Versionen innehåller bland annat stöd för hantering av osäkra fodringar samt tvistiga fakturor. Övriga nyheter finner du i det bifogade dokumentet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Versionen innehåller bland annat stöd för hantering av osäkra fodringar samt tvistiga fakturor. Övriga nyheter finner du i det bifogade dokumentet."

Transkript

1

2

3

4 Versionen innehåller bland annat stöd för hantering av osäkra fodringar samt tvistiga fakturor. Övriga nyheter finner du i det bifogade dokumentet. För att veta mer, ta kontakt med din kontaktperson eller vår supportavdelning så kan de hjälpa dig vidare. Nästa release, version 2015.Q1, släpps i mars och då återkommer vi med fler nyheter. Med vänlig hälsning Marie Lucander & Ulf Höglin, Produktledare 3L Pro

5 Tidkoden kommer nu som förvald vid registrering av tid via den mobila tidsredovisningen. Det innebär att den tidkod som matas i på personalkortet ligger per default i registrering av tid via det mobila gränssnittet. Möjlighet finns nu att märka fakturor och avier som tvistiga. Om fakturan har status uppdaterad kan vald faktura markeras som tvistig under övriga funktioner. Vid markering som Tvistig kommer denna faktura att exkluderas ifrån påminnelser, kravbrev, beräkning & fakturering av dröjsmålsränta och inkassohantering. Funktionen kan deaktiveras under Programinställningar Fakturering. Med detta menas att du inte längre kan göra en tvistig faktura/avi otvistig. D.v.s. du kan inte ta bort satt flagga. Möjlighet finns nu att inom samma leverantörstabell kunna flagga olika inköpstyper för utgående moms på samma leverantör, fast i olika företag, så att skattedeklarationen blir rätt.

6 På den högra sidan (den företagsgemensamma) anger man den typ av inköp som är den vanligast förekommande på val leverantör inom den gemensamma leverantörstabellen. Vald typ av inköp gäller sedan i alla bolag som ej har någon avvikande inställning satt på den företagsunika sidan (vänster). Vi har förtydliga vilken information som är företagsgemensam i den leverantörstabell man använder och vilken information som är företagsunik. I den nya layouten så har vi sorterat upp den information som är gemensamma för hela leverantörstabellen oavsett bolag på höger sida och den information som är unik för just det aktuella bolaget på vänster sida. Ny funktion finns nu för att förenkla uppbokning av osäkra kundfordringar. Funktionen finns under rapporter och heter Uppbokning av osäkra kundfordringar.

7 Inställning måste först göras under Programinställningar - Reskontra både faktura & avi på vilka konto som skall användas för uppbokningen av den osäkra fordran samt hur många dagar som skall ha passerat tills man betraktar fakturan eller avin som osäker. När man har gjort sina inställningar är du redo att använda funktionen. Först söker du ut de reskontraposter som är aktuella att boka upp (kundfakturor och avier). Programmet tar enligt urvalet med de förfallna reskontraposter överstigande visst antal dagars försening (enligt inställning). Rapporten kan skrivas ut hur många gånger som helst och ingen uppbokning och flaggning görs av posterna så länge som bocken utför uppbokning inte har aktiverats. När bocken utför uppbokning är aktiverad och rapporten körs, så kommer det aktuella urvalet flaggas som osäkra fodringar och posterna kommer att bokas på det valda kontot som är satta under programinställningarna. Kundfordringen bokas i redovisningen exklusive moms. Reskontraposter som flaggas som osäkra kommer fortsättningsvis behandlas som strikta i matchningen.

8 Vid val av Lista osäkra fordringar finns möjlighet att ta fram alla de fordringar som har flaggats som osäkra fodringar och som ej ännu är betalade. Rapporten visar det uppbokade beloppet och när bokningen skedde.

