsavgifter 14 Insamlade medel Observera! Detta är en sammanställning, inga siffror ska skrivas manuellt här. Landstingsbidrag

Läs mer

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum 2008 Verksamhetsplanen framtagen den 6 februari 2008 vid Arla Foods i Stockholm. Version 4. 1 Rapportering: Vad har hänt och var står vi idag? Måluppfyllnad : 1.

Läs mer

Ansökan om projektstöd

Ansökan om projektstöd Kulturnämnden Västra Götalandsregionen Box 764 451 26 UDDEVALLA Projektansökan Sista ansökningsdag 15 september (beslut november) 15 mars (beslut april/maj) Ansökan om projektstöd Sökande (organisation

Läs mer

Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten. Dagordning

Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten. Dagordning Handlingar för extra årsmöte 3/6 2012 För Sverok Västerbotten I detta dokument finner du handlingarna för det extra inkallade årsmötet för sverok västerbotten, du kan dels hitta den nuvarande Verksamhetsplanen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga

Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga Allmänna anvisningar Denna blankett ska användas för redovisning av utvecklingsinsats som fått särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Information om Litteraturrundan 2016

Information om Litteraturrundan 2016 Information om Litteraturrundan 2016 Vad är Litteraturrundan? Litteraturrundan är ett fantastiskt tillfälle för författare och läsare att mötas. Konceptet är delvis samma som för Konstrundan, men med litteraturen

Läs mer

Nedan följer en sammanfattning av alla de idéer och synpunkter som presenterades.

Nedan följer en sammanfattning av alla de idéer och synpunkter som presenterades. Nätverksträff 2012-09-07 Äntligen! Sådan var känslan när ett 30-tal bibliotekarier möttes i Kultur i Västs lokaler i Göteborg. Litteraturkonsulent Gunnar Südow hade kallat till nätverksträff och tanken

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2014-2015 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation 40 år den 16 oktober 2014 MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap

Läs mer

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg

Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg Mäklarsamfundets Västsvenska krets kallar till årsmöte den 8 maj 2014 kl 17:00 på Palace, Södra Hamngatan 2, Brunnsparken Göteborg 1 Val av mötesordförande 2 Val av protokollförare 3 Val av justeringsman

Läs mer

Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning

Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning Verksamhetsplan 2005 arbetsgruppen utbildning 1. Arbetsgruppens namn och dess medlemmar STYRGRUPPEN Gro Sommerfelt-Karlsen, Administrationschef, Utbildningsetaten, Oslo kommun Marianne Grødum, Fagkonsulent,

Läs mer

Ekonomisk rapport 2018

Ekonomisk rapport 2018 Ekonomisk rapport 2018 I följande dokument återfinns balansräkning och resultaträkning för Vänsterpartiet Umeå för kalenderåret 2018. Balansräkningen visar föreningens tillgångar och skulder, jämfört mellan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2015 Steg för Steg rf Steg för Steg rf ADRESS: Nordenskiöldsgatan 18 A 00250 HELSINGFORS TELEFON: (09) 43 42 36 18 E-POST: WEBBPLATS: stegforsteg@fduv.fi www.stegforsteg.fi 2

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

RFHL Stockholm. Årsbokslut för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsbokslut för RFHL Stockholm Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Driften 431:an Samarbete. 421:an. Egen insats i projekt (pengar + talko) 346 4 700 Projektpengar, stödb 19 774 10 000 39 400 9 971 10 000

Driften 431:an Samarbete. 421:an. Egen insats i projekt (pengar + talko) 346 4 700 Projektpengar, stödb 19 774 10 000 39 400 9 971 10 000 UPPDATERAD Leader Åland totalbudget 2014 detaljerad 28_11_13 Totalt TOTAL BUDGET 2014, Leader Åland r.f. 100% Offentligt finansierat EU Delvis eller enbart föreningens fiansiering Driften 431:an Samarbete

Läs mer

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4.

