Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial?"

Transkript

1 Får jag skriva ditt marknadsföringsmaterial? Jag älskar att skriva! Säljbrev. Annonser. E-postkampanjer. Nyhetsbrev. Banners. Broschyrer. Flyers. Direktreklam. Tackbrev. Enkäter. Landningssidor. Hemsidor. Artiklar. Vad som helst. Bara det handlar om att sälja. Får jag skriva något åt dig? (Mot en blygsam ersättning förstås.) Varför vill jag skriva åt dig? Uppriktigt sagt; jag är lite uttråkad. Jag har haft en lång produktiv karriär på flera av Sveriges bästa reklambyråer. Men jag har tröttnat på den världen. Vissa älskar att jobba på en reklambyrå. Det gör inte jag. Jag gillar inte att åka till kontoret varje morgon. Jag avskyr möten. Jag gillar inte att jobba med stora kunder. Så vad gillar jag att göra? Precis. Helt rätt. Jag gillar att skriva. Det var därför jag började i den här branschen. Mitt första säljbrev skrev jag Jag skrev gratis mot att jag fick en procentsats på försäljningen. På två veckor tjänade jag närmare kr. Jag kände mig lite skyldig för det hade bara tagit mig en dag att skriva brevet. Sedan började jag skriva fler säljbrev och blev headhuntad till en webbyrå. Detta ledde så småningom till jobb på en av Sveriges främsta byråer inom direktmarknadsföring, vilket i sin tur ledde till att jag började skriva böcker och artiklar i tidningar som Entreprenör, hålla föredrag och workshops och så vidare. Sedan hjälpte jag till att driva upp en byrå från kr i omsättning till 12 miljoner på fyra år. Sedan tröttnade jag. Igen. Och blev ännu en gång headhuntad. Tröttnade även där. Startade en medlemssajt på nätet (som fortfarande är igång och som jag älskar). Jag har försökt att vara positiv om allt i min karriär. Men djupt ner i mitt hjärta saknar jag de där roliga dagarna när jag bara skrev, skrev och skrev. Och jag har bestämt mig för att ha sådär kul igen. Det kommer jag att ha om jag får skriva ditt marknadsföringsmaterial. Hur bra är jag på att skriva marknadsföringsmaterial?

2 Innan du bestämmer dig för att betala mig pengar så behöver du veta hur bra jag är på att skriva marknadsföringsmaterial, så jag ska berätta det för dig. Jag är bara lite bättre på att skriva än vad du är. Jag säger så eftersom jag är övertygad om att vem som helst kan skriva marknadsföringsmaterial. Det är det enklaste (och mest effektiva) marknadsföringsvapen som någonsin har uppfunnits. Du kan skriva ditt eget material om du vill. Men den stora skillnaden mellan dig och mig är antagligen det här: Först och främst har jag studerat alla tekniker som finns när det gäller att skriva säljande marknadsföringsmaterial. Det har varit (och är fortfarande) en fascinerande hobby att samla på tusentals kampanjer och annat material för att i sängen eller soffan analysera och fundera på vad det var som gjorde just det här materialet framgångsrikt. För det andra så har jag med största sannolikhet skrivit mer marknadsföringsmaterial än vad du har gjort. Detta ger mig ett litet övertag eftersom jag antagligen har en bättre idé om hur vi ska få jobbet gjort. För det tredje så har jag skrivit många extremt framgångsrika kampanjer. Och när jag säger framgångsrika så menar jag inte den tveksamma äran i att vinna några reklampriser. Jag har vunnit noll sådana. Med framgångsrika menar jag att kampanjen har givit företaget jag skrivit åt nya kunder, sålt mer till befintliga kunder eller vunnit tillbaka gamla kunder som börjat handla igen. Med andra ord: Kampanjerna har dragit in pengar. Ibland väldigt mycket pengar. Jag har skrivit för företag som IKEA, Statoil, Kodak, SAS, Veckans Affärer, Glocalnet, ICA Express, SWEDMA (Swedish Direct Marketing Association), Naturapoteket, Ordning & Reda, Dormy Golf (Europas största golfvaruhus), Böckernas Klubb, Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek, Företagarna, SPSS, Svensk Mjölk, ÅF, Blue Step, Stora Familjebokklubben, Hyresgästföreningen, Nordea, ACE Försäkringar, Renault, Expressen, ComHem, Twilfit, Svenska Spel och många andra. För det fjärde; jag har skrivit kampanjer som har varit katastrofala. Inga som köpt. Noll svar. Tro mig, i den här branschen blir man ödmjuk snabbt. Ibland får man tigga kunden om en enda chans till att försöka skapa en vinnande kampanj. Vissa gånger har jag lyckats. Andra gånger inte. Men de är misslyckandena utvecklar din intuition. Du lär dig hur du ska säga saker på ett sätt som motiverar folk att plocka fram plånboken och köpa det du erbjuder. Med andra ord: jag är bara lite bättre än dig eftersom jag har mer