9 Rapporten Förändringar under perioden visar förändringar av de osäkra fordringarna, uppdelade enligt: Ingående saldo, Tillkommande saldo under perioden, avgående saldo under perioden samt utgående saldo. Reskontraposter som tidigare bedömts och bokats upp som osäkra får den bokföringsmässiga reserveringen återförd då eventuell betalning inkommer på den aktuella fakturan. Automatkontering kan nu göras på en enskild rutin. Nu kan således automatkonteringsregeln göras för kombination av konto, koddelar, rutin etc. Rutin i automatkontering väljs utifrån vilka rutiner man vill att automatkonteringen ska gälla för. Detta för att tydligt se när regeln utlöses (Default gäller alla rutiner). Dvs. om ingen rutin valts på automatkonteringsregeln betyder det att regeln gäller alla rutiner.

10 Om tex. rutin B har valts på en automatkonteringsregel betyder det att endast konteringar i rutin B utlöser den automatkonteringen. Det nya stödet för rutinkod har lagts till på både den enkla och den avancerade automatkonteringen. Befintliga automatkonteringsregler som finns innan rutin läggs till konverteras så att dessa gäller alla rutiner när den nya versionen läses på. Rapporten Åldersfördelad reskontra har förändrats för att få större flexibilitet. Rapporten kan nu fås med upp till 6 st kolumner med valbara datumintervaller. Urvalet har även fått möjlighet att exkludera tvistiga fakturor och möjlighet att dölja poster som ännu ej förfallit. Exkludering av koncernfordringar görs på de motparter som finns markerade som koncernklassade under motparter.

11 Programmet scannar nu bankgiro-filen för att bedöma vilken sort det är och om den kan läsas in. Om filen inte kan läsas in meddelas det. Om det är en inläsningsbar fil syns det genom att en beskrivning dyker upp efter radioknapp Bankgiro. Utförda betalningar läses in som tidigare. Vid inläsning av någon av följande tre typer ändras status till Ej utskriven. Orsak skrivs på journal. Typer som ger Ej utskriven: Avvisade; Stoppade; Återförda kontantutbetalningar. Under Planmässiga avskrivningar finns sedan tidigare valet att överföra avskrivningar till budgeten i Vitec Verksamhetsanalys (VA).

12 Vi har i denna version justerat vilka värden som överförs för att det så nära som möjligt ska motsvara det faktiska utfallet. Avskrivningar till budgeten i VA skapas för alla de inventarier som det kommer skapas en faktisk avskrivning för med tillägg för de inventarier som är av typen budget. Det är möjligt att ta med även avskrivningar för budgetinventarier. Det finns möjlighet att ta hänsyn till befintliga avskrivningar. Om du tar hänsyn till befintliga avskrivningar skapas budgeterade avskrivningar för de inventarier som inte har en avskrivning i aktuell period. Då du väljer att föra över budgeterade planmässiga avskrivningar till VA tas hänsyn till de inventarier som kommer att vara slut-avskrivna under perioden. Med andra ord skapas budgeterad avskrivningskostnad endast för de perioder som det finns restvärde kvar på inventarien. En inventarie med anskaffningsdatum under budgetperioden och som inte markerats för årsavskrivning 1:a året får bara avskrivningar under innehavstiden, dvs ingen avskrivning finns i budget för perioden innan anskaffningen. En inventarie med avyttringsdatum under budgetperioden får bara avskrivningar under innehavstiden, dvs ingen avskrivning finns i budget för perioden efter avyttringen. Värden lagras i VA utifrån faktiskt utfall enligt ovan per månad. Med andra ord är de värden som skickas till VA samma värden som skapas då man skapar planmässig avskrivning för samma period, dvs det som blir utfallet sen. Tillägg kan komma att ske för budgetinventarier som ju inte kommer att finnas i utfallet.