1. Inventarier, Förbrukningsinventarier, kontorsmateriel 2. Prenumerationer och programvaror 3. inkl. arbetsgivaravgf. 4. Inkomster Budget 2017 Tom 2017-12-31 Partistöd LiV 628 000 kr 634 500 kr Partiskatt 5 000 kr 1 000 kr Medlemsavgifter 30 000 kr 24 661 kr Räntor 14 441 kr Stöd landstinget pol.sek 120 000 kr 120 000 kr

Läs mer

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012

VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 1 VÄSTRA REGIONEN ///////////////// VERKSAMHETSPLAN 2010-2012 2009-04-08 1.1 Teatercentrums betydelse för kulturlivet i Västra Götaland Teatercentrum/västra regionen företräder den fria teaterkonsten i

Läs mer

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2019

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2019 Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till Verksamhetsplan & budget för år 2019 2 (7) Inledning Denna verksamhetsplan och budget bygger på det av kongressen 2016 beslutade handlingsprogrammet för

Läs mer

Inkomster totalt 2 395 690 Utgifter 2 395 690

Inkomster totalt 2 395 690 Utgifter 2 395 690 Reviderad budget 2015 Budget 2015 inkomster utgifter inkomster utgifter Förvaltning 36 600 562 787 39 600 571 727 Läger och Avlastning 610 385 610 385 613 900 613 900 Anpassningsträning och Fritid 36 015

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012

DIS-Bergslagen. Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen. Verksamhetsberättelse 2012 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2012 Årsmöte DIS-Bergslagen Söndagen den 24 februari 2013 kl. 15.00 Culturen, Västerås. Förslag

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur

Att söka projektmedel av Innovativ Kultur Att söka projektmedel av Innovativ Kultur I detta dokument finner du information om vilka som kan söka medel från Innovativ Kultur, vad man kan söka för, hur ansökan går till, vad den ska innehålla mm.

Läs mer

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2018

Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till. Verksamhetsplan & budget för år 2018 Hörselskadades förening i Stockholm, förslag till Verksamhetsplan & budget för år 2018 2 (7) Inledning Under 2018 kommer vi att bygga vidare på den fina verksamhet vi har idag i HRF Stockholm. Bara under

Läs mer

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling.

PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012. Se bifogad handling. PROPOSITION 2013:1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Se bifogad handling. Distriktsstyrelsen föreslår Distriktsårsmötet att: fastställa verksamhetsberättelsen 2012 PROPOSITION 2013:2 Preliminär verksamhetsplan

Läs mer

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008.

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. 53(67) 2008-08-27 2008.82 44 Ekonomisk rapport, januari-maj 2008 Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. Per den 31 maj är 42,4 % redovisat av intäktsbudgeten, 30,7 % av kostnadsbudgeten

Läs mer

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013

Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Budgetförslag verksamhetsåret 2012-2013 Här följer en förklarande text kring budgetförslaget inför UF Linköpings verksamhetsår 12/13. Intäkter Föregående års resultat: Är en preliminär beräkning av detta

Läs mer

Datum 2012-12-27. Handikappbidrag till Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala kommun för år 2013

Datum 2012-12-27. Handikappbidrag till Handikappföreningarnas samarbetsorgan i Uppsala kommun för år 2013 J.os KONTORET FÖR HÄLSA, VÅRD OCH OMSORG Handläggare Karlsson Daniel Datum 2012-12-27 Diarienummer NHO-2012-0165.15 Nämnden för hälsa och omsorg Handikappbidrag till Handikappföreningarnas samarbetsorgan

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor.

EKONOMISK KALKYL Det är viktigt att ansökan har en rimlig budget som bygger på flera finansiärer. Ange samtliga belopp i hela kronor. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG REGIONALA BIBLIOTEK För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Diskussionsförslag till KN:s presidiemöte den 5 okt 2012 Eira Högforsen 2012 10 01

Diskussionsförslag till KN:s presidiemöte den 5 okt 2012 Eira Högforsen 2012 10 01 1 Diskussionsförslag till KN:s presidiemöte den 5 okt 2012 Eira Högforsen 2012 10 01 HANDLINGSPLAN FÖR LITTERATUREN OCH BIBLIOTEKSVERKSAMHETEN I VÄSTRA GÖTALAND. (REGIONAL LITTERATURPOLITIK) Målet är att