3 erfarenhet. Plus jag älskar att skriva. Du kanske tycker att skrivandet är ett nödvändigt ont. Och det gör stor skillnad. Men kommer det jag skriver fungera för dig? Antagligen. Och det beror på att jag inte har några förutfattade meningar om dig och ditt företag. Alla företag är olika och det roliga är att hitta de unika karaktärsdragen och luska reda på de rätta orden för just din kampanj. Kommer mina texter att låta som dig? Kanske. Men hur låter du idag? Slår vad om att du inte vet. Förhoppningsvis låter du som en varm, vänlig individ som bryr dig om dina kunder. Det är den bästa personligheten i de flesta marknadsföringsmaterial. Vad kommer det att kosta dig om jag skriver åt dig? Kort sagt; det kommer att kosta dig så mycket som du har råd med. Om det inte kostar dig speciellt mycket så kommer du inte ta projektet på allvar. Om du är petig, gnällig, bufflig, svår att komma överens med och om du aldrig blir nöjd då tar jag betalt för obehaget. Okej låt oss titta på investeringen för små företag. För att redigera (förbättra, spetsa, etc.) en annons, säljbrev, e-postkampanj, landningsida eller liknande tar jag kr för. Jag brukar kalla det här för förbättring och i de flesta fall så behövs det inte mer för att få din text att fungera. Jag försöker fokusera på din originaltext och gör den starkare och effektivare. Möjligtvis strukturerar jag om dina tankar om det är nödvändigt. Naturligtvis kommer jag inte att hålla på med din text hela dagen och halva natten, men om jag kan förbättra din text för endast kr och öka sannolikheten att du blir framgångsrik så är det här ett riktigt klipp, eller hur? (Och vi gör allt via mail. Du skickar mig dokumentet i word eller pdf. Inga utskrifter och inget via posten eftersom jag inte har råd med det till det här låga priset). Har du inget skrivet material alls? I så fall börjar priserna på kr och sticker iväg uppåt beroende på hur mycket material som ska skrivas. Du får självklart ett fast pris innan vi kör igång. Du får ge mig bakgrundsmaterial och fylla i en projektbeskrivning som jag skickar dig så att jag vet vad du vill uppnå med projektet. Vad har du för mål? Vilket är ditt största problem? Ju mer konkret information du kan ge mig desto bättre texter kan jag producera åt dig.