13 I följande tabell beskrivs de databasförändringar som gjorts mellan release av 3L Pro 2014.Q3 och 3L Pro 2014.Q4. Objekttyp Namn / Klartext Händelse Tabell RESKONTRAXINF extra information till reskontran Ny tabell som fn. används för att flagga avier och fakturor som tvistiga eller osäkra MOTPART.KONCERN Koncernklassning Ny kolumn för att märka en motpartskod som koncernklassad AUTOKONT.BOK resp AUTOKONTRAD.EXT Rutinkod AUTOKONT.OBJ Borttagen kolumn LEV_KONTERING.EUFORVTYP Undantag till LEVERANTOR Kolumn för att ange att automatkontering endast skall gälla viss rutinkod. Kolumnen har ändrat typ från numerisk till sträng 2 tkn. Kolumnen användes inte och har tagits bort. Ny kolumn för att kunna sätta Typ av inköp företagsunikt.

I följande tabell beskrivs de databasförändringar som gjorts mellan release av 3L Pro 2013.Q4 och 3L Pro 2014.Q1.

I följande tabell beskrivs de databasförändringar som gjorts mellan release av 3L Pro 2013.Q4 och 3L Pro 2014.Q1. I följande tabell beskrivs de databasförändringar som gjorts mellan release av 3L Pro 2013.Q4 och 3L Pro 2014.Q1. PA_ARBART Tid, arbetsarter Ny kolumn ENHET char(6). Relaterar till tabell AKENHET (Enhet

Läs mer

Nyheter 3LPro 2014.Q2

Nyheter 3LPro 2014.Q2 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2014.Q2 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Leverantörsbetalningar - Återrapportering via fil 2014.Q4

Leverantörsbetalningar - Återrapportering via fil 2014.Q4 VITEC Leverantörsbetalningar - Återrapportering via fil 2014.Q4 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

3L Pro. Databasförändringar INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00

3L Pro. Databasförändringar INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC 3L Pro Databasförändringar VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyheter 3LPro 2013.Q3

Nyheter 3LPro 2013.Q3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2013.Q3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Leverantörsbetalningar 2014.Q4

Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Leverantörsbetalningar 3L Pro 2014 Leverantörsbetalningar 2014.Q4 Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING Leverantörsbetalningar... 3 Leverantörsbetalningar... 4 Skapa betalningar... 5

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning.

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning. Allmänt Momsredovisning 1 En särskild kontodel används i PP7 för att sätta rätt momskod/momsruta. Alla transaktioner innehåller denna momsruta. Lösningen är gjord för att slippa ha olika konton för att

Läs mer

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning.

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning. Allmänt Momsredovisning 1 En särskild kontodel används i PP7 för att sätta rätt momskod/momsruta. Alla transaktioner innehåller denna momsruta. Lösningen är gjord för att slippa ha olika konton för att

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.63 Januari 2018 2018-01-25 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehåll Ny färg och delvis ny design...

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q1

Nyheter 3LPro 2015.Q1 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q1 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

BgMax Bankgiro Inbetalningar

BgMax Bankgiro Inbetalningar BgMax Bankgiro Inbetalningar Innehåll BANKGIRO INBETALNINGAR - NYTT FILFORMAT FÖR BANKGIROT INBETALNINGAR... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Kundnummer för okända betalningar... 4 Förvalt betalningssätt... 5 Startvärde...

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Flytt av över /underskott

Flytt av över /underskott Flytt av över /underskott Sida 1 av 14 Innehåll SAMAVISERING... 3 AUTOGIRO... 3 VAD HÄNDER VID BERÄKNING AV DRÖJSMÅLSRÄNTA... 3 PÅMINNELSEHANTERING... 4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT KOMMA I GÅNG:... 4 ARBETSGÅNG...