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2010 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 16:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2010. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2009 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens 15:e verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2009. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing i

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsplan 2014 Blodcancerföreningen i Stockholms Län Blodcancerföreningen i Stockholm Län har för närvarande 526 medlemmar. Medlemmar är blodcancersjuka och deras anhöriga och närstående. Sedan hösten

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2005 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens elfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2005. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Verksamhetsplan & Budget 2018 Syftet med Verksamhetsplanen är att skapa en ram för året Föreningens ändamål 2 i föreningens stadgar Föreningens ändamål är att verka för ett projektivare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 DIS-Bergslagen Regionförening i DIS - föreningen för datorhjälp i släktforskningen Verksamhetsberättelse 2015 Göran Thomasson och Gun Utterström redovisar sitt arbete med nya kursmaterialet vid funktionärskonferens

Läs mer

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG 2017 UPPGIFTER OM REDOVISANDE FÖRENING KONTAKTUPPGIFTER FÖR DENNA REDOVISNING

Endast arbetsmaterial REDOVISNING AV VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG 2017 UPPGIFTER OM REDOVISANDE FÖRENING KONTAKTUPPGIFTER FÖR DENNA REDOVISNING REDOVISNING AV VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG 2017 UPPGIFTER OM REDOVISANDE FÖRENING Fyll i uppgifterna om föreningen. * Redovisande förening enligt registreringsbevis * Organisationsnummer KONTAKTUPPGIFTER

Läs mer

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg

Motionsyttrande Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Motion 1 Grundkursens längd Södra Älvsborg Centralstyrelsen föreslår Riksstämman att avslå motionen med motivering att: För närvarande har vi inga problem att rekrytera deltagare till grundkurs 1. Syftet

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK SISTA ANSÖKNINGSDAG: 1 DECEMBER 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller

Läs mer

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö

ÅRSMÖTE 2015. Torsdag 9 april kl. 18,00. Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015 Torsdag 9 april kl. 18,00 Tevsjö Destilleri Järvsö ÅRSMÖTE 2015-04-09 DAGORDNING 1. Öppnande av mötet genom styrelsens ordförande. 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd.

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Mikael Jönsson, Joakim Öfverholm, Svetozar Kljajin, Martin Brosser 1. Mötet öppnas Ordförande Cecilia Hällstrand öppnade mötet klockan 19:15 2. Val av mötesfunktionärer

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan 2019 Verksamhetsplan 2019 Bakgrund 1994 bildades företagarföreningen i Vinsta, vars uppgift är att bevaka områdets välmående och karaktär. Området bestod av några företag med många anställda. Under 1990-talet

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort :

Verksamhetsplan. Skolmatsakademin 2016-2017. Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : Verksamhetsplan Skolmatsakademin 2016-2017 Beslutad av Skolmatsakademins Styrgrupp: Datum: Ort : 1. Vision & Strategi Skolmatsakademins vision är att på ett inspirerande sätt grundlägga sunda och hållbara

Läs mer

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan Hässelby Vällingby stadsdelsförvaltning Ansökningsblankett föreningsbidrag Sida 1 (10) Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan www.stockholm.se/foreningsbidraghv

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2013 Styrelsen för Föreningen Sveriges Vägingenjörer, FSV, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. 1 Föreningsledningen... 3 Styrelsen 2013.01.01 2013.09.29...

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2016 Styrelsen för Föreningen Sveriges Vägingenjörer, FSV, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2016. 1 Föreningsledningen... 3 Styrelsen 2016.01.01 2016.12.31...