4 Och snälla; skicka inte 150 sidor i Powerpointformat att plöja igenom. Jag kommer inte att läsa det. Vad jag vill ha är lättillgänglig produktinformation, framgångshistorier, kundcase, erbjudande, etc. eftersom det är det som kommer att göra din kampanj framgångsrik oavsett vem som skriver den. Har du mycket material som ska skrivas varje månad? I så fall är priset kr kr beroende på omfattning. Jag skriver allt du behöver och du kan även få handskisser på hur jag tycker att saker och ting ska se ut. Designen får någon annan göra. Och i det här fallet hjälper jag dig även med strategier för att du ska öka intäkterna månad efter månad. OBS! Jag tar endast 5 heltidskunder per månad. Inga möten. Inga konsultuppdrag. Bara copyprojekt. Jag är inte speciellt intresserad av konsultuppdrag eller att sitta i möten. Du kan spara en massa pengar på att fundera ut saker och ting själv eller låta någon lokal konsult hjälpa dig. Jag vill heller inte göra powerpointpresentationer, bygga hela hemsidor eller skriva manus för telefonförsäljning. Det finns andra som är bättre än mig på sådana saker. Jag vill skriva. Och just det; vad händer om du inte är 100 % nöjd med första utkastet? Inga problem. Jag skriver självklart om texten så att du blir nöjd. En sak som ofta händer efter första utkastet är att du får en del idéer som vi sedan tillsammans använder för att skapa en ännu bättre text. Om jag tycker att dina tankar om det första utkastet är obefogade så kommer jag att berätta det för dig. Och vad kostar det för större företag? För större företag gör jag inga småuppdrag. Endast månadsuppdrag på minst 3 månader. Priset är kr och uppåt beroende på omfattning. Aj! Ja, jag hör, jag hör. Men jag har mina skäl. För det första så vill jag hjälpa små och mellanstora företag att skaffa fler kunder och tjäna mer pengar. Och för det andra så är mina priser inte högre än vad andra frilansare tar. Ibland är de till och med lägre. Visst, jag har gjort stora kampanjer och fått mycket större summor än månadsersättningen. Men de är sällsynta. Och min trädgårdsmästare, Gräsklipparkungen, som är något av en filosof säger att han hellre vill jobba åt någon med en stadig inkomst. Om du jobbar på ett större företag och har ett kommunikationsproblem som du vill lösa så hör av dig så pratar vi om det. Vi kan säkert komma överens om priset.

5 Men jag kommer inte in till ditt kontor eller tar konsultuppdrag. Jag skriver bara. Så hur kommer vi igång på bästa sätt? Det är enkelt. Maila mig på Skriv Copy i ämnesraden. Berätta sedan kort vilken typ av företag du driver och vad du behöver hjälp med. Kom ihåg att lämna dina kontaktuppgifter också. Har du bråttom så maila materialet du har så tar jag en titt på det omgående. Sedan får du svar om jag kan och hinner hjälpa dig. När det gäller mail så läser jag den två gånger per dag: klockan och klockan Om du har panikbråttom så ring istället; Jag kommer inte att svara om jag inte känner igen ditt nummer. Lämna därför ett meddelande så ringer jag upp dig så fort jag kan. Har jag svarat på alla dina frågor? Om inte så maila mig. Låt oss komma igång för jag älskar att skriva marknadsföringsmaterial. Får jag skriva något åt dig? Krister Maxe Webb: Mail: Mob:

99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver

99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver 99 enkla sa tt att fa ba ttre resultat pa allt du skriver En bra hantverkare har alltid en stor verktygslåda. Och oavsett vilka problem han ställs inför så kan han alltid dyka ner i lådan och plocka fram

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 6, december 2014 * * * * *************************************************** Sälj mer utan att

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 9, februari 2015 * * * * *************************************************** 9 tips för att lyckas

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera

Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje månad som du enkelt kan kopiera LYSTRING FÖRETAGARE: När du upptäcker de här hemligheterna kan du få fler kunder på en månad än vad du nu får på ett helt år! Upptäck Robbans 7 trick för att få 160 000 besökare till sin hemsida varje

Läs mer

Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET

Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET Hur ditt företag blir en KUNDMAGNET 12 hemligheter som hjälper dig tjäna mer pengar snabbt! Av Krister Maxe 2011 Copyright: Krister Maxe Mångfaldigande av innehållet i denna bok, helt eller delvis är,

Läs mer

Marknadsföring på internet suger...

Marknadsföring på internet suger... Marknadsföring på internet suger... så varför inte ta den mest uppenbara vägen till fler kunder? Skriven av: Jesper Lindén affärscoach, författare, talare och marknadsförare på internet Om ungefär 10 min

Läs mer

Tankar, idéer och tips inför det nya året

Tankar, idéer och tips inför det nya året Tankar, idéer och tips inför det nya året 2012 av Jesper Lindén Jesper Lindén Så här i början av ett nytt år är ofta det bästa läget att sätta sig ner och fundera på vilka förändringar man kan gör för

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 1 Låt oss starta Av: Jesper Lindén Framgång är en hemlighet som alla framgångsrika entreprenörer bär på, eller hur? Sant, men det är

Läs mer

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring!