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.1.2 TILLÄGG TILL

Läs mer

Nya standardkonton för redovisning av in- och utgående importmoms. I rutinen Kontoplan/Standardkonton har det tillkommit nya konton:

Nya standardkonton för redovisning av in- och utgående importmoms. I rutinen Kontoplan/Standardkonton har det tillkommit nya konton: Importmoms 2015 Från och med 2015-01-01 ska företag redovisa och betala importmoms till Skatteverket istället för till Tullverket. Detta innebär vissa förändringar i MONITOR och detta dokument förklarar

Läs mer

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret Årsskiftesrutiner Flertalet byter räkenskapsår i samband med nytt kalenderår. Men checklistan gäller även för dig som bryter räkenskapsåret vid annan tidpunkt på året. Man följer samma rutiner. Det är

Läs mer

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra - Hybron MPS version 7.7.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Kundreskontra...2-3 2.1 Grundinställningar för export SIE...2-3

Läs mer

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Föreläsare: Örjan Brolin och Stefan Hylenius, (i Jönköping föreläser Claes Groening) I denna minikurs får du ta del av ett antal ekonomirelaterade tips. Vi

Läs mer

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kundreskontra...3 Inbetalningar...4 Fakturanummer...5 Fakturadatum...5 Ordernummer...5 Att betala / betalt...5 Förf.dag/bet.dag...5 Bet.via...5 Avi nr...5 Differens...5

Läs mer

Nyheter 3LPro 2014.Q1

Nyheter 3LPro 2014.Q1 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2014.Q1 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.49 februari 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.68 november 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kontrakt... 3 Besiktningsbokning

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Nyheter 3LPro 2014.Q1

Nyheter 3LPro 2014.Q1 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2014.Q1 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Likviditetsanalys i Entré Windows

Likviditetsanalys i Entré Windows Likviditetsanalys i Entré Windows Likviditetsanalysen i Entré Windows är ett verktyg för att kunna ställa upp en prognos för företagets betalningsströmmar. Likviditetsanalysen visar dag för dag vilket

Läs mer

Momshantering i Pyramid

Momshantering i Pyramid 2007-01-29 Momshantering i Pyramid (29 januari 2007) Momshantering i Pyramid Hanteringen av moms i det dagliga arbetet i Pyramid styrs av momskoder. Momskoder används vid registrering av projekt, order,

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Reskontrarapporter Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.62 November 2017 2017-10-26 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehåll Rapporter... 3 Rapportdefinition...

Läs mer

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Denna manual beskriver hur leverantörsutbetalningar fungerar i Rebus. Det finns från och med version 218 (januari 2015)

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Total IN Inläsningsfil

Total IN Inläsningsfil Total IN Inläsningsfil Sida 1 av 17 Innehållsförteckning FILFORMAT FÖR PLUSGIROT INBETALNINGAR... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Kundnummer för okända betalningar... 4 Förvalt betalningssätt... 5 Startvärde... 5

Läs mer

Memo vid årsskifte. Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014)

Memo vid årsskifte. Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014) Memo vid årsskifte Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014) Memo vid årsskifte ger dig en sammanställning över de delar av arbetet i Pyramid som inför och efter årsskiftet kräver

Läs mer

Arbetsgång vid reskontraavstämning

Arbetsgång vid reskontraavstämning Arbetsgång vid reskontraavstämning (Gäller Pyramid Business Studio 3.41A-3.42A) (2016-09-01) Nedan beskrivs arbetsgången i rutin 991 Reskontra-avstämning. Avstämning görs mellan aktuella balanskonton och

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro Version x.68 nov 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Version x.68... 3 Inledning...

Läs mer

Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4

Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4 Nyheter i 3L Pro, 2011.Q4 Den version, 2011.Q4, som släpps nu i december 2011 är väldigt liten. Vi har lyssnat på era önskemål och utvecklar så lite som möjligt i den version som släpps inför årsskiftet.