Läs mer

Vision 2018 Att bredda och stärka föreningen

Vision 2018 Att bredda och stärka föreningen Vision 2018 Att bredda och stärka föreningen Om visionsdokumentet Syftet med visionsdokumentet är att vara en långsiktig verksamhetsplan som täcker föreningens viktigaste verksamhetsområden men samtidigt

Läs mer

Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016

Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016 Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 2016 Tid: 20150320 kl. 14.00 16.00 Plats: Föreningslokalen, Kyrkogatan 2, Luleå. 0. Mötets öppnande. 1. Mötets behörighet. 2. Val av mötets ordförande. 3. Val av mötets

Läs mer

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2017 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst

Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Verksamhetsplan 2014 Friluftsfrämjandet Region Öst Innehållsförteckning Bakgrund Sid 3 Mission Sid 3 Vision Sid 3 Uppdrag Sid 3 Regionstyrelsens ansvar Sid 4 Administrativt centrum Region Öst och Mitt

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN Stöd till Stiftelsen Dag Hammarskjöldbiblioteket 2017

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN Stöd till Stiftelsen Dag Hammarskjöldbiblioteket 2017 Ärende nr Kulturnämnden DN3 upliffilut KULTURFÖRVALTNINGEN k,9"\ Dag Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-11-23 KTN-2016-0261 Kulturnämnden Stöd till Stiftelsen Dag Hammarskjöldbiblioteket

Läs mer

BFC,'" I VÄRMLAND ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR AR 2014. Karlstad 2013-06-28. Karlstads Kommun Ekonomistaben

BFC,' I VÄRMLAND ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR AR 2014. Karlstad 2013-06-28. Karlstads Kommun Ekonomistaben Karlstad 2013-06-28 Karlstads Kommun Ekonomistaben ANSÖKAN OM BIDRAG FÖR AR 2014 Våra medlemmar har under tidigare år ställt upp med medel för att vi i BFC skall kunna vara en länsresurs och stöd för det

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

VP Verksamhetsplan

VP Verksamhetsplan VP 2017 Verksamhetsplan Budget Lärande och biblioteksstöd Detta arbetar vi med I området ingår att kompetensutveckla länets skolledare, lärare och elever inom digitala verktyg och annan media. Kurser,

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Downföreningen

Årsredovisning. Svenska Downföreningen Årsredovisning för Svenska Downföreningen Räkenskapsåret 2009 Svenska Downföreningen 1(7) Styrelsen för Svenska Downföreningen får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2009. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Samtliga uppgifter på blanketterna måste vara ifyllda. Alternativt kan ansökan kompletteras muntligt.

Samtliga uppgifter på blanketterna måste vara ifyllda. Alternativt kan ansökan kompletteras muntligt. Ansökan om bidrag för handikappföreningar Anvisningar Till blankett för ansökan om ekonomiskt stöd för handikappföreningar. Redogör för den planerade verksamheten så att beskrivningen kan förstås av den

Läs mer

Grrl Techs årsmöte 2009

Grrl Techs årsmöte 2009 Grrl Techs årsmöte 2009 Plats: Nätverket SIP:s kansli Datum: 2009-03-28 Dagordning: 01. Årsmötets öppnande 02. Val av årsmötets ordförande 03. Val av mötessekreterare 04. Val av justeringspersoner, tillika

Läs mer

Fråga Biblioteket -- Handlingsplan 2009

Fråga Biblioteket -- Handlingsplan 2009 Fråga Biblioteket -- Handlingsplan 2009 Fokus för år 2009 Fråga biblioteket kommer under 2009 att fokusera på kvalitet och samverkan. Vi vill uppnå en högre kvalitet i referenstjänsten. Vi vill också utveckla

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Samfälligheten Tallbacken 1(12) KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Torsdag den 26 maj 2011, kl 18.30 Plats: Umeå Folkets Hus, Lokal: Grimm FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1 Stämmans öppnande 2 Fastställande

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019.

Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. 161110 1 (5) Verksamhetsplan och budget för 2017 samt preliminär planering för 2018 och 2019. bildades den 1 januari 2011 och består av fyra parter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna Bromölla,

Läs mer

Ekonomi. Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER!

Ekonomi. Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER! Ekonomi Bokslut 2014 Revisionsberättelse Budgetrapport VI HÖJER VÅRA RÖSTER! Distriktsårskonferens 30-31 maj, 2015 BOKSLUT 2014 VÄNSTERPARTIET STORSTOCKHOLM 802004-5350 RESULTATRÄKNING INTÄKTER 2014 Budget

Läs mer