Respirator-marknadsföring eller Tillväxt-marknadsföring! Om du inte inför de här teknikerna så fort som möjligt kommer du att vara helt rökt om några år, kanske snabbare än så. Dina smartare konkurrenter kommer att krossa dig totalt Respirator-marknadsföring

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

FACEBOOK FÖR MÄKLARE

FACEBOOK FÖR MÄKLARE FACEBOOK FÖR MÄKLARE Innehåll: -Förord 3 -De åtta grunderna för att lyckas med Facebook 4 -Grundläggande teknisk kunskap. 8-13 typer av inlägg du måste ha koll på. 22 -Facebookannonsering för mäklare.

Läs mer

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 3 Produkter som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén Många företagare startar upp verksamheter utan att egentligen fundera över

Läs mer

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net

Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem. En rapport från SlutaSnusa.net Tre misstag som förstör ditt försök att sluta snusa och hur du gör någonting åt dem En rapport från SlutaSnusa.net Innehåll Inledning... 3 Misstag #1: Nikotinnoja... 4 Misstag #2: Skenmotiv... 7 Misstag

Läs mer

Tips & trix för dig som ska starta eget

Tips & trix för dig som ska starta eget Tips & trix för dig som ska starta eget *************************************************************************************************** Innehållsförteckning ****************************************************************************************************

Läs mer

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords

Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords 1 Hur jag personligen blev rånad med Google Adwords Visste du att anledningen till att de flesta inte tjänar pengar med Adwords är för att du troligtvis fallit offer för alla de lögner som cirkulerar på

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 4 Kunder som förverkligar visioner? Av: Jesper Lindén I den här delen kommer du att få lära känna den viktigaste personen i hela din

Läs mer

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R...

P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... P R O D U K T E R S O M DU T J Ä N A R P E N G A R P Å D Y G N E T R U N T, Ä V E N N Ä R D U S O V E R... JAG KOMMER HÄR ATT VISA DIG HUR DU TAR FRAM PRODUKTER ELLER TJÄNSTER SOM GENERERAR PENGAR UTAN

Läs mer

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader?

Rätt man på rätt plats Hur framgångsrik är du om 2 månader? Den här lilla rapporten kan innebära att DU om 1-2 månad har tagit ett större kliv mot dina drömmar än du gjort under det senaste året. Det som vi tar upp här är EXREMT viktigt för alla som driver en verksamhet

Läs mer

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA

TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA TIPS TILL FLER KUNDER 35AV VIVIANN LABBA www.businesssmart.se ViviAnn Labba och Business Smart 2009-2010 35tips till fler kunder består utav en samling artiklar kring kundvård skrivna av ViviAnn Labba

Läs mer

MARIE HAGBERG. Vad alla företagare. borde veta om. Hjälp. en journalist. Där företagare och journalister möts

MARIE HAGBERG. Vad alla företagare. borde veta om. Hjälp. en journalist. Där företagare och journalister möts MARIE HAGBERG Vad alla företagare borde veta om Hjälp en journalist Där företagare och journalister möts PR Hjälp en journalist Där företagare och journalister möts Författare: Marie Hagberg Grafisk form:

Läs mer

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida?

Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vad du ska tänka på innan jag köper hemsida? Vi går igenom allt du bör tänka på innan köp. Råd som du tjänar på längre fram. sförteckning et i denna bok ser du till höger. Vill du gå direkt till något

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER

SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER Skriven av SCOTTDANIELS SÄTT SOM FÅR MODERNA KUNDER att välja ditt företag när de gör sin hemläxa på webben SAMMANFATTNING SCOTTDANIELS Varför vi publicerar den här informationen: Vi bedriver självklart

Läs mer