Läs mer

3L Pro. Databasförändringar INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet Växel

3L Pro. Databasförändringar INFORMATION FRÅN VITEC. VITEC Affärsområde Fastighet   Växel INFORMATION FRÅN VITEC VITEC 3L Pro Databasförändringar VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Periodisering i Rebus

Periodisering i Rebus Periodisering i Rebus INTÄKTER När man fakturerar order från resebyrå-modulen kan man välja att få avresedatumet som periodiseringssiffra på intäktskontot, antingen år+månad eller bara år. Inställningen

Läs mer

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar Avskrivningar med hjälp av ar Automatkonteringen i Entré Windows kan användas för en mängd syften. Ett av dem är att använda periodiseringsfunktionen för att automatiskt lägga upp verifikat som gör avskrivningar

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14

Autogiro 3L Pro 2014. Autogiro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 14 Autogiro Sida 1 av 14 Innehåll STYRPARAMETRAR FASTIGHETER... 3 KONTRAKTSPARTEN... 3 Om annan person än avimottagaren skall stå för autogirobetalningen... 4 KONTRAKTET... 5 AUTOGIRO EXPORTER... 5 Betalningsunderlag.

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Skattegränsrapportering - Åland

Skattegränsrapportering - Åland Innehåll Skattegränsrapportering - Åland... 2 Aktivering... 2 Företagsinformation... 3 Leverantörsregister... 4 Kundregister... 5 Artikelregister... 5 Kontoplanen... 6 Förvalda konton för Skattegränsrapportering...

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro Nyhetsdokument Vitec Ekonomi inkl 3L Pro Version x.71 maj 2019 2019-05-15 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Version x.71...

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet)

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare

Minimanual för Baltzaranvändare Minimanual för Baltzaranvändare Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via länken i mailet Ange användare och lösenord och logga in Du hamnar nu i din Inkorg Tryck på knappen F11 för att få hel bildskärm samt

Läs mer

Handbok. Inventarier

Handbok. Inventarier Handbok Inventarier Innehållsförteckning 1. Allmänt...3 2. Kom igång...3 2.1. Baskonton för inventarier...3 2.2. Verifikatserie för inventarier...4 2.3. Inställningar för inventarier...5 2.4. Inventariekategorier...5

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING AHLSELL OFFICE KUNDRESKONTRA... - 2 - Innehåll i Ahlsell Office Kundreskontra... - 2 - KUNDRESKONTRA... - 3 - Fakturalista... - 4 - Kort beskrivning av funktioner i fakturalistan...

Läs mer

Skapa betalningsfil Register Kontakt Leverantör Bankgironummer Bankgiro Plusgironummer Plusgiro

Skapa betalningsfil Register Kontakt Leverantör Bankgironummer Bankgiro Plusgironummer Plusgiro Skapa betalningsfil När du lägger upp dina leverantörer i menyn Register Kontakt Leverantör är det viktigt att du anger rätt bank- eller plusgironummer och markerar rätt betalningssätt. Har leverantören

Läs mer

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014 SEPTEMBER 2014 Må nådsskifte Innehåll Bokför klart allt i månaden... 2 Avstämning... 3 Kundfodringar... 3 ROT-fordran kund... 3 ROT-fordran Skatteverket... 4 Leverantörsskulder... 5 Avstämning reskontror...

Läs mer

För att kunna använda denna funktion måste du först lägga upp några konton med speciella funktioner.

För att kunna använda denna funktion måste du först lägga upp några konton med speciella funktioner. Valutakonton Valutakonton är till för att du ska kunna hålla reda på hur mycket av en valuta du har använt. Du anger då ett internkonto i 9000 serien (internkonton). Sedan kan du lägga upp ett tillgångskonto

Läs mer

Tidplan för Bokslut 2014

Tidplan för Bokslut 2014 Anläggningstillgångar / Anläggning - Aktivering av investeringar Försäljningar Anläggning - Avskrivningar och kapitaltjänst Anläggning - Sista dag för registerering av tid i Agresso (Tid & Projekt) Sista

Läs mer

Se till att momsrapport 12, Svensk momsrapport 2015 är förvald i rutinen Utskrift momsrapport.

Se till att momsrapport 12, Svensk momsrapport 2015 är förvald i rutinen Utskrift momsrapport. Importmoms Sverige MONITOR G4 Utskrift momsrapport Se till att momsrapport 12, Svensk momsrapport 2015 är förvald i rutinen Utskrift momsrapport. Systeminställningar Ange hur många momskoder som ska användas

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro x.60 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

VISMA Control 5.3 förändringar

VISMA Control 5.3 förändringar VISMA Control 5.3 förändringar VISMA SOFTWARE AB Geijersgatan 2B 216 18 MALMÖ Tel: 040-664 22 00 Fax: 040-664 22 29 www.vismasoftware.se Malmö, november 2007 COPYRIGHT VISMA Software AB. Alla rättigheter

Läs mer

Anvisningar och kontrollpunkter kvartal 1, 2019

Anvisningar och kontrollpunkter kvartal 1, 2019 Anvisningar och kontrollpunkter kvartal 1, 2019 Förutsättningar Beloppsgränser Beloppsgräns 100 tkr gäller periodisering av enstaka kostnader och intäkter (förutbetalda och upplupna). Uppbokning av ej

Läs mer

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys

Nyhetsdokument Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Verksamhetsanalys Version 7.58- oktober 2016 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro x.62 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.53 Version 1.53 Mars 2015 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

F21 - Godkännare INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F21 - Godkännare INNEHÅLL. Karolinska Institutet F21 - Godkännare INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar godkännare...2 3 Godkänna fakturor...3

Läs mer

Snabbinstruktion Månadsavstämning

Snabbinstruktion Månadsavstämning Konton att avstämma månadsvis i bokföringen Följande bör avstämmas varje månad. 1. Kassa 2. Postgiro 3. Checkkonto 4. Kundfordringar 5. Leverantörsskulder 6. A-skatter 7. Omsättningen mot momskonton 8.

Läs mer

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.2 KONTROLLERA ANLÄGGNINGEN I RUTINEN

Läs mer

Checklista Omvänd Moms

Checklista Omvänd Moms Checklista Omvänd Moms Omvänd betalningsskyldighet inom byggsektorn har gällt sedan 1 juli 2007. Det innebär att köparen redovisar byggsäljarens utgående moms. För att kunna skapa en omvänd momsfaktura

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Lathund Betalningsförslag AGRESSO WEB

Lathund Betalningsförslag AGRESSO WEB Beställning av Betalningsförslag (SU07) AGRESSO WEB Redovisning Leverantörsreskontra Utbetalning Betalningsförslag. Välj EFH Betalningsförslag svenska eller utländska i dropdown listen Sidan 1 av 8 Tabba

Läs mer

Kvartal , anvisningar och kontrollpunkter

Kvartal , anvisningar och kontrollpunkter 2018-09-18 1(11) Kvartal 3 2018, anvisningar och kontrollpunkter Förutsättningar Beloppsgräns 100 tkr gäller periodisering av enstaka kostnader och intäkter (förutbetalda och upplupna) samt uppbokning

Läs mer

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro Sidan1(25) Innehållsförteckning Årsskifteskörning... 2 1. Redovisningsperioder... 3 2. Periodavslut... 4 3. Avsluta bokföringsår... 6 4. Påbörja bokföringsår... 7 5. Kontrollera styrparametrar Redovisning...

Läs mer

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Företagsinställningar Du börjar med att ställa in hur du övergripande vill arbeta med programmet i menyn Arkiv - Företagsinställningar

Läs mer

Internränta 3L Pro 2014. Internränta. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Internränta 3L Pro 2014. Internränta. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Internränta Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Innehåll INLEDNING... 3 SYSTEMINSTÄLLNINGAR... 3 Räntesatser för överskottsränta... 4 Räntesatser för underskott... 5 Belopp för överskott... 5 Belopp för

Läs mer

Innehå llsfö rteckning

Innehå llsfö rteckning Ahlsell Office Innehå llsfö rteckning INLEDNING AHLSELL OFFICE SYSTEM... - 2 - Företagsuppgifter... - 2 - Logotyp... - 3 - Användare... - 5 - Rapportcentral... - 6 - Projekt... - 6 - Persongrupper... -

Läs mer

För att kunna använda denna funktion måste du först lägga upp några konton med speciella funktioner.

För att kunna använda denna funktion måste du först lägga upp några konton med speciella funktioner. Valutakonton Valutakonton är till för att du ska kunna hålla reda på hur mycket av en valuta du har använt. Du anger då ett internkonto i 9000 serien (internkonton). Sedan kan du lägga upp ett tillgångskonto

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Användarmanual för anläggningar

Användarmanual för anläggningar Användarmanual för anläggningar Ett IT- system från Stamford AB Innehållsförteckning Användarmanual för anläggningar Allmänt... 4 Användargränssnitt... 5 Att byta lösenord... 5 Anläggning... 6 Notiser...

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q2

Nyheter 3LPro 2015.Q2 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q2 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Företagsinställningar Du börjar med att ställa in hur du övergripande vill arbeta med programmet under Arkiv - Företagsinställningar -

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete

Arbetsgång för Husarbete Arbetsgång för Husarbete Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att du måste lämna fler uppgifter än tidigare till Skatteverket för att få utbetalning för

Läs mer

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Kassaavstämning Gäller Pyramid Business Studio från och med version 3.40B (2012-10-24) Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Detta dokument riktar sig till dig som vill veta mer om

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.50 Version 1.50 Maj 2014

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.50 Version 1.50 Maj 2014 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.50 Version 1.50 Maj 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Nyheter version 2011.Q3

Nyheter version 2011.Q3 Nyheter version 2011.Q3 Innehållsförteckning Nyheter & ändringar... 3 Allmänt 3 Redovisning 5 Leverantörsreskontra 5 Fakturering & kundreskontra 6 Projektstyrning 7 Tidredovisning 7 Personaladministration

Läs mer

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12 Addoro Sida 1 av 12 Innehåll INSTÄLLNINGAR OCH HANTERING I 3L PRO... 3 FÖLJANDE UTSKRIFTER FRÅN 3L PRO ÄR MÖJLIGA VIA ADDORO:... 4 URVAL TYP AV AVIER:... 4 LOKAL UTSKRIFT VIA ADDORO... 6 INSTÄLLNINGAR

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura

Lathund - Hantering av öres- och valutadifferenser samt överbetalning på kundfaktura Denna rutin används när det finns fakturadifferenser på kundfakturor i Agresso som beror på öres- och valutadifferenser eller överbetalning på faktura. För att kontrollera eventuella differenser, välj:

Läs mer

Fakturerings- och kravpolicy

Fakturerings- och kravpolicy Fakturerings- och kravpolicy Policydokument för den kommunala organisationen i Bergs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-24 Dnr 2014/138 2014-04-07 1 (4) Fakturerings- och kravpolicy för Bergs

Läs mer

Bokföring Myshem AB. Efter denna övning har eleven lärt sig följande: Övningsuppgifter för framtidens företagare

Bokföring Myshem AB. Efter denna övning har eleven lärt sig följande: Övningsuppgifter för framtidens företagare Bokföring Myshem AB Efter denna övning har eleven lärt sig följande: 3 Kontera olika affärshändelser 3 Använda sig av debet och kredit för de fyra kontotyperna 3 Läsa och analysera resultat- och balansrapport

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

Övningsmaterial för Visma eekonomi

Övningsmaterial för Visma eekonomi Övningsmaterial för Visma eekonomi VILL DU HA ÖVNINGAR I VISMA eekonomi? DET HÄR ÖVNINGSMATERIALET ÄR TILL FÖR DIG! Senast uppdaterad: 2016-01-10 Introduktion Välkommen till nya jobbet! Vi på Övningsbolaget

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Reskontrarapporter Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter

INFORMATION FRÅN VITEC. Reskontrarapporter INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Reskontrarapporter Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12 Innehåll Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändra status... 6 Uppräkning av lön... 7 Övrigt i registreringsbilden... 9 Browserrapporter för kontroll... 10 Agresso Planering - Kostnads-

Läs